24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuw rapport over de goudmarkt gepubliceerd door GFMS

Ieder jaar brengt onderzoeksbureau GFMS een rapport uit over de goudmarkt en de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Vandaag is het nieuwste rapport gepubliceerd en deze is te downloaden via de link op de website van GFMS / Thomson Reuters via deze link.

Gold-bullion-bar

Uit de samenvatting van het rapport blijkt het volgende;

De afgelopen drie jaar (2013 tot en met 2015) schommelde de goudprijs rond een vrij stabiel niveau. In 2016 is het goud razendsnel uit de startblokken gekomen en is het één van de best presterende assets in een turbulent begin van het nieuwe jaar. De goudprijs steeg tot boven $1.270 per troy ounce op 10 maart, een hoogtepunt van het jaar en een stijging van 20% ten opzichte van begin 2016. De belangrijkste reden voor deze indrukwekkende stijging van de goudprijs is de behoefte van beleggers om minder risicovolle beleggingen te doen en terug te vallen op goud als veilige haven. Daarnaast zijn er toenemende zorgen over de Chinese economie en de impact op de rest van de wereld en escalaties in geopolitieke spanningen in het Midden Oosten. Ook de daling in de olieprijs heeft een sterke invloed op de prijsontwikkeling van goud.

De stijging van de goudprijs is naar verwachting van GFMS van korte duur. Zodra de marktomstandigheden wat verbeteren en er minder volatiliteit is verwachten ze een daling in de goudprijs. Ook wordt verwacht dat de vraag uit Azie afneemt en dit is voor de goudmarkt de belangrijkste afzetmarkt.

Lees het hele rapport (Engelstalig) via deze link.

 

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook