24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe kansen voor zilver

Deze week was er veel aandacht voor de goudprijs die records brak. Alhoewel deze aandacht niet onterecht is, benadrukken sommige analisten dat zilver niet vergeten moet worden. Zo publiceerde Joni Teves, edelmetaal strateeg bij UBS, maandag een rapport waarin wordt vermeld dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de zilverprijs zal gaan stijgen. Hoewel de zilverprijs vorige maand nog de laagste prijs noteerde in 11 jaar tijd ziet Joni Teves kansen liggen bij zilver. De zilverprijs loopt historisch gezien altijd een beetje achter bij de goudprijs. Ze acht de kans daarom groot dat de zilverprijs de goudprijs achterna zal gaan en ook een stijging zal laten zien. 

Een kanttekening die ze daarbij maakt is dat door de wereldwijde recessie en het stilstaan van veel industrieën als gevolg van de coronacrisis, de vraag naar zilver vanuit de industrie is afgenomen. Sommige investeerders geloven echter dat zilver een grotere rol kan gaan spelen in sommige industrieën. Colin Hamilton, hoofd van het onderzoeksteam naar grondstoffen bij BMO Capital Markets, denkt dat de vraag vanuit industrieën kan toenemen wanneer economisch herstel gaat plaatsvinden. Zo wordt zilver bijvoorbeeld gebruikt bij de implementatie van 5G en bij de productie van zonnepanelen. Colin denkt dat vooral dit soort vernieuwende industrieën in de toekomst gaan profiteren van de fiscale impulsen van de overheid die de economie op gang moeten houden. Daarnaast voorziet hij ook dat China een cruciale rol gaat spelen in de toenemende vraag naar zilver omdat vanuit daar veel interesse is naar bijvoorbeeld de implementatie van een 5G-netwerk. De Silver Institute berekende dat alleen al door de verdere implementatie van 5G-technieken, de vraag naar zilver met 7.5 miljoen ounce zal toenemen. 

Kortom, wanneer dit toekomstbeelden werkelijkheid worden zal de vraag naar zilver toenemen. De zilverprijs zal hier dan ook op reageren, al ware het wel dat de zilverprijs meer zal gaan afhangen van economische cycli. 

Interesse in het kopen van zilver? Hier vindt u een overzicht onze zilveren munten.

 

Bekijk ook