Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Middenklasse beter af met goud en zilver

23-07-2014 Gerard

De ontwikkelingen van deze tijd gaan voor de meeste mensen onzichtbaar en onwetend aan hen voorbij. We gaan langzaam maar zeker over op een andere maatschappij en welvaart. Enkele zaken op een rijtje. Zaken die rechtstreeks te maken hebben met het verdwijnen van de middenklasse. Helaas is de middenklasse goed voor 90% van bevolking en dus de grootste inkomstenbron van de overheid. Heel anders dan veel mensen denken hebben rijken zoals miljonairs wel veel eigen vermogen, maar geen abnormaal groot inkomen.

Eigen vermogen kan moeilijk veel belastinggeld opleveren, omdat dit vaak vastzit in bedrijfsvermogen of eigen huis. Bijvoorbeeld landbouwgrond of stallen van boeren en zo meer. Vandaar dat juist de middenklasse wordt weggevaagd door belastingdruk en niet de rijken. Ongeacht welke politieke kleur er regeert. Je hoort al bij de middenklasse als je een normale baan hebt. En rijk wordt je al genoemd als je een niet al te grote hypotheek hebt. De rekening van de crisis ligt bij de grote middenklasse. Bij ons dus. Want juist de middenklassers bezoeken deze site.

De huizenmarkt

De huizenmarkt trekt in veel landen al weer aan, horen we steeds vaker in het nieuws. In Engeland stegen huizenprijzen in mei zelfs met 24%. Noorwegen deed het nog beter zelfs. In de VS gaat de huizenmarkt ook veel te hard omhoog. Toch is er iets vreselijk mis in de huizenmarkt, zoals onderstaande grafiek laat zien.

hypotheek-VS

Wat is hier aan de hand? Verkopen van huizen stijgen, de hypotheken dalen. Wie koopt dan wel al die huizen? Het zijn bijna uitsluitend investeringsmaatschappijen en hedgefunds. De middenklasse helemaal niet meer en dit beeld zien we ook terug in Europa. Als middenklasser kun je nauwelijks nog een hypotheek krijgen en velen durven niet omdat werkloosheid bij velen boven het hoofd blijft hangen. De baanzekerheid is weg. Veel Chinese investeerders kopen huizen. En wel woonhuizen, géén kantoor- en winkelpanden zoals in het verleden. En ze kopen niet zo’n beetje ook. Huizen leveren huurinkomsten van dezelfde middenklassers die dat huis niet meer kunnen kopen. De huizenprijzen lopen veel harder op dan de inflatie, en hierin zien we opnieuw een bubbelvorming in steeds meer landen. Tevens zien we hierin een verschuiving van activa.

Waar grote investeringsmaatschappijen en hedgefunds enkele jaren geleden nog veel investeerden in goud- en zilver ETF’s, zit dat geld nu in de woonhuizenmarkt. Weten we eindelijk waar dat geld gebleven is wat uit goud en zilver getrokken werd sinds 2012. Zo werkt groot geld al eeuwen. Het stroomt van de ene activa in de ander. Tot de bubbel barst en dan stroomt het even vrolijk weer ergens anders heen. Wij als investeerders in edelmetaal hebben hier wel degelijk last van. Je zou je af kunnen vragen of de prijs van edelmetaal pas weer omhoog kan als de huizenmarkt bubbel opnieuw barst. En reken maar dat dit zo is! Hier moet je nu toch wel ernstig rekening mee gaan houden. Vandaag kwam in het nieuws dat vooral Aziatische hedgefunds de woonmarkt in Londen nu te duur vinden. Ze zijn massaal aan het opkopen geslagen in Amsterdam. De bubbel verspreid zich als een olievlek. De optimisten zeggen dat de schuldencrisis nu echt voorbij is want de Amsterdamse woningmarkt trekt fors aan. Zo verkondigen NOS Journaal, RTLZ en de telegraaf. Hoera, zou ik zeggen…

