Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

MarketUpdate week 45

10-11-2011 Rolf van Zanten

Deze week de exit van Papandreou en Berlusconi, bezuinigingen in Parijs en Nederlandse huishoudens met een negatief eigen vermogen.

 • RK

  Rudolf :
  Heb een tijdje geleden ook een flink aantal dispensers met Stevia zoetjes gekocht, maar vind het in vergelijking tot “gewone” zoetjes van Aspartaam of gewone suiker niet te vreten. Rare vieze bijsmaak! Staan nu helaas achter in de keukenkast…

  Beste Rudolf,

  Probeer de poeder variant. Deze is niet gemengd met vulmiddel.
  Zoals je begrijpt geeft dit vulmiddel de vuile nasmaak.

  En Stevia is gezond. Het reguleert de bloedsuikerspiegel.
  Anti oxiderende werking en nog een boel meer toepassingen.

  De poeder is echt niet verkeerd!

  Persoonlijk gebruik ik de gedroogde bladeren variant gemend met groene thee bladeren om
  zo heerlijk gezonde zoete groene thee te drinken.
  Groende thee is ontzettende gezond.

  Japanners drinken het, roken naar schijnt als ketters maar ondervinden niet in grote getallen
  de nadelen die het westen hiervan ondervinden.

 • ramona

  We gaan het gewoon proberen,de rietsuiker die we nu gebruiken heeft bij bepaalde personen van het gezin ook een tijd van gewenning nodig gehad! ;)

 • Rudolf

  Heb een tijdje geleden ook een flink aantal dispensers met Stevia zoetjes gekocht, maar vind het in vergelijking tot “gewone” zoetjes van Aspartaam of gewone suiker niet te vreten. Rare vieze bijsmaak! Staan nu helaas achter in de keukenkast…

 • ramona

  @Rien:

  Bedankt voor de link,ga maar eens wat bestellen! ;) (haal ik in de lente wel wat plantjes ervan voor in de kruidentuin!) ;)

 • ramona
 • ramona
 • De Heraut

  Syrische oppositie op de koffie in Moskou: rt.com/news/syrian-opposition-talsk-moscow-335/

 • Gebakken Zak

  @Gerard
  Ik lees zojuist je stukje over inflatie/deflatie/QE3. Tja, dat zou idd kunnen alleen die monetarizering is mi slechts bedoeld om het systeem in stand te houden voor de elite. Het piramidespel m-o-e-t voortgaan, zo lijkt me. Ik heb zelf in een management team gewerkt en ik weet uit eigen ervaring dat managers zeer geinteresseerd in hun eigen veiligheid/voordeel, vaak gebaseerd op louter technische calculaties. Daarbij interesseren ze zich geen seconde voor de werknemer, behalve wat cosmetisch politiek gedoe. En ik werkte binnen de “gezondheidszorg” …

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @ramona
  Ik gebruik Stevia al sinds jaren. Het is zeer zoet, je hebt altijd minder nodig dan je denkt!
  Maar het is geen suiker, het smaakt niet als kristal-suiker. De smaakt heeft wel wat weg van aspartaam. De eerste week zul je zeker moeten wennen, daarna is het “als vanouds”.

  Ik koop het meestal hier: http—www.stevia-de.com

  PS: Ik heb 1 keer de vloeibare vorm geprobeerd: Vreselijk!
  Ik blijft bij het poeder!

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @rob
  “Rien, geloof me, toeval bestaat niet.”
  Wel, daar heb ik een heel andere mening over. Ik denk dat toeval de grootste invloed is in ons leven.

  @io
  De wereld zit vol (verborgen) agenda’s. Dat bestrijd ik niet. Maar ik bestrijd dat deze agenda’s een sturende invloed hebben. Ze veroorzaken wel acties, maar deze acties zijn als schoten in het wilde weg, je weet nooit wat je treft.

 • Gebakken Zak

  @Gerard
  Dat zou idd kunnen Gerard alleen timing vind ik oh zo moeilijk. Ik heb ook niet die technische kennis waar jij meer werkt. Ik gebruik algemene info, astrologie en wat ik op internet tegenkom aan technisch/grafische info. Daarbij, ik ben in zijn algemeenheid eerder een fundamentalist dan een technicus.
  De komende weken wil ik geleidelijk hier en daar bijkopen met het beetje cash dat ik nog heb. Minco Silver kan nog goedkoper worden enkel ze naderen het punt dat het aandeel minder waard is dan enkel wat ze cash in huis hebben … Dat zijn uiteindelijk vaak omslagpunten in dit soort extreme omstandigheden. Verschijnt er een artikeltje over op ’t internet en baf, 30% of zo er bij. Dat zag je laatst bv bij Mines Management en Formation Capital. Enfin, we gaan het zien. Ik verwacht binnenkort ook melding van verdere monetarizering. Wanneer Franse banken vallen is het ook voor US banken zeer zwaar weer. Dat gaan Obama/Bernanke/Geithner niet toestaan. Hun bazen nog veel minder.

 • ramona
 • Gerard

  @ramona
  Klopt. Die Swinkels is een meesteroplichter. Het advocatenbureau van zijn broer helpt hem uit alle smerige zaakjes. Die Swinkels was ook de oplichter achter die teakhout-investment in Brazilie.
  Gelijke fraude als dat Palm-invest, enzovoorts. Anderen komen hier niet mee weg, Swinkels wel. Hij heeft altijd wel een andere bedrijf ingehuurd die hij de schuld kan geven.
  De vervalsingen van de voicelogs in die bekende telefoonfraude-zaken van De Nederlandse Energiemaatchappij heeft hij ook af kunnen schuiven op een callcenter in Suriname. En die kon in Nederland weer niet berecht worden.

 • Gerard

  @gordijnen
  RBS gaat hier van uit:
  “Terwijl inflatie direct dan wel indirect zorgde voor macro-tegenwind in 2011, lijkt het erop dat deflatie een natuurlijke stimulus voor economische activiteiten in 2012 kan zijn.”
  Lees goed wat daat staat!
  Daar zakt je toch de broek vanaf!
  Dat is toch tegen alle regels in?
  Kunnen wij nu eindelijk al die oude economieboeken in de plullenmand stoppen?

  De zoveelste aanwijzing dat men het “heilige pad” van inflatie als smeermiddel economie aan het verlaten is!
  Inderdaad, inflatie bleek de grote rem op de economie te zijn. Dat was OOK de reden dan men geen QE3 meer wilde. Dit heb ik hier al vaak geschreven op dit blog, en niemand die het wilde geloven!
  En, zie hier, een grote bank die hier nu ook mee komt!
  QE2 werkte averechts, daarom wordt het NIET meer toegepast.

  Te hoge inflatie zet namelijk de voedsel en energieprijzen veel te hoog, terwijl “deflatie” op huizen, electronica en diensten gewoon doorgaat, en zelf heftiger wordt!
  Het is ook logisch, bij te hoge voedsel en energieprijzen houdt men fors minder geld over van je salaris om andere producten te kopen.
  QE3 zal er dan voorlopig niet komen. Ook de ECB was de laatste maanden heel bang geworden voor QE. Het was ook de reden dat de Duitsers het ECB bestuur verlaten hebben.

 • ramona

  @ Gerard:

  Toevallig was die man van de NEM vandaag weer bij Pauw en Witteman en heb eens zitten letten op zijn (lichaams!)houding rekening houdend met hetgeen jij over m schreef en moet je gelijk geven,wat en gluiperig kereltje! ;) (moest trouwens ook gelijk denken aan die vergelijking van GZ,want kleine lippen en diepliggende ogen kon ik ook wel zien!) ;) (zeker in vergelijking met zijn buurmannen,waarbij ik Gordon dan wel weer wil uitsluiten!) ;)

 • gordijnen

  RBS voorziet kansrijk aandelenjaar in 2012

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10923437/__RBS_voorziet_kansrijk_aandelenjaar_in_2012__.html?p=24,1

  Ik heb dit eerder gehoord. In het land van blinden is, misschien een oog koning.

  Dit vind ik nu echt ouderwets media propaganda. Zo fout. Lol

 • ramona

  En als we dan toch(positief!) gezond bezig zijn na de abrikozenpitten het pokkenvaccin tegen deze vreselijke ziekte!? ;)

  http://www.visionair.nl/wetenschap/pokkenvaccin-geneest-kanker/

 • ramona
 • ramona
 • ramona

  @Silverman:

  Zie net dit bericht:

  http://www.nu.nl/economie/2667783/nieuwe-prijzenoorlog-supermarkten.html

  Misschien goed instapmoment! ;)

 • Gerard

  @Gebakken Zak
  Is het niet iets te vroeg om zilvermijnen uit te breiden?
  Het is sinds kort wel zekerheid geworden dat een aanstaande recessie wereldwijd zal zijn. Bovendien staat de olieprijs niet in verhouding met de zilverprijs. Energieprijzen zijn van sterke invloed op de mijnkosten. Ook de TA op de charts staan niet goed. Dead cross (MA50, MA200) op zilver is amper 2 weken oud.
  Ik volg zelf ook nog enkele miners, maar wacht toch nog even de wat diepere bodem af. Of er moet fundamenteel iets verbetering zijn. Maar fundamenteel wordt het alleen maar negativer op dit moment.

 • silverman

  vandaag zei de eiboer dat na het nieuwjaar een doos eieren 10 euro gaat kosten waar 30eieren inzitten. nu betalen we er 3,5 euro voor. driedubbel dus. de inflatie is op gang . ik vroeg de reden maar meneeerke zei niets. iemand een idee?

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  @trickle. In dat artikel staan voldoende tips om zelf te zorgen dat je niet genaaid wordt.
  TSM schaar ik onder betrouwbare dealer en zelf kun je met een voorbeeldfoto op het internet, een weegschaal en een lineaal de boel ook nachecken mocht je het niet geloven.

 • Edwin
 • tricke

  kan iemand mij vertellen welke de echte american silver eagles zijn met deze video wordt het mij niet meer zo duidelijk chinese namaak ?http://www.wealthwire.com/news/headlines/2204?r=1 en bekijk dan op website https://www.thesilvermountain.nl/nl/1-troy-ounce-zilver-silver-eagle-munt afbeelding ????????? wat denken jullie daar van???

 • Rudolf

  Een nieuw boek dat wel eens een bestseller zou kunnen worden: ‘Griechify your life’
  Lijkt me lachen, alhoewel het eigenlijk te triest is voor woorden..

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=645213&r=1&tbl_archief=&

 • Edwin

  Eddie Hobbs: euro collapse, starting with italian bonds/bankrun (die al bezig is).

  Is ook logisch, wie wil nu nog geld in Italiaanse papier of op banken hebben? Ieder weldenkend mens zou nu al maatregelen nemen.

  http://www.youtube.com/watch?v=lLxkyWhgaSQ

 • gordijnen

  @ramona

  Rekenfout van de ING en van een commercieel bureau die gespecialiseerd is in vooral ingewikkelde financiele zaken en dan ook nog een toezichtsorganisatie die vertelde dat het allemaal wel mee zou vallen.

  Volgens mij is het eerste vereiste om zaken te doen, dat je kan rekenen, of daar iemand voor in dienst neemt. Waarschijnlijk zijn de salarisen te laag, om goed personeel te kunnen aantrekken. (natuurlijk gezien wereldwijd)

  Heb je ze ooit zo zout gegeten?

  Bankiers die niet kunnen controleren of rekenen, moeten wat mij betreft maar vrijwillig opstappen want ze hebben de belastingbetalers al genoeg gekost.

  Johan Cruijff zei: Aan elk nadeel, zit ook een voordeel. (vrije vertaling)

  Dhr van Gaal zei: Van zijn jullie nu zo dom, of ik zo slim.

  Aan Ruding moeten ze nog maar eens vragen. Waarom er zoveel giftige hypotheek produkten richting Nederland kwamen, toen hij werkte bij deze bank?

  Tijd om eens een toontje lager te gaan zingen en niet zo intressant te doen.

  Overheid en banken komen niet verder dan een noodverband, maar ontvangen een salaris van een specialist. Er zijn natuurlijk uitzonderingen.

 • high five

  1/1 14/11 Rendement
  Goud 1500 1800 20%
  zilver 31 34 10%
  aex 360 294 -18%
  HUI 570 590 2%

 • Gebakken Zak

  @io
  Eigen koop, Minco Silver op 1,80. Kan nog wel verder dalen maar 1,80 vind ik iig errug goedkoop. Heb dit jaar trouwens ook veel moeten inleveren.

 • io

  een eigen koopje zak of één van silverstock.nl ? de mijne ;-) doen het niet zo goed, wou ook bijkopen maar als er weer belastingen op winstaandelen komen pffff

 • Gebakken Zak

  Zojuist wat zilvermijn-aandelen bijgekocht. Tjonge, wat zijn aandelen van sommige bedrijven tegen weggeefprijzen te krijgen. Onveurstelbaar.

 • Edwin

  hmm midden in een zin even wat veranderen geeft soms rare resultaten :-)

 • Edwin

  @Rudolf. Zou best eens kunnen dat zoiets als oplossing gebracht wordt.

  Als regeringen besluiten wordt dat er een Verenigde Staten Europa komt ben ik erg benieuwd naar de reacties van de verschillende volkeren. Velen zullen een schapen blijken die alles van hun vertegenwoordigers accepteren.
  Maar ik verwacht dat er ook een groep opstaat die het niet neemt en desnoods met geweld de politici afzetten.
  Zal in ieder geval met zeer veel sociale onrust verlopen.

 • Rudolf

  Toch weer een goed artikel bij Xandernieuws
  Snijdt toch écht hout.

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=645202&r=1&tbl_archief=&

 • io

  @rien: ik geloofde daar ook niet in tot men mij hier eens vertelde welke landen zouden worden aangevallen en in welke volgorde, ik weet niet wat ervan te denken maar de lijstjes van de “conspirecy” gasten komen toch steeds uit. Toen het idee van de olie voor goud kwam in Libië riepen de doemdenkers direct dat als hij dat volhield dat er oorlog van zou komen en zie daar. Ik ben er ook op beginnen letten hoe weinig de mensen ervan weten en nog erger hoe weinig het de mensen intereseerd ! Aan tafel begon man mij laatst uit te lachen omdat ik stelde dat NAVO/VS tegen ghadaffi hadden gevochten, die gasten geloofde dat gewoon niet en denken echt dat die rebellen dat daar op hun pick up hebben geregeld en dat zijn mensen waarvan je mag denken dat die “slim” zijn.

  bovanstaande maar als voorbeeld hé Rien, bedoel maar dat het wel kan dat ze ermee weg komen.

  Ik ben er nog niet uit maar wat denk jij dan van Rotschild/JP Morgan ? geen verborgen agenda of wel ?

