Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe wet: overheid USA bepaalt hoeveel Silver Eagle munten worden geslagen

08-01-2011 Rolf van Zanten

https://www.thesilvermountain.nl/img/American-Eagle-Silver-2009.jpgBegin december werd bekend dat het nieuwe Amerikaanse wetsvoorstel, de Coin Modernization, Oversight, and Continuity Act of 2010, is ondertekend door president Obama. Het doel van dit wetsvoorstel is om ervoor te zorgen dat de US Mint, het Amerikaanse munthuis waar onder andere de zilveren Silver Eagle munten en de gouden Gold Eagle munten worden geslagen, in staat is onderzoek te doen naar mogelijkheden om goedkoper munten te produceren. De US Mint kan aanbevelingen doen welke munten veranderd of verbeterd moeten worden en indien goedgekeurd kan zo ervoor worden gekozen om munten aan te passen. Zo zijn er enkele munten als de Lincoln cent en de Jefferson nickel waarvan de productiekosten hoger liggen dan de waarde van de munten zelf. De nieuwe wet geeft de US Mint de ruimte om dit dus aan te passen.

Silver Eagle munten

Voorheen was de US Mint wettelijk verplicht om dusdanig veel zilveren Silver Eagle munten te slaan, dat volledig aan de vraag naar deze munten werd voldaan.  Daarbij is het munthuis tevens verplicht uitsluitend zilver te gebruiken dat gewonnen word in Amerika. Dit zorgt voor een probleem, omdat er steeds meer vraag is naar Silver Eagle munten. Zo zijn er in 2010 zo’n 35 miljoen 1 ounce zilveren Silver Eagle munten verkocht.

De productie van de Silver Eagle munten lag gedurende 2008 enkele maanden stil, omdat er niet kon worden voldaan aan de onverwachts hoge vraag naar fysiek zilver. Deze wettelijke verplichting zorgt voor de US Mint dus voor een lastige situatie, te meer daar andere munten niet kunnen worden geproduceerd wanneer alle productiecapaciteit wordt aangewend voor het slaan van Silver Eagle munten.

In het nieuwe wetsvoorstel is opgenomen dat de Treasury Secretary de autoriteit heeft om te bepalen welk aantal Silver Eagle munten wordt geslagen en in welke kwaliteit. Dit zou de US Mint de gewenste ademruimte geven om ook verzamelmunten te slaan, maar dit betekent dus ook dat de productie Silver Eagle munten door de Amerikaanse overheid op elk moment kan worden stilgezet. Dit biedt voor het munthuis een oplossing voor de krapte op de zilvermarkt, maar beperkt ook de mogelijkheden fysiek zilver te kopen.

 • Pieter

  @wortelbea

  Dat zou inderdaad mooi zijn 1 wereldregering en geen religie meer.
  Alleen het probleem is dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan en de Global Elite nog een depopulatie programma in gang gaat zetten via losgelaten virussen en een voedselcrisis gecreëerd door dor mislukte oogsten van genetisch gemanipuleerd voedsel van Monsanto en door de wereld voedselprijzen op te jagen.
  En niet te vergeten de oorlogen die ze nu aan het creëren zijn door in het Midden-Oosten door het ene na het ander regime omver te werpen en ze in de handen van de moslim brotherhood te jagen en vervolgens WO3 uit te lokken.
  De Global Elite streeft naar 500 miljoen inwoners, die zijn goed te controleren.
  En dat is heel lullig voor de mensen die niet bij die 500 miljoen zitten.
  Ze hebben er trouwens zelfs al een monument voor opgericht.
  De Georgia Guidestones
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones
  22 schokkende uitspraken door de Elite over depopulatie
  http://www.wacholland.org/news/22-schokkende-uitspraken-door-de-elite-over-depopulatie

 • http://telefoons-kopen.nl/ Telefoon

  Zilver en koper wordt het nieuwe goud.

 • greetjes

  Hi High Five,

  ofwel: macht gedijt uitsluitend in de handen van diegene die hem niet ambieert

 • Rudolf

  wortelbea :de NWO ja, daar ziet het er soms wel naar uit,maar wat is er eigenlijkverkeerd aan één natie en geen godsdiensten meer.misschien krijgen we eindelijk een beschaafde wereld ?

