Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe 2015 Zilveren munten leverbaar van de Perth Mint

19-08-2014 Rolf van Zanten

* Reeds in voorverkoop leverbaar: de 1 troy ounce zilver Lunar en Kookaburra munt 2015
* Binnenkort te koop: 1 kilogram zilver Lunar en Kookaburra en de gouden Lunar 2015

2015-zilver-kookaburra-munten

 

De Perth Mint uit Australië heeft de designs bekend gemaakt van de Kookaburra, Koala, Kangaroo en Lunar munten. Ieder jaar worden de designs van deze populaire muntenseries vernieuwd en doorgaans zijn in de loop van september de eerste uitgiften leverbaar.

Wij zullen van de 2015 serie niet alleen de kilo zilveren munten leveren, zoals voorgaande jaargangen, maar ook andere formaten waaronder 1 troy ounce en 10 troy ounce. De 1 troy ounce zilveren Kookaburra 2015 en zilveren Lunar 2015 zijn reeds te bestellen via onze webshop, met levering medio september.

Hieronder zijn alle nieuwe designs weergegeven van de 2015 munten.

zilveren-lunar-2015

Zilveren Lunar munt 2015
Het jaar van de geit gouden-kangaroe-2015

Geslagen in formaten van 1/2 troy ounce t/m 1 kilogram, 99.9% puur zilver.

 

 

 

 

Gouden Kangaroo munt 2015

Leverbaar in 1 troy ounce (31,103 gram) en puur goud. Eén van de goedkoopste gouden beleggingsmunten en wereldwijd verhandelbaar.

 

 

 

zilveren-kookaburra-2015


Zilveren Kookaburra munt

Geslagen in 99,9% puur zilver, voor de Kookaburra is 2015 het jubileumjaar en ter ere van het 25-jarige bestaan van de munt is het design gebruikt uit 1990.

 

 

 

 

zilveren-koala-2015

 

Zilver Koala munt

Ook de zilveren Koala is leverbaar in verschillende formaten, van 1 troy ounce t/m 1 kilogram. Geslagen in puur zilver en naast de Kookaburra en Lunar gewild onder muntenverzamelaars en beleggers

 

 

 

gouden-lunar-2015

 

Gouden Lunar munt

Leverbaar in het formaat van 1 troy ounce, wordt ook geslagen in andere formaten. 2015 is het jaar van de geit, vandaar dit jaar een afbeelding van een geit op deze gouden munt.

 

 

 

Naar verwachting zijn de 2014 munten van de Kookaburra, Koala en Lunar serie binnen enkele weken uitverkocht. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid munten die nog beschikbaar zijn binnen Europa en doorgaans zijn na september de 2014 munten niet meer leverbaar. Dit zal op onze website automatisch worden aangepast zodra ook onze voorraad is uitverkocht.

 

 • van Staalduinen

  Wat gaat de Lunar 1 kg kosten………..

  vr gr Bertus van Staalduinen

 • Nadja

  Gerard en andere aandelenfreaks,
  Op mijn vakantieadres lees ik in the International NY Times volgend interessant artikel van de hand van Anatole Kaletsky: http://blogs.reuters.com/anatole-kaletsky/2014/08/21/a-roller-coaster-is-due-just-not-yet/
  Hij onderbouwt waarom aandelen momenteel niet overgewaardeerd zijn en maakt een interessante vergelijking met de tijd voor de crash van 1987. Ook toen was er gedurende een periode van vijf jaar een brede “distrust” in de aandelenmarkt, terwijl deze toch steeds hoger ging. Toen begin 1987 zelfs de sceptische beleggers in aandelen gingen de koersen in enkele maanden flink omhoog en daarop volgde toen in october de crash. Hij waarschuwt in het huidig tijdsgewricht voor zo’n zelfde acceleratie.
  Gezien de uitspraken van Yellen, is de FED supervoorzichtig om zo’n acceleratie te voorkomen.

