Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe website voor het online kopen van zilver en goud gelanceerd!

16-06-2011 Rolf van Zanten

Het heeft even geduurd maar met gepaste trots kunnen wij mededelen dat de vernieuwde website van The Silver Mountain inmiddels online staat!

Op deze vernieuwde website maken wij het online kopen van zilver en goud eenvoudiger dan voorheen. Het is vanaf nu mogelijk om ook zilver en goud in kleinere coupures te kopen; de munten worden ook per stuk aangeboden en daarnaast worden er ook kleine goudbaren aangeboden.

Alle prijzen worden automatisch iedere vijf minuten aangepast aan de hand van de huidige zilverkoers en goudkoers. Daardoor kan het nooit meer voorkomen dat onze verkoopprijzen niet actueel zijn, wat voor zowel u als ons bij de huidige volatiele koersen erg belangrijk is.

De manier waarop bestellingen worden verwerkt is ook verbeterd. Voorheen kreeg u alleen bericht zodra de bestelling verzonden werd middels een bevestiging van UPS (indien van toepassing) en de status van uw bestelling werd niet altijd in de webshop zelf aangepast. Bij de vernieuwde site gaat dit echter heel anders: eerst plaatst u een bestelling (order) die wordt verwerkt. Zodra de betaling is ontvangen krijgt u daar de bevestiging van inclusief de factuur. Als vervolgens het pakket verzonden, bezorgd of opgehaald wordt, zal dit in uw online account ook worden aangepast. Zo heeft u altijd een compleet overzicht van uw bestellingen. Daarnaast zijn de facturen online te downloaden.

Binnenkort zullen wij het assortiment verder uitbreiden met goudbaren van 10 gram en 20 gram per stuk. Er zullen ook zilverbaren beschikbaar komen van 250 en 100 gram zilver.

Hoe waardeert u de nieuwe site van The Silver Mountain?

View Results

Loading ... Loading ...

Heeft u nog suggesties voor de vernieuwde site, geef dit dan aan ons door via rolfvanzanten@thesilvermountain.nl.

 • temp242

  Seppel, Wat is er gaande bij de Tijd??? Die durven/mogen DE WAARHEID beginnen te schrijven.
  Enfin: Moody’s verlaagd Ierland tot Rommel.
  Ja dat heel Fantasieland kitsch is dàt wisten we al langer.
  Is gewoon uitgevonden, indertijd om de toen al dramatische, weliwaar mooi verborgen gehouden inlfatie van Frankrijk te kunnen verspreiden,lees besmetten naar de andere landen, cfr. belastingbetalers.

 • Black Water

  Lees het boek ” The True Story of the Bilderberg Group ” en u zal alle ontbrekende puzzelsstukjes kunnen plaatsen ; een boek om furieus van te worden….en inderdaad zoals sommigen hier al aangaven ; het is niet OF een financiëel armagedon zal plaatsvinden maar WANNEER ………R.I.P.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @Mo slim
  Dat komt waarschijnlijk door de omzetting van de website, dan gaat er soms in het cache geheugen iets niet goed.
  U kunt dit oplossen door via CTRL + SHIFT + DEL in uw brower in te toetsen. Dan kunt u alle recente geschiedenis verwijderen. Als u dat doet van de afgelopen dag zou alles weer moeten werken.
  Let wel: daarmee verwijdert u ook eventueel opgeslagen wachtwoorden etc. bij andere sites.

 • PatDC

  Robin :
  Een vraagje; Ik heb laatst aardig wat Zilveren munten gekocht, daarna is de koers flink gaan dalen, erg jammer. Is het slim om nu weer wat bij te kopen? Is de bodem nu bereikt, zal ie binnenkort weer gaan steigen, of nog meer dalen?
  Alvast bedankt voor de reacties!

  Zolang er geen nieuwe dollars of euro’s bij worden gemaakt (daadwerkelijk, niet enkel het spreken erover en de tijd tussen goedkeuren, uitvoeren en uitgeven) ga je gelegenheden krijgen om tussen $32 en $34 te kopen. Dus heb geduld, wacht met kopen, en aarzel niet wanneer $32 nader is. Want je zal niet de enige zijn.
  Je hebt de les al geleerd op de harde wijze. Kopen in een opwaartse trend die nergens door wordt gefundeerd is gewoon de snelle papierjongens rijker maken. Die pakken dan de winst en tegelijk heb jij verlies.

