Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe innovatieve goud baren op de markt

10-08-2011 Rolf van Zanten

Producent Valcambi heeft dit jaar een nieuw soort goudbaren geïntroduceerd. De zogenaamde CombiBars zijn goudbaren waarvan een deel kan worden afgebroken, net als chocoladerepen. Hierdoor worden deze goudbaren een stuk makkelijker verhandelbaar.
Het gaat hierbij om CombiBars van 50x 1 gram of 100x 1 gram.

https://www.thesilvermountain.nl/img/50-Gram-Combi-Bar.jpg

Het idee achter deze goudbaren is dat men niet meer direct het aangeschafte aantal gram goud dient te verkopen bij een doorverkoop, maar dat dit ook mogelijk is in een kleinere hoeveelheid per transactie.

Op verzoek via dit blog heb ik uitgezocht wat de prijsstelling zou zijn indien deze baren door The Silver Mountain verhandeld zouden worden. De prijsstelling is als volgt:

Combi Bars 50g (50x 1g)
Prijsstelling: Huidige goudprijs + EUR 140

Bij de huidige goudprijs van EUR 40,29 per gram komt de prijs dus op ( EUR 40,29 * 50 ) + EUR 140 = EUR 2.155. Dit betekent dus een premie van ongeveer 7% boven de huidige goudprijs. Persoonlijk vind ik dit vrij duur, de productiekosten zijn relatief hoog en het formaat van 1 gram is ook dusdanig klein dat misschien gouden vijfjes (ruim 3 gram) een interessanter en aanzienlijk goedkoper alternatief zijn. Via de onderstaande poll kunt u aangeven of u de prijs voor deze goudbaren interessant vind of niet. Afhankelijk hiervan zullen de baren wel of niet worden toegevoegd aan ons assortiment.

Is de prijsstelling van CombiBars interessant?

 • Nee (73%, 140 Votes)
 • Ja (27%, 51 Votes)

Total Voters: 191

Loading ... Loading ...
 • http://fejsall.com/showthread.php?tid=25982 rpp kurikulum 2013 mi

  I do consider all of the concepts you have offered on your post. They are really convincing and will definitely work. Nonetheless, the posts are too short for beginners. Could you please prolong them a bit from subsequent time? Thank you for the post.

 • AndThisIsTheNewNormal

  Weet niet of ik ze wil kopen, maar als het alleen gaat om de heb, dan weer wel :)

  Tnx thesilvermountain

 • oo

  @high five

  tuurlijk kost dat huis nu 5 mlj. Toen had je hier el een gewoon huis voor 10.000 – 15.000 euro.

 • AJ

  Aad schreef:

  “Bedankt AJ voor de tip met de video van Darcus Howe over de rellen in Engeland.
  In de jaren 80 heb ik hem ontmoet in Brixton samen met LKJ.
  LKJ is een dub dichter met een boodschap
  zie op youtube
  LKJ THE NEW WORLD ORDER”

  Dat meen je niet, Aad.

  Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. Ik kwam er gisteravond achter dat Darcus Howe wat uitgebreider aan bod komt bij DemocracyNow:
  http://www.democracynow.org/2011/8/10/over_1_000_arrested_in_uk

  In het intermezzo wordt het nummer ‘Man Free’ gedraaid (van Linton Kwesi Johnson), wat over Darcus Howe gaat. Laat ik dat nummer nou net in de jaren ’80 grijsgedraaid hebben (zonder precies te weten waar het over ging).
  Het enige wat ik wist was dat er (toen al!) heel wat shit aan de hand was in de grote steden van Groot-Brittanië, getuige bijv. het nummer ‘Guns of Brixton’ van The Clash:

  Groetjes,
  AJ

 • PatDC

  Dat is omdat de kosten van ontginning tot eindbezitter zijn meegestegen. Edelmetalen representeren in tegenstelling tot euro’s werk en dus alle kosten verbonden eraan.
  En volatiliteit komt gewoon door de papiermarkt prijs determinering. High frequency trading, een voortdurende parasitaire aftapping van markten. Wanneer houdt de papiermarkt op? Als de banken die ze rechthouden omvallen zeker?

 • high five

  In 1971 kostte een ounce goud $35. 40 jaar later kost een ounce goud $1750. Dat is dus 1750/35 = 50 x zoveel. Zou een huis van $100.000 in 1971 nu $5.000.000 waard zijn.?

  Ondanks dat Goud

  Het is geen geld: het is een traditie, een bezitting.
  Het geeft geen interest
  Het houdt je niet warm als het koud is
  Je kan het een koe niet te eten geven
  Het geeft geen dividend
  Het is een grondstof dus uiterst volatiel en gevaarlijk
  Het wordt uitgedrukt in dollars, dus als de dollar daalt verlies je geld op je investering.
  Je kan er niks mee, van koper kan je ten minste nog koperdraad maken.

  Is het in 40 jaar toch 50x duurder geworden.

 • high five

  De NOS geeft haar mening (de agenda van de NOS) door mensen aan het woord te laten die hun aandelen vasthouden. Vooral doorgaan met aandelen.
  http://nos.nl/artikel/264011-kijk-niet-te-veel-naar-de-dagkoersen.html

 • Linus

  @Wortelbea: de Belgische staat heeft gewoon veel te hoge belangen in die banken, ze zullen er dus alles aan doen om te vermijden dat ze over de kop gaan. Ik ben het met je eens dat het bedrog is (concurrentievervalsing), maar sinds wanneer maalt de overheid daarom? Ook de belangen van de ex-politici (kameraden) in die raden van bestuur moeten natuurlijk beschermd worden: particratie en belangenvermenging tot en met. Ze hadden die banken in 2008 beter failliet laten gaan (de korte pijn), dan zouden de overheidsfinancieën er nu beter voor hebben gestaan. In een kapitalistisch systeem gaat een bedrijf dat slecht geleid wordt of fraudeert normalerwijze op de fles, maar banken e.d moeten blijkbaar ten allen prijze gered worden en dat allemaal op kosten van de bevolking. Wat een staatsmanschap toch…

 • Oom Dagobert

  @Wortelbea.
  U vroeg me onlangs wat de truk was (roze gazet).
  Installeer Firefox om te surfen. Ga naar een site. Klik links boven op Firefox. Nadien op opties en opnieuw op opties. Klik nu op privacy. Nadien klik je op nooit geschiedenis onthouden .
  Iets lager klik je op alle huidige huidige geschiedenis wissen. Zo is je vorige bezoek onbekend en kan je lekker lezen.

 • gordijnen
 • gordijnen

  @high five

  In China ga ik ook nooit op zoek naar hollandse kaas, altijd veel te duur.

  Prijzen zijn echt belachelijk duur, gelukkig nog veel lokale produkten voor
  een redelijke prijs.

  Natuurlijk is de inflatie veel hoger dan de overheid aangeeft.

  In China eet en drink als een Chinees. Kom dan altijd een paar kilo lichter terug.

  Geen Sonja Bakker nodig.

 • gordijnen

  In tijden van onzekerheid en inflatie wordt goud (en in mindere mate andere edele metalen) vaak gezien als een veilige belegging. Voor bescherming tegen inflatie is het maar de vraag of goud de aangewezen oplossing is. Goud levert geen dividend of rente op. Bovendien zijn er kosten voor opslag en verzekering. De bescherming tegen inflatie moet dus puur uit de prijsstijging van goud komen, en hiervoor wordt geen garantie gegeven.

  Nu de prijs van goud zo is opgelopen (de prijs voor een ounce goud bereikte op 11 augustus een hoogste prijs aller tijden: 1814 US-dollar) en er ook veel speculanten in goud zitten, is het de vraag of goud de functie van safe haven nog kan waarmaken als er echt wat gebeurt. De andere edele metalen (zilver, platina en palladium) hebben ook een industriële toepassing, dus de prijzen van deze metalen zijn gevoeliger voor een vertraging van de groei van de wereldeconomie.

  Vanuit spreidingsoverwegingen is het interessant om grondstoffen op te nemen in een beleggingsportefeuille. De grillige ontwikkelingen in de grondstoffenmarkt zijn voor veel particuliere beleggers vaak moeilijk te volgen en te doorgronden. Voor deze beleggers kan het uitbesteden van de beleggingsbeslissing aan een beleggingsfonds in grondstoffen een goede oplossing zijn.

  Jacqueline van der Neut is bij ABN AMRO MeesPierson werkzaam als senior specialist beleggingsfondsen en alternatieve beleggingen op de afdeling Investment Services. De informatie in deze column is geen gepersonaliseerd beleggingsadvies of algemene beleggingsaanbeveling. De column geeft de mening weer van Jacqueline van der Neut in haar hoedanigheid als senior specialist beleggingsfondsen en alternatieve beleggingen bij ABN AMRO MeesPierson.

