Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Lieve Sacha

05-02-2012 Zilverpaul

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) bracht afgelopen vrijdag weer het maandelijkse werkgelegenheidsrapport naar buiten, wat met gejuich werd ontvangen door de Main Stream Media (MSM).

De werkgelegenheid in de VS veert weer op!, was alom het commentaar. Wat de cijfers alleen niet vertellen dat zo’n 1,2 miljoen Amerikanen uit de groep ‘Werkzoekenden’ zijn gedumpt door de heren statistici van het BLS, wat het totaaloverzicht aanzienlijk opfleurde.

Daar komt bij dat er een flinke stijging waarneembaar is in het aantal part-timers, wat aangeeft dat de kwaliteit van werkgelegenheid qua rechtszekerheid en zekerheid van inkomen verder inzakt.

Volgens John Williams van Shadowstats, die rekent met statistische modellen die de Amerikaanse overheid gebruikte voordat met allerlei goochelarij begon, is de werkeloosheid in de VS momenteel zo’n 23 %. Maar ja, 23 %, daar win je geen herverkiezing mee als president, en dus zal het in de komende negen maanden regelmatig veel beter dan verwachte cijfers gaan regenen.

Van de officiële pers hoeft u geen kritische blik te verwachten op dit soort cijfers, die immers netjes de persberichten overnemen van overheden en financiele instellingen zonder hier zelf over na te denken. Nee, kritisch wordt men pas als het makkelijk scoren wordt, als men de inschatting maakt dat men het volk met zich meekrijgt. Een fraai voorbeeld vond ik het publiekelijk afbranden van de directie van de NS op het NOS journaal ten tijde van de winterperikelen. Voor de Belgische lezers; de spoorwegen in Nederland zijn in het verleden door de politiek in tweeën geknipt; één bedrijf zorgt voor de rails, de ander voor de treinen. Een monstrueuze constructie, fraai geillustreerd door dat het bedrijf wat voor de rails moet zorgen ook de voorlichting van de reizigers voor zijn rekening moet nemen, wat dus voortdurend vreselijk verkeerd gaat.

Nu ben ik geen NS kenner, maar het zou mooi zijn als het NOS journaal, als uithangbord van de Nederlandse MSM, ten eerste niet zo onbeschoft doet als ze denken hier mee te kunnen scoren en een ietsepietsie kritischer worden als vertegenwoordigers van het financieel bestel voor de camera gebracht worden. Dat de officiële nieuwsgaring steeds verder debiliseert blijkt ook duidelijk uit het weerbericht; regen of zonneschijn, wind of droogte; elk weerbericht wordt weer afgesloten met de sinds enige tijd onontkoombare ‘mooie plaatjes !’

Ik wil geen mooie plaatjes, ik wil weten wat voor weer het wordt! Ik wil niet gepamperd worden, en al helemaal niet door de redactie van het NOS journaal of het RTL4 nieuws.

Dezelfde tendentieuze berichtgeving was te zien over Syrië, waarbij in de VN werd gestemd over een resolutie tegen het bewind van Assad. China en Rusland stemden tegen de resolutie. Niet dat die Assad van Syrië zo’n fijne vent is, maar waar het mijn inziens werkelijk om draait is de heerschappij in het Midden Oosten met zijn olievoorraden en strategische ligging. Kijk naar wat er gebeurt in landen als Irak, Afghanistan, Lybie en Egypte! Denkt u dat de bevolking daar één cent wijzer is geworden na het vertrek van de dictator? De ene dictator wordt ingewisseld door een meer Westers ingesteld regime, die het land ontdoet van zijn goud- en olievoorraden.

En dan komt in het journaal na het veto uitgebreid de Amerikaanse vertegenwoordiger in beeld, die haar misnoegen uit over het stemgedrag van Rusland en China, en hoe erg dit wel niet is voor de democratie! En wederom geen spoor van een tegengeluid.

En hoewel ik denk dat mijn visie op hierboven beschreven onderwerpen dicht in de buurt van de waarheid komt, kan ook ik het mis hebben. In ieder geval wil ik dat niet alleen de visie van de overheden aan bod komt, maar dat de zaak ook van de andere kant belicht wordt.

Journalistiek, wordt wakker. U bent opgericht om bericht te doen van hetgeen er gaande is in de wereld, en niet om de propaganda van degene die aan de touwtjes trekken te verzorgen. Hoe lang kunt u uzelf als journalist nog smorgens in de spiegel aankijken, als u klakkeloos de berichtgeving overneemt vanuit allerlei propagandakanalen. Net zo min als u mijn boodschap klakkeloos moet overnemen, doe dat ook niet van de overheden en financiële instellingen. De wereld staat aan het begin van het enorme omwenteling, op allerlei gebied.

De oude structuren op het gebied van de energievoorziening, grondstoffen en economie zijn bezig met een achterhoede gevecht om de macht te behouden, maar het gaat steeds meer ten koste van de huidige bevolking en de generaties die na ons komen.

Wie zwijgt stemt toe. U bent opgericht om te spreken. Doe dat dan ook!

Zo niet, zal uw rol gaandeweg steeds meer worden overgenomen door alternatieve berichtgeving via internet. En hoewel de overheden ook de vrijheid van het internet steeds meer aan banden proberen te leggen onder het mom van veiligheid en terrorisme bestrijding, zult u op den duur uw eer verliezen.

En dat verlies lijkt me nog erger dan het verlies van uw kijkerspubliek.

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Enrico

  @greetjes @no name

  the 5 stages…ongelooflijk herkenbaar! Bedankt voor het wijzen op deze pagina. Ook het aanhalen van Frank Herbert’s litanie van de angst is een déjà vu. Als tiener verslond ik de Duin saga. Ook de manipulatieve spelletjes van de Bene Gesserit in deze serie om de massa “er onder” te houden zijn herkenbaar in de werkelijke wereld… Misschien heeft het lezen van deze serie me wel ontvankelijk gemaakt voor de waarheid.

  Op dit moment zit ik denk ik ergens tussen het 4e en 5e stage. Met het accepteren van de werkelijkheid heb ik nog steeds moeite, de kwaadheid keert nog regelmatig terug. Maar ik denk vollop na over hoe ik het heft in eigen handen kan terugnemen. Het is een futiliteit, maar ik betaal steeds minder met de pin-pas, hou wat cash geld in huis en bezit inmiddels een beetje zilver. Baby-steps! Maar ja, je moet ergens beginnen…

 • greetjes

  @No Name
  Grappig dat je dat aanhaalt; die 5 stages (waar wij ook allemaal doorheen zijn gegaan) zijn zo herkenbaar. Ik denk ook weleens dat dat de grootste taak is van de “wakkeren” namelijk de anderen helpen als de bodem eronder uit valt.

  Enrico, zeker even kijken bij Chris Duane van Don’t Tread on Me

 • john

  @Pars
  Klopt wat je zegt.
  Goudstandaard invoeren is in mijn ogen onmogelijk.
  Landen met eigen Goud en Zilver mijnen zouden veel te veel bevoordeeld worden..

 • Pars

  @Gerard
  1. Rente naar 12%
  Zou men dit besluiten dan zal geen (westers) land het langer dan een maand volhouden wegens de enorme schuldenberg. Zou zelfmoord betekenen. Toch?

  2. De goudstandaard invoeren.
  Waarom telkens weer terug naar die starre goudstandaard? Dit kan men toch niet volhouden… Waarom niet een soort “combi van toen en nu” met een vrije goudprijs zoals o.a. de ECB die hanteert?

 • Edwin

  PS … Alles weten maakt niet (dus on-)gelukkig? Fijn, want niemand weet alles, over welk onderwerp dan ook. Kunnen we toch gewoon gelukkig zijn :-)
  Als je zelf de inschatting maakt dat er een (zeer) grote kans is dat iets voordoet en dat heeft grote negatieve gevolgen, is het dan een wijze beslissing om het gewoon te negeren? Wijzere mensen dan ik hebben gezegd dat het leven in realiteit de enige manier is om niet langer te lijden.

 • Edwin

  @shamrock
  Je bedoeld dat als een grapje? Dat alles nu goedkomt omdat er een afspraak met Griekenland is.
  Dan kan ik er om lachen. Als je serieus bent ook een beetje maar dan om andere redenen.

  Heb je niet voldoende informatie voorbij zien komen dat Griekenland een gevolg is van de problemen? Niet het probleem zelf. Als ze dat al opgelost hebben want ook daarover ben ik zeer sceptisch. Griekenland heeft veel meer nodig aan afschrijving en aanpassingen. Zelf denk ik nog steeds dat alleen een failliet de omstandigheden kan creeeren die nodig zijn voor opbouw van dat land. Wij zijn in alle gevallen veel geld kwijt.

  Doemdenkers? Ja volgens sommigen is iedereen op dit blog een doemdenker. Lekker makkelijk want met een label opplakken hoeft de persoon niet meer met argumenten te komen. Waarom doen mensen dat? Is een vorm van ontkenning. De werkelijkheid komt zelden precies overeen met je eigen denkbeeld.

  Zoals Gerard al zei, er zijn verschillende typen mensen. Gelukkig kunnen die elkaar helpen, ieder heeft zijn sterke en zwakke kanten. Wetenschappers onderzoeken het universum en de wereld. Daardoor komen ze onregelmatigheden tegen in de informatie van overheden, media en andere instellingen. Dat zet ze aan het denken en gaan op zoek naar de oorzaken. Die vinden en ook beseffen is het uiteindelijke doel.
  Vervolgens nemen sommigen actie, bv door aankopen van PMs.

 • high five

  De dollar zal wel zwakker worden de komende tijd.
  http://www.silverseek.com/article/dollar-confirms-possible-silver-pullback