Vorige week kwam de BIS (vereniging centrale bankiers) nog met ernstige waarschuwingen. “Wereldeconomie kwetsbaarder dan in 2008”, volgens de BIS. Verder waarschuwt de BIS dat onze economie te afhankelijk is geworden van schuldcreatie en dat schulden geen sterk fundament zijn voor economische groei. Het gaat dus gewoon niet goed, tegen alle berichtgeving in welke gecensureerd wordt door de politiek tegenwoordig. Een crisis als in 2008 kan dus zomaar weer voordoen. En opnieuw is de oorzaak dezelfde, de veel te lage rente. Het jaagt investeerders uit obligaties naar onroerend goed. Obligaties op de geldmarkt (kort geld tot 6 maanden) is al enige tijd negatief. Lage rente zet aan tot te veel schulden maken. Die zijn wereldwijd sinds 2008 dan ook met 30% gestegen. Met inflatie over die periode gecorrigeerd zit je nog op 15% stijging. Hieraan zie je tevens dat inflatie de belangrijkste factor is. Valt die weg, dan stijgen de schulden dubbel zo hard in relatieve zin.

Erfrecht afschaffen.

Nog meer klappen voor de middenklasse. Belastingverhoging op erfrecht. Ook hier laait de discussie onder politici steeds vaker op. Er werd zelfs door linkse politici gesproken over erfrecht geheel afschaffen. Dit naar aanleiding van een pas verschenen populair boek van een Franse communist. Ook dit treft alleen de middenklasse. De rijken blijven opnieuw buiten schot want ik kan mij niet voorstellen dat we teruggaan naar de tijd van Joop den Uyl waarin massa’s bedrijven failliet gingen omdat erfgenamen de belastingheffing en vermogensbelasting niet meer op konden brengen op het geërfde familiebedrijf. Lijkt mij ook niet goed voor de werkgelegenheid, tenzij de chinezen het maar weer komen opkopen. Dit laatste gebeurt al steeds meer. Het opgebrachte geld stroomt dan via belastingen naar de overheid en die gooit het weer weg aan allerlei onnodige zaken zoals overbodige subsidies aan Wakker dier, Greenpace, Meldpunt discriminatie en zo nog 1000 andere nutteloze graaiers. Ook Brussel doet vrolijk mee met belachelijke subsidies in oost Europa. Anders gezegd, het geld verdampt en de activa stroomt in buitenlandse handen. Eigen vermogens vervangen door schulden schijnt de enige draagkracht in Europa te hebben. Mensen die schulden afbouwen en daarmee eigen vermogen opbouwen worden gezien als graaiers. Juist daarom kunnen we onmogelijk ooit normaal uit deze crisis komen.

Je kunt je nu dus afvragen waar de overheden hun inkomsten nog vandaan moeten halen als ze zo door blijven gaan met kaalplukken van de grote groep middenklasse. In China, nota bene een communistisch land, laat men de middenklasse juist groeien en bloeien. De basis voor welvaart, dat snappen ze daar wel. De meeste miljonairs ter wereld wonen heden ten dagen in dit communistisch land.

De staatsschulden lopen nog steeds op. En daarom kan onmogelijk de schuldencrisis voorbij zijn, zoals minister Dijsselbloem en president Hollande van de daken blijven schreeuwen. Wij als middenklassers moeten extra oppassen voor de overheid. Laat je niet leeg plunderen. Dit alleen al is een goed argument om fysiek goud en zilver te bezitten. Hoe snel het sentiment van goud en zilver kan omslaan zagen we onlangs toen de onzekerheid rond de Oekraïne weer de kop opstak. Goud- en zilverprijs schoten als een raket omhoog. Dit is toch even om over na te denken. Er is dus wel degelijk leven in deze activa. Meestal lopen nieuwe ontwikkelingen rond Oekraïne en elders wel weer met een sisser af en daalt goud en zilver weer wat. Maar toch, er zijn nergens oplossingen. Niet in de Oekraïne en ook niet met de oplopende schulden. En eens loopt de boel wel stevig uit de hand i.p.v. de sisser. Dat zagen we aan de goudprijs tussen 2008 en 2011. Wie in 2008 goud en zilver kocht, kijkt nog steeds tegen woekerwinsten aan. Het kan elk moment weer gebeuren. Eindelijk staan wij blogschrijvers niet meer alleen in onze sombere analyses. Nu kwam ook de BIS met dezelfde waarschuwingen. En als de BIS zegt dat de volgende crisis in aantocht is, dan reken maar dat die in aantocht is.