  Als het een NWO is naar het Star Trek model (De federatie) dan teken ik ervoor! ;)

 • High Five

  @wortelbea Het probleem is dat macht corrumpeert en dat absolute macht absoluut corrumpeert

 • zilver goud

  Amerika,Japan en Europa zijn failliet?
  Voor de Europese bevolking stapelen de problemen zich op. Europa heeft een huizenprobleem, een werkprobleem, een pensioenprobleem, een bankenprobleem, een economisch probleem, een fiscaal probleem, een geldprobleem, een politiek probleem en ga zo maar door. Oplossingen zijn er niet. Lees meer zie link:
  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/2011/articles/0107_1540_japan.xml

 • wortelbea

  Alexander :@wortelbea wortelbea als je graag als een slaaf geregeerd wordt dan is er niets mis met de NWO.. als je graag wilt dat alle rijkdom not meer ontrokken wordt zodat jij geen relaxt comfortabel leventje kan leven maar je in armoede leeft. dan is er niets mis met de NWO..als je het niet erg vind dat er een staat komt met totalitaire controle zoals het derde rijk van Hitler dan is er niets mis met de NWO. Als je het niet erg vind dat er een elite is die alle macht heeft en bewust gestarte oorlogen voert waarbij miljoenen mensen sneuvelen ..oorlogen waarbij de elite beide partijen door de banken van de elite betaald wordt.
  Frappant is dat het erop lijkt dat Beatrix een belangrijk persoon lijkt te zijn misschien wel tot de elite behoord en Prins Bernhard een belangrijke rol had blijkt dat hij de Bilderberg groep oprichtte. Kijk en huiver van deze NWO documantaire door Alex Jones:http://video.google.com/videoplay?docid=1070329053600562261#

  Liever niet.
  alleen spijtig, dat die “echte” wereld leiders geen goeide mensen zijn,
  want met een NWO door goede mensen zou het wel een hemel op aarde kunnen zijn…
  Maar eeh laat ons toch maar zilver kopen ondettussen ;-)

 • ZackZilver

  Zolang mensen met name investeren in goud en zilver voor winst is het een lucratieve game en is er “niets aan de hand”.

  Wanneer goud en zilver het monetaire systeem praktisch gaan regeren wordt het spannender.

  Dan kun je maar beter ook wapens, voedsel en andere primaire items in je fort hebben.

 • Fix

  wel jammer dat het bijna altijd over de dollar gaat en niet de euro.

  kan net zo goed zijn dat de dollar zeer devalued en de goud prijs in dollar heel hoog wordt maar in euros hetzelfde blijft

 • RB

  How to ensure you don’t lose money in the coming gold mania

  It’s exciting to think we may be nearing a mania in gold. The price will likely double or more within a 12-month period not too far in the future (it rose 125.7% in 1979). And yet, amazingly, there will be investors who lose money in that run.

  How? Chasing returns. Jumping in and out of positions. Too emotional. Under-invested. Lack of diversification. Inappropriate expectations. Ironically, all of these are within the control of the investor.

  http://www.thedailycrux.com/content/6635/Gold

  Interessant artikel.

 • Alexander

  @wortelbea
  wortelbea als je graag als een slaaf geregeerd wordt dan is er niets mis met de NWO.. als je graag wilt dat alle rijkdom not meer ontrokken wordt zodat jij geen relaxt comfortabel leventje kan leven maar je in armoede leeft. dan is er niets mis met de NWO..
  als je het niet erg vind dat er een staat komt met totalitaire controle zoals het derde rijk van Hitler dan is er niets mis met de NWO. Als je het niet erg vind dat er een elite is die alle macht heeft en bewust gestarte oorlogen voert waarbij miljoenen mensen sneuvelen ..oorlogen waarbij de elite beide partijen door de banken van de elite betaald wordt.

  Frappant is dat het erop lijkt dat Beatrix een belangrijk persoon lijkt te zijn misschien wel tot de elite behoord en Prins Bernhard een belangrijke rol had blijkt dat hij de Bilderberg groep oprichtte. Kijk en huiver van deze NWO documantaire door Alex Jones:
  http://video.google.com/videoplay?docid=1070329053600562261#

 • Nico

  Bush senior sprak in 1991 al over een nieuwe wereldorde, de mens is altijd al op machtsuitbreiding
  uit geweest kijk maar naar Karel de Grote,Napoleon,Adolf Hitler en zo zijn er nog wel een paar namen te noemen, alleen moet de tijd daarvoor ”rijp” zijn en een crisis zou daar aan bij kunnen dragen zo is hitler ook aan de macht gekomen.
  maar als je er meer over wilt weten,typ dan bij google:komt er een nieuwe wereldorde

 • ZackZilver

  Een wereld zoals in “Mad Max” geschetst wordt lijkt meer voor de hand te liggen. iig Zullen de centrale overheden de burgers nog veel minder gaan beschermen dan ze nu doen.

  Dat is te begrijpen, uitgaande van het sprookje van Darwinisme en de oerknalfantasie. Alles is toch maar “toevallig” en de mens is feitelijk niets meer dan een dier.

  Wel komisch dat veel van die Darwinistjes/oerknallertjes zichzelf voortdurend proberen te beschermen en het over “beschaving” en “rechten” hebben.

 • shamrock

  Hoe zo een nieuwe wereld orde ,wij kunnen hier niet eens met zijn allen door een deur.
  laat staan wereldwijd!

 • Gerard

  @New World Order
  Indien de olie boven 150 – 200 gaat in 2011, dan is is het afgelopen. Zoveel is zeker.

  In 1994 werd ik compleet voor gek verklaard toen ik zei wat ik nu nog steeds zeg: namelijk, de banken hebben de wereldmacht en hebben de politiek volledig in hun zak.
  De banken namen de politiek over doordat de politiek alleen maar “schulden” wilde maken. Hoe meer schuld, hoe beter! Dikke vette miljarden-rekeningen werden doorgeschoven naar de volgende kabinetten en de kiezer vond dat geweldig!
  De banken lachen zich rot. FED, ECB, BIS, Bilderberg, ja zelfs het IMF gaat allemaal totaal buiten ale politiek om. De politiek moet alleen maar nog meer geld hebben en liggen met handen en voeten gebonden voor de voeten van….. deze ene grote istantie, de banken.
  Zo hielpen we onszelf in de 20-30ers de afgrond in, en zo doen we het nu “bewust” alweer.

  Een grote nieuwe wereldorde geloof ik helemaal niet in. Leuk voor in de sprookjestuin.
  De afstand tussen volkeren en religies wordt alleen maar groter.
  De grote “wereldorde” heeft het al NIET voor elkaar gekregen om slechts EEN stopcontact te ontwikkellen waar een stekker in past! Er zijn dus nu nog steeds meer dan 50 verschillende stekkers in de wereld. EEN wereld? laat me niet lachen.
  Laat ze eens beginnen om Belgie bijeen te houden, whohahahahaha. Veel plezier.

 • greetjes

  Beste Wortelbea,

  ik weet niet hoe jong of oud of wijs jij bent, maar vraag jij je weleens af wat de belangen achter zo’n NWO zijn? Ik denk niet dat ze dit nastreven omdat wij er met zijn allen dan zoveel beter aan toe zijn. Ik denk dat de NWO zal streven naar”they’ll own your ass”. Als je denkt dat je nu een vrij mens bent, kan ik me daar nog iets bij voorstellen (hoewel ook dat een illusie is), maar in de nieuwe wereld van de NWO komt dat woord in het woordenboek niet meer voor.

  Doe es gek en kijk eens een half uurtje naar het filmpje dat Zarathustra al eerder aanraadde:
  http://www.youtube.com/watch?v=ZPWH5TlbloU&feature=mfu_in_order&list=UL

  Misschien dat je het dan snapt

 • wortelbea

  de NWO ja, daar ziet het er soms wel naar uit,
  maar wat is er eigenlijk
  verkeerd aan één natie en geen godsdiensten meer.
  misschien krijgen we eindelijk een beschaafde wereld ?

 • New World Order

  Ik geef iedereen op deze Blog een grote waarschuwing!!

  Let op: Wanneer jullie de Olie prijs zien stijgen, weet dan dat dat de graadmeter is van de Elite!

  Zij hebben mij verteld dat wanneer je de olie prijs tussen juni en september naar de 150-200 dollar per vat ziet gaan, het einde van systeem is aangebroken

  Wanneer dat eenmaal zo ver is, zal de Elite de stekker uit het mondiale monetaire systeem trekken. Ze zullen dat gaan doen door dit jaar de rente flink te laten stijgen over de staatsschulden!

  Het IMF had een aantal maanden geleden al aangekondigd dat dat 10,2 triljoen dollar zou zijn in 2011 over 15 landen die nu diep in de schulden zitten. Ze zeggen dat dat 27% is van de omzet van de hele wereld! De Elite weet dat dit totaal onmogelijk is om dat te betalen!

  Op Insidertrading worden al heel veel aandelen verkocht, zij weten wat komen gaat! Alleen houden ze de bevolking zo dom mogelijk zodat zij allemaal klaar staan als het gaat gebeuren!

  Als we nu om ons heen kijken zien we duidelijk dat politici aangeven dat er dit jaar grote problemen aankomen. Timothy Geitner geeft ook toe dat ze grote problemen zien aankomen, Ben bernake geeft het nu toe, en gisteren ook al weer Allan greenspan! Het is allemaal een samenzwering van de elite vanuit de bilderberg groep!

  All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order!
  David Rockefeller

  Eind 2012 begin 2013 willen ze langzaam the new world order gaan introduceren!

  http://www.nu.nl
  ”De Amerikaanse regering moet het begrotingstekort snel verminderen, zo verklaart een topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zaterdag.

  Als de Verenigde Staten dit niet doen zal het land een hogere rente moeten betalen over de staatsschulden.

  “De klok tikt”, zegt John Lipsky van het IMF tegenover persbureau Reuters.”

  Dit is precies wat ik bedoel!

  Als iemand dit niet gelooft, wacht dan maar 24 maanden en je zal het allemaal gaan zien!

  Op mijn horloge staat de tijd nu op: 11:59:59

  Het beste

 • Fix

  Silverstar, USA heeft de grootste olieveld in de wereld en die ligt in Alaska.

  Begrijp nou eens dat we allemaal voor de gekkie worden gehouden. Echt eens heel goed begrijpen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Prudhoe_Bay_Oil_Field

  Filmpje van Lindsey Williams:
  http://radicalfilms.co.uk/2008/06/08/northern-slopes-of-alaska-have-enough-oil-reserves-to-supply-usa-for-more-than-200-years-the-energy-non-crisis-by-lindsey-williams/

 • Nico

  Zoals de voormalige communistische dictator van China Mao Tse Tung het zo treffend in zijn rode boekje heeft gezegd: “Macht komt uit de loop van een geweer.” Wie het geweer vasthoudt is de baas. Wie de vinger aan de trekker heeft deelt de lakens uit. Wie het leger beheerst kan zijn wil aan anderen opleggen. en vergis je niet in de militaire macht van china ze geven al jaren gigantische bedragen uit aan het militaire apparaat, zoveel dat amerika er bang van word.
  dus is het nog maar de vraag of amerika de machtigste blijft,we gaan het zien.

 • High Five

  @RB De VS (globalisten) kunnen China droog zetten mbt olie. Zonder olie draait niks en kun je niks. Die ene pijpleiding vanuit Rusland is niet genoeg.

 • Jullie

  Massive Silver Withdrawals From The Comex

  http://jessescrossroadscafe.blogspot.com/2011/01/massive-customer-silver-withdrawals-at.html

  Four customers (not dealers) withdrew a total of 1,019,310 oz from the comex vaults. This is real silver leaving from 4 registered vaults. The individual withdrawals are: 579,081, 30,380, 399,994 and 9855 oz.

