Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe zilveren en gouden producten

08-05-2013 Rolf van Zanten

nieuw-assortiment

Vandaag is ons assortiment uitgebreid met enkele nieuwe producten.

Zo leveren we nu Sunshine Mint goudbaren van 1 troy ounce. Deze goudbaren zijn afkomstig van de Sunshine Mint, de leverancier van zilver voor de United States Mint (waar de Silver Eagle munten worden geslagen). Dit zijn hele mooie goudbaren die gesealed worden geleverd.

Tevens leveren we nu 100 troy ounce zilver baren. Deze baren worden aangeboden in combinatie met de opslag in het douane entrepot van Amsterdam Safe. Door baren op deze manier aan te kopen kunt u investeren in zilver zonder dat u BTW betaalt. Al deze zilveren baren worden namelijk achter de douane, in een beveiligd depot, opgeslagen. Voorheen was het enkel mogelijk baren van 1.000 troy ounce aan te kopen, door de toevoeging van 100 troy ounce baren is deze optie nu aanzienlijk toegankelijker. Aangezien het zilver niet in Nederland wordt geïmporteerd is er geen belaste levering. U bespaart zo 21% op uw aankoopprijs.

Tot slot is het nu ook mogelijk om zilveren Combibars te kopen. De gouden Combibar is erg populair en tot op heden hebben we nooit een zilveren variant aangeboden – aangezien zilver met BTW wordt belast. Een uitzondering is echter van toepassing voor deze specifieke variant, daar het gaat om een Cook Islands zilver combibar. Op de Cook Islands is dit een wettig betaalmiddel, waardoor u geen BTW betaalt bij uw aankoop. De combibar is leverbaar in 10×10 gram. Er is ook een 100x 1 gram variant beschikbaar, maar de productiekosten zijn daar nog hoger en om die reden bieden wij alleen de 10x 10 gram variant aan.

 

Productkeuze goud en zilver

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om in goud en/of zilver te investeren? Lees dan ook onze pagina over de verschillende mogelijkheden om u goed te informeren. Klik hier voor meer informatie over de productkeuze.

 

 • Q&Q

  @ Lamberto

  Beste Lamberto, had het verhaal over bitcoin en Amerika hier ook willen plaatsen alleen werkte de link niet! ;)

  Van Niburu haal ik vaak leuke/interessante info waar niet in de MSM over gesproken/geschreven wordt! ;)

  Je hebt tegenwoordig trouwens 2 Niburu sites:

  Niburu.nl : http://niburu.nl/
  &
  Niburu.co : http://niburu.co/

 • Amstel (Bob)

  Jim Rickards ‏@JamesGRickards 7m

  For the benefit of the @Nouriel crowd who think Europe’s falling apart, the #EU added a new member today: #Croatia. Strong, getting stronger
  https://twitter.com/JamesGRickards

 • Amstel (Bob)

  In een normaal functionerende en vrije grondstoffenmarkt gaat een sterke toename van de vraag over een korte periode gekoppeld aan een stabiel aanbod gepaard met een forse prijsstijging. Niet zo bij goud.

  We herhalen nog eens voor wie het intussen nog steeds niet door mocht hebben: de goudmarkt is geen normaal functionerende en vrije grondstoffenmarkt.

  Bijgevolg reageren ook de prijzen niet zoals de logica voorschrijft. We hebben er al herhaaldelijk op gewezen dat de goudprijs voorlopig nog bepaald wordt door de papieren goudmarkt (handel in futures of termijncontracten). Op die manier is het nog steeds mogelijk dat er met de fundamenten van de goudmarkt een loopje wordt genomen en de prijsevolutie een vertekend beeld geeft.

  http://the-house.be/public/news/82

 • Amstel (Bob)

  @Andreas:
  Three months ago, Iraq gave the greenlight for the signing of a framework agreement for construction of pipelines to transport natural gas from Iran’s South Pars field – which it shares with Qatar – across Iraq, to Syria.

  The Iran-Iraq-Syria pipeline plan is a “direct slap in the face” to Qatar’s plans for a countervailing pipeline running from Qatar’s North field, contiguous with Iran’s South Pars field, through Saudi Arabia, Jordan, Syria and on to Turkey, also with a view to supply European markets.

  The difference is that the pipeline would bypass Russia (Gazprom).

  http://www.guardian.co.uk/environment/earth-insight/2013/may/13/1

 • Amstel (Bob)

  @Gerard:
  De 4e, en minder bekende optie:
  Aanpassing van het huidig monetair (petro-$) systeem en de waarde van goud ver-tig-voudigen opdat de “onproduktieve” schulden daarin kunnen wegvloeien.
  Geen mens heeft er last van als de prijs van een onnozel, niet nuttig, metaal de hoogte in knalt.

  EMU en BRICS gaan voor optie 4 denk ik zo.

 • Lamberto

  @Andreas

  Ik heb in mijn archief honderden video’s met beelden van de oorlog in Libya.
  Deze beelden zijn vaak misselijk makend.
  Laten we hopen dat de idioten die menen oorlog te moeten gaan voeren tegen Syria en daarop volgend Iran, op de plaats waar ze zich nu bevinden acuut dood neervallen.
  Deze gangsters hebben ook al op een verschrikkelijke wijze huis gehouden in Libya.
  Een oorlogstribunaal zou nog teveel eer voor hen zijn.
  Ik ben er vast van overtuigd dat de misdaden door de NATO in Libya begaan, op een gegeven moment als een boemerang in de westerse wereld terug komt vliegen.
  De gevolgen zullen verschrikkelijk zijn.
  Als je wapens met verarmd uranium verzendt, moet je niet vreemd opkijken een vuile radioactieve bom retour te krijgen.
  Bekijk de inhoud van deze verschrikkelijke video maar eens, en bedenk daarbij dat de getoonde beelden uw vrouw, man, kinderen of buren waren!

  http://www.youtube.com/watch?v=14IHH9HNWtE

 • Andreas

  Politie vergrijst in Nederland. Ik zie de toekomstige krantekoppen al weer voor mij.
  Politie breekt achtervolging met rollator af.

  Politievrouw verliest steunkousen.

  Harde eisen van politiebonden voor betere incontinentie luiers.

  Demente politieman vergeet de weg naar buro.

  Politieman mishandelt met eigen rollator.

 • Ron

  Gerard, al met al geen best
  Vooruitzicht, gezien de prijzen…
  Weer leuke aankopen dit weekend

 • Andreas

  Rusland laat steeds duidelijker weten waar ze staan in het Midden-Oosten. Luchtafweer raketten en uitbreiding van de vloot in de Middellandse Zee. Dit verstoord aardig de plannen van Amerika en Israel voor wat betreft Syrie en Iran. Konijnen schieten terug zou Andre van Duin zeggen. Dit worden dus geen gevalletjes als Irak en Libie. En het zooitje wat in Libanon zit wacht af en voelt zich weer wat gesterkt. Het is toch makkelijker met een grote broer als beschermer achter je. Zoals ik al zei is geduld een schone zaak. Ik ben benieuwd hoe de failliete westerse wereld dit varkentje in bad gaat doen voor een flinke wasbeurt.

 • Lamberto

  @Q&Q

  U weet toch ook dat Niburu veelal artikelen plaatst die met een grote korrel zout genomen moeten worden.
  Vaak zijn ze echt spannend om te lezen, en zoals altijd met dergelijke verhalen worden ze soms werkelijkheid.
  Zo ook met Bitcoin.
  Overheden laten als het om hun overleven gaat echt niet met zich sollen.
  Daarom wordt het fenomeen Bitcoin ook vakkundig in de tang genomen.
  Er wordt altijd wel een argument uit de kast getoverd waarmee de hen ongevallige oprispingen aan de ketting wordt gelegd.
  Zie wat er in Amerika is gebeurd.

  http://webwereld.nl/e-commerce/77761-vs-bevriest-wisseldienst-grootste-bitcoin-markt

 • Gerard

  Amstelbob
  re. Hoezo zonder geld en energie?
  Waarom? Wat gaat er dan gebeuren? Door wie?

  De 3 bekende opties:
  1. Netjes schulden aflossen. Geholpen door hoge inflatie en hoge economische groei. Een 20 jaar durend proces.

  2. Hyperinflatie. Schulden verdampen in een keer. Maar tijdelijk ook geen betaalmiddel en economie valt stil. Zonder economie ook tijdelijk geen voedsel en energie. Lege supermarkten, niks nieuws in tijden van hyperinflatie. Overheden en centrale banken hopen natuurlijk op dit scenario.

  3. Het meest waarschijnlijke en meest vreselijke. Deflatie blijft hardnekkig, economische groei blijft krimpen of zwak, schulden lopen hoger op. Dit is het Griekenland scenario, maar dan ZONDER bailouts van de Noordelijke lidstaten. Want dit gaat op termijn de hele Eurozone treffen, en dan zijn er geen landen meer die bailouts aan heel Europa kunnen verstrekken. Eurozone is tot big to bail, ook voor het IMF. Volgens Prechter en tegenwoordig ook Faber gaat dan de overheid wegvallen. Een overheid die geen geld meer binnenkrijgt kan niets meer betalen. Geen uitkeringen, geen ambtenarensalarissen, scholen, politie, gezondheidszorg, enzovoorts. Ook dan komt de economie geheel tot stilstand. Maar wel veel langduriger dan tijdens hyperinflatie. Bovendien anarchie ofwel een dictator met schrikbewind.
  Uiteindelijk zal dan de valuta ongeldig verklaard worden en alle bezittingen van burgers tegen de schulden worden gesaneerd (net als een gebruikelijk faillissement).

  Maar voorlopig gaat men uit van oplossing 1.
  Politiek links gaat voor 2 en 3.
  Politiek rechts gaat voor 1.
  Centrale Banken gaan voor 1 of 2.

 • Q&Q

  James Turk ziet veel gelijkenissen tussen goud en Bitcoin. Hij ziet beide als de ultieme betaalsystemen in de toekomst. Bitcoin is geen digitaal geld, maar een crypto-currency, een technologische revolutie in het valutalandschap. Het grote verschil is dat Bitcoin nog maar in zijn kinderschoenen staat terwijl goud al eeuwen zijn waarde heeft bewezen.

  Bitcoin en goud hebben dezelfde voor- en nadelen. De goudvoorraad groeit gemiddeld met 1,8 % per jaar, dit is gelijk aan de groei van de wereldbevolking. Dit houdt de koopkracht van goud consistent over een lange periode. Ook Bitcoin is op die manier ontworpen. Net als bij goud is er bij Bitcoin ook arbeid, tijd en kapitaal nodig om ze te ontginnen.

  Bitcoin en goud zijn geld

  In tegenstelling tot goud kan de Bitcoin niet geconfisceerd worden door de overheid, aangezien de Bitcoins worden opgeslagen op uw computer. Tenzij de overheden alle computers over heel de wereld in beslag nemen, maar dat zal in normale omstandigheden niet gebeuren.

  Bitcoin en goud zijn geen investeringen, maar steriele activa. Ze genereren geen cashflow. Ze zijn beide geld. Als de waarde stijgt, creëer je welvaart met iets dat al bestond. Je kunt geen welvaart creëren met iets dan nog niet bestond. Overheden kunnen Bitcoin als een bedreiging zien, maar ze zullen er weinig aan kunnen doen.

  http://www.beurs.com/2013/05/17/james-turk-goud-en-bitcoin-zijn-de-valuta-van-de-toekomst/23156

 • Q&Q

  Het nieuwe elektronische geld, de Bitcoin, vormt een regelrechte bedreiging voor het geldmonopolie van de elite.

  Bitcoin is de enige wereldwijde valuta die niet door overheden en Centrale Banken kan worden gemanipuleerd.

  Lees verder:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4962:hoelang-voordat-bitcoin-wordt-aangepakt-update-16-5-2013&catid=15:financieel&Itemid=28

 • Ron

  En een stukje wild vlees uit de
  Lucht knallen met een buks is natuurlijk
  Ook niet verkeerd…we moeten wel blijven
  Barbequen he:)

 • Ron

  Lamberto,
  Schoon drinkwater heb ik al, waterfilter
  Goed voor 80.000 liter.
  Maakt van slootwater zuiver drinkwater, zelfs
  Beter dan wat nu uit de kraan komt.
  Het beste antibiotica ter wereld heb ik ook al,
  Zilverwater, geen enkel virus kan hiertegen resistent
  Worden.
  Alleen voedsel nog niet, maar ik woon dan ook landelijk
  En kan het bij wijze van spreken 100m verderop uit de
  Grond trekken.

 • Lamberto

  Andreas heeft gelijk met zijn uitspraken over wat er gaat gebeuren bij een eventuele collaps.
  Ik heb over het onderwerp “voedselvoorraad” op deze weblog al vaker het een en ander geschreven.
  Laten we wel zijn, de meesten die deze weblog bezoeken zijn op dit moment nog niet verrot in hun portemonnee.
  Daarom raad ik iedereen aan om enkele gouden munten of een paar houders met zilveren munten minder te kopen, en de euro’s te besteden voor het aanleggen van een voedsel voorraad.
  Voor langdurige opslag alleen voedsel in conservenblikken kopen.
  Ook droog voedsel zoals bv bonen, maiskorrels, tarwegraan enz. kunnen indien goed verpakt jaren worden bewaard.
  Deze droge producten wel voor het opslaan een week in de diepvries bewaren bij – 21 graden C, hierdoor zal al het eventueel aanwezige ongedierte worden gedood.
  De tekst THT (tenminste houdbaar tot) betekent dat de houdbaarheidsdatum met vele jaren kan worden verlengd.
  Voor langdurige opslag geen wekflessen of potten met klem-schroefdeksels nemen, bij een bomexplosie zal door het luchtdrukverschil het deksel oplichten waardoor de inhoud bederft.
  Denk gewoon eens na over wat je nodig hebt om eten te koken als de elektriciteit, gas, waterkraan enz. het niet meer doet.
  Er zijn tig apparaten in de handel die je leven op het moment dat het echt gaat om het zijn of niet zijn, op een geweldige manier kunnen veraangenamen.
  Een voorraadje goud en zilver is natuurlijk prachtig, maar om met een lege maag hiernaar te moeten kijken lijkt mij niet iets om vrolijk van te worden.

 • Ron

  Alleen al het idee dat na 24 uur de complete
  Waterdruk wegvalt, dus geen drinkwater.
  De eerste levensbehoefte.

 • Ron

  Woiii hoeft niet met geweld.
  1 emp bom is genoeg, alle elektrische
  Apparatuur vernietigd en moet worden
  Vernieuwd, duurt jaren.
  Pas na 6 maand zijn alle stroom verdeel
  Stations vervangen zodat iedereen uberhaupt
  Weer stroom heeft.
  Echter, in de huidige tijd is na 4 weken de helft
  Van de mensen al gestorven van de honger,
  Grootste aantallen in de grote steden.

 • Dave

  @Amstelbob

  “En waarom ging dat papiertje dan 12 jaren lang omhoog in prijs?
  Je redenatie volg ik wel, maar klopt niet helemaal op deze korte termijn met deze mega klappen.”

  Omdat 12 jaar lang aan de vraag naar fysiek goud voldaan kon worden. De spelers hadden liever papiergoud (dollars) dan fysiek. Nu is het andersom.

  Dit is het eindspel zoals decennia geleden ontworpen is. De futurecontracten moeten naar 0 en de houders van futurecontracten krijgen in dollars uitbetaald.

  De massa kijkt niet verder dan de goudprijs op de Comex en stapt dus niet in omdat deze dalende is. (psychologie)

  Goud moet gerevalueerd worden omdat het de enige asset op de balans van centrale banken is welke nog gigantisch in waarde kan stijgen.

 • John J

  Niks samsung
  Ik wacht geduldig op de SurfacePro
  Uiteindelijk is microsoft de enige die me niet blijft uitzuigen
  Die ipad is totaal gericht op reclame etc, met de windows explorer kun je die ongein uit zetten

 • Snel

  Weer een deflatie verhaal, en ja het klinkt op dit moment erg geloofwaardig.

  Niets houdt de stortvloed aan liquiditeit van de centrale banken toch meer tegen? De aandelenmanie gaat ‘eeuwig’ door, want er is immers geen alternatief? Hoe krijgt men anders nog enig rendement in een wereld met een superlage rente? Tientallen centrale banken hebben toch al toegegeven, dat zij zelf ook aandelen kopen? Bijna alle economen rekenen in de komende jaren toch op een betere economie en in ieder geval op een hogere inflatie? Ho maar!

  http://schmullstrategie.nl/2013/05/tip-van-rik-na-de-stormloop-volgt-de-ontgoocheling/

 • Amstel (Bob)

  @Gerard
  Je neigt mijns inziens terug naar WOII qua gedachtengoed:
  “Zonder geld en zonder energie” en “grote steden”.

  Hoezo zonder geld en energie?
  Waarom? Wat gaat er dan gebeuren? Door wie?
  (gaat dus verder dan buikgevoelens)

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Op een dag zullen we SCHREEUWEN om prijs- en inkomens inflatie zoals eerder genoemd.

  Iedereen spreekt maar over RESET maar niemand kan ook maar benoemen hoe zij dit beziet.
  Klinkt als: het Westen weer op NUL en de BRICS op -min 10 ofzo?
  Of andersom?
  En wat is dan de basis daarvoor?

  Wat bedoelen we nu in godsnaam met een zgn. RESET?

 • Amstel (Bob)

  Hoe kan PRIJSdeflatie doorbroken worden Gerard?

  (monetaire deflatie is immers geen sprake van)

 • Gerard

  Opvallend om te zien hoe onze Marc Faber steeds sneller aan het draaien is richting Prechter!
  Hij spreekt niet meer over hyperinflatie, hij gebruikt steeds vaker de woorden deflationary collapse.

 • Gerard

  Maar Andreas heeft wel gelijk. In slechte tijden draait het om voedsel. Daar heb je een gigantisch probleem als je in de grote steden woont. Zonder geld en zonder energie.
  Maar we weten niet hoe de balletjes uiteindelijk gaan rollen.

 • Temp242

  Ja, slaapwel aan allen.

 • Temp242

  Er stroomt géén druppel krijgersbloed meer door hun aderen,Beste Ron.

 • Ron

  En nu lekker onder de warme wol, nu het nog kan:)

 • Ron

  De reset zelf zal idd een opluchting worden.
  Alles opnieuw beginnen met een frisse nieuwe start.
  Het is juist de weg er naartoe, die hopelijk zo pijnloos
  Mogelijk doorstaan wordt.

 • Gerard

  Hoe die Reset eruit gaat zien?
  Als een mooi nieuw begin.

  Eerst zul nog de deflationary collapse te zien krijgen.
  Daar zal je niet vrolijk van worden, vrees ik.

 • Ron

  We leven in schaapskudde en gedragen
  Ons ernaar.
  Neem nou even een slecht voorbeeld…
  Heb je 1000 holigans tegenover een rijtje
  Van 30 ME-ers.
  Gaan die ME-ers naar voren gaan die 1000
  Holigans op de loop.
  Ik denk dan….wtf? Je bent toch met 1000?
  Maar elk schaap reageerd op het andere schaap.
  Wij zijn met 16 miljoen en met slechts een honderdtal
  Bepalenden in den haag.
  En toch laten wij iedere keer weer het kaas van ons
  Brood eten…raar hoor.

 • Ron

  Waarom zou je het verbazen.
  We hebben hier eten, een dak boven ons
  Hoofd en relatief hardstikke goed.
  Slechts….3000km verderop slachten ze elkaar
  Dagelijks af…het verschil is slechts het aantal
  Kilometers, dezelfde tijd.
  De mens veranderd in een beest als het fout gaat.
  Zeg nooit dat het hier nooit weer kan gebeuren.

 • Amstel (Bob)

  Juist Ron, dit soort initiatieven kunnen ze NOOIT tegenhouden! De burger bepaalt tenslotte hoe we willen leven, al laten we het soms wel (te) ver komen.

 • Temp242

  Ja Ron.

 • Temp242

  Ja Bob, Rome, zucht…geef mij maar de Toren van Babel, haha…

 • Amstel (Bob)

  @Andreas
  Enerzijds stoefen over reset, maar anderzijds niet weten hoe of wat?

  Alles elektronisch: inderdaad, je vraagt je af of…. maar de mens is flexibel en volkstuintjes zie ik hier herrijzen.
  Vergeet niet de woorden van Dijsselbloem. Deze woorden zijn vrij aan eigen interpretatie…

  Holocaust brand ik mijn vingers niet aan, maar wil wel nalaten dat NIETS mij meer verbaast in deze wereld.

 • Ron

  Op een ander forum heb ik toen beloofd dat
  Als DIE wet er komt dat ik dan gratis zakken
  Vol zaad uitdeel en die uit laat strooien over elk
  Stukje gemeente platsoen die er maar te vinden is.
  Voedsel voor iedereen en gratis, plukken maar!:)

 • Ron

  Andreas, compleet mee eens.
  Wel toevallig dat er 2 weken terug nog te
  Lezen viel dat eigen moestuintjes in
  Je eigen tuin verboden zou moeten worden,
  De gekken.

 • Ron

  Duitse degelijkheid, gaat ietsie langer mee dan:)

 • Andreas

  Amstelbob
  Hoe zie ik de reset?
  Ik durf het niet te zeggen. Eerlijk gezegd gaat het mijn voorstellingsvermogen te boven. En wel hierom. De collapsvoorbeelden die ik ken spelen zich allemaal af in landen die veel minder geautomatiseerd zijn en waarbij de mensen nog veel dichter bij natuur en landbouw staan. Juist daar zit mijn grootste angst. Uit de distributiesector weet ik dat supermarkten in 2 uur leeg zijn. Just in time delivery, heet dat. In 1930 was 70% van de Nederlandse bevolking verbonden of werkzaam in de landbouw. Had dus altijd wat te eten. Nu nog ongeveer 3%. Destijds hadden zeer velen een moestuin. Nu niemand meer.
  Hoe moet het in godsnaam als systemen in elkaar klappen???? Het systeem wat nu zo gewoon is. Uit ervaring weet ik dat de meeste huishoudens geen 100 euro cash hebben. We pinnen. Welke winkel gaat leveren zonder pinbetaling en ook geen cashbetaling. Kort geleden werd mijn brandstofpomp stilgelegd tijdens het tanken. Ik naar het loket. Ja, het betalingssysteem ligt eruit. Alleen tanken als u cash heeft. Dat was grappig. Ik was de enige die door kon tanken. De rest van de klanten stond in de beurs te zoeken naar niks. Want dat was wat erin zat.

  Maar even wat anders. Waarom kon de holocaust zich voordoen. Simpelweg omdat niemand het zich voor kon stellen. Het was niet te geloven. En dus niet mogelijk. Dezelfde houding zie ik nu ook.

 • Amstel (Bob)

  We gaan zien Temp, persoonlijk veranderen we er toch niets aan, en beide hebben voorzorgsmaatregelen genomen.

  Rome: waarom ging dat stuk? :)

 • Temp242
 • Temp242

  Als je een Mercedes 190 E of D hebt wél hoor.

 • Temp242

  Nogmaals Beste Bob, de VS làten dat nooit gebeuren dat Fantasieland boven hun Troon gaat uitstijgen, Never!

 • Amstel (Bob)

  @Andreas
  Gaat je best goed af met je op-schoot-pc :)

 • Ron

  Als je auto na 30 jaar en 2000 reparaties ECHT
  Niet meer wil en wegroest onder je kont moet er gewoon
  Een keer een nieuwe komen, kun je niet zeggen, die
  Auto gaat nooit weg.
  Op=op, kan ie niet meer rijden is het rendement weg.
  Nieuwe!

 • Amstel (Bob)

  Monetair systeem:
  Eensch! We gaan nog rake klappen krijgen, maar in mijn overtuiging als Eurolander minder hard dan als Noord-Amerikaan.

 • Temp242

  En of we ‘bang’ zijn…, maar vooral wakker zijn, terwijl 99% nog steeds met Rust gelaten wil worden…

 • Ron

  4 weken geen stroom en de helft van
  Alle europeanen sterft.
  Elk monetair systeem sterft als het
  Uitgezogen is en geen rendement meer
  Heeft.
  De geschiedenis herhaald zelfzelf, steeds met
  Een iets andere afloop maar hoofdlijnen hetzelfde.
  Wees bang voor de komende jaren, we zitten in
  Kondratieff winter, de ergste sneeuwstorm komt nog.

 • Temp242

  Geloof me, als het in het Roze Gazetje màg verschijnen dan is het wààààààààààààààr:

  http://www.tijd.be/nieuws/geld_beleggen_algemeen/Goudhonger_bij_Belgen_groeit.9345774-3467.art

  Referend naar wat ik reeds postte: er is wel degelijk een allocatiebasis in België!!!
  Joepie!!!
  Hoe zit het bij mijn buren, beste Rolf???, kwestie van dagen,weken, géén maanden, me dunkt.

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Vroeger ging je ook niet met paard en wagen (als je dat kon betalen) van Noord naar Zuid om zeep te kopen en te halen. Nu heb je de postbode.

  Net zo’n gezever als infla-defla zonder fundamenten en details :)

  Vandaar dat ik vaker vroeg om de duidende DETAILS van infla-defla, want in algemene spraak is de crimineel het ook met de pliesie-agent eensch en visa-versa.

 • Temp242

  Eén akkefietje en onze supermarkten staan droog binnen de twee dagen, twee jaar geleden HIER op deze blog aangestipt door een medeblogger, excuses,zijn naam onsnapt me even, maar ik ben die wijze man zijn posting NOOIT vergeten, telkens, in de supermarkt, neem ik een blikje mee.

 • Andreas

  Ron
  Dat was sarcastisch bedoeld. Ik verwoordde daarmee de westerlijke denkwijze. De waarheid is dat we geen haar beter zijn en ook uiteindelijk niet verschillen. Maar met een uitkering voor zolang het duurt is het wel anders. De zuidelijke landen hebben nog het voordeel dat de winter niet zo koud en lang is. Als je kijkt naar de geschiedenis vielen de ergste crisisjaren samen met de koudste winters. In Amerika samen met de dust-bowl. Wij zijn gewnd dat er altijd eten en energie is. Maar wat nu als dat stokt. Ik verdiep mij zeer in de geschiedenis. En ik probeer dat soms te vergelijken met de huidige situatie. Dat ziet er niet best uit. Maar ik ben in arme landen geweest. Een ieder had toch wat te eten. Mijn maag was niet bestand tegen het merendeel wat zij aten.
  Ik verbaas mij vaak over het onbegrense vertrouwen in technische systemen. Maar bedenk wel. Zonder computer wordt er geen vrachtauto meer geladen voor een supermarkt. Alles is gebaseerd op??????

 • Ron

  Digitale tijdperk is de belangrijkste oorzaak.
  Toen er geen computers waren wist je niet
  Wat de prijs was van een produkt in het dorpje
  Verderop, niks geen prijsvergelijk of ff googlen.
  Je kocht gewoon bij die winkel in je buurt als je
  Het nodig had.

 • Temp242

  Juist.BOB.

 • Amstel (Bob)

  @Temp
  Vroeger hadden we Kastelen en Kasteelheren,
  tegenwoordig hebben we Gemeentehuizen en ambtenaren….

  Beide rijkdom verkregen via het “volk”.

 • Ron

  Voor elke inflatie staat een deflatie tegenover.
  Overal en in alles, onnodig gezever.

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Inderdaad Ron, dat is de markt. Als je concurrent een prijsverlaging toepast, wat doe jij dan als je ziet dat je omzet EN winst dalen?
  Kortom, dat is prijs-deflatie.

 • Temp242

  Beste Amstelbob, ik moet je nageven, ik ben beginnen te nadenken over wat jij noemt ‘de fundamenten’, stel nu eens dat er wel degelijk fundamenten zijn ingebouwd, destijds, vroeger hadden we echte staatsmannen, het kan zo maar zijn… maar langs de andere kant als je de bende idiote cokesnuivende nietsnutten van NU bekijkt…tja…

 • Temp242

  Dat de koopwoningen nog steeds goedkoop zijn, haha?

 • Ron

  Andreas,
  Tuurlijk weten ze dat het einde oefening is.
  Maar de eerste die z’n nek uitsteekt om er
  Uit te stappen kan z’n pluche stoel wel vergeten.
  Zonder een grote revolutie onder de bevolking gaan
  Ze gewoon door, de beslissing ligt bij ons.
  Wij zijn met 16 miljoen, zij met een paar honderd.
  Verschilletje niet?
  Maar zolang wij schapen braaf volgen gebeurd er niets.

 • Amstel (Bob)

  @Andreas:
  Natuurlijk gaat de grote klapper nog komen.
  Maar de zgn. RESET: HOE GAAT DEZE ER DAN VOLGENS JOU UITZIEN?

  DAAROVER spreek ik, want we zijn het heus wel eens over het meeste.
  Vandaar: fundamenten…

 • Temp242

  Raak, Raak, Raak wééral Raak Amstelbob, wat vastgoed betreft, ik spreek wel over de situatie in België gaan ze niet vlug aan het vastgoed raken, waarom niet??? Iedere, maar dan ook iedere policorruptici heeft één of meerdere panden al dan niet met smeergelden ‘betaald’, die gaan hun eigen niet gaan afslachten, of toch niet tenminste ze hun vastgoed hebben omgewisseld voor, euh, ja, PM’s.

 • Amstel (Bob)

  @Gerard
  Vandaag de dag hebben we prijs-inflatie in huurwonigen en prijs-deflatie in koopwoningen???????????
  Hoe rijm je dit?!

 • Ron

  Amstelbob, mee eens. Je bezit in geld
  Kan nooit in waarde toenemen.
  Wat je er van kunt kopen wel, dat gaat in golven.

 • Andreas

  Amstelbob
  Daar waar in het ene vertrouwen wordt gemanipuleerd wordt in het andere juist wantrouwen gemanipuleerd. Maar geef mij nou eens 1 goede reden waarom na 33 mislukte muntunies juist deze gaat lukken. Toch niet omdat deze zo goed is voorbereid. Bij een goede voorbereiding houdt men ook rekening met zware tegenslagen. Die voorbereiding zien we nu dus. Geen enkele. Een slagaderlijke bloeding stoppen we met een pleister. En zeer zware tegenvallers gaan we te lijf met het schrappen van bezuinigingen. Europawijd hetzelfde verhaal. Met alle respect, maar je lijdt aan ongeduld. In 1920 begon een crisis die met dezelfde wapens bestreden werd. In 1940 stond de wereld in brand. 20 jaar later dus. Heb jij dan maar vertrouwen in de euro. Ik denk dat de tijd je wijzer gaat maken. Maar met de val van de euro is ook van een reset sprake. En daar moeten de geesten rijp voor gemaakt worden. En dat duurt jaren. Geduld is een schone zaak. Maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ik steeds meer gelijk krijg. In 2009 voorspelde ik dat de klap nog ging komen. Wat was ik een lul. Wat was ik een doemdenker. Ik had ,,het,, niet meer. Ik was bang geworden. Kop ervoor hoor Andreetje. En kijk nou eens. Behalve ons Dijsselblommetje ziet een ieder het gebeuren. Maar mondje dicht hoor. Positief blijven denken. En Sinterklaas bestaat ook.

 • Amstel (Bob)

  @Gerard
  Currency (geld) zal nooit in WAARDE toenemen!
  Vastgoedmarkt is een slecht voorbeeld wegens de politieke belangen.

 • Amstel (Bob)

  Goedemorgen Ron,
  De EURO heeft dit juist 14 jaar geleden al gedaan door Goud frank&vrij op haar balans te zetten tegen dagwaarde (gemeten per 3 maanden/kwartaal!
  Zij is nu dan ook lijdend voorwerp ;)

 • Temp242

  Tja, ik begin schrik te krijgen dat Onze Gerard wel eens gelijk heeft met zijn deflatiescenario, hopelijk duurt dit niet te lang en gaan we direct over op hyperinflatie, ja toch, toch géén japenese toestanden van 20 jààààààààààren deflatie!!!

 • Temp242

  AmstelBob, vergeet niet dat de franzozen de DemoNcratie kwamen brengen.

 • Gerard

  Bob
  Re. Aan huidige dalingen ligt GEEN ENKELE FUNDAMENTELE REDEN TEN GRONDSLAG!

  Ben ik niet met je eens.
  Wat dacht je van hardnekkige deflatie?
  Bij deflatie daalt de prijs van vaste activa omdat geld aan waarde toeneemt.
  Zie je bij de vastgoedprijzen ook.

 • Temp242

  Nog even dit , dit idiote sos van een franzoos Hollande wil een Economische regering die elke maand bijeen komt… Bijeen komen voor wat??? Het failliet van franzozenland vast te stellen haha!!! Om je te bescheuren van het lachen, die Hollande is nog beter dan Louis de funès.

 • Ron

  China slaat al jaren tonnen goud in, steeds
  Meer en meer, erg slim.
  Diegene die straks het meeste goud heeft en
  Als eerste zijn munt koppelt aan het gele goedje
  Is wereldleider, de yen..dat wordt hem.
  De dag NA de koppeling storten alle andere eenheden
  In een ravijn.

 • Amstel (Bob)

  @Temp
  Het laat je niet los he, die Russen en Chinezen tegen ons Europa :)

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Khadafie was goed op weg… tot de franzosen kwamen…

 • Temp242

  Wat te denken van deze Amstelbob, stel dat fantasieland dé natie gaat worden, denk je dan de de VS dit zomaar laten gebeuren? Of fanatsieland moet steun krijgen van de Russen en de Chinezen, ik dacht van niet.
  Eerder China+Rusland en héél de rest van Azië en bloc tegen het Westen.

 • Ron

  Andreas,
  Je schrijft dat in gebieden waar nu oorlog
  Is ze minder ontwikkeld zijn, lastig.
  Ik vindt de westerse wereld echter geen haar
  Beter.
  Wat is tegenwoordig een miljard en wat doen we
  Er mee?
  We richten een noodfonds op voor banken ter
  Waarde van 1000 miljard!!
  Wist je dat je voor maar 5 miljard heel afrika blijvend
  Van schoon drinkwater kunt voorzien?
  Dat is nou de europese instelling.

 • Amstel (Bob)

  @Andreas
  Ik ga mijn privé hier niet online plempen maar je weet niet tegen wie je spreekt betreffende buitenland, zeker betr. het M.O. ;)

  Ook ik houd geen Euro’s aan omdat deze lijden aan hevige waardevermindering (net als goud momenteel) maar fundamenteel denk ik te weten waar de monetaire toekomst naartoe gaat.

  Euro is een handelsmiddel, gouden waarde-opslag is het fundament van diezelfde euro in deze tijden.

 • Temp242

  Amstelbob, dat goedje zit toch voornamelijk in auto’s, wil wil er straks nog een auto??? Uitgenomen zo’n goeie ouwe Mercedes 190 E uiteraard.

 • Temp242

  Deze hou je ook maar beter achter de hand Beste Erk:

  http://www.tacticalimports.ca/images/UTS-15_1.jpg

 • Amstel (Bob)

  @Erk
  Waarom Goud en geen Palladium of Platina bijv?

 • Ron

  Stafke, ja anders verdwijnt de
  Reactie plaats knop uit beeld:)

 • Andreas

  Amstelbob
  Ik mag van mijn geloof niet wedden. Ook niet stiekum. En daar ik zeer gelovig ben mag ik mij daar natuurlijk niet tegen verzetten. Ik mag mij van het geloof daarentegen wel proberen te verzetten tegen het noodlot. Dus als ik nu PM heb en jij euro’s zal ook zonder weddenschap wel blijken wie gewonnen heb. De euroloterij gaat alleen maar nieten opleveren. En uiteindelijk nog onvrede en oorlog ook. Maar omdat mensen geschiedenis zien als oude koeien die wel goed zitten in sloot verandert er in de geschiedenis niets. En dus in de toekomst ook niet.
  Ieder weldenkend mens zou oorlog afschuwelijk vinden. En alles doen om het te voorkomen. En kijk eens in de wereld hoe goed ze daar in slagen. Maar in de gebieden waar nu oorlog heerst zijn ze natuurlijk veel minder ontwikkelt als ons. Daar zijn ze het nivo van hyena’s niet ontgroeit. Daar hebben moeders geen verdriet. Die staan zover van ons af. Toch raar dat wij ons dan toch laten verleiden daar aan deel te nemen.
  Beste Amstelbob, lees wat meer buitenlandse kranten. En zie en voel hoe de tweedracht reeds gezaait wordt. En wie wind zaait……….

 • Temp242

  Zolang die maar omhoog blijft gaan is er leven hé Beste Stafke.
  De groeten aan de vrouw.

 • Erk

  @Amstel(Bob): bij zo’n vereffening-fase kun je maar beter goud achter de hand houden.

 • Stafke

  Haha, Ron typt ook al in
  Versvorm.

  Ik kocht es een paar Ons Goud
  Maar toen kreeg ik t vreselijk koud
  De koers die ging gestaag
  Gezwind en helmboswuivend omlaag
  Toen kocht ik nog wat bij
  Gelovend wat men op de goudblogs zei
  Toch blijft t alsmaar dalen
  Dat doet me vreselijk balen
  Het enige wat nu omhoog gaat
  Dat krijgt alleen mn vrouw aan de praat
  En zo eindigt dit verhaal
  Zijn er nog goudkevers in de zaal?

 • Amstel (Bob)

  @Temp
  Ik laat me niet verleiden om getallen te noemen, daar ik ook spreek over WAARDE en niet over getallen.
  De WAARDE zal in ieder geval een enorme upshoot kunnen verwachten.

 • Amstel (Bob)

  @Ron
  Goudgedekt gaat absoluut niet meer en gaat ook nooit meer gebeuren.
  We blijven gewoon betalen met Euri’s en $’s, daar is ook helemaal niets mis mee.

  Echter de FUNDAMENTEN van de wereld-reserve kennen straks een andere waarheid dan olie.

 • Temp242

  Wat prijs zie jij dan?Amstel Bob, en zo ja, in welke munt?Moeilijke…

 • Temp242

  De beste kaarten Amstelbob? Ik denk vooral aan Rusland.

 • Stafke

  Andreas,
  Hier tzelfde ipad probleem.
  Als ik nu nog een tekst typ is het in
  Dichtvorm.
  Van zodra ik de banner raak ga ik
  Naar de volgende lijn met enter.
  Wat je ook kan doen is de ganse tekst
  Kopieren en deze opnieuw in een reactievenster
  Plakken.
  Maar al bij al is het enorme kutzooi.
  Traag, bijzonder traag

 • Amstel (Bob)

  @Temp
  50.000?
  5.000?
  Gaat eerder richting 500.000$ alles meegeteld. Gaat dus niet gebeuren :)

 • Amstel (Bob)

  @Dave
  En waarom ging dat papiertje dan 12 jaren lang omhoog in prijs?
  Je redenatie volg ik wel, maar klopt niet helemaal op deze korte termijn met deze mega klappen.

 • Ron

  Amstelbob.
  Elk nieuw monetair systeem begint
  Met een gouddekking, waarom zou het deze
  Keer niet zo gaan?
  Je begint immers met een nieuwe munt waarvan
  Er weer weinig zijn dus zoveel goud als dat je in euro’s
  Nodig zou hebben heb je niet nodig.
  Gevolg is natuurlijk wel dat je 100x minder voor je euro
  Krijgt voor de nieuwe munt haha…maar goud is goud
  Dus die :100 spaargeld steek je in je zak.

 • Amstel (Bob)

  @Erk
  Reset/vereffening: hoe gaat dat er dan uit zien Erk? Bij een faillissement is er altijd iemand de klos.
  Wie heeft dan de beste kaarten op zak?

 • Temp242

  Beste Dave, je ‘beschrijving’ van mindfuck is een rake, en ja, zo is het wel hé.

 • Temp242

  5000 dan Amstelbob.
  En van die middeleeuwen, daar ben ik nog niet zo zeker van, maar één troost hier zitten méér dan één Koene Ridders op het blog.

 • Temp242

  Tja, ik ken dat Broeder Andreas, mijn vrouw heeft vorige nacht het lakens gescheurd tijdens het lepelen.

 • Amstel (Bob)

  @Temp:
  100% Goudgedenkt geld wereldwijd zal een heeeeeeel ander getal weergeven dan jou genoemde getal!
  Maar gelukkig gaan we niet terug naar goudgedekt en middeleeuwen ;)

 • Dave

  @AmstelBob

  Nee, op de Comex wordt goud verkocht wat er niet is 1:100. Het gaat om de waarde van het papiertje. We zitten nu in de transitiefase. Papiergoud blijft omlaag gaan omdat papiergoud geen waarde heeft. Het is een mindfuck, dat weet ik, maar zo wordt het spel gespeeld.

 • Ron

  Amstel-bob.
  Das een goei..putopties in val euro.
  En in welke valuta ga je dan je winst cashen?
  In waardeloze euro? LOL

 • Erk

  @Amstel(Bob): de fundamenten worden zwakker en zwakker. Het is koud. De winter van Kondratieff is aangebroken en we komen er niet meer uit. De lente breekt pas aan na een reset/vereffening. Dat is mijn mening, maar ik neem ook nog kennis van de cijfers en bespreek graag waarom de cijfers niet stroken met de feiten.

 • Andreas

  Aangezien ik computeranalfabeet ben heb ik mijn vrouw om hulp gevraagd. Gezien de ouderdom van zowel mijn ipad alswel mijn persoon wordt het volgens haat tijd om ons nieuw leven in te blazen. Het zal mij benieuwen. Vroeger zoog ze het leven uit mij. Zo erg zelfs dat ik tijdens zo’n sessie verschrikt uitriep. STOPPEN, het laken zit in mijn hol.

 • Amstel (Bob)

  @ Helga @Andreas:
  Als jullie zo zeker zijn van de val van de Euro kun je daar geloof ik PUT-opties op nemen, kan je een hoop geld opleveren!
  Verliezen kan daarentegen natuurlijk ook ;)

  Ik durf best een weddenschap met jullie beide aan.

 • Temp242

  Nééééééééééééééén Broeder Andreas, volg mijn raad op, koop je een Samsung OH zo beter!

 • Ron

  WoIII of een ziekte.
  Evenwicht in het aantal mensen is volledig
  Weg.
  Laatste 100 jaar van 500 miljoen
  Inwoners naar 7 miljard nu, of is het al hoger?
  Dieren populatie moet je ook in stand houden
  Anders gaat het mis.
  Klinkt hard maar is wel noodzakelijk op den duur.
  Als je een populatie niet bijhoudt wordt het gevolg alleen
  Maar erger.

 • Temp242

  …verder nog Ron en de andere alhier: de dag als goud deze correcte prijs haalt zullen er maar weinigen goud bezitten, uitgenomen de CB’s, pas op!!! Nu hebben we de papieren dump, de volgende dump gaat nog eens komen van de CB’s wereldwijd,uitgenomen Azië, dit zullen dan de finale laatste stuiptrekkingen zijn geweest van een totaal kapot fiatsysteem gebaseerd op thin air.

 • Amstel (Bob)

  @Erk:
  Vraag jezelf eens af mbt de “cijfers en feiten” wie deze “cijfers en feiten” produceert?
  9/11 door Osama georganiseerd vanuit zijn huiskamer (grot zoals men ons wilde laten geloven) waren ook feiten?

  Ik geloof niets meer, ik kijk enkel om naar de FUNDAMENTEN en merk op dat deze niet meer kloppen…

 • Temp242

  Juist Ron, eerder hier al aangehaald, mocht geld gedekt zijn door goud als tegenwaarde dan stond een troy ounce goud NU minimum 50.000dollar.(voorzichtige schatting me dunkt).

 • Helga

  @Amstel(Bob): ik werk in Duitsland, doe zaken over heel Europa (van Portugal tot Moskou). Neem van me aan, ik weet zeker dat er over een aantal jaren een aantal landen die nu de Euro hebben dan een andere munt zullen hebben.

 • Andreas

  Amstel bob
  De euro verdwijnt niet. Haha. Dat is dan de eerste muntunie na 33 mislukte unies die lukt. Bij zoveel misplaatst vertrouwen kan ik het toch niet laten te reageren. En voor de rest volg ik Gerard zijn raad op en laat eens naar mijn ipad kijken. Want als Gerard zijn ipad het wel goed doet moet er iets mis zijn met de mijne. Misschien kan ik hem wel weggooien samen met de euro.

 • Ron

  Volgens mij heeft geen enkel land
  Ook maar 10% waarde in goud van zijn schulden.
  Er wordt gesmeten met miljarden terwijl de goudprijs
  Dusdanig laag is waardoor er een marginale dekking
  Is, heel weinig, je kunt zelf wel nagaan dat de goudprijs
  Vele malen hoger zou moeten zijn met al dat gesmijt.
  Eens worden die schulden geelimineerd, reset, en dan
  Komt de echte waarde naar boven.
  .
  Sorry voor de foute hoofdletters etc..komt door ipad

 • Temp242

  Helga, ik wil niet kleinerend overkomen maar WIJ, JIJ als individue gaan heus geen WOIII voorkomen, dat is degelijk gepland en een noodzaak. Wat interesseren die lui zich voor zielsleven.

 • Temp242

  Ja, Amstelbob, ik volg u deels mbt. het fundament, maar in de veronderstelling dat er echt goud is, laat er nu ECHT wel goud aanwezig zijn in Italië, héél veel zelfs en Griekenland/Cyprys, Spanje uiteraard, ok, nét de zuiderse landen, het noorden echter, wel ja die zijn het noorden kwijt, haha.

 • Temp242

  Voilà Amstelbob, zo is het maar, ‘het gepeupel’ of zoals je wil die bende nutteloze eters, die straks nog vijfhonderd pleuro te veel hebben, geven deze maar al te graag aan één gram goud.

 • Amstel (Bob)

  @Temp:
  Euro verdwijnt niet, nu niet, straks niet. De Euro is gebouwd op een FUNDAMENT welke de Petro-$ niet heeft.

  Griekenland is er ook nog steeds, zelfs haar rating is opgewaardeerd vandaag geloof ik…

 • Temp242

  Ik wens je veel geluk dat JIJ de WOIII gaat vermijden, droom verder.

 • Helga

  @Temp242: een wereldoorlogje? Niet zo kleinerend, het zal veel slachtoffers gaan kosten en moeten we dus met man en macht proberen te vermijden? Of heb jij er plezier in?

 • Amstel (Bob)

  @Dave:
  Er zal altijd fysiek goud geleverd kunnen worden, mits de prijs ervan geaccepteerd wordt.

 • Amstel (Bob)

  Inderdaad Erk.
  Al die cijfers zijn opgeleukt, het gaat om de fundamenten.

 • Dave

  @AmstelBob

  Dat zie je dan helemaal verkeerd. De daling in de prijs van futurecontracten is geheel terecht. Waarom zou de waarde van een futurecontract omhoog gaan als er geen fysiek goud geleverd kan worden?

  Futurecontracten zijn geen garantie op fysiek dus de waarde gaat omlaag. Logisch toch?

 • Ron

  Erk,
  Kan best kloppen die cijfers..of niet..
  Elk papier vertrouw ik niet.
  Ik zie enkel bij de laatste paper selloff een
  Fysieke BUY, levertijden die oplopen zegt genoeg
  Over het koopgedrag, chinezen die rijen dik wachten
  Voor de balie.
  Ik zou het lijstje graag eens weer willen zien als Q2 er
  Bij staat.

 • Amstel (Bob)

  @Alle mensen die willen gaan voor het snelle geld:
  Blijf van Goud AF!

  U bent niet op zoek naar waardebehoud maar op zoek naar (virtuele, papieren) winsten.

  Goud is enkel weggelegd voor de mensen met lange adem en realiteitszin, voor mensen die WAARDE opzij willen zetten en pogen te behouden.

 • Erk

  @Amstel(Bob): als ik jouw verhaal goed begrijp laat je de cijfers en feiten voor wat ze zijn, hou je er niet echt rekening mee voor je meningvorming, maar laat je de fundamentele fouten in het totale systeem bepalend zijn voor wat je denkt dat er boven ons hoofd hangt.

 • Temp242

  Vraag Amstelbob, welke gaat het eerste vallen de dollar of de euro, ik ben voor 99% zeker eerst de euro binnen dit een vier jaar en zes maanden later de dollar, ondertussen erna,tijdens of ervoor een wereldoorlogje III.

 • Temp242

  Beste John J, hoogtijd om een Samsung aan te schaffen.

 • Temp242

  Amstelbob, dàt is waar, de rotte dollar, trouwens jouw bijdrage over de petroldollar is bij mij nog héél lang blijven nazinderen, inderdaad NU draait ALLES nog rond de dollar, de beurs(Wall Street, een Grote Ballon Vol Lucht), de onderdrukking van de PM-prijzen, enfin eind december 2013 loopt het mandaat van de FED af.

 • Temp242

  Ach ja het WGC, tja…, die cijfers vertrouw ik écht helemaal, JIJ ook?

 • Amstel (Bob)

  Aan huidige dalingen ligt GEEN ENKELE FUNDAMENTELE REDEN TEN GRONDSLAG! Het is gewoon ter behoud van de US$ als reserve-standaard, meer/minder kan ik er niet van maken. Opschmuck van de dollar….

  Allemaal korte termijn politiek.

  FUNDAMENTEEL ZIT HET MIS, en dat weten wij allen alhier, anders waren wij HIER niet geweest.

 • Temp242
 • Erk

  @Temp242: in Belgie is wel meer afwijkend ten opzichte van de rest. Hoewel ik er graag vertoef, hoor.
  Nu graag een echt weerwoord naar aanleiding van de WGC-cijfers……

 • Temp242

  Jazeker Beste Erk, in België werkt men reeds op allocatiebasis!!!

 • John J

  Mijn ipad heeft 42 sec nodig om de blog te openen
  Ik heb t ook wel gezien zo

 • Erk

  @Temp242&Ron: massale fysiek verkoop? Weet je het zeker? In de eerste 3 maanden van dit jaar oversteeg aanbod de vraag. Zie overzicht uit rapport van World Gold Council: http://www.knopers.net/webspace/marketupdate/wgc-q1-2013-golddemandtable.png
  Feitenwaarnemers kunnen er niets anders van maken. Dat de prijs daalt is niet meer dan logisch.
  Of hebben jullie een weerwoord?

 • Temp242

  Beste Erk, kijk verder dan je neus, euh de MSM lang is.MVG.

 • Temp242

  Who the fuck is lichtvink.
  Een pseudo would-be journalistje van het zevende knoopsgat, ingehuurd door een grootbank?:

  http://goudportal.nl/?itemstr=kletspraatjes

  Of hoe je jezelf belachelijk maakt bij echte PM-kenners.

 • Ron

  Er is massale papier verkoop en massale
  Fysieke koop, hoe lager papier hoe meer fysiek
  Afname.
  Machtswisseling van papier naar echt, ik doe er
  Graag aan mee.

 • Erk

  @Temp242: dat is cryptisch. Kunt u zich nader verklaren?

 • Temp242

  Ja, Beste Erk, maar niet achter het mistgordijn.MVG.

 • Erk

  @Temp242: raak? Wat is raak? Blijft het niet koffiedik kijken?

 • Helga

  Hoi Maria, wat is jouw opvatting/positie vwb PM’s?
  Ben jij bullish or bearisch?

 • Temp242

  Beste Ron, ik heb de verschillende postings van jou gelezen en kan alleen maar dit concluderen, Raak,Raak en nog eens Raak!
  Broeder Andreas, HIER blijven jij en rap! Tip koop een Samsung(geen problemen mee).MVG.

 • Maria
 • Dave

  @Ron

  Vergeet het maar. De papierprijs gaat verder omlaag omdat het zo bepaald is. Futurecontracten kunnen onbeperkt verkocht worden, fysiek goud niet.

 • Erk

  @Ron: juiste constatering, edel en euro ontwikkelen momenteel gelijk.
  Is mijns inziens verklaarbaar want geld zoekt yield en dat is momenteel te vinden in USA en Japan. Beide landen maken giga schulden om dat geld in financiele economie te pompen met als gevolg op korte termijn hoge DOW en NIKKEI. Let wel: op korte termijn.

 • Ron

  Dubbele bodem voor zilver, hogere bodem voor goud, kan mooi.
  Sentiment is nog nooit zo laag geweest…ik zeg bodem en knallen.

 • Ron

  Edel koerst precies dezelfde weg als de euro de laatste tijd.

 • Ron

  Verrassend!! Soros koopt nu goudmijnaandelen
  Miljardair en een van ’s werelds beste hedge fund managers Georges Soros heeft voor $ 25 miljoen call opties gekocht op GDXJ, een ETF die belegt in junior gold miners. Georges Soros kan met zijn fonds Soros

 • Lamberto

  @Gerard

  U weet toch wel dat die Westfriezen altijd voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten.
  Vooral die lui met die zwembandjes om de bovenarmpjes zijn erg!!!!!!!!!!!!

 • Ron

  Als ik met iphone of ipad post dan verdwijnt
  de blauwe reactie plaatsen knop uit beeld en krijg die niet weer.
  En gisteren nog had ik een hele lap tekst getypt
  en keam er ” het lijkt alsof je deze reactie al hebt geplaatst”,
  en vervolgens niks geen post he, na 3 x getypt gaf ik het op.

 • Gerard

  Andreas
  Dan denk ik toch dat het aan jouw ipad ligt. Die van mij opent deze site zelfs supersnel.
  Tijd om je browser eens up te daten?

 • Marc

  http://goudportal.nl/?itemstr=kletspraatjes

  Weet iemand wie dit vinkje is??
  En waar heeft hij het licht gezien??
  Blijkbaar gelooft deze meneer dat de banken eerlijk zijn.
  Blijkbaar gelooft deze meneer dat de overheden goed bezig zijn?
  Blijkbaar ziet deze meneer goud meer als commodity dan als geld.
  Ik kwam dit tegen op goudportal.
  Iemand?

 • Andreas

  Niet iedere vernieuwing is een verbetering.
  Sinds de nieuwe blogopzet doet mijn ipad er een eeuwigheid over om te openen. Gewoon niet leuk meer. Daar ik een ongeduldig persoon ben geloof ik het dan verder wel. Dus ik hou het voor gezien. In ieder geval tot mijn ipad sneller reageert. Maar alleen TSM is trager. Daar waar ik voor deze verbetering heel vaak keek op het blog doe ik het nu nog 1 keer per dag. Niet genoeg om te volgen of bijdrages te leveren. En ik snap Rolf ook niet. Het blog stond buiten de TSM site. Bij tijden is het een door mij zeer gewaardeerd praatcafe. Maar voor nieuwe klanten hou ik mijn hart vast of alles wel zo gewaardeerd zal worden. Dus voor voorlopig de hartelijke groeten en aan allen dank voor een leuke tijd.
  Mvg
  Andreas

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien
 • http://www.rhodiumprijs.eu/ Rhodium prijs

  EIgenlijk is de prijsdaling heel simpel te verklaren.
  Het aanbod van FYSIEK GOUD overstijgt de vraag naar fysiek met 13% in Q1 2013.
  http://www.knopers.net/webspace/marketupdate/wgc-q1-2013-golddemandtable.png

 • Ron

  Snel, image not found

 • Nico

  Gaat goed zo inkomen daalt eerder dan dat het stijgt,en de woonlasten gaan weer omhoog ,een goed recept voor armoede en vernietiging van de middenstand.

  Sociale huur stijgt gemiddeld 100 euro

  HILVERSUM –
  De huur van woningen in de sociale sector gaat de komende jaren fors omhoog. Corporaties verhogen de maandhuur gemiddeld van 441 euro nu naar 543 euro in 2017. De totale huurinkomsten van de corporaties nemen in deze periode 22 procent toe, terwijl de investeringen op nieuwbouw flink worden teruggeschroefd.
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/21570227/__WSW__huur_sociale_sector_fors_omhoog__.html

 • Helga

  @ Rien: kun je me wat meer vertellen over Armstrong?

 • Snel

  Ron een feest met deze link?

  http://www.imgdump.nl/upload/2c6f37a13f1b74a42f4ca961b7323635.jpg

  Probeer maar…

 • ron

  Na de eerste sell van 10% op de beurzen zie je de gezichten al….en nu?..waar moet ik NU met m’n geld heen?
  Geen rente, beurzen zakken in elkaar, spaargeld is niet veilig, goud? ja maar geen papier meer..nooit meer..fysiek..kiezen voor het veiligste.

 • ron
 • ron

  De gouddump alla 1929..daarna wordt het alleen maar feest tijdens instorting beurzen.
  http://www.imgdump.nl/upload/2c6f37a13f1b74a42f4ca961b7323635.jpg

 • ron

  Onthoudt, als je al fysiek hebt is de papieren prijs totaal onbelangrijk, een reset dan wel geweldige ontwaardig t.o.v nieuw systeem komt er..hoe dan ook.
  Papieren prijs is enkel belangrijk voor koop, hoe lager hoe beter:)

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Helga

  Zelfs <1000 is mogelijk. Armstrong heeft deze hele move tamelijk goed aan zien komen en zijn voorspellingen kloppen nog steeds redelijk goed. Als diepste punt heeft hij dacht ik 960…..

 • Helga

  @Ron: dan moet de prijs nog naar 1100. is dat realistisch?

 • ron

  John J:
  5 grams zijn mooie hoeveelheden..ook voor de verkoop later.
  Al betwijfel ik of we 150 euro halen.

 • ron

  Daarbij komt dat de fysieke prijs straks vele malen hoger wordt dan de papieren.
  Mijnen gaan sluiten op papierprijzen dus valt de aanvoer ook nog eens weg terwijl de vraag alleen maar hoger wordt.

 • ron

  Dus sla je slag in deze tijd..once in a lifetime..loop niet met de kudde mee…denk altijd 2 stappen vooruit.

 • ron

  Als je alle papieren rommel bij elkaar optelt gedeeld door de hoeveel goud op aarde kom je ergens rond de 50.000$ ounce.
  Ook al wordt het bij een reset maar de helft, das genoeg.
  Kleine geschiedenis/toekomst blik:
  fase 1: geld printen, goud gaat omhoog door waardevermindering geld (is geweest)
  fase 2: papieren dump/massale verkoop maar tegelijk massale FYSIEKE koop (NU!)
  fase 3: De mogelijkheid je goud te kunnen inleveren tegen een..ahumm..goede prijs bij de overheid.
  je kunt de centen immers wel gebruiken in deze tijden.
  fase 4: herwaardering goud t.o.v het nieuwe monetaire systeem x10 of x100 of x1000….in ieder geval véél hoger!

 • John J

  Oeps rekenfoutje…

 • John J

  Ron,

  150 voor 5 gram ??????
  Zelfs goud in usd is dik 2 keer goedkoper

 • John J

  Heb me maar n nieuwe naam aangemeten om verwarring te voorkomen

 • John

  johnmetnkleinej
  Hoe kun je “alles” verliezen.?
  Ik zie de prijs fluctueren maar heb niks verloren… Het ligt er nog allemaal :-)
  Ik kan n niet te vaak zeggen: EM heb je als verzekering liggen, niet als belegging en ZEKER niet als speculatie.
  Je hebt t nodig voor t geval het systeem instort ofwel wordt gereset, en als je t niet nodig hebt gehad gaat t lekker geruisloos naar je kinderen die dan levenslang n verzekering hebben. Daar EM zelf geen inflatie kent kan het zo een verzekering zijn tot het einde der dagen

 • Ron

  Als de 5 grammen 150 doen koop ik gewoon
  Weer een partij bij, met dank aan papier.

 • Ron

  John, en als het einde huidige monetaire
  Systeem is heb je alles, heb geduld.

 • Helga

  Crisis: In april zijn flink minder woningen verkocht dan een jaar geleden. In totaal ging het om 6554 woningen, een daling met 20,4 procent ten opzichte van april 2012. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde gegevens van het Kadaster. Vergeleken met de voorgaande maand is sprake van een daling van 26,6 procent. In maart registreerde het Kadaster nog 8933 verkochte woningen. De neergang gold alle woningtypen, waarbij hoekhuizen ten opzichte april 2012 met ruim 24 procent de grootste daling lieten zien. Bij vrijstaande huizen was de daling met 13 procent het minst groot. Vergeleken met maart registreerde het Kadaster dalingen met bijna 36 procent voor hoekwoningen en met 20 procent voor vrijstaande woningen.

  Rutte: we zullen sterker uit de crisis komen……maar wel met minder vermogen bij huizenbezitters, want dat hebben overheid, banken, vastgoedsector en hypotheekadviseurs zich toegeeigend.

 • Erik

  Ik heb hier nog 50.000 euro papermoney weilswaar en vraag me af of ik nu (op 1370) zou moeten kopen of niet. Wat adviseren jullie?

 • Sebassol

  En we zakken verder…..

 • Nico

  Dave
  Alles is mogelijk ,alleen kan je daar geen uitspraken over doen het is zo simpel als wat niemand weet exact wat de toekomst brengt,wat je verwacht gebeurt juist niet en andersom.
  Zo kan de beurs elk moment bezwijken,maar wanneer?zodra je daar uitspraken over doet begeef je je op glad ijs

 • Dave

  Iedereen die hier verkondigt dat de prijzen van goud en zilver zullen stijgen op de Comex heeft het spel niet begrepen. De Comex gaat alleen nog maar omlaag…. $ 1000,-…..$ 700,-…..$ 500,-…. $ 200,-….

  De GLD wordt leeggetrokken, de LBMA wordt leeggetrokken, goudmijnen gaan failliet en worden genationaliseerd. Er zal geen gram goud meer te krijgen zijn, wie het heeft houdt het vast. Houders van papiergoud krijgen waar ze recht op hebben, namelijk papier.

  Goud is de backstop op de balans van centrale banken. De nieuwe goudprijs wordt bekend gemaakt….

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @john Re: en nu NIETS meer

  Dan heb je met een hefboom gewerkt, en heb je nu gekregen wat je toekomt.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Q&Q

  Dank je, ik zal dat artikel linken vanaf mijn blog.

  PS: Zoals in mijn blog gesteld, ik denk nog steeds dat zilver en goud goede investeringen zijn.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Dave Re: Een aardig artikel van PM Pete

  Dat artikel is spot on.
  De perma bulls schilderen graag een beeld van zwetende directeuren bij JPM en de andere BB’s als de chinesen en-masse goud kopen.
  Wel, niets is minder waar. Die lachen zich een bult.

  We moeten nooit vergeten dat wij (als samenleving) binnen het bereik van de zweep staan die zij in handen hebben. En die zweep is hun door ons (als samenleving) gegeven is! Zolang wij die zweep niet wegnemen zal er niets veranderen. En die zweep neem je niet weg door op 1 mei allemaal zilver te gaan kopen……

 • john

  Wat een super SUPER SUPER SUPER SLECHTE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! investering was dat zeg ……… Goud en Zilver hebben mij inmiddels geruineerd !!!!!!!!!!!
  je vermogen beschermen ?????????????? jaren lang heel hard gewerkt ,.. en nu NIETS meer . En dan maar beweren dat er geen goud en zilver meer te krijgen is ..Lul toch niet man,. stelletje oplichters !!!!

 • Q&Q

  Sluit er mooi bij aan OBL Rien:

  “Gerrit Zalm misleidt ABN-Amro klanten”

  Staatsbank ABN Amro laat klanten onverantwoorde financiële risico’s nemen. Dat is in het licht van de wereldwijde meltdown door subprime hypotheken in 2007 ontoelaatbaar. Het risico zit hem in de manier waarop de bank beleggingen in edelmetaal voortaan afhandelt.

  Onlangs liet ABN Amro aan beleggingsklanten weten dat zij de beleggingsvoorwaarden voor het beleggen in edelmetalen heeft aangepast. Per brief meldt ABN een andere bewaarder voor edelmetalen te hebben gevonden en dat goud, zilver, platina en palladium voortaan tegen zogenaamde biedprijzen geadministreerd zullen worden. Daarnaast zal ABN Amro niet langer edelmetalen fysiek uitleveren. Voor de aangepaste voorwaarden wordt verwezen naar de website waarna ABN Amro de brief vervolgt met de vraag of klanten nog iets moeten doen. De bank stelt: “U hoeft niets te doen. Wij zorgen dat wij uw beleggingen in edelmetalen voortaan op de nieuwe manier afhandelen en administreren”. Als beleggingsklant bij ABN Amro hoeft men dus niets te doen, aldus de bank. Maar of dit verstandig is?

  Lees verder:

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2013/05/gerrit-zalm-misleidt-abn-amro-klanten/?utm_source%3Drss%26utm_medium%3Drss%26utm_campaign%3Dgerrit-zalm-misleidt-abn-amro-klanten#.UZQW6RTCRjo

 • Q&Q

  “Wij zijn een land dat altijd graag voorop loopt. Dat zullen we dan ook binnenkort weer gaan demonstreren.

  Want volgens de Wall Street Journal is Nederland het land dat ervoor gaat zorgen dat de Euro voorgoed wordt opgeblazen.

  Welk land in de Eurozone heeft de grootste schulden? Zijn het de losbandige Grieken met hun royale door de staat betaalde pensioenen? Of de Cyprioten en hun banken die volgestouwd zijn met verdacht Russisch geld? De zwaar door een recessie geraakte Spanjaarden of de opkomende en neervallende Ieren?

  Geen van allen. Het zijn in feite de nuchtere verantwoordelijke Nederlanders. De schulden van consumenten in Nederland bedragen meer dan 250 procent van het bruto nationaal product (BNP), één van de hoogste schuldenlasten ter wereld. Ter vergelijking, in Spanje is de schuld van consumenten nog nooit boven de 125 procent uitgekomen.”

  Lees verder:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4943:nederland-is-het-land-dat-de-euro-zal-opblazen&catid=15:financieel&Itemid=28

 • Q&Q

  @ OBL Rien schreef:

  15 mei, 2013 om 10:08

  “@Q&Q Re: Andrew Maguire, de bekende klokkenluider uit London, zat samen met Max Keiser om enkele nieuwe onthullingen bekend te maken. Zelfs ABN-Amro komt aan bod!

  Leuke video, maar het leert mij een aantal zaken. Niet in het minste dat de goud proponenten het nieuws zo manipuleren dat het altijd goud positief is. Ik zal hier binnenkort eens een blog aan wijden.”
  =============================================
  9 uur later
  ===========================================
  15 mei, 2013 om 19:56

  Q&Q en all, ik heb mijn mening over “De ABN Amro default” online gezet op mijn blog:
  http://www.overbeterleven.nl/2013/05/15/abn-amro-goud-en-zilver-rekening/

  Kort: Manipulatie door de perma-bulls. Niets meer dan een storm in een glas water ;-)
  =========================================================
  Hahaha, je laat er in ieder geval geen gras over groeien! ;) lol

  Persoonlijk heb ik eerlijk gezegd minder met goud als met zilver, maar zie voor beidden het nog steeds positief in ! ;) (voor zilver wel positiever, maar dat is een gevoel!) :)

  Heb in mijn bestaan gemerkt dat op je gevoel afgaan (nog!) steeds het best uitpakt! ;)

  Verder probeer ik zoveel mogelijk te filteren uit de aangeboden informatie vandaar mijn verwijzing naar dit gesprek! ;)

 • Nico

  Ron
  Ja dat zou kunnen wanneer je papieren edelmetalen bezit ,maar zelf heb ik fysiek en voor de lange termijn,want wat nu gaande is is jaren geleden al uitgelegd dat het zelfs tussentijds naar 750$ kan zakken ,maar geen paniek want dit is heel gewoon in de beleggerswereld ,punt is alleen als je nog nooit op fors verlies hebt gestaan kan je paniekeren en daarmee foute beslissingen nemen,een ding weet ik wel de toekomst is ongewis, en in een tijd als deze gaan de dingen niet meer in een normaal verwachtings patroon,dus wat je fysiek hebt, houden tot de bom barst,en heb je nog wat cash kan je dit in goede amerikaanse aandelen omzetten,want rente op je spaarrekening kan je voorlpig wel vergeten.

 • ron

  Nico,
  Go with the flow?
  Als je dat volgt koop je nu dus aandelen en verkoop je je goud omdat iedereen dat nu doet…ja dááág:)
  Alle go with the flow schapen belanden op de slachtbank.

 • Nico

  Je weet wat ze zeggen nietwaar? go with the flow.
  Staar je niet blind op 1 markt er is zoveel meer,alles op zijn tijd goud en zilver komt wel weer een keer alleen nu even niet meer.
  http://psychologie-nu.blogspot.nl/2006/06/niet-kunnen-kiezen-go-with-flow.html

 • Temp242

  Beste Enrico,
  Je kan je vakantieook betalen in ounces. Alhoewel met de koersdalingen…maar dat is nu nét de bedoeling…
  Aandelen moet je hebben, het gaat écht de goede kant uit met de economie, blablabla.
  Voor de rest, héél graag gedaan, je bent een man met een goede inborst zoals velen hier en NU ga ik lepelen!

 • ron

  Het is maar papier..

 • Temp242

  Beste Stafke, mooie bijdrage(buiten dat französich gezeik), geniet ervan. Nog een Vlaamsche hufter(in franzozenland).

  Bah…
  Ik ga pas naar franzozenland wanneer franzozenland op zijn gat ligt.
  Waar is die Primperan?
  Ik wou net gaan lepelen, bedankt hé.
  Groeten.

 • Enrico

  @ Stafke
  “Ik heb t nooit begrepen die vorm van hypotheek. Ik hoop dat alles ok komt, enrico.”

  Ach, “alles sal reg kom” zie mijn opa altijd. Laten we het daar maar op houden.
  Je hebt trouwens helemaal gelijk, af en toe moet je even geen nieuws, media en andere ruis op je radar hebben.
  Ook iets wat ik de afgelopen tijd pas heb geleerd…
  Geniet lekker, daar in de Provence! Proost!

 • Temp242

  Nog even antwoorden op Onze Enrico (voor dat ik ga lepelen…), Tja, min4% ja dat is behoorlijk, maar hij gaat zeker naar de 20 misschien zelfs naar de 15, doe maar hoor. De twijfelaars die stappen zéker niet in, die is al gelukt. De angsthazen verkopen. De grote beleggers(papieren) dumpen als zot en vluchten in aandelen, staatsobligaties…, ik ‘voorspelde’ een ‘mini-beurscrash’ medio maart ll., welnu die is er niet, wél op de PM’s, maar zie alles achterstevoren. De waarde van papieren zilver en goud kan in theorie gaan naar nul, maar fysiek heb je nog altijd je ounce. Als zilver het punt van 15 nadert, dan hebben we ofwel een complete implosie ofwel oorlog of een combinatie van beiden.MVG.

 • ron

  Dijselbloem zegt bodem is bereikt…mooi:)

 • Enrico

  Tsjonge, zilver weer hard naar beneden… is de bodem al in zicht of niet? Wie zal het zeggen…

 • Stafke

  Munten die ik 3 weken geleden bestelde en nu pas onderweg zijn zijn ondertussen alweer 70cent minder ‘waard’ geworden.

  Ik zit momenteel in de Provence, ver weg van alle klotezooi, het Geruis en Gelul op de MSM. Mei, alle vogels leggen een Ei. Totale rust, op enkele Vlaamse Gaaien die ruziemaken na, de meesjes brengen rupsjes aan, enkel het geluid van krekels en zoemende bijen. De wijn ranken hebben dringend zon nodig. Ja ook hier is het weer niet denderend.

  Al een week mijd ik alle nieuws, wat een gelukzaligheid, toch wou ik toch even piepen op mn meegebrachte ipad, dan kopen we nog maar bij he. Beetje bij beetje. Lager en lager.

  Ik raad iedereen aan es af en toe de Ruisknop uit te zetten. Geen media, nieuws, blogs of ander gedoe dat je ergert. Mijn eigen Buccolica. Wat is Frankrijk toch mooi, 1 probleem: er wonen Fransen.

  O ja, dat van die aflossingsvrije hypotheken, wat een Godsgruwel zeg. Temp, we mogen blij zijn dat dit bij ‘ons’ in B geen algemeen gebruikte vorm van hypotheek was zeg. Ik noem zoiets zelfs niet kopen maar huren.
  Al vraag ik me dan af, als je enkel rente betaalt, dan hou je toch veel salaris over om elders in te beleggen/spenderen/sparen?

  Ik heb t nooit begrepen die vorm van hypotheek. Ik hoop dat alles ok komt, enrico.

  U weze allen gegroet, er raast storm rond Le Géant, maar morgen roept de Hopvogel weer, maken de Gaaien ruzie en zweeft de buizerd rond, en ik geniet van mn wijntjes, pastiesjes en mn fiets en wat de Zilver Koers ook doet.

 • Enrico

  Beste Temp,

  zoals ik al zei: ” Ik wil ook nog een beetje geld overhouden om leuke dingen mee te doen!”
  Daarmee bedoel ik een keer op vakantie gaan maar ook ounces aanschaffen, alleen even iets minder dan afgelopen 2 jaar.
  Maar goed om te horen dat je bent begaan met mijn lot!

 • Temp242

  En ondergetekende gaat lepelen, méér zit er vandaag niet in…
  Slaapwel allen.

 • Temp242

  Andreas is bezig met een soixante neuf.

 • seppel

  Andreas, koekoek, koekoek, waar ben je…………

  Mis je (nog nooit eerder tegen een vent gezegd en ben dat ook niet meer van plan, tenzij tegen een franzoos om den Temp wat te pesten)……………..

  ANDREAS ??????????????????????????????

 • Temp242

  Seppel, OK you have a life.
  Maar…
  Verdomme…

 • seppel

  “Pietje” heeft daarnet nog iets geschreven Temp, let op je woorden.

 • Temp242

  Beste Amstelbob, en ik volledig met u eens mbt. laatste alinea, tja, ze hebben de mensen goed bij hun pietje.MVG.

 • Amstel (Bob)

  @Temp
  “u kan altijd nog weer verder gaan met aankopen van edelmetalen…”
  >Ik dacht het niet, tussen NU en één jaar is de markt volledig opgedroogd.

  Volledig mee eens!
  Met wel de kanttekening:
  -tussen nu en 1 jaar is uw eigen buikgevoel-aanname, geenszins zekerheid at all.
  -alles heeft zijn prijs. Fysiek goud zal nooit onaankoopbaar zijn mits de geboden prijs aanvaardbaar is. De hoogte van die prijs zal de tijd ons leren, in ieder geval hoooger dan de papierprijs heden.

  En tegen dat licht kun je je afvragen of je je zuur verdiende centen wel in die (hypo)put moet gooien.
  Consumptieve schulden echter met meeste spoed afkopen wegens ontbreken onderpand, ter voorkoming van verdere slavernij.

 • seppel

  Ik spaar niet Temp, bij mij ligt alles in de kelder, met een bascule om af en toe een en ander te wegen kwestie van zeker te zijn dat de muizen er niet aan gezeten hebben.

  Maar uitnodigingen om te eten en te drinken kan ik nooit afslaan.

  En ’t was ook nodig. Mijn dashboard gaf aan dat de roetfilter (van de auto, niet de mijne) verstopt was. Telefoontje naar de garage, en daar kreeg ik goede raad : 10 minuten rijden boven de 3000 toeren en ’t is opgelost . Als mij zo een verhaal verteld wordt door een “technieker” doe ik dat. Na de hapjes en de drankjes bleek dat du!s wel + 190 km/uur te zijn, die 3000 toeren. Maar ’t lichtje is uit, geslaagde avond, auto hersteld, educatievie opvoeding gehad van BNP, goed gegeten, goed gedronken,……….

  Wat wil een mens nog meer zageman ?????

 • Temp242

  Natuurlijk bén je geen hufter, ik ken je te lang..én heb je te graag..het is een boutade, de vlaamsche… (vlaams) en de hufter(onze buren)…dus een Vlaamsche hufter. Zéker niet persoonlijk.Alhoewel het bijna onvergeeflijk is dat een Vlaming naar een franzozenbank stapt, hé jongens ik ben toch ZO blij dat jullie onze geparkeerde 50 miljard euro in de failliet franzozene-economie pompen….ik geef je een goede raad, ik zou er niet te veel geld sparen bij die lieden, want als het straks verkeerd afloopt daar in franzozenland, dan worden éérst de boekjes in belgenland gekraakt, dààr mag je zeker van zijn.

 • Temp242

  Beste Enrico, wel oppassen dat je straks geen (papieren) geld meer kan overhouden als je geen rugdekking hebt.Ik zou toch min. 10% van je netto-wedde in PM’s blijven investeren ongeacht welke koers dan ook, en vergeet bovenal NOOIT, denk in ounces, niet in euro’s,want de euro bestaat binnen dit een vijf jaar niet meer in zijn huidige vorm, je zal tegen die tijd dan maar een ‘vermogen(papieren geld) hebben opgebouwd.MVG.

 • seppel

  En aan eten en drinken van de franzosen al evenmin, ’t is altijd spijtig wanneer ik met vrouw en hond uit de Duitsche Bosschen aan de schnitzel moet. Hond prefereert Jägerschnitzel. Ik droom dan van de französische küche.
  En ik ben geen hufter.
  Toch gegroet.

 • Nico

  Beste Temp wat heb je toch tegen franzozen,komt dat omdat hun kaas beschimmeld is de wijn zuur ,en de mensen bitter.

 • Temp242

  Klopt, maar géén haar aan mijn hoofd denkt eraan dat ik ooit maar dan ook ooit naar een fransoos zal luisteren.Dat die onverlaten gaan preken in hun thuisland, La Douce France is op één haar na failliet.

 • Enrico

  @Lamberto,
  bedankt voor je reactie. Ik denk dat ik het PM gebeuren even op een laag pitje zet (sorry Rolf). Voornamelijk omdat ook ik denk dat de huizenprijzen de komende jaren nog verder dalen en daarna wellicht niet snel weer zullen stijgen. Ik wil niet te ver “onder water” komen te staan… Maar ik ga me daar ook weer niet helemaal blind op staren. Ik wil ook nog een beetje geld overhouden om leuke dingen mee te doen!

 • seppel

  Er is nog nooit iemand gestorven aan luisteren Temp.

 • Temp242

  Bah Seppel, ik zou alles uitkotsen bij de franzozenbank. Ik ben beter van je gewoon, vlaamsche hufter.
  O.K. die wijven aldaar, maar dat zijn bankhoeren, geloof me die ken ik.
  Voor de rest blijf je nog mijn maat, maar neen, dàt had ik nooit gedacht van je, ga terug de bos in met je vriendin en…Vriendelijke groet.

 • seppel

  Na die hapjes en die drankjes is dat niet nodig Temp!

 • Temp242

  Dag Seppel,
  Innige deelneming.

 • seppel

  Men is al lang een stukje vergeten van “immobiliën” : het is namelijk immobiel. Het kan, al dan niet, waarde hebben, maar je kan het niet meenemen, en ook niet verkopen wanneer jij wil. IMMOBIEL, we hebben het laatste nog niet gezien.

 • seppel

  @Temp

  Ben al lang terug Temp. Vanavond een boeiende avond gehad met mijn vrienden van BNP-Paribas in Kasterlee alwaar ze een 100-tal van het geslecteerde “geachte cliëntele” onderwezen in wat te doen met hun centjes. Als ik ze puntjes moeten geven (buiten de hapjes en de drankjes, die meer dan uitstekend waren, waarvoor dank)
  In de min :
  – centjes investeren in high yield bonds, liefst ergens ver weg en in de locale munt
  – centjes investeren in aandelen, TINA, meesurfen op de golf
  In de plus :
  – klein beetje opletten met Japan, da’s iets raars, dat kennen we nog niet, kunnen we dus niet veel over zeggen

  Maar zoals gezegd, lekkere hapjes, prima wijn, sfeervol kader, charmante “portfolio managers” (vooral vrouwelijk en bijzonder aangenaam gekleed)

  Daarvoor, beste Temp, kom ik terug uit de Duitsche Bosschen alwaar ik mij behoorlijk goed thuis voel.

  Gegroet !
  Seppel

 • Temp242

  Beste Lamberto, ik kan u ergens volgen, maar, u laatste alinea, “…u kan altijd nog weer verder gaan met aankopen van edelmetalen…” Ik dacht het niet, tussen NU en één jaar is de markt volledig opgedroogd.Mvg.

 • Lamberto

  @Enrico

  Laten we er theoretisch eens van uitgaan dat de waarde van uw huis binnen vijf jaar nog eens met 40% gaat dalen.
  De hoogte van uw hypotheek en de teruglopende waarde van het huis zal bepalend zijn of de bank tijdens deze periode bij u aan de bel trekt met het verzoek om bij te storten.
  U weet wel “Margin”.
  Als ik in uw schoenen stond, dan probeerde ik zo snel mogelijk de hypotheekschuld met het jaarlijkse dalingspercentage terug te brengen.
  Mocht u financieel weer met uw neus boven het water komen te staan, dan kunt u altijd nog weer verder gaan met het aankopen van edelmetalen.

 • Dave

  @OBL Rien

  Goed artikel op je website. Aan beide zijden wordt inderdaad een hoop bullshit verkondigd.

  Een aardig artikel van PM Pete

  http://preciousmetalspete.blogspot.nl/2013/03/answer-me-this.html

  The end to the paper gold charade and fraud will come in a form of revelation that will leave investors in no doubt that ALL paper promises of “gold” will, and can, NEVER be honoured!! The investing public will be in no uncertainty as to what to do- NOT to buy paper gold products, but to SELL immediately any paper gold lies they have previously purchased. Investors will dump -at breathtaking speed- all paper “gold” products.

  And the effect on the Comex/LBMA “gold” price?!

  So who will gain as the Comex/LBMA paper gold public PRICE hurtles downwards? Gee, who’d have thought it?! Only the BBs who’ve created all that paper gold out of thin air, sold it high, and now will cash settle those contracts at the trading-halted price of perhaps $150-200.

  This is the designated outcome for the paper gold market. How could you have been so blind as to believe the lies the “gold experts” would have you believe? How could you have been so blind as to fail to see that there is no comeuppance for those who run the show?

  You have just one route to protecting yourself. Sell all and any paper gold you possess. Do it now. It’s worthless. BUY Gold Bullion; ONLY Gold Bullion. Get your hands on as much as you can. Central banks are!

 • Temp242

  Hahaha, die snel.
  Zal het mijn maat zeggen bij het volgende cafébezoek.
  Groeten.

 • Snel

  @Temp, het is maar net hoe ze in de slappe was zit.
  Als dat wel goed zit maakt het mijn inziens niet veel uit.

 • Temp242

  Onze Gerard ook wel, en niet de vergeten onze Vriend Seppel die(nog?) steeds aan het wandelen is in het bronstige eiken woud van Deutschland.

 • Enrico

  Beste Temp,
  die vraag kan maar door 1 persoon op dit blog beantwoord worden….
  Andreas…kom er maar in!

 • Temp242

  Een vriend van me vroeg me onlangs: ‘moet ik een minnares nemen in tijden van deflatie of inflatie?’
  Heren, graag jullie visie.

 • Enrico

  Beste Gerard, Ron, allebei hartelijk dank voor jullie reactie.

  ik ben geen rijk man, modaal inkomen. Gelukkig nog een baan. Mijn vrouw ook.
  Ben dom geweest (en een beetje pech gehad) om net voor 2008 een huis te kopen met aflossingsvrije hypotheek. Verwarmingsketel en notariskosten in de hypotheek. Dom, dom dom. Ik geef het toe. Volledig omgepraat door een mannetje die zei dat huizen alleen maar meer waard konden worden.
  Twee jaar geleden “ontwaakt” en o.a. dit blog ontdekt.
  Gelukkig nog zo slim geweest om niet een maximale hypotheek te nemen.
  Als ik mijn baan zou kwijtraken hoef ik nog niet meteen mijn huis uit, maar een probleem zou het wel kunnen worden.

  Van het geld dat ik vrij te besteden heb, spaargeld, heb ik nu inderdaad zo’n 30% in PM omgezet de afgelopen 2 jaar. Dit leek mij wel even genoeg. Maar door de dalende prijzen de afgelopen maanden ben ik aan het twijfelen geraakt wat nu verstandig is. Meer PM kopen (goed koopmoment) of hetzelfde bedrag aflossen op de hypotheek, (dalende maandelijkse kosten) . De afgelopen 2 jaar heb ik beide gedaan, dus PM aangeschaft en ook afgelost.

  Gerard, eigenlijk komt dat dus in grote lijnen overeen met jouw antwoord…

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  Q&Q en all, ik heb mijn mening over “De ABN Amro default” online gezet op mijn blog:
  http://www.overbeterleven.nl/2013/05/15/abn-amro-goud-en-zilver-rekening/

  Kort: Manipulatie door de perma-bulls. Niets meer dan een storm in een glas water ;-)

 • Temp242
 • Temp242

  Groeten uit België.
  Met onze eigen Pippo in actie:
  Kijken vanaf minuut 1.29!!!
  Doen! en vooral lààààààààààààààààààààààààchen!
  http://tele.rtl.lu/waatleeft/replay/v/20130514/5/2992231/

 • Temp242

  Beste PM, laat de beursballon zich nog maar verder vullen met Lucht en dan boem, of zoals gisteren duidelijk aangegeven via link (A. Maguire) goud naar 5000dollar, maar wie heeft dan NOG goud, allemaal naar de aandelen/spaarboeken gevlucht…

 • Snel

  Hmmm,aan de zpelvaute te zien is PM Pietje. ;-)

 • pm

  Pietje had gelijk één half jaar geleden .
  Maar nu horen we niets meer van hem om dat velen hem hier voor gek verklarden . Maar
  Alles is uitgekomen zilver en goud vet in de min en de beurskoersen vet in de plus.
  Maar droom maar lekker verder hier met ze alle .

 • Erik

  @Gerard + all: Japanse 10-jarige overheidsobligaties verdubbelen in 6 dagen tijd van 0.44% naar 0.86%.

  Het loopt daar in Japan al fout af voordat de doelstelling om inflatie te laten ontstaan gehaald is, mocht dit ooit gaan gebeuren.

 • Gerard

  Daarbij zie ik niet zo snel je eigen huis in box3 belast worden.
  De stimulans zal meer gericht worden op aflossen. Ze willen namelijk van de renteaftrek af.

 • Gerard

  Beste Ron
  Hypotheek blijft toch even hoog?
  De waarde van je huis, over of onderwaarde, doet daar helemaal niets aan af.

 • Ron

  Gerard, hypotheek aflossen?
  Niet vergeten minimaal 2 stappen vooruit
  Te kijken, overwaarde is straks vermogen
  En vermogen betekent betalen.
  Eerst 1,2% dan 5% en daarna 10%.

 • Lamberto

  Te veel van uw vermogen geïnvesteerd in edelmetalen.
  U ziet voor de komende jaren geen explosieve prijsstijging in zicht komen.
  Dan is nu voor u het tijdstip aangebroken om tot jaarlijkse belastingvrije fysieke schenkingen van dit metaal aan uw kinderen en kleinkinderen over te gaan.
  Natuurlijk wel onder de beperking dat ze het niet mogen verkopen, maar als basisfundering voor het nog eventueel op te bouwen vermogen moeten gebruiken.
  Met een beetje geluk gaan ze nadenken wat het eigenlijk inhoud om edelmetaal te bezitten.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Q&Q Re: Andrew Maguire, de bekende klokkenluider uit London, zat samen met Max Keiser om enkele nieuwe onthullingen bekend te maken. Zelfs ABN-Amro komt aan bod!

  Leuke video, maar het leert mij een aantal zaken. Niet in het minste dat de goud proponenten het nieuws zo manipuleren dat het altijd goud positief is. Ik zal hier binnenkort eens een blog aan wijden.

 • Erik

  Gerard, er is in 2013 een historisch hoge vraag naar PM mn in Azie. Shanghai-beurs levert in tegenstelling to COMEX veel meer fysiek uit, heeft in de maanden Januari-April meer uitgeleverd dan het totale jaarlijkse gouddelvingsvolume en moet sinds April goud importeren uit Europa. Natuurlijk mede dankzij lage prijsniveau van goud, maar links- of rechtsom krijgt dit scenario spoedig positieve konsekwenties voor de mijnen en verwacht ik dus dat huidig prijsniveau van aandelen zo ongeveer de bodem is.
  Een reden waarom deze an sich risicovolle aandelen laag staan is dat reguliere aandelen nu hoog staan, maar dat zal een correctie krijgen. Voorts is de reden voor het gaan klappen van de Japanse Yen het gaan klappen van obligatiemarkt omdat door de renteverhoging de overheidschuld onbetaalbaar wordt.

 • Gerard

  Erik

  Ik zou niet te hard van stapel lopen. Tijd genoeg. Mijnaandelen zitten nog steeds in een zware langdurige berenmarkt. Er is nog geen enkel teken van uitbodeming.
  Wat betreft Japan, gaat niet op. Japan is nu al 23 jaar deflatie aan het bestrijden met QEs. De eerste QE was al in 1990. Als ik goed geteld heb zijn het er 7 of 8. Waarom zou deze dan wel helpen? Geloof me, deflatie is een uiterst lastig en moeilijk te bestrijden horror.

 • Gerard

  Enrico
  In de eerste plaats ben ik het helemaal met Bob eens. Het is heel sterk afhankelijk op ieders persoonlijke situatie.
  Maar een ding moet je NOOIT doen. En dat is VOL in PM gaan. Je zag wat daarvan kan komen. Ga niet verder dan 25 hooguit 30 procent van je vermogen in PM.
  Je hypotheek aflossen is op dit moment een goede investering. Daar wijs ik overigens al jaren opop dit blog.
  Die hypotheek blijft namelijk even hoog, terwijl je geld meer waard wordt in deflatiee tijden. Dat betekent dus leterlijk dat hypotheek steeds zwaarder en hoger wordt t.o.v. Je inkomen. Want dat je hypotheek weg zal inflatreren in de nabije toekomst is nog lang niet zeker. Tot nu toe is sinds de uitbraak van de deflatie-crisis in 2008 de hoge inflatie gewoon uitgebleven.
  Nog anders gezegd, je zal er aan moeten wennen dat je nogmaals 10 tot 20 procent van je koopkracht zult verliezen indien deflatie krachten aanhouden.en daar ziet het wel naar uit. En als er dan toch hogere inflatie zou komen, dan nog zie ik in deze crisis dit niet doorberekend gaan worden in rente of loonstijging. Integendeel!
  En dan ga ik er nog maar van uit dat je je baan behoud. Wat als je die ook verliest? Wie is nu nog zeker van zijn baan?
  Hypotheek (gedeeltelijk) aflossen is in dit soort crisis een uitstekende belegging. Maar, nogmaals, wel afhankelijk van je persoonlijke situatie.
  Een hypotheekvrije wonig heeft al helemaal het voordeel van vrijstelling box3 plus vrijstelling huurwaardeforfait. Wordt ook vaak vergeten.

 • Enrico

  @Amstel (bob)
  Dank voor uw reactie. Stof tot nadenken, precies de reden dat ik dit blog bezoek!

 • Erik

  Goud en zilver verder omlaag :-)
  En de mijnaandelen ook.
  Ga dus weer bijkopen.
  Voor dat de het in Japan gaat knallen (rente op staatsobligaties omhoog) en daarna de DOW duikelt.

 • Helga

  De baas van Shell (PvdA’er) nu bij Pauw en Witteman.
  Hij ontkent het niet.
  Goed dat dit prijskartel in de Mainstream Media (MSM) aan de orde komt, hoewel we vanzelfsprekend niets van Rutte mogen verwachten.

 • Amstel (Bob)

  Gerard, sorry, voor mijn beurt.
  @Enrico:
  Is een vraag die in 1e instantie ligt bij uzelf: hoe en tot wat bent u opgeleid en wat is uw arbeidsverleden?
  Daarnaast: staat uw hypotheek nu reeds “onder water”?
  En wat is de hoogte van uw hypotheek tov inkomen?

  Het is niet gezegd dat PM de “economie” gaan outperformen op korte termijn.
  Op lange termijn gaat het met PM (goud) vast goedkomen, maar wel moet u eerst die deflationaire periode doorkomen (zie ook WOII).
  Zodra de rente op currency gaat toenemen, zijn er hogerhands toekomstbepalende BESLUITEN genomen, want in principe kan NIEMAND meer een hogere CURRENCY-RENTE betalen (=kosten voor krediet).

  Uw vraag is een logische, maar hier past geen standaard antwoord op.
  (sjee, ik zou adviseur moeten worden! Maar ben bang dat ik dan geen knaak verdien :)

 • Enrico

  @Temp:
  Da’s aardig van je, die bepantsering van zilver!

 • Temp242

  Beste Enrico,
  Geen nood, we kleden jou en jouw ros wel behoorlijk aan hoor!:

  http://i753.photobucket.com/albums/xx175/kiohkle4467/xintupian/DSCN9477.jpg

 • Temp242

  Nieuwe trend bij handelaren? Bij aankoop van goud of zilver: minstens vijf à tien eenheden te kopen?In de veronderstelling dat die items NOG te koop zijn, andere zijn meestal al ‘out of stock’Was vroeger niet!

 • Enrico

  Nou Temp, mij wil je er niet bij hebben hoor. Ik zou het in mijn broek doen!

 • Temp242

  Wijs is die man, net zoals onze Gerard, wel dat zijn nu eens mannen met welke ik in de frontlinie zou willen staan.

 • Enrico

  @Temp:
  ik denk dat Andreas stiekem is geëmigreerd naar een warm land en al zijn muntjes heeft verborgen in een dubbele wand van een graansilo! Zo slim is hij wel!

 • Temp242

  Beste Enrico, Graag gedaan maat.MVG.
  Hoe zit het eigenlijk met mijn Broeder Andreas?

 • Helga

  Zojuist op NOS-journaal: EU onderzoekt Shell op maken van prijsafspraken.
  Shell domineert de NL-markt.
  Dus waarom initieert onze regering niet zo’n onderzoek, maar laat ze onze ambtenaren wel onderzoek naar prijsafspraken in WC-potten en fietsen-branche doen?
  Ons koningshuis is grootaandeelhouder bij Shell.
  Snappen jullie het nu?!

 • Enrico

  Temp, Q&Q, bedankt voor jullie reactie.

  @Gerard, ik zou graag jouw mening horen over mijn eerder gestelde vraag:
  http://www.thesilvermountain.nl/blog/5437/zilver-baren/nieuwe-zilveren-en-gouden-producten.html/comment-page-3#comment-70215

 • Temp242

  Beste Q&Q en of jij ziet, en dit is als een compliment op te vatten, MVG.

 • Q&Q

  Sorry Temp hetzelfde zie ik! ;)

 • Q&Q

  Andrew Maguire, de bekende klokkenluider uit London, zat samen met Max Keiser om enkele nieuwe onthullingen bekend te maken. Zelfs ABN-Amro komt aan bod!

  De futuremarkten voor goud en zilver hebben mogelijk de grootste hefboom uit de geschiedenis van dit financiële systeem. De papierenmarkt nadert een complete implosie volgens Maguire, want de fysieke markt droogt volledig op als de prijsmanipulatie doorgaat.

  De potentiële prijsexplosie voor goud en zilver zal ongezien zijn!

  http://slimbeleggen.net/klokkenluider-complete-meltdown-futuremarkten-voor-goud-en-zilver-nabij/

 • Temp242

  https://twitter.com/intent/user?screen_name=Anonymous1BE&tw_i=334306460123164672&tw_p=tweetembed

  Uit de mond van een kennis van me, een zeer bekwame iT’er, nerd zoals u wil:”België kan dit NIET aan, lees oplossen…als dit zou gebeuren…Langs de andere kant mbt. restricties op bepaalde sites… Moet ik het verhaal van het Roze Gazetje of Knack nog eens uit de doeken doen??? Persvrijheid, recht op vrije meningsuiting in België, mijn gat ja…

 • Temp242
 • Sebassol

  Gerard, wat zeg je hiervan?:

  http://www.lemetropolecafe.com/img2013/Midas/STANDREWS0513_html_70c13ece.jpg

  In de EU vind er deflatie plaats, in de US en UK stijgt het behoorlijk!

 • Temp242
 • Temp242

  De eurofielen zijn écht wanhopig aan het worden.
  Ze hebben echt geld nodig:

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/EU_verhoogt_druk_op_Zwitserse_banken.9344200-3140.art

 • Temp242

  Even opfrissen :al veertien dagen ‘oud’, Den Nigel in Full Action!

  http://youtu.be/UZap5n3zGZ8

 • Temp242

  Beste Q&Q, het gaat er in de praktijk op neer komen,dat spaarders de casinospeculanten cfr.banken gaan mogen redden.MVG.

 • Erk

  Istat : inflation at 1,1 % in Italy

  Historisch laag cijfer voor Italie!
  Deflation is there.

 • Seppel

  @cp
  Ik gebruik een “bascule”

 • cp

  Gebruiken jullie software om jullie schatkist bij te houden? :) Van die online portfolio management tools?

 • Q&Q

  Ze zijn echt helemaal gek geworden! :(

  “ECB dringt aan op complete bankenunie

  De Europese Centrale Bank (ECB) wil dat er een complete Europese bankenunie wordt opgetuigd, voordat de centrale bank het toezicht op Europese banken op zich neemt.

  Dat stelde ECB-bestuurder Jörg Asmussen dinsdag.

  Asmussen benadrukte daarbij het belang van een gezamenlijke Europese pot om de kosten van het faillissement van grote banken uit te betalen. ”

  http://www.nu.nl/economie/3422081/ecb-dringt-complete-bankenunie.html

 • Q&Q

  “DE GROOTSTE COMPLOTTHEORIE OOIT”

  Sadam Hoessein (Irak) had het ooit over de “mother of all battles” en zo heeft Dave Hodges het over de “mother of all conspiracy theories”.

  Op zijn website (bronlink) legt hij uit dat deze samenzwering erop uit is om het leven van en in grote wateren kapot te maken om daarmee een nieuwe industrie uit de grond te kunnen stampen.

  Dat gaat dan om een miljardenindustrie waarbij een overstap wordt gemaakt van conventionele olie naar biobrandstof die grotendeels afkomstig is van algen.

  Degenen die hierbij betrokken zijn, zijn niet de eerste de besten. Zo maakt ondermeer de Amerikaanse regering deel uit van die groep, maar ook bedrijven als BP (British Petroleum), Exxon, Nalco, GM (General Motors), GE (General Electric), Goldman Sachs en uiteraard individuele miljardairs en politici.

  Volgens Hodges zijn al deze psychopaten bereid om bijvoorbeeld de Golf van Mexico op te offeren voor deze grote, nieuwe en vooral lucratieve industrie. In zijn wekelijkse radioprogramma legt Dave Hodges uit wat hij denkt dat er nu gebeurt:

  Lees verder:

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=4934:de-grootste-complottheorie-ooit&catid=20:het-complot&Itemid=33

 • ron

  Even terug naar het onderwerp.
  Stel, ik koop die 100 troy ounce zilverbaren btw vrij in douane depot van jullie, komt mijn naamkaartje er dan op te staan, eventueel met “afblijven! gereserveerd voor *****” of kan het voorkomen dat wegens tekort of andere constructies dezelfde baren 10x kunnen worden verkocht zoals dat op de papierenhandel ook gaat?
  Kan ik tevens mijn baren zeg…over 6 maand..controleren bij de douanedepot of ze er nog steeds liggen?

 • Nico

  Beste Temp
  Nee natuurlijk gaat niet iedereen tesla kopen, wat ik wou zeggen is dat de geldstromen meer richting aandelen gaan en goud etf’s meer en meer gedumpt worden waardoor de edelmetaalprijs veel verder zal gaan zakken,in die handel is het nou eenmaal simpel om met een muisklik van goud etf naar een goed presterend aandeel te hoppen, het is dan wachten tot de beurs langdurig in de mineur komt,waardoor kapitaal andere richting gaat kiezen en goud weer kan gaan stijgen,door de lage rente stand wil men toch rendement halen en aangezien goud dalende is zal men daar steeds meer afscheid van gaan nemen is mijn verwachting, alleen fysiek zal nog wel vastgehouden worden voor de lange termijn,maar de papierspeculanten die juist de prijs zo opgedreven hebben zoeken hun rendement elders momenteel.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  Jim Sinclair lijkt helemaal op de freegold gedachte te zijn overgestapt.

  http://www.jsmineset.com/2013/05/13/free-gold-the-end-game-now-in-process/

  PS: Ik zeg overgestapt omdat zijn oorspronkelijke standpunt er welliswaar dicht bij stond, maar niet exact gelijk was.

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Temp242 @Enrico

  Wat de banken willen zou me een rotzorg zijn, dat is hun probleem.
  Wat ik wil is een zo zorgeloos mogelijk leven. Als ik een hypotheek had, dan zou ik die zo snel mogelijk kwijt willen raken.

 • Gerard

  Lamberto
  Re. We zijn Europees kampioen schulden maken geworden.

  Lijkt mij ook niet zo moeilijk met, volgens Wekers, 5000 verschillende soorten fraudezaken in Nederland.
  Van die 5000 zijn er slechts 5 in het nieuws geweest de laatste tijd.
  Kinderbijslag en toeslag Marokko.
  Zorg, huur en kindertoeslag Polen en Hongarije.
  AOW Marokko en Turkije, (terugkeerders sterven nooit)
  Fraude in de zorg door verzonnen declaraties medisch specialisten ( uit zeer betrouwbare bron vernomen dat ziekenhuis Venlo alleen al goed is voor 1 miljard per jaar).
  Dubbele woonplaats opgeven voor sociale dienst en toeslagen huur, kinder en zorg.
  Ik hou maar op, blog veel te klein….

  Fraudes die al vaak 10tallen jaren bestaan, en het gaat gewoon door. De overheid interesseert het geen bal. Ze verhogen gewoon de belastingen en accijnzen. Veeeeeeeel gemakkelijker dan fraude bestrijden.
  Zo kan de ambtenaar weer rustig verder slapen (tijdens het werk).

 • Gerard

  @Marc

  Dan had ik je verkeerd gegrepen. Jouw antwoord doet mij goed.
  Bedankt.

 • Q&Q

  @ Enrico

  Beste Enrico, persoonlijk denk ik dat als je huis “onder water” staat je het best in ieder geval dit gedeelte kunt aflossen! ;)

  Betrap mezelf erop om te kijken wat eventuele woningverbeteringen qua prijs voor (meer!) rendement bij verkoop nog gaan opleveren en/of ik hier niet beter aantal muntjes voor kan aanschaffen om mettertijd dit te doen of te helpen om te verkassen! ;)

  Hypotheekrente nu afsluiten tot in ieder geval het eind van de looptijd en ingebouwd boete-vrij aflossen lijkt me al aardige zekerheid! ( weet je in ieder geval waar je aan toe bent de komende tijd!) ;)

 • Sebassol

  De tekenen hiervan zijn nog nergens ze zien….. of gaat Draghi binnenkort de Amerikanen en japanners overtreffen? :)

 • Temp242

  Beste Enricio,aflossen haha., Dàt is nét wat de bankjes willen, dan krijgen ze geld in handen, jouw geld.Nogmaals de overheden hebben àlle belang bij een hyperinlatie.Dus die komt er. Weg met die deflatie-zever, banken houden daar OOK niet van, neen, de hyperinlatie staat voor de deur.

 • Enrico

  Als ik het een beetje goed begrijp zijn we er hier op dit blog redelijk over eens dat we een periode van deflatie tegemoet gaan. Eerste tekenen van deflatie zijn er. Wat gaat er gebeuren met b.v. hypotheekrente in de komende b.v. 2-3 jaar. Gaat die omhoog? Is het dan slim om nu extra af te lossen als je kunt? Sommigen zeggen juist, nee niet aflossen, schaf PM aan. Zelf denk ik dat ik nu het best het geld dat ik kan missen kan gebruiken voor zowel aflossen als PM kopen. Graag jullie mening!

 • Temp242

  Niet IEDEREEN gaat Tesla kopen hé Beste Nico. Feit IS en Blijft dat de beurzen zelfs papieren goud op en top gemanipuleerd zijn, maar dit zijn laatste stuiptrekkingen van een systeem dat zijn einde nadert.MVG.

 • Nico

  En ja aandelen doen het goed vooral technologie doet het goed,waarbij tesla motors inc. er uit springt in een maand tijd van 40$ naar nu 87$ van daar minder interesse in goud etf’s

 • Nico
 • Temp242

  Dan bijt mittalleke in het stof, me dunkt, die omhooggeblazen Indiër.

 • Nico

  Wat was ook al weer de volgorde van oorlog?
  eerst valuta en dan handelsoorlog,en dan als laatste een ”gewone en echte oorlog”

  mittal bijt het spits af met de handelsoorlog

  Stahlriese Mittal: Europa soll China Handelskrieg erklären
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/13/stahlriese-mittal-europa-soll-china-handelskrieg-erklaeren/

 • Ethan

  Twee echte must, must, MUST listens: :)

  ———————————————

  Joseph P. Farrel – NEWS AND VIEWS FROM THE NEFARIUM MAY 9 2013

  http://gizadeathstar.com/2013/05/news-and-views-from-the-nefarium-may-9-2013/

  In one of the most important News and Views yet, Joseph comments on a crucial article sent to him by Ms, N.H., by Darryl Schoon : Gold: Who’s Selling Who’s Buying Who’s Lying

  ———————————————

  En gerelateerd dit interview:

  Daniel Estulin – The Octopus Deception, WikiLeaks & Bilderberg
  May 9, 2013

  Daniel Estulin is an investigative journalist who has been researching the Bilderbergers for over 14 years. He is the author of The True Story of the Bilderberg Group and the host of a show on RT (Russia Today). Daniel joins us to discuss real life key elements from his novel Octopus Deception, based on the work of Danny Casolaro.

  **
  We’ll discuss Operation Lily and the war loot stolen in Asia by Japanese forces during World War II, ultimately ending up in the hands of The Black Eagle Trust, of which controls the world economy and governments. Daniel talks about the planned destruction of the economy in order to maintain the system of control by international bankers as a new form of empire. He explains how money has nothing to do with economy. We speak more on the strong dollar policy, financial terrorism and the central banking warfare model.
  **

  Later, we discuss Daniel’s book “Deconstructing Wikileaks.”He gives us his take on Wikileaks, Julian Assange, the Occupy movement and Anonymous. We end on Jim Tucker, the trailblazing journalist and author of Jim Tucker’s Bilderberg Diary, who, since 1975, has focused on the Bilderberg Group. Daniel explains how the Bilderberg Group isn’t the seat of power as many believe. The same goes for the Rockefellers who serve as a lackey to the real power who we never see or hear about.

  http://www.redicecreations.com/radio/2013/05/RIR-130509.php

  ———————————————

  Beide gaan o.a. in op de hoeveelheid goud die er daadwerkelijk in de wereld is en wat er met het goud is gebeurt wat de Japanners gestolen hebben in WW2.

 • Marc

  @ Gerard

  Ik bedoelde met geen gemakkelijke kost niet dat het onduidelijk is.
  Het is juist heel duidelijk, echter het is zware kost om te verwerken.
  Om dit te begrijpen moet je heel anders gaan denken over economie en hoe die in elkaar steekt t.o.v. wat mij vroeger geleerd is.
  Ik ben mij een paar jaar geleden wel gaan voorbereiden omdat ik aanvoelde dat er in deze wereld een heleboel niet klopt en van democratie al lang geen sprake meer is.
  Jouw stuk heeft dat alleen bevestigd.
  Dank daarvoor.

 • Temp242

  De franzoosjes zijn RADELOOS aan het worden:
  http://www.tijd.be/nieuws/ondernemingen_technologie/Frankrijk_bekijkt_taks_op_smartphones.9343654-3127.art
  Men zou beter een taks op overbodige policorruptici gaan heffen.

 • Temp242
 • Temp242

  Lààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààààchen!!!:

  http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_europa/Nederland_verdient_zeker_4_miljard_aan_steun_ING.9343501-3465.art

  Wij hadden een belgenland ook zo een nar, Leterme genaamd, die zei, we citeren hem nog even die randdebiel:”Aan Dexia gaan we nog verdienen…”, Jàààààààààà hoor.

 • Temp242

  Beste Lamberto, met de hyperinlatie die écht wel voor de deur staat, zou het wel eens kunnen dat het allemaal gaat meevallen, behalve de brave spaarder die zijn/haar geld ziet smelten als sneeuw voor de zon.
  Overheden beladen met schulden gaan er nog goed vanaf komen, enkel de burger beladen met schulden en géén schild gaat het haasje zijn. Hoeveel mensen zeggen:”(ja, zelfs NU nog), och mijn centjes staan goed en veilig op het spaarboekje, ok, het brengt niets op maar het staat er”…, hoe dom…Op een blauwe maandag kan het zo maar zijn dat de euro met zo’n 20% gaat devalueren… Pas maar op wanneer GB het pond gaat devalueren…Verder zijn er ook genoeg uitspraken gedaan door diverse politici die het maar de normaalste zaak van de wereld vinden dat spaargelden moeten kunnen aangewend worden om omvallende banken te kunnen stutten.Neen gecontroleerde schulden of in het geval van overheden, ongecontroleerde en deze uitrollen op de burgerbevolking(lees spaarders) is dé oplossing.

 • Erk

  @Lamberto: vraag Rutte er bij waarom hij vanaf de jaren negentig toen hij in de politiek ging heeft zitten slapen en waarom hij deze bubbel cq bom niet heeft zien aankomen? En kan zo’n man ons uit de crisis gaan helpen, terwijl hij hem ook veroorzaakt heeft?

 • Lamberto

  Hoera! Hoera! Hoera! We hebben het voor elkaar.
  We zijn Europees kampioen schulden maken geworden.
  Hang de vlaggen uit en laat de champagnekurken knallen!
  Mijn dag kan niet meer stuk.
  Zo meteen maar een mail naar onze regering zenden om ze met dit behaalde resultaat te feliciteren.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/13/niederlaender-sind-europameister-im-schuldenmachen/

 • Temp242
 • jefke
 • Sebassol

  En waarom doet Bernanki het nu niet weer dan? en dan op nog grotere schaal dan 85 miljard per maand.

 • Gerard

  Bob,
  Mooi voorbeeld van de timmerman en de boer. Zo werkt het.
  Hier gaan we niet aan ontkomen.

  Dat filmpje bedoelde ik niet. Het was een interview met Greenspan waarin hij uitlegt waarom hij heel bewust de hypotheekbubbel heeft opgeblazen. Hierin gaf hij toe dat hij wist wat de gevolgen zouden zijn. Maar hij deed het toch om kunstmatig de economie te forceren.
  Ik zoek het nog even op.

 • Amstel (Bob)

  Om sommigen uit de droom te helpen omdat zij denken straks alles goedkoop aan te kunnen schaffen.

  Prijs-defla:
  Een liter melk wordt niet goedkoper, maar de boer ontvangt minder.
  Een timmerman timmert, maar tegen hetzelfde of lager loon

  De timmerman kan de melk niet meer betalen dus koopt geen melk meer. De boer kan de timmerman niet meer betalen dus gaat zelf klussen. De melkfabriek heeft haar deuren inmiddels ook al gesloten dus de boer kan het hout niet meer betalen. ETCETC.

  Eind van het liedje: allen zonder inkomen, micro-economie (voorbeeld) kapot

  We zullen SMEKEN NAAR PRIJS- EN INKOMENSINFLATIE!

  Monetaire infla-defla van Dave destijds was weer iets anders, vandaar dat ik ieder aanraad de bedoelde vorm te specificeren om misverstanden te voorkomen terwijl toch op hetzelfde gedoeld wordt.

 • Amstel (Bob)

  http://www.youtube.com/watch?v=q6vi528gseA
  Fragment van Greenspan waar Gerard denk ik op doelde: WE CAN ALWAYS PRINT MORE MONEY
  Uitgelegd in 24 seconden ;)

 • Amstel (Bob)

  A Discussion On The End Game In Gold
  Posted May 12th, 2013 by Jim Sinclair & filed under General Editorial.

  Dear CIGAs,
  It is time for the discussion of the end game. The end game is the basis for the future.
  The emancipation of physical gold from paper gold is in fact happening. I have always counseled that a return to convertibility is impossible because gold would convert out only. If gold is emancipated then by definition it is Free Gold.
  http://www.jsmineset.com/2013/05/12/a-discussion-on-the-end-game-in-gold/

  Is niet de minste binnen de goudwereld…

 • Amstel (Bob)

  @Gerard
  This is the shabby secret of the welfare statists’ tirades against gold. Deficit spending is simply a scheme for the confiscation of wealth. Gold stands in the way of this insidious process. It stands as a protector of property rights. If one grasps this, one has no difficulty in understanding the statists’ antagonism toward the gold standard.
  ###
  Alan Greenspan
  [written in 1966]
  http://www.321gold.com/fed/greenspan/1966.html

  Niet het filmpje waar je op doelde, maar wilde dit ff achterlaten.

 • Gerard

  Zeezout,
  Dat wetenschap en innovatie een bijdrage tot herstel kan leveren, is waar. Daar komen we in de hoek van Schumpeter. Alleen jammer dat dit alleen in de lente goed gaat werken. We zagen ook veel innovatie tijdens WO2, maar dat ging pas bijdrage leveren na 1949.

 • Gerard

  Beste Zeezout,
  Daar zit zeker wat in. maar “schulden” is het probleem wat alles blokkeert.

  Nico, zeker hebben we de pensioenen goed op de rails, en dat draagt bij tot de AAA status. Maar ook de bereidheid van de politiek om te hervormen. Of van dat laatste wat terrecht komt is een ander verhaal.

 • Zeezout

  Het lijkt me absoluut niet goed om meer schulden te maken – an sich.
  Het lijkt me ook lang niet goed om mensen te gaan ontmoedigen om te sparen.
  Beide ‘alternatieven’ zijn, op de één of andere wijze contraproductief!
  Dus moet er een andere uitweg zijn.
  Ik denk aan datgene waar ik al haal lang aan dacht:
  Wel daar waar er een grote mondiale NOODZAAK is; is er REËLE VRAAG naar een doorbraak
  Dan volgen de banken als lammetjes!
  Dus ook de wetenschappelijke wereld moet in gang schieten en niet onder de eigen kappel blijven schuilen!

  Anders blijft de kast op slot en stagneren we verder en verder richting oorlog (dat eigenlij al gaande is: psychologisch en geloof me het wordt erg hard gespeeld! Al vloeit er dan geen bloed? Het weegt ERG zwaar!).

  Het probleem is heden ten dag, de kluwen aan inter-afhankelijkheid die het gezichtsveld van menigeen wetenschapper vertroebelt! Precies vanwege het verlaten van het pad van onafhankelijk onderzoek in financieel opzicht, precies in dezelfde tijden waarin de luchtbellen mochten ontstaan…

  TOCH zeg ik: we moeten naar de ECHTE NODEN DURVEN TE KIJKEN! Zowel bank als instituut!
  En SAMENLEVING – haha wat dacht ja: dat ook!

 • sell

  Hallo allemaal,
  Heb zojuist de vaststellingsovereenkomst getekend. Ik ben per oktober 2013 mijn baan kwijt. Weliswaar een redelijke deal gesloten. Krijg loon doorbetaald tot oktober 2013 en 3,5 maand ontslagvergoeding. Werk sinds 2008 voor een IT organisatie als project coördinator en ik ben 30 jaar. De organisatie wilde mij onvrijwillig een veel meer technische richting opsturen omdat hier meer werk in is, dit zag ik niet zitten omdat gewoonweg ik hier weinig aanleg voor heb. Binnenkort moet ik op zoek naar iets anders maar wordt wel een beetje huiverig van alle verhalen over dat het zo moeilijk is om een baan te vinden. Ik vroeg me af, wellicht een stomme vraag, of de mensen hier op het blog een vaste baan hebben en of ze bang zijn hun baan te verliezen?

 • Nico

  Gerard
  Die AAA status is ten opzichte van het verhaal in de Wall Street Journal idd. wel bijzonder te noemen.
  Wellicht heeft dat met de hoogte van tegoeden van pensioen en spaargelden te maken?

 • Gerard

  Helga,
  Nu snap ik wat ze bedoelen met die 36 jarige cyclus.
  Dit is de 40 jaar opgaand, en 40 jaar afgaand.
  In vroeger tijden was deze cyclus inderdaad korter.
  Maar dat beschrijft de halve cyclus. Op en afgaand is samen een hele cyclus.
  Die rentepiramide zie je ook in de grafiek van het laatste artikel van mij, “de kern van het probleem”.
  De 3e cyclus en ook de 2e is duidelijk zichtbaar in de grafiek.
  Geloof me, dit is het beste artikel ooit van mij. Probeer het goed te begrijpen. Want als je dit begrijpt, begrijp je letterlijk alles. Nou ja, bijna alles.

 • Gerard

  Erk,
  Vertrouwen is zeker snel stijgende, vooral in de VS, maar inderdaad niet in Nederland als uitzondering.
  Keek even alleen naar het consumentenvertrouwen, de meest belangrijke en sterkste economische motor.

 • Nico

  Helga
  Ik ben bang dat de crisis pas voorbij is na sanering van schulden,tot die tijd word het ernstiger,dus velen zullen veel of alles verliezen,dat is het nadeel als je op schulden leeft,dat is op de lange termijn risicovol wat je door de geschiedenis kan leren,maar dat wil een mens niet horen,hij wil die hemel op aarde en wel nu direct ,en dat maakt blind net als liefde dat soms kan doen.

  dus aan de ene kant zou je kunnen zeggen dat de overheid had moeten ingrijpen om de hoge huizenmarkt tegen te gaan,maar de koper zelf heeft ook een eigen verantwoording, laat je nooit gek maken door een ander maar denk voor jezelf en neem niet teveel risico, wanneer bijv. een aandeel hoog gestegen is neemt het risico van een daling steeds meer toe,dat is met huizen niet veel anders,behalve de tijd die het erover doet
  Die huizen werden onbetaalbaar dat moest een keer corrigeren,zelf heb ik nooit begrepen dat mensen zulke hoge financieringen op hun nek namen,dan kun je beter huren,maar ja die hemel op aarde he.

 • Gerard

  Snel, dat is juist, inderdaad biflatie ipv deflatie. Maar ik hou het even zo simpel mogelijk. Er is nog officieel geen deflatie (op het gemiddelde mandje) , alleen enorme deflationaire krachten.

 • Gerard

  Helga,
  De veel te hoge vastgoedprijzen zijn niet alleen de schuld van de overheid.
  De Centrale Banken zijn daar schuld aan. Het is bewust opgeblazen met Greenspan van de FED voorop. Dat heeft Greenspan zelf verklaard en staat op Youtube. Weet alleen de link niet meer.
  Dit doen ze door de rente veel te laag te zetten, samen met het eigen vermogen voor de banken op 3% te zetten, Basel 1 en 2.

  nico, dat stuk in de Wall Street Journal is waar en erg verontrustend. Ook op CNBC werd erandacht an geschonken. Niemand snapt dat Nederland nog de AAA status heeft.
  Een enorme veenbrand onder de hele huizenmarkt met de onder water hypotheken. Ooit gelezen dat op termijn een totaal sanering de enige oplossing van dit probleem: anders gezegd, een totaal nationalisering door de overheid van de totale onroerend goed.

 • Helga

  @Rick: leuk, we zitten in dezelfde trein :-)

 • Helga

  @Nico: volgens Rutte komen we met zijn beleid sterker uit de crisis! Alleen de vraag is wanneer die crisis voorbij is. Het is een schandaal dat de overheid haar taak verzuimd heeft beleid te maken om de exploderende vastgoedprijzen tegen te gaan in de jaren voor 2008. Het gevolg van VVD/D66 laissez-faire beleid. Wel controleert de overheid de prijzen van WC-potten en fietsen, maar deze vastgoedbubbel als bv ook de prijzen van brandstof (Shell) worden ongemoeid gelaten, omdat……de overheid er zelf aan verdient cq belangen heeft in Shell, met ons koningshuis voorop.

 • Rick

  @Helga. Misschien niet helemaal duidelijk geweest. Ik ben zelf ook koper van goud en zilver. Voor mij is de video een eye opener dat de QE van BOJ ook aan de daling bij heeft gedragen. Terwijl ik eerder verwacht had dat door de toename van kapitaal ook op kortere termijn de goudprijs mee zou gaan stijgen. Dit geeft echter nu mooi de ruimte om bij te kopen :-)

 • Nico

  Kan nog wel eens gezellig worden,nou moet je niet alles geloven wat je leest,maar toch.

  Wat The Wall Street Journal over Nederland te berde brengt is vernietigend.
  En er valt zo op het oog niets tegenin te brengen. Ik zal het puntsgewijs nalopen.
  Allereerst die schuld, waar het IMF het over heeft. Die is enorm. Onvoorstelbaar. En al helemaal binnen de internationale verhoudingen. Nederland, zegt The Wall Street Journal, is een van de landen in de wereld met de hoogste schuld. Per inkomen bijvoorbeeld twee keer zo hoog als Spanje.

  Consumer debt in the Netherlands has hit 250% of available income, one of the highest levels in the world. In Spain, by comparison, it has never gone above 125%. The Netherlands has turned into one of the most heavily indebted countries in the world.

  Nu hoeft zo’n enorme schuld niet een enorm probleem te zijn. als de vooruitzichten maar goed klinken. Maar juist de vooruitzichten zitten in Nederland structureel tegen. Nederland zit in een recessie en niets wijst erop dat het eruit kan komen:

  It has slumped into recession and shows very little sign of coming out of it.

  Nederland staat op het punt om net zo opgeblazen te worden als Ierland, Griekenland en Portugal. Alleen zal dat opblazen er langer over doen.

  It is blowing up in exactly the same way that Ireland, Greece and Portugal did — except on a slightly longer fuse.

  De huizenmarkt is al gigantisch gezakt, maar dat is nog maar het begin. Het gaat in een vaart die zelfs de ineenstorting van de Amerikaanse huizenmarkt overtreft. Het gevolg is dat vele Nederlanders in een schuldpositie komen, waar er levenslang geen ontsnappen meer aan is:……………………..en de rest is niet veel mooier…………

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/05/nederland-stort-in-zwart-gat-en-blaast-euro-op#.UY4Pzs8GbyA.twitter

 • Erk

  Snel, ik ben het met je eens dat hyperinflatie niet reeel is gezien overaanbod van cq allowance in productiekapaciteit in de wereld (veel ongebruikt mens- en machinekapitaal (werkelozen, autofabrieken, etc.)), misschien muv de grondstoffen.