  “One intriguing resemblance is that 1987 came five years after the start of a bull market that was universally distrusted, like the current one. Even after four years of uninterrupted gains that started in August 1982, almost nobody believed that equities were a safe investment. Because it seemed ridiculous to suggest that the great inflation that had inflicted such terrible losses on investors in the previous decade was genuinely defeated.

  By early 1987, however, skeptical investors began to thrown in the towel. Even those who did not understand or believe in the market’s advance decided to buy anyway. As a result, prices suddenly accelerated. The main Wall Street indexes gained 40 percent in the eight months from January to August 1987. The rest is history — in fact the biggest stock market crash in history. On Oct. 19, 1987, Wall Street gave up its entire eight-month gain in one day.

  Could the current market cycle be headed for something similar? So far, there have been no signs of the acceleration in prices that preceded the crash of 1987. But if in the next few weeks the Wall Street records set in July are decisively broken, an acceleration could soon begin — especially if Yellen offers more reassurance on monetary policy and fears of a war between Ukraine and Russia subside.

  Then investors should fasten their seat belts for a roller-coaster ride which, far from approaching its climax, may be just starting, with big gains ahead. And also big losses.”

 • Huub

  “een cane corso, dat is een indrukwekkende hond. Die van mij mag er ook wezen een Stafford van 40 kg, schofthoogte 61cm. Keeps the uninvited out of my house!”

  Gezien het geblaf dat ontstond nadat ik mijn vraag hier postte of er nog honden meelezen, lijkt er nog heel wat water door de Maas te moeten gaan voor goud uit de gratie is.

 • Gerard

  Haef
  Gerard stelde F. Franken voor, maar daar lees je toch verschillende verhalen over.
  Onzin. Te veel mensen denken zelf beursregels uit te kunnen vinden. In dat geval, ga helemaal nergens naar toe. Franken is goed.
  http://www.ondernemendbeleggen.nl/
  Je kunt ook een cursus bij beleggingsinstituut doen. Ook heel goed. Maar duurder.
  Ik meen dat Franken 900 euro vraagt. Voor 3 full time dagen van 8 uur. Plus begeleiding daarna. Maar voor je hiervoor kiest kun je de miniseminar volgen voor 25 euro. Kun je daarna nog kiezen of dit werkelijk is voor je is.

 • marcel
 • marcel

  HERSTEL ,Yellen 16 uur Draghi 20.30 uur mvg

 • marcel

  Sorry de vorige is een oude speeche

 • marcel
 • marcel

  DRAGHI SPREEKT 4 UUR MVG

 • marcel
 • oxford.road
 • marcel

  STIKT IS STINKT MVG

 • marcel

  Hoe laat spreekt [stikt] Draghi??????

 • marcel
 • marcel
 • marcel

  @Tim ,57 kilo schoon aan de haak blauw grijs gestroomd …ons kindje [meer waard dan ieder blok goud in de wereld ]dus….voor geen goud te koop ;-]

 • marcel

  @Lamberto,ik zag al een helicopter hierboven zweven LOL

 • Tim

  @Marcel, een cane corso, dat is een indrukwekkende hond. Die van mij mag er ook wezen een Stafford van 40 kg, schofthoogte 61cm. Keeps the uninvited out of my house!

 • Lamberto

  @Gerard

  Re: ”als deze blogsite door geen hond meer gelezen wordt”.

  Pas maar een beetje op met uw woordkeus, voor u het weet komt Ons Moraal langs om u in zijn schaapskudde op te nemen.
  Of u als schapendrijver of schaap wordt ingezet moet u maar afwachten.
  Het voordeel is wel dat de zangles die hij als schaapsherder geeft, gratis en voor niets is!

  https://www.google.nl/search?q=hond+in+schaapskudde&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=qT_3U5i-K8TfOILogeAG&ved=0CCsQsAQ&biw=1920&bih=1062

 • marcel

  Huub ,wij hebben een cane corso en die kijkt ook mee;-]

 • didier

  Ik veronderstel dat de tegenwerking komt van de amerikaanse overheid die de metaalhandel aanstuurt, bevriende overheden en misschien zelfs wereldwijd een akkoord onder grote overheden, china, rusland..
  Maar al dat beleggingsgeld dat rondzwalpt en niet liever zou willen dan iets meer rendement..

