Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Market Update week 40

07-10-2011 Rolf van Zanten

De MarketUpdate brengt u wekelijks het laatste financiële, economische, zilver- en goud nieuws. De Market Update wordt gepresenteerd door Jaap Raijmans. Iedere week krijgt u in een paar minuten een update over de goud- en zilvermarkt en wordt het belangrijkste economische nieuws besproken.

Deze week in de vernieuwde MarketUpdate met Jaap Raijmans: de goud- en zlivermarkt, de afwaardering van Italië en de teloorgang van Dexia.
 • Gebakken Zak

  @WijRos
  Het systeem is in zijn volledigheid zo rot als een mispel. Wanneer je mensen die geen betaald werk hebben in het huidig systeem geen geld geeft zullen zij gewapende actie ondernemen omdat het ziek systeem hen overheerst hen dan letterlijk doodt. Je mag dit niet, dat mag niet, wanneer je iets wilt ondernemen moet je allerlei vergunning hebben, na een poosje heel veel belasting betalen en opboksen tegen de elite zodat het feitelijk heel vaak onmogelijk is iets te ondernemen dat levensvatbaar is behalve iets zeer, zeer marginaals waarbij je feitelijk slaaf wordt.
  Kortom, uitkeringen zijn ook zoethoudertjes die nodig zijn in dit doodziek maatschappelijk/economisch 1984 systeem in stand te houden.

 • WijRos

  Gerard,
  nog even over de woekerpolissen, hoeveel verzekeringsmensen en belastingambtenaren zijn er berecht en in de cel beland terwijl een groot deel van Nederland door deze lieden willens en wetens opgelicht werd hetgeen erger is dan de Madoff die al weer een aantal jaren in de cel zit? Ik ben er van overtuigd dat de verzekeringsmaatschappijen en de belastingdienst dit samen uitgedacht hebben om de stomme burger, inclusief mijzelf, zoveel mogelijk af te halen want die zogenaamde belastingaftrek kreeg de belastingdienst dubbel en dwars terug via extra winst bij de verzekeringsmaatschappijen. Feitelijk was er dus geen belastingaftrek alleen een verplaatsing van de burger naar het verzekeringsbedrijf. En de SP an zijn companen maar roepen over bevoordeling van de rijken etcetera. Wanneer wordt Nederland eens wakker en zet de parasieten aan het werk. Mijn voorstel afschaffing minimum loon, geen uitkeringen voor mwensen die lichamelijk en geestelijk gezond zijn. De normen van het laatste zullen echter wel een bijstelling nodig hebben want nu is de hele bevolking van Nederland zowat geschift of invalide.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard, bedankt voor jouw reactie. Het is bedenkelijk, maar we weten dat we China in de gaten moeten houden. Helaas lopen we (althans veruit de meerderheid) als ossen achter de administratie van Obama en zijn Europese NAVO vriendjes aan zonder deze kritiek van Business inside. Ik ben benieuwd hoelang Canada nog deel wil uit maken van deze klucht.
  Heb je het gehoord over de diefstal van pensioengeld door de grote Amerikaanse banken (net zoiets als de woekerpolissen hier) die opnieuw niet door de Amerikaanse AFM (de SEC) ontdekt is maar door dezelfde man (Makropolis of iets dergelijks) die ook het Madoff schandaal aan het licht bracht. Als Obama een kerel was (dat is hij absoluut niet net als onze Rutte) dan had hij de SEC per gisteren ontheven van hun functie na 2 zulke grote fouten en daarmee meer bespaard aan alle nieuwe belastingen die hij bedacht heeft. Maar ambtenaren in Nederland en in de VS hoeven niets te doen, kunnen frauderen en corrumpeteren zonder dat iemand daar ook maar iets aan durft te doen, denk ook aan de NACAP – Koop affaire in Nederland met oplichter, chanteur, klokkenluider Bos. Bos bedenkt een manier om de ambtenaren om te kopen, gaat daar mee de markt op en komt na vele jaren bij Balast Nedam en dergelijke gewerkt te hebben bij Koop en begint deze te chanteren, Koop buigt niet en Bos wordt “klokkenluider” een held voor Groen links en SP (geeft ook aan war voor soort pijen dit zijn) ,maar in werkelijkheid één van de grootste misdadigers van Nederland, erger dan Madoff zoals ik er tegen aankijk. Wat gebeurt er …… niets. Koop wordt vrij, Bos blijft vrij rondlopen en de betrokken ambtenaren krijgen een gouden handdruk of iets dergelijks. En wij die dit laten gebeuren, durven commentaar te maken op de handelswijze van China?

 • temp242

  Een leuk slaapliedje:

  http://youtu.be/ivtL_w6uhHc

  Slaapwel mensen.

 • gordijnen

  @Gerard

  Ik merk dat de meeste mensen hun kop in het zand steken. Of erger nog ze keren zich af van de problemen, want begrijpen kunnen ze het niet meer.

  Houden graag vast aan de oude vaste waarden. Veel vermogende mensen vertrouwen nog steeds blind op hun adviseurs. Ook al hebben deze vele verliezen veroorzaakt.

  De leugens zijn te groot, om ze te geloven.

 • Gerard

  @Dave
  Ik denk dat Maria deze crisis goed begrepen heeft. Je zou ook eens de moeite moeten nemen hier iets meer over te weten te komen. Natuurlijk gaat het niet zoals in de 30er en 40er jaren, er waren toen slechts 2 landen failliet. niemand weet wat gebeurt bij alle westerse landen. Maar ook ik, net als Maria, zie daar niet zoveel goeds in.

 • Gerard

  @Henk
  juist Henk!
  de meeste hebben niet eens door dat ze gokkende bankiers aan het steunen zijn.

 • Gerard

  @WijRos
  Het artikel over China komt niet van mijzelf.
  Het is een citaat van Business inside.
  Natuurlijk zitten er hier en daar wat maartjes aan.
  Maar het meeste vind ik toch wel uiterst bedenkelijk.

 • Henk

  Welk percentage van de leden van de Belgische en Nederlandse volksvertegenwoordiging (want zij gaan hierover stemmen) begrijpen de inhoud van dit efsf agreement? Ik schat maximaal 1%.

 • temp242

  Speciaal voor onze Noorderburen.
  Belgie in cartoonversie:

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111007_135

 • temp242

  Beste Seppel,en andere lieve mensen alhier:
  Leuke avondlectuur:

  http://www.efsf.europa.eu/attachments/efsf_framework_agreement_consolidated_version.pdf

 • temp242

  En de Brusselse Beurs binnen enkele maanden een museum of discotheek, wegens geen beurshandel meer.

 • pietje

  De hackers van het internationale hacknetwerk Anonymous laten weer eens van zich horen. In een filmpje dat onlangs op Youtube is verschenen kondigen ze hun volgende aanval aan. Deze zal plaatsvinden op 10 oktober aanstaande en zal zich richten op de New York Stock Exchange (NYSE).

  http://www.techzine.nl/nieuws/27568/anonymous-kondigt-aanval-nyse-aan-op-10-oktober.html

 • ramona
 • Jan

  @Maria: dus wat je ook doet het zal op niets uitdraaien? You’re damned if you do and you’re damned if you don’t… Wat een levensfilosofie: als ik er zo over dacht zou ik ’s morgens niet eens de moeite nemen om mijn bed uit te komen. Hoe weet jij trouwens wat er zal gebeuren? Sommigen lijken haast een glazen bol te hebben en zich bij voorbaat al te verlekkeren op al de ellende die komen gaat. Voor de rest sluit ik me geheel bij Dave aan. Het enige waarvan je zeker kunt zijn in dit leven is de dood en belastingen (cfr. Franklin) en ultiem heeft het bestaan op deze aardkloot geen zin, maar om dan maar meteen uit te gaan van het ergste en je leven al op voorhand te vergallen met doemdenken… Depressie bestaat ook in psychologische vorm en in uw geval gaat die blijkbaar vooraf aan de economische.