 • Mo slim

  en toen was het stil

 • Jullie

  @ WijRos , Keynes vergat de menselijke natuur, macht, en absolute macht.

  Dat is hem wel degenlijk kwalijk te nemen, dat overheden (zijn ook mensen) zijn aanpak prefereren boven de theorie van Hayek/Oostenrijkse School is daarom logisch.

  Keynes zijn manier is veel makkelijker.

  Keynes hield geen rekening met macht, corruptie, verleiding, en al die dingen dat ieder mens/organisatie wordt als hij of zij in een absolute monopoly positie terecht komt.

  Dat is hem heel erg kwalijk te nemen.

 • koos

  x

 • koos

  hoi

 • koos

  Mooie site! Gefeliciteerd!

 • WijRos

  @jullie, Gerard, ik ben geen afgestudeerde econoom heb wel enige jaren Economie bestudeerd in Groningen en later nog een MBA. Het Keynes geloof heeft veel aanhangers in de westerse wereld, het aller beroerdste: de hele politiek inclusief Wilders zijn club geloofd er nog steeds in. Al sinds Joop den Uil weten we dat het niet werkt maar het is erg verleidelijk.
  Keynes gaf ook aan dat in tijden van groei de ontstane leningen afgelost moesten worden dat is echter nergens gebeurd. Dus je kunt Keynes niet de schuld geven maar de Sint Nikolaas cultuur bij alle overheden met hun economen, is de werkelijke oorzaak van de huidige problemen. De Oostenrijkse school houdt niet van statistieken etc. hetgeen ik niet goed vind. Je kunt met statistieken mits eerlijk verkregen en goed toegepast een redelijk beeld krijgen van wat er gebeurd is. De Keynesianen willen sturen maar dat werkt alleen maar als je zowel rechts als links opstuurt, dat betekent dat je direct de leningen aflost als de economie verbetert. Dat is echter nergens gebeurt. Verder heeft men de kiezers met alles hun zin gegeven waardoor er vrijwel niets meer geproduceerd wordt en het produceren tot de laagste economische priorteit gedaald is. Het summum is consumeren, en daarmee vernielen we alles, de economie, het milieu en het allerbelangrijkste de cultuur !! Daarom is volgens mij alle overheidsgeld voor cultuur ook uit boze!

 • Jullie

  @ Gerard :

  Keynes was de lobby’ist voor de Centrale Banken bij politici.
  Er moest namelijk wat gebeuren om de crisis te bestijden, en er was een felle strijd tussen Keynes en Hayek.
  Keynes lobby’de voor Central Economic Planning, een grote Centrale Bank, die in kon grijpen in de markt wanneer deze dreigde te crashen ‘propping up the markets’ , je kent het vast wel.
  Dat kon deze Centrale Bank doen door heel simpel meer geld te creeren, om rente standen te wijzigen, obligatie’s te kopen, of door direct geld te printen, verzin het maar !
  Ook konden overheden geld lenen bij de Centrale Bank, en dat beviel de overheid wel, want dan konden ze gewoon hun eigen projecten financieren, zonder daarvoor nieuwe, impopulaire belasting verhogingen voor door te voeren.
  Nu kwam deze extra belasting via inflatie, vervolgens zaai je een hoop chaos om de term inflatie, en niemand die er achter komt wat het nou precies is, en wat de oorzaak is.

  Hayek daarintegen was nog altijd van mening dat de goudstandaard gewoon gehanteerd moest worden, en dat de overheid zich terug moest trekken uit de markt.

  3 maal raden waarvoor de overheid koos…

  Mensen moeten weer de Oostenrijkse School gaan leren, jullie kennen het vast al wel, Rothbard, Hayek, Von Mises, Ron Paul…

  Dat Keynes zijn theorie (die overigens al heel erg oud is, en niet eens zozeer van ‘hem’ , overheden hebben het al vaak geprobeert, en steeds faalde het) faalde, was erg voorspelbaar.

  Nu nog hopen dat de mensen dit in gaan zien, en dat we straks niet weer dezelfde weg inslaan wanneer we een nieuw systeem op moeten zetten.