 • marcel

  Exposed de onthoofding van I.S Nep .[ik heb zelf geen mening hierover].https://www.youtube.com/watch?v=-9wKEjbhFcEde

 • didier

  “I was on a conference call with a group of portfolio managers,” Cali Money Man said today. “Their mood was resigned capitulation to the trend, going fully invested in order to survive. Low-risk assets pay nothing. They’re negative to clients after fees. And even worse after inflation. Yet these ‘low risk’ assets, such as high-grade bonds, face almost certain losses.
  ”Almost certain losses: that’s how low-risk assets are being defined today”.

  Zouden ze niet tegenwerken op de comex en friends 13.000 en geen 1.300.

 • didier

  In welke assetklasse, behalve metalen, is er geen bubbel? Maar de metalen daar is niemand in geinteresseerd. En dat tewijl 10.000den miljarden hun buurman zouden doodsteken om 1% meer rendement per jaar te halen.
  Allen een blinde ziet het niet, veronderstel ik? Het kan er eigenlijk moeilijk nog dikker opliggen.

  Ook goed nieuws:
  http://goldswitzerland.com/swiss-to-vote-on-gold-repatriation-in-november/

 • Tim

  @ Huub, ja sorrie mensen, mijn hond leest nog steeds mee. ;)

 • didier

  @huub
  Margin is het deel geld dat traders effectief moeten deponeren om voor een bepaald bedrag te mogen traden. Is de margin 10% dan moeten ze 10$ bij de comex in bewaring geven om voor 100$ papiermetaal te mogen traden. Dat is dus een grote hefboom, met je geld kun je voor 10x meer spelen.
  De comex, of de cme, past die margin aan, naar boven of naar beneden, zoals het hun past om zodoende de handel aan te moedigen of af te remmen. Maar ze communiceren niet over hun bedoelingen.
  Als ze nu de margin verlagen wordt het handelen goedkoper maar ik veronderstel in beide richtingen, omhoog en omlaag. In ieder geval vermits ze er geen uitleg bij geven, en het maar een van de onderdeeltjes is van een grote zwendelmachine, hebben we er, denk ik, het raden naar. Misschien een signaal dat het naar omhoog mag, maar als ze de prijs naar omhoog willen hoeven ze helemaal niets aan te passen, gewoon niet meer tegenwerken en de prijs gaat in een middeltrage wip X5.

  @gerard
  Het gaat misschien niet (meteen, zo hoog) gebeuren maar het is zeker niet ver gezocht.
  Iedereen lacht mij nu al uit. Zilver is echt niche als beleggingsprodukt. Niemand kent dat.
  De schaarste, bij mijn lezen is daar weinig over geweten op wereldvlak.
  In vgl met goud is het schaars (bovengrondse voorraden).
  Het wordt voor het grootste deel opgebruikt door de industrie en het is ongetwijfeld een zeer nuttig metaal.
  De produktiekost van de grote mijnen, afgaande of de jaarverslagen /zo lees ik bij Ted, is hoger dan de huidige prijs. Dus ZOU men er opspringen bitcoin.

 • Haef

  Heeft iemand hier ook ervaring met “critivestor”
  Ik zoek een redelijk rendement en wil daar wel wat voor doen.
  Mijn goud en zilver ligt hoog en droog.
  Gerard stelde F. Franken voor, maar daar lees je toch verschillende verhalen over.

 • Huub

  “Dat is pas als deze blogsite door geen hond meer gelezen wordt.”

  Zijn er hier nog honden? :-)
  Laat het ons svp weten dan.

 • Gerard

  Jackson Hole vandaag….
  Extra speech van Yellen.
  Keerpunt?

 • Gerard

  Didier
  Blijf met beide benen op de grond staan. Gaat niet gebeuren. SF verhalen zagen we genoeg in zilver.
  Ook de schaarste valt reuze mee. Alleen de productiekosten kunnen daardoor wat stijgen.
  Geloof me nu maar, als iedereen jouw, mij en al de anderen uitlachen met onze zilverblogs en zilververhalen, pas dan ga je kopen zoveel je kunt. Dat is pas als deze blogsite door geen hond meer gelezen wordt.
  :)

 • Gerard

  Huub,
  Margin is een garantstelling voor de futures en short opties.
  Als de volatiliteit daalt, dan past men het margin ook aan naar beneden.
  Zo steeg de margin ook fors toen goud en zilver een bubbel was in 2012.
  Hoe lager de margin, hoe meer posities daarop ingenomen kunnen worden.
  Op zich is de verlaging nu erg gunstig, omdat de prijs laag is en dus meer long verwacht kan worden op de futures.

  Nico, oorlogspropaganda werkt altijd zo. Dat zagen we ook in ex Joegoslavië.
  Propaganda in oorlog komt altijd van twee kanten. Dat verklaart de tegenstrijdigheid.
  Zo werd er in het neergeschoten vliegtuig op de grond nog op geschoten. De kogelgaten werden gefilmd en verspreid als zijnde door straaljagers neergehaald. Die flauwekul kennen we inmiddels. Alleen jammer dat hier intelligent geachte personen op o.a. twitter die doorzichtige flauwekul geloven.

 • Nico

  Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat?

  Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. In dit college vertelt professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.
  https://www.youtube.com/watch?v=_tf1FA3gqWE&utm_content=bufferaaf09&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer#t=108

 • Huub

  @didier
  “Ik las ook vanmorgen dat de comex de goudmargins met 15% verkleind heeft.”
  Kun je svp uitleggen wat dit betekent en wat de mogelijke gevolgen zijn?

 • didier

  Ik las ook vanmorgen dat de comex de goudmargins met 15% verkleint heeft. ?? Wie zal het zeggen waar ze allemaal mee bezig zijn achter de schermen..

 • didier

  Ik veronderstel dat hetzelfde geld voor platinium, palladium en goud.

 • didier

  Er wordt jaarlijks voor 22 miljard $ aan zilver gedolven waarvan 20 opgebruikt door de industrie en 2 voor het investeringspubliek. Zou de prijs maar 200$ gaan loopt er 440 miljard in zilver. Als je dat afzet tov het elders geinvesteerde geld (100.000+ miljard $) is dat een habbekrats. Dus zilver X 20 is vlotjes binnen handbereik. Zoals wat bitcoin overkwam.
  Aandelen, vastgoed of schuld X 20 dat zal toch wat moeilijker zijn.

  Hieronder het stuk van Butler van woensdag

  The Coming Silver Bubble 
  I thought I would take a break from discussing the ongoing manipulation of the price of silver to present a longer tem perspective – my conviction that silver will likely develop into an asset bubble; perhaps the greatest asset bubble in history. Actually, I’ve written of this before, some five and six years ago, in a number of articles dealing with asset bubbles. http://news.silverseek.com/TedButler/1212510161.php http://www.investmentrarities.com/market_update_09-2009early.shtml Between mid-2008 and mid-2009, the price of silver ranged from $16 an ounce to as low as $9 and subsequently climbed as high as $49 two years after the last article in September 2009. Now that most of those previous gains have evaporated, I feel it’s a good time to review the bubble thesis. One important point to make upfront is that silver was not remotely close to having been in a bubble at the time of the price highs of April 2011. The bubble still lies ahead. Asset bubbles have become a regular feature in the recent financial landscape. Less than 15 years ago, an asset bubble had developed and burst in Internet stocks, to be followed shortly thereafter by a bubble and collapse in residential real estate in the US to name just two bubbles. Some would claim we are presently engulfed in asset bubbles in stocks, bonds and high end real estate as a result of an over accommodation of monetary stimulus by the Federal Reserve and other world central banks. Time will tell, but it seems undeniable that we have recently experienced our fair share of asset bubbles; phenomena generally rare in historical terms. What is an asset bubble? An asset bubble occurs when a large number of buyers, normally not usually prone to speculate in an asset, bid the price of that asset much higher than underlying valuations would support, most often fueled by leverage or borrowed money. Typically, towards the terminal phase of the bubble the most compelling reason for continuing to buy the asset is due to the rising price itself, as all caution is thrown to the wind amid the collective belief that prices can only move higher still. Then, when the last possible speculator has purchased the asset, the inevitable occurs and the price of the asset collapses as previous buyers turn into sellers and attempt to get out. Since the formation of the bubble and its inevitable collapse are driven by the collective emotions of greed and fear, it is generally impossible to predict how long an asset bubble will persist and how high the price can climb, as well as the timing and extent of the subsequent collapse. Since asset bubbles are rare and involve tremendous percentage increases and subsequent spectacular busts, it can be stated that more money can be made and lost in bubbles than in any other investment phenomenon. I guess the key to profiting from a bubble is to both buy and sell before the bubble bursts. How do asset bubbles develop? Most often, an asset bubble develops when an undervalued asset which has a compelling investment story and there exists an overall financial environment of sufficient buying power, catches the collective interest of the crowd. For example, by the mid-2000’s and after years of steady appreciation, residential real estate developed into an asset bubble amid the self-fulfilling cycle of continued gains and the availability of easy credit. Owning a home had been a good deal, typically becoming the largest asset for most people and in retrospect it is easy to understand why it became overdone, as many leveraged their homes to move up or buy additional houses to take advantage of the growing collective belief that real estate only went up. More than anything, real estate had a great story in both providing shelter and capital appreciation, complimented by a favorable tax angle. But the subsequent bidding up process and overinvestment created an overvaluation which couldn’t support the never ending appreciation. Because residential prices rose too high, the basic real estate story became distorted and eventually collapsed. That’s the basic theme with bubbles; an undervalued asset with a great story becomes too popular and is bid up to the point of overvaluation. As far as great stories go, silver has the best potential story to develop into a bubble. First, there is little argument that it is among the most, if not the most undervalued asset of all by objective relative historical price comparison. In addition, it is at or below its primary cost of production, as evidenced in recent quarterly earnings reports. Remember, most bubbles start out with an asset that is undervalued – on this score silver more than qualifies as being undervalued. Aside from extreme undervaluation, the silver story is multi-faceted. Silver is both an industrial metal and a primary investment asset, the net effect being that very little newly-produced silver is available for investment, perhaps only 10% of the one billion oz produced yearly (mine plus recycling), or 100 million oz annually. In dollar terms, at current prices that comes to less than $2 billion per year. There are two ways to look at that; the observation that there are countless individuals and investment funds capable of ponying up that entire amount on their own and the fact that $2 billion amounts to less than 30 cents on a per capita basis for the world’s 7 billion inhabitants. Simply put, there is no other asset class which would require less buying to develop into a bubble than silver. Apart from newly-produced silver available for investment, the amount of previously produced metal available for investment, or world inventories, is also shockingly low. As a result of a 65 year deficit consumption pattern that ended in 2005, world silver inventories have been depleted by 90% from the levels existing at the start of World War II. Today, only a little over one billion oz of metal in accepted bullion industrial form exists with perhaps another billion oz existing in coins and bars. In dollar terms, that comes to $20 to $40 billion, where most other asset classes (stocks, bonds, real estate and even gold) are measured in the many trillions of dollars. And please, never confuse what exists with what’s available for purchase – only the owners of the small amount of silver that exists will determine at what price it is available. The conclusion is simple – the asset requiring the least amount of buying to create a bubble is, automatically, the best candidate for developing into the biggest bubble. The fuel for any bubble is total (world) buying power versus the actual amount of an asset available for purchase. Previous, as well as prospective, bubbles in stocks, bonds and real estate grew to many trillions of dollars of total valuation. At $200 an ounce, all the silver in the world (bullion plus coins) would “only” amount to $400 billion, not even a rounding error to the total valuation of stocks, bonds, real estate and, even, gold. In other words, due to silver’s current undervaluation and its shockingly small amount in existence, it has more room to the upside than any other asset class. But I’m not done. Silver’s unique dual role as a vital industrial material and primary investment asset creates a setup for something happening that has never occurred in any previous bubble. As and when sufficient physical investment buying develops in silver to drive prices significantly higher, the industrial consumers of silver, in everything from electrical and solar applications to medical and chemical applications, will likely be subject to delays in the customary delivery timelines of the metal. As is almost always the case, whenever industrial consumers of a commodity are deprived of timely deliveries, they resort to stockpiling that commodity as a remedy, further exacerbating delivery delays to other users. Thus, the stage is set for something the world has never experienced previously – an asset bubble accompanied with an industrial shortage. The two greatest upward price forces known to man, an asset bubble and a genuine commodity shortage, appear set to combine in silver. Either one, alone, would have a profound impact on the price, but the combination seems both inevitable and almost impossible to contemplate in terms of how high the price of silver could be driven. And it’s hard to see how intense investment buying wouldn’t trip off industrial user attempted inventory stockpiling or vice versa; it doesn’t matter which comes first. Tying everything together, there is one and only one explanation for why silver is so undervalued and the asset bubble/industrial shortage hasn’t occurred yet – the ongoing price manipulation on the COMEX. Massive amounts of paper contracts traded between two groups of large speculators (technical funds and commercials), measuring in the hundreds of millions of ounces and completely unrelated to the supply/demand fundamentals have set the price of silver. This COMEX price control is both the curse and the promise in that it not only explains the undervaluation, it will explain why it seems inevitable for an asset bubble/user shortage to develop. Think of it this way – the asset with the greatest potential for becoming the biggest bubble ever had better have the greatest story ever as well.  And that is what the COMEX silver manipulation is – the key ingredient in the greatest investment potential score ever.  If silver wasn’t manipulated how good would the story be? Absent manipulation, I wouldn’t buy or hold silver because that would mean that free market forces were setting the price all along. In other words, if silver wasn’t manipulated there would be scant reason to buy it in my eyes. If I wasn’t convinced silver was manipulated, I can’t see how I would have ever written this or anything about it in the past or could have become interested in it in the first place. As painful as recent prices have been to existing holders because of the manipulation, without it there would be little chance for a price explosion at some point. The easiest major potential change in the silver price equation is for the manipulation to end, one way or another. And if history and logic win out, the silver manipulation must end, not the least because of the coming clash between paper and physical silver. Some call it the disconnect between paper derivatives contract on the COMEX and actual physical silver, but in reality the story is that COMEX futures contracts are very much connected to each other via the delivery mechanism. The connection between paper and physical has been forged because the main COMEX futures speculators are only interested in trading paper futures contracts and not in trading physical metal. Technical funds have no desire to buy and sell real metal for full cash payment when they can deal in paper contracts for only 10% cash down because they are trading, not investing. The problem is that the trading between the technical funds and the commercials has become so large that it dwarfs real world silver supply/demand fundamentals and ends up setting the price of silver in violation of commodity law. I know that this perversion of the price-discovery process has existed for a long time, but it would be wrong to confuse longevity with permanence. The fact is that while the COMEX paper market dominance has lorded over the real supply and demand fundamentals, the stage has been set for a physical asset bubble/industrial user panic event. I’ve become convinced that any prospective bubble in silver won’t be driven by the aggressive buying of COMEX futures contracts, but only by physical buying. For one thing, the crooked CME and CFTC would never allow any group of traders to drive silver prices sharply higher by buying unlimited amounts of COMEX futures contracts. If the technical funds do buy big amounts of COMEX silver futures contracts (as was the case from June to mid-July), you can almost be certain that the CME and CFTC knew that those funds would be soon forced to sell on lower prices (that’s not to say the regulators and commercials couldn’t turn out to be wrong). As a result, any bubble in silver must and will develop from physical investment buying. Surely, any industrial user inventory buying panic must involve immediate physical delivery and not a paper futures contract in a time of delivery delays and uncertainty. In fact, it is hard to imagine, as a silver bubble begins to develop, a greater urgency for holding only physical metal to intensify, due to a growing recognition that the COMEX manipulation was responsible for the former low price. Since I am speaking in terms of a potential historic asset bubble in silver, I am implying that the price of silver will far exceed its true value at some point before correcting sharply. It is before that collapse point, that God-willing, I intend to sell. I am not deluding myself that I will come close except hoping not to be terribly early or late. While I respect anyone’s reasons for buying and holding silver, my mission has always been to help end the manipulation and be done with silver after that was accomplished and reflected in the price. A few comments on developments this week. I’m scratching my head at Monday’s 3 million oz deposit into the big silver ETF, SLV, following a 4 million oz deposit in the previous week. Trading volume in SLV has been light and price action rotten, not the ingredients for the 7 million oz deposits being due to plain vanilla investment buying. The only plausible alternative explanation is that then deposits are intended to reduce the short position in SLV, last reported at 17.37 million as of July 30, although only the first 4 million oz deposit occurred before the next report on August 26. At least the combined 7 million oz deposit is within the confines of reducing a 17 million oz total short position. If the deposits are not intended to reduce the short position, then I am at a loss to explain why they occurred. This week’s COT report should show hefty reductions in the total commercial net short positions and managed money net long positions in COMEX gold, silver and copper, as key moving averages were penetrated or new lows were made in all three metals. It looks like copper was the most advanced in the managed money selling (which perhaps explains the sharp bounce back today in copper prices), followed by silver. On a relative basis, gold is the least advanced in the liquidation process since it has hung above its 200 day moving average so far. Accordingly, there is more relative potential selling ahead in gold since it is closer to its recent technical fund net long high point than is COMEX copper or silver. Unfortunately (unless you plan to buy), the short term probabilities still favor technical fund selling in silver and gold (and probably copper) on lower engineered prices by the commercials. Ted Butler

 • Gerard

  Huub,
  Het werkt nu eenmaal zo. Mijn mening telt hierin niet.
  Zo zijn de regels en daar houd ik mij ook aan.
  Natuurlijk kijk ik ook naar de fundamentele plaatjes.

 • argentum

  Dit stuk heeft niets van doen met de discussies op dit blog . . . . toch denk ik dat het belangrijk is om er over na te denken. Volgens mij is de wereld gek geworden, en dit alles is terug te voeren op het gedrag van Amerika. De financiële wereld verkeerd al jaren in mineur en ook al wordt er door de main stream media beweert dat het “beter”gaat , de waarheid is toch echt anders. Steeds meer mensen zijn afhankelijk van de voedselbank, de zogenaamde middenklasse schuift steeds verder op naar de armoede klasse. Zorg wordt onbetaalbaar, het eigen risico wordt verder verhoogt. Binnen Nederland houden steeds minder mensen geld op hun spaarrekening, die worden steeds vaker aangewend om rekeningen te betalen. Maar volgens onze “leiders” gaat het weer goed. Nee, ik ben van mening dat het juist steeds slechter gaat, de wereld staat in vuur en vlam, is gek geworden. Alle conflicten die er momenteel zijn . . . overal heeft Amerika een stem in. Als er mensen zijn die voor hun eigen vrijheid vechten worden het rebellen genoemd. Natuurlijk is het zeer wreed om te constateren dat er een vliegtuig uit de lucht wordt geschoten, alleen lag het toestel nog niet op de grond of Amerika riep als eerste dat zij wel wisten wie het toestel uit de lucht had geschoten, en dit zonder behoorlijke bewijzen. Laten we wel zijn, ze hebben ons al veel vaker voor de gek gehouden ( Irak . . . .) Nee, ik denk dat ze er alle belang bij hebben dat de huidige crisis tussen Europa en Rusland uit de hand loopt. Oorlog heeft in het verleden al vaak bewezen dat een land in crisis (Amerika in dit geval) er beter uitkomt. Dit wou ik toch even kwijt, heeft niets te maken met edelmetaal, behalve dat ik aangeef totaal géén vertrouwen te hebben in een dollar of euro, en daarom nu en in het verleden veel van mijn vermogen omzet in edelmetaal.

