24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuw en verbeterd: 2014 zilveren Maple Leaf munt

mapleleafzilvermunt2014
De Royal Canadian Mint uit Canada heeft inmiddels het design bekend gemaakt van de 2014 zilveren Maple Leaf munt. Zoals ook bij de voorgaande jaargangen van de populaire zilveren munt wordt op de voorzijde van de munt een beeltenis weergegeven van een esdoornblad, het staatssymbool van Canada.

Nieuw is dat het veiligheidsembleem dat reeds gebruikt wordt bij alle gouden Maple Leaf munten nu ook bij de zilveren Maple Leaf wordt gebruikt. Middels een speciale lasertechniek voegt het munthuis dit embleem toe aan de munt. Achterliggende gedachte is dat eventuele vervalsingen hierdoor extra lastig te maken zijn, aangezien hier een geavanceerde lasertechniek voor vereist is.

Zilver Maple Leaf munten zijn geslagen in 1 troy ounce (31,103 gram) puur zilver. De Maple Leaf munt is geslagen in 99.99% puur zilver en dit is één van de meest populaire zilveren beleggingsmunten.

The Silver Mountain zal rond 20 december de eerste voorraad van de 2014 zilveren Maple Leaf munten ontvangen. Meer informatie over de verkrijgbaarheid en huidige prijzen kunt u vinden via onze website op de productpagina van de zilveren Maple Leaf.

 

mapleleafzilvermunt2014

zilveren-maple-leaf-munt-2014

Bekijk ook