 • rob
 • rob

  Rien, geloof me, toeval bestaat niet. En het is geen overheid die achter het stuur staat, het is een grote groep sterk met elkaar vervlochten families. Waarom zou het onmogelijk zijn dat zij niet de touwtjes in handen hebben op elk vlak, vooral omdat zij geld kunnen creëren uit het niets en vandaaruit ook macht en bezittingen kunnen kopen? Catherine Austin Fitts, bijvoorbeeld, heeft uit onderzoek ondervonden dat alle grootaandeelhouders van alle grote bedrijven ter wereld terug te voeren zijn naar vijf investeringsmaatschappijen.

  Hier wat interessante achtergrondinformatie met betrekking tot geld, zilver en goud:

  http://www.drschoon.com/articles%5CGoldAndSilverStormTheFed.pdf

 • ramona
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @rob
  Ik geloof niet in samenzweringen. Natuurlijk weet ik ook wel dat er samenzweringen bestaan, maar ik geloof dat het niet mogelijk is om een land te besturen, laat staan een wereld. Het toeval heeft daarvoor een te grote invloed. Elke “stuur” beweging heeft onmiddelijk een chaotische uitwerking. Ofwel, elke stuurbeweging levert een onvoorspelbaar effect op. Daarom is het niet mogelijk om te besturen. Hoe graag de overheden (en samenzweerders) dat ook anders zouden zien.

  Principieel is overigens een geloof in samenzweringen die de wereld zouden besturen niets anders dan een geloof dat overheden de wereld kunnen besturen.

 • rob

  @Rien

  Rien, ik was serieus. Het is natuurlijk goed om overal de voors en tegens van te bekijken en daarop je een mening te vormen. En, om bij edelmetalen te blijven, je vermogen te beschermen of zelfs uit te breiden. Maar je doet jezelf (en anderen) een groot plezier door jezelf van binnenuit te ‘vernieuwen’.

  Overigens, wat is de definitie van ‘conspiracy’? Een groep mensen die afspraken maakt om daar geldelijk en ander gewin (bijv. macht) uit te verkrijgen. Je zou dan ook bijvoorbeeld de
  bouwfraude een ‘conspiracy’ kunnen noemen, wat het niet minder waar maakt.

 • high five

  Wij dachten hetzelfde Greetjes. :-) Wow fantastisch die mooie lucht.

 • high five

  @Rudolf Een condens spoor word gevormd door het kristalliseren van waterdamp op grote hoogte waar het vriest. Volgens mij is waterdamp waterdamp. Ik zou het logisch vinden dat bij zuinigere motoren sprake zou moeten zijn van minder waterdamp en dus van een kleiner condens spoor.

  Een vliegtuig wat laag vliegt behoort helemaal geen condens spoor te hebben, omdat de waterdamp niet bevriest.

  De mist trekt nu op en de hemel is prachtig. Ben benieuwd hoe lang dat blijft.

 • greetjes

  @ high five

  mooie heldere blauwe lucht in Het Zuiden. Kennelijk vliegen er vandaag geen vliegtuigen vanaf vliegveld Eindhoven (mijnheer Rademakers!) ;-)

 • high five

  De globalisten brengen zorgvuldig hun mannetjes op hun plaats in Europa. Zowel Mario Monti van Italië als Lucas Papademos van Griekenland zijn mensen met een achtergrond van…. :centrale banken, goldman saches, bilderberg etc. en zijn niet gekozen door het volk. Net zo min als van Rompuy en Barosso.

  Berlusconi’s replacement is the ultimate globalist stooge, former EU Commissioner Mario Monti, an international advisor for Goldman Sachs, the European Chairman of David Rockefeller’s Trilateral Commission and also a leading member of the Bilderberg Group. Monti is a safe pair of hands for the next stage of the banker coup, when the euro crisis will be hijacked to concentrate even more power into the hands of the very people who caused it in the first place

  Similarly, when Greek Prime Minister George Papandreou dared to suggest the people of Greece be allowed to have their say in a referendum, within days he was dispatched and replaced with Lucas Papademos, former vice-President of the ECB, visiting Harvard Professor and ex-senior economist at the Boston Federal Reserve.

  And who has just been installed as President of the European Central Bank and billed as the “savior of Europe”? None other than Mario Draghi – former Vice Chairman of Goldman Sachs International

  The crooks who popped the bubble in the first place are now setting themselves up as the heroes who will ride to the rescue to prevent worldwide depression – at the cost of European nation states surrendering control over their economies to unelected EU dictators like Herman Van Rompuy and José Manuel Barroso.

  http://www.prisonplanet.com/banker-coup-goldman-sachs-takes-over-europe.html

 • ramona
 • Gebakken Zak

  @Rudolf
  Hoe zou ’t zijn om een vrouw te hebben zonder tanden? Of enkel met zwarte stompjes in heur muil? Ik ga maar vast een plaatsje reserveren bij “de occupiers”.

 • Rudolf

  @Gebakken Zak
  Dat zal met hun tariefverhogingen geen enkel probleem zijn…
  Mondzorg wordt net zoals plastische chirurgie: alleen nog maar betaalbaar voor de zeer welgestelden. Jan en Janine modaal (of Henk en Ingrid zo u wilt) hebben straks het nakijken!

 • Gebakken Zak

  @x
  Een paar van die tandartsen die overstag gaan en de goudprijs staat op 2500 USD. :-)

 • Gebakken Zak

  @Zilver
  Het een heeft wellicht met het ander te maken. Het is niet alleen fibonaci of rentestanden die de klok slaan. De wereld is iets uitgebreider. Ik weet het niet hoor maar wellicht kun je jezelf ook betrappen op bepaalde linken die jij legt. Of ben je zo steriel? Ik ben het eens met je dat er grenzen zijn maar wat binnen dit blog gebeurt lijkt me toch alleszins redelijk. Daarbij, je hoeft niet alles te lezen.

 • ramona
 • Rudolf

  Over tandartsen gesproken: die willen nog meer geld bijeenharken en hebben het over een prijsstijging van 14%. Nou zeg maar gerust een verdubbeling, dus 50%, zie artikel in de Televaag:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10917895/__Tarief_tandarts_omhoog__.html?p=31,1

 • Rudolf

  @high five
  Dat heeft o.a. te maken met de veel zuinigere hedendaagse vliegtuigmotoren, die meer condensstrepen veroorzaken dan de oudere vervuilende motoren.

 • x

  @Zilver En de rest,

  Edelmetaal! Vanmorgen zat ik bij de tandarts en deze beste man moest onder zijn behandeling natuurlijk ergens over praten. Vandaag begon die over “wat een toestand he met die euro” Vond ik een slimmen van hem want iedereen heeft er een mening over en hij heeft een gespreks onderwerp. Dacht ga er niet al te veel op in maar langzaam kwam van zijn kant het verhaal dat de boel een keer gaat ploffe en de neuro gaat ook niet werken vond dat hij er wel in verdiept had en niet zomaar een onderwerp aankaarte! moet je nagaan de tandarts die tegen al ze pacienten verteld dat de euro geen toekomst heeft! Edelmetaal vond hij een hele goede maar zelf zal hij met deze prijzen nooit goud kopen. Na een klein verhaaltje van mijn kant dat de euro aanhouden helemaal verkeerd kan aflopen zag ik dat hij aan het denken geslagen was wie weet dat hij als nog edelmetaal gaat aankopen voor eigen belegging.

 • ramona

  @ Zilver:

  Des temeer je verder onderzoekt zul je bemerken dat alles met elkaar verweven is,zelfs de onderwerpen die nu besproken worden! ;)

  http://www.nu.nl/economie/2667439/toezichthouders-vinden-inmenging-politiek-ongewenst.html

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Het nivo op dit blog begint nieuwe pieken te vertonen.
  Van mij mag iedereen geloven in chemtrails, sinterklaas, astrologie en jehova’s, maar kunnen we het hier niet beter over edelmetalen hebben?

 • Gebakken Zak

  @greetjes
  “trouwens: wie bepaalt hier dat we het Ponzi scheme uitsluitend volgens gangbare rationele normen mogen benaderen? …”
  LOL Dat doet idd niemand greetjes. Maken we uiteindelijk allemaal mooi veur ons zelf uit.

 • Gebakken Zak

  @greetjes
  Thanx greetjes. ’t Lijkt me idd redelijk om zo volledig mogelijk te beoordelen. Astrologie is voor mij een van de gereedschappen.

 • gordijnen

  @X

  Dank je voor de informatie. Ik had een bekeuring voor het parkeren op de stoep in Arnhem om 01.00 uur. Ik was toen aan het werk in Leiden. Ook kon ik camarabeelden van het bedrijfsterrein tonen met mijn auto, kenteken en reklame op de auto, urenspecificatie enz.

  Dan krijg je het antwoord dat dit geen afdoende bewijs is, omdat ik mijn auto ook had kunnen uitlenen aan iemand anders. Ook kunnen ze met de camara’s boven de weg mij mijn auto uitsluiten, omdat ik daar niet ben geweest. Antwoord hierop is dat ik het bewijs moet leveren en niet de overheid. Einde verhaal.

  Maar handig om je informatie te hebben. Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome om met minder inspanning je gelijk te krijgen. Ik ben wel goed, maar niet gek.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @ Michiel:

  Bedankt voor het advies maar ik was niet van plan om fonkelende steentjes te kopen. Zoals ik reeds gezegd had is het daar bij een naast familielid fout afgelopen dus lijkt het me niet verstandig om in dezelfde voetsporen te treden.

 • jj

  Niet om te zeuren, maar volgens mij bedoelen jullie Astronomie. Astrologie is het varklaren van aardse zaken mbt de sterren etc.
  mvg

 • Michiel

  @PP

  Ik zou zelf niet gaan beleggen in diamant, zeker niet als de prijzen gaan stijgen.
  Ik weet niet of je fysiek wil beleggen of in papieren/aandelen/trackers, maar bij goud en zilver kun je kleinere porties aankopen en verkopen.

  Dit is niet mogelijk met diamant, die bestaan uit zijn geheel en ken je niet zo maar even met een hamertje doormidden tikken.

  maar goed, das mijn optiek.

 • greetjes

  trouwens: wie bepaalt hier dat we het Ponzi scheme uitsluitend volgens gangbare rationele normen mogen benaderen? Alsof we hier niet met een wereldgroot probleem zitten dat ook voor een groot deel door bijvoorbeeld emoties wordt beïnvloed. Net alsof je met Fibonaci de nieuwe economische veranderingen kunt voorspellen. Sorry jongens, maar dat geloof ik dan weer niet.

 • greetjes

  @ gebakken zak

  ik vind het leuk om te ontdekken dat jij veel interesses hebt. Zo kun je veel beter het totale plaatje overzien. En inderdaad is astrologie niet alleen een rationele wetenschap, het was ook de eerste wetenschap.

 • greetjes

  @ high five

  niet alleen dat, maar je ziet bij een gewoon vliegtuig een ononderbroken streep in de lucht. De vliegtuigen waar wij over praten beginnen en eindigen vaak in een patroon. En ze vliegen lager!

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Voor mij is alles absoluut.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gebakken Zak
  Nee. Ik ervaar niet jou subjectieve indrukken.

 • Gebakken Zak

  @PP
  Je moet ook geen nep-diamanten inslikken. Die smaken ook niet heb ik me laten vertellen.

 • X

  @gordijnen

  Je kan de foto opvragen he! ook wel eens gehad dat ze een slechte foto hadden van een grote jeep 1 letter verschil maar door de slechte foto hadden ze de letter genomen wat ze dachten. dus voor mijn een boete die niet eens bij mijn kleine stads auto paste rij in een twingo en op de foto stond een grote jeep! heb toen toch wel netjes mijn geld terug gehad! want ze konden zien dat mijn kenteken bij een twingo hoorde en niet bij de jeep. Leukste was de dag dat ik de bekeuring kreeg ik direct gebeld had ze gaven me een site waar ik heen moest gaan kreeg een code en hup de foto direct op me scherm alleen was het me auto niet. Ze kunnen veel meer dan je denkt.

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Maar uhhh, zie je de grote tegenstelling in de uitspraak?

 • high five

  Waarom die duimpjes naar beneden voor de chemtrails ? Ik kan me vergissen, maar vroeger hadden die vliegtuigen alleen een kort spoortje achter hun vliegtuig dat binnen een minuut weer weg was.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gebakken Zak
  Zo absoluut als jij wilt.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @ Gebakken Zak:

  Dat doorslikken zal moeilijk gaan met die plastic blok er rond laat staan uitpoepen :o)

 • Gebakken Zak

  @Rien
  ” … niets is absoluut …”
  Is bovenstaande uitspraak absoluut?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @rob
  LOL, Rob.

  Maar even serieus, wat heb je er aan als je in samenzweringen geloofd?

  Ik vertrouw uit principe geen enkele informatie. I.e. niets is absoluut.
  Dat wil zeggen dat ik open sta voor elk soort toekomst, ik pas me gewoon aan aan de nieuwe omstandigheden.

 • Gebakken Zak

  @PP
  Die tandarts uit Marathon Man weet er meer van. Diamanten zijn mi handig wanneer je moet vluchten en je een paar steentjs doorslikt om ze later uit te poepen.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  @ X Is er iemand hier bekend met belegen in diamant? Zijn natuurlijk mooie kleine artikelen met een grote waarden wat geweldig goed mee te nemen is zonder dat iemand het weet. maar of het makkelijk te verhandelen is weet ik verder niet daarom… is er iemand met ervaring en of voors en tegens van het bezitten van diamant? ( Spreek dan uiteraard over diamanten met officieel certificaat!)

  Een zeer dicht familielid is vele jaren geleden belazerd geweest. Ook hij had diamanten gekocht met een certificaat. Dit was in een doorzichtig plastic blokje gegoten ( diamant+certificaat). Later kwam aan het licht dat het een hele oplichterij was. Weg geld.

 • Gebakken Zak

  @TheDude
  Binckbank

 • Rudolf

  Greetjes & Ramona, bedankt.
  Zal er de volgende keer rekening mee houden ;)

 • TheDude

  Goeienacht! Ik wil zelf ook graag klein instappen in de miners. Ik zit me alleen af te vragen wat de eenvoudigste manier is om die aandelen aan te schaffen; via mijn eigen bank doe ik dit liever niet (voor zover mogelijk, heb niet eens gekeken moet ik eerlijk bekennen) maar is een broker eventueel een optie? Misschien wat domme vragen die ik hier stel maar ik hoor het graag van jullie. Heb ten slotte en zoveel van jullie geleerd (slijm slijm, maar waar!) ;)

 • Gebakken Zak

  @Jan
  Ach beste Jan, astrologie is een hele technische, rationele wetenschap. Je hebt daarom ook hele goede, minder goede en slechte astrologen. Maar je lijkt me echt zo’n type “wat een boer niet kent dat vreet ie niet”. ’n Beetje benepen en neerbuigend zijn op wat ie niet kent/wil kennen/kan begrijpen. Veel succes!