Het vergelijk met 2008 is duidelijk meegegeven. Het lijkt of financiële markten zich daar niets van aantrekken. Toch is dat niet helemaal waar. Er is nu eenmaal te veel geld in de wereld in hun bezit. Sterker nog, juist dit geld groeit even hard als de schulden. Immers, tegenover schulden staat evenveel geld van bezitters. Dit loopt 1 op 1. Hedgefunds maken zich alleen maar druk over waar de overtollige miljarden aan geld nu weer heen moet om rendement te maken. Het is hun vak tenslotte. De middenklasse heeft al te maken met steeds verder dalende koopkracht en oplopende werkloosheid. Dit is niet genoeg. Nu de middenklasse geen huis meer kan kopen door de baanonzekerheid, heeft onze overheid de huren “inkomens-afhankelijk” gemaakt. Slim zijn ze wel. Men wil nu je erfrecht en spaargeld jatten, zo melden politici trots. Het stopt ook helemaal nergens meer. Reken maar dat de volgende crisis weer opnieuw de middenklasse gaat raken. Daar komt nog bij dat bij een volgende crisis de Cyprus “template” van Dijsselbloem in werking treed, zo is al aangekondigd. Ook dit treft alleen de middenklasse. De middenklasse wordt al snel kleiner en kleiner en zal bijna geheel verdwijnen. Een straatarme onderklasse blijft over. Goud en zilver is het enige wat je kan behouden voor dit onheil. En wel fysiek. Het is geduldig en roest ook niet. Het is wel renteloos. Maar in tijden van negatieve rente zelfs een voordeel. Het houdt zijn waarde en inflatie en eventuele devaluaties van de valuta stromen vanzelf in de prijs. Goud bijdrukken, zoals geld, kan ook niet. De waarde ligt in ieder geval vast aan de bodem van de mijnbouwkosten om het te delven. Die mijnkosten stijgen natuurlijk wel mee met de inflatie. Bovendien, het wordt steeds schaarser. Fysiek kan het ook nog gemakkelijk uit het zicht van graaiende overheden onttrokken worden als het erom gaat spannen. En reken maar, het gáát erom spannen in de hoek van de overheden bij de volgende crisis. Onteigenen van bezit gebeurde, en gebeurt nog steeds, regelmatig. Ook al halen zulke praktijken het NOS journaal niet. Kortom, edelmetaal de perfecte activa. Maar zet niet al uw geld om in fysiek goud en zilver. 20% tot 30% is meer dan voldoende. Deze activa kan ook lange tijd helemaal niets opleveren. Net als alle andere activa overigens, zoals huizen, grond en aandelen. Door alle prijsschommelingen heen blijft het in ieder geval wel de koopkracht behouden. Zoveel heeft goud en zilver wel bewezen in meer dan 2000 jaar activa. Bij de geringste paniek vliegt de prijs als een raket, zo leerde ons 2008. Het wachten is nog heel eventjes op het knappen van de nieuwe huizenmarktbubbel. 2008 in herhaling. En eindelijk ben ik niet meer de enige die dit steeds beweert. Alleen renteverhoging zou ons kunnen redden van een nieuwe crisis. Maar dan bezwijken de overheden onder hun enorme schuldenlast. Centrale bankiers leren het blijkbaar nooit, en daardoor zal steeds opnieuw edelmetaal de juiste activa blijken. Laat je hierin niet afleiden door de korte termijn. Effecten van te lang te lage rente is een proces van vele jaren. Edelmetaal is dat daarom ook.

huizenbubbel

 

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Gerard zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Lamberto

  @Djennis

  Re: “@Lamberto, thanks en niet meteen boos worden hoor…”.