 • RB

  @ Silverstar

  Waarschijnlijk bedoel je met die 7 mobiele legers de aircraft carrier battle groups. Nu wil het feit dat China onlangs een ballistische conventionele raket – de Dong Feng 21D – heeft ontwikkeld die specifiek is gericht op het in 1 klap uitschakelen van een vliegdekschip voordat deze ook maar op vliegafstand is van de Chinese kust. Het gaat hier om een systeem waartegen, vanwege de enorme snelheid, tot op heden geen defensieve maatregelen inzetbaar zijn. Daarmee is het een zgn. game changer die de inzet van Amerikaanse battle group carrier groups bij de Chinese kust in een keer nogal twijfelachtig maakt. Zonder luchtsteun is de rest van de schepen en de amfibische troepen namelijk nauwelijks bruikbaar. Er zijn al diverse artikelen over verschenen en de Amerikanen weten dat ze (voorlopig) zijn afgetroefd. Dus hoezo militaire superioriteit?

 • High Five

  @Silverstar Uit strategisch oogpunt, geopolitiek, gezien staan ze inderdaad sterk. (China heeft de markt voor consumenten produkten en de rear metals). Ik denk dat hun grootste probleem het Amerikaanse volk zelf is.
  Die ontwaakt op dit moment en ziet dat ze voorgelogen zijn al die jaren. Dat 9/11 uitgevoerd is om een war on terror te beginnen, om mensen bang te maken, om de patriot act er door te duwen enz en om uiteindelijk een politiestaat van het land te maken. Hitler heeft hetzelfde gedaan door de Reichsdag in brand te steken.

 • Silverstar

  @High Five
  Zolang Ben doorgaat met het vernietigen van de dollar zoals je zegt zijn ze (USA) uiteindelijk wel het eerste schuldenvrij. Daarna begin je met een neiuwe munt overnieuw. Per slot van rekening is het (USA dus) als het moet wel een self supporting land. Zeker als ze samen met Canada en Mexico overnieuw beginnen. Vergeet ook niet dat de Olie in dollars betaald moet worden en dat zij (USA) de miltaire hegemonie hebben. Kijk maar eens naar de strategische ligging van Afganistan en Irak. Daarnaast hebben z een stuk of 7 mobiele complete legers. Met die macht kunnen ze met gemak de Olie en daarmee de dollar zo duur maken dat ook China hiermee op de knieen gaat. Maw wie de baas (militair) is op deze planeet die bepaald gewoon wat er gebeurd.

 • High Five

  Die Obama grrrr…..Nu ik zijn ware gezicht ken, doet het pijn om naar hem te kijken. Het is niks meer dan een goeduitziende acteur met een tandpasta lach die vanaf een autocue de tekst leest die proganda mensen en juristen voor hem hebben geschreven . Een gladde advocaat die voor JP Morgan & Co werkt.
  Natuurlijk is deze wet aangenomen om Obama de kans te geven om de muntproduktie stop te zetten dan wel op een laag pitje te zetten. Stel je voor dat het gepeupel zichzelf zal verdedigen tegen het bankroet van hun pyramide spel.

 • Niels

  @Zarathustra
  Na het zien van dit filmpje> http://www.youtube.com/watch?v=ZPWH5TlbloU zal je misschien makkelijker kunnen aannemen dat de overheden er niet voor het volk zijn maar een andere heer dienen. Mocht je nog twijfels hebben dan stel ik je de vraag waarom de Engelse/Amerikaanse overheden in de oorlogsjaren met hun kennis en intelligence netwerken nooit de spoorlijnen naar de concentratie kampen hebben gebormbardeerd..

 • RK

  RB :
  Daar!
  Hebben!
  We!
  Meneertje!
  Uitroepteken!
  Weer!!!

  lol :D

  Maar goed. NWO bedoelt het goed.
  Ik wil zijn woorden toch even goed onderstrepen, of het hen lukt is een tweede.

  Zilver word zeker weten de beste investering van dit decennia!
  Dit jaar zullen de de EU landen 1 voor 1 omvallen en daarna de VS Japan en vele anderen meeslepen!

  Domino D-Day staat ons te wachten!

  Alle valuta’s staan op het punt in te storten! (zie lindsey williams, planning van de elite)
  2012 is de dollar totaal kapot!

  Koop nu nog zo veel zilver als je kan!

  want wanneer de boel echt ineenstort, krijg jij niks meer! (want het is er niet)

  waarschijnlijk gaat de elite wikileaks gebruiken, om alles te doen laten instorten!(in het voorjaar)
  Zij willen dat de economie instort, omdat dat hun weg is naar de New World Order, om vervolgens alle landen te gaan hervormen, en religies te gaan verbieden!

  als je na gaat dat je nu voor 18 miljard euro al het zilver op de wereld kan op kopen, en er 202 triljoen dollar is. The Comex heeft maar 107 miljoen ounce, en ze hebben 720 miljoen verkocht op papier! dus bijna 7x meer dan dat ze fysiek hebben, en elke dag word dat verschil groter!

  Als de economie instort komt het op een moment waarop je het niet verwacht!
  Toon je gereed en koop vandaag nog zilver, en wacht niet tot morgen

  Het komt snel!

  zeer snel!!!

 • High Five

  Wat een goed forum is dit!
  Ik krijg helemaal kippenvel van NWO, de cijfers moeten wel onderbouwd worden met informatie uit betrouwbare bronnen.
  @Zarathustra, helemaal mee eens. Wij burgers moeten ons beschermen, niet in de laatste plaats om de simpele reden dat we de centrale bank niet kunnen vertrouwen. En als wij het goud en het zilver niet kopen, dan koopt een sovereign wealth fund, een land of een man als Carlos Slim het wel op.
  @Gerard, buy the dip
  @Silverstar, Ben blijft blijft lekker doorgaan met het vernietigen van de dollar, hij heeft volgens mij geen andere keus dan het drukken van geld.

 • Zarathustra

  maxdetak :Nog beter of duidelijker…
  http://socioecohistory.wordpress.com/2010/01/30/lindsey-williams-hope-disk-2-within-2-years-the-dollar-will-be-worthless-gold-and-silver-are-the-currencies-of-the-elite/

  Ik ben eens gaan kijken op die site en ik hecht bijzonder weinig geloof aan de woorden van een religieus fanaticus, hij bestaat er zelfs in te beweren dat Obama satan aanbidt… Typisch Amerikaans religieus zelotisme, voortgedreven door totaal onkritische massamedia van bedenkelijk allooi. Ik ga mijn informatie wel halen bij redelijke mensen, liefst met een economische opleiding i.p.v een theologische. Het feit dat zijn bio verwijderd is van wikipedia zegt trouwens genoeg: http://deletionpedia.dbatley.com/w/index.php?title=Lindsey_Williams_(deleted_01_Jun_2008_at_02:47) Reden? “A7 (bio): Real person; doesn’t indicate importance/significance.” Die man is een complete nul met waanideeën. Dat de Amerikaanse regering de eigen economie om zeep helpt (al dan niet bewust) tot daaraan toe, maar ervan uitgaan dat er wereldwijd wordt samengezworen om een wereldregering op de been te brengen? Trop is teveel en teveel is trop. Hitler beweerde trouwens hetzelfde: de wereldwijde communistisch-zionistische samenzwering weet u wel, we weten allemaal hoe dat geëindigd is.

 • Gerard

  Vergis je ook niet in de macht van de banken gezamelijk. Zij bepalen de hoogte van grondstoffen en aandelen, niet alleen de markt. Genoeg voorbeelden van in het verleden. Ook de beurscrach van 1987 was een gezamelijke actie van banken. Gezamelijk en tegelijk verkopen en een week later weer langzaam beginnen terugkopen voor 30% lagere prijzen. Zo bestelen ze Jan Particulier ook nog een keer. Overigens haalde Goldman Sachs dezelfde truuk uit in 2000. Ook daar zijn harde bewijzen van.
  Je wordt als particulier niet alleen van achteren bezeikt, maar ook van voren, van boven en van onderen. De schurken!

 • Henk

  Laten we niet al te overspannen reageren op iemand die hier een beetje loopt te trollen.
  Edelmetaal is een alternatief voor fiat geld, niets meer en niets minder. Geld is een ‘medium of exchange’ of ‘store of value’. Niks greed of hebberigheid.

 • Gerard

  Overigens zie ik op de charts $gold, $silver, nog niet meteen het einde van de correctie.
  Ga je lijnen trekken, dan vormt zich voorzichtig een driehoek (op de toppen gaan we omlaag voor de langere termijn). Eind deze week zal wel meer duidelijkheid zijn.
  De fors gestegen grondstoffen vormen een gevaar voor het herstel van de economie. De Baltic Dry Index geeft dat ook keurig aan. Dit heeft ook mede te maken met de inflatiebestreiding van de opkomende markten.
  Maar er zit in ieder geval een mooi aankoopmoment aan te komen, met een beetje geduld.
  Het is best mogelijk dat er eerst nog een dreun naar beneden komt.

 • Silverstar

  Hyperinflatie kan alleen bestaan als mensen het vertrouwen in geld als zodanig verliezen. Dit vertrouwen wordt geschaad als er overheden zijn die er zoveel van bijmaken dat niemand meer weet hoeveel er eigenlijk is. Deze overheden zijn er thans dus. Een paar simpele zilverkruimelaars zoals wij zullen echt niet de trigger tot hyperinflatie vormen.

 • Gerard

  In een gemmiddelde beleggersportfolio zit slechts 0,8% goud&zilver.
  Bovendien, volgens Middelkoop, zijn er maar een handjevol kleine pensioenfondsen die goud&zilver in portfolio hebben.
  Dat zegt wel genoeg denk ik.

 • Zarathustra

  Sasha :En dat is maar goed ook.
  Jullie zijn mede probleem van een toekomstige hyperinflatie, als iedereen goud en zilver gaat kopen benadelen jullie niet alleen jezelf maar ook anderen. ‘Greed’ heet dat, en het is asociaal. Ik zou iedereen afraden nu goud en zilver te kopen, want dit is gewoon georganiseerde misdaad om de markt te beïnvloeden.

  Er komt geen hyperinflatie als de overheden en centrale banken hun werk zouden doen (het deficit binnen de perken houden, de geldhoeveelheid niet nodeloos opblazen) en ik zie echt niet in hoe het zou helpen dat ook wij straks al ons geld kwijt zijn. Hoe kan het nu in godsnaam asociaal zijn het beste te maken van een slechte situatie, daarbij gaat het systeem echt niet kapot aan de (relatief) kleine groep beleggers die edelmetaal kopen, zeker niet de kleine garnalen… Als je echt wilt klagen ga dan eens aankloppen bij China, Indië en de grootbanken want zij zijn het die op grote schaal aankopen doen en op die manier de dollar en indirect ook de euro kelderen. We’re just along for the ride. Trouwens: het kapitalistisch systeem is gebaseerd op eigenbelang/hebzucht: paradoxaal genoeg is dit juist goed voor iedereen (tenminste zolang de markt ongehinderd kan werken)… Of denk jij echt dat een bakker brood bakt voor het algemeen belang? Is hij ook asociaal omdat hij winst wil maken? Marx had mss mooie ideeën, maar de geschiedenis heeft inmiddels wel bewezen dat zoiets niet werkt en de mens is en blijft een egoïstisch wezen. Daar helpt geen lievemoederen aan. Daarbij gaat het jou niets aan hoe ik mijn eerlijk verworven verworven vermogentje wens te beheren of spenderen. Wat is jouw alternatief dan: staatsobligaties kopen die binnenkort zo goed als waardeloos kunnen zijn? Nee bedankt, ik draag al genoeg belastingen af en ik zie wat daar zoal mee gebeurd is: o.a corrupte bankiers redden en met een gouden handdruk naar huis sturen i.p.v naar de gevangenis waar ze thuishoren.

  Ik snap jouw redenering echt niet, tenzij het een bizarre poging tot humor betreft. Trouwens: hoe is zorgen voor jezelf in godsnaam tegen je eigen belang? Ik vind het trouwens bijzonder grof mensen misdadig te noemen terwijl daar geen enkele basis voor is. In juridische termen heet dit laster en eerroof. Mensen beledigen is trouwens asociaal…

 • maxdetak
 • Strikkel

  @Sasha

  Sasha, Jullie zijn mede probleem van een toekomstige hyperinflatie

  dacht effe van niet, dat zijn die lui , die elke keer de geldprinters aan zetten , en de ECB en de FED die zelf d,r eigen staatsobligaties opkopen,want een ander wil ze niet !!!!
  Wij moeten wel voor onze gezinnen zorgen. Dit noemen ze nou verantwoordelijk bezig zijn.

