24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe 2 troy ounce Koala munt van de Perth Mint

De Perth Mint uit Australie heeft weer een nieuwe muntsoort toegevoegd aan haar indrukwekkende gamma. Het gaat om een nieuwe soort zilveren Koala munt, die de eerste is uit een nieuwe serie “The Next Generation” bullion munten. Deze munten zijn geslagen in 2 troy ounce zilver en het betreft een extra dikke munt, een zogenaamde Piedfort uitgave.

Piedfort (Engels: piedfort, Frans: piéfort, Duits: Piedfort) is een Franse term in de Nederlandse en Vlaamse numismatiek voor een munt geslagen op een dubbeldikke, soms zelfs driedubbeldikke rondel. Piedforts zijn niet bedoeld en ongeschikt voor de omloop. [bron: Wikipedia]

Bij het design van deze zilveren Koala munt is een andere afbeelding gebruikt dan bij de gangbare Koala munten van 2018 die zijn geslagen in 1 troy ounce en 1 kilogram zilver. Daarnaast is deze munt geslagen in een gelimiteerde oplage van 75.000 stuks wereldwijd – waarmee het één van de zeldzamere uitgaven van de Perth Mint betreft. Ondanks de lage oplage is de munt wel als een echte beleggingsmunt geprijsd en dus aanzienlijk goedkoper in de aanschaf dan oudere zilveren verzamelmunten.

De munten worden per 10 stuks verpakt in een tube en bij losse afname zijn de munten per stuk verpakt in een beschermende capsule.

 

Op de voorzijde van deze munt is een afbeelding weergegeven van een koalabeer op een tak met op zijn rug een kleine koala beer. De lijnen op de achtergrond zijn door de Perth Mint toegevoegd als “micro-engraved radial lines” en dit dient als extra zekerheid voor wat betreft de echtheid van de munten. Net zoals de Royal Canadian Mint dat doet bij de zilveren Maple Leafs zijn op die manier vervalsingen eenvoudig te onderscheiden aangezien er speciale technieken benodigd zijn om deze lijnen op die manier bij het slaan van de munten te plaatsen.

Zoals gebruikelijk staat Koningin Elizabeth II afgebeeld op de andere kant van de munt. Boven de munt staat haar naam vermeld met het land Australia. Tevens staat onder op de munt het gewicht aangegeven (2 oz 9999 Ag) en het jaartal (2018) met de nominale waarde (2 Dollars).

Naar verwachting zijn de 2 ounce Koala munten van de Next Generation leverbaar bij The Silver Mountain vanaf 20 mei. Zodra deze munten beschikbaar zijn zullen ze op de website worden geplaatst. De munten zullen beperkt beschikbaar zijn aangezien het munthuis deze munten beperkt uitgeeft en op basis van allocaties de oplage verdeeld over haar geautoriseerde afnemers.

Wilt u meer informatie over deze munten of op de hoogte blijven van de beschikbaarheid van de 2 ounce Koala munten? Neem dan contact met ons op.

Bekijk ook