 • Jan

  @Gebakken zak: “Komende week gaat Saturnus naar veheven stand in Weegschaal en staan Mars en de Zon in elkaars teken, Leeuw en Schorpioen. Nogal “seriously fiery” zou ik zo zeggen.” Ja, en in mijn horoscoop staat dat ik steenrijk zal worden door op de lotto te spelen. Was ik maar irrationeel genoeg om ook effectief een lotje te kopen… Jij bent ook een aanhanger van Nostradamus zeker?

 • gordijnen

  VVD wil chip op kentekenplaat tegen fraude

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3031808/2011/11/13/VVD-wil-chip-op-kentekenplaat-tegen-fraude.dhtml

  Altijd leugens gebruiken om de massa te kunnen controleren.

  Controle is alleen voor de criminaliteit, niet om de burger vrij te plijten.

  Met je auto in Zuid-Holland aan het werk zijn. Toch een boete hetzelfde tijdstip in Arnhem.

  Ze kunnen met het huidige systeem al nagaan of mijn auto Utrecht is gepasseerd.

  Nee, dit konden ze niet. Gewoon boete betalen. Ik denk dat meer deze ervaring hebben.

  Straks een chip in je lichaam, voor Uw veiligheid.

 • ramona
 • ramona

  Dit is eigenlijk ook een org-adres en doet het ook niet via de link,dus heb even kruisjes op die plek gezet! ;)

  http://www.argusoog.xxx/2011/11/telegraaf-censureert-historische-column/

 • ramona
 • greetjes

  @ rudolf

  één link per post en een regel ertussen laten, helpt bij mij

 • Gebakken Zak

  Wanneer ik lees hoeveel spaargeld er in de diverse eurolanden is dan denk ik; wanneer inflatie toehapt kan er wel eens heul, heul veul geld naar goud/zilver gaan. Dan krijgen die kleine g/z pielmarktjes het zwaar te voortduren. Wat erg nou. :-)

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Ik ook heur Ramona. We gaan gewoon naar “wat meer dynamische tijden”.

 • ramona

  @ Gebakken zak:

  En toch zie ik de toekomst wel positief in,al zullen we even door een wat mindere(corrigerende!) tijd heengaan! ;)

 • ramona

  @Rien:

  De toekomst voorspellen pfff,vraag je wat! ;)

  Vooropgesteld dat er op het moment zoveel (zowel positieve alswel negatieve!) gebeurtenissen plaatsvinden is dit een vraag waar ik dagen over zou kunnen vertellen omdat hierdoor zoveel scenarioos mogelijk zijn en mijn interessevlak zeer divers is! ;) (maar of ik het bij het juiste eind heb!?) ;)

 • ramona

  @ Rudolf:

  Heb het ook diverse malen meegemaakt dat dat gebeurde,volgens mij was met een .org adres!

  Heb het ook gehad als ik 2(of meer!) linkjes in hetzelfde bericht plaatste,dus plaats ze nu maar per stuk ! ;)

 • Gebakken Zak

  @Turbo Wally
  Oke, mooie koersstijging heb je te pakken voor BZA. MTO heb ik jaren gehad, dacht dat het een big winner zou kunnen worden. In die tijd iig niet maar dat kan natuurlijk veranderen. Rgld is een gouden aandeel lijkt me. Thanx voor de info.

 • Turbo Wally

  @Gebakken zak

  Mijn paradepaardjes zijn Bza, Rgld, en wil op het moment Mto ook kopen, de andere die ik heb hebben ze hier allemaal wel al eens vernoemd, en zijn voorlopig niet noemenswaardig. Bza heb ik bij 0,34 opgepikt en staat nu ongeveer 0,61.

 • Rudolf

  Kan iemand eens uitleggen wat nou precies de criteria is voor “wacht op moderatie”? Ik kan geen enkel bericht plaatsen met een linkje er in terwijl anderen hier ongestraft linkjes kunnen plaatsen (ramona) en blijkbaar niet gemodereerd worden. Snap er niets van…

 • rob

  @Rien

  Hier een leuke uitdaging voor jou, Rien:

  Open je derde oog en ‘zie’ door de leugens en manipulatie heen wat op elk gebied plaats vindt.
  Over een tijdje zal blijken hoeveel ‘baat’ je daar bij hebt.

  Rien die kan ‘zien’.

 • Gebakken Zak

  Ondertussen wordt “Syrie” steeds meer geisoleerd en onder allerlei druk gezet. Godskolere wat is er toch veel nieuws. Dat kan een mens toch allemaal niet bijhouden. Ramona, doe er eens iets aan!
  Komende week gaat Saturnus naar veheven stand in Weegschaal en staan Mars en de Zon in elkaars teken, Leeuw en Schorpioen. Nogal “seriously fiery” zou ik zo zeggen. Zou ook eens tijd worden, gegeven de hardnekkige atheistische gekte op de planeet.

 • gordijnen

  @x

  Hier kan alles lezen.

  http://www.belfort-group.eu/

  Beelden spreken misschien meer to de verbeelding.

  http://www.youtube.com/watch?v=P8c93bIy5fc&feature=fvsr

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Kunnen ze met inkomsten wat terreuracties inrichten. Zo wil de westerse elite het graag, is goed voor de “bedrijvigheid” die zij graag zien. Veeeel beter dat een leider die goud als geld wilde gebruiken en ’t Afrikaanse continent politieke onafhankelijkheid wilde bieden …

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @ramona
  Hier een leuke uitdaging voor je Ramona: Kijk eens naar de wereld van vandaag en schrijf eens een aantal voorspellingen op. Niet te concreet, maar een beetje vaag.
  Over 20 jaar zal blijken hoe veel je er “goed” had.
  Nostramona :-)

 • ramona

  @ Gebakken Zak:

  Met de olieproductie gaat het in ieder geval ok! ;)

  http://www.nu.nl/economie/2666714/libische-olieproductie-bereikt-800000-vaten.html

 • Gebakken Zak

  Constateren jullie ook dat er nauwelijks nieuws is over “Libie”? Volgens mij wordt dat land terrein van de islamterroristen of is het dat al. Alles naar de klote schieten omdat de leider goud waardeerde en een eigen plan had en ’t land vervolgens overgeven aan de terreur. Leve de NATO …

 • ramona

  @Rien :

  Buiten het gegeven dat er misschien iets andere naam op de kaarten staan vermeldt vind ik het op zijn minst verontrustend dat er al zoveel dingen die op de kaarten vermeld zijn ook daadwerkelijk uitgekomen zijn! (en dat kan geen toeval zijn!?) ;)

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Dat opkopen van eigen papier hebben ze bij de Amerikanen afgekeken. Maar ach, het is abstract en in structuur en omschrijving complex gemaakt en derhalve verheven en betrouwbaar volgens de moderne mensch. Hoe chromosoom+ kun je zijn?

 • greetjes

  en ontkend m/z ontkent Rien ;-)

 • greetjes

  oeps: bevestigd m/z bevestigt. Drommels!

 • greetjes

  @ x

  bekijk het filmpje hierboven eens, de FBI man vertelt het hoe het is. En er is genoeg op i-net over te lezen/zien. Ik let zelf erg op de lucht en het zijn geen gewone vliegtuigen, het zijn altijd wit/zilverkleurige lompe kisten. Ze vliegen ook lager dan lijnvluchten.

 • greetjes

  @ high five

  Hier een filmpje van een voormalig FBI chef die de chemtrails bevestigd en de regering aanwijst:

  http://www.youtube.com/watch?v=VxYjod9HhVg&feature=player_embedded

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien

  De EFSF ontkend dit natuurlijk.
  Ik vraag me af welke Europese instelling het dan was, de ECB?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  EFSF koopt eigen obligaties op:

  http—www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8886380/Eurozone-bail-out-fund-has-to-resort-to-buying-its-own-debt.html

  LOL, zoiets kun je niet eens bedenken!

 • x

  @greetjes

  Lees hier heel vaak over de chemtrails vertel eens kort wat het inhoudt? als ik het zo lees dan lijkt het of er tientallen vliegtuigen met tanks aan bord een soort van water uitsproeien om ons te vergiftigen? moet zeggen dat ik vaak naar de lucht kijk maar nog nooit een “”sproeivliegtuig”” gezien heb.

 • greetjes

  Sorry: 9 dagen geleden natuurlijk

 • greetjes

  @ high five

  Ik heb 89 dagen geleden de vliegbasis in Gilze-Rijen gebeld om te vragen waar “dat luchtverkeer” toch vandaag kwam. De vliegbasis beaamde dat er vanuit hun basis uitsluitend met helikopters gevlogen werd. Boven mijn gebied is altijd weinig luchtvaart maar de laatste tijd is het zo abnormaal druk in de lucht, dat het zelfs mensen die hier helemaal niet mee bezig zijn opvalt. Niet afgelopen week maar de week ervoor werd er gewoon een net aan chemtrails door de lucht gevlogen, niet normaal meer. Vandaar mijn telefoontje. Mijnheer Rademakers wist van niets, ik moest maar eens telefoneren met vliegveld Eindhoven. Onzin, want ook al zou het veroorzaakt worden door Eindhoven, dan zou hij daar meteen uitsluitsel over hebben kunnen geven. En vorige week was er rust in de lucht! Niet alleen donderdag High Five, maar ook de dagen ervoor. Het was opvallend gewoon. Tot vrijdag! Weer die vuile shit die over ons uitgevlogen wordt! Maar ik lijk het enige aluhoedje te zijn dat vaak naar de lucht kijkt …

 • greetjes

  Realtime tracking van de Phobos-Grunt satelliet:

  http://n2yo.com/?s=37872

 • greetjes

  typefoutje, sorry: vreselijk

 • greetjes
 • greetjes

  Ex-member of the elite tells it all:

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=OX4Knk_qhQA

 • greetjes

  ik heb al eens eerder genoemd dat de wind weleens uit een hele andere hoek kan komen dan we verwachten. Vandaag ben ik op een paar youtube filmpjes gestuit die ik echt met jullie wil delen.

  er gaat iets vfreselijk mis met de Russische satelliet Phobos-Grunt:

  http://www.youtube.com/watch?v=2Njy9MtKJGA&feature=related

 • dineropedrito

  Ik al heel lang en hij heeft het al eerder geflikt om een goud company te brengen naar een beurswaardering van 12 miljard.Ongeloofelijk. Oude rommel opkopen, efficient maken en goed verdienen. Wat wel belangrijk is om te weten, dat McEwen geen salaris verdient en miljoenen van zijn eigen geld erin steekt bij US Gold en Minera Andes. Die 2 companies gaan fuseren eerdaags. Astur is een company genoteerd op de beurs in Toronto. Die zijn bezig om een mijn weer levend te maken waar het Romeinse rijk vroeger zijn goud dolf om hun prachtige gouden munten van te maken. Daar zit nog veel in de aarde. De naam zegt het al een beetje in Asturie, Spanje.

 • Gebakken Zak

  @dineropedrito
  Thanx. ASTUR ken ik niet, de andere twee wel. Tja, wie kent Rob McEwen neit?

 • Gebakken Zak

  @Turbo Wally
  Wil je de aandelen waarvan je nog veel verwacht wellicht noemen?

 • Turbo Wally

  @Gebakken zak

  Ik heb mij 6 maand geleden voor heel veel edelmetaal mijnaandelen aangeschaft 30 verschillende, zijn er paar heel mooie uitschieters bij.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @ramona
  De kaart met de twin towers heet “Terrorist Nuke” niet “Plane terror” en is dus niet een echte voorspelling. Overigens kon ik geen kaart vinden die “Terrorist Nuke” heet in de originele set.

  Er was wel een kaart die “Pentagon” heet. Maar eens even eerlijk, als je een spel met de titel “Illuminatie” maakt, dan moet daar toch wel een “Pentagon” kaart in zitten? Daar is geen vooruitziende blik voor nodig.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five
  Hi HighFive, ik “geloof” niemand. In zekere zin niet eens mijzelf!

  Wanneer het er om gaat om hoeveelheden te rapporteren is er bijna niemand die echte ounces rapporteert. Iedereen verstop zich achter regeltjes. Een miner zal “ounces in the ground 401 compliant” geven. Waarom? omdat dat “legaal” is. En met legaal wordt bedoeld “kan ik niet op gepakt worden”.
  Banken zijn nog erger omdat zij deels de regels nog eens zelf maken ook. Dito voor ETFs.

  Het zilver instituut verkoopt informatie. En dat genereren ze dus. Maakt niet uit hoe. Er staan genoeg disclaimers in zodat ze niet gepakt kunnen worden. “Legaal” !!

  Let wel, ik vind al deze informatie wel leuk, en volg het zelfs, en handel er zelfs naar!
  Maar het zou een vergissing zijn om de ene informatie boven de andere te vertrouwen.

  Niemand kent de realiteit, alleen zijn of haar subjectieve indrukken ervan.

  Is allemaal niet erg, maar laten we onszelf en elkaar toch vooral niet te serieus nemen.

  Zekerheid is een zilveren munt in je hand. Al het andere zilver is subjectief.

 • dineropedrito

  Ik doe dat wel. US Gold, Minera Andes, ASTUR. Zijn junior mining companies.

 • Gebakken Zak

  Even een enquete. Wie belegt in edelmetaal-mijnbouwbedrijven?

 • ramona

  Zullen er wel aantal van op de hoogte zijn,maar kwam het weer tegen en verbaas me er nog steeds over! (te hopen dat er voor de laatste kaarten (nog!) een stokje gestoken kan worden!) ;)

  uitgebracht 1995
  Uiteindelijk werd het spel uitgebracht in 1995 en werd onmiddellijk een best seller. Het ‘NWO’ spel won in dat jaar de prijs voor beste nieuwe originele kaartspel. Vooral sinds 9/11 is het in snel tempo duidelijk geworden, dat het hier echter om meer dan slechts een spel gaat; de kaarten beelden stuk voor stuk een groot aantal onderdelen en plannen af, die de machtselite achter de schermen al jaren van te voren planden om te komen tot de al vaak besproken Nieuwe Wereld Orde.

  http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=645057&r=1&tbl_archief=&

 • Rik

  Na nogmaals te hebben gecontroleerd:

  Diamanten zijn wel degelijk interessant, niet als betaalmiddel maar WEL als solide belegging.
  Maar dan moet je wel kennis van zaken hebben van deze moeilijke materie en dat is maar voor een enkeling weggelegd. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om op de kennis van anderen a.h.w. mee te liften. Groot voordeel van diamanten is de verhouding tussen de massa en de waarde. Het gewicht wordt uitgedrukt in caraat en zo is een diamant van 5.0 caraat slechts 1 gram en kan een waarde hebben van meer dan honderd duizenden Euro’s.
  Qua grootte is zo’n diamant slechts een millimeter of 11 in doorsnee en dus heel erg eenvoudig ergens te verbergen en heeft als bijkomend voordeel dat een metaaldetector (en ook andere detectiemethodes) er niet op reageren. Dat is met een behoorlijk gewicht aan edelmetaal natuurlijk wel anders.

 • Rik

  diamaten moet natuurlijk zijn diamanten, sorry.