 • Dave

  @Maria

  U heeft te veel WO2 films gekeken. Nederland is geen bezet gebied en qua eten zelfvoorzienend, tenminste als u van de Hollandse of Belgische keuken houdt.

  Tijdens een depressie staat gewoon alles te koop en vormt zich een nieuw financieel en economisch stelsel. Dit stelsel zal het vertrouwen moeten krijgen van de gehele planeet. De geschiedenis herhaalt zich maar nooit op dezelfde manier.

  Natuurlijk zullen mensen u willen beroven want dat doen ze nu ook al. U krijgt een 10+ voor drama.

 • Maria

  @Dave

  Mijn advies is om niet op krediet zilver of goud-aankopen te doen. We kunnen ons zeer – zeer matig beschermen voor datgene wat op ons afkomt. Aan alle kanten zullen we in de val zitten.
  Stel je haalt al je geld van de bank dan komt er mogelijk een andere munt. Stel je koopt goud dan zal het geconfisqueerd worden. Stel je begint een moestuin dan worden je boerenkolen en spruitjes er snachts door hongerigen afgepikt. Stel je hebt alleen zilver en betaalt daar iemand mee. Je zal op straat gevolgd worden en in ekaar geslagen worden voor datgene wat jij wel kan kopen/ruilen en je medenederlander niet. Er komt een tijd aan hetgeen niet te vergelijken is met de crisisjes van bijv. 1970. Deze crisis is zo omvangrijk wereldwijd dat geen historisch boek ook maar 1 vergelijking kan maken. Voor mij telt wat eten en drinken op voorraad, wat PM”s en verder geschoren worden.

 • Dave

  Zijn er in Nederland online goud en zilvershops waar je ook met creditcard kunt betalen? Ik wil namelijk mijn laatste goud en zilveraankoop door de bank laten financieren…

  Iemand?

 • http://zilver.2link.be/ zilver
 • Z. Nelis

  Maandag komt de zon op en gaat ook weer onder!

 • seppel

  @ Jens
  Voorspellingen overlaten aan Temp !!!

 • Dave

  Maandag a.s. ?

  Mooi, dan ga ik short op JP Morgan

 • x

  @Jens

  Ja vertel eens wordt nu wel erg nieuwsgierig.

 • cp

  eh want?

 • Jens

  Maandag 10-10-2011 /// Grootste beurscrash ooit!

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @dave: ik bied 1 ounce zilver. deal ?

 • Dave

  Monsterboxje met 2 euromuntstukken….. echt niemand?

 • Frits

  @gordijnen
  Temp zei dat hij het afwaarderen een week later had verwacht. Waarop ik zei dat hij er weer naast zat. Een week dus. Waarbij ik mijn tong uit m’n bek liet hangen om aan te geven dat het geen serieuze klacht betrof.

 • WijRos

  Gerard, kortom, China deugt nu niet dat is zeker, nog geen halve eeuw geleden werden er miljoenen per jaar vermoord om het land socialistisch te maken. Nu worden in het midden oosten en noord afrika tienduizenden vermoord door ons om deze landen sociaal democratisch te maken, tegelijkertijd wordt in Saudi een groot deel van de bevolking zwaar onderdrukt maar dat laten we gebeuren zonder enige vorm van actie. De toekomst zal ons leren wat we veroorzaakt hebben, ik denk de derde wereld oorlog.
  Volgens Obama manipuleert China zijn geld, het enigste wat ze doen is het gematigd gekoppeld houden aan hun belangrijkste afzetgebied de USA. Wat de USA wil is dat zij de dollar goedkoper kunnen maken ten koste van het Chinese geld zodat de westerse wereld nog meer jaren voor een appel en een ei Chinese spullen kunnen kopen. Wie manipuleert er eigenlijk?