  Beste Djennis,

  Als u mij boos wilt hebben moet er echt wel iets anders gebeuren dan domme opmerkingen maken over het plaatsen van bijdragen op dit weblog in een andere taal dan de Nederlandse.
  Ik wilde u er alleen maar even op attenderen dat in het tijdbestek waar we momenteel in leven, het gebruik van meerdere talen heel normaal is.
  Ik heb u nog geen opmerkingen op dit weblog zien plaatsen over het gebruik van het Engels.

  Vandaar!

 • Djennis

  @Lamberto, thanks en niet meteen boos worden hoor…

 • oxford.road
 • oxford.road
 • Lamberto

  @Djennis

  Re: “@Lamberto,… Cees Jan (Cees) Hamelink (Rotterdam, 14 september 1940).
  Dit is toch een geboren Nederlander, welke zijn ouders zo ie zo bang waren alles te verliezen zo rond zijn geboorte…(1940) zou die man geen Nederlandse brieven kunnen schrijven??? Dat eeuwige Duits, dit lijkt soms wel Dersilberbergede”.

  Beste Djennis,

  Ik vind het vervelend om mijn toonzetting in uw richting enigszins aan te moeten passen.
  Kijk nog eens even naar de inhoud van onderstaande link.

  http://www.neopresse.com/politik/offener-brief-von-professor-cees-hamelink-entschuldigung-herr-putin/

  Omdat uw eeuwige geblèr veel weg heeft van iemand die als een kip zonder kop meent de grootste onzin uit te moeten kakelen, wil ik u even wijzen op het volgende, onderaan de tekst staan verschillende PDF bestanden, er staat er zelfs een bij met een Nederlandse inhoud.

  Kijk alstublieft eens even verder als uw bekrompen Nederlandse neus lang is, er zijn tig Europeanen die wel verschillende talen spreken.

  Ja, beste Djennis er zijn zelfs heel veel Duitsers die Nederlands kunnen spreken en lezen.

  Misschien toch maar eens een cursus Duits gaan volgen.

 • Djennis

  @Lamberto,… Cees Jan (Cees) Hamelink (Rotterdam, 14 september 1940)

  Dit is toch een geboren Nederlander, welke zijn ouders zo ie zo bang waren alles te verliezen zo rond zijn geboorte…(1940) zou die man geen Nederlandse brieven kunnen schrijven??? Dat eeuwige Duits, dit lijkt soms wel Dersilberberge.de

 • Lamberto

  @Gerard

  Re: “Hmm, de eUSSR aan de bovenkant met het ijzeren gordijn vlak onder Parijs tot onder Lyon. Daaronder het vrije rijke zuiden met Spanje het rijkste land ter wereld. Maar dat was 2020”.

  Gerard,

  U hebt op dit weblog als eens geschreven dat u voornemens bent om in de toekomst in Spanje te gaan wonen.

  Uit persoonlijke ervaring weet ik dat het vooral in Andalusië goed toeven is, mooi weer, lekker eten en niet te vergeten de heerlijke wijn.

  Het zal zo maar kunnen dat na de komende rangschikking van de machtsverhoudingen in de wereld, Spanje net als eeuwen geleden weer een geliefd oord wordt voor lieden die over voldoende financiële middelen beschikken om daar met volle teugen van het leven te kunnen genieten.

  Zoals u zeker weet heeft de geschiedenis altijd de neiging om zich te herhalen.

  Er wonen op dit moment al weer miljoenen moslims in Spanje
  Deze mensen hebben het vaak over het herstel van Al-Andalus, want het was hun land voordat ze Spanje werden uitgejaagd.

  Omdat sprookjes in het echte leven nogal eens de neiging hebben om tot horror verhalen te worden, raad ik u aan om de inhoud van de volgende link te lezen.