 • Gerard

  @WijRos
  Dat Keynes de basis is van de studie economie, waaronder universiteit Groningen, dat weet ik. Het probleem was alleen dat dit een “theorie” was. Nu het in de praktijk getest is afgelopen jaar, bleek dat de overheden de schulden die daarmee samengaan niet kunnen verwerken in de toekomstige groei. De eerste “praktijk” test Keynes heeft gefaald!
  Nu eens kijken wanneer ze in Groningen nieuwe schoolboekjes gaan drukken….
  Keynes is wel het straatje van de banken, helaas.

 • WijRos

  @ high 5, zoals al eerder gezegd, welk weldenkend mens koopt edelmetaal nu onder deze omstandigheden op de future markt die 100% beheerst wordt door de grote banken maffia. Het is volgens mij goed dat dit verboden is. Ik sprak in vorige opmerkingen nog over een papierhandel maar dat is zelfs niet eens zo het is een imaginaire edelmetaalhandel waar het ene moment nog heel veel contracten openstaan (bij zilver 5000 ounce per contract) en het andere moment verdwijnen ze. Het heeft invloed op de prijs maar als particulier heb je er weinig aan. Zerohedge is een paniekmaker, mogelijk in dienst van dezelfde maffia ik weet het niet. Als je meer over goud wil weten dan doe je dat bij Jim Sinclair, Casey, Schiff, Bonner, etc. dan heb je betyrouwbare mensen die al decennia in het vak zitten en een face te verliezen hebben.

 • http://zilver.2link.be zilver
 • high five

  of niet zoals een blogger schrijft:

  I have to say this is one of those where ZH has got it completely WRONG and it has nothing to do with any Gold-related-possible-whatever…..

  As part of moving to their new trading platform, CMC are stopping any monthly and quarterly rolling instruments (futures) and only offering the equivalent cash markets, like a lot of SB UK-based brokers.

  This has been known for 6 months and all these instruments have been withdrawn when their current contract had expired (or is about to expire).

 • high five

  Er staat ons wel wat te wachten in July.
  CMC group gaat ook zijn klanten verbieden om in goud en zilver futures te handelen.
  http://www.zerohedge.com/article/another-broker-halts-trading-gold-and-silver-products

 • Jens

  BRON: Gold Forecaster

  Will Central Banks & The IMF Sell Gold Again?
  By: Julian D. W. Phillips, Gold/Silver Forecaster – Global Watch

  Before 2000, the gold markets of the world were in retreat because of the fear that central banks would unload the 34,000 tonnes of gold they held in reserves. Britain conducted the last, great sale, selling half of their reserves at the lowest price the gold market has seen since the early 1970’s (and has not been seen since).

  That fear was softened by the “Washington Agreement” wherein many of the world’s leading central banks, (excluding the U.S. and Japan who gave their tacit blessing) agreed that they would sell no more than 400 tonnes of gold per year, for the next five years.

  This limited the central bank ‘gold overhang threat’ on the gold price. The sales held to these ceilings and had limited effect on the gold market, which allowed the gold price to rise. The second Agreement raised that ceiling to 500 tonnes per annum, but sales did not reach that level for the duration of the agreement. In the final years of the agreement, the amount sold had dropped dramatically until it expired.

  Since the start of the Third European Central Bank Gold Agreement started on September 27th 200 (an agreement that was to last for five years) it was stated that no more than 400 tonnes of gold in total was to be sold by the signatories. One year and nine months later and less than 10 tonnes of gold has been sold by them. The bulk of the amount that has been sold was used to make coins and so should be considered as sales outside this agreement. The reality is that the signatories of this agreement are no longer sellers of their gold but very firm holders of it.

  The I.M.F. has completed the sales of its 403.3 tonnes of gold in that time. Please note that the motive behind the sale of I.M.F. gold was not in support of a currency, but to assist only in its ongoing operations. While it agreed to fall under the Third CBGA it was not part of it. Having sold all the gold it owned as a ‘corporation’, it has no more to sell. The rest of its gold belongs to its members.

  Central banks like Russia, China and Mexico are buying gold for their reserves.

  Will central banks sell their gold in the future?

  Why agreements were made?

  In 1999 the euro was launched to replace the currencies of the European Union with a common currency. The world’s strongest currency, the Deutschemark, disappeared but gained a fixed exchange rate for its goods within the E.U., which allowed it to boom at the expense of weaker E.U. members—members who now had a currency that was artificially strong, in light of their own Balance of Payments.