  Werd dit jaar gebeld door een beleggingsadviseur van de ABN AMRO. Ik ben erg blij dat ik hier niet op in ben gegaan. Ze was verbaast dat ik zei dat banken en verzekeraars alleen aan hun eigen belang denken, ipv dat van de klant. De tijden waren echt veranderd, dat was vroeger. Blijven vreemde wezens bij de banken.

 • high five

  Inflation in Shanghai part 2 Buy Gold and Silver
  http://www.youtube.com/watch?v=bspxEoul0WA&feature=feedu
  Hij kan de camera niet rechtop houden. Inflatie is geen 6,5% maar 15% in shanghai. Een zak lays chips kost bv 6 dollar in die luxe winkel in shanghai.

 • Linus

  @Henk: men kan ook gewoon van sheeple spreken. Het begrip kuddegeest uit de biologie kan ook van pas komen: het is pas als de eerste beesten op hol beginnen te slaan vanwege naderend gevaar en de leeuw al te dichtbij is gekomen dat de kudde de benen neemt. Alleen komen hier van alle kanten roofdieren aan en is er geen ontsnapping mogelijk als je niet op tijd weg bent.

 • Henk

  Dat wordt in de psychologie normalcy bias genoemd:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Normalcy_bias

 • Edwin

  @gordijnen Ja, ik geloof van wel. De meeste mensen zijn letterlijk struisvogels.
  Ontkenning van realiteit is diepgeworteld in menselijke psyche. Willen het niet weten, of als ze het weten willen ze het snel weer vergeten. Geeft alleen maaar gedoe (en de wereld draait toch wel door) … Tot het moment komt van een te groot probleem wat ze niet meer kunnen ontkennen.
  Diep van binnen weten ze het wel, maar ….

 • gordijnen

  De koersdaling van BNP Parisbas had strateeg Vincent Treulet ook voorzien.

  Rustig blijven zitten, gaak ik zeker doen met edelmetalen.

 • gordijnen

  Strateeg Vincent Treulet van BNP Paribas raadt beleggers die nu in aandelen zitten aan deze volatiele periode rustig uit te zitten. ‘Defensievere beleggingen als goud en obligaties worden al verhandeld tegen zeldzaam hoge waarderingen’, schrijft hij. ‘Het is dus te laat om over te stappen.’ (financieel dagblad)

  Strateeg? Moet dan iemand zijn die de crisis in 2008 heeft voorzien. Wat een grap.

 • gordijnen

  Europese beurzen gaan met stevige winst het weekend in.

  Fantasieland?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/2847255/2011/08/12/Europese-beurzen-gaan-met-stevige-winst-het-weekend-in.dhtml

  ‘Het verbod op short selling in een aantal landen wist de druk van de ketel te halen’, aldus een anonieme handelaar. (vooral anoniem) Willen juist graag de publiciteit, volgens mij.

  Met dit soort berichten, komt het zeker goed met edelmetalen.

  Je leest, als aandeelhouder, dat de beurzen met een stevige winst het weekend in gaan?
  Je bent nog niet toegekomen om het totale verlies uit te rekenen.

  Geloven mensen dit soort berichtgeving nog?

 • gordijnen

  Volgens mij is de herfst al begonnen. Het blijft slecht nieuws regenen in de wereld.

  Vraag mij wel eens af? Hoeveel meer hebben edelmetalen nog nodig?

 • gordijnen

  @Henk

  7 miljoen m2 kantoorruimte die leegstaat. + hierbij nog de winkelruimtes.

  Tijd voor de gemeentes om een leegstandbelasting in te voeren.

  Dit om de eigenaren te stimuleren te investeren in de bouw.

  De banken moet je niet redden, maar onteigenen met nabetaling.

  Werkgelegenheid.

 • Henk

  Zojuist bij Nieuwsuur de volgende bubbel in Nederland die op barsten staat:
  7 Miljoen m2 kantoorruimte die leegstaat en voor de volle waarde op de balans van de banken staat. Ze zijn te bang om het af te waarderen.

 • Linus

  @Edwin: idd, de schulden van Griekenland, Spanje en Italië liggen veel hoger dan die van Nederland. Nederland is nog een van de betere landen in de Euro-zone qua staatsschuld.

 • Linus

  Ben wel benieuwd hoelang die goud hausse nog gaat duren: 1700 dollar/ounce was een historische grens meen ik mij te herinneren, maar met de hommeles van de laatste tijd zie ik het niet snel terug dalen.

 • Edwin

  @maria uhhm welke schuld bedoel je dan??
  NL staat er ook niet geweldig voor maar we zijn meer een middenmoter van de landen.

 • Linus

  @Seppel: op de lange termijn zit je er zowieso goed mee, de korte termijn is volatiel en dus moeilijk te voorspellen. Ik maak mij niet ongerust: alles is trouwens beter dan je geld op een bankrekening laten staan en het beetje bij beetje zien verdampen door inflatie. Ook die papierhandel boeit mij niet echt, ook al omdat ik er niet echt in thuis ben.

 • Maria

  Kees de Kort meldde vanmiddag dat 120.000 banen bij de posterijen in de USA verloren gaan.
  Zal maandag weer spannend worden op de gemanipuleerde beurzen in de USA.
  Hadden we het trio Kees de Kort, Willem Middeloop en Erick Mecking maar als regering.
  Chapeau voor deze lieden. Waren de eerste die deze crisis voorspelden en wat de gevolgen zouden zijn. De rest hier zat en zit nog steeds te slapen of sterker nog; snappen er geen barst van hoe te handelen. Verhage zei vandaag dat we er zoooo goed voorstaan. Op de USA na heeft nederland de hoogste schuld. Wat een tobbert die man.

 • seppel

  @Oompje
  Onze zilverlingen trekken er zich niks van aan en zijn op kousevoeten naar boven aan het sluipen.
  De echte zilverlingen dan, degene die tastbaar in de schuif liggen.
  De theoretische zilverlingen zullen manupileerbaar zijn en blijven.

 • cp

  geweldig!

 • Jullie

  Oom Dagobert :
  Hallo ????????????
  Het is zo stil…..
  Gerard had gelijkt. Het ging wat te hevig.
  Nu wat anders: manipulatie van bankaandelen aan banden (theorie vandaag) Maar wat met onze zilverlingen. In feite zou er een rechtzaak moeten van komen.
  Gelijkheid voor iedereen!

  30

  Vorige keer dat short sellen verboden werd gingen de beurzen 40% omlaag, in een maand tijd.

  Met short sellen is overigens niets mis, als iemand vind dat een aandeel te duur/overrated is, ga je short.
  Mooie marktwerking heet dat.

  Once again wordt werking van de vrije markt weer tegengewerkt, en het zal de situatie alleen maar erger maken.

  Gelukkig hebben wij goud en zilver, zoals ik al zo vaak heb gezegt : Ik ben helemaal klaar met de aandelen/papieren markt.

 • Edwin

  Oeps was verkeerde versie, deze link bedoelde ik …

  http://www.youtube.com/watch?v=gIcqb9hHQ3E&feature=youtube_gdata_player

 • Edwin

  Iemand Dylan al zien ontploffen? Wat een geweldige uitzending :-)

  http://www.youtube.com/watch?v=sJLrJN8QC8g&feature=youtube_gdata_player

 • Oom Dagobert

  Hallo ????????????
  Het is zo stil…..
  Gerard had gelijkt. Het ging wat te hevig.
  Nu wat anders: manipulatie van bankaandelen aan banden (theorie vandaag) Maar wat met onze zilverlingen. In feite zou er een rechtzaak moeten van komen.
  Gelijkheid voor iedereen!

 • Jullie

  http://www.emirates247.com/news/emirates/gold-coins-bars-in-short-supply-in-dubai-2011-08-10-1.412387

  1) Wholesale suppliers like Pamp Gold have reduced supplying gold bars and coins, in anticipation of higher prices in the coming days, and they are charging a premium of Dh 100 to Dh 150 per bar.

  2) While small denomination coins have disappeared from the market, 10 tola bars and 1 kg gold bars are available, at a premium price.

  3) “The main business in the showrooms is gold bars and coins, which have bar, are now charging a premium. We have lot of inquiries for gold bar inquiries and traders are charging a big premium for selling gold bars and coins.”

  Zie vooral punt 2.

  De interesse voor kleinere muntjes is groter, persoonlijk vind ik dat helemaal terecht.

 • oo

  @ Ethan financieel :-) het gaat hier ff mis :-)

 • oo

  Main stream praat over “de ineenstorting van het financiee systeem” en de oplossing. http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1303745/2011/08/11/Banken-zien-interesse-voor-goud-toenemen.dhtml

 • Ethan

  @oo

  Het “ineenstorten v” ? :)

 • oo

  main stream media praat over “het ineenstorten v

 • J

  Ik snap die hele limbo van zilver op dit moment niet echt… zouden ze niet genoeg kracht meer hebben om hem lager te krijgen? met Hong kong erbij?

 • oo

  @ iedereen:

  Als je nu bijvoorbeeld bij kitco zo’n rhodium sponge koopt, sturen ze dat gewoon op of moet je dan aan de douane een tax of zo betalen ?

  idem met palladium & platina ?

  alvast bedankt !

 • oo

  @Gerard

  Welke trackers gebruik je voor koper?

  Fysiek zit je o zo veel boven de spot. Denk dat fysiek beter bij de schroothandel gaat dan in bullion.

  Met die longs op olie ben ik al bij men pietje genomen ;-) geschorst paar dagen voor verlopen datum, daar leer ik weeral uit dat je limit en niet limit hebt hé en dat ze eerder stoppen dan aangegeven staat :-)

  alvast bedankt !

 • Ethan

  Hoorde half- slaperig vanmorgen inderdaad wat over het shorten, maar half bewusteloos had ik niet mee gekregen dat specifiek het shorten op banken niet meer mogeljk zou zijn… Dat is gewoon kwalijk, oneerlijk en manipulatief. Een echte open markt werkt alleen wanneer alle aandelen/goederem ook dezelfde ‘basisset aan kansen’ krijgen zeg maar…

  Hoe meer ik van dit alles leer in de laatste pakweg 3 jaar dat ik het plotseling door behon te krijgen, hoe meer ik er van walg…en ook verbaasd ben dat sommige rotte constructies het zo lang vol lijken te houden in deze wereld…

  Helemaal als je het ook weer richting wetgeving ed koppelt. Hoorde gisteren een interview met Max Igan, daar maakte ik meende de interviewer de opmerking: “slavery wasn’t abolished, it just changed form”. Eentje om te laten bezinken, helemaal als je het hoort in een hoog gebouw waar je beneden op straat een heleboel van de ‘ werkmiertjes’ druk bezig ziet… ( dat laatste bedoelde ik verder niet arrogant oid vanuit mijn eigen perspectief, jullie snappen mij wel..)

 • Wortelbea

  België bant shorten in de vier financiële aandelen van de Brusselse beurs. Frankrijk, Italië en Spanje doen hetzelfde. Die verregaande maatregelen komen er na een hallucinante beursweek voor de Franse bankreus SocGen.

  Ik ben persoonlijk tegen shorten, zeker het naked shorten, maar dit vind ik wel straf !
  shorten op banken mag niet meer, maar alle andere aandelen, doe maar hoor. als dit geen 2 maten en 2 gewichten is ??
  dus bij de volgende crash hebben de banken een voordeel tov de andere aandelen. En dan zullen ze ons wijsmaken dat de banken beter standhouden zekers ??
  Wat een bedrog.

 • AJ

  sellie :
  In my modest opinion this commercial metaforically describes perfectly the nowadays ‘ monkey see, monkey do’ society running after a deceptive status quo in political, economic, educative and even religious sense. Enjoy
  http://youtu.be/rBTXi-r2yZ4

  00

  I get the political, economic and educational sense, but a religious sense?
  There’s something attractive, though, in belonging to a group. It’s fun as well. Look at those faces. You don’t need to think…

 • AJ

  aad :
  Bedankt AJ voor de tip met de video van Darcus Howe over de rellen
  in Engeland.
  In de jaren 80 heb ik hem ontmoet in Brixton samen met LKJ.
  LKJ is een dub dichter met een boodschap
  zie op youtube
  LKJ THE NEW WORLD ORDER
  (ik volg al haast twee jaar dit forum elke dag en heb een hoop van jullie geleerd)
  Bedankt allemaal Mvg Aad.

  101 Stem

  Bedankt AJ voor de tip met de video van Darcus Howe over de rellen
  in Engeland.
  In de jaren 80 heb ik hem ontmoet in Brixton samen met LKJ.
  LKJ is een dub dichter met een boodschap
  zie op youtube
  LKJ THE NEW WORLD ORDER
  (ik volg al haast twee jaar dit forum elke dag en heb een hoop van jullie geleerd)
  Bedankt allemaal Mvg Aad.

  Dat meen je niet, Aad.

  Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. Ik kwam er vanavond achter dat Darcus Howe wat uitgebreider aan bod kwam bij DemocracyNow: http://www.democracynow.org/2011/8/10/over_1_000_arrested_in_uk

  In het intermezzo wordt het nummer ‘Man Free’ gedraaid (van LKJ) wat over Darcus Howe gaat. Laat ik dat nou net in de jaren ’80 grijsgedraaid hebben (zonder precies te weten waar het over ging natuurlijk: http://zh.musicplayon.com/play?v=459929)
  Het enige wat ik wist was dat er (toen al!) heel wat shit aan de hand was in de grote steden van Groot-Brittanië, getuige bijv. het nummer ‘Guns of Brixton’ van The Clash:
  http://www.youtube.com/watch?v=wqcizZebcaU

  Groetjes,
  AJ

 • Gerard

  SP500 geeft vandaag exact dezelfde candle als eergisteren. Ieder is nu optimistisch, maar dit kan NOOIT een bodem zijn! De volatiliteit is veel te hoog en de omzetten zijn ook verdubbeld.
  Wellicht zien we even een forse opleving om daarna nog dieper de afgrond in te zakken.
  Bijna elke neerwaartse trend gaat in 2 fasen.

  Met de marginverhoging van 22% door CME was het te verwachten dat goud een klein stapje terug deed. Ik zou graag zien dat het enkele weken rond dit punt zou blijven hangen. Het gaat veel te hard. Zilver blijft al weken tussen 38 en 40 schommellen. Het wachten is op koper als die de bodem bereikt heeft. Kan nog hooguit 5% zakken. De groeivertraging is ook nog niet op het dieptepunt.

  Het zal China zijn die in de problemen komt!
  Groeivertraging in het westen zal de economie in China nog zwaarder afremmen. En dat bij een inflatie van 6,5% en in fors stijgende lijn nog. Het probleem China zit in de binnenlandse consument. Dit komt maar niet van de grond. De binnenlandse consument wordt zwaar geremd door de extreem hoge inflatie. Voedselprijzen aldaar zijn dit jaar al met 25% gestegen.

 • sellie

  In my modest opinion this commercial metaforically describes perfectly the nowadays ‘ monkey see, monkey do’ society running after a deceptive status quo in political, economic, educative and even religious sense. Enjoy :)

  http://youtu.be/rBTXi-r2yZ4

 • sellie

  In my modest opinion this commercial metaforically describes perfectly the nowadays ‘ monkey see, monkey do’ society running after a deceptive status quo in political, economic, educative and even religious sense. Enjoy :)
  http://youtu.be/rBTXi-r2yZ4

 • aad

  Bedankt AJ voor de tip met de video van Darcus Howe over de rellen
  in Engeland.
  In de jaren 80 heb ik hem ontmoet in Brixton samen met LKJ.
  LKJ is een dub dichter met een boodschap
  zie op youtube
  LKJ THE NEW WORLD ORDER
  (ik volg al haast twee jaar dit forum elke dag en heb een hoop van jullie geleerd)
  Bedankt allemaal Mvg Aad.

 • greetjes

  Ethan :Net bij EenVandaag een beleggingsexpert over de vraag: waar moet je in deze onzekere tijden met je geld heen?
  Hij stelde dat je bij goud moest uitkijken, omdat goud in dollars genoteerd staat/verhandeld wordt… En dat als de dollar minder waard wordt, dat goud ook minder waard wordt…
  Ben ik nu degene die hier denkt: ben ik nu gek en hoorde ik dat echt goed !??

  90

  Ook dat is een relatief begrip Ethan, zolang als de dollar de wereld reserve munt is. Je kunt je afvragen hoelang dat nog is. Olie wordt ook al verhandeld in andere, betrouwbaarder (hahaha: fiat) geld. Laat je niet gek maken ;-) Alsof de euro betrouwbaar is.

 • Snel

  Ik denk dat buffett dementerende is. Dementerende mensen gaan altijd terug naar vroeger. Toen alles nog goed was. War ren heet voor mij vanaf vandaag War hoofd.