  De VS en Europa hebben één gemeenschappelijke vijand dat is China en waar komt dat van, denk je? China is de geldlener aan het spilzieke westen die meer, meer, meer willen zonder terug te betalen. Nu China begint te sputteren is het een manipulator, aggresief en slecht. Als jullie een daad willen stellen koop dan vanaf vandaag geen producten meer uit Azië!

  Obama is een enorme praatmachine, een advocaat, die nooit iets gepresteerd heeft en nooit meer zal creëren dan oorlog en nog meer schulden en nog veel meer armen.

 • http://zilver.2link.be/ zilver
 • WijRos

  @Zilver

  Peru heeft een omvang van circa 1,3 miljoen vierkante km dat is 1,3 miljoen x miljoen vierkante meter. Even de objectieve bril op: 2 miljoen vierkante meter is dus 0,15 miljoenste ste deel dat is 0,00015% er zijn heel wat woestijnen die veel sneller groter worden,zelfs de hoge veluwe breidt zich sneller uit. Wat ik weet is dat de Chinezen erg goed zijn in het vruchtbaar maken van woestijnen. In Argentinië willen ze 50.000ha onbruikbare woestijngrond vruchtbaar maken. Alleen nu zijn de Argentijnen afgunstig en willen niet dat de Chinezen dit gaan doen. Argentinë lijkt wat dat betreft veel op Nederland.
  Verder is het nieuws dat ons bereikt uit China vaak vertekend door de westerse kwaliteits media.

 • Dave

  Ik heb een monsterbox met 2 euromunstukken te koop.

  Kern: nikkel/messing, rand: koper/nikkel* Gewicht: 8,50 gram

  iemand?……. lol

 • Edwin

  @mexican
  Als je monsterbox (500 stuks) of zo bedoeld.
  Dat kan nog steeds zonder problemen. Snelle levering ook.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  12. De Gobiwoestijn, met de omvang van Peru, breidt zich uit met ruim 2 miljoen vierkante meter per jaar. Oorzaak: wateronttrekking, overbegrazing en ontbossing.

  Klinkt leuk zo’n getal. Je kunt ook zeggen: 2 vierkante kilometer, dan stelt het ineens niets meer voor….

 • Mexican Seastar

  Hoi allemaal,

  Sorry dat ik hier zomaar in huis val – èn met een vraag..

  Ik heb de indruk dat je tegenwoordig niet meer in grote hoeveelheden bij The Silver mountain kan bestellen. Is dat juist? En hoe komt dat nu eigenlijk?

  Ik kan me voorstellen dat sommigen zouden geneigd zijn om juist nu bij te willen kopen.
  Meer bepaald zilver staat immers laag, hé :)..

  Groetjes

 • Gebakken Zak

  @WijRos
  Mij lijkt dat overal ter wereld biljoenen geloofsgeldunits nodig zijn om de Grote Collapse nog even uit te kunnen stellen.
  De elites bij het IMF, de US, de EU, China, Japan etc. zullen elkaar dra vinden om dat te organiseren, zo is mijn idee. Anders kan zo’n economisch gezien klein k**landje als bv Griekenland het planetaire geldpiramidespel met het grootste gemak omver trekken.

 • high five

  8. China heeft 64 miljoen huizen gebouwd, die leeg staan.
  -Er zijn complete lege steden. Hoeveel staat er in Amerika en in Nederland niet leeg?