  Het kan natuurlijk zijn dat u in uw reiskoffer al plaats voor een kleedje om op te bidden heeft ingeruimd, zo niet, dan toch voordat u vertrekt even de zaken op een rij zetten.

  http://hoeiboei.blogspot.nl/2010/01/andalusie-de-imaginaire-islamitische.html

 • Gerard

  Lamberto
  Re. Hoe zal Europa er in het jaar 2100 uitzien…

  Hmm, de eUSSR aan de bovenkant met het ijzeren gordijn vlak onder Parijs tot onder Lyon. Daaronder het vrije rijke zuiden met Spanje het rijkste land ter wereld. Maar dat was 2020. Veel verder gaat mijn glazen bol niet.

 • Erk

  Lamberto, wat weet u toch een schone taal te uitten!
  En let op de details zoals “de variabele overzichtskaart” en “het neerstrijken bij uw zwembad”.

  Toch denk ik dat de boeren die dorsen niet veel te vrezen hebben voor hetgeen komen gaat, net als u trouwens met uw zilverlingen, zwembad en cocktail.

 • Q&Q

  @ John & Klaas:

  Als jullie tevreden zijn met de huidige middelen ( antibiotica, die ws niet werkt) lijkt me geen probleem, we kunnen immers ( voor het grootste gedeelte!) onze eigen keuze maken! ;)

  & Klaas niet te snel conclusies trekken met zulke sites als vergelijking/ bewijs! ;) LOL ( of begrijp je dat niet/ ben je zo goedgelovig?) :)

 • Lamberto

  Cees Jan (Cees) Hamelink (Rotterdam, 14 september 1940) is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media.
  Hij is hoogleraar in managementinformatie en kennis aan de universiteit van Aruba en hoogleraar media, religie en cultuur aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

  Leest u maar eens wat deze Cees Hamelink aan president Putin van Rusland heeft geschreven.

  Offener Brief von Professor Cees Hamelink: “Entschuldigung Herr Putin!”

  http://www.neopresse.com/politik/offener-brief-von-professor-cees-hamelink-entschuldigung-herr-putin/

 • Lamberto

  @Erk

  Re: Lamberto, het zal er om gaan spannen.

  U weet niet half hoe blij ik ben met uw reactie.
  Toen de variabele overzichtskaart van de Europese landen mij onder ogen kwam, sloeg de schrik mij om het hart.
  Als een haas ben ik via een haperende vlizotrap de zolder opgerend, en heb daar in verband met de hitte en opkomende neiging van hyperventilatie gevoed door grote angst voor wat komen gaat, tijdens het doorzoeken van al mijn doosjes en potjes uit mijn kindertijd peentjes gezweet.
  Toen ik de schelpen, kralen en ander glimmend materiaal welke als betaalmiddel dienst kan doen had gevonden, ben ik puffend aan de rand van mijn zwembad neergestreken en heb me daar door mijn vrouw een geweldig grote en koele cocktail aan laten reiken.
  Daarmee tot rust gekomen, overviel mij het gelukzalige gevoel van, “laat de boer maar dorsen ik ben op alles voorbereid”.

 • Klaas

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=colloidal+silver+fiction

  CONCLUSION:

  As the tested colloidal silver solutions did not show any antimicrobial effect in vitro on the microorganisms, claims of colloidal silver’s antimicrobial potency are misleading and there is no place for it as an antiseptic.

 • Klaas

  @John
  Terechte opmerking. Colloïdaal zilver is een HOAX. Maar er wordt flink aan verdiend dus maak je het verhaal zo mooi mogelijk. Zie het als homeopathie dat ook alleen bij gezonde mensen werkt !

 • John

  wat n bullshit
  antibiotica is heel goedkoop, de meeste patenten hierop zijn al verlopen toen de gemiddelde lezer hier werd geboren. we proppen plofkippen ermee vol omdat die rommel niks kost

  antibiotica is door overconsumtie zn kracht aan t verliezen maar nog steeds beter dan zilver wat dus echt niet werkt

 • Q&Q

  Zilver:

  Defending yourself from an Ebola pandemic

  Aug 02, 2014

  In the past month there have been reports about the Ebola virus spreading rapidly in West Africa and how it could easily spread to the rest of the world by airline passengers.

