24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Merkwaardig, hoogst merkwaardig

Zoals u wellicht zult weten heeft de Nederlandsche Bank ( DNB) slechts 11 % van de Nederlandse goudvoorraad ook werkelijk in de kluizen liggen, en is de rest verdwenen uitgeleend aan andere centrale banken. Op de website van Koos Jansen kwam ik dit interessante artikel tegen waarin hij de DNB inzage vroeg, in het kader van de Wet Openbaar Bestuur WOB), in de correspondentie tussen de DNB en andere centrale banken inzake de onderlinge goudverplaatsingen. U raadt het al, blijkbaar geldt de openbaarheid van bestuur dus niet voor goud en de Nederlandse centrale bank. Wat zou er toch zo belangrijk dat dit onderwerp buiten de wet is geplaatst?

Gelukkig hebben we de dekking van goud niet nodig in het Westen. Ons geldsysteem staat fier overeind, wat onder andere blijkt als je het gemiddelde Amerikaanse inkomen (per actieve Amerikaan die niet onder de armoedegrens verkeert) afzet tegen de verplichtingen van dezelfde overheid per huishouden.

10jan1

Dat ziet er goed uit, nietwaar? Maar dat is lang niet alles, want het gaat blijkbaar zo goed in de lijdende leidende Westerse economie, dat steeds minder mensen hoeven te werken. Zou men dat met de term ‘welvaartsstaat’ bedoelen?

LFP Participation_0

En wat dacht u van de S&P500, wiens forse waardevermeerdering in de periode van 1997 tot 2012 na aftrek van de werkelijke inflatie en belastingen-op-winst getransformeerd wordt in een reële waardedaling?

Stealth06Nee, met zulke overtuigende gegevens uit ons Westers geldsysteem wordt het eigenlijk steeds vreemder dat de DNB zo moeilijk doet over ons goudbezit. Zeg toch eerlijk, waarom zo geheimzinnig doen over goud wat toch vooral symbolische waarde heeft?

En des te vreemder dat goud vandaag 1,4 % steeg, en zilver 2,6 %. Merkwaardig, hoogst merkwaardig!

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Bekijk ook