 • gordijnen

  Philips neemt bijna 2 miljoen lampen terug.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/10353865/__Philips_neemt_bijna_2_miljoen_lampen_terug__.html?p=30,1

  Ik hoop dat Warren Buffett veel philips aandelen heeft gekocht.

 • gordijnen

  do 11 aug 2011, 20:11 | 16 reacties Warren Buffett slaat zijn slag NEW YORK (AFN) – De Amerikaanse zakenman en investeerder Warren Buffett laat zich niet door de scherpe daling van de beurzen in de war brengen. Hij blijft gewoon kopen. Hij heeft geen aanwijzingen gezien dat het met de economie weer bergafwaarts gaat. Hij zei dat donderdag in een interview met het blad Fortune.

  Warren Buffett (Volkskrant)

  Ik heb ook geen aanwijzingen gezien om geen fysiek zilver of goud te kopen.

  Weet niet wie hier de slag slaat.

  Edelmetalen of de beurzen.

  Erg naief om te veronderstellen dat Warren Buffett ons probeert een gratis beleggingsadvies te verkopen. Als hij sinterklaas was geweest, dan was hij nooit
  zo rijk geworden.

  Laatst nog iets gelezen op deze site, van ratten die een zinkend schip aan het verlaten zijn.

 • high five

  Freddie H. :
  Als ik jullie reacties van gisteren zo lees, dan denk ik dat ik me maar heel snel laat omscholen. Tot bakker…

  20

  of als bierbrouwer, de naam heb je er al voor ;-)

 • Ivet

  er zijn kleine munten zoals dukaten (3,43gram fijngoud) die kleine beleggers misschien kunnen bekoren. Indien men erop rekent dat bij instorting vh financiele systeem betaald gaat worden met goud…tja, overweeg dan gewoon zilveren munten voor kleinere transacties.

  Ben benieuwd of die stukjes echt in perfecte gewichtjes/grammetjes blijven…bij een reep chocola breken ze altijd op andere plaatsen af dan gewenst. Bij kostbaar goud tellen ook de tienden grammetjes.

 • AJ

  Griekse documentaire over de financiële wereldelite:

  Debtocracy (international version)
  http://eagainst.com/articles/deptocracy-international-version/

 • AJ

  Deze video is één keer door de BBC uitgezonden, daarna bliksemsnel ingetrokken:

  http://www.dailypaul.com/173284/bbc-london-amazing-interview-you-wont-see-on-msm

 • seppel

  De Zwitsers denken er al over hun franc te koppelen aan de euro………..

 • high five

  Alle argumenten worden erbij gehaald om goud als investering in een kwaad daglicht te stellen.
  Oom Dagobert het klinkt heel aannemelijk wat de man op het nieuws zegt en als de euro hetzelfde zou zijn als de zwitserse frank dan had hij gelijk. Maar de euro is niet gelijk aan de zwitserse frank. De euro daalt net zo hard met de dollar mee. De munten in de wereld zijn bezig met een race naar de bodem. En op een gegeven moment moet de zwitserse frank ook mee naar beneden, want anders kunnen ze niets meer exporteren.
  Bovendien, en dat verteld de clown er ook niet bij, is goud inmiddels algemeen geaccepteerd als triple A liquide bezit. Steeds meer staatsobligaties verliezen hun triple A status en dus blijft goud over als triple A en dus wordt goud steeds aantrekkelijker.

 • Freddie H.

  Als ik jullie reacties van gisteren zo lees, dan denk ik dat ik me maar heel snel laat omscholen. Tot bakker…

 • Oom Dagobert

  @Ethan.
  Spijtig voor u maar de stelling van de expert is juist.
  Wanneer je meer dollars op de toog moet gooien om een Euro te krijgen dan is de €/$ verhouding groen. Het getal stijgt($) maar is synoniem voor waardevermindering(daling) t.o.v de €.
  Op dat ogenblik zal de waarde van goud dalen in Euro uitgedrukt.
  Vergeet niet dat wij in theorie onze aankopen regelen in onze munt.

 • high five

  @Ethan Ik moet zeggen dat de clowns behoorlijk innovatief zijn met hun disinfo. :-)
  In de video van brotherjohn zagen we dat goud stijgt tov alle munten met uitzondering van de
  Zwitserse frank.
  De dollar daalt weliswaar, maar alle munten dalen met de dollar mee zelfs grondstoffen valuta zoals de canadese en de australische dollar. De euro is echt niet veilig, maar dat zegt dat de pershoer er niet bij.

 • gordijnen

  @AJ

  Goede tip, goed voor vrienden. Gewaarschuwd man of vrouw telt voor twee.

 • Jullie

  @ Ethan.

  Nee en Ja.

  Dit is typisch wanneer goud in de MSM besproken word, altijd : ja, maar…
  Altijd dat smerige negatieve toontje aan het einde van het verhaal, nooit feiten opnoemen, nooit kritisch naar het hele ganse systeem kijken…

  Ik heb altijd een gevoel gehad dat ‘zulke heren’ het heel goed begrijpen, maar het vanwege belangen (corruptie en vriendjespolitiek) nooit DURVEN te zeggen.

 • Ethan

  Net bij EenVandaag een beleggingsexpert over de vraag: waar moet je in deze onzekere tijden met je geld heen?

  Hij stelde dat je bij goud moest uitkijken, omdat goud in dollars genoteerd staat/verhandeld wordt… En dat als de dollar minder waard wordt, dat goud ook minder waard wordt…

  Ben ik nu degene die hier denkt: ben ik nu gek en hoorde ik dat echt goed !?? :o

 • AJ
 • AJ

  In dit filmpje is het zo kernachtig uitgelegd dat je het aan al je vrienden en familie kunt laten zien.

  Gold, Money, and How to End the Financial Crisis:
  http://www.mygovcost.org/2011/08/08/gold-money-and-how-to-end-the-financial-crisis/

 • Wortelbea
 • Jullie

  Ik ben het met Frits eens.

  Naast dat een hoop van ons beleggen/investeren in goud en zilver, is het ook mooi meegenomen om een beetje diversiteit in de muntjes te creëren. Gewoon voor de leuk eigenlijk.
  Mocht het systeem op de 1 of andere manier toch nog 30jaar blijven bestaan, heb je toch nog een leuke munten verzameling !

  Ik ben zelf ook meer fan van de kleinere muntjes ipv. de 1 ounch munten.

  Het zal praktischer zijn om betalingen mee te doen, je hebt meer diversiteit/spreiding , en dus minder risico mocht er iets gebeuren.
  1 ounch goud munten zijn natuurlijk prachtig en een must voor iedere belegger/verzamelaar, maar in de real world zullen ze straks niet praktisch blijken om betalingen mee te doen in de supermarkt, zie het als een briefje van 500… daar loop je ook niet mee rond om iets mee te betalen voor je daily goods…

  Dan liever wat briefjes van 50 , 100 of 200…

  Ik heb het meeste dan ook zitten in deze kleinere muntjes, vooral gouden tientjes, we leven immers in Nederland en iedere Nederlander kent deze muntjes…

 • Erik

  Mooie video. +66% verkoop in honkbal knuppels in de UK op Amazon sinds de rellen.

 • high five

  Grondstoffen spuiten omhoog. Aandelen doen het goed.

 • high five

  Max Kesier en Alex Jones over de rellen in Londen / de financiële situatie. Erg duidelijk uitgelegd. Wordt ook uitgelegd waarom de politie de eerste dagen van de rellen niet optrad en waarom je op een gegeven moment geen honkbal knuppels meer op amazon kon kopen
  http://www.infowars.com/london-burning-infowars-special-report-with-max-keiser-paul-watso/

 • Frits

  1/10 Krügerranden zijn denk ik ook interessanter qua premie. En ze zijn overal ter wereld bekend, in tegenstelling tot de vijfjes. De hele ounces in goud zijn me te groot en te duur.

 • pietje

  De rentes op spaar tegoeden bij diversen banken lopen op tot wel 5%.
  Ja, de banken hebben geld nodig wanneer hebben wit dit eerder gezien!
  Dit kwam net binnen op Nu-zakelijk.
  http://www.nuzakelijk.nl/algemeen/2587346/noodleningen-bij-ecb-nemen-sterk-toe.html
  Europese banken hebben in de nacht van woensdag op donderdag aanzienlijk meer geld geleend bij de Europese Centrale Bank (ECB) dan in de voorgaande maanden. Dat bleek donderdag uit cijfers van de ECB.
  Het is nu gewoon de vraag welken bank gaat als eersten om vallen een hier in Europa of een in de VS.
  Als dit gebeurt dan komt alles in een stroomversnelling dan zullen fysiek zilver & goud nog de enige uit weg zijn voor de mensen met geld.

