Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe zilveren en gouden producten

08-05-2013 Rolf van Zanten

nieuw-assortiment

Vandaag is ons assortiment uitgebreid met enkele nieuwe producten.

Zo leveren we nu Sunshine Mint goudbaren van 1 troy ounce. Deze goudbaren zijn afkomstig van de Sunshine Mint, de leverancier van zilver voor de United States Mint (waar de Silver Eagle munten worden geslagen). Dit zijn hele mooie goudbaren die gesealed worden geleverd.

Tevens leveren we nu 100 troy ounce zilver baren. Deze baren worden aangeboden in combinatie met de opslag in het douane entrepot van Amsterdam Safe. Door baren op deze manier aan te kopen kunt u investeren in zilver zonder dat u BTW betaalt. Al deze zilveren baren worden namelijk achter de douane, in een beveiligd depot, opgeslagen. Voorheen was het enkel mogelijk baren van 1.000 troy ounce aan te kopen, door de toevoeging van 100 troy ounce baren is deze optie nu aanzienlijk toegankelijker. Aangezien het zilver niet in Nederland wordt geïmporteerd is er geen belaste levering. U bespaart zo 21% op uw aankoopprijs.

Tot slot is het nu ook mogelijk om zilveren Combibars te kopen. De gouden Combibar is erg populair en tot op heden hebben we nooit een zilveren variant aangeboden – aangezien zilver met BTW wordt belast. Een uitzondering is echter van toepassing voor deze specifieke variant, daar het gaat om een Cook Islands zilver combibar. Op de Cook Islands is dit een wettig betaalmiddel, waardoor u geen BTW betaalt bij uw aankoop. De combibar is leverbaar in 10×10 gram. Er is ook een 100x 1 gram variant beschikbaar, maar de productiekosten zijn daar nog hoger en om die reden bieden wij alleen de 10x 10 gram variant aan.

 

Productkeuze goud en zilver

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om in goud en/of zilver te investeren? Lees dan ook onze pagina over de verschillende mogelijkheden om u goed te informeren. Klik hier voor meer informatie over de productkeuze.

 

 • Q&Q

  @ Lamberto

  Beste Lamberto, had het verhaal over bitcoin en Amerika hier ook willen plaatsen alleen werkte de link niet! ;)

  Van Niburu haal ik vaak leuke/interessante info waar niet in de MSM over gesproken/geschreven wordt! ;)

  Je hebt tegenwoordig trouwens 2 Niburu sites:

  Niburu.nl : http://niburu.nl/
  &
  Niburu.co : http://niburu.co/

 • Amstel (Bob)

  Jim Rickards ‏@JamesGRickards 7m

  For the benefit of the @Nouriel crowd who think Europe’s falling apart, the #EU added a new member today: #Croatia. Strong, getting stronger
  https://twitter.com/JamesGRickards

 • Amstel (Bob)

  In een normaal functionerende en vrije grondstoffenmarkt gaat een sterke toename van de vraag over een korte periode gekoppeld aan een stabiel aanbod gepaard met een forse prijsstijging. Niet zo bij goud.

  We herhalen nog eens voor wie het intussen nog steeds niet door mocht hebben: de goudmarkt is geen normaal functionerende en vrije grondstoffenmarkt.

  Bijgevolg reageren ook de prijzen niet zoals de logica voorschrijft. We hebben er al herhaaldelijk op gewezen dat de goudprijs voorlopig nog bepaald wordt door de papieren goudmarkt (handel in futures of termijncontracten). Op die manier is het nog steeds mogelijk dat er met de fundamenten van de goudmarkt een loopje wordt genomen en de prijsevolutie een vertekend beeld geeft.

  http://the-house.be/public/news/82

 • Amstel (Bob)

  @Andreas:
  Three months ago, Iraq gave the greenlight for the signing of a framework agreement for construction of pipelines to transport natural gas from Iran’s South Pars field – which it shares with Qatar – across Iraq, to Syria.

  The Iran-Iraq-Syria pipeline plan is a “direct slap in the face” to Qatar’s plans for a countervailing pipeline running from Qatar’s North field, contiguous with Iran’s South Pars field, through Saudi Arabia, Jordan, Syria and on to Turkey, also with a view to supply European markets.

  The difference is that the pipeline would bypass Russia (Gazprom).

  http://www.guardian.co.uk/environment/earth-insight/2013/may/13/1

 • Amstel (Bob)

  @Gerard:
  De 4e, en minder bekende optie:
  Aanpassing van het huidig monetair (petro-$) systeem en de waarde van goud ver-tig-voudigen opdat de “onproduktieve” schulden daarin kunnen wegvloeien.
  Geen mens heeft er last van als de prijs van een onnozel, niet nuttig, metaal de hoogte in knalt.

  EMU en BRICS gaan voor optie 4 denk ik zo.

 • Lamberto

  @Andreas

  Ik heb in mijn archief honderden video’s met beelden van de oorlog in Libya.
  Deze beelden zijn vaak misselijk makend.
  Laten we hopen dat de idioten die menen oorlog te moeten gaan voeren tegen Syria en daarop volgend Iran, op de plaats waar ze zich nu bevinden acuut dood neervallen.
  Deze gangsters hebben ook al op een verschrikkelijke wijze huis gehouden in Libya.
  Een oorlogstribunaal zou nog teveel eer voor hen zijn.
  Ik ben er vast van overtuigd dat de misdaden door de NATO in Libya begaan, op een gegeven moment als een boemerang in de westerse wereld terug komt vliegen.
  De gevolgen zullen verschrikkelijk zijn.
  Als je wapens met verarmd uranium verzendt, moet je niet vreemd opkijken een vuile radioactieve bom retour te krijgen.
  Bekijk de inhoud van deze verschrikkelijke video maar eens, en bedenk daarbij dat de getoonde beelden uw vrouw, man, kinderen of buren waren!

  http://www.youtube.com/watch?v=14IHH9HNWtE

 • Andreas

  Politie vergrijst in Nederland. Ik zie de toekomstige krantekoppen al weer voor mij.
  Politie breekt achtervolging met rollator af.

  Politievrouw verliest steunkousen.

  Harde eisen van politiebonden voor betere incontinentie luiers.

  Demente politieman vergeet de weg naar buro.

  Politieman mishandelt met eigen rollator.

 • Ron

  Gerard, al met al geen best
  Vooruitzicht, gezien de prijzen…
  Weer leuke aankopen dit weekend

 • Andreas

  Rusland laat steeds duidelijker weten waar ze staan in het Midden-Oosten. Luchtafweer raketten en uitbreiding van de vloot in de Middellandse Zee. Dit verstoord aardig de plannen van Amerika en Israel voor wat betreft Syrie en Iran. Konijnen schieten terug zou Andre van Duin zeggen. Dit worden dus geen gevalletjes als Irak en Libie. En het zooitje wat in Libanon zit wacht af en voelt zich weer wat gesterkt. Het is toch makkelijker met een grote broer als beschermer achter je. Zoals ik al zei is geduld een schone zaak. Ik ben benieuwd hoe de failliete westerse wereld dit varkentje in bad gaat doen voor een flinke wasbeurt.

 • Lamberto

  @Q&Q

  U weet toch ook dat Niburu veelal artikelen plaatst die met een grote korrel zout genomen moeten worden.
  Vaak zijn ze echt spannend om te lezen, en zoals altijd met dergelijke verhalen worden ze soms werkelijkheid.
  Zo ook met Bitcoin.
  Overheden laten als het om hun overleven gaat echt niet met zich sollen.
  Daarom wordt het fenomeen Bitcoin ook vakkundig in de tang genomen.
  Er wordt altijd wel een argument uit de kast getoverd waarmee de hen ongevallige oprispingen aan de ketting wordt gelegd.
  Zie wat er in Amerika is gebeurd.

  http://webwereld.nl/e-commerce/77761-vs-bevriest-wisseldienst-grootste-bitcoin-markt

 • Gerard

  Amstelbob
  re. Hoezo zonder geld en energie?
  Waarom? Wat gaat er dan gebeuren? Door wie?

  De 3 bekende opties:
  1. Netjes schulden aflossen. Geholpen door hoge inflatie en hoge economische groei. Een 20 jaar durend proces.

  2. Hyperinflatie. Schulden verdampen in een keer. Maar tijdelijk ook geen betaalmiddel en economie valt stil. Zonder economie ook tijdelijk geen voedsel en energie. Lege supermarkten, niks nieuws in tijden van hyperinflatie. Overheden en centrale banken hopen natuurlijk op dit scenario.

  3. Het meest waarschijnlijke en meest vreselijke. Deflatie blijft hardnekkig, economische groei blijft krimpen of zwak, schulden lopen hoger op. Dit is het Griekenland scenario, maar dan ZONDER bailouts van de Noordelijke lidstaten. Want dit gaat op termijn de hele Eurozone treffen, en dan zijn er geen landen meer die bailouts aan heel Europa kunnen verstrekken. Eurozone is tot big to bail, ook voor het IMF. Volgens Prechter en tegenwoordig ook Faber gaat dan de overheid wegvallen. Een overheid die geen geld meer binnenkrijgt kan niets meer betalen. Geen uitkeringen, geen ambtenarensalarissen, scholen, politie, gezondheidszorg, enzovoorts. Ook dan komt de economie geheel tot stilstand. Maar wel veel langduriger dan tijdens hyperinflatie. Bovendien anarchie ofwel een dictator met schrikbewind.
  Uiteindelijk zal dan de valuta ongeldig verklaard worden en alle bezittingen van burgers tegen de schulden worden gesaneerd (net als een gebruikelijk faillissement).

  Maar voorlopig gaat men uit van oplossing 1.
  Politiek links gaat voor 2 en 3.
  Politiek rechts gaat voor 1.
  Centrale Banken gaan voor 1 of 2.

 • Q&Q

  James Turk ziet veel gelijkenissen tussen goud en Bitcoin. Hij ziet beide als de ultieme betaalsystemen in de toekomst. Bitcoin is geen digitaal geld, maar een crypto-currency, een technologische revolutie in het valutalandschap. Het grote verschil is dat Bitcoin nog maar in zijn kinderschoenen staat terwijl goud al eeuwen zijn waarde heeft bewezen.

  Bitcoin en goud hebben dezelfde voor- en nadelen. De goudvoorraad groeit gemiddeld met 1,8 % per jaar, dit is gelijk aan de groei van de wereldbevolking. Dit houdt de koopkracht van goud consistent over een lange periode. Ook Bitcoin is op die manier ontworpen. Net als bij goud is er bij Bitcoin ook arbeid, tijd en kapitaal nodig om ze te ontginnen.

  Bitcoin en goud zijn geld

  In tegenstelling tot goud kan de Bitcoin niet geconfisceerd worden door de overheid, aangezien de Bitcoins worden opgeslagen op uw computer. Tenzij de overheden alle computers over heel de wereld in beslag nemen, maar dat zal in normale omstandigheden niet gebeuren.

  Bitcoin en goud zijn geen investeringen, maar steriele activa. Ze genereren geen cashflow. Ze zijn beide geld. Als de waarde stijgt, creëer je welvaart met iets dat al bestond. Je kunt geen welvaart creëren met iets dan nog niet bestond. Overheden kunnen Bitcoin als een bedreiging zien, maar ze zullen er weinig aan kunnen doen.

  http://www.beurs.com/2013/05/17/james-turk-goud-en-bitcoin-zijn-de-valuta-van-de-toekomst/23156

 • Q&Q

  Het nieuwe elektronische geld, de Bitcoin, vormt een regelrechte bedreiging voor het geldmonopolie van de elite.

  Bitcoin is de enige wereldwijde valuta die niet door overheden en Centrale Banken kan worden gemanipuleerd.

  Lees verder:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4962:hoelang-voordat-bitcoin-wordt-aangepakt-update-16-5-2013&catid=15:financieel&Itemid=28

 • Ron

  En een stukje wild vlees uit de
  Lucht knallen met een buks is natuurlijk
  Ook niet verkeerd…we moeten wel blijven
  Barbequen he:)

 • Ron

  Lamberto,
  Schoon drinkwater heb ik al, waterfilter
  Goed voor 80.000 liter.
  Maakt van slootwater zuiver drinkwater, zelfs
  Beter dan wat nu uit de kraan komt.
  Het beste antibiotica ter wereld heb ik ook al,
  Zilverwater, geen enkel virus kan hiertegen resistent
  Worden.
  Alleen voedsel nog niet, maar ik woon dan ook landelijk
  En kan het bij wijze van spreken 100m verderop uit de
  Grond trekken.

 • Lamberto

  Andreas heeft gelijk met zijn uitspraken over wat er gaat gebeuren bij een eventuele collaps.
  Ik heb over het onderwerp “voedselvoorraad” op deze weblog al vaker het een en ander geschreven.
  Laten we wel zijn, de meesten die deze weblog bezoeken zijn op dit moment nog niet verrot in hun portemonnee.
  Daarom raad ik iedereen aan om enkele gouden munten of een paar houders met zilveren munten minder te kopen, en de euro’s te besteden voor het aanleggen van een voedsel voorraad.
  Voor langdurige opslag alleen voedsel in conservenblikken kopen.
  Ook droog voedsel zoals bv bonen, maiskorrels, tarwegraan enz. kunnen indien goed verpakt jaren worden bewaard.
  Deze droge producten wel voor het opslaan een week in de diepvries bewaren bij – 21 graden C, hierdoor zal al het eventueel aanwezige ongedierte worden gedood.
  De tekst THT (tenminste houdbaar tot) betekent dat de houdbaarheidsdatum met vele jaren kan worden verlengd.
  Voor langdurige opslag geen wekflessen of potten met klem-schroefdeksels nemen, bij een bomexplosie zal door het luchtdrukverschil het deksel oplichten waardoor de inhoud bederft.
  Denk gewoon eens na over wat je nodig hebt om eten te koken als de elektriciteit, gas, waterkraan enz. het niet meer doet.
  Er zijn tig apparaten in de handel die je leven op het moment dat het echt gaat om het zijn of niet zijn, op een geweldige manier kunnen veraangenamen.
  Een voorraadje goud en zilver is natuurlijk prachtig, maar om met een lege maag hiernaar te moeten kijken lijkt mij niet iets om vrolijk van te worden.

 • Ron

  Alleen al het idee dat na 24 uur de complete
  Waterdruk wegvalt, dus geen drinkwater.
  De eerste levensbehoefte.

 • Ron

  Woiii hoeft niet met geweld.
  1 emp bom is genoeg, alle elektrische
  Apparatuur vernietigd en moet worden
  Vernieuwd, duurt jaren.
  Pas na 6 maand zijn alle stroom verdeel
  Stations vervangen zodat iedereen uberhaupt
  Weer stroom heeft.
  Echter, in de huidige tijd is na 4 weken de helft
  Van de mensen al gestorven van de honger,
  Grootste aantallen in de grote steden.

 • Dave

  @Amstelbob

  “En waarom ging dat papiertje dan 12 jaren lang omhoog in prijs?
  Je redenatie volg ik wel, maar klopt niet helemaal op deze korte termijn met deze mega klappen.”

  Omdat 12 jaar lang aan de vraag naar fysiek goud voldaan kon worden. De spelers hadden liever papiergoud (dollars) dan fysiek. Nu is het andersom.

  Dit is het eindspel zoals decennia geleden ontworpen is. De futurecontracten moeten naar 0 en de houders van futurecontracten krijgen in dollars uitbetaald.

  De massa kijkt niet verder dan de goudprijs op de Comex en stapt dus niet in omdat deze dalende is. (psychologie)

  Goud moet gerevalueerd worden omdat het de enige asset op de balans van centrale banken is welke nog gigantisch in waarde kan stijgen.

 • John J

  Niks samsung
  Ik wacht geduldig op de SurfacePro
  Uiteindelijk is microsoft de enige die me niet blijft uitzuigen
  Die ipad is totaal gericht op reclame etc, met de windows explorer kun je die ongein uit zetten

 • Snel

  Weer een deflatie verhaal, en ja het klinkt op dit moment erg geloofwaardig.

  Niets houdt de stortvloed aan liquiditeit van de centrale banken toch meer tegen? De aandelenmanie gaat ‘eeuwig’ door, want er is immers geen alternatief? Hoe krijgt men anders nog enig rendement in een wereld met een superlage rente? Tientallen centrale banken hebben toch al toegegeven, dat zij zelf ook aandelen kopen? Bijna alle economen rekenen in de komende jaren toch op een betere economie en in ieder geval op een hogere inflatie? Ho maar!

  http://schmullstrategie.nl/2013/05/tip-van-rik-na-de-stormloop-volgt-de-ontgoocheling/

 • Amstel (Bob)

  @Gerard
  Je neigt mijns inziens terug naar WOII qua gedachtengoed:
  “Zonder geld en zonder energie” en “grote steden”.

  Hoezo zonder geld en energie?
  Waarom? Wat gaat er dan gebeuren? Door wie?
  (gaat dus verder dan buikgevoelens)

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Op een dag zullen we SCHREEUWEN om prijs- en inkomens inflatie zoals eerder genoemd.

  Iedereen spreekt maar over RESET maar niemand kan ook maar benoemen hoe zij dit beziet.
  Klinkt als: het Westen weer op NUL en de BRICS op -min 10 ofzo?
  Of andersom?
  En wat is dan de basis daarvoor?

  Wat bedoelen we nu in godsnaam met een zgn. RESET?

 • Amstel (Bob)

  Hoe kan PRIJSdeflatie doorbroken worden Gerard?

  (monetaire deflatie is immers geen sprake van)

 • Gerard

  Opvallend om te zien hoe onze Marc Faber steeds sneller aan het draaien is richting Prechter!
  Hij spreekt niet meer over hyperinflatie, hij gebruikt steeds vaker de woorden deflationary collapse.

 • Gerard

  Maar Andreas heeft wel gelijk. In slechte tijden draait het om voedsel. Daar heb je een gigantisch probleem als je in de grote steden woont. Zonder geld en zonder energie.
  Maar we weten niet hoe de balletjes uiteindelijk gaan rollen.

 • Temp242

  Ja, slaapwel aan allen.

 • Temp242

  Er stroomt géén druppel krijgersbloed meer door hun aderen,Beste Ron.

 • Ron

  En nu lekker onder de warme wol, nu het nog kan:)

 • Ron

  De reset zelf zal idd een opluchting worden.
  Alles opnieuw beginnen met een frisse nieuwe start.
  Het is juist de weg er naartoe, die hopelijk zo pijnloos
  Mogelijk doorstaan wordt.

 • Gerard

  Hoe die Reset eruit gaat zien?
  Als een mooi nieuw begin.

  Eerst zul nog de deflationary collapse te zien krijgen.
  Daar zal je niet vrolijk van worden, vrees ik.

 • Ron

  We leven in schaapskudde en gedragen
  Ons ernaar.
  Neem nou even een slecht voorbeeld…
  Heb je 1000 holigans tegenover een rijtje
  Van 30 ME-ers.
  Gaan die ME-ers naar voren gaan die 1000
  Holigans op de loop.
  Ik denk dan….wtf? Je bent toch met 1000?
  Maar elk schaap reageerd op het andere schaap.
  Wij zijn met 16 miljoen en met slechts een honderdtal
  Bepalenden in den haag.
  En toch laten wij iedere keer weer het kaas van ons
  Brood eten…raar hoor.

 • Ron

  Waarom zou je het verbazen.
  We hebben hier eten, een dak boven ons
  Hoofd en relatief hardstikke goed.
  Slechts….3000km verderop slachten ze elkaar
  Dagelijks af…het verschil is slechts het aantal
  Kilometers, dezelfde tijd.
  De mens veranderd in een beest als het fout gaat.
  Zeg nooit dat het hier nooit weer kan gebeuren.

 • Amstel (Bob)

  Juist Ron, dit soort initiatieven kunnen ze NOOIT tegenhouden! De burger bepaalt tenslotte hoe we willen leven, al laten we het soms wel (te) ver komen.

 • Temp242

  Ja Ron.

 • Temp242

  Ja Bob, Rome, zucht…geef mij maar de Toren van Babel, haha…

 • Amstel (Bob)

  @Andreas
  Enerzijds stoefen over reset, maar anderzijds niet weten hoe of wat?

  Alles elektronisch: inderdaad, je vraagt je af of…. maar de mens is flexibel en volkstuintjes zie ik hier herrijzen.
  Vergeet niet de woorden van Dijsselbloem. Deze woorden zijn vrij aan eigen interpretatie…

  Holocaust brand ik mijn vingers niet aan, maar wil wel nalaten dat NIETS mij meer verbaast in deze wereld.

 • Ron

  Op een ander forum heb ik toen beloofd dat
  Als DIE wet er komt dat ik dan gratis zakken
  Vol zaad uitdeel en die uit laat strooien over elk
  Stukje gemeente platsoen die er maar te vinden is.
  Voedsel voor iedereen en gratis, plukken maar!:)

 • Ron

  Andreas, compleet mee eens.
  Wel toevallig dat er 2 weken terug nog te
  Lezen viel dat eigen moestuintjes in
  Je eigen tuin verboden zou moeten worden,
  De gekken.

 • Ron

  Duitse degelijkheid, gaat ietsie langer mee dan:)

 • Andreas

  Amstelbob
  Hoe zie ik de reset?
  Ik durf het niet te zeggen. Eerlijk gezegd gaat het mijn voorstellingsvermogen te boven. En wel hierom. De collapsvoorbeelden die ik ken spelen zich allemaal af in landen die veel minder geautomatiseerd zijn en waarbij de mensen nog veel dichter bij natuur en landbouw staan. Juist daar zit mijn grootste angst. Uit de distributiesector weet ik dat supermarkten in 2 uur leeg zijn. Just in time delivery, heet dat. In 1930 was 70% van de Nederlandse bevolking verbonden of werkzaam in de landbouw. Had dus altijd wat te eten. Nu nog ongeveer 3%. Destijds hadden zeer velen een moestuin. Nu niemand meer.
  Hoe moet het in godsnaam als systemen in elkaar klappen???? Het systeem wat nu zo gewoon is. Uit ervaring weet ik dat de meeste huishoudens geen 100 euro cash hebben. We pinnen. Welke winkel gaat leveren zonder pinbetaling en ook geen cashbetaling. Kort geleden werd mijn brandstofpomp stilgelegd tijdens het tanken. Ik naar het loket. Ja, het betalingssysteem ligt eruit. Alleen tanken als u cash heeft. Dat was grappig. Ik was de enige die door kon tanken. De rest van de klanten stond in de beurs te zoeken naar niks. Want dat was wat erin zat.

  Maar even wat anders. Waarom kon de holocaust zich voordoen. Simpelweg omdat niemand het zich voor kon stellen. Het was niet te geloven. En dus niet mogelijk. Dezelfde houding zie ik nu ook.

 • Amstel (Bob)

  We gaan zien Temp, persoonlijk veranderen we er toch niets aan, en beide hebben voorzorgsmaatregelen genomen.

  Rome: waarom ging dat stuk? :)

 • Temp242
 • Temp242

  Als je een Mercedes 190 E of D hebt wél hoor.

 • Temp242

  Nogmaals Beste Bob, de VS làten dat nooit gebeuren dat Fantasieland boven hun Troon gaat uitstijgen, Never!

 • Amstel (Bob)

  @Andreas
  Gaat je best goed af met je op-schoot-pc :)

 • Ron

  Als je auto na 30 jaar en 2000 reparaties ECHT
  Niet meer wil en wegroest onder je kont moet er gewoon
  Een keer een nieuwe komen, kun je niet zeggen, die
  Auto gaat nooit weg.
  Op=op, kan ie niet meer rijden is het rendement weg.
  Nieuwe!

 • Amstel (Bob)

  Monetair systeem:
  Eensch! We gaan nog rake klappen krijgen, maar in mijn overtuiging als Eurolander minder hard dan als Noord-Amerikaan.

 • Temp242

  En of we ‘bang’ zijn…, maar vooral wakker zijn, terwijl 99% nog steeds met Rust gelaten wil worden…