 • Rik

  @x

  Diamaten zijn wel degelijk interessant, niet als betaalmiddel maar WEL als solide belegging.
  Maar dan moet je wel kennis van zaken hebben van deze moeilijke naterie en dat is maar voor een enkeling weggelegd. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden om op de kennis van anderen a.h.w. mee te liften. Groot voordeel van diamanten is de verhouing tussen de massa en de waarde. Het gewicht wordt uigedrukt in caraat en zo is een diamant van 5.0 caraat slechts 1 gram en kan een waarde hebben van meer dan honderd duizenden Euro’s.
  Qua grootte is zo’n diamant slechts een millimeter of 11 in doorsnee en dus heel erg eenvoudig ergens te verbergen en heeft als bijkomend voordeel dat een metaaldetector (en ook andere detectiemethodes) er niet op reageren. Dat is met een behoorlijk gewicht aan edelmetaal natuurlijk wel anders.

 • Rudolf

  Komt het niburu-sprookje chemtrails weer eens tevoorschijn?
  Chemtrails zijn niets anders dan CONtrails oftewel condensatie sporen van vliegtuigen. Dit heeft met name te maken met de luchtvochtigheid op grote hoogte. Hoe kouder en vochtiger de bovenlucht, hoe meer kans op condensatiestrepen. Ook heeft het te maken met de verschillende luchtlagen op grote hoogte en het type vliegtuigmotor. Het ene vliegtuig kan meer en/of dikkere sporen achterlaten terwijl je bij het andere type haast niets ziet.
  En waarom zouden de regeringen wereldwijd de bevolking vergiftigen met een of andere chemische verbinding? Makes no sense. Dit zou dan toch ook op de grond te meten zijn? Er zijn wel makkelijkere en goedkopere manieren om de bevolking te vergiftigen en waarom zou men dat dan doen?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Chemtrail_conspiracy_theory
  http://www.keesfloor.nl/artikelen/weer/cotra_weer/index.htm

 • high five

  @Gebakken Zak Als dat zou gebeuren, dan worden alle zilver bezitters heeeeeeeeeeeeeeel erg succesvol :-)

 • high five

  Heel overtuigend Jullie.
  Vooral dat diamant eigenlijk alleen koolstof is. Geen schaars metaal zoals goud, zilver, platina, etc.
  Het verschil tussen een kunstmatige en natuurlijke diamant is bijna niet te zien.

 • StefanB

  Gebakken Zak, waarom zal Rolf in de Quote willen staan.
  Als hij slim is koopt hij zelf ook veel fysiek zilver en goud, en grondstof aandelen, net als Middelkoop.

  Wat niet weet wat niet deert.

 • ramona

  Vraag me af hoe representatief dit onderzoek is als ik het vergelijk met de uitslagen van de poll op het forum! ;)

  http://www.nu.nl/economie/2666736/drie-nederlanders-wil-gulden-terug.html

 • gordijnen

  @x

  Volgens mij heb je de vraag over edelmetalen al eerder geplaatst. Het antwoord van jullie lijkt mij geheel juist. Mocht je toch edelmetalen willen kopen dan kan je dit volgens mij het beste doen bij een venduehuis veiling. Afgelopen week in Den Haag waren de prijzen voor juwelen 40% onder de taxatiewaarde. De veilingmeester kreeg moest bijna overgeven van deze prijzen. Edelmetalenhandel is in handen van de Joden en dit betekend dat je als niet jood nooit de prijs terugkrijgt die je zou verwachten. Je blijft altijd een buitenstaander.

  Ik zou het dus niet doen, al heb ik zelf wel iets gekocht, omdat ik het mooi vond en niet kon laten. Ik denk dat de prijzen alleen maar naar beneden zullen gaan, omdat er bijna geen kopers meer zijn.

 • Gebakken Zak

  Zilver is nog steeds ultra goedkoop. Over een poosje gaan mensen waarschijnlijk nogal haastig goud/zilver aanschaffen, uit drang naar financiele overleving. Wanneer de mensen met inkomen in Nederland, heel bescheiden ongeveer 4 miljoen, 100 troy ounce kopen in een jaar is dat 400 miljoen troy ounce extra fysiek zilver vraag in een markt van nog geen 1 miljard per jaar aan aanbodzijde. En dan gaat het slechts over 100 troy ounce en over een heel klein landje …
  Mij lijkt dat Rolf binnen enkele jaren in Quote staat. In de top 40 of zo. Kan ie misschein nog een leuk liedeke schrijven over zilver.

 • x

  Bedankt! Valt dus af. Er is simpel weg niks anders dan goud en zilver als optie in deze tijd.

 • high five

  1,2 miljard ounces bezitten = 1,2 miljard ounces tussen 2005 en 2010 hebben toegevoegd

 • high five

  Beste Rien,
  In dit geval gaat het er niet om hoeveel zilver er totaal boven de grond is. Het gaat er over hoeveel zilver de ETF’s en de europese dealers tussen 2005 en 2010 hebben toegevoegd aan hun reserves. Volgens de gegevens van de ETF’s en de europese dealers is dat 1,2 miljard ounces. Of kunnen deze instituten niet meer dan 450 Miljoen ounces hebben geaccumuleerd zoals blijkt uit de info van het zilver instituut. De vraag is nu, wie geeft de juiste info. Het silver instituut dat onafhankelijk is (of althans zegt dat het onafhankelijk is) of de ETF’S en de europese dealers.?
  Het moet toch niet zo moeilijk te zijn om het totale aanbod van zilver op te tellen en de totale vraag naar zilver op te tellen en onder te verdelen in categoriën
  Ergens zit er een groot vershil van 750 miljoen ounces. Misschien geloof jij banken. Ik iig niet. Ik wist in 2007 al dat die crisis niet beheersbaar zou zijn en toch bleven ze dat de bevolking maar vertellen. Zoals jij ook weet een jaar later waren de grote westerse jongens allemaal failliet. Maar als jij gelooft dat de ETF’s en europese dealers 1,2 miljard ounces bezitten en de data van het zilver instituut volslagen onzin is, ga je gang.
  Iemand geeft verkeerde informatie en misschien geven ze allebei verkeerde informatie, maar ik hecht meer waarde aan de info van het zilverinstituut en ik denk dat europese dealers en ETF’s veel minder zilver hebben dan ze zelf opgeven. Metname de ETF’s verwacht ik.

 • StefanB

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10914457/__Geen_geloof_in___neuro___.html?p=1,1

  Ook weer leuk om de meningen van verschillende mensen te lezen.

 • Jullie

  @ X :

  Diamant heeft geen monetaire (als in geld) waarde.

  Diamant, net zoals iedere andere edelsteen, is niet geschikt om als geld te gebruiken.
  Je kan het namelijk maar 1 keer opbreken en nooit meer samenvoegen. Diamant zal langzaam tot stof vergaan als we een ‘diamant standaard’ gaan krijgen.

  Het mag dan zeldzaam en dus duur zijn, maar ik zie ik het zelf niet als een geschikt middel om mee te betalen. De waarde ervan vind ik dan zelf ook waardeloos. Maar dat is persoonlijk.

  Dat, terwijl diamanten ook eigenlijk maar samengedrukt koolstof is, het is geen element zoals goud. Het is een stukje steen dat uit toevalligheden is ontstaan, door grote hitte en veel druk.

  Tegenwoordig kunnen ze diamanten ook al kunstmatig maken.

  Ik zie er zelf het nut niet van in.

  De enige vorm van ‘voor’ die ik zie, is wanneer er kleine diamantjes op een slijpschijf zitten als ik een stuk muur moet weg halen…

  Als je met een diamant bij de bakker aankomt is het ook maar zeer de vraag of hij het zal accepteren, diamant is niet eenvoudig te controleren op echtheid voor zover ik weet, en dat nogmaals naast het feit dat het opbreken ervan niet controleerd kan, (dus je betaald altijd teveel) en je kan het nooit meer samenvoegen.

  Mooi aan de vinger of nek van je vrouw, waardeloos als monetair middel.

  http://www.youtube.com/watch?v=doAy4Ivcidg&feature=related

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @x
  Tegen: Niemand weet wat die dingen waard zijn, niemand weet hoe een certificaat er uit ziet. Daarbij is de diamanten markt een van de meest openlijk gemanipuleerde markten die er is. De toevoer van diamanten wordt nauwkeurig door een cartel gecontroleerd om de waarde hoog te houden.

 • x

  Is er iemand hier bekend met belegen in diamant? Zijn natuurlijk mooie kleine artikelen met een grote waarden wat geweldig goed mee te nemen is zonder dat iemand het weet. maar of het makkelijk te verhandelen is weet ik verder niet daarom… is er iemand met ervaring en of voors en tegens van het bezitten van diamant? ( Spreek dan uiteraard over diamanten met officieel certificaat!)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five
  HF, de reden is simpel: niemand weet hoe veel zilver er boven de grond is in de wereld. Ik niet, jij niet, en het zilver instituut niet. Het verschil tussen mij en het zilver instituut is dat ik niet probeer informatie te verkopen waarvan ik weet dat het maar een gok is. :-)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Enrico
  “Wanneer banken werkelijk 2 weken sluiten tijdens een overgang naar een nieuwe munt breekt er gegarandeerd paniek uit met alle onvoorspelbare gevolgen van dien. Wat ik mij ook afvraag is wat de waarde zal zijn van de nieuwe munt ten opzichte van de oude. Zijn we dan ineens 40% armer om maar eens een getal te noemen?”

  “we”? Nee.

  Maar jij/ik zou wel ineens 40% (of meer of minder) armer kunnen zijn. Het is zelfs mogelijk dat jij/ik ineens rijker zijn.

  De totale hoeveel welvaart of rijkdom veranderd niet door over te stappen op een nieuwe munt.
  De truc zit hem in de verdeling van die welvaart.

  Door op een nieuwe munt over te stappen heeft een overheid de mogelijkheid om de welvaart opnieuw te verdelen. Dat is natuurlijk ok het doel van zo’n operatie. Als de verdeling gelijk zou blijven dan is er immers geen reden om zo’n verandering door te voeren….

  Jij en ik, wij moeten tenminste voorbereid zijn om wanneer er zo’n verandering komt, er in ieder geval niet op achteruit te gaan. Indien mogelijk ervan te profiteren.

  En ja, als we er van profiteren, dan betekend dit dat we dat van andere mensen afnemen via het geweldsmonopolie van de overheid.

  Als je deze morele aspecten wilt vermijden, zorg er dan voor om zelfvoorzienend te worden.

 • high five

  Something fishy about the silver institute silverupdate.

  European dealers and ETFS (both 600 million ounces) claim they have accumulated 1.2 billion ounces of silver from 2005 to 2010. Where did they get it?.
  Net investment demand in that period was 450 million ounces maximum according to the report.
  We missen 750 miljoen ounces zilver!!
  http://www.youtube.com/user/BrotherJohnF#p/a/u/0/oo-IgoGisrM

 • Gebakken Zak

  5 Bloggers geven aan naar King World News te luisteren, 29 luisteren er niet naar. Goh, opvallend. mi Is KWN een bekende site voor goud/zilver liefhebbers en een ware traktatie voor deze club mensen maar dat kan ik natuurlijk helemaal verkeerd beoordelen.

  Bedankt voor jullie thumbs up/down!

 • Andreas

  Gordijnen
  Laat ik nou net aan 1 oog blind zijn. En stekeblinden lopen er ook genoeg om mij heen. En dan zijn er nog een heleboel met oogkleppen op. Toch maar eens kijken of ik niet een mooi kroontje kan vinden. Een mooie zilveren met gouden sterretjes lijkt mij wel mooi. :)

 • gordijnen

  @high five

  Ik zie het ook elke dag en vind dit natuurlijk niet prima. Donderdag was mij ook opgevallen.
  Dit was een dag met een blauwe hemel en dan verkleuren o.a. interieurstoffen het meest. Het is dan niet de warmte, maar de scherpte van het licht. Probleem is alleen dat ik mij niet overal op kan concentreren, daarom ook maar hard werken en wat euro’s binnen halen. Gelukkig niet zoveel last van de crisis. Zolang het nog gaat.

  Wat mij wel opvalt dat steeds meer mensen zorgelijk gaan kijken in deze tijd. Praten over de problemen willen ze meestal niet, daarom doe ik dat dan ook niet meer. Vooral blijven lachen en genieten van de mooie dingen om ons heen. In mijn hoofd zit ik wel steeds met vragen. Ben ik wel goed voorbereid, ga ik niks missen, is dit wel verstandig enz. Ik probeer de emoties de baas te blijven, anders kan ik ook niet meer goed nadenken en zaken doen.

  Wij leven in een rare wereld. Normaal worden problemen aangepakt en een oplossing gezocht. In deze wereld zie ik alleen maar noodverbanden worden aangelegd.

  In het land van blinden is een oog koning. Zolang dit nog maar 1% is het afwachten, tot de bubbels gaan barsten.

  Wat ik mij ook wel eens afvraag, wie de personen zijn die achter de namen zitten op dit forum. Ik zou ze wel eens willen ontmoeten, daar maak ik graag tijd voor vrij.

  Namelijk door dit forum heb ik edelmetalen in huis en voel mij een stuk gezonder en sterker.

  Nu nog de koersen omhoog.

 • high five

  De hemel is weer helemaal wit gechemtrailed. Het gebeurt echt dagelijks. Wat een major programma is dat en wat moet dat een geld kosten!. Afgelopen donderdag was een bijzondere dag, om de een of andere reden hadden we toen bij hoge uitzondering een prachtige blauwe hemel.
  Vind iedereen het prima om besproeid te worden met giftige metalen en met weet ik veel allemaal.?

 • Gerard
 • Gerard

  @andre
  “Gerard,. wat gebeurd er dan met je huidige spaargeld en aandelen wanneer er gebeurd wat jij voorspeld ????
  (hebben dan alleen de zuidelijke landen een probleem zoals je laat doorschemeren ??)”

  Voorspellen doe ik eigenlijk niets. Ik schrijf hier wat ik lees op sites van anonieme bronnen. Nogmaals, officieel is dit diep geheim.

  Hoe dit uit gaat pakken weet ik ook niet. Maar een ding is zeker, het is het “begin” van de crisis, NIET het einde of de oplossing.
  Het enige wat we nu wel zeker weten is dat de Euro gaat crashen. Kabouters die het noodfonds niet vullen, banken die staatsobligaties terug trekken, staatsschulden die extreem oplopen, en zo meer.

  Als er een nieuwe munt komt, dan zal die zeker een enorme devaluatie kennen. 40% zou mij niet verbazen. Met spaargeld zit je dan goed fout. Ik zou daar eerder de hypotheek gedeeltelijk van aflossen. Want je salaris gaat daarmee natuurlijk ook 40% omlaag.
  Aandelen is al een stuk veiliger. Daar zit altijd intrensieke waarde in zoals gebouwen, grond, enz.