 • Nico

  Nobelprijswinnaars waarschuwen voor Europese depressie die Japans ‘verloren decennium’ zal doen verbleken

  De Nobelprijs-laureaten waarschuwen dat het contradictorisch beleid de basis dreigt te vormen van een jarenlange depressie en een nieuwe uitbarsting van de schuldencrisis. De Duitse bondskanselier Angela Merkel stelde in een verdediging van de eurozone echter dat het bijzonder complex is om een beleid voor achttien landen uit te stippelen.
  http://www.express.be/business/nl/economy/nobelprijswinnaars-waarschuwen-voor-europese-depressie-die-japans-verloren-decennium-zal-doen-verbleken/207252.htm

 • rise and shine

  @Djennis, @Lamberto, @Marcel, @ Iedereen!!!

  Misschien is deze propaganda uit Amerika iets duidelijker!
  Nee!!
  kijk deze film en jullie begrijpen waar het naar toe gaat in deze wereld !!! keuzes & ruim denken worden luxe.
  http://youtu.be/sutgWjz10sM ( DIVERGENT ) kijk naar de verhaal lijn.!! & plak alle puzzelstukjes aan elkaar!!

  DE BOODSCHAP IS DUIDELIJK !!

 • Huub

  @Gerard
  “Maar het allerbelangrijkste: wat zijn de toekomstverwachtingen. Zit er groei in? Verwachten ze de winst te kunnen handhaven? Toekomstverwachting is natuurlijk logisch. Beleggers kijken niet naar nu. Ze willen nu investeren en in de toekomst het aandeel meer (of minder) waard willen zien worden.”

  Daar kijk ik enigszins van op. Niet dat het niet juist is, maar het is juist jouw uitspraak dat je geen voorspellingen voor de toekomst moet doen omdat dat glazen bol werk is. Ik had verwacht dat je meer de grafieken analyseerde en op basis daarvan bepaalt of een aandeel duur of goedkoop is, enz.

 • marcel
 • Lamberto

  @Djennis

  Misschien is deze propaganda uit Amerika iets duidelijker!

  Kijk zo ontstaan in dit voormalige vrije mooie land opstanden die door de overheid met harde hand de kop wordt ingedrukt.
  Zal niet lang meer duren, dan gaan we in Europa hetzelfde zien.

  Powell Shooting (Cell Phone Camera)

  https://www.youtube.com/watch?v=j-P54MZVxMU&bpctr=1408645197

 • lode

  Inkoop eigen aandelen in de VS heeft veelal te maken met optieprogramma’s die ze allemaal hebben.De ingekochte aandelen worden dan hiervoor gebruikt maar het aantal uitstaande aandelen blijft wel constant.

 • marcel

  @Lamberto ik kan snel lezen dus het ging wel hoor .Nogmaals ,een must see mvg

 • Lamberto

  @Marcel

  Als het te snel gaat even op pauzeren klikken.

  @Djennis

  Op dit weblog worden we doodgegooid met westerse propaganda, daarom lijkt het mij gepast om ook de argumenten uit het oosten te laten horen.
  Ik kan u veel geven, maar inzicht zult u zelf mee moeten brengen.

 • marcel

  @Djennis ,Ze hitsen elkaar op hoe dan ook oorlog is de richtlijn .mvg

 • Djennis

  @Lamberto, hoe dan??? het is mij niet duidelijk hoor… Altijd weer erg veel van hetzelfde… Wie moeten we geloven????