 • Helga

  @Rick: bedreiging voor de goudprijs? Omdat die omlaag gegaan is? Heb je aandelen bij AG? Ik ben koper van goud dus ik ben blij met lagere prijzen. In ieder geval tot het moment komt dat “weak Yen = Bad” want dan ben ik superblij.

 • Snel

  @ gerard, we kunnen eigenlijk ook niet over deflatie spreken dacht ik zo.
  Iets van biflatie , (eerste levensbehoeften worden duurder, de rest goedkoper) is meer wat er nu aan de hand is.
  Hyperinflatie zal een hoax blijken te zijn. Over een bepaalde tijd heeft niemand het hier meer over.

 • Rick

  Goede video over QE van BOJ en de invloed daarvan op de goudprijs. Naast het massaal dumpen van goud door JP Morgan is dit een bedreiging voor de goudprijs. Hoe lang zal de markt vertrouwen houden in Japan?

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AR3TyfKTeNE

 • Lamberto

  Wat nog te zeggen na het zien van deze beelden!

  http://www.youtube.com/watch?v=CsgaFKwUA6g

 • Helga

  Gerard,
  Ik was de link vergeten: http://biflatie.nl/artikelen/economisch/over-de-36-jarige-monetaire-cyclus/
  Er wordt geschermd met de volgende jaartallen die toevallig veelvouden van 36 jaar van elkaar verschillen:
  1980: wel bekend
  1944: Bretton Woods
  1907/08: Panic of 1907
  1873: Panic of 1873
  1837: Panic of 1837
  Kondratieff zijn op interest en inflatie gebaseerde historische analyse is veel degelijker, immers interest is the “key”-issue.

 • Erk

  @Gerard: alleen het vertrouwen lijkt te herstellen? Waar baseer je dat op? Uitlatingen van politici in de media? De wens is de vader van de gedachte. In de breedte van de maatschappij is er mijns inziens nog geen vertrouwensherstel. Mensen zijn banger dan ooit voor hun baan en toekomst en baseren dat op de feiten van alledag (hoge werkeloosheid, huizen onder water, etc.)

 • Gerard

  Helga,
  De huidige 4e cyclus duurt 80 jaar.
  36 jaar heb ik nog nooit gehoord. Let op voor desinformatie.
  De Schumpeter cyclus is een geheel andere. Deze wordt ook Kondratieff cyclus genoemd.
  Waarom ze dat doen is duidelijk. Het werkt wel.

 • Erk

  @Sebassol: het werkt als een fuiknet. Het sluit zich met voortschrijding van de tijd steeds nauwer om je heen, kunt wel nog wat naar boven of beneden bewegen maar het trechtervormige net sluit zich uiteindelijk totdat je er zelf niet meer uit komt.

 • Gerard

  Of die dan nog klopt, dat zullen we moeten afwachten.
  Alle manipulatie lijkt voorlopig niet te helpen.
  Alleen het vertrouwen lijkt te herstellen.
  Maarhoge inflatie of, nog wenselijker, hyperinflatie blijft tot nu toe te mislukken.
  Ook de lonen blijven acher op de inflatie.
  Dus de normale beproefde gang van de Kondratieff cyclus blijft gewoon door denderen.

 • Sebassol

  Als ze maar genoeg manipuleren dan klopt de kondratieff cyclus toch niet meer?

 • Helga

  Hoi Gerard en allen: in kader van Kondratieff is volgende link wellicht ook interessant. Hier heeft men het over 36-jaren cyclus. In 2016 zou het moeten gaan gebeuren. Dat is minder als drie jaar te gaan. Genoeg tijd dus nog om in te pakken. Bv. tot dan ga ik elke maand een Krugerrand kopen, zodat ik er dan 36 extra heb. Wat gaan jullie doen?

 • Lamberto

  “Helga

  Beste Helga,

  Lees en luister maar eens hoe geweldenaar Elco Brinkman (dertig commissariaten) bij Pauw en Witteman, zie ook datum van 1 april, zit te praten.
  Als het niet zo erg was zou je denken dat het een grote april grap is die hier wordt opgevoerd.
  En dan te bedenken dat deze heer nog steeds meent zijn bijdrage aan het besturen van Nederland te moeten leveren door als fractie voorzitter voor het CDA in de Eerste Kamer der Staten-Generaal te blijven zitten.

  http://925.nl/archief/2009/02/05/pensioenfondsen

  http://pauwenwitteman.vara.nl/Archief-detail.113.0.html?cHash=1e29e1fa73&tx_ttnews%5BbackPid%5D=111&tx_ttnews%5Btt_news%5D=5948

  Op het internet kwam ik onderstaand pdf bestand tegen waarin prachtig staat beschreven hoe politiek en zakendoen in Nederland met elkaar zijn verweven.

  http://www.google.nl/search?safe=off&site=&source=hp&q=elco+brinkman+door+achterdeur+bij+abp+afgevoerd&oq=elco+brinkman+door+achterdeur+bij+abp+afgevoerd&gs_l=hp.3…42117.56139.0.56563.47.42.0.5.5.0.109.2255.40j2.42.0…0.0…1c.1.12.hp.flqMZnQ_x50

  Klik op. Lees het boek! De vrienden republiek

 • Gerard

  Helga
  De Kondratieff cyclus is een keihard bewezen feit.
  Alleen de Schumpeter variant heeft afgedaan. Maar dat had ik al ooit geschreven. In de economie boeken van HBO staat alleen maar deze variant.

  Vooral in de jaren 70 en80 kwam die cyclus perfect uit.
  Het kan ook niet anders. Alleen manipulatie kan de uitkomst keren, maar ook dat lijkt de harde lijn van de cyclus niet te kunnen keren. Deflatoire krachten blijven namelijk behoorlijk hardnekkig.

 • Helga

  @Gerard: je verhaal over de kern van het probleem vond ik goed, maar ik zag onderstaande reactie waarop ik niet meteen een antwoord heb. Jij wel?
  Statement: “Die Kondratieff cyclus was in de jaren 70 80 al onzin. Het is een aardige academische gedachte, maar ingehaald door de steeds korter wordende productieketen. En natuurlijk ook door de enorme versplintering van het consumentenaanbod.” Zie: http://biflatie.nl/artikelen/videos/nigel-farage-het-euro-expiriment-is-mislukt/#comment-110218

 • Q&Q

  Weet iemand hoe het komt dat de zilveren troy ounce munten in dit weekend zakken met een paar dubbeltjes op de site van TSM?

  Terwijl de handel stilligt!? ( of heeft dit met de wisselkoersen te maken?) ;)

 • Helga

  Weer een voorbeeld dat de politiek diskwalificatie behoeft: al sinds 2006 waarschuwt de Rekenkamer over misbruik toeslagen cq toeslagenfraude. Zeven jaar later komt politiek pas in het geweer na een reportage van Brandpunt over Bulgaren, die gratis kunnen pinnen in Nederland. En Rutte blijft maar lachen!

 • Helga

  @Gerard: en Rutte maar zeggen dat we sterker uit de crisis gaan komen. Zou hij nu echt nog steeds niet door hebben dat het ook aan zijn partij ligt dat de staatsschuld verder oploopt. VVD en D66 stonden voor laissez faire-beleid met als gevolg de krediet-en hypotheekbubbel. De andere partijen speelden liever sinterklaas. Beiden gingen twee decennia samen, maar de burger gaat nu wel de rekening betalen. Werkloosheid, zwaardere lasten, etc. Was toch allemaal te voorspellen geweest door mensen met gezond verstand, maar helaas zitten die niet in de politiek. De man die al 15 jaar in de politiek zit en nu roept dat we sterker uit de crisis gaan komen is ongeloofwaardig.

 • Gerard

  Lamberto,
  Dat alle politici de zaak verziekt hebben in vooral de laatste 20 jaar, dat is duidelijk.
  Opvallend aan je lijstje is de toename van de schuld.
  2011 392000
  Daar stopt het, maar 2012 is 440000.
  De grootste toename ooit !
  Is overigens niet specifiek Nederlands. De grootste toename ooit kwam in alle westerse landen voor.

  Die toename is tevens de reden dat de crisis alleen maar erger gaat worden.
  Bots enorm met dehuidige politici die ons voorliegen dat we uit de crisis gaan groeien, en dat we sterker uit de crisis komen.

 • temp242
 • Lamberto

  Zoals vaak in deze corrupte wereld zal de brenger van het slechte nieuws wel weer aan de schandpaal worden gespijkerd.
  Nog beter is het om ze van een aluhoedje te voorzien.

  http://www.propagandafront.de/1169430/eu-parlamentarier-zusammenbruch-des-euros-und-der-europaischen-union-bereits-voll-im-gang.html

 • Lamberto

  Daar de overzichten niet duidelijk zijn weergegeven, hier de linken naar de artikelen waaruit ze zijn gekopieerd.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsschuld

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlandse_kabinetten_sinds_de_Tweede_Wereldoorlog

 • Lamberto

  @Gerard

  Beste Gerard,

  Hypotheekrente of wat dan ook heeft ons weinig gebracht.
  Het is interessant om de jaarlijkse stijging van de Staatsschuld te plaatsen achter de regeringen die dit hebben veroorzaakt.
  Kijk vooral even naar de cijfers uit de jaren tachtig.
  Volgens mij maakt het niets uit wie leiding geven of hebben gegeven aan dit land.
  Ze hebben allemaal hun steentje bijgedragen aan de heikele politieke en financiële situatie waarin we ons momenteel bevinden.
  We balanceren als land op het randje van het financiële ravijn.
  Dat deze lieden ons niet gaan redden en ook niet bij machte zijn een uitweg uit deze misère te vinden, zal de komende jaren duidelijk worden.
  De kade zal de Nederlandse tanker die nog steeds op volle snelheid richting kust vaart met een daverende klap tot stilstand brengen.

  Zie hier de opbouw van de Nederlandse Staatsschuld vanaf het jaar 1900
  =========================================================
  Verloop staatsschuld in Nederland

  Jaar x mln euro
  1900 642
  1905 684
  1910 720
  1915 988
  1920 1757
  1925 2264
  1930 2273
  1935 2765
  1940 3690
  1945 10 855
  1950 13 606
  1955 12 219
  1960 14 796
  1965 21 437
  1970 34 429
  1975 50 555
  1980 86 491
  1985 159 632
  1990 187 345
  1991 197 306
  1992 207 659
  1993 216 607
  1994 218 266
  1995 232 232
  1996 236 953
  1997 233 325
  1998 238 189
  1999 236 085
  2000 224 767
  2001 227 096
  2002 235 106
  2003 248 009
  2004 257 604
  2005 266 060
  2006 255 916
  2007 258 982
  2008 347 065
  2009 347 610
  2010 371 028
  2011 392 506

  Zie hier de politieke samenstelling van de Nederlandse regeringen.
  ====================================================
  Kabinet Minister-president Partijen Verk. Aantreden Demissionair Aftreden Dagen
  Schermerhorn-Drees
  Wim Schermerhorn (VDB)
  KVP, SDAP, ARP, VDB
  1937
  24 juni 1945
  16 mei 1946 (verkiezingen)
  3 juli 1946
  374
  Beel I
  Louis Beel (KVP) KVP, PvdA
  1946
  3 juli 1946
  7 juli 1948
  (verkiezingen)
  7 augustus 1948
  766
  Drees-Van Schaik [1]
  Willem Drees (PvdA)
  KVP, PvdA, CHU, VVD
  1948
  7 augustus 1948
  24 januari 1951
  15 maart 1951
  950
  Drees I [1]
  Willem Drees (PvdA)
  KVP, PvdA, CHU, VVD
  15 maart 1951
  25 juni 1952 (verkiezingen)
  2 september 1952
  537
  Drees II [1]
  Willem Drees (PvdA)
  PvdA, KVP, ARP, CHU
  1952
  2 september 1952
  13 juni 1956 (verkiezingen)
  13 oktober 1956
  1502
  Drees III [1]
  Willem Drees (PvdA)
  PvdA, KVP, ARP, CHU
  1956
  13 oktober 1956
  11 december 1958
  22 december 1958
  800
  Beel II
  Louis Beel (KVP) KVP, ARP, CHU
  22 december 1958
  12 maart 1959 (verkiezingen)
  19 mei 1959
  148
  De Quay
  Jan de Quay (KVP) KVP, VVD, ARP, CHU
  1959
  19 mei 1959
  15 mei 1963 (verkiezingen)
  24 juli 1963
  1527
  Marijnen
  Victor Marijnen (KVP) KVP, VVD, ARP, CHU
  1963
  24 juli 1963
  27 februari 1965
  14 april 1965
  630
  Cals
  Jo Cals (KVP) KVP, PvdA, ARP
  14 april 1965
  14 oktober 1966
  22 november 1966
  587
  Zijlstra
  Jelle Zijlstra (ARP) KVP, ARP
  22 november 1966
  15 februari 1967 (verkiezingen)
  5 april 1967
  134
  De Jong
  Piet de Jong (KVP) KVP, VVD, ARP, CHU
  1967
  5 april 1967
  28 april 1971 (verkiezingen)
  6 juli 1971
  1553
  Biesheuvel I
  Barend Biesheuvel (ARP) KVP, VVD, ARP, CHU, DS’70
  1971
  6 juli 1971
  19 juli 1972
  9 augustus 1972
  400
  Biesheuvel II
  Barend Biesheuvel (ARP) KVP, VVD, ARP, CHU
  9 augustus 1972
  29 november 1972 (verkiezingen)
  11 mei 1973
  275
  Den Uyl
  Joop den Uyl (PvdA) PvdA, KVP, ARP, PPR, D66
  1972
  11 mei 1973
  22 maart 1977
  19 december 1977
  1683
  Van Agt I
  Dries van Agt (CDA)
  CDA, VVD
  1977
  19 december 1977
  26 mei 1981 (verkiezingen)
  11 september 1981
  1362
  Van Agt II
  Dries van Agt (CDA)
  CDA, PvdA, D66
  1981
  11 september 1981
  12 mei 1982
  29 mei 1982
  260
  Van Agt III
  Dries van Agt (CDA)
  CDA, D66
  29 mei 1982
  8 september 1982 (verkiezingen)
  4 november 1982
  159
  Lubbers I
  Ruud Lubbers (CDA) CDA, VVD
  1982
  4 november 1982
  22 mei 1986 (verkiezingen)
  14 juli 1986
  1348
  Lubbers II
  Ruud Lubbers (CDA) CDA, VVD
  1986
  14 juli 1986
  3 mei 1989
  7 november 1989
  1212
  Lubbers III
  Ruud Lubbers (CDA) CDA, PvdA
  1989
  7 november 1989
  10 mei 1994 (verkiezingen)
  22 augustus 1994
  1749
  Kok I (Paars I) Wim Kok (PvdA) PvdA, VVD, D66
  1994
  22 augustus 1994
  6 mei 1998 (verkiezingen)
  3 augustus 1998
  1442
  Kok II (Paars II) Wim Kok (PvdA) PvdA, VVD, D66
  1998
  3 augustus 1998
  16 april 2002
  22 juli 2002
  1449
  Balkenende I
  Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, LPF, VVD
  2002
  22 juli 2002
  16 oktober 2002
  27 mei 2003
  309
  Balkenende II
  Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, VVD, D66
  2003
  27 mei 2003
  30 juni 2006
  7 juli 2006
  1137
  Balkenende III
  Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, VVD
  7 juli 2006
  21 november 2006 (verkiezingen)
  22 februari 2007
  230
  Balkenende IV
  Jan Peter Balkenende (CDA) CDA, PvdA, ChristenUnie
  2006
  22 februari 2007
  20 februari 2010
  14 oktober 2010
  1330
  Rutte I
  Mark Rutte (VVD) VVD, CDA
  2010
  14 oktober 2010
  23 april 2012
  5 november 2012
  753
  Rutte II
  Mark Rutte (VVD) VVD, PvdA
  2012
  5 november 2012
  178
  tot heden

 • Gerard

  Surf

  Die hypotheekrente was in Nederland nodig omdat anders niemand een huis zou kunnen kopen. De inkomstenbelasting is daar veel te hoog voor. En Nederland behoort ondanks dat toch al bij de laagste aantal eigen huis bezitters van Europa. Dat heeft ook alles te maken met nivellering en huursubsidies. Iets van andere landen niet kennen.

 • Gerard

  Beste Surf,
  Weer een goed voorbeeld van desinformatie.
  Waar het scheef liep tussen Duitsland en Nederland kent een totaal andere oorzaak.
  Het zijn de uit de hand gelopen loonkosten. Hier stegen deze 20 jaar lang, in Duitsland daalde die 20 jaar lang. Dat is tevens ok de oorzaak dat Duitsland een bloeiende industrie heeft, waar Nederlandse industrie weggevaagd is en verjaagd naar Polen, andere oostblok landen, China en Vietnam.
  Niet alleen lage loonkosten, ook koopkracht ligt in Duitsland erg laag vergeleken met Nederland.

  Deze 20 jarige scheefgroei krijgt Rutte nooit en te nimmer hersteld.

  Naast dit kent Duitsland erg weinig bureaucratie en is de overheid klein gebleven. De omvang van de overheid in Nederland is 4voudig geworden. Maakt ook tussen 50 en 60 procent uit van BBP.

 • Gerard

  Marc
  Geen gemakkelijke kost.
  Jammer, ik heb juist mijn best gedaan om het zo begrijpelijk mogelijk te maken.
  Maar, van de andere kant, het is ook niet zo gemakkelijk om inflatie en rente goed te begrijpen. De hele economie is hierop gebaseerd. Het is echt de kern.
  Het is ook de kern waarom edelmetaal het juist in die 2 periodes het goed doet en in de andere 2 periodes niet.
  Maar juist rond die kern wordt er helaas ook erg veel desinformatie rondgestrooid. Velen laten zich hierdoor pakken.

 • Lamberto

  Hier een paar verhelderende video’s van Peter Schiff.

  http://www.youtube.com/watch?v=8kAyn5D4Jzk

  http://www.youtube.com/watch?v=UURuhugKSGo

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  @Surf

  Een crisis duurt zo lang tot er niemand meer is die verwacht er een voordeel uit te kunnen halen.

 • surf

  Partijbelang gaat bij de VVD voor het landsbelang

  De crisis slaat hard toe in Europa, met name in de zuidelijk landen. Nederland stond altijd bekend als een van de meest economisch solide landen in Noord Europa. Gingen Duitsland en Nederland, monetair en economisch, bijna altijd hand in hand, sinds 2008 blijkt dat niet langer het geval. Nederland loopt stevig uit de pas met een hoge werkeloosheid en een economische groei van nagenoeg nul. De drastische bezuinigingen en lastenverzwaringen zijn daar gedeeltelijk de oorzaak van.

  De VVD wil de nationale huishouding op orde brengen, koste wat het kost. Punt is alleen dat diezelfde VVD jarenlang verzuimd heeft maatregelen te nemen, waardoor de crisis zich in Nederland zo heeft kunnen verdiepen. Neem de hypotheekrenteaftrek. Samen met het CDA mocht er over het langzaam afbouwen van de hypotheekrenteaftrek niet gesproken worden. Het was een taboe. Elke kritiek werd afgedaan met ‘niet morrelen aan de hypotheekrenteaftrek’. Zowel voor het CDA als de VVD was het beperken van de hypotheekrenteaftrek een breekpunt voor eventuele coalitieonderhandelingen na de verkiezingen in 2010.

 • Marc

  @ Gerard

  Ik heb jou laatste blog inmiddels meerdere keren gelezen.
  Geen gemakkelijke kost.
  De europese politci zouden het ook eens moeten lezen.
  Nigel Farage, hoewel ook een politicus, weet wel waar het om draaid en laat dat ook niet onbesproken.
  Ondanks zijn speeches krijgt hij weinig bijval in het europese fantasieland.(om in temp zijn woorden te spreken)
  PM’s worden in alle toonaarden afgekraakt door machtige belanghebbenden, waarom?
  Het antwoord hierop is al vaker op dit blog aangegeven.
  Hoe meer zij PM’s veroordelen hoe meer er gekocht wordt door het oosten en slimme Europeanen.
  Ik wilde dit alleen maar even kwijt.

 • Q&Q

  “Zogenaamde Bitcoin bank staakt service!

  Het is iemand gelukt om het wachtwoord van de hosting Providers van Bitcoin-central te resetten en de administrators op deze manier buiten te sluiten. De hacker heeft de server gereset en opgestart in rescue modus om op deze manier de hot wallet te kopiëren en alle Bitcoins te stelen.

  Een paar honderd Bitcoin zijn op deze manier gestolen, maar geen van de gebruikers zal hier de dupe zijn want 100% van de diefstal zal worden vergoed.

  Op de zelfde manier werd een aantal dagen geleden Mining.Bitcoin.cz ook het slachtoffer van deze backdoor hack.

  Lees verder:

  http://bitcointotaal.nl/index.php/entry/bitcoin-bank-gehackt

 • Gerard

  En waarom banken geen geld uitlenen, lijkt mij duidelijk. Niemand is meer zeker van een baan. Je zou als bank wel gek zijn om nu nog hypotheken te verstrekken.
  De banken werden aan de schandpaal genageld juist omdat ze de crisis veroorzaakte door te VEEL hypotheken te verstrekken.
  Nu zitten we tot onze oren in de schulden, verplichten om nog meer schulden te maken???
  Lijkt mij toch echt niet wenselijk, sebassol.

 • Gerard

  Sebassol,
  Je snapt het tenminste. Want dat is nu net het probleem.
  Bijgeprint geld komt niet in het loonzakje van de consument. En daarom krijg je geen inflatie.
  Bijgeprint geld blaast alleen maar gevaarlijke bubbels.

 • Nico

  Elke wereldmacht valt snel na zijn piek

  De Verenigde Staten is al verschillende decennia de leider van de wereld. Maar de suprematie is in zwaar verval geraakt. Dit is niet meer dan normaal zegt The Big Picture. Elke wereldmacht valt snel eens ze zijn piek heeft bereikt. Redenen: het wordt arrogant, rechtschapen, overmoedig, corrupte en decadente………….
  http://www.beurs.com/2013/05/10/elke-wereldmacht-valt-snel-na-zijn-piek/22641

 • Nico

  TIMESTAMP: Bill Gross Calls The Moment The Great Bond Bull Market Ended

  http://www.businessinsider.com/bill-gross-calls-top-of-bond-bull-market-2013-5

 • Nico

  Schulden drukken op Nederlandse economie
  De ontwikkeling van de Nederlandse economie zal nog een behoorlijke tijd worden beperkt door de hoge schulden van huishoudens, de problemen van banken en de malaise op de huizenmarkt. http://www.nu.nl/economie/3419445/schulden-drukken-nederlandse-economie.html

 • Sebassol

  @Gerard

  Ik snap je punt, maar dan moeten ze NOG meer geld gaan printen, en de banken VERPLICHTEN geld uit te lenen aan iedere consument die langskomt voor een hypotheek of lening.

  Ik verkoop motoren en bij ons doen we weinig op krediet, maar als we een aanvraag doen worden deze vaak afgekeurd, en dat zegt wat over de markt lijkt me.
  Ohja, Credit Agricole is de achterliggende financieringsmaatschappij.

 • Q&Q

  “Verstandige mensen zetten (zeker nu) een deel van hun valuta om in edelmetaal. Zilver, en met name zilveren munten, is daarbij een populaire keuze. Maar zilver kan zwart worden, zeker bij langdurige opslag. En zilver beetpakken met blote handen kan ook gevolgen hebben. Hoe hiermee om te gaan?

  Want: heeft het aantasten van uw zilver gevolgen? Zilver blijft zilver en het gewicht verandert niet. Toch kunnen aangetaste munten na jaren een geringe waardevermindering geven vergeleken met de dan gangbare prijs. En dat is zonde en eenvoudig te voorkomen.

  Lees verder:

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2013/05/zilver-lang-bewaren/

 • Nico

  Nigel Farage: ‘Het euro expiriment is mislukt’

  Via Nikolaos | De Britse politicus Nigel Farage, onder Nederlandse economen en politici niet bepaald populair, slaat wederom de spijker op zijn kop in zijn laatste speech in het Europees parlement: ‘Miljoenen Europeanen in het zuiden worden de armoede in gedreven, door de krampachtige poging het mislukte euro experiment overeind te houden. Als Joegoslavië ons één ding heeft geleerd, is dat het geforceerd dwingen van bevolkingsgroepen om tot 1 natie te behoren, volledig uit de hand loopt. Het cynische is, dat de EU is opgericht om oorlogen en conflicten te vermijden, maar nu precies het omgekeerde heeft bereikt. De haat en het extremisme in het zuiden is sterk aan het groeien. Dat krijg je als je op ondemocratische manier mensen tegen hun wil iets oplegt.’……………………………..
  http://biflatie.nl/artikelen/videos/nigel-farage-het-euro-expiriment-is-mislukt/

 • surf

  Analyse: Geen ontkoppeling tussen papieren en fysiek edelmetaal.
  Het onderzoek naar de premies op fysiek goud en zilver in Duitsland in de periode van 2010 t/m 2013 levert ons verschillende inzichten op. We kunnen de volgende conclusies trekken aan de hand van deze informatie:
  1.Geen ontkoppeling zichtbaar: De prijzen van zowel gouden munten als zilveren munten volgt gedurende de hele periode van begin 2010 tot en met begin mei 2013 de onderliggende spotprijs. Hier is zeker geen ontkoppeling zichtbaar.
  2.Premies in een dalende trend: De premies op zowel goud als zilver (in percentages) zijn sinds 2010 gemiddeld genomen juist wat kleiner geworden. Dat kan erop wijzen dat de goudmarkt in Duitsland efficiënter geworden is en dat er minder winstmarge gemaakt wordt op de munten en baren die ze verkopen.
  3.Premie op munten stijgt na daling spotprijs: We zien dat de premies op gouden munten en zilveren munten telkens stijgt als de spotprijs van goud en zilver omlaag gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben: [1] winkels passen hun prijzen van hun assortiment langzamer aan op een daling van de spotprijs, zodat ze minder verlies lijden of meer marge kunnen pakken [2] na een prijsdaling neemt de vraag naar gouden en zilveren munten sterk toe, waardoor er tijdelijk een schaarste ontstaat in de keten en de premies oplopen. Dit zagen we bijvoorbeeld na de prijsdaling van goud en zilver in april.
  4.Premies op baren nauwelijks gestegen: De premies op goudbaren en zilverbaren reageren veel minder sterk op veranderingen in de spotprijzen. Dit suggereert dat de grote baren voldoende voorradig zijn en dat er geen sprake is van een schaarste aan fysiek metaal. Als goud en zilver echt schaars zouden zijn, dan zouden we dat ook terug moeten zien in oplopende prijzen voor de baren, waarvan het aanbod groter is dan van specifieke muntstukken.
  5.Premies niet historisch hoog: De premies zijn weliswaar gestegen, maar zijn niet ongekend hoog. In mei 2010, toen Europa in crisis verkeerde vanwege de situatie in Griekenland, waren de premies op gouden én zilveren munten procentueel nog een stuk hoger dan vandaag. In euro’s lag de premie op zilveren munten begin mei 2013 wel bijna even hoog als in 2011, toen de zilverprijs naar het oude record van $50 per troy ounce klom.
  http://www.gold.de/

 • Erik

  *** Breaking *** Gold ETF ‘GLD’ Sees Its Biggest And First Inflow In 2 Months

  http://www.hardassetsinvestor.com/features/4789-gold-etf-gld-sees-its-biggest-and-first-inflow-in-2-months.html

 • Erik

  ***BREAKING*** Bernanke creates KLEPTOFLATION: Inflation in the assets owned by the rich…deflation in the assets owned by the poor.

 • Lamberto

  Deflatie in vastgoed, maar als onderstaande artikel op waarheid berust, vindt er in de voedselprijzen op dit moment een ongekende inflatie (prijsstijging) plaats.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/05/10/reale-inflation-markenbutter-um-53-prozent-teurer-als-vor-einem-jahr/

  De burger kan het geld maar een keer uitgeven.
  Buiten de stijging van de voedselprijzen komt er ook nog eens het volgende thema om de hoek kijken.
  We geven in Nederland op dit moment ondanks de bezuinigingen nog steeds meer uit dan we met ons allen verdienen.
  Dit bedrag welke gefinancierd wordt met het ophogen van de Staatsschuld bedraagt € 20.000.000.000, – op jaarbasis.
  Als de rente niet stijgt en we betreffende inkomsten en uitgaven quitte willen draaien zal iedere burger in Nederland alleen al voor deze overbesteding op jaarbasis € 1.200, – moeten inleveren.
  Laat dit getal van € 1.200, – even goed tot u doordringen.
  Laten we de situatie eens bekijken van de miljoen gezinnen die doordat de waarde van hun onroerend goed al minder waard is als de afgesloten hypotheek, en daardoor nu al ruim onder water zijn komen te staan.
  Er van uitgaande dat de meesten gezinnen bestaan uit vier personen, laat het bedrag welke zij nog eens extra per jaar moeten opbrengen tot 4 x € 1.200, – = € 4.800 – oplopen.
  Volgens mij zijn we nu in het sprookjesboek van Anderson aangeland.
  Dit kan en gaat nooit goedkomen.
  Voor mijzelf zie ik edelmetalen als oplossing om deze debacle te overleven.
  Wie ziet een andere uitweg om deze met geweld op ons aanstormende misère financieel te overleven?

 • surf
 • surf

  Vraag naar beleggingszilver in India met 80% gezakt in 2012.
  De Indiase bevolking heeft zilver het afgelopen jaar massaal links laten liggen. De import van het grijze edelmetaal was in 2012 80% lager dan het jaar daarvoor. De vraag van beleggers naar zilver is bijna opgedroogd, ondanks de lagere prijs van het edelmetaal. Handelaren verwachten dat de import dit jaar verder zal zakken van 2.500 naar 2.200 ton, een daling van 12%.

 • Temp242
 • temp242
 • Gerard
 • Erk

  @Lamberto: het eerste is duidelijk, het tweede (Een organisatie zoals de FED die met duizenden miljarden kan goochelen, lijkt mij ook in staat om de goudprijs op het door haar gewenste niveau te brengen) niet. Dat de FED de prijs laag kan houden op de papieren markt is praktisch gezien mogelijk, want ook de fysieke kopers zijn gebaat bij een lage prijs. Iedereen blij dus. Maar het hoog houden van de prijs door de FED zal niet gewaardeerd worden door de fysieke kopers en leidt dus tot het negeren cq instorten van de papieren markt.

 • Lamberto

  @Erk

  Als u nu eens begint om goed te lezen wat ik heb geschreven.
  Het is hoopgevend dat bij inflatie en deflatie goud haar waarde behoudt.
  Daarom heb ik het getal van $ 4000, – ook in het midden gelaten.
  Een organisatie zoals de FED die met duizenden miljarden kan goochelen, lijkt mij ook in staat om de goudprijs op het door haar gewenste niveau te brengen.

 • Erk

  Re: Volgens mij op mijn laatste blog. Ik heb toen uitgelegd wat dit precies betekende en hoe die rare punt ontstaan is.
  @Gerard: ik neem hier graag kennis van. Kun je me zeggen waar ik voor je uitleg moet zoeken? Dank je!

 • Erk

  Re: op 15min27sec, verslikt de mooie blonde zich

  @Temp242: ik denk dat onze smaakt overlapt.

 • Erk

  Deflatie en goud.
  De prijs laat ik in het midden, maar de uitleg is hoopgevend.
  http://www.beurs.com/2013/05/03/jim-rickards-goud-naar-4-000-bij-deflatie/22292

  @Lamberto: mag ik vragen waarom je de uitleg hoopgevend vindt?
  @All: Ik zie het in de praktijk nog niet zo gemakkelijk gebeuren dat de FED kan bepalen dat de dollar devalueert tov goud en de goudprijs stijgt naar USD4000. Wat dan met de USD/EUR exchange rate?

 • http://www.overbeterleven.nl OBL-Rien

  Ik lees altijd van links naar rechts, en van boven naar beneden.
  Door het omdraaien van de berichten moet ik nu van links naar rechts, van boven naar beneden EN dan van beneden naar boven. Dat leest niet alleen onrustig, het duurt ook minstens 2x zo lang.
  Na iedere post kun je nu niet de normale loop volgen, maar moet bewust naar boven zoeken om het begin van de volgende post te vinden. Dat kost veel te veel tijd en verstoord de opname van er gelezen is.

  ALSJEBLIEFT ga weer terug naar oudste-post-onder !!!!

  PS: Wanneer er weinig posts zijn is het gemak van niet te hoeven scrollen misschien wel een goed idee. Mar als er tientallen reacties per dag komen dan moeten we sowieso scrollen om het begin te vinden. De winst is dan weg, en is zelfs negatief omdat mijn browser nu niet kan bijhouden waar ik de vorige keer was.

 • Gerard

  Sebasol
  Ze printen toch al steeds meer geld?
  Vooral vanaf vorig jaar. Bijna 100% meer per jaar zelfs.

  Waar we ons steeds in blijven vergissen is dat de economie zelf de inflatie op kan jagen. Zoals tekort op personeel, grondstoffen, huizen, enz.
  De geldhoeveelheid kan uit zichzelf de inflatie niet aanjagen. Dus als de economie niet vooruit wil, dan krijg je ook geen inflatie. Je ziet het ook gewoon zo gebeuren. Het is een feit en iedereen ziet dit ook.
  Dat Japan failliet gaat staat vast. Maar die 200% verhogen van de geldhoeveelheid om 2% inflatie te creeren, dat is nog maar de vraag of dit lukt.

  Dus, het wordt pas gevaarlijk als de economie weer wat aantrekt. Een tekort op de arbeidsmarkt is de enige drijfveer om de lonen omhoog te jagen. Dat zie ik nog niet gebeuren.
  Alleen de vlucht uit geld naar assets kan een valuta doen crashen.

 • Lamberto

  Deflatie en goud.
  De prijs laat ik in het midden, maar de uitleg is hoopgevend.

  http://www.beurs.com/2013/05/03/jim-rickards-goud-naar-4-000-bij-deflatie/22292

 • Sebassol

  @Gerard

  Als ze toch meer inflatie willen, dan kunnen ze toch NOG harder geld gaan persen….. wat let ze? er is niemand de een centrale bank (FED, ECB of BoE) tegenhoudt!

  Ik vraag me juist af waarom ze het niet doen, deflatie is toch wel het ergste wat een economie kan overkomen, alles stort langzaam in.

  In Amerika gaat alles supergoed volgens de cijfers, steeds minder uitkering aanvragen!

 • Gerard

  Overigens geloof ik niet dat de CBs de rente zal laten oplopen op die staatsleningen. De rente gemanipuleerd laag houden is namelijk heel erg gemakkelijk. Ga er beter niet op speculeren.
  Waar CBs meer moeite mee hebben is de inflatie op te jagen. Op dit moment hebben we dus alweer desinflatie. Het instorten komt zometeen van een heel andere kant.

 • Gerard

  Re. Want als de rente op staatobligaties fors gaat stijgen, dan dalen de de koersen van die obligaties hard.

  Nico,
  Als de rente gaat stijgen, ga je dingen zien die je niet voor mogelijk houdt. Dan gaat de hele zooi failliet. Dan komt alles tot stilstand.

  Maar waar heb ik dezelfde grafiek van de rente nog meer gezien??
  Volgens mij op mijn laatste blog. Ik heb toen uitgelegd wat dit precies betekende en hoe die rare punt ontstaan is. Helaas heb ik nog nooit zoveel kritiek gehad op een blog.
  Voor degenen die wel begrepen wat hier aan de hand is, hiermee begrijp je ook wat Prechter bedoelt. En ook Mecking trouwens.

 • Temp242

  Beste Erk en anderen, wel een leuke bij je link, op 15min27sec, verslikt de mooie blonde zich letterlijk in het woord delation.Leuk.

 • Temp242

  Beste Erk, Beangstigende link, dàt is hoog spel dat de BOJ speelt.Mvg.

 • Erk

  @Temp242: volgens bijgevoegde link valt de daling van goudprijs niet voor niets samen met de mededeling van de Bank Of Japan dat men in twee jaar tijd de geldhoeveelheid verdubbelt.
  http://www.youtube.com/embed/AR3TyfKTeNE?modestbranding=1&fs=0&rel=0&showinfo=0&wmode=window
  Goud komt rond minuut 13 aan bod.

 • Temp242

  Goede video over het hoe en waarom de papieren prijs van goud en zilver crashste:

  http://youtu.be/pmoJ4ifNvss

 • Ethan

  BUNDESBANK DECLARES WAR ON EUROPEAN CENTRAL BANK, OR JUST MORE THEATRICS?

  http://gizadeathstar.com/2013/05/bundesbank-declares-war-on-european-central-bank-or-just-more-theatrics/

 • Temp242

  Simpel:
  Na een periode van (zeer korte) deflatie en periode van (korte?) hyperinflatie, al dan niet voorafgegaan of opgevolgd door een Grote Oorlog, fungerend als Grote Reset.

 • Nico

  obligaties van amerika worden steeds spannender,dat moet een keer knappen.

  Een waarschuwinkje van onze Warren

  Geplaatst op 9 mei 2013 door Jack Hoogland

  Op mijn Twitter-Account plaatste ik deze week een link naar een artikel waarin Warren Buffett ervoor waarschuwt om vooral niet in obligaties te beleggen. Hij noemt een belegging in Amerikaanse staatsobligaties zelfs een terrible investment.

  Gelijk heeft hij! Want als de rente op staatobligaties fors gaat stijgen, dan dalen de de koersen van die obligaties hard. En moet je dus vooral je geld niet in staatsobligaties hebben zitten.

  Wanneer stijgt de rente op een staatsobligatie?
  Dat gebeurt altijd als er reden is om
  1.te twijfelen aan de financiële stabiliteit van een land, en
  2.
  in de toekomst stijgende inflatie te verwachten

  Grafiekje
  Ik wil u nu vragen om even naar de grafiek hieronder te kijken. De grafiek geeft weer wat de afgelopen 220 jaar de rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties is geweest. Ofwel hoeveel rente de Amerikaanse overheid moest betalen om voor 10 jaar geld te lenen……………………http://www.stocktradingnieuws.com/bubbel-op-barsten/een-waarschuwinkje-van-onze-warren.html#.UYteeO3QknM.twitter

 • Temp242
 • Temp242
 • Rudolf
 • Rudolf
 • Erk
 • Erk
 • John

  Die 10×10 Cook zilver is wel duur…
  Exbtw maar ondertussen 2 keer de zilverwaarde
  Of is mn rekenmachientje in de kop kapot?

 • Temp242

  Och Beste Erk, dat was een terroristische aanslag.Adressen geef ik alleen uitdrukkelijk nà goedkeuring van Rolf, ik heb zo mijn eigen ethiek.MVG.

 • Erk

  @Temp : heb je bij jullie in het mooie Belgie (muv Wetteren waar die Hollandse formule 1 machinist uit de bocht vloog) ook goede adressen voor kopen goud en zilver?

 • Temp242

  Bleeft is uiteraard blijft.

 • Temp242

  De Belgische banken, op KBC na, die godzijdank in Vlaamse (kapitaalkrachtige)familiehanden en ‘organisaties’ is bleeft gevrijwaard. Al die rest is done. Dexia, is een waarlijke financiële kernbom onder het ‘land’, BNP Paribas Fortis en ING België gaan doodleuk geofferd worden als er in hun thuisland ‘iets’ met de moederbanken gebeurd.De mensen die op deze banken spaargeld hebben staan zijn dwazen.

 • Helga

  @Temp242: en hoe staat het met de Belgische banken tegenwoordig? Zijn die al weer aan de beterende hand? Kan ik nog geld bij jullie veilig op deposito’s zetten? Of adviseer je iets anders?

 • Temp242
 • Temp242

  Het gaat zeer goed in België:
  http://trends.knack.be/economie/nieuws/finance/buitenlandse-investeerders-halen-hun-neus-op-voor-belgie/article-4000297514714.htm
  Let er op: Nederland gaat er véél beter uit geraken.
  Waarom? Jullie legendarische koopmansgeest.

 • bob

  Analist Bron Suchecki van de Perth Mint bestrijdt de verhalen van een ontkoppeling tussen de prijs van ‘papiergoud’ en fysiek goud. Hij doet deze verhalen af als speculatie, omdat de feiten niet overeen komen met de beweringen. De stijging van de premies op kleinere goudbaren en munten is te verklaren door een productieprobleem en niet door een tekort aan fysiek metaal. Suchecki wijst op het feit dat de premie op grote 400 oz LBMA goudstaven nog steeds zeer laag is.
  http://www.marketupdate.nl/nieuws/goud-en-zilvermarkt/bron-suchecki-er-is-geen-tekort-aan-goudbaren/

 • Ron

  Btw vrij zilver in duane depot…please