 • Strikkel

  @New World Order

  Zware Fout Jochie : De Comex levert maar 2% de rest moet je zelf op gaan halen in de mijnen

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @sasha
  mag ik u vragen geen benzine meer in je auto te doen. Uw verwarming uit te laten, en vooral… geen dieren meer te eten?
  U benadeelt anderen hiermee… ze noemen het ‘Greed’
  grapjas

 • Silverstar

  Nadeel van iets wat er echt en structureel te weinig is, is dat er ook geen wereldwijde markt kan worden onderhouden. Overigens nog even een vraag aan medeblogger NWO: Naast jouw apocaliptische profetieen strooi je ook met cijfers. Blijkbaar heb je hier wat onderzoek naar gedaan en wellicht he je meer cijfers. Mijn vraag is, zou je al die cijfers die je weet eens op een rijtje kunnen zetten en met ons delen ? Zet er dan ook even de bronnen bij. Wellicht kan dit de basis zijn voor een soort van Fact Sheet wat, door Rolf goedgekeurd, op de site kan staan. Dit sheet kan dan worden aangevuld en geupdate zodat we een soort van dynamische databank maken waar we met z’n allen uit kunnen putten. De lijst zal nooit 100 % betrouwbaar zijn maar misschien wel voor 80 %. Lijkt mij een inspiratiebron voor verder denkwerk en het schrijven van reacties. Ook zin en onzin kunnen dan snel getoetst worden.

 • Sasha

  En dat is maar goed ook.

  Jullie zijn mede probleem van een toekomstige hyperinflatie, als iedereen goud en zilver gaat kopen benadelen jullie niet alleen jezelf maar ook anderen. ‘Greed’ heet dat, en het is asociaal. Ik zou iedereen afraden nu goud en zilver te kopen, want dit is gewoon georganiseerde misdaad om de markt te beïnvloeden.

 • Fix

  Hey,

  Kennen jullie hier echt goede blogs over zilver, goud, enz? Zoals deze blog maar gewoon nog meer zodat er nog meer is om te bezoeken!

  Bedankt!

 • RB

  Daar!

  Hebben!

  We!

  Meneertje!

  Uitroepteken!

  Weer!!!

 • New World Order

  Zilver word zeker weten de beste investering van dit decennia!
  Dit jaar zullen de de EU landen 1 voor 1 omvallen en daarna de VS Japan en vele anderen meeslepen!

  Domino D-Day staat ons te wachten!

  Alle valuta’s staan op het punt in te storten! (zie lindsey williams, planning van de elite)
  2012 is de dollar totaal kapot!

  Koop nu nog zo veel zilver als je kan!

  want wanneer de boel echt ineenstort, krijg jij niks meer! (want het is er niet)

  waarschijnlijk gaat de elite wikileaks gebruiken, om alles te doen laten instorten!(in het voorjaar)
  Zij willen dat de economie instort, omdat dat hun weg is naar de New World Order, om vervolgens alle landen te gaan hervormen, en religies te gaan verbieden!

  als je na gaat dat je nu voor 18 miljard euro al het zilver op de wereld kan op kopen, en er 202 triljoen dollar is. The Comex heeft maar 107 miljoen ounce, en ze hebben 720 miljoen verkocht op papier! dus bijna 7x meer dan dat ze fysiek hebben, en elke dag word dat verschil groter!

  Als de economie instort komt het op een moment waarop je het niet verwacht!
  Toon je gereed en koop vandaag nog zilver, en wacht niet tot morgen

  Het komt snel!

  zeer snel!!!

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  De US Mint levert aan enkele aangewezen distributeurs, die wereldwijd actief zijn in de zilvermarkt. Maar inderdaad zorgt dit er wel voor dat bijvoorbeeld de export kan worden beperkt.
  Van de 40 miljoen troy ounce zilver die maandelijks in Amerika worden gedolven wordt zo’n 5% gebruikt voor munten, dus dan heb je met 35 miljoen munten van 1 troy ounce per stuk op jaarbasis al snel een probleem.

 • wortelbea

  Handig om export van amerikaans zilver te vermijden…