  Miljoenen mensen zonder huis en de bulldozers zullen de leeg staande huizen wel omwalsen.
  http://www.csmonitor.com/Business/Mises-Economics/2011/0729/Banks-bulldoze-houses-despite-millions-being-homeless

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  weer = weet natuurlijk :p

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @wijros,
  Dat weer Gerard ook wel, het is wel heel interessant om China eens op een ander daglicht te zien dan de groeimotor met oneindig veel geld…

 • WijRos

  @Jullie

  Ik hoop dat alle niet pro-westerse regeringen hetzelfde gaan doen want dan zullen we zien hoe wij steeds geïnformeerd zijn door onze leiders. Als het een beetje meezit zal het goed zijn voor de edelmetaal prijsontwikkeling. Er gaan steeds meer geruchten dat fort Knox als sinds Nixon leeggehaald is dus er zal wel niet veel meer staan. Het grootste deel wat er nog is, zou met goud beklede bismuth zijn. We wachten af, de tijd is aan onze zijde denk ik.

 • WijRos

  Beste Gerard,

  Jouw verhaal over China is erg eenzijdig, je moet toch even weer met beide voeten op de grond komen lijkt mij. Een soortgelijk verhaal kun je ook schrijven over Brazilië, India of Rusland of over de VS in 1800 !!!. Toen was het Engeland die alle oorlogen moest vechten en zich overal mee bemoeien. De VS is er toch redelijk boven op gekomen sinds 1800 of niet? Als je ziet waar China sinds 1970 weggekomen is dan zullen veel van jouw huiveringen er over 10 jaren niet meer zijn.
  Veel van jouw punten hebben we in de westerse wereld ook alleen we beoordelen de westerse wereld anders met onze objectieve bril. Ik heb achter elk van jouw punt een westers huiverpunt geplaatst.

  1. Leningen van lokale Chinese overheden zijn vanaf 2008 van 235 miljoen dollar geëxplodeerd naar 1.6 triljoen dollar dit jaar. 1 triljoen = een miljoen x een miljoen x een miljoen, ofwel 10 tot de 18de macht, ofwel 18 nullen.
  Tot nu toe is er in de westerse wereld veel meer geleend met het ultime doel om het nooit af te betalen.
  2. De VS een huizenzeepbel? In Hong Kong zijn de huizenprijzen sinds 2003 verdriedubbeld.
  Men denkt dat in Amerika en bijvoorbeeld Nederland de huizen prijzen nog eens 30 – 50 % in gaan leveren! Veel hypotheken zijn nu in handen van de staat vooral in Nederland maar ook in de USA naar het schijnt 90%.
  3. Een gemiddelde inwoner van Peking kan van zijn jaarinkomen een appartement van iets meer dan een halve vierkante meter kopen.
  -Dus ga je ergens anders wonen in één van de door jou gemelde leeg staande woningen.
  4. De Chinese overheid heeft in de afgelopen 17 jaar met geweld het land van 140 miljoen boeren genationaliseerd.
  -De NAVO valt Irak, Afghenistan, Pakistan, Libië, Jemen en nu straks Mexico etc, binnen.
  5. 16.810 mijnwerkers zijn er de afgelopen 5 jaar bij mijnongelukken omgekomen.
  -Hoeveel burgerdoden zijn er gevallen in onze midden oosten oorlogen?
  6. China gebruikt 53% van het cement op de wereld, 48% van het ijzererts en 47% van de kolen. Het cijfer van 50% geldt voor alle alle grondstoffen.
  -Europa en vooral de VS gebruikt nog steeds veel meer energie per hoofd van de bevolking dan enig ander land.
  7. In 2025 heeft China genoeg wolkenkrabbers gebouwd om 10 steden ter grootte van New York gebouwd te hebben.
  -Nederland heeft voldoende “industrie terreinen”, woningbouw projecten en kantoren om de hele Europese unie te voorzien.
  8. China heeft 64 miljoen huizen gebouwd, die leeg staan.
  -Er zijn complete lege steden. Hoeveel staat er in Amerika en in Nederland niet leeg?
  9. De Chinese creditcardschuld zal binnen 5 jaar met 600% zijn gestegen.
  -Heb je enig idee wat onze credit kaart schuld wel niet is?
  10. Er zijn 500 miljoen Chinezen die van minder dan 2 dollar per dag moeten leven.
  -In de VS leven rond de 45 miljoen mensen op voedsel bonnen, ook in Nederland leeft veel meer dan de helft op kosten van de belastingbetaler.
  11. Er zijn in China 493 massa-demonstraties PER DAG.
  -In de VS wordt nu ook in bijna elk gehucht geprotesteerd en wat denk je van de PIBIGS landen?
  12. De Gobiwoestijn, met de omvang van Peru, breidt zich uit met ruim 2 miljoen vierkante meter per jaar. Oorzaak: wateronttrekking, overbegrazing en ontbossing.
  -In de westerse wereld krijg je geen mensen meer die in de landbouw willen werken daar heb je in Nederland oost Europeanen voor en in de VS Mexikanen.
  13. Chinezen roken 55.000 sigaretten PER SECONDE.
  -Bij ons eet men bij McDonalds.
  14. Met het kopen van Chinese aandelen financiert men de Chinese communistische regering. 7 van de 10 topaandelen op de beurs van Sjanghai zijn in handen van de staat.
  -Bij ons worden bijna alle grote bedrijven bestuurd door zogenaamde CEO’s die zelf nooit wat gepresteerd hebben en alleen maar bezig zijn met zichzelf en het maken van regelingen met de staat. Vandaar dat onze ambtenarij het in het algemeen goed kan vinden met grote bedrijven. Daarom ook worden alle kleine bedrijven kapot gemaakt.
  15. China executeert meer mensen dan de rest van de wereld bij elkaar. De Vs is een goede 2e en heeft meer mensen per hoofd van de bevolking in de gevangenis dan enig ander land.
  -Wij doden steeds mensen in het midden oosten om balans te houden metde Chinezen.
  16. De Chinezen hebben het grootste leger ter wereld met 3,5 miljoen soldaten en reservisten. De Amerikanen hebben minder dan 3 miljoen militairen.
  -Het Amerikaanse leger kost meer geld dan alle andere legers in de wereld tesamen.