  Je zou eerst het “probleem” eens onder ogen moeten zien, en dan pas kijken hoe het zich ontwikkelt.
  Welnu, het “probleem” is de veel te grote staatsschuld en begrotingstekorten, zowel noord als zuid Europa.
  De ontwikkeling is in het noorden totaal anders dan in het zuiden.
  Het zuiden heeft te maken met een negatieve handelsbalans, ze importeren dus meer dan ze exporteren (m.a.w. er gaat meer geld uit dan er binnenkomt). Overheden zijn daar vrij klein en sterk. Als men daar de corruptie weet op te lossen, dan is dit best op orde.
  Noord Europa, zijn naar mijn mening, de problemen veel groter. Wie hebben hier steeds groter wordende overheden die steeds meer geld nodig hebben, welk er niet meer is. Het zijn logge apparaten geworden die hun kerntaken door de enorme berg bureaucratie, wetten en bestuurslagen niet meer kan uitvoeren. Bovendien is hier de corruptie gelegaliseerd, wat in de zuidelijke landen weer ondenkbaar is. Het ergste is nog dat het Noorden inkomensafhankelijk is van de overheid. Denk maar eens aan zorgtoeslag, huursubsidie, hypotheekrenteaftrek, kindertoeslag, enzovoorts.
  Dit gaat natuurlijk ook allemaal stoppen.

  Ik ga niet alle verschillen opsommen die ik in overweging neem hierin, want dan zit ik hier volgende week nog te typen. Maar ik heb gewerkt en gewoond in Spanje, en geloof me, de crisis zal daar totaal anders uitpakken!
  Die 25% werkelozen is natuurlijk nep. Iedereen werkt daar zwart, op een enkeling na. Zuidelijke landen willen NIET afhankelijk zijn van de overheid en zijn dat ook niet. In het Noorden willen we perse afhankelijk zijn van de overheid. Dit is het belangrijkste verschil. De rijkste mensen van Europa wonen echt in Spanje, Griekenland en zuid Italie. En dat zal zeker zo blijven.

  Ik denk dus echt, als de boel implodeert, dat je in Spanje of Griekenland moet gaan wonen. Als je nog jong en flexibel bent kan dat nog gemakkelijk.

 • Mexican Seastar
 • Enrico

  Gegroet allemaal.

  Ik volg dit blog al enkele maanden met veel interesse en ben er behoorlijk wijzer van geworden. (Al blijf ik nog steeds een leek als het gaat over deze hele crisis.) Ik heb zelfs een kleine hoeveelheid zilver aangeschaft. Ben maar een simpele werknemer he… Enkele dagen later daalde de koers meteen…. Maar goed, ik zie het dan ook als investering voor de langere termijn.

  Ik zou graag jullie mening willen weten over het volgende:

  Wanneer banken werkelijk 2 weken sluiten tijdens een overgang naar een nieuwe munt breekt er gegarandeerd paniek uit met alle onvoorspelbare gevolgen van dien. Wat ik mij ook afvraag is wat de waarde zal zijn van de nieuwe munt ten opzichte van de oude. Zijn we dan ineens 40% armer om maar eens een getal te noemen?

 • Nico

  @high five
  Dat zou goed kunnen, de geschiedenis van goud en zilver zal in grote lijnen overal dezelfde zijn
  maar ze zullen zeker wel hun eigen visie en manier van uitleg hebben,en dit is Nederlandstalig
  worden er wellicht nog een paar wakker dat je nu edelmetaal moet bezitten,beter laat dan nooit.

 • greetjes

  @ ramona over Nieuwsuur

  Heel duidelijk wat mijnheer De Vries aangeeft. Daarom houdt ik wat papier geld in kleine coupures in de kas ;-)

  maar wat mijnheer Witteveen vervolgens vindt, dat sla ik in de wind: de man is voorzitter van het IMF geweest en weet heel goed hoe het klokje werkelijk tikt.

 • greetjes

  Oh Johan, dat was toch een grapje? Ik moest er wel erg om lachen tenminste, en dan AndreaS die wil weten hoe je mierenneuker spelt; da’s toch hilarisch!

  Ook grappig: Zweden, een lidstaat van de EU die de euro niet gebruikt heeft een staatsschuld van maar 37%. En al die malloten van economen en politici proberen ons via de media wijs te maken HOEVEEL wij aan die euro te danken hebben! Huizenhoge privé en staatsschulden, inflatie, kredietbubbles, dat hebben we er aan overgehouden.

  Terug naar de gulden. Ik heb de posts inmiddels gelezen. Ook ik heb heimwee naar de gulden. Maar dat is natuurlijk een beetje onzin, want die gulden was allang gekoppeld aan de DM. Het maakt mij niet uit hoe de nieuwe munt heeft, als we Brussel en Straatburg maar opblazen. En van mij mag het koningshuis hun eigen toiletpapier gaan betalen. Misschien kom ik ze dan nog eens bij de Aldi tegen. ;-)

 • high five

  @Nico
  Zo te zien komt de inhoud ongeveer overeen met de inhoud van het boek ‘the guide to investing in gold and silver van Mike Maloney’. Dat boek is ook opgebouwd in de delen: het verleden, het heden en de toekomst.

 • andre

  Hoi Gerard,. wat gebeurd er dan met je huidige spaargeld en aandelen wanneer er gebeurd wat jij voorspeld ????
  (hebben dan alleen de zuidelijke landen een probleem zoals je laat doorschemeren ??)

 • Nico

  Het boek “Geld, goud en zilver” is vanaf 22 november leverbaar!
  geschreven door oa. Eric Mecking. (nowledge is power)
  http://www.geldgoudenzilver.nl/

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  Oehoe !
  Het is hier erg rustig…

 • Erik

  Gebakken Zak :
  Even een enquete. Wie luistert er naar King World News?

  21416 Stemmen

  Best veel mensen niet, maar helaas geen reacties waarom niet… Iemand? Ik luister vooral naar de weekly metals update (serie goud/zilver gerelateerde interviews).

 • Gebakken Zak

  Even een enquete. Wie luistert er naar King World News?

 • gordijnen

  @ramona

  Het mag duidelijk zijn. In stilte voorbereiden en dan de banken 2 weken dicht.

  Toch nog maar wat euro’s ophalen bij de bank, zoals Gerard heeft geadviseerd.

 • Andreas

  Ik denk wel dat Berlusconi het hele mierennest te pakken zou nemen. En daarna waarschijnlijk de miereneter ook nog. :)

 • Andreas

  Shamrock
  Ik sau niet weette hoe je dat presies schreivt. En ik weet ok niet of johan er meer dan 1 neukt. Hangd van de welust af.

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @Ramona: Dat is idd sterk wat die man (durft) zeggen…

 • ramona

  Komt toch wel dichtbij als ze het erover hebben op tv! (toch nog maar wat extra boodschappen doen!) ;)

  Aflevering nieuwsuur gisteren luister van af 22 minuten:

  http://nieuwsuur.nl/uitzending/2011-11-10/

 • ramona

  Dit kunnen we er ook nog wel bij hebben! :(

  7 tons plutonium fuel on Russian probe to hit earth ?..suprise suprise.

  http://www.youtube.com/watch?v=fLUAutmBRgY

  7 tons of Plutonium 238 on board . Most toxic satalite to ever hit earth?Russian probe out of control . No suprise something goes wrong and its due to hit earth. Why not just call it a nuclear weapon .Initially there was going to be 10 tons on board if I remember rightly. Yet another false flag attack. They really are full on with promoting fear at the mo.

 • Gerard

  @high five
  Geld komt gelukkig nog niet in omloop. Blijft plakken bij de banken i.v.m. Basel III. En goud volgt gewoon de intrensieke waarde t.o.v. geld, zonder opslag tot nu toe. Daarom is goud zo veilig op dit moment.
  Maar zodra er meer geld in omloop komt, dan komt inflatie keihard aan zetten. Goud zal dit gewoon blijven volgen als intrensieke waarde. Maar als de vraag naar goud harder gaat stijgen, dan zal snel de intrensieke waarde ook niet meer reeel zijn.

 • Gerard

  @high five
  Dat denk ik inderdaad ook. Goud zal zeker naar 15000 moeten om dit te bereiken. Maar helaas, eind 70 hebben ze het niet gedaan. Ze hebben de rente naar 12% opgetrokken. Zelfde effect natuurlijk. Hierop is de economie hard gaan groeien en de werkloosheid fors gedaald. Logisch natuurlijk.
  Maar dit zijn niet de eind 70er jaren. Het is TOTAAL anders. Op geen enkele manier te vergelijken. Nu hebben we een schuldencrisis van vooral overheden. In de 70er jaren had niemand schuld van betekenis.

 • high five

  @Gerard
  Nog een Mike Maloney:
  Markten zoeken altijd naar evenwicht. Dat deden ze ook eind jaren 70, begin jaren 80. Goud ging toen naar $850. Bij die goudprijs kon toen een goudstandaard ingevoerd worden.
  Bij de huidige hoeveelheid geld zal de goudprijs naar $15.000 a $20.000 moeten gaan om een goudstandaard in te voeren. Markten gaan uiteindelijk altijd naar evenwicht, dus…….
  We weten eigenlijk nog niet hoeveel geld er de komende jaren in omloop zal zijn, maar de goudprijs gaat daar wel naar toe.

 • Gerard

  @high five
  De gulden zal gedekt moeten worden door de goudstandaard. Daar heb je een punt. Zeker.
  Maar nog interessanter je volgende opmerking:
  “Zoals Mike Maloney ook zegt: Obama zal de schuld van de amerikaanse overheid moeten verdubbelen aan het einde van zijn regeer periode, anders zal hij te maken krijgen met een implosie van het geldstelsel.”

  Dit heb ik inderdaad ook gehoord van hem. Zie nu, heden ten dagen, maar eens een goudstandaard hierop te zetten! Onmogelijk!

  Overigens, met het invoeren van DM, gulden of Neuro, komen de problemen terug van “lopende band devaluaties” in de knoflook zone. Ik heb gewerkt in Spanje en kan er een boek over schrijven hoe vreselijk dat werkt. Op alle handel kwam niet alleen 5% valuta- en bankkosten bovenop, maar OOK 10% devaluatie-compensatie. En NOG kwam ik soms wel eens onder de inkoopprijs te liggen. Kortom, een ramp voor het bedrijfsleven. Om de keerzijde ook eens aan te geven.

 • high five

  meer = mier

 • high five

  @Andreas Mierenneuker.
  Dat betekent dat je meer dan 1 meer neukt. :-)

 • high five

  @Gerard Dat zullen zeker doen. Er is op dit moment simpel weg niks beters om je geld in te stoppen.

 • Gerard

  @RCPL
  Maar ik zeg niet dat de problemen over zijn met een DM voor 4 landen!
  Integendeel. Zolang er schulden zijn, zijn er de problemen.
  Goud en zilver zullen blijven stieren.

 • high five

  @Gebakken Zak
  Vanaf 1944 tot 1971 waren de munten van ‘het vrije westen’ gedekt door de dollar en was de dollar gedekt door goud. Dus ja, de gulden was gedekt door goud maar dan indirect via de dollar.
  De munten in de wereld hingen aan de dollar en de dollar hing aan goud.

 • high five

  Je moet echt niet denken dat als de knoflook landen niet in de euro hadden gezeten, dat we geen crisis gehad zouden hebben. De kredietmarkten stonden stil in 2007. We hadden peak credit. En we weten ook dat in de ponzi scheme van fractional banking een krediet inkrimping leidt tot een implosie van het systeem. Er is simpelweg krediet groei nodig (dus ook economische groei) om het oude krediet af te lossen, lukt dit niet, dan zullen in de spiraal naar beneden op een gegeven moment de banken omvallen. Zoals Mike Maloney ook zegt: Obama zal de schuld van de amerikaanse overheid moeten verdubbelen aan het einde van zijn regeer periode, anders zal hij te maken krijgen met een implosie van het geldstelsel. In de jaren 80 leverde 1 dollar schuld 1 dollar groei. Nu heb je al meer dan 5 dollar schuld nodig om 1 dollar groei te genereren. Reden volgens mij: de andere 4 dollars heb je nodig om de rente betalingen van je oude schuld te voldoen. Totale schuld (van zowel burgers als overheid) loopt in de tijd alleen maar op in ieder land. Aan dit ponzi fiat geld systeem komt ALTIJD een einde. Het geld wordt uiteindelijk ALTIJD waardeloos. (De burgers worden uiteindelijk ALTIJD woedend op de bankiers en de politici). Daarna komen ze in de landen weer met nieuwe briefjes die waarde hebben (1 op 1 met goud en of andere grondstoffen) en uiteindelijk wordt dat 1 op 1 systeem weer langzaam losgelaten en na jaren zullen ook deze briefjes weer waardeloos worden. GOUD en ZILVER zijn nog NOOIT waardeloos geweest of geworden. Las net hier een post dat veel Nederlanders piekeren over hun financiële situatie. Ook al heeft bijna niemand in Nederland weet van hoe het geldstelsel werkt, vrijwel iedereen voelt wel aan dat we aan de vooravond van slechte tijden staan.
  De money masters weten als geen ander dat er een einde aan het systeem zit en die zijn 15 jaar geleden al begonnen om maximale rijkdom te vergaren door middel van derivaten. Doormiddel van de derivaten en de geldpers houden ze controle over de prijsontwikkelingen in markten en over het proces van de onvermijdelijke failliet cq implosie.
  Ik kan mij ook voorstellen dat er zich scenario’s voor doen, waarin zij ook de regie kwijt raken. De toekomst zal het leren.
  Ze kunnen onderling verdeeld raken over de te volgen koers.
  Ik heb nu het gevoel dat er wat onenigheid is binnen de NWO hoe Iran het beste in de chaos gestort kan worden. Als ze Iran aanvallen, dan weten ze ook dat Iran iedere olietanker naar de zeebodem jaagt op het moment dat die door de straat van Hormuz gaat. Dat betekent dat de wereld (zeker voor enkele weken/maanden) het zal moeten doen met 30% minder olie, met alle gevolgen van dien.

 • shamrock

  Andreas

  is het mierenneuker of toch miereneuker!

 • StefanB

  Hahaha Dat komt dat iedereen heel erg ijverig en enthousiast aan het schrijven is Johan,
  dan maak je wel eens een spelfoutje.

  De fouten die onze regeringleiders maken zijn veeeeeel erger Johan. En wij burgers zijn de lul door die fouten, vooral Jan met de pet.

 • ramona

  Als ik pagina terugkijk naar de poll dan is de tussenstand ruim 5/6 (ruim 84%) in het voordeel van de terugkeer van de gulden! :) (ik zeg doen!) ;)

 • Andreas

  Mierenneuker

 • Johan

  Helukkich kunnen de meesden gier geel hoed nederlants schreiven.

 • Gebakken Zak

  @shamrock
  DIE gulden was natuurlijk tot in de jaren zeventig gedekt door goud en zilver. Feitelijk was ie daarvoor GEMAAKT van zilver. Dat is de toekomst, en of je die munt euro, gulden of pico noemt maakt geen sou uit. Die laatste was overigens van puur koper.