  France lost the Franc, Spain its Peseta and so on. And now this brand new currency, the euro, needed the support of the members of the E.U., which was not so difficult. Along with membership came tremendous incentives and benefits; now in the case of Greece, however, this is regretted. But the launch of the euro was still not without its risks.

  The temptation to turn to gold to ameliorate the risks was great. In their infinite wisdom, the E.U. roped in its members, including Britain and with the tacit support of Japan and the U.S.A. (who has done exactly the same when gold was removed as backing for the dollar in 1971) formulated the “Washington Agreement” through which the members sold a limited amount of gold. This turned fearful euro supporters into firm ones because the gold price remained under threat, albeit a limited one.

  The signatories’ sales were really token sales, as the bulk of member’s gold remains in their vaults even today. But the Agreement ensured that gold remained on the sidelines of the monetary system, until around 2007, when the credit crunch hit. It became apparent that currencies backed by nations and their officials, was not as good as gold.

  A Change in the Tide

  Once the credit crunch hit hard, we were reminded that a national currency’s performance was linked to its economy, which meant its value depended on its performance and size and was not necessarily related to its underlying value. When quantitative easing began, it became clear that its value lay in the hands of central banks. Their primary task was to maintain price stability internally; however, this role soon extended to supporting the banking system, maintaining the nation’s creditworthiness, and stimulating the economy.

  From 2005 onwards, the gold price steadily rose to around $1,200. In the credit crunch it dropped back to $1,000 because the frantic search for liquidity caused a sharp sell-off of all assets including the ones that were performing well.

  This left a massive gap in the instruments that would hold their value through the decades. Only assets that countered the value swings of all currencies could do that job. Once the liquidation of debt ran its course, investors turned back to gold and silver for wealth preservation. This was added to by the new wealth of the emerging world where gold and silver had and will always be thought of as providing value and financial security. Then the gold price resumed its rise, followed by silver.

  To emphasize the wisdom of precious metal buyers, the signatories to the Central Bank Gold Agreements slowed their sales of gold to a stop in 2009/10 (this ignores the I.M.F. sales, which were executed for other reasons). Emerging nations, along with their public, began to increase the size of their purchases, taking the gold price up to $1,500 and silver to $35. Today, central banks are either buyers or holders of gold, reinforcing the idea that ‘gold is money’, as had been the case before currencies abandoned gold backing.

 • Pieter- Jan

  Sommigen hier hebben begrepen wat ik bedoel met de mogelijkheid van dalen tijdens een algehele sell-off. In 2008 brak er ook een paniek uit als gevolg van de bankencrisis. Kijk eens naar de gevolgen voor de PM’s op de charts bij Kitco.com. Goud daalde ruim 20% en zilver daalde ruim 40% in drie maanden tijd ( juni tot oktober 2008). Dat werd door een deel veroorzaakt doordat mensen alles moesten verkopen in verband met margins etc. Ik hou er rekening mee dat zoiets nu weer kan gebeuren als de PIIGS verder gaan ontsporen.
  Als er een vertrouwenscrisis uitbreekt met paniek wordt er ook goud en zilver op de markt gedumpt.
  Natuurlijk ben ik voor de lange termijn positief op zilver en goud, anders zou ik niet aan dit forum meedoen.

 • The Age of Kali

  @WijRos
  Inderdaad WijRos, natuurlijk komt er qe3. En qe4, qe5 etc. Het spel is pas begonnen. Er is geen alternatief. En na de qe’s komt er hoogstwaarschijnlijk oorlog met misschien nog even deflatoire depressie er tussenin.

 • The Age of Kali

  @Robin
  Bijkopen, iedere week wat bijkopen. Wellicht dat de prijs nog wat zakt, kun je dan ook gewoon weer bijkopen. Korte termijn speculaties zijn heel moeilijk.
  Zilver gaat makkelijk naar 80 USD en (veel) hoger. Wanneer precies is onbekend maar hoe raar het ook klinkt: we zijn nog maar net voorbij het begin van de bull in zilver.

 • Robin

  Een vraagje; Ik heb laatst aardig wat Zilveren munten gekocht, daarna is de koers flink gaan dalen, erg jammer. Is het slim om nu weer wat bij te kopen? Is de bodem nu bereikt, zal ie binnenkort weer gaan steigen, of nog meer dalen?

  Alvast bedankt voor de reacties!

