24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Lunar, Year of the Tiger

Al lange tijd staat de Perth Mint bekend om haar indrukwekkende Lunar serie. De serie is wereldwijd bekend en erg gewild bij zowel beleggers in fysiek edelmetaal als verzamelaars. De Lunar serie is niet zomaar een serie, maar staat in het teken van de Chinese dierenriem. 

De Chinese dierenriem 

De Chinese dierenriem bestaat uit 12 verschillende dieren. Deze kalender verbindt ieder dier aan een jaartal. Aan ieder dier zijn karaktereigenschappen verbonden. Volgens de kalender bepaalt het jaar waarin u geboren bent een deel van uw karakter. Het jaar 2022 is verbonden aan de tijger. De tijger staat voor energiek, onverschrokken en leiderscapaciteiten. 

Lunar

De Lunar serie van de Perth Mint is een jaarlijks terugkomende serie, die ieder jaar een nieuwe uitgave heeft. Aangezien er 12 dieren in de Chinese dierenriem voorkomen zijn er per serie dus ook 12 uitgaves. De nieuwe Lunar munt van de Perth Mint is zoals ieder jaar zeer verbluffend. De munten zijn in zowel goud als zilver geslagen en in verschillende gewichten. U kunt kiezen tussen Proof munten, waarbij u een mooi doosje met certificaat krijgt en nieuw geslagen in een capsule.

Zilveren munten

De zilveren munten zijn geslagen in puur zilver (99,99%) van uitstekende kwaliteit. Het design is een moeder tijger met haar jong. De twee lopen samen door de jungle, waarbij de munt prachtige details bevat. Het is een vredige afbeelding van de twee tijgers, met een sierlijke aspecten. De zilveren Lunar Tijger munt heeft een prachtige uitstraling en is in de volgende gewichten te koop:

Daarnaast zijn er 2 munten van Proof kwaliteit in 1 troy ounce en 1/2 troy ounce. Als kers op de taart kunt u een 3-delige Lunar munten set in Proof kwaliteit kopen. Deze bestaat uit drie munten met de volgende gewichten, 2, 1 en 1/2 troy ounce zilver.

Gouden munten

De gouden Lunar munt heeft een ander design dan de zilveren variant. Bij de gouden munten komen de onverschrokkenheid en leiderscapaciteiten van de tijger erg goed naar voren. De achterzijde van de gouden munt toont een brullende tijger op een rots. Zijn tanden zijn op indrukwekkende wijze afgebeeld en ook de andere details komen prachtig naar voren. Het is een opvallende munt die kracht uitstraalt. Bij The Silver Mountain kunt u de gouden Lunar Tijger munt de volgende gewichten kopen:

Daarnaast zijn er ook een 1 troy ounce, 1/4 troy ounce en 1/10 troy ounce Proof versies van de munt beschikbaar, waarbij de munt wordt geleverd in een geschenkdoos met certificaat van echtheid.

Net zoals bij de andere jaren is op de voorzijde de beeltenis van Hare Majesteit Koningin Elizabeth II te zien. Daarnaast hebben alle munten een nominale waarde en zijn ze voorzien van het P-muntteken. Dit teken is op alle munten van de Perth Mint terug te vinden. Dit zorgt ervoor dat de munten moeilijker na te maken zijn.De Lunar munten zijn ieder jaar erg gewild en dat is daarom ook te verwachten voor deze uitgave. Wees er daarom snel bij. Vanaf deze week kunt u de Lunar munten 2022 al bij The Silver Mountain bestellen, waardoor u zeker bent van uw exemplaar. 

Bekijk ook