Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe innovatieve goud baren op de markt

10-08-2011 Rolf van Zanten

Producent Valcambi heeft dit jaar een nieuw soort goudbaren geïntroduceerd. De zogenaamde CombiBars zijn goudbaren waarvan een deel kan worden afgebroken, net als chocoladerepen. Hierdoor worden deze goudbaren een stuk makkelijker verhandelbaar.
Het gaat hierbij om CombiBars van 50x 1 gram of 100x 1 gram.

https://www.thesilvermountain.nl/img/50-Gram-Combi-Bar.jpg

Het idee achter deze goudbaren is dat men niet meer direct het aangeschafte aantal gram goud dient te verkopen bij een doorverkoop, maar dat dit ook mogelijk is in een kleinere hoeveelheid per transactie.

Op verzoek via dit blog heb ik uitgezocht wat de prijsstelling zou zijn indien deze baren door The Silver Mountain verhandeld zouden worden. De prijsstelling is als volgt:

Combi Bars 50g (50x 1g)
Prijsstelling: Huidige goudprijs + EUR 140

Bij de huidige goudprijs van EUR 40,29 per gram komt de prijs dus op ( EUR 40,29 * 50 ) + EUR 140 = EUR 2.155. Dit betekent dus een premie van ongeveer 7% boven de huidige goudprijs. Persoonlijk vind ik dit vrij duur, de productiekosten zijn relatief hoog en het formaat van 1 gram is ook dusdanig klein dat misschien gouden vijfjes (ruim 3 gram) een interessanter en aanzienlijk goedkoper alternatief zijn. Via de onderstaande poll kunt u aangeven of u de prijs voor deze goudbaren interessant vind of niet. Afhankelijk hiervan zullen de baren wel of niet worden toegevoegd aan ons assortiment.

Is de prijsstelling van CombiBars interessant?

 • Nee (73%, 140 Votes)
 • Ja (27%, 51 Votes)

Total Voters: 191

Loading ... Loading ...
 • http://fejsall.com/showthread.php?tid=25982 rpp kurikulum 2013 mi

  I do consider all of the concepts you have offered on your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for beginners. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 • AndThisIsTheNewNormal

  Weet niet of ik ze wil kopen, maar als het alleen gaat om de heb, dan weer wel :)

  Tnx thesilvermountain

 • oo

  @high five

  tuurlijk kost dat huis nu 5 mlj. Toen had je hier el een gewoon huis voor 10.000 – 15.000 euro.

 • AJ

  Aad schreef:

  “Bedankt AJ voor de tip met de video van Darcus Howe over de rellen in Engeland.
  In de jaren 80 heb ik hem ontmoet in Brixton samen met LKJ.
  LKJ is een dub dichter met een boodschap
  zie op youtube
  LKJ THE NEW WORLD ORDER”

  Dat meen je niet, Aad.

  Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. Ik kwam er gisteravond achter dat Darcus Howe wat uitgebreider aan bod komt bij DemocracyNow:
  http://www.democracynow.org/2011/8/10/over_1_000_arrested_in_uk

  In het intermezzo wordt het nummer ‘Man Free’ gedraaid (van Linton Kwesi Johnson), wat over Darcus Howe gaat. Laat ik dat nummer nou net in de jaren ’80 grijsgedraaid hebben (zonder precies te weten waar het over ging).
  Het enige wat ik wist was dat er (toen al!) heel wat shit aan de hand was in de grote steden van Groot-Brittanië, getuige bijv. het nummer ‘Guns of Brixton’ van The Clash:

  Groetjes,
  AJ

 • PatDC

  Dat is omdat de kosten van ontginning tot eindbezitter zijn meegestegen. Edelmetalen representeren in tegenstelling tot euro’s werk en dus alle kosten verbonden eraan.
  En volatiliteit komt gewoon door de papiermarkt prijs determinering. High frequency trading, een voortdurende parasitaire aftapping van markten. Wanneer houdt de papiermarkt op? Als de banken die ze rechthouden omvallen zeker?

 • high five

  In 1971 kostte een ounce goud $35. 40 jaar later kost een ounce goud $1750. Dat is dus 1750/35 = 50 x zoveel. Zou een huis van $100.000 in 1971 nu $5.000.000 waard zijn.?

  Ondanks dat Goud

  Het is geen geld: het is een traditie, een bezitting.
  Het geeft geen interest
  Het houdt je niet warm als het koud is
  Je kan het een koe niet te eten geven
  Het geeft geen dividend
  Het is een grondstof dus uiterst volatiel en gevaarlijk
  Het wordt uitgedrukt in dollars, dus als de dollar daalt verlies je geld op je investering.
  Je kan er niks mee, van koper kan je ten minste nog koperdraad maken.

  Is het in 40 jaar toch 50x duurder geworden.