 • high five

  FRAUD: Federal Reserve Is Selling Put Options On Treasury Bonds To Drive Down Yields
  http://www.youtube.com/watch?v=ZnZnkaq8Nf8&feature=feedf

  De FED gebruikt derivaten instrumenten om aan de rente verwachtingen te voldoen en ze liegen erom op hun eigen website. Waarom heeft dit instituut uberhaubt nog enige geloofwaardigheid.?

 • high five

  BrotherJohnF legt de goudkoers over de zilverkoers sinds 1998. Resultaat, zilver heeft goud geoutperformed met een factor 2.
  Zoals ik altijd zeg: zilver is bezig met een bullrun binnen de bullrun.
  Verder legt hij het huidige fiat geldstelsel uit en waarom we weer terug gaan naar goud. We weten het eigenlijk wel, maar hij legt het goed uit
  http://www.youtube.com/watch?v=zxdqv7NUy3o&feature=feedlik

 • Ethan

  Zie net dat een uur geleden er een paar ‘special reports’ interviews geüpload zijn bij de VeritasShow, een zender met alternatief nieuws en over alternatieve onderwerpen.

  Ik heb ze zelf nog niet beluisterd, maar over het algemeen zijn de interviews bij Veritas uitstekend te noemen. (Dit telt ook voor interviews Red Ice Radio en The Byte Show, mocht je nog meer alternatieve zenders zoeken)

  David Morgan on Veritas – 1 of 3 – Silver and the Global Recession
  http://www.youtube.com/watch?v=AkfHobX8MH0

  David Morgan on Veritas – 2 of 3 – Silver and the Global Recession
  http://www.youtube.com/watch?v=CWIb0oIFgsU

  David Morgan on Veritas – 3 of 3 – Silver and the Global Recession
  http://www.youtube.com/watch?v=AkfHobX8MH0index=21

  :)

 • high five

  Het enige wat helpt is de bankiers berechten en in de gevangenis zetten, het IMF eruit gooien. De markten hun werk laten doen en opnieuw beginnen.

 • high five

  Ik dacht dat Trichet de Spaanse en Italiaanse obligaties zou opkopen. Wat is dan het probleem voor de Franse banken ?, ik snap het niet. Italië moet natuurlijk in austerity (op de allerrijkste na) van het IMF, wat overigens ook niks helpt, de Grieken betalen nog steeds de hoofdprijs.

 • gordijnen

  Stilte voor de storm. Weinig nieuws, maar op de achtergrond vallen de dominostenen achter elkaar om. Beurzen zijn nog in de plus, maar dit zal wel weer snel veranderen in de min.

  Zilver weer in de lijn omhoog. Zilver belegging lijkt mij erg stabiel. Hoeveel onrust is er nog nodig om weer op $ 50,- uit te komen voor zilver?

 • Ethan

  (Hmm zo te zien dat dejan die link ook al net hier geplaatst. Kennelijk stond deze pagina met reacties nog net iets teveel ge-cached in m’n webbrowser, want ik zag hem eerst niet… )

 • Ethan

  Grieken kopen goud met ons geld
  http://www.welingelichtekringen.nl/14645-grieken-kopen-goud-met-ons-geld.html

  Straks gaat de Euro mede dankzij de schulden van Griekenland ten onder, en zijn de Grieken de enige met iets waardevols in hun handen. ;o

 • high five

  Greetjes Dat is http://startpage.com/
  Ik heb hem ingesteld als zoekmachine op google chrome in het menu bij opties en dan zoeken
  Geen dank!

 • dejan
 • greetjes

  @high five

  Jij hebt begin juni een zoekmachine in de blog gepubliceerd die, in tegenstelling tot Google, privé was. Kun je me die link aub nog een keer geven?? Dankjewel!

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Als het zo ver komt dat je de bakker in goud of zilver wilt betalen, dan wordt je binnen een week berooft bij een huis-overval. Luister bv eens naar Ferfal (Fernando Aguirre) of lees zijn boek “Surviving the economic collapse”. Na een economische instorting neemt de criminaliteit sterk toe. Het is dan zaak om een laag profiel aan te nemen en vooral niet op te vallen.

  Goud is vooral goed om je rijkdom van 1 economisch systeem naar een ander te hevelen. Niet om in het dal ertussen te gebruiken. Grote denominaties zijn dan ook zinvoller.

 • tradewind

  temp 242. je schrijft hierboven over het risico van een systeemcrisis.

  Maarrr. De problemen zijn bijna mondiaal. We zitten al in een systeemcrisis, (vol in de Kondratiev-winterfase. Ik zet het nog maar eens op een rijtje, immers:

  1) banken zijn technisch failliet als men de activa op ‘echte waarde’ zou opnemen en niet op aanschafwaarde, die volgens de IFRS aanpassingen van 2009 de echte waarde verbloemen.

  2) banken weten dat en weigeren elkaar te lenen, stallen overtollige liquiditeiten voor minimale rente bij de ECB en lenen niet/nauwelijks meer aan de reele economie.

  3) veel EU landen en de VS(staten) zijn technisch insolvabel, immers kunnen nooit terugbetalen. Als je ff rekent over groei icm rente en schuld ( 100% schuld tov hun Bruto Nationaal Product vraagt een economische groei die gelijk is aan de betalen rente…. anders moet men bezuinigen/inkrimpen met als resultaat een slechtere schuld BNP verhouding)

  4) centrale banken kunnen slechts pappen en nathouden door inmiddels ongelimiteerd failliet schuldpapier op te kopen, wat ook technisch nooit zal kunnen worden terugbetaald.

  5) centrale banken creeren daarnaast nieuw geld ‘out of thin air’ en zeggen de zaak onder controle te houden, wat op zich een flagrante tegenstrijdigheid in zich draagt.

  6) politieke overheden staan machteloos, zijn verdeeld, weten niet wat ze moeten afspreken en wat ze al hebben afgesproken ( 50 miljard Rutte, 33 miljard de Jager enz.)

  7) overheden, centrale banken staan voor alles en nog wat garant, wat nooit zal kunnen worden nagekomen…. en spreken (kunnen niet) ook daarover helaas nooit de waarheid uit.

  8) als resumé ligt het open eind van de – met waardeloze opgekocht schuldpapier- opgeklopte ECB balans bij de belastingbetaler, ( 33 miljard de Jager en groeiend) liggen de overheidsgaranties ( nergens meer te berekenen of op een staatje terug te vinden) feitelijk op het bordje van ingezetene en dus de belastingbetaler, en – nog niet de minste van alles- ligt het technisch failliet van elke bank in feite bij de rekeninghouder met zijn spaargeld.

  9) Daarnaast ff nog niet de derivatenberg meegeteld die minimaal 10 maal de totale jaar wereldproductie (World GDP) bedraagt en waar niemand weet en in staat is hoe deze te ontmantelen.

  10) en vergeet niet de doorwoekerende onlusten, rellen en bijna burgeroorlogen in steeds meer landen. De sociale onderklasse wordt gepakt, de rijken ontzien, de onrust aangewakkerd en groeit vanzelfsprekend ( al of niet bewust) tot onbeheersbare proporties.

  Conclusie: ER DREIGT GEEN SYSTEEMCRISIS, WE ZITTEN ER AL MIDDEN IN

 • temp242

  Ja en de regulier media maar zeggen, we neigen naar een recessie af te glijden, verdorie, we zitten sinds 2008 al in een recessie, neen we dreigen regelrecht naar een depressie af te glijden die zijn gelijke niet kent.

 • Gerard

  @temp242
  Ja, die 600 miljard van QE2 zitten nu al in de achterzak bij Apple!
  En de consument + het MKB gaat failliet aan die QE2.

 • Gerard

  De belangrijke steun voor de S&P ligt op exact 1117.
  3 dagen op rij werd de 1120 2x gesloten en 1x geopend.
  De weerstand zal morgen getest worden.
  Morgen wordt dus spannend. Bovendien sterk bepalend voor de beleggingsstrategie voor de komende maanden!
  Gaat de weerstand eraan, dan kon het wel eens keihard naar beneden gaan, en zitten we in een steile neerwaarst trendkanaal. Dan zijn alle beren wakker!
  Zals ieder wel weet, is de S&P leidend van alle beurzen.
  Een TA op de S&P is van meer waarde dan een TA op de AEX of DAX.

 • temp242

  Maar géén nood Apple is in Amerika hét grootste bedrijf! Alsof ze de economie daar gaan rechthouden met hun I-pads.

