24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe uitgave Gouden Sovereign 2017

Ter ere van het 200-jarige bestaan van de moderne gouden Sovereign heeft de Royal Mint dit jaar een speciale 2017 gouden Sovereign munt op de markt gebracht. Het originele design van Benedetto Pistrucci is gebruikt waarbij op de voorzijde van deze gouden munt St. George is afgebeeld, de ridder ter paard bekend van het verhaal waarin hij de draak doodt (ook bekend als Sant Jordi of Joris de heilige). Op de achterzijde van de munt staat Queen Elizabeht II afgebeeld.

De gouden Sovereign is geslagen in 22 karaats goud en dit is de bekendste gouden munt van de Royal Mint uit Engeland. Deze munten beschikken over de status van wettig betaalmiddel en door het hoge gehalte goud waarin de munt is geslagen is de munt te verhandelen als beleggingsgoud en zodoende wordt er geen btw berekend bij de aankoop van deze sovereign munten.

200 jaar Sovereign munten

In 2017 bestaat de gouden sovereign tweehonderd jaar en dat wordt gevierd met deze speciale uitgave. Er is op de voorzijde van de munt een kleine privy mark toegevoegd met het getal 200, dat staat vermeld om aan te geven dat dit een speciale uitgave betreft ter ere van dit jubileum. In de geschiedenis van de gouden sovereign munten zijn afbeeldingen gebruikt van vijftien verschillende vorsten sinds 1817 en daarnaast zijn er ook Sovereign munten uitgegeven met speciale designs. Deze gouden munten zijn altijd officiële uitgaven geweest van de Royal Mint en de munten zijn geslagen in zes verschillende munthuizen in Engeland.

Specificaties gouden Sovereign

De gouden Sovereign is binnen Europa één van de meest gangbare gouden munten met een relatief laag gewicht. Wereldwijd gezien zijn alle 1 troy ounce varianten zoals de Maple Leaf en de Krugerrand bekender, maar het voordeel van kleinere munten zoals gouden tientjes en deze Sovereign munten is dat goud gekocht en verkocht kan worden in kleinere coupures. Met een waarde van ongeveer EUR 280 op het moment van schrijven is de gouden Sovereign een munt die beschikbaar is voor ieder budget.

Gewicht: 7,988 gram
Gehalte: 22 karaat (91,67%)
Metaal: goud
Munthuis: Royal Mint, Engeland
Jaar van uitgifte: 2017

Gouden Sovereign munten kopen

Bij The Silver Mountain leveren we nieuw geslagen Sovereign munten van 2017. Deze munten zijn verpakt in de oorspronkelijke tubes van de Royal Mint en verkeren in perfecte conditie. Per stuk worden de munten los verpakt en per 25 stuks worden de munten geleverd in tubes. Munten van voorgaande jaargangen zijn met enige regelmaat ook beschikbaar – afhankelijk van het aanbod van particulieren.

Bekijk ook