 • high five

  De NOS geeft haar mening (de agenda van de NOS) door mensen aan het woord te laten die hun aandelen vasthouden. Vooral doorgaan met aandelen.
  http://nos.nl/artikel/264011-kijk-niet-te-veel-naar-de-dagkoersen.html

 • Linus

  @Wortelbea: de Belgische staat heeft gewoon veel te hoge belangen in die banken, ze zullen er dus alles aan doen om te vermijden dat ze over de kop gaan. Ik ben het met je eens dat het bedrog is (concurrentievervalsing), maar sinds wanneer maalt de overheid daarom? Ook de belangen van de ex-politici (kameraden) in die raden van bestuur moeten natuurlijk beschermd worden: particratie en belangenvermenging tot en met. Ze hadden die banken in 2008 beter failliet laten gaan (de korte pijn), dan zouden de overheidsfinancieën er nu beter voor hebben gestaan. In een kapitalistisch systeem gaat een bedrijf dat slecht geleid wordt of fraudeert normalerwijze op de fles, maar banken e.d moeten blijkbaar ten allen prijze gered worden en dat allemaal op kosten van de bevolking. Wat een staatsmanschap toch…

 • Oom Dagobert

  @Wortelbea.
  U vroeg me onlangs wat de truk was (roze gazet).
  Installeer Firefox om te surfen. Ga naar een site. Klik links boven op Firefox. Nadien op opties en opnieuw op opties. Klik nu op privacy. Nadien klik je op nooit geschiedenis onthouden .
  Iets lager klik je op alle huidige huidige geschiedenis wissen. Zo is je vorige bezoek onbekend en kan je lekker lezen.

 • gordijnen
 • gordijnen

  @high five

  In China ga ik ook nooit op zoek naar hollandse kaas, altijd veel te duur.

  Prijzen zijn echt belachelijk duur, gelukkig nog veel lokale produkten voor
  een redelijke prijs.

  Natuurlijk is de inflatie veel hoger dan de overheid aangeeft.

  In China eet en drink als een Chinees. Kom dan altijd een paar kilo lichter terug.

  Geen Sonja Bakker nodig.

 • gordijnen

  In tijden van onzekerheid en inflatie wordt goud (en in mindere mate andere edele metalen) vaak gezien als een veilige belegging. Voor bescherming tegen inflatie is het maar de vraag of goud de aangewezen oplossing is. Goud levert geen dividend of rente op. Bovendien zijn er kosten voor opslag en verzekering. De bescherming tegen inflatie moet dus puur uit de prijsstijging van goud komen, en hiervoor wordt geen garantie gegeven.

  Nu de prijs van goud zo is opgelopen (de prijs voor een ounce goud bereikte op 11 augustus een hoogste prijs aller tijden: 1814 US-dollar) en er ook veel speculanten in goud zitten, is het de vraag of goud de functie van safe haven nog kan waarmaken als er echt wat gebeurt. De andere edele metalen (zilver, platina en palladium) hebben ook een industriële toepassing, dus de prijzen van deze metalen zijn gevoeliger voor een vertraging van de groei van de wereldeconomie.

  Vanuit spreidingsoverwegingen is het interessant om grondstoffen op te nemen in een beleggingsportefeuille. De grillige ontwikkelingen in de grondstoffenmarkt zijn voor veel particuliere beleggers vaak moeilijk te volgen en te doorgronden. Voor deze beleggers kan het uitbesteden van de beleggingsbeslissing aan een beleggingsfonds in grondstoffen een goede oplossing zijn.

  Jacqueline van der Neut is bij ABN AMRO MeesPierson werkzaam als senior specialist beleggingsfondsen en alternatieve beleggingen op de afdeling Investment Services. De informatie in deze column is geen gepersonaliseerd beleggingsadvies of algemene beleggingsaanbeveling. De column geeft de mening weer van Jacqueline van der Neut in haar hoedanigheid als senior specialist beleggingsfondsen en alternatieve beleggingen bij ABN AMRO MeesPierson.

  Werd dit jaar gebeld door een beleggingsadviseur van de ABN AMRO. Ik ben erg blij dat ik hier niet op in ben gegaan. Ze was verbaast dat ik zei dat banken en verzekeraars alleen aan hun eigen belang denken, ipv dat van de klant. De tijden waren echt veranderd, dat was vroeger. Blijven vreemde wezens bij de banken.

 • high five

  Inflation in Shanghai part 2 Buy Gold and Silver
  http://www.youtube.com/watch?v=bspxEoul0WA&feature=feedu
  Hij kan de camera niet rechtop houden. Inflatie is geen 6,5% maar 15% in shanghai. Een zak lays chips kost bv 6 dollar in die luxe winkel in shanghai.

 • Linus

  @Henk: men kan ook gewoon van sheeple spreken. Het begrip kuddegeest uit de biologie kan ook van pas komen: het is pas als de eerste beesten op hol beginnen te slaan vanwege naderend gevaar en de leeuw al te dichtbij is gekomen dat de kudde de benen neemt. Alleen komen hier van alle kanten roofdieren aan en is er geen ontsnapping mogelijk als je niet op tijd weg bent.

 • Henk

  Dat wordt in de psychologie normalcy bias genoemd:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Normalcy_bias