24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuw all-time goud record in de maak

goudprijsVroeg op woensdagochtend bleef de goudprijs onder zijn all-time record dat het op dinsdag bereikte, met een piek van $1043,35. Nu staat het goud rond $1050,00. De toekomst ziet er, mede door de nieuwe all time high, goudkleurig uit en tevens verwachten verschillende analisten dat door de aanhoudende problemen met de Amerikaanse dollar en de inflatiezorgen de goudprijs de komende dagen enkel zal stijgen en wel eens nieuwe all-time high grenzen kan bereiken.

Zo vertelt ook Darren Heathcot van Investec Resources in Sydney: De verkoop van goud op dinsdag leidde voor vele mensen tot leuke winsten. Met de verder groeiende zwakheid van de Amerikaanse dollar echter is het misschien beter om nog even het goud achter de hand te houden want de prijzen zullen naar mijn mening enkel nog stijgen. Goud houden of zelfs nog wat bijkopen in plaats van verkopen is dus de boodschap.

Vanuit het standpunt van de Amerikaanse dollar ligt goud duidelijk voorop in de prijsrace. En dit zelfs met enkele lengtes voorsprong. Het goede gevoel bij verscheidene analisten en beursmakelaars zorgt enkel voor een toenemende interesse in goud en een extra boost voor de goudmarkt. Mooie goudtijden zijn dus zeker in de maak.

De Amerikaanse dollar zakte afgelopen dinsdag enkel verder de afgrond in omwille van de renteverhoging in Australië die de zorgen van de Federal Reserve enkel onderstreepten. Daarenboven zorgden de, volgens geruchten, geheime gesprekken tussen enkele Arabische Golfstaten en Rusland, China, Japan en Frankrijk over het vervangen van de dollar door andere munteenheden in de oliehandel nog voor een extra druk en instabiliteit op de dollar en zijn huidige status. Het moet wel gezegd dat de eerder genoemde landen alle geruchten ontkennen. Toch spelen zulke geruchten enkel in het voordeel van edelmetalen zoals goud en dit zal de komende dagen en weken duidelijk zichtbaar worden binnen de beurswereld.

http://edelmetaal.nu/goud-spot-prijs.gif

Bekijk ook