 • Jullie

  Stukje over het goud van Chavez :

  De 1e lading zou pas mid-november aankomen, waarom moet dat zo lang duren ?
  ( lol, dat weten jullie ook wel ! )

  http://www.mineweb.com/mineweb/view/mineweb/en/page72068?oid=136954&sn=Detail&pid=72068

 • Jullie

  Ja, de occupy protesten zijn niet meer te stoppen.

  Ik voel een ‘false flag’ aankomen om voor afleiding te zorgen, de media kan er eigenlijk niet meer omheen, ze hebben het al angstig verzwegen, maar volgende week zou er toch wel wat meer te zien van moeten zijn.. tenzij er dus een ‘false flag’ aankomt.

  En iets zegt mij ‘volgende week’ , want langer kunnen ze er niet meer omheen..

 • high five

  In steeds meer plaatsen in Amerika gaan de mensen de straat op tegen de bankiers en de FED.
  http://www.infowars.com/video-first-day-of-occupy-the-fed-demo-in-dallas/

 • gordijnen

  Het goed uitzoeken van je verzekeringen loont, zoals iemand laatst meldde.

  Vorig jaar had ik schade en kreeg ik advies om dit zelf te betalen 1400 euro, anders
  zou ik volgende jaren meer premie moeten betalen.

  Nieuwe offerte in de bus 650 euro meer premie.

  Na wat onderzoek betaal ik nu niet meer premie en heb ik wat extra schadejaren erbij gepraat.

  Mijn adviseur kon mij niet aan een betere offerte helpen. Normaal gesproken heeft een adviseur meerwaarden, zou je denken.

 • gordijnen

  @Frits

  Zit Temp ernaast?

