Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Market Update week 40

07-10-2011 Rolf van Zanten

De MarketUpdate brengt u wekelijks het laatste financiële, economische, zilver- en goud nieuws. De Market Update wordt gepresenteerd door Jaap Raijmans. Iedere week krijgt u in een paar minuten een update over de goud- en zilvermarkt en wordt het belangrijkste economische nieuws besproken.

Deze week in de vernieuwde MarketUpdate met Jaap Raijmans: de goud- en zlivermarkt, de afwaardering van Italië en de teloorgang van Dexia.
 • Gebakken Zak

  @WijRos
  Het systeem is in zijn volledigheid zo rot als een mispel. Wanneer je mensen die geen betaald werk hebben in het huidig systeem geen geld geeft zullen zij gewapende actie ondernemen omdat het ziek systeem hen overheerst hen dan letterlijk doodt. Je mag dit niet, dat mag niet, wanneer je iets wilt ondernemen moet je allerlei vergunning hebben, na een poosje heel veel belasting betalen en opboksen tegen de elite zodat het feitelijk heel vaak onmogelijk is iets te ondernemen dat levensvatbaar is behalve iets zeer, zeer marginaals waarbij je feitelijk slaaf wordt.
  Kortom, uitkeringen zijn ook zoethoudertjes die nodig zijn in dit doodziek maatschappelijk/economisch 1984 systeem in stand te houden.

 • WijRos

  Gerard,
  nog even over de woekerpolissen, hoeveel verzekeringsmensen en belastingambtenaren zijn er berecht en in de cel beland terwijl een groot deel van Nederland door deze lieden willens en wetens opgelicht werd hetgeen erger is dan de Madoff die al weer een aantal jaren in de cel zit? Ik ben er van overtuigd dat de verzekeringsmaatschappijen en de belastingdienst dit samen uitgedacht hebben om de stomme burger, inclusief mijzelf, zoveel mogelijk af te halen want die zogenaamde belastingaftrek kreeg de belastingdienst dubbel en dwars terug via extra winst bij de verzekeringsmaatschappijen. Feitelijk was er dus geen belastingaftrek alleen een verplaatsing van de burger naar het verzekeringsbedrijf. En de SP an zijn companen maar roepen over bevoordeling van de rijken etcetera. Wanneer wordt Nederland eens wakker en zet de parasieten aan het werk. Mijn voorstel afschaffing minimum loon, geen uitkeringen voor mwensen die lichamelijk en geestelijk gezond zijn. De normen van het laatste zullen echter wel een bijstelling nodig hebben want nu is de hele bevolking van Nederland zowat geschift of invalide.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard, bedankt voor jouw reactie. Het is bedenkelijk, maar we weten dat we China in de gaten moeten houden. Helaas lopen we (althans veruit de meerderheid) als ossen achter de administratie van Obama en zijn Europese NAVO vriendjes aan zonder deze kritiek van Business inside. Ik ben benieuwd hoelang Canada nog deel wil uit maken van deze klucht.
  Heb je het gehoord over de diefstal van pensioengeld door de grote Amerikaanse banken (net zoiets als de woekerpolissen hier) die opnieuw niet door de Amerikaanse AFM (de SEC) ontdekt is maar door dezelfde man (Makropolis of iets dergelijks) die ook het Madoff schandaal aan het licht bracht. Als Obama een kerel was (dat is hij absoluut niet net als onze Rutte) dan had hij de SEC per gisteren ontheven van hun functie na 2 zulke grote fouten en daarmee meer bespaard aan alle nieuwe belastingen die hij bedacht heeft. Maar ambtenaren in Nederland en in de VS hoeven niets te doen, kunnen frauderen en corrumpeteren zonder dat iemand daar ook maar iets aan durft te doen, denk ook aan de NACAP – Koop affaire in Nederland met oplichter, chanteur, klokkenluider Bos. Bos bedenkt een manier om de ambtenaren om te kopen, gaat daar mee de markt op en komt na vele jaren bij Balast Nedam en dergelijke gewerkt te hebben bij Koop en begint deze te chanteren, Koop buigt niet en Bos wordt “klokkenluider” een held voor Groen links en SP (geeft ook aan war voor soort pijen dit zijn) ,maar in werkelijkheid één van de grootste misdadigers van Nederland, erger dan Madoff zoals ik er tegen aankijk. Wat gebeurt er …… niets. Koop wordt vrij, Bos blijft vrij rondlopen en de betrokken ambtenaren krijgen een gouden handdruk of iets dergelijks. En wij die dit laten gebeuren, durven commentaar te maken op de handelswijze van China?

 • temp242

  Een leuk slaapliedje:

  http://youtu.be/ivtL_w6uhHc

  Slaapwel mensen.

 • gordijnen

  @Gerard

  Ik merk dat de meeste mensen hun kop in het zand steken. Of erger nog ze keren zich af van de problemen, want begrijpen kunnen ze het niet meer.

  Houden graag vast aan de oude vaste waarden. Veel vermogende mensen vertrouwen nog steeds blind op hun adviseurs. Ook al hebben deze vele verliezen veroorzaakt.

  De leugens zijn te groot, om ze te geloven.

 • Gerard

  @Dave
  Ik denk dat Maria deze crisis goed begrepen heeft. Je zou ook eens de moeite moeten nemen hier iets meer over te weten te komen. Natuurlijk gaat het niet zoals in de 30er en 40er jaren, er waren toen slechts 2 landen failliet. niemand weet wat gebeurt bij alle westerse landen. Maar ook ik, net als Maria, zie daar niet zoveel goeds in.

 • Gerard

  @Henk
  juist Henk!
  de meeste hebben niet eens door dat ze gokkende bankiers aan het steunen zijn.

 • Gerard

  @WijRos
  Het artikel over China komt niet van mijzelf.
  Het is een citaat van Business inside.
  Natuurlijk zitten er hier en daar wat maartjes aan.
  Maar het meeste vind ik toch wel uiterst bedenkelijk.

 • Henk

  Welk percentage van de leden van de Belgische en Nederlandse volksvertegenwoordiging (want zij gaan hierover stemmen) begrijpen de inhoud van dit efsf agreement? Ik schat maximaal 1%.

 • temp242

  Speciaal voor onze Noorderburen.
  Belgie in cartoonversie:

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111007_135

 • temp242

  Beste Seppel,en andere lieve mensen alhier:
  Leuke avondlectuur:

  http://www.efsf.europa.eu/attachments/efsf_framework_agreement_consolidated_version.pdf

 • temp242

  En de Brusselse Beurs binnen enkele maanden een museum of discotheek, wegens geen beurshandel meer.

 • pietje

  De hackers van het internationale hacknetwerk Anonymous laten weer eens van zich horen. In een filmpje dat onlangs op Youtube is verschenen kondigen ze hun volgende aanval aan. Deze zal plaatsvinden op 10 oktober aanstaande en zal zich richten op de New York Stock Exchange (NYSE).

  http://www.techzine.nl/nieuws/27568/anonymous-kondigt-aanval-nyse-aan-op-10-oktober.html

 • ramona