 • WijRos

  @RB, ik denk dat het verhaal anders in elkaar steekt. De Forex handel is hoofdzakelijk in valuta voor zover mij bekend. De papieren handel in Goud en Zilver wordt verboden voor het grootste deel van de burgerij dus niet voor vermogenden (> US$ 1.000.000 vermogen of > US$ 200.000 inkomen) en zeker nier voor JPMorgan en zijn medeplichtigen.
  Dit betekent volgens mij niet dat je geen goud of zilver meer kunt kopen in ETFs, munten of baar zoals in de dertiger jaren. Ik denk dat er voor de normale burger weinig verandert.
  De hele D-F act is hoofdzakelijk voor advocaten en zakelijk gebruik en heeft weinig invloed op het leven van de normale sterveling.

 • WijRos

  @ Gerard, het Keynesiaanse gedachtengoederen verdwijnen niet zo snel, dat zou betekenen dat alle afgestudeerde economen herschoold moeten worden. Vergeet het maar.
  We krijgen QE3 zie de site http://www.financialsense.com/contributors/jim-willie/us-hurtles-toward-system-failure
  Ik denk dat Willie gelijk heeft in dit artikel.
  Er is geen econoom in Nederland of ze moeten een geloofsbeleidenis in Keynes afleggen. Er is dus een nog lange weg te gaan voor dat we daar af zijn. Dan is het goud inmiddels wel de 5000 US$ gepasseerd denk ik. Voor de goud en zilver prijs is het goed dat Keynes nog even standhoudt.

  We zijn nog lang niet aan het saneren toe, denk ik. Het printen gaat door want dat is met renteverlaging voor de moderne Westerse economen de enige oplossing voor dit type problemen. Vanmorgen bij Fareed Zakaria, CNN (veruit het beste programma van CNN) zat ook nog een top econoom die nog meer wilde stimuleren. Dit type is nog steeds sterk in de meerderheid omdat de westerse wereld niet meer van besparingen houdt. Wel voor anderen maar niet voor henzelf.

  Dus denk maar niet dat het nu stopt, het gaat door en daarom zullen goud en zilver verder stijgen in prijs.

 • Gerard

  @WijRos
  Je zegt: “Al het Keynesiaanse gedachten goed zal moeten verdwijnen voor we weer op kunnen bouwen.”
  Helaas, was het maar zo simpel. Het Keynesiaanse gedachtengoed ligt nu al in de prullenmand. Het QE2 experiment is mislukt en het fors meer uitgeven van de overheid (in dit gedachtengoed) is OOK mislukt. Zelfs de linkse partijen zijn hieraan gaan twijfelen. Links zit op dit moment zonder antwoord.

  Dit zit anders in elkaar:
  Voordat we opnieuw kunnen gaan opbouwen moeten alle schulden “gesaneerd” worden.
  Hoe gaat dat gebeuren?
  Saneren van bijvoorbeeld geheel zuid Europa zal banken en pensioenfondsen het faillisement indrijven. Dit zal noord Europa zo hard treffen dat ook deze nieuw ontstane schulden ook “gesaneerd” moeten worden. Als dus alles in gort ligt kunnen we pas opnieuw opbouwen.
  Dit bekende proces is al twee keer eerder gebeurd en duurt meestal 20 jaar. We gaan dit nu ook weer zien.

 • RB

  … of stap in benzine uit Ghana. Kost daar maar 9 eurocent per liter, haha. Wat laten we ons hier toch ongelooflijk naaien in Europa en met name NL. Dit kost namelijk een liter brandstof in niet-Europese landen:

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/06/schurenstaten-oordeel-zelf-via-de-benzineprijs/#more-93519

 • WijRos

  @ Pieter-jan, Eduard, Het is uitkijken met het vluchten in cash. Dat zijn vaak de momenten die te baat genomen worden om de munt te devalueren. Ik zou mij maar bepalen tot tastbare goederen zoals edelmetalen, land, huizen (de laatsten zijn in Nederland echt abnormaal duur) en aandelen van bedrijven die echt iets wezenlijks produceren of belangrijke service leveren dus niet Google of Apple of financiele bedrijven. Je moet consequent zijn dus je kiest voor fiat geld en obligaties of voor de bovengenoemde zaken. Aldoor flip-floppen loopt vaak niet goed af.

 • RB

  US Residents Prohibited From Trading In Gold And Silver As July 15th.