  Moody’s waarschuwt België voor afwaardering.

  volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2958064/2011/10/07/Moody-s-waarschuwt-Belgie-voor-afwaardering.dhtml

  Ben altijd blij met zijn bijdrage. Vaak krijgt hij gelijk, alleen duurt het soms iets langer.
  Ik hou wel van informatie vooraf.

 • temp242

  En dan nu de reclame:

  http://www.tijd.be/service/dexia

 • temp242
 • gordijnen

  @Frits

  Zit Temp ernaast?

  Moody’s waarschuwt België voor afwaardering.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2958064/2011/10/07/Moody-s-waarschuwt-Belgie-voor-afwaardering.dhtml

  Ben altijd blij met zijn bijdrage. Vaak krijgt hij gelijk, alleen duurt het soms iets langer.
  Ik hou wel van informatie vooraf.

 • gordijnen

  Belangrijkste vergeet ik nog.

  Gelukkig niet veel geld op een bankrekening, alleen het meest noodzakelijk.

  Kan helaas niet toestaan, dat de politiek naar het casino gaat met mijn geld.

  Ik zou mij schuldig voelen naar mijn medemens. Alleen zo kunnen wij dit fiasco Euro
  stoppen.

  Koop edelmetalen zoals Griekenland.

 • temp242

  gordijnen :Fitch waardeert Spanje en Italië af
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2957702/2011/10/07/Fitch-waardeert-Spanje-en-Italie-af.dhtml
  Gelukkig houden de consumenten nog steeds vertrouwen in de banken of steekt zijn kop in het zand.
  Elke dag een afwaardering van verschillende banken en landen.
  Dexia die in de stresstest voor de banken op de elfde plaats was geeindigd.
  88% van de banken staan er volgens deze stresstest, nog slechter voor dan Dexia.
  Iedereen weet dat een zieke patient (banken) moeilijk zelf diagnose kunnenn stellen.
  Who is next?

  00

  Stresstesten??? Relaxtesten waren dat!

 • gordijnen
 • gordijnen

  Fitch waardeert Spanje en Italië af

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2957702/2011/10/07/Fitch-waardeert-Spanje-en-Italie-af.dhtml

  Gelukkig houden de consumenten nog steeds vertrouwen in de banken of steekt zijn kop in het zand.

  Elke dag een afwaardering van verschillende banken en landen.

  Dexia die in de stresstest voor de banken op de elfde plaats was geeindigd.

  88% van de banken staan er volgens deze stresstest, nog slechter voor dan Dexia.

  Iedereen weet dat een zieke patient (banken) moeilijk zelf diagnose kunnenn stellen.

  Who is next?

 • Frits

  @temp242
  Zit je er weer naast, Temp? :p

 • temp242

  Moody’s verlaagt vandaag (ik verwachtte dit pas ergens tegen volgende week…) de rating van België.

 • gordijnen

  De grootste diefstal van de eeuw 100 miljard bijdrage aan noodfonds.

  Gelukkig niet gestemd op de partijen die hiervoor waren.

  Mag als zovelen alleen meebetalen.

 • Andreas

  Als die Chinezen niet zoveel zouden keezen zoude er minder Chinezen wezen

 • Gerard

  Even wat feiten op een rijtje wat betreft China!
  Wat een “geweldige” economie, zo wil men ons doen geloven:
  Bron business insider

  Huiver zelf:
  1. Leningen van lokale Chinese overheden zijn vanaf 2008 van 235 miljoen dollar geëxplodeerd naar 1.6 triljoen dollar dit jaar. 1 triljoen = een miljoen x een miljoen x een miljoen, ofwel 10 tot de 18de macht, ofwel 18 nullen.

  2. De VS een huizenzeepbel? In Hong Kong zijn de huizenprijzen sinds 2003 verdriedubbeld.

  3. Een gemiddelde inwoner van Peking kan van zijn jaarinkomen een appartement van iets meer dan een halve vierkante meter kopen.

