24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Lieve Sacha

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) bracht afgelopen vrijdag weer het maandelijkse werkgelegenheidsrapport naar buiten, wat met gejuich werd ontvangen door de Main Stream Media (MSM).

De werkgelegenheid in de VS veert weer op!, was alom het commentaar. Wat de cijfers alleen niet vertellen dat zo’n 1,2 miljoen Amerikanen uit de groep ‘Werkzoekenden’ zijn gedumpt door de heren statistici van het BLS, wat het totaaloverzicht aanzienlijk opfleurde.

Daar komt bij dat er een flinke stijging waarneembaar is in het aantal part-timers, wat aangeeft dat de kwaliteit van werkgelegenheid qua rechtszekerheid en zekerheid van inkomen verder inzakt.

Volgens John Williams van Shadowstats, die rekent met statistische modellen die de Amerikaanse overheid gebruikte voordat met allerlei goochelarij begon, is de werkeloosheid in de VS momenteel zo’n 23 %. Maar ja, 23 %, daar win je geen herverkiezing mee als president, en dus zal het in de komende negen maanden regelmatig veel beter dan verwachte cijfers gaan regenen.

Van de officiële pers hoeft u geen kritische blik te verwachten op dit soort cijfers, die immers netjes de persberichten overnemen van overheden en financiele instellingen zonder hier zelf over na te denken. Nee, kritisch wordt men pas als het makkelijk scoren wordt, als men de inschatting maakt dat men het volk met zich meekrijgt. Een fraai voorbeeld vond ik het publiekelijk afbranden van de directie van de NS op het NOS journaal ten tijde van de winterperikelen. Voor de Belgische lezers; de spoorwegen in Nederland zijn in het verleden door de politiek in tweeën geknipt; één bedrijf zorgt voor de rails, de ander voor de treinen. Een monstrueuze constructie, fraai geillustreerd door dat het bedrijf wat voor de rails moet zorgen ook de voorlichting van de reizigers voor zijn rekening moet nemen, wat dus voortdurend vreselijk verkeerd gaat.

Nu ben ik geen NS kenner, maar het zou mooi zijn als het NOS journaal, als uithangbord van de Nederlandse MSM, ten eerste niet zo onbeschoft doet als ze denken hier mee te kunnen scoren en een ietsepietsie kritischer worden als vertegenwoordigers van het financieel bestel voor de camera gebracht worden. Dat de officiële nieuwsgaring steeds verder debiliseert blijkt ook duidelijk uit het weerbericht; regen of zonneschijn, wind of droogte; elk weerbericht wordt weer afgesloten met de sinds enige tijd onontkoombare ‘mooie plaatjes !’

Ik wil geen mooie plaatjes, ik wil weten wat voor weer het wordt! Ik wil niet gepamperd worden, en al helemaal niet door de redactie van het NOS journaal of het RTL4 nieuws.

Dezelfde tendentieuze berichtgeving was te zien over Syrië, waarbij in de VN werd gestemd over een resolutie tegen het bewind van Assad. China en Rusland stemden tegen de resolutie. Niet dat die Assad van Syrië zo’n fijne vent is, maar waar het mijn inziens werkelijk om draait is de heerschappij in het Midden Oosten met zijn olievoorraden en strategische ligging. Kijk naar wat er gebeurt in landen als Irak, Afghanistan, Lybie en Egypte! Denkt u dat de bevolking daar één cent wijzer is geworden na het vertrek van de dictator? De ene dictator wordt ingewisseld door een meer Westers ingesteld regime, die het land ontdoet van zijn goud- en olievoorraden.

En dan komt in het journaal na het veto uitgebreid de Amerikaanse vertegenwoordiger in beeld, die haar misnoegen uit over het stemgedrag van Rusland en China, en hoe erg dit wel niet is voor de democratie! En wederom geen spoor van een tegengeluid.

En hoewel ik denk dat mijn visie op hierboven beschreven onderwerpen dicht in de buurt van de waarheid komt, kan ook ik het mis hebben. In ieder geval wil ik dat niet alleen de visie van de overheden aan bod komt, maar dat de zaak ook van de andere kant belicht wordt.

Journalistiek, wordt wakker. U bent opgericht om bericht te doen van hetgeen er gaande is in de wereld, en niet om de propaganda van degene die aan de touwtjes trekken te verzorgen. Hoe lang kunt u uzelf als journalist nog smorgens in de spiegel aankijken, als u klakkeloos de berichtgeving overneemt vanuit allerlei propagandakanalen. Net zo min als u mijn boodschap klakkeloos moet overnemen, doe dat ook niet van de overheden en financiële instellingen. De wereld staat aan het begin van het enorme omwenteling, op allerlei gebied.

De oude structuren op het gebied van de energievoorziening, grondstoffen en economie zijn bezig met een achterhoede gevecht om de macht te behouden, maar het gaat steeds meer ten koste van de huidige bevolking en de generaties die na ons komen.

Wie zwijgt stemt toe. U bent opgericht om te spreken. Doe dat dan ook!

Zo niet, zal uw rol gaandeweg steeds meer worden overgenomen door alternatieve berichtgeving via internet. En hoewel de overheden ook de vrijheid van het internet steeds meer aan banden proberen te leggen onder het mom van veiligheid en terrorisme bestrijding, zult u op den duur uw eer verliezen.

En dat verlies lijkt me nog erger dan het verlies van uw kijkerspubliek.

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook