24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe innovatieve goud baren op de markt

Producent Valcambi heeft dit jaar een nieuw soort goudbaren geïntroduceerd. De zogenaamde CombiBars zijn goudbaren waarvan een deel kan worden afgebroken, net als chocoladerepen. Hierdoor worden deze goudbaren een stuk makkelijker verhandelbaar.
Het gaat hierbij om CombiBars van 50x 1 gram of 100x 1 gram.

https://www.thesilvermountain.nl/img/50-Gram-Combi-Bar.jpg

Het idee achter deze goudbaren is dat men niet meer direct het aangeschafte aantal gram goud dient te verkopen bij een doorverkoop, maar dat dit ook mogelijk is in een kleinere hoeveelheid per transactie.

Op verzoek via dit blog heb ik uitgezocht wat de prijsstelling zou zijn indien deze baren door The Silver Mountain verhandeld zouden worden. De prijsstelling is als volgt:

Combi Bars 50g (50x 1g)
Prijsstelling: Huidige goudprijs + EUR 140

Bij de huidige goudprijs van EUR 40,29 per gram komt de prijs dus op ( EUR 40,29 * 50 ) + EUR 140 = EUR 2.155. Dit betekent dus een premie van ongeveer 7% boven de huidige goudprijs. Persoonlijk vind ik dit vrij duur, de productiekosten zijn relatief hoog en het formaat van 1 gram is ook dusdanig klein dat misschien gouden vijfjes (ruim 3 gram) een interessanter en aanzienlijk goedkoper alternatief zijn. Via de onderstaande poll kunt u aangeven of u de prijs voor deze goudbaren interessant vind of niet. Afhankelijk hiervan zullen de baren wel of niet worden toegevoegd aan ons assortiment.

Is de prijsstelling van CombiBars interessant?

  • Nee (73%, 140 Votes)
  • Ja (27%, 51 Votes)

Total Voters: 191

Loading ... Loading ...

Bekijk ook