 • Andreas

  Beter ten halve gekeerd, dan ten hele verdwaald. Zo, die is weer kort……

 • Gebakken Zak

  Heimwee naar de gulden … De gulden is natuurlijk gewoon een politiek geloofsgeld munt in een wereld van politiek geloofdsgeld munten.
  En die wereld is ultra corrupt, verstoord en rijp veur de sloop. Dat geouwehoer over terug naar dat oude politiek geloofsgeld en geen discussie over goud/zilver betekent dat politici en het grote publiek nog steeds de kern van het probleem ontkennen. De kern is dat het het bijzonder dommig is om in politiek geloofsgeld te vertrouwen. Het is simpelweg ouderwets, achterhaald en de oorzaak voor hele grote nieuwe monetaire problemen wanneer ze het zouden doen. Maar ja, het zeurderig terug naar vroeger programma “ik houd van Holland” is ook erg populair. Veel mensen vergeten dat we naar de toekomst gaan, niet naar het verleden.

 • shamrock

  Gerard

  Ik denk niet dat deze actie van de 4 D Mark landen zal worden gewaardeerd door de rest van europa!(oorlog?).
  En even over Wilders,dat men roept dat we niet terug kunnen naar de gulden is toch bullsh!t.
  De gulden heeft vanaf 1400 bestaan,meer dan 600 jaar
  hij heeft vele oorlogen en rampen en zelfs de tulpenmania doorstaan.
  de euro hebben wij al 10 jaar……..en is niet crisis bestandig!

 • Theo

  Gerard :Hoorde zojuist dat Middelkoop geweigerd heeft om bij Witteman aan tafel te schuiven.HEEL VERSTANDIG VAN MIDDELKOOP!
  Witteman en Pauw zijn totaal Analfabeten op gebied van economie. Als iets ze niet bevalt lullen ze er doorheen. Doen ze steeds weer als ter sprake komt dat overheden te veel geld uitgeven. Bovendien zou Middelkoop met “Marijnissen” van de SP over economie moeten discusieren! Ook al zo’n analfabeet.Hoe krijg je het verzonnen!!Middelkoop, hou de eer aan jezelf, wegblijven daar.

  Daar heb je een punt Gerard maar is het niet zo dat Willem Middelkoop nu denkt daar kijken zoveel mensen naar wanneer ik vertel hoe het zit vliegen ze naar de automaat en heb ik het gedaan!

  Wat een spanenden tijd is het nu, het kan zo maar over zijn.

 • RCPL

  @Gerard

  Stel dat de nieuwe D-Mark er komt voor de 4 genoemde landen.
  Hoe zie jij de edelmetalen zich ontwikkelen ten opzichte van die nieuwe munt?
  Ik vraag me af of goud en zilver dan nog interessant zijn…

 • Gerard

  Overigens, nog even op zilver.
  Vorige week zagen we op zilver het “dead cross” (MA50 door MA200). Normaal is dat een sterk teken voor de lange termijn beer.
  Bovendien is MACD ook aan het keren.
  De beer is tijdelijk even wakker!

  Geduld, geduld, zie het als koopmomenten.

 • Gerard

  Hoorde zojuist dat Middelkoop geweigerd heeft om bij Witteman aan tafel te schuiven.
  HEEL VERSTANDIG VAN MIDDELKOOP!

  Witteman en Pauw zijn totaal Analfabeten op gebied van economie. Als iets ze niet bevalt lullen ze er doorheen. Doen ze steeds weer als ter sprake komt dat overheden te veel geld uitgeven. Bovendien zou Middelkoop met “Marijnissen” van de SP over economie moeten discusieren! Ook al zo’n analfabeet.
  Hoe krijg je het verzonnen!!
  Middelkoop, hou de eer aan jezelf, wegblijven daar.

 • Gerard

  Nog zo gek nog niet van Wilders. Laten “onderzoeken” of de gulden een alternatief is.

  Maar volgens mij hoeft dit helemaal niet onderzocht te worden. Er IS domweg geen oplossing voor de Euro.
  Nogmaals “ER IS GEEN ANDERE OPLOSSING”

  In Duitsland weten ze dat ook. Duitsland is “op dit moment” (!!) de DMark al aan het drukken. Afgelopen maandag plaatste ik hier de link van. Het is diep geheim, maar is uitgelekt. Vermoedelijk zal Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk hieraan deelnemen.
  NIET Frankrijk dus! Dat zal echt een probleem geven. Dat betekent dus dat ALLE zuidelijke staten failliet zullen gaan, want Frankrijk kan ze echt niet in z’n eetje bailouten.

  De DMark zal gekoppeld gaan worden aan de russische roebel.

  In de Euro blijven is als optie allang afgevallen. Geheel onmogelijk. De munt gaat “gegarandeerd” crashen.
  Weimar 2.0 is buiten de 4 DM-landen een vaststaand feit.

 • Gerard

  @Mexican Seastar
  Nee, dat bedoel ik niet. Ik bedoel de “zaagtanden” die je in een trendkanaal altijd ziet.
  We hebben met 34 een lagere zaagtand als de vorige op 35,50. Daarom was dat hogere topje zo belangrijk.
  Maar niks aan de hand, wat niet is kan nog komen.
  De trend is nu even zijwaarts. Er zit totaal geen kracht in zilver (nog niet).

 • Mexican Seastar

  Gerard, bedoel je dat het dan down hill zal gaan met zilver, en voor hoe lang <- afhankelijk waarvan?
  M.v.g.

 • Snel

  @Gerard Je bedoelt Jack heeft gelijk. Pietje doet niks anders dan informatie overtypen die hij in z n mailbox krijgt.

 • Gerard

  Pietje heeft wel gelijk. 35 is het vorige topje in de korte uptrend.
  Het is belangrijk dat die meteen doorbroken werd, omdat er dan een uptrend ontstaat.
  Wat we nu zien is een iets lagere top van 34. (35,50 was van 26 oktober)
  Als het aan de onderkant een bodem komt onder de 33, dan is de downtrend een feit.
  Blijven we hierop hangen, dan zijwaarts.

  Nu op 34,70, dus het kan nog wel. Maar dan zal het maandag wel vlot door de 35,50 moeten gaan.

 • high five

  Er lijkt een weerstandje te liggen rond 35,5. Gaan we daar doorheen, dan ligt het volgende doel op 39,5.

  Pietje, dat is het leuke aan beleggen. Zoals Mike Maloney altijd zegt. People chase yesterday’s news. Media tell people what they want to hear. Als je nu tot nu toe als adviseur had gezegd dat je goud en zilver moet hebben wordt je voor gek verklaard. (ik zeg altijd dat de corporate media / ‘advies’ je iets wil verkopen wat ZIJ kwijt willen, maar dat is mijn mening omdat het zo opvallend is dat ze nooit het goede advies geven op het juiste tijdstip).
  Ik weet wel dat mensen nooit iets willen hebben wat goedkoop en niet geliefd is. Is hier een psycholoog die dat kan uitleggen.?
  Een voordeel is dat jij (omdat jij dit weet) als belegger hier je voordeel mee kan doen. Je koopt iets goedkoop en gaat gewoon zitten wachten totdat het van ondergewaardeerd naar overgewaardeerd gaat.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  “Als de weerstand wordt doorbroken licht de weg vrij voor zilver naar de 40 dollar maar zo ver is het nog lang niet laten we eerst maar over de 35 heen gaan en dit vast houden.”

  Je bedoelt dat er weerstaan ligt op 35?
  Maar moet er dan niet minstens 1 maal een piekje of een dipje op de 35 zijn geweest?
  Ik zie daar niets van in de charts. Maar misschien heb je het over een ander soort weerstand?

  Persoonlijk zie ik niet veel bijzonders rond de 35. Wel bij ca 30 en bij ca 44. Anyway, ik denk dat we nu in een liquidity markt zitten, daarin zijn technische overwegingen eerder secundair.

 • StefanB

  Hahaha Het wordt hier al gekker op het forum.

  Nou de bel gaat weer, Sint Maarten leuk die jongens met die lampionnen.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/10908601/__Kwart_ligt_wakker_door_geldzorgen__.html?p=1,1

  Ook leuk om te lezen

 • Snel

  @pietje Zo ken ik t ook, mensen die een nieuwsbrief mailen, en dan ga jij het over typen

 • pietje

  @Rien
  Als de weerstand wordt doorbroken licht de weg vrij voor zilver naar de 40 dollar maar zo ver is het nog lang niet laten we eerst maar over de 35 heen gaan en dit vast houden.
  Wat voor mij ook meespeels is dat particulieren deze maand véél minder goud en zilver kopen dan bijvoorbeeld in april en augustus, toen goud en zilver fors in prijs stegen.
  Dat is precies de omgekeerde wereld! Als iets al fors aan het stijgen is, is het vaak beter om af te wachten. Juist nu zijn goud en zilver interessant omdat de koersbeweging saai is. De desinteresse van particuliere beleggers maakt het voor mij nóg interessanter. Persoonlijk vind ik vooral zilver nu interessant omdat zilver ruim 30% lager noteert dan haar hoogste jaarkoers.

 • gordijnen

  Misschien zou een concumenten actie wat kunnen bewerkstelligen?

  Op elke munt en eurobiljet staat een afbeelding of letter die aangeeft van welk land dit geldstuk afkomstig is.

  Als de consument hiereens op gaat letten en de zuidelijke geldstukken niet meer accepteerd als ruilmiddel.

  Misschien alleen munten. Gewoon een actie starten via het internet.

  Dan heb je geen referendum nodig, als de mensen deze inspanning willen leveren.

  Hiervoor hoef je niet de straat op.

  Hierna de biljetten toevoegen, bestuurders moet een signaal krijgen.

  Deze situatie moet echt stoppen.

  Je zou op de angst kunnen inspelen, dat er twee Europa’s gaan komen met een munt.
  Allebei de euro. Keuze 1 euro met de noordelijke staten.(incl lijst met informatie) Keuze twee de Zuidelijke staten (incl lijst met informatie)

  Bijkomend voordeel is dat mensen liever papier met de juiste nummers in bezit willen hebben. Giraalverkeer in euro’s kan beteken dat er een percentage zal moeten worden afgeboekt. Gelukkig overleven banken dit wel, dankzij de stresstest of lapje voor het bloeden. Banken financieel gezond.

  Banken vertrouwen elkaar niet meer. Grafiek met stijging van geld bij de ECB. Hier maken ze verlies op.

  Complot.

  Heeft U betere informatie dan de banken?

  Ja, want ik lees de media. (struisvogelpolitiek)
  Ja, ik zit dicht bij het vuur, Raad van Commissarisen, Directeur enz. (1% van allen)

  Nee, waarom vertrouw ik de banken nog.

  Winkeliers komen biljetten omwisselen bij de banken.

  Daarom gratis pinnen, niet teveel biljetten in huis bij de consument.

  Het electronisch euro casino slaat straks op tilt. Er kan natuurlijk maar 1 iemand winnen.

  Huizenprijzen worden allang gemiddeld 20% onder de vraagprijs verkocht.

  Banken zouden hypotheken dan ook marktcomform dit moeten aanpassen in hun balans.

  Hier was natuurlijk geen rekening mee gehouden in de Basel III. Tijd voor Basel IV.

  Stop met basselen.

 • StefanB

  Ja piet wat is er speciaal aan 35!

  http://www.youtube.com/watch?v=DkNUTN8ivh4

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Pietje is vandaag 35 jaar geworden. :-)

 • pietje

  @Karel
  Terug naar de gulden als dit zou gebeuren dan duurt het minimaal 3 jaar voor alles is over gezet.
  Dan is de kans groot dat je voor 1 euro 1 gulden terug krijgt dus we schieten er niets mee op.
  Dit is alleen maar weer populistisch gelul van Wilders de stoere praat over marokaantjes werken niet meer dus er wordt een nieuwe zonden bok gezocht.
  Hoe vaak hebben we het afgelopen jaar niet gehoord nu is het gebeurd dit is het einde enz enz.
  De euro is er nog Europa is nog steeds (één) nog wel het enigste wat verandert is zijn de poppetjes van de diverse landen of we daar wat mee opschieten we zullen het zien.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  “als dit gebeurd dan wordt het volgende week echt spanend.”

  Waarom?
  Wat is er speciaal aan 35?

 • pietje

  Maar nu weer even over zilver & goud die zijn nu met een mooi rally bezig.
  De weerstanden sullen deze laatste handels dag van de week getest worden.
  Gaan we door de 35 dollar grens voor zilver en de 1800 dollar grens van goud?
  Als je de grafieken volgt op kitco dan zijn we daar nu bijna over heen maar houd het ook stand mooier zou zijn als we ze voor het einde van de handelsdag zijn doorbroken.
  Het ziet er wel naar uit als dit gebeurd dan wordt het volgende week echt spanend.

 • Karel

  Terug naar de gulden? Even omrekenen: een patatje mét: fl. 5,-; een pakje jonge kaas: fl. 7,-; een kaascroissantje: fl. 2,20 en een simpel Danone-toetje: fl. 5,40. Lang leve de euro! Ik heb het altijd al een economisch monster gevonden.

 • pietje

  wortelbea :Pietje:
  6. EVB drukt en koopt alles wat eenders welke europese overheid nodig heeft.

  00

  Punt 2 de bazooka dat is ook de ECB dus alle opties staan er.

 • jj

  hoi allemaal,

  het is toch zo dat vrijdag 18 november (3e vrijdag v/d maand) weer expiratiedag is voor goud- en zilveropties? Rond september kwamen er toch die grote dips, in verband staande daarmee. Verwachten jullie weer zo’n dip? en komen er ook weer van die margin-verhogingen?

  thanx!

 • Gebakken Zak

  @pietje
  Ik kies veur optie 2.

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  EVB = ECB

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  Pietje:

  6. EVB drukt en koopt alles wat eenders welke europese overheid nodig heeft.

 • erik

  Gerard :
  @Rien
  Het is nog erger met de huizenmarkt. Pas werd bekend gemaakt dat meer dan 10000 gedwongen huize verkoop wordt uigesteld tot volgend jaar. Rabobank, die tijd wil kopen hopend op herstel.

  Waar heb je dat gelezen?

 • pietje

  Er zijn nog 5 scenario’s over voor Europa!

  1. De financiële markten gaan Griekenland, Italië en de andere knoflooklanden (copyright: G. Wilders) weer vertrouwen
  2. De EU komt met een big bazooka: een fonds dat alle zorgen wegblaast
  3. Er komt een Europa van 2 snelheden, eventueel met 2 munten
  4. De zwakke landen vallen uit de Euro of worden er uit gezet
  5. De boel ontploft

 • StefanB

  Het is niet om aan te zien die Jan Kees De Jager.
  Een appeltje eten zou goed voor hem zijn.