  This is obviously a huge threat, and it appears that it is only a matter of time before Ebola becomes a worldwide pandemic. It is almost impossible to treat with standard antibiotics. Further, the use of antibiotics over the past decades, which have been used to kill bacteria by poisoning them, has only served to cause those bacteria and viruses to mutate so that they can survive those poisonous drugs.

  It seems that God has built into nature the ability to defend itself through mutations. Medical experts have said for years that their drugs are only buying time until they become largely useless in their ability to kill bacteria and viruses.

  So now we see the Ebola Virus threatening not only West Africa but also the planet itself. Where it came from is not my concern, whether it was man-made or natural. Either way, it is something that we will have to deal with. Obviously, the first line of defense is prayer. But I have often found that prayer results in revelation about what to do or where to find a natural solution that God has built into His creation.

  A century ago, before the rise of drug companies, the people used colloidal silver to fight infection and bacteria. Then in the 1920’s and 1930’s, natural antibacterial substances were replaced by patented drugs that were heavily advertised in order to make money for the drug companies. Colloidal silver and all other natural substances, which could not be patented, fell into disuse.

  In the 21st century, however, it seems that antibiotics as a whole are beginning to reach the end of their shelf life and are no longer practical. More and more deadly bacteria are killing people—even in hospitals—not because of a shortage of colloidal silver, but because much of the medical establishment refuses to use it. They continue to maintain confidence in antibacterial cleaning supplies that work poorly.

  According to research, colloidal silver has the ability to kill the Ebola Virus, along with many other viruses and “deadly” bacteria. More and more, a supply of colloidal silver is becoming important in the face of failure in the medical establishment to provide a reasonable defense against these organisms.

  http://www.fourwinds10.net/siterun_data/bellringers_corner/people_of_the_lie/news.php?q=38514158b7c2bc9db8681fdf05a18d18

  Medical doctors have never denied the merits of silver in the form of silver nitrate as a bactericide….

  CS will destroy staph and strep bacteria which are so common in today’s health problems. In the silver literature there are listings of over 650 diseases and health problems that silver in colloidal form will effect in very positive ways. The frequency of silver is higher than almost all of the known harmful crystal-headed viruses such as that of AIDS, Ebola, West Nile, and SARS and thus will destroy them….

  Colloidal silver is odorless, tasteless and has no known negative reaction to any medication, health problem, diet, or artificial alteration to the human body. It is considered, along with gold and titanium, to be Creator God’s natural antibiotic provided for the good health of the people of planet Earth. Gold has a higher frequency then silver, while the frequency of titanium is higher than gold. Nothing on planet Earth in microbe form can survive the frequencies of colloidal titanium and colloidal gold, while colloidal silver will destroy nearly all of them….

  The 1994 issue of “Newsweek” featured a six page article, “Antibiotics, The End of Miracle Drugs?” as the cover story.

  “The rise of drug-resistant germs is unparalleled in recorded history”, according to the article. “Penicillin and tetracycline lost their power over staph back in the 1950’s and 60’s. Another antibiotic, methicillin, provided a backup for a while, but methicillin-resistant staph is now common in hospitals and nursing homes worldwide. Trying to cripple bacteria’s defenses will not do much more than buy us five to ten years. A better strategy might be to abandon antibiotics altogether in favor of different kinds of drugs.”

  Laboratory tests have shown CS to kill over 650 destructive bacteria, viruses and fungi within minutes of contact.

  UCLA ran some tests on Colloidal Silver and their report states: “The silver solutions were antibacterial for Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, Neisseria gonorrhea, Gardnerella Vaginalis, Salmonella Typhi, and other enteric pathogens, fungicidal for Candida albicans, Candida globata, and M. furfur, and it killed every virus that was tested in the lab”….

  Silver does not attack bacteria directly, but rather decomposes certain enzymes the anaerobic bacteria, viruses, yeast, and molds require. The silver acts as a catalyst and is not consumed in the process. It is probable that this indirect action is also the reason bacteria cannot develop a resistance to silver, as they do to antibiotics.

  Side Effects: Argyria

  Some researchers do tell us, however, that in prolonged, very heavy doses, some silver compounds will leave gray deposits in the heavier skin folds such as the knuckles. This condition is known as “Argyria”. The only problem to these deposits is said to be the cosmetic appearance and the condition is said to be rare. Some experts say this condition has never been known to occur from silver in the colloidal state. Other experts do, however, warn that this might be a problem with extremely high, prolonged dosages (such as drinking many quarts of CS per day over months of time). The very small particle size in the Colloidal Silver would seem to make this possibility remote. Argyria is correctable with laser treatment, like a tattoo. (It should be noted that there has been only one case of Argyria reported in the world in the last 100 years.)

  To avoid argyria, you may not want to consume “many quarts of CS per day over months of time.” The argyria scare is just a fear tactic designed to keep you hooked on drugs. No one would drink that much colloidal silver unless they were participating in an experiment. Secondly, that one person who did develop argyria in the past century had only a cosmetic problem (gray spots). It is likely that he or she never developed a bacterial infection! In fact, it seems likely that he/she would have been immune to Ebola.

  Furthermore, the article says, “There has never been a reported reaction with Colloidal Silver to any prescription medication.”

  The drug companies want to sell drugs and certainly do not want to advertise an inexpensive natural substance that competes with their products and cannot be patented. In my view, the best strategy is not only to abandon antibiotics altogether, but to look for a solution that does not allow these superbugs to mutate into something stronger.

  People can still purchase colloidal silver at a health food store, but the government has already tried to stop it in 1998. Though it failed, there is no guarantee that the government will not try again. The best solution is to make or purchase your own device to make your own colloidal silver.

  The article above gives this source for a generator:
  – See more at: http://www.gods-kingdom-ministries.net/daily-weblogs/2014/08-2014/defending-yourself-from-an-ebola-pandemic/#sthash.pADL9kLh.jszvu1TK.dpuf

 • oxford.road
 • Erk

  Lamberto, het zal er om gaan spannen. Hangt er van af of we terug naar de ijstijd gaan :-) En ook moeten we bedenken, als God blief, dat in 2100 al weer de winter van de volgende K-golf aangebroken is, aannemende dat de mensheid dan nog steeds niets geleerd heeft.
  Maar het meest waarschijnlijk lijkt me dat we dan alleen nog digitaal geld hebben, alles op een chipknip of bankrekening. Ik dacht gehoord te hebben dat inmiddels in Zweden bedelaars apparaten krijgen om via de chipknip geld te verkrijgen.
  En nog een ding wat zeker is: wij zullen het niet meemaken. Na ons de zondvloed zei Lodewijk de 14e.

 • Lamberto

  Hier een overzicht van Europa vanaf jaar 1.

  Vaak stel ik mij de volgende vraag: Hoe zal Europa er in het jaar 2100 uitzien, en welk geld zullen de mensen die er dan eventueel leven gebruiken.

  Wat denken jullie?

  http://www.euratlas.net/history/europe/2000/de_index.html

 • oxford.road
 • Gerard

  Nico
  In het klimaat kennen we ook de 11 jarige zonnecyclus.
  Dat verklaart waarom wij altijd bijna precies om de 11 jaar een elfstedentocht hebben. Of soms 2 jaar achter elkaar.
  Deze cyclus gaat over de afkoeling, opwarming van de zon.
  Goolge maar eens op SC24. De 24e en huidige sun cycle.

 • Q&Q
 • Lamberto

  Op de Canadese TV zijn de volgende uitspraken over vliegtuig HM17 gedaan.
  Een Canadese OSZE onderzoeker zegt: “Dit is de taal van een zeer zware 30mm mitrailleur”.
  Dit kan alleen een straaljager gedaan hebben.

  Susan Ormiston sits down with Michael Bociurkiw, the Canadian who was part of the first international monitors at the MH17 crash site.

  http://youtu.be/fNMj-M-GDl0

  Zie het beeld van de kogel in en uitslagen, tussen 6:10 en 6:25 minuut.

  De vraag die we nu aan onze politici moeten stellen luidt: Hoe nu verder, en wanneer krijgen we van jullie eindelijk de waarheid te horen.

 • Nico

  En dus is er ook een oorlogcyclus,feitelijk is alles een cyclus.

  De bekende Amerikaanse website Zerohedge vroeg zich al af of de crash van de MH17 een soortgelijk kantelmoment en aanleiding kan worden voor een nieuwe oorlog als honderd jaar geleden… toen werd op 28 juni 1914 de Oostenrijkse kroonprins Franz Ferdinand en zijn vrouw Sophie doodgeschoten door een Bosnisch-Servische separatist. Het bleek de aanleiding voor de Eerste Wereldoorlog te zijn. Nederland was ten tijde van die oorlog neutraal. Toch heeft de Eerste Wereldoorlog grote invloed gehad op het politieke, economische en sociale leven in Nederland. Er werd namelijk niet alleen een militaire, maar ook een economische strijd gevoerd. Nederland bleef onpartijdig, maar niet afzijdig. Ons land kon het oorlogsgeweld ontwijken, maar de gevolgen niet ontlopen. Door zijn open economie en centrale ligging kreeg iedere Nederlander met de oorlog te maken, of hij nu wilde of niet. Want de twee machtigste rivalen in de strijd, Duitsland en Groot-Brittannië, waren ook onze buurlanden. We konden van twee kanten worden aangevallen en werden economisch door beide partijen bedreigd. We zaten dus in de tang. Jarenlang.

 • didier

  Zelfs als het hier goed gaat dan nog zullen ze weggaan als het elders beter is.

 • Nico

  Ook voor het klimaat schijnt er een soort van kondratieff cyclus te bestaan (100jarig) deze is dus langer dan de economische variant., dus niks niet opwarming van de aarde door de mens volgens deze vinding.

  Raymond Wheeler, hoogleraar psychologie aan de universiteit van Kansas in de jaren ’30 tot ’50 van de vorige eeuw, bestudeerde 20 eeuwen klimaatveranderingen en concludeerde dat er een 100-jaarsklimaatcyclus bestaat die de menselijke (inclusief business)activiteiten hier op aarde duidelijk beïnvloedt. De klimaatveranderingen hangen samen met de toe- en afnemende activiteit van de zon en zijn zichtbaar in de hoeveelheid zonnevlekken. De 100-jaarscyclus kent weer vier subfasen: warm-nat, warm-droog, koud-droog en koud-nat. Michael Zahorchak bewerkte in 1983 Wheeler’s boek “Climate: The Key to Understanding Business Cycles” en gaf het opnieuw uit.

 • Nadja

  didier, of er in- of deflatie is, kan niet uit het artikel over Unilever afgeleid worden. Echter het feit dat dit belangrijke bedrijf stelt dat de koopkrachtontwikkeling in Europa dusdanig negatief is dat het bedrijf slechts door costdown maatregelen het rendement op het gewenste niveau kan houden, is een bewijs dat dit bedrijf onderkent dat we in een deflatiespiraal zitten.

 • didier

  Nadja, ik was ook wat verbaasd dat u dat kon afleiden uit dat kort duits artikel.
  In ieder geval doet Unilever het toch niet slecht als ik die cijfers lees. Minder omzet en meer winst dat is waarschijnlijk eenmalig en ook vooral het gevolg van financieel gegoochel. En ze willen natuurlijk altijd meer en groter en naar omhoog. Maar dat kan natuurlijk niet en dat is geen deflatie.
  En om na te gaan of er schulddeflatie is: die is er, de schuldhoop is enorm en werkt massaal tegen. Wat we nog niet weten is of de pogingen van het beleid om dit af te wenden succes zullen hebben. Maar dat ze daar zullen blijven aan arbeiden daar kunnen we ons hoofd op verwedden.