  The Dodd-Frank act passed by congress prohibits the over the counter trading of ALL precious metals. FOREX must cease trading in the US as of 5PM July 15, 2011. All open positions must be closed by then. Not sure if this affects coin dealers as yet but a new regulation preventing coin dealers from selling gold or silver coins could happen at any time. The next step COULD be confiscation like the government did in the 1930’s.

  http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/89868.html

  Dit is nieuws dat direkt doet denken aan de dertiger jaren, toen Roosevelt het bezit van goud aan banden legde en zelfs strafbaar stelde. Is hier al meer van bekend in de handel? Rolf?

 • x

  Is het verstandig om nu een opleiding te beginnen in de richting van debiteuren en incasso?

 • The Age of Kali

  wendt

 • The Age of Kali

  @Jens
  ’n Armageddon scenario, hoe je het wend of keert. Zo simpel is dat. Wel typisch dat dit nou net de bakermat van de westerse beschaving moet overkomen.

 • Jens

  Zondag geen besluit over steun Griekenland

  ——————————————————————————–

  (Novum/AP) – LUXEMBURG – Er valt zondagavond nog geen besluit te verwachten over een nieuw financieel reddingsplan voor Griekenland. Dat heeft de voorzitter van de eurogroep, de Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker, zondag tegen verslaggevers in Luxemburg gezegd.

  De Griekse premier George Papandreou bevestigde in Athene dat er voor de langere termijn gesproken wordt over een tweede reddingsplan, dat ‘grofweg gelijk’ is aan het eerste reddingsplan van 110 miljard euro dat ruim een jaar geleden overeen werd gekomen.

  De nieuwe Griekse minister van financiëen Evangelos Venizelos – nog maar drie dagen in functie – moest in Luxemburg zijn collega’s van de zestien overige eurolanden overreden de volgende tranche van de noodlening voor zijn land vrij te geven.

  Griekenland heeft het volgende deel van de lening nodig om een faillissement af te wenden. De EU en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben eerder met Griekenland afgesproken dat in ruil voor de noodlening voor zo’n 28 miljard euro zal worden bezuinigd. Ook moet de Griekse staat voor vijftig miljard euro aan privatiseringen doorvoeren.

  Het IMF heeft al aangegeven zijn deel van de volgende tranche, twaalf miljard euro, vrij te geven, ook als een nieuw reddingsplan voor de lange termijn nog niet af is. Deze beslissing druist in tegen de regels van het IMF zelf. Volgens deze regels moeten landen die het IMF om hulp vragen eerst hun financiën voor de komende twaalf maanden op orde brengen.

  De Belgische minister van financiën Didier Reynders zinspeelde zondagavond op de mogelijkheid dat voorlopig maar de helft van de volgende tranche, zes miljard euro, wordt vrijgegeven. Griekenland zou daarmee in juli een eerste ronde staatsleningen kunnen aflossen, maar in augustus zou Athene opnieuw geld nodig hebben.

  Duitsland heeft ondertussen zijn houding tegenover private partijen versoepeld. Berlijn speelde eerder met het idee om private investeerders mee te laten betalen aan de hulp aan Griekenland. Duitsland zei vrijdag echter dat bijdragen van private investeerders aan de noodhulp aan Griekenland alleen op vrijwillige basis gedaan zullen worden.

  In Duitsland wordt betwijfeld of nieuwe omvangrijke steun voldoende zal zijn om Griekenland te stabiliseren. Verscheidene parlementsleden van de regeringspartijen zeggen dat een herstructurering van de Griekse staatsschuld vrijwel onontkoombaar is. “De schuld moet worden geknipt – en dat zal niet vrijwillig gebeuren”, zei het Bondsdaglid Manfred Kolbe tegen Der Spiegel.

  Iets meer dan een jaar na het eerste reddingsplan loopt Griekenland achter bij het halen van zijn financiële doelen. Zonder nieuwe bezuinigingsmaatregelen blijft het begrotingstekort boven tien procent van het bruto binnenlands product, aanzienlijk boven de beloofde 7,5 procent. De staatsschuld zal tegen het einde van 2011 zijn opgelopen tot 160 procent van het bbp, terwijl de Griekse economie verder krimpt.

 • Jens

  Rustig blijven, niet schreuwen….
  je bent precies ook onder invloed van de elite (opgesweept) lol

  Heerlijk!!!!!