  Maar de heer De Jager eet liever lekker vet vreten in Brussel, op de kosten van ons No Name. Hahaha ik moet er om lachen, maar het is eigelijk gewoon om te huilen. We gaan gewoon met zijn allen de afgrond in.

 • ramona
 • Gebakken Zak

  @No Name
  Pas maar op, anders wordt je over een poosje opgepakt als valsemunter. :-)

 • No Name

  Ik heb net via Ebay een paar biljetten van 5Bilion Dollar besteld.
  Dat is 5.000,000,000$ op een papiertje dat lijkt op 20 Euro alleen dan rood.
  2008 Zimbabwe dollars wel te verstaan.

  Momenteel is dat briefje niet eens goed genoeg om als toiletpapier te gebruiken. Ik heb het gekocht om nog maar eens bij vrienden en familie hier in Nederland uit te delen op feestjes. Komt de discussie wellicht toch nog op gang?

  Who wants to be a Billionaire?

 • No Name

  @StefanB

  Hmmm. Hoofdrekenen was niet zijn sterkste kant…

  [Ik zag gisteren in deze krant dat een man een boete kreeg van € 180,00 voor het weggooien van een klokhuis van een appel dat is FL252,00 meneer de Jager aan uw postuur te zien koopt u de appels nog voor de gulden prijs]

 • No Name

  Nu zelfs een kleine zinssnede over Goud.

  http://www.youtube.com/watch?v=YSJv-2qfDNc&feature=related

  Maar deze keer had Rick dan ook te diep in het glaasje gekeken.

 • StefanB
 • StefanB

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10904619/__Gulden-onderzoek_gekraakt__.html?p=1,1

  Je moet eens voor de aardigheid de reactie’s lezen van de mensen.

 • No Name

  We moeten wel blijven lachen natuurlijk.

  http://www.youtube.com/watch?v=zUA2rDVrmNg

  Met dank aan Rick Perry, presidentieel kandidaat

 • René

  @GZ

  Helemaal mee eens.
  Eeuwige groei is een utopie en ook niet wenselijk.
  Bovendien loop je tegen beperkingen aan, zoals ruimte en grondstoffen.
  We hebben namelijk maar één aarde.
  Pas iets over gelezen ene van Ronny Brunswijk (die man is echt niet dom), die een bepaalde econoom citeerde.
  Naam ben ik even kwijt, post ik later nog wel eens.

 • ramona

  @ Henk:

  Stem gewoon op je gevoel! ;)

  @ Oom Dagobert

  Wat mij betreft had de euro nooit het daglicht mogen zien,dit is ook buiten de medezeggenschap van de Nederlanders geweest en vind het belachelijk dat er voor zo een belangrijke beslissing geen referendum gehouden wordt!? (denk dat ze dan niet durfden omdat ze de uitslag wel zouden weten!) ;)

  Heb er eerst nog aan gedacht dat het positief zou zijn om mee te doen met de duitsers(mark!),maar heb van de week artikel gelezen over de duitsers dat deze toch ook wel een zeer creatieve boekhouding hebben,waardoor de situatie van onze oosterburen niet is wat het lijkt! ;)

  Denk dat de invoering van de gulden voor ons de beste(snelste!) oplossing van de huidige economische crisis is al zou het ons (eenmalig!?) wel wat extra kosten! (Europa zoals het nu bestaat is gewoon een bodemloze put welke ons uiteindelijk veel meer zal kosten!) ;)

  De grootste reden dat (het grootste gedeelte van!) de politiek hieraan wil vasthouden is wederom om banken/pensioenfondsen te redden over de rug van Jan met de pet! :)

  Dit moet maar eens afgelopen zijn en laat het volk(dmv een referendum!) maar eens zelf beslissen! ;)

 • Gebakken Zak

  Het is natuurlijk vrij gestoord, om het maar zwak uit te drukken, dat een economie ieder jaar groter zou moeten worden, zeker wanneer en geen/nauwelijks bevolkingsgroei is.
  Maar ja de slavenstaateconomie moet wel groeien want allerlei planningen van het politburo houden verband met die hysterische eis van “groei”. Schulden herfinancieren bv om het piramidespel in stand te kunnen houden …

 • Oom Dagobert

  @ramona
  Of even anders….
  Had die “EURO” ooit het daglicht mogen zien ?
  En zo ja; was een EURO GERMAAN/ ROMAAN geen betere optie geweest ?
  Verschillende culturen aan één tafel (euro) is vragen om moeilijkheden.
  De bewijzen zijn er. Terug naar onze oude munten is slechts een droom.

 • StefanB

  Valt me eigelijk nog tegen hoeveel mensen er nog voor de euro zijn.
  Had ik niet verwacht. De Belgen denk, die zijn er niet zo op achteruit gegaan dan de Nederlanders. Goedkopere auto’s goedkopere ziektekosten, of toch niet?

  Geld kosten doet het alle twee. Alleen met behoud van de euro en de EU ben ik bang dat het dweilen met de kraan open is.

 • StefanB

  Liever vandaag dan morgen. En ook meteen uit de EU.

  De euro ging er als koek in en komt er als stront uit.

  De gulden terug of een nieuwe munt, wel 1 op 1 anders worden we weer flink gepakt.

 • Henk

  Wat moeten de Vlamingen hier stemmen ? Ik neem aan dat de BEF geen optie is ?

 • Rudolf

  Is die Jaap nou nog niet naar de kapper geweest?

 • ramona

  Even een kleine poll:

  Degene(n!) die voor de invoering van de gulden zijn een groen duimpje,
  degene(n!) die tegen de invoering zijn een rood duimpje.

  Ben benieuwd! ;)

 • De Heraut

  11:11 93 jaar einde van de eerste wereldoorlog. Laten we die ellende nooit vergeten en nooit terug laten komen!

 • Gerard

  @Rien
  Het is nog erger met de huizenmarkt. Pas werd bekend gemaakt dat meer dan 10000 gedwongen huize verkoop wordt uigesteld tot volgend jaar. Rabobank, die tijd wil kopen hopend op herstel.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @cp
  De kern van mijn stukje is dat mensen nu langzaam uitgeknepen worden. De prijzen van consumenten producten stijgen harder dan de lonen. De hypotheek lasten blijven gelijk. De koopkracht van de mensen neemt dus elke maand een beetje af.
  Er zal een moment komen dat men moet kiezen tussen brood of hypotheek. Dat is het crash moment.
  Heb je gezien wat er met de olie aan de hand is? wat er met de benzine prijzen gebeurt? Met name deze prijsverhogingen zullen zich doorberekenen in alle producten. Ik denk dat we volgend jaar een nieuwe olie crisis zullen meemaken. De daaruit voortkomende prijsstijgingen zullen de doodsteek zijn voor vele huisbezitters die hun huis van de bank huren.
  Zullen de huizenprijzen weer gaan stijgen? Alleen in absolute getallen. Ik denk niet dat de voor inflatie gecorrigeerde huizenprijzen ooit weer zo hoog zullen worden als in 2008. (Wel, ooit = in een mensenleven)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien
  LOL: ik schreef:

  “Sinds dien zijn mijn ideen geëvolueerd en ben ik overtuigd dat iedereen (niemand uitgezonderd) die het amt van president wil die zou moeten krijgen.”

  Dat moet natuurlijk zijn “dat niemand die het amt van president wil het zou moeten krijgen”

  :) :)

 • cp

  @Rien, wat je wel vergeet te melden is dat die rapen pas gaar zijn ALS ze moeten verkopen… immers, de huisprijzen zullen mogelijk ook weer gaan stijgen in de toekomst? Kan best lang duren, maar je woont ook lang in een huis…

 • ramona
 • Gebakken Zak

  @Rien
  Bedankt Rien. idd, Wanneer die crash aan de gang gaat zijn de rapen ultragaar in ons landje.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gebakken Zak
  “of dat vele Nederlanders die hun huis te koop hebben hun verlies niet “wensen te nemen””

  Beter: Niet kunnen nemen.
  Als je kijkt naar de cijfers dan is er heel veel gefinancieert via aflossingsvrije hypotheken en spaar/beleggings hypotheken.
  Al deze mensen staan “onder water”. Als ze verkopen tegen wat de woning nu nog waard is, hebben ze onmiddelijk een verlies van 10.000 – 100.000 euro aan hun broek. Velen daarvan zullen onmiddelijk failliet zijn.
  Vaak kunnen deze mensen nog wel de maandelijkse hypotheek betaling doen. Ze zitten dus gevangen: blijven betalen en langzaam doodbloeden door de oplopende consumenten prijzen, of onmiddelijk failliet gaan.
  Het is menselijk om de grote pijn uit te stellen, en tegen beter weten in te blijven hopen dat het binnenkort beter zal gaan.

  De grote huizencrash van 2012 (?) moet nog beginnen. You ain’t seen nothing yet.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Ethan
  Ethan, ik ben niet onbekend met Ron Paul. En heel even, in het begin dacht ik precies zo over hem als jij. Sinds dien zijn mijn ideen geëvolueerd en ben ik overtuigd dat iedereen (niemand uitgezonderd) die het amt van president wil die zou moeten krijgen.
  Wel geef ik toe dat van alle politici hij op economisch gebied de beste boodschap heeft. Helaas is de goud standaard die hij voorstaat geen oplossing, maar toch, het is beter dan wat er nu is.
  Overigens, ik geloof niet dat RP dom is, hij weet best wel dat hij geen kans heeft. Ik ben er dan ook redelijk zeker van dat hij een spelletje speelt: hij kan zeggen wat hij wil zonder consequenties. Behalve dan dat hij daarmee zijn positie (baantje) in het congress zeker stelt.
  Overigens: begin dit jaar werd RP voorzitter van een commitee dat de Fed controleerd. Weet je nog hoe de verwachting was dat Bernanke het dus wel moeilijk zou krijgen?
  Wat is daarvan terechtgekomen?

 • Gebakken Zak

  Komend voorjaar wil de regering overleg om meer te gaan bezuiningen, zo meldt RTL-Z. Bergen geld naar oa het donker gat “Griekenland” sturen en hier mensen het mes op de keel zetten. mmm, Zou dat wellicht tot volkswoede kunnen leiden behalve tot verdere economische ellende en gigantische stijging van misdaad?

 • Gebakken Zak

  Intussen stijgt het aantal huizen te koop in Nederland wekelijks. De prijzen gaan daarentegen niet echt onderuit.
  Iemand nog wat voorspelling over deze markt, gebaseerd op historische, technische en common sense informatie? Ik blijf maar denken dat deze markt afgeschermd wordt, dat grote spelers de vraagprijzen kunstmatig hoog houden en/of dat vele Nederlanders die hun huis te koop hebben hun verlies niet “wensen te nemen”.

 • the big hoax

  Maar ook in Nederland mag het wat kosten !

  Koningshuis ?
  De familie van Oranje Nassau is toch rijk ? Kunnen ze hun kosten niet zelf betalen ?
  Helaas het antwoord is negatief ….
  hier betalen we allemaal als Nederlander aan mee !

  En wat kost dat de staat der Nederlanden eigenlijk ?

  zie hier een leuke uiteenzetting

  http://www.ncrv.nl/uitzendinggemist/fragment/altijd-wat-wijzer-hoeveel-kost-koningshuis

  ahum ….
  minimaal 100 Mio per jaar !

  en de Jersey trust welke breed in gebruik is binnen het Koninklijk huis, welke
  met Margriet een paar jaar terug kort in de media kwam ?
  Hoe zit het daar dan mee ?

  hahaha !

  gewoon ongewijzigd !
  Dus we kunnen nog steeds geen belasting heffen over hun gelden !

 • the big hoax

  Goede bijdrage Ramona !

  Nog leuker en goed aansluitend op mijn laatste bijdrage van zojuist is de navolgende link
  aangaande een bommetje wat steeds harder tikt in ons aller fahrrad land oftewel dat land
  wat al onze fietsen had meegenomen in de oorlog !

  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/11/05/de-duitse-tijdbom/

 • the big hoax

  Was vandaag op een seminar met meerdere economen …
  er wordt wel erg negatief gekeken naar de huidige situatie …

  Niemand van de aanwezigen durft het te voorspellen, maar
  ieder van de sprekers gaf wel aan dat het opbreken van de EU bijna
  onvermijdelijk lijkt te gaan zijn.

  In ieder geval gaan steeds meer economisch onderlegden hetzelfde gevoel
  krijgen;

  de politiek doet te weinig en werkt te langzaam aan de oplossingen ..
  de incompetentie in het monetaire wereldcircus is een feit ..
  de uitkomst van de hoofd act is onduidelijk, maar ontploffingsgevaar
  lijkt eveneens onvermijdelijk …

  + de PM’s gingen deze week omhoog en vandaag weer iets omlaag
  + de rente die Italie moest betalen ging omhoog en vandaag omlaag
  + over MF Global is weinig nieuws naar buiten gekomen
  + na Griekenland en Italie, komt nu Belgie in het vizier
  + Noorwegen is geen lid van de EU en blijkt erg rijk te zijn met een staatsschuld
  welke 47 % is tov het BNP !
  + Zweden heeft zelfs nog mooiere groeicijfers laten zien de achterliggende periode
  kan ook niet anders een staatschuld welke 39 % is tov het BNP

  Triest is het om te zien dat binnen Europa de lidstaten hun eigen bedroevende cijfers vergeten en lekker lopen te kibbelen ! Zo zijn de schoolcijfers van Duitsland, Belgie en Frankrijk evneens bedroevend en bevinden deze zich tussen de 75% tot 100%

  Uiteraard zal dat de Skandinavische leden erg irriteren !
  Zij zitten immers allen met hun staatsschuld ruim onder de 50% tov het BNP

  het wordt met de week spannender , hoe zullen we deze week afsluiten ?

  Morgen avond weten we meer !

 • ramona
 • the big hoax

  En nu de oplossing van het grote tijdmisterie !

  De blog staat nog op de zomertijd !

  Even aanpassen Rolf !

  Groeten uit de wintertijd !

 • the big hoax

  merkt niemand iets aan de tijdsmelding bij de blog ?

  Op mijn PC en overal in Nederland is het nu 01:26 maar de laatste bijdrage voor mij heeft een tijdstip van 01:49 op 11 november ?

  Errug vreemd ?

  Leven de bloggers in een nieuwe tijdzone ….
  ergens tussen Polen en de Oekraine ?

  even een grapje tussendoor uiteraard, maar vreemd is het wel !

 • RCPL

  @Gerard

  Ja, klopt.. denk bijvoorbeeld maar aan Peter’s discussie met die Occupiers van een paar weken terug.

 • Gerard

  @gordijnen
  “Volgens mij is iedereen begonnen met sparen in Euro’s.”

  EN DAT WILLEN WE GRAAG ZO HOUDEN!!!!!!

  Zolang kunnen wij blijven genieten van “stijgende” prijzen.
  Als iedereen in goud gaat geloven, dan is het snel voorbij. Dan moet je verkopen en ergens anders in gaan investeren.

