24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe American Eagle munten

De American Eagle munten zijn een van de meest bekende munten die door de US Mint geslagen worden. De eerste American Eagle munt werd in 1986 uitgegeven en is sindsdien nog steeds erg populair. De munten zijn een tijdje niet te koop geweest en zijn daardoor nog gewilder geworden. Dit jaar zal het de 35e verjaardag zijn van de munten en dit wordt gevierd met een nieuw design. Het design van de achterzijde zal compleet veranderd worden en dat van de voorzijde aangepast. Het bijzondere is dat het design voor de zilveren en gouden American Eagle munten zal verschillen. Dit geldt voor zowel de voor- als achterzijde. Het verschil in design maakt de munten erg uniek. 

Voorzijde van de American Eagle munt

De voorzijde van de American Eagle munt toonde een historisch Liberty-ontwerp. De zilveren American Eagle munten blijven dit design behouden, maar dan in een nieuw jasje. De zilveren American Eagle munten zullen een vernieuwde afbeelding van de Walking Liberty bevatten. Deze afbeelding is ontworpen door Adolph A. Weinman. 

De gouden American Eagle munten zullen een afbeelding afkomstig van Saint-Gaudens’ Double Eagle Gold Coin 1907 tonen. 

Achterzijde van de American Eagle munt

Eerst toonde de achterzijde van de American Eagle een adelaar met daarbij een schild. Dit was ontworpen door John Mercanti in 1986. 

De nieuwe achterzijde van de zilveren American Eagle munten toont een adelaar die met een tak in zijn klauwen op een nest landt. De afbeelding is ontworpen door Emily Damstra gebeeldhouwd door Michael Gaudioso.

Op de gouden American Eagle munten zal een close-up van een adelaar te zien zijn. Door middel van een intense blik ziet de adelaar er zeer machtig uit. Dit maakt de achterzijde erg indrukwekkend. Dit design is ontworpen door Jennie Norris. Zij ontwierp de adelaar en Renata Gordon, Mint Medallic kunstenaar, beeldhouwde het. Norris heeft een passie voor wilde en was daarom erg geschikt voor het design.

Afgelopen oktober werd er bekend gemaakt dat de American Eagle munten van 2021 een nieuw ontwerp zouden bevatten. Deze zullen medio 2021 worden uitgegeven. Er wordt verwacht dat de munten uit 2020 de laatste American Eagle munten zullen zijn met het oude design. 

Zowel de nieuwe gouden als zilveren American Eagle munten zullen ook bij The Silver Mountain te koop zijn. 

Bekijk ook