  4. De Chinese overheid heeft in de afgelopen 17 jaar met geweld het land van 140 miljoen boeren genationaliseerd.

  5. 16.810 mijnwerkers zijn er de afgelopen 5 jaar bij mijnongelukken omgekomen.

  6. China gebruikt 53% van het cement op de wereld, 48% van het ijzererts en 47% van de kolen. Het cijfer van 50% geldt voor alle alle grondstoffen.

  7. In 2025 heeft China genoeg wolkenkrabbers gebouwd om 10 steden ter grootte van New York gebouwd te hebben.

  8. China heeft 64 miljoen huizen gebouwd, die leeg staan. Er zijn complete lege steden.

  9. De Chinese creditcardschuld zal binnen 5 jaar met 600% zijn gestegen.

  10. Er zijn 500 miljoen Chinezen die van minder dan 2 dollar per dag moeten leven.

  11. Er zijn in China 493 massa-demonstraties PER DAG.

  12. De Gobiwoestijn, met de omvang van Peru, breidt zich uit met ruim 2 miljoen vierkante meter per jaar. Oorzaak: wateronttrekking, overbegrazing en ontbossing.

  13. Chinezen roken 55.000 sigaretten PER SECONDE.

  14. Met het kopen van Chinese aandelen financiert men de Chinese communistische regering. 7 van de 10 topaandelen op de beurs van Sjanghai zijn in handen van de staat.

  15. China executeert meer mensen dan de rest van de wereld bij elkaar.

  16. De Chinezen hebben het grootste leger ter wereld met 3,5 miljoen soldaten en reservisten. De Amerikanen hebben minder dan 3 miljoen militairen.

  Wat daarna gebeurt? Wie het weet mag het zeggen.

 • Andreas

  Goedeavond aan allen
  Hoewl het een beetje of-topic is moest ik vandaag aan een mopje denken die mijn vader in al zijn wijsheid als het te pas kwam verkondigde. Ik heb hem wat aangepast aan de huidige tijd.

  Een hardwerkend boertje uit Overijssel is op het land aan het werk als een Griekse zwerver op hem af komt lopen met de vraag om geld, eten en drinken. Het boertje geeft hem alleen wat ta drinken met de wijze gratis raad om een baan te zoeken zodat hij niet meer hoefde te bedelen. De Griek lachte wat en liep verder. Dit gebeurde in 1950. In 2000 zat het boertje in een verzorgingstehuis en ziedaar, hij kwam de zwerver weer tegen. Na het ophalen van herrineringen zie het boertje: ,, uiteindelijk zijn we nu toch nog gelijk,, het antwoord van de zwerver was: ,, als je dat denkt zit je ernaast. Feit is dat ze mij hier aankleden en jouw hier uitkleden.,,
  Trek dit nu eens door naar de huidige toestand tussen landen.

 • Frits

  Laat dat ‘update’ maar weg. Het is eerder een historisch verslag.

 • ramona

  Een wat ouder artikel welke ik hier nog niet heb zien langskomen:

  http://de-beurs.nl/grieken-kopen-goud-met-ons-geld/

 • gordijnen

  5 vragen over 100 miljard aan Nederlandse bijdrage aan noodfonds

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/7264/Schuldencrisis/article/detail/2956281/2011/10/07/5-vragen-over-100-miljard-aan-Nederlandse-bijdrage-aan-noodfonds.dhtml

  Natuurlijk al bekend de zwartste dag van deze eeuw, zonder edelmetalen.

  Vooral het commentaar is veelzegend.

  Gerard, wanneer start jij met je journaal. Ik ga zeker kijken.

 • StefanB

  Ahh Joh wat maakt het uit.

  Hij geniet teminste van zijn werk!

  Ik ook als ik zo’n baantje had..

 • Gebakken Zak

  Hij moet wel een keer naar de kapper, die Jaap. En die armen slechts 1/3 en huppelend in en uit het scherm kan natuurlijk helemaal niet.