 • temp242

  Mon Dieu! Gerard, c’est vraiment vrai ça? En BNP Paribas? Ik vrees morgen ook het eerste voor Belgenland. Goud mag van Blythe nog stijgen tot 2500$ en dan klap boem, zilver moet iedereen NU vooral links laten liggen! Cyprus ook al downgrade door twee ratingsbureau, gaat moeten aanklopen bij Mister Euro. Jaja, het is straks wéér week-end.MVG.

 • Gerard

  Zoals vanavond al dreigde, en hier al aangegeven door mij!

  S&P downgrade Frankrijk van AAA naar AA !
  Morgenvroeg gaan de beurzen hierop fors reageren.

  Nu weet ik het! Cociete General is de bank die op omkiepen staat. Niet echt een kleintje!
  Overigens, alle Franse banken gingen fors in de min. De AAA status kwijt.
  Het zijn net de 10 kleine negers:
  Nu nog 11 landen met de AAA status.
  Wie volgt?

  CME verhoogd de margin op goud futures met 22%.
  Goudprijs kan gaan corrigeren. 100 eraf?
  Goud gaat voor mij nu veel te hard omhoog. Of definitief de 3e fase, of we krijgen een forse correctie.
  Goud begint parabolisch te gaan, net als zilver dat deed in april !!
  Vinger bij de knop dus!!

  Hoop maar dat goud de eerste 2 weken niet meer stijgt of gaat corrigeren.

 • temp242

  Per ongeluk een interview zonder censuur:

  http://youtu.be/sad1HlR5KdA

 • Rudolf

  Ben het helemaal met je eens Temp, goud kan straks maar één kant op…
  Zou echt niet willen instappen nu! En mijn zilverlingen blijven lekker liggen waar ze liggen!

 • Niels

  @x

  zodat ik alvast weet hoe het moet? Waarom moet ik mijn vraag verantwoorden?

 • temp242

  Oh ja Henk, noem ze gerust ook maar cryptische visionairs pur-sang.

 • temp242

  Beste Henk,
  Many Thanks!MVG.

 • temp242

  Véél te vlug, alhoewel hij mag van Blythe tot 2500$ gaan! Tot er genoeg idioten zijn ingestapt en dan verkopen de CB en massa dààààààààg, ondertussen zilver in die tijd tussen stijging NU en 2500$ ook schandalig verwaarloosd, want WIE koopt er nu zilver! Goud moèt je hebben.

 • Henk

  @temp242
  Front 242, daar moest ik laatst aan denken toen we het over Joy Division hadden.
  Belgische band zeker als pioniers mogen worden gezien in hun electronische muziekstijl.

 • x

  1800.60$ per ounce! proost

 • temp242

  En nu muziek:

  http://youtu.be/AlyuuCOFius

  Ironisch bedoeld “Televisonstation’ eens goed mee lachen met wat de mensen aldaar uit hun duim zuigen, waar blijven ze het halen. Zoals mijn vader steeds zegt: “Een leugenaar moet veel onthouden”.

 • x

  @Niels

  Waarom zal je nu de ratio zo hoog is zilver willen ruilen tegen goud?

 • Niels

  de prijs is een 2e, diversiteit nr 1. Is het ook mogelijk om in zilver te betalen en zo ja, prijslijst?

 • lloyd blankfein

  Zoals eerder vermeld is het een mooi product, maar een gram is erg klein en 9999 goud erg kwetsbaar.
  Daarom heb ik zelf wat 1/10 Krugerranden in een plastic munthouder, 3,1 gram.

  Goed initiatief om het zo in de groep de gooien, en de mening van potentiële klanten te polsen.
  Misschien zijn 1/10 en 1/4 gouden munten een welkome toevoeging op je assortiment?

 • pietje

  Dow 4,6% in de min alle winst van gisteren woeps in één keer weg.
  Ja, gisteren speculeerde ze nog op QE3 maar helaas voor de bangksters mis gegokt.
  Vandaar dat de boel vandaag op wallen straat weer in het honderd is gelopen.
  Nou ben benieuwd hoe de rest van de week gaat verlopen.
  Het lijkt er op dat JP Morgen zijn aanvallen op het zilver heeft gestaakt maar dat weet je maar nooit met die #€%$$#!

 • Wortelbea

  Goud weeral op 1795 yess :D

 • Wortelbea

  gewoon lage temp eratuur en calgon. daarna blinkt hij echt mooi. al het zilver dat ik er dan inzie schittert dan nog zoveel meer. :-)

 • temp242

  Je moet goed eens zien gaan??? Ja wadde…

 • temp242

  Beste Pietje, juist ja, zilver en goud zijn voor een bankster wat wijwater voor een vampier/duivel is.MVG.

 • temp242

  Je moet goed eens zien gaan! Dit is niet normaal meer! Er is zeker meer aan de hand. Er dreigt een complete systeemcrisis.

 • pietje

  @temp242
  Ho temp, wel voorspellingen maar dan wel graag onderbouwd daar heb je wat aan.
  Maar op het moment is het wel verdomde moeilijk om iets goed te voor spellen.
  Het blijft koffie dik kijken.
  Alleen als je brokers van de banken moet geloven die zegen allen in koor dat goud&zilver een bubbel zijn.
  Nou dan weten wij ten minste dat we goed zitten deze bangksters hebben er van af het begin af aan al naast gezeten.

 • temp242

  Je Glazen Bol?
  Die van mij mag NIET in de vaatwasser, van kristal, zie je.

 • Wortelbea

  de mijn gaat de vaatwasser in.. :-)

 • temp242

  Trouwens ik heb nét een nieuwe bus Per gekocht voor mijn Glazen Bol op te kuisen.
  Want het leven is méér dan afwassen alleen.

 • temp242

  Géééééén Voorspellingen aub!!!
  Mag NIET van Koos en Joop!!!
  Welke bron? Welke link? Wanneer? De feiten etc… Man, man toch.

 • Wortelbea

  verlengd wekend… wedden dat ze ons iets door ons strot duwen ?
  verlengde bank holliday ?
  devaluatie ?
  false flag ?
  hmmm… we will see

 • high five

  Aandelen markten lopen vooruit op de ontwikkelingen in de economie cq maatschappij. Gezien de sterke daling van de aandelen ben ik bang dat er over een paar maanden iets ergs gaat gebeuren, alhoewel ik dat niet hoop. Of de banken gaan failliet of het midden oosten komt in vlam en vuur te staan. zo iets.
  Ik vind het wel goed dat tenminste de grondstoffen stegen.
  Hopen dat morgen de aandelen morgen weer flink gaan stijgen.

 • seppel

  Moederkesdag, dat is wat er gebeurd op 15/8. En heel Antwerpen naar Domburg, Breda, Den Bosch of Zoutelande.

 • temp242

  Wortelbea :Bijna weekend, bijna de 15… ik denk dat ik nog gelijk ga krijgen met mijn 15/08 …

  BOEM!!!(naar beneden).

 • oo

  x

  dan beter mischien muntjes, of gewoon via iemand die wel een broker heeft en geef hem gewoon cash, en………een onderhands contractje natuurlijk.

 • MikeStrike

  Kees de kort over de FED, lage rentes en sparen/pensioenen. (Wat hier al jaren geroepen wordt.)
  http://www.bnr.nl/column/keesdekort/

 • Wortelbea

  Bijna weekend, bijna de 15… ik denk dat ik nog gelijk ga krijgen met mijn 15/08 …

 • temp242

  Hartelijke groeten aan Maria.
  Ik zal nooit jouw wijze woorden in het prille begin van dit forum vergeten!Respect!
  Blij dat je zoon een moeder heeft zoals jij, namelijk een wijze/goede moeder, maar bovenal een die wakker is!

 • pietje
 • Gerard

  Piet3 :@mezelfvergeten.Bij een centrale bank die zijn geld kan bijdrukken en dus devalueren terwijl de politiek invloed heeft op deze bank kan het niet anders kan bijdrukken om de economie gaande te houden.

  00

  Ja, dat HOOPTE men met QE2 !!
  Maar heeft averechts gewerkt. Geld ging letterlijk naar Apple, Google, e.d. Terwijl MKB kapot ging aan de veel te dure grondstoffen.
  Dat is de reden dat men nu besloten heeft NIET de economie te stimuleren door geld bij te strooien. Dit is over. Verleden tijd.

 • Henk

  @x
  Met zo’n bedrag zou ik niet in aandelen (ook niet mijnaandelen) gaan beleggen. Koop gewoon af en toe wat fysiek en stel op die manier een gedeelte van je vermogen(tje) veilig.

 • x

  Probleem is dat ik elke maand slechts 900 euro verdien. dat wel met 5 dagen werken maar helaas ben ik nog erg jong. Silverstocks inschrijving is alleen al 249 euro (weet dan geen eens of dit voor een jaar of eenmalig is.) dit is niet rendabel denk ik. Verder heb ik helemaal geen verstand van brokers en alles.

  Zal het verstandigste zijn om gewoon fysiek verder uit te breiden.

  Iedereen bedankt voor de informatie!

 • oo

  X , ik weet niet welke broker je hebt maar dat is toch maar gewoon een order ingeven market of limit en wachten of je het hebt. Heb er gisteren ook 3 gekocht want zit procentueel gezien veel in fysiek zilver.

 • Edwin

  Flink wat zilvermijn aandelen die vandaag meer dan 10% gestegen zijn. Gaat lekker zo.

 • seppel

  @x
  Neem een abonnement bij Ziverpaul, http://www.silverstocks.nl, en het denk- en puzzelwerk wordt voor je gedaan.
  Da’s veel beter dan als leek in die slangenkuil rond te wandelen.

 • Piet3

  @mezelf
  vergeten.
  Bij een centrale bank die zijn geld kan bijdrukken en dus devalueren terwijl de politiek invloed heeft op deze bank kan het niet anders kan bijdrukken om de economie gaande te houden.

 • Piet3

  @gerard,
  deflatie zal geen optie zijn. Dat gebeurt nog wel eens bij de door goud gedekte standaarden, maar bezuinigen in een fiat-systeem zal geen optie zijn aangezien de politici hun achterhoede veilig moet stellen. Daarnaast hebben de centrale banken de rente zo laag staan dat tergubetalen niet rendabel is voor banken. Om geld te verdienen zal er tzt toch meer gespeculeerd gaan worden(grondstoffen) waardoor de prijzen opgedreven gaan worden. Bij de huidige rentes kan eindigd dit waarschijnlijk in hyperinflatie.
  Daarnaast is er nog de valuta-oorlog op de achtergrond. Om spullen te kunnen verkopen mag je niet te duur zijn en deflatie betekend dure munt dus minder verkopen en dus recessie. Het is goed maarin een systeem waar nog maar 5% van de mensen echt werkt (eten produceerd) en de rest niet zichzelf kan zorgen in een deflatoir scenario is dit geen optie.

 • Piet3

  Weer een leuk stuk van SilverJohn over de fraude over de ratingbureaus en de verwevenheid tussen de FED en de bureaus. Leuk zoals hij het altijd begrijpelijk houdt.

  http://www.youtube.com/user/BrotherJohnF#p/c/D07B75BC35E21DEB

  Als je gewoon zelf weer na gaat denken dan besef je dat je gewoon dom wordt gehouden door de media, opleidingen en zelfs je eigen omgeving. Overal en altijd maar ‘deskundigen’, ‘mensen die er voor doorgeleerd hebben’, ‘topeconomen’, politici uit de ‘oude doos’ die wel vertellen hoe het moet en zit en het is erg ‘moeilijk’, ‘onzeker, oplosbaar als de politiek ingrijpt. Op deze manier beginnen de meesten er al niet eens aan en laten het financiële ‘werk’ aan anderen over.
  Kan mijn ouwe, die met pensieon is, bijv. nog steeds niet overtuigen het geld van de bank veilig te stellen voordat inflatie het afpakt….

 • seppel

  Gewoon, grote mijnen (majors) met PC banking bij alle banken, kleinere (juniors) bij bv Binck. Ik zit bij Binck en vind dat behoorlijk goed werken.

 • Gerard

  En daar gaat hij weer.
  S&P staat op het punt Frankrijk te downgraden van AAA naae AA+.
  Franse banken gaan heel diep in het rood. Tot -20% !!!!!
  Er gaat een gerucht dat er een grote bank om gaat vallen in Frankrijk, maar weet niet welke. Overigens ging Bank of Amerika ook 20% onderuit gisteren.

  Let op mijn woorden:
  Indien de deflatie weer toeslaat, dan overleven banken dat NIET. Banken moeten dan geld inleveren, omdat het afgeloste geld weer in het niets verdwijnt waar het ooit vandaan kwam.
  En deflatie (door schuld aflossing) is opnieuw de neiging!

 • x

  Gister had ik al gevraagd hier hoe ik als leek het makkelijkste goudmijn aandelen kon kopen helaas geen antwoord op gezien. bij deze dan nog een keer hoe kan een leek zoals ik toch vrij simpel in goudmijnaandelen stappen? en wat zijn de kosten?

 • seppel

  Heb zo’n flauw vermoeden dat het tijd is om wat mijntjes te kopen. Die beginnen blijkbaar, eindelijk, wat aandacht te trekken. Na toch redelijk forse verliezen sta ik vandaag op +7,55 % en da’s toch wel heel veel.
  De volgende dagen effe opletten of we hier met een eendagsvlieg te maken hebben of dat het begin van een positieve trend is.

 • high five

  Eric Sprott. When will gold be overvalued
  http://www.youtube.com/watch?v=ETv89yupaXI&feature=feedf

 • high five

  @Henk
  Ik ga er nog steeds van uit dat de komende jaren de goud zilver ratio richting 10 gaat. Dus veel broden voor je zilver :-)

 • pietje

  Er doen ook nieuwe geruchten in de markt de ronde.
  Één daar van is dat de Bank of Amerika op omvallen staat.
  Had zelf liever gezien dat het JP Morgen was maar wat niet is kan nog komen.

 • pietje

  Gisteren had ik het al gezegd:
  Het mag duidelijk zijn dat de rust op de beurzen nog niet is weergekeerd. De markten reageerden bijzonder woelig op enkele geruchten die onterecht bleken.
  http://www.faillissementsdossier.nl/nieuws/1870/geruchten-doen-beurzen-bibberen.aspx

 • seppel

  Ik ook Henk, dus met wat betalen we bij de bakker : zilver.
  Voilà, een broodprobleem minder.
  Andere problemen genoeg als ik zo eens rondkijk……

 • Henk

  Dan betaal ik liever met een zilveren gulden voor twee broden ;-)

 • Trolol

  Als je in de toekomst 1 gram goud moet betalen voor een brood dan betekent het dus dat iedereen die goud heeft nu allemaal verlies zouden gaan maken omdat nu brood = 2 euro en goud gram = 40 euro

 • x

  @temp242

  Stom antwoord… als een brood 50.000 euro kost dan is 1 gram goud al snel een maar miljoen euro. of denk je dat als brood 50.000 euro kost ik 1 kilo goud ga inleveren voor 1 brood?

 • rinse

  hoe kan de bn pariba zo zakken terwijl de societe generale meer dan 12% vandaag er bij heeft?

 • Jullie

  temp242 :
  Neen? Een als je brood straks 50.000euro zou gaan kosten?

  00

  In Zimbabwe, waar we toch wel kunnen spreken over een grote crisis, ook en vooral op sociaal vlak. Ook kwa eten drinken, gezond voedsel…
  Kost een brood 0.3gram goud.
  Dat is dan in een land waar er veel corruptie is, en waar je niet kan spreken over een goede markt.
  0.3gram goud voor een brood, in een zeer instabiel land.

  Dan moet 0.1gram goud in een stabiel land, met een werkende economie en sociale zekerheid, toch wel te doen zijn.

  Als we Zimbabwe dan als voorbeeld nemen, is 0.1gram goud voor een brood in een normale economie, nog veelste veel.

  Oorlogs situatie’s en andere onvoorspelbaarheden in Europa daar gelaten (het kent teveel vormen om op te noemen), maar of het zo extreem gaat worden als Zimbabwe in Europa ?
  Ik betwijfel dat.
  De inflatie misschien wel, maar de sociale onrust en een markt die zo ontspoort is met name, zie ik hier niet gebeuren.

  De sociale onrust zal zonder twijfel groot worden, maar nogmaals, de extremen van Zimbabwe zie ik hier niet gebeuren. Dus 0.3gram goud per brood MAX. in de te komen crisis situatie.

  Zimbabwe is voor ons een mooie leidraad wat dit betreft, al zal de markt het natuurlijk zelf wel een beetje opzoeken.
  Het kan een mooie indicatie zijn.

 • Jullie

  Nog een mooi stukje van Trader Dan.
  Zoals we allemaal wel weten is er veel vlucht naar veilige havens, waaronder de Zwitserse Frank.
  Zoals we ook weten, probeert de Zwitserse CB de Z Frank naar beneden te halen, gewoon meer geld bijdrukken.
  Opzich kan je stellen dat dat redenlijk lukt (logisch natuurlijk) , echter, heeft dat gevolgen.
  Immers, het aantal veilige havens word schaarser, en dat komt ons gold and silverbugs dan natuurlijk weer mooi uit.

  http://traderdannorcini.blogspot.com/2011/08/central-banks-losing-in-wars-of.html

  ‘Based on what I am seeing, the Central Banks have now become victims of their own policies. They created this beast of liquidity in an attempt to preserve the status quo and now that it is surging back towards their own shores, they are powerless to stem its tide.’

  Yeah !! dumpen die euro’s, dollars, zwitserse franken, en al die andere corrupte valuta’s !

 • temp242

  Neen? Een als je brood straks 50.000euro zou gaan kosten?

 • Trolol

  Te duur
  En er komt toch geen tijd dat we in grammen goud gaan betalen

  Want 1 gram is dan toch al 200 euro bijvoorbeeld. Ga je dus geen brood mee kopen.

 • seppel

  Ik ga met Jullie mee, als de hemel instort kan je eenvoudiger met zilver betalen.
  @oo : de bakker gaat daar geen moeite mee hebben !

 • pietje

  Mooi product maar wel te duur!
  Zelf geef ik de voor kuur aan gouden tientjes.
  Voor de mensen die kleinere hoeveelheden goud willen die hebben toch al een alternatief.
  Rolf heeft ook 5, 10, 20, gram goudbaartjes op je site te koop staan zie link.
  https://www.thesilvermountain.nl/nl/goudbaren
  Dus er is al genoeg keus lijkt mij!

 • Jullie

  Even tussen haakjes : Goud maakt een charge naar 1800 en zilver gaat richting de 40 !!!!!

 • oo

  Wat als zilver zijn ratio niet ophaald, met zilver betalen is dan geen optie. Wij kunnen het dan wel monitair vinden als de bakker dat niet vindt dan zijn we nog geen stap verder. En leg tegen een leek maar eens uit welke munt welke waarde is (in karaten ed), dit is gewoon 999.
  Tot slot denk ik dat het zeker niet te klein is, het is op dit moment zelfs al te groot voor levensmiddelen aan te kopen, als het écht fout gaat kan je met 1gr geen brood kopen maar ga je eerst tegen iets anders moeten ruilen (vb 20liter benzine).
  als noodpakket vindt ik het dus interessant, ik heb trouwens al zelf 3 baartjes van 1gr maar die zaten inderdaad dichter bij de spot.
  @linus: als het zo gebeurd is benzine, brood, drugs, sigaretten, groenten,……alles met een interensieke waarde geld en goud dus zeker (denk ik)

  Ik zou zeggen probeer het eens Dolf, bepaalde mensen gaan mischien eens opnieuw nadenken over goud als geld als ze dit zien. Als het niet loopt verkoop je ze per stukje aan de spot he ;-)

 • Jullie

  Zilver :
  Dit is voor particulieren een mooi product lijkt me.
  Op een Kruger of Maple betaal je ook 7-8% premie en dan hab je maar 1 blok van 31 gram.
  Gouden tientjes doen 4% boven spot en dan heb je gelijk 6 gram.
  Gouden vijfjes zijn te illiquide om grote volumes mee te draaien en zullen qua premie ook op zeker 5% komen.
  Kijk eens in webwinkels wat voor enorme premie er op losse 1 of 5 grams baartjes zit, dan valt dit reuze mee.
  Op de foto ziet het er imposant uit, maar leg er eens een meetlat naast, 1 gram goud is echt een mega mini reepje.

  00

  1gram is inderdaad heel klein, heb zelf ook 1 gram baartjes (leek me handig om gewoon te hebben) , maar net half zo groot als de nagel van me pink. Echt heel klein.

  Toch blijf ik erbij dat je beter bestaande producten kunt kopen, zoals het gouden tientje of de enkele dukaat als je kleine hoeveelheden goud wilt.

  Dit ‘reepjes product’ is duidenlijk gemaakt om als middel van betaling te functioneren.

  Echter komt ik dan nog steeds tot de conclusie dat je betalingen van 1gram goud beter met X-hoeveelheid zilver kan doen.
  1gram is gewoon onpraktisch klein.

  Vroegah toen de goudstandaard nog bestond had je ook geen munten van 1 of 2 gram goud, zo’n beetje alles begon rond een gram of 5.
  Kleinere betalingen deed je met zilver omdat dat gewoon praktischer is/was.

 • Henk
 • Linus

  Persoonlijk zie hier ook het voordeel niet van in: te duur terwijl er andere alternatieven zijn. Dat je ooit met goud en zilver zult kunnen betalen in een supermarkt lijkt mij zeer sterk: dat systeem is veel te omslachtig en de meeste mensen hebben gewoon geen edelmetaal. Als het al gebeurt dan zal de chaos compleet zijn (ineenstorting van de maatschappij à la Weimar) en dat is iets waar ik liever niet teveel aan denk. Daarbij: ben niet op de hoogte van de exacte cijfers, maar volgens mij is het totale tonnage aan goud en zilver op de wereld niet eens voldoende om betalingen puur in munten te doen. Zilver en goud zijn voor mij in de eerste plaats een veilige haven in woelige tijden, als ik echt dacht aan een brave new world scenario zou ik mij eerder een goed vuurwapen aanschaffen, veel voedsel en andere benodigdheden.

 • temp242

  Uiteraard ook mee eens met deze stelling, maar niet elk land uitgenomen België en Nederland zelf uiteraard is bekend met de gouden tientjes en vijfjes. Veel geluk als je straks, wanneer het pleuris uitbreekt met je gouden tientjes wil gaan ‘ruilen’. Commercieel gesproken kan dit wél een treffer worden, zeker weten. Rolf, ik heb enkele weken geleden bij een kennis van me een zilvertablet van Valcambi gezien, wist je dat dat precies een Tupper-ware avond aan het worden was, zo vragen in de trant van, hé zeg, leuk! Handig, waar kan je dit krijgen??? Antwoord: Duitsland. Dus héél veel nederlanders én belgen zijn Nu aan het kopen bij je concurrent.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Dit is voor particulieren een mooi product lijkt me.
  Op een Kruger of Maple betaal je ook 7-8% premie en dan hab je maar 1 blok van 31 gram.
  Gouden tientjes doen 4% boven spot en dan heb je gelijk 6 gram.
  Gouden vijfjes zijn te illiquide om grote volumes mee te draaien en zullen qua premie ook op zeker 5% komen.
  Kijk eens in webwinkels wat voor enorme premie er op losse 1 of 5 grams baartjes zit, dan valt dit reuze mee.
  Op de foto ziet het er imposant uit, maar leg er eens een meetlat naast, 1 gram goud is echt een mega mini reepje.

 • Henk

  Daar komt nog bij dat de producent blijkbaar geen LBMA status heeft, zoals hier al eerder werd opgemerkt.
  Dan hou ik het voor de kleinere coupures in goud toch maar bij gouden tientjes en enkele 5 gram lbma baartjes.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Jullie
  Persoonlijk 100% mee eens, gouden dukaten en gouden vijfjes zijn ook al van een relatief laag gewicht een stuk goedkoper. Ik ben benieuwd naar andere meningen

 • Jullie

  Ik vind het niet interessant, een verschrikkenlijk mooi product, dat mag gezegt worden, maar niet interessant.

  1gram is gewoon te weinig, dan kun je beter naar zilver grijpen voor zulke kleine betalingen (indien we naar de goud/zilver standaard gaan)

  Goudentientjes, dubbele of enkele dukaten of inderdaad het gouden 5je, zijn veel geschikter voor ‘de dagenlijkse nodigheden’ , alles daaronder kan je naar mijn idee beter betalen met zilver.

  Het is een mooi product, maar voor de mensen die kleine hoeveelheden goud willen kopen, of de mogenlijkheid willen om met kleine hoeveelheden goud te kunnen betalen, zijn er genoeg andere alternatieven.

  Mijn mening…

 • temp242

  Rolf, je kan het ook zo zien.
  Wat is die waardeloze drie euro waard(Heb je nog géén Big Mac voor!) tegenover staande je investering in het echte geld. De drie euro is binnenkort héél snel vergeten. Mensen met beperkt budget/studenten, etc. met hun ogen open natuurlijk, laat dit nu net het probleem zijn, die zijn toch uitstekend geholpen met dit alternatief? Maar ja, heb gisteren op Twitter een fiere plunderaar gezien.Weet je wat zijn buit was? Een I-pod, games, een microfoon en andere electrobrol, hij was wel zijn batterijen vergeten te pikken… In plaats van even langs de goudboer te passeren, neen hoor! Ik wil die I-pod en wel NU!

 • temp242

  Dank u wel beste Rolf!
  Daar gaat héél veel vraag naar komen!MVG.