 • Gerard

  Overigens heb ik afgelopen nacht live het CNBC debat gevolgd.
  Ron Paul heeft exact dezelfde mening als Peter Schiff. Bikkelhard snijden in overheidsuitgaven en bureaucratie, plus rente fors verhogen.
  Helaas, helaas, kan Paul dat niet uitleggen! Hij heeft lang niet die gladde tong van de andere kandidaten. Je moet een gladde tong hebben en kennis is niet van belang om president te worden. Zo is het nu eenmaal. Zie je wel aan Obama.
  Als Peter Schiff daar had gestaan, dan had hij gegarandeerd iedereen onder de tafel geluld!
  Hij heeft die gladde tong, en bovendien de kennis.

  Peter Schiff for President!

 • gordijnen

  @Piet3

  Veiling was in het venduehuis Den Haag

 • Gerard

  Als goud de huidige trend voortzet, dan zou die op 1900 uitkomen op 1-1-2012. Goud laat een hele mooie uptrend zien nu. Als dat zo is, dan gaan we een stijlere uptrendlijn zien, en verlaten we de lijn vanaf 1-2009. 3 jaar kaarsrechte lijn! Ooit zoiets moois gezien?

  Zilver gaat blijkbaar niet gemakkelijk door de 34 weerstand. De top in deze uptrend ligt op 35. Het wachten is nu op een bodem om een nieuwe zijwaarts of down te kunnen vaststellen. Nu weer door de 32 zou een erg slecht teken zijn en een absolute downtrend. Maar de kracht zoals we dat bij goud zien is er duidelijk niet.
  Maar koper ligt ook niet goed vandaag. Heeft ook rake knallen gehad. En dat terwijl koper nog schaarser is dan zilver.

 • Gerard

  @pietje
  “Wat ik wel reële vind is dat goud de $ 2000 gaat halen maar het blijft koffie dik kijken over ruim 7 weken weten we het.”

  Dit hoop ik eigenlijk niet. En dat verwacht ik eigenlijk ook niet. Goud moet gewoon de boot zijn die gewoon op koers blijft. Dat doet goud al sinds 2000 !! Als er iets voorspelbaar was, dan was het goud wel.
  Als dat zo blijft, en deze 12 jarige traditie nog even aanhoudt, dan staat goud op 1-1-2012 tussen 1700 en 1800.

 • Piet3

  @gordijnen
  Mogelijk heeft de magere opkomst te maken met de weinige aandacht die ervoor was.
  Ik ken dit soort veilingen nl. niet in het noorden des lands.

 • ramona

  Ziet er naar uit dat we een koude winter krijgen! ;)

  http://www.express.co.uk/posts/view/272457/Britain-faces-an-early-big-freeze

 • ramona
 • gordijnen

  @high five

  Ja doet lynx goed. Alleen al het geld dat bij hun op de rekening wordt gestort om posities te kunnen aanhouden. Ik denk dat de internetbrokers goed zaken doen. Iedereen gaat op de kosten letten.

 • gordijnen

  @greetjes

  Jij zegt altijd van die verstandige dingen. Ik ben altijd blij met je bijdrage.

  Gelukkig is iedereen wakker op dit forum.

  Vandaag echt geschrokken dat er zo weinig mensen zijn op een belangrijke veiling.
  Sieraden voor weggeef prijzen. Volgens mij is iedereen begonnen met sparen in Euro’s.
  Kunnen ze nog een aantal aandelen kopen om hun verlies te beperken.

  Mijn gevoel zegt dat de val van de euro, toch echt dicht bij is.

  Achteraf weet je meestal pas of je op het goede paard wed.

 • high five

  Goede actie van Lynx!! Fysiek metaal kado als je handelt.
  ….dat vinden de groot banken niet leuk. :-) Hiya.

 • Andreas

  Greetjes
  Nooit de moed opgeven en altijd blijven werken aan een betere en wijzere wereld. :)

 • Andreas

  Nee hoor. Je moet inlevingsvermogen en begrip niet verwarren met termen die de plank volledig misslaan. Schizofreen pffffffff.

 • greetjes

  @ andreas en jj

  ik heb er al eens eerder voor gepleit: het beste is er helemaal NIET op te reageren. Het dient geen enkel doel. Want: we zijn met een select clubje dat wakker is en probeert nog wat van elkaar op te steken. Ook hier zitten misschien wel een paar druiloren die de boel onderuit proberen te halen. Dat kan. Maar als je op dit forum al niet in staat bent om niet te reageren, hoe moet dat dan als wij burgers in de nieuwe wereld ons ongehoorzaam, niet meewerkend op willen gaan stellen? Ga maar eens alvast fijn oefenen hier. Onder gelijkgestemden ;-)

 • rinse

  schizofreen??

 • Andreas

  Rinse
  Even aanvullend. Ik lees ook de stukjes van bijvoorbeeld Gerard. Naar mijn mening heeft hij echt verstand van deze materie. Maar niet al zijn voorspellingen komen uit. Is dit aan Gerard te wijten? Nee, natuurlijk niet. Het wordt steeds meer een wereld waarbij gebruikelijke ervaringen en criteria niet meer van toepassing zijn. Steeds meer koffiedik kijken. Desalnietemin lees ik Gerard zijn bijdragen toch met veel belangstelling. Ik kan helaas niet meediscussieren omdat mijn kennis te kort schiet.

 • jj

  @andreas
  daar ben ik het 100% mee eens! Ik vind het maken van voorspellingen ook helemaal geen crime. Je kan zelf kiezen hoeveel gewicht eraan hangt. En tevens houd ik ook niet van de felheid die er soms op dit forum heerst.

 • Andreas

  Rinse
  Nee hoor. Ik ken Temp echt niet persoonlijk. Zoals ik al eerder schreef was hij wat heftig maar ik denk dat hij er qua vooruitziende blik niet naastzat. Ik heb me soms wel verbaasd en geergerd aan de reacties. Die waren soms nog heftiger en naar mijn mening niet verdiend. Er sprak gewoon uit Temp zijn stukjes ongerustheid en bezorgdheid als je tussen de regels doorlas. En ik vind dat als Temp gelijk dreigt te krijgen dit ook gezegd mag worden. Ik hoop dan ook dat hij snel zijn eigen weer meld. Maar dat is mijn mening.

 • rinse

  andereas, je valt een beetje door de mand om toch heel tijd over temp te spreken, wat toevallig dat die zich helemaal stil houd en toch een andere naam heeft, je doopnaam toevallig?
  temp 242 andreas???

  maar wat je standpunten betreft, je krijgt wel gelijk, maar dan wel in een geheel ander tijds bestek

 • ramona
 • IXO

  Sorry NED3= NED1 het acht uur journaal.

 • IXO

  Net LYNX goud en zilver reclame prime time op NED3 na journaal.
  Het wordt toch geen tijd om te verkopen, met al die chaos op de aardbol?

 • Andreas

  Ik zit net het journaal te bekijken waarin gemeld wordt dat 5 landen waaronder Belgie een niet mis te verstane waarschuwing krijgen. Er staat mij bij dat dit al een keer voorspeld is. Hoe heette die man toch. Semp, remp, pemp. Goh, hoe heette die man toch. Weet iemand anders het misschien?

 • gordijnen

  Vandaag op de veiling een 14 taartvorkjes gekocht met een parelrand. 1917-1920. Z 835

  Totaal 450 gr zilver. Dus 375,75 gr zilver. € 165,75 incl btw en opgeld.

  Weinig publiek en ook voor de juwelen met edelstenen lage prijzen.

  Gelukkig weer wat euro’s omgewisseld.

  De verdubbelaar mag wat mij betreft aan voor edelmetalen.

 • Edwin

  @Ethan

  Mooi gezegd. 1 van de weinige politici die niet omgekocht is door bedrijven maar politiek bedrijft voor het volk. Welke politicus kan dat tegenwoordig nog zeggen?

 • io
 • Ethan

  @Rien

  Allereerst: ik ben het niet met alle standpunten van Ron Paul eens, maar hij is niet “gewoon een politicus, net als alle andere”.

  Hij stemt al 30 jaar heel consequent wat hij beloofd, hij waarschuwt al decennia voor de crisis-ellende die we nu hebben. Hij kent de waarde van goud en zilver (dat alleen maakt hem al alles behalve een “gewone politicus” ;) :P ), hij leert Bernanke keer op keer flink de les… en hij heeft gewoon echt zo’n integerere uitstraling en volgt gewoon echt de consitutie.

  Hij is geen ‘politician’ maar een ‘statesman’. Ik durf ook wel te stellen dat het de eerste presidentskandidaat sinds John F. Kennedy is waarbij je dat gevoel krijgt: “hij is er voor het volk” en waarbij je niet al meteen dat gevoel krijgt dat je touwtjes van de big finance/pharma/military/etc. gewoon ziet zitten. Hij staat ook voor de individuele vrijheid die met name na 9-11 zo gigantisch hard achteruit gegaan is.

  Weet niet of ik het zo 1-2-3 beter kan uitleggen, maar dit even als impressie. :)

 • RCPL

  @x

  Ja en zeker ook voor goud. Beide krijgen behoorlijke klappen!

  Terwijl op dit moment zelfs staatsobligaties van België, Frankrijk en Oostenrijk ook de deur uit vliegen – voorheen veilige havens! Zwitserse frank was al geen vluchtoord meer, dus zou je verwachten dat een deel van het geld nu richting de edelmetalen zou vloeien.

  Blijkbaar wordt alleen $ en cash nog als veilig beschouwd?

 • Bobbie

  Beste allemaal,

  Weet iemand eigenlijk wat het idee of bedoeling is van marginverhogingen op zilver/goud?

  Prijs drukken of juist stimuleren?

  Alvast bedankt allemaal!

 • x

  Met al het nieuws zal je wat anders verwachten dan waar zilver nu mee bezig is..

 • pietje

  bericht Reuters:

  Duitse en Franse diplomaten hebben met elkaar gesproken over een radicale transformatie van de eurozone. In zo’n scenario zouden een of meer landen uit de eurozone stappen. De landen die in de eurozone blijven, zouden vervolgens moeten werken aan diepere Europese economische integratie, inclusief op het gebied van belastingen en bezuinigingen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gebakken Zak
  GZ, ik snap ook die obsessie met Ron Paul niet. Het is gewoon een politicus, net als alle andere. OK, hij zegt een paar dingen die iets verstandiger klinken dan andere, maar daarvoor heeft hij ook een paar heel merkwaardige standpunten (met name op religieus gebied). Uiteindelijk is ook hij niets anders dan iemand die zijn persoonlijke inzicht aan alle andere wil opdringen. Met geweld indien nodig.

 • pietje

  Laatst gevraagd wat meer rendement haalt dit jaar GOUD OF ZILVER.
  Er waren meer stemmen voor zilver dan voor goud maar van daag is goud voor het eerst dit jaar zilver voorbij met ruim 1,5% oké we zijn nog niet aan het einde van het jaar.

  Dit voorspelde Willem Middelkoop op 13 december 2010
  Vooruitzichten zilver voor 2011
  2011 wordt opnieuw een sterk zilverjaar. Ik verwacht binnen twee jaar een prijs van $50 op de borden. Voor volgend jaar voorzie ik een zilverprijs van $40 per ounce. In euro’s een stijging van minimaal 10%. De zilvermarkt is extreem klein.
  Vooruitzichten goud voor 2011
  De goudprijs bivakkeert volgens mij volgend jaar in de buurt van de $2.000. Het zou me niet verbazen als we daarover heen gaan. In euro’s voorzie ik minimaal een stijging van 10%.

  De $40 per ounce gaan we waarschijnlijk niet halen voor het einde van het jaar.
  Wat ik wel reële vind is dat goud de $ 2000 gaat halen maar het blijft koffie dik kijken over ruim 7 weken weten we het.

 • Gebakken Zak

  @greetjes
  Ron Paul is dan ook wel een nitwit, zo incompleet als ie is met zijn politiek programma. Goh, wat ga ik hier veel negatieve duimpjes veur krijgen. Ik zie ze weer met veel plezier tegemoet :-)

 • greetjes

  @ io en Ethan

  Ik heb vanochtend de blunder van Perry op het nieuws gezien, maar ook bij ons wordt niet gerept over Ron Paul, ik heb er speciaal op gelet. Het is maar dat we weten hoever de tentakels gaan, toch? Hij MOET uit het nieuws blijven, zowel in de VS als kennelijk hier!

 • greetjes

  @ io en Ethan

 • greetjes

  wat een lulhannes, die Dion Graus….. (excusez le mot)

  http://www.depers.nl/binnenland/609267/De-perverse-prikkels-van-Dion.html

 • greetjes

  De frauderende EU-afgevaardigden die de kluit belazeren (zie hoe leeg de conferentiezaal is!)

  http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

 • greetjes

  van Kooten en De Bie hadden het toen al door: over bezuinigingen en goud

  http://www.youtube.com/watch?v=SA3GmB9Bxfc

  effe kopiëren en plakken…

 • Ethan

  @io

  Wat een fantastisch nieuws! :D

 • ramona
 • RCPL

  @Edwin

  Inderdaad, zojuist is een 1-jarige lening van 5 miljard Euro geweest.
  Rente voor Italië bedroeg 6,09% – een recordhoogte.

 • Edwin

  @RCPL
  Gisteren was eigenlijk de veiling. Die is toen geannuleerd ivm de rentestand.

  Vandaag was het de bedoeling om de veiliging alsnog te houden. Geen idee of die ook weer geannuleerd wordt/is.
  Duidelijk teken dat het niet goed gaat als deze weer geannuleerd wordt. Zal eens op zoek gaan naar actuele info.

 • RCPL

  @Edwin

  Ik meen eerder al gelezen te hebben dat die veiling van vandaag is uitgesteld (op Marketupdate.nl). Maar je hebt gelijk natuurlijk.

 • Edwin

  De ECB MOET vandaag de rente omlaag drukken. Anders loopt de verkoop van Italiaanse 1 jaars obligaties vanmorgen om 11:00 uur helemaal mis.
  Als dat niet goed gaat is het echt paniek….

  Pure manipulatie van rentecijfers, op onze kosten hoogstwaarschijnlijk.

 • RCPL

  @Gebakken Zak

  Zou Draghi al wat begonnen zijn?
  De Italiaanse rente daalt behoorlijk inmiddels.

 • Gebakken Zak

  Bernanke zal binnenkort weer aan de gang gaan. Dit keer met ’n xxxl heli. Draghi zal binnenkort echter een soort van SuperBernanke blijken te zijn.

 • high five

  vrouw Merkel wil een nieuw Europa, maar wat wil ze nu eigenlijk.?
  http://www.cnbc.com/id/45225209

 • StefanB

  Vier en vijf procent, eigelijk erg weinig.

  Italie, Griekenland, enz enz,

  Je zou zeggen de centjes zijn op om goud en zilver te kopen.
  We gaan het allemaal zien komende tijd.

 • io
 • Frits

  Zo, die zes minuut twintig krijg ik ook nooit meer terug.