Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nieuwe zilveren munten van de Perth Mint voor 2016

28-08-2015 Rolf van Zanten

De Perth Mint uit Australië heeft het design bekend gemaakt voor de nieuwe serie 2016 munten. Naast de bekende zilveren Kookaburra, Koala en Lunar munten die vooral veel verkocht worden in het formaat van 1 troy ounce en 1 kilogram is er voor 2016 een primeur: de 1 troy ounce zilveren Kangaroo 2016.

zilver-troy-ounce-2016-kangaroo-munt

 

Naar verwachting gaat de Perth Mint goed scoren met deze munt. In tegenstelling tot de 1 troy ounce Kookaburra en Lunar munten wordt de Kangaroo namelijk geslagen zonder beperkte oplage en de munt wordt verkrijgbaar tegen een uiterst concurrerende premium. Mogelijk wordt de munt zelfs goedkoper dan de zilveren Silver Eagle uit Amerika en Philharmoniker uit Oostenrijk.

Bij The Silver Mountain zal de 1 troy ounce zilveren Kangaroo munt 2016 waarschijnlijk vanaf medio september worden aangeboden. U kunt zich alvast inschrijven voor een email alert om op de hoogte te worden gesteld zodra de eerste voorraad van deze munt arriveert.

Deze munten worden door de Perth Mint verpakt in tubes per 25 stuks waarbij 10 tubes in een monsterbox gaan. Hierbij wijkt de Perth Mint dus af van de andere munthuizen waar een monsterbox altijd 500 munten bevat.

Kookaburra, Koala en Lunar munten

Volgende de Lunar-jaartelling is 2016 het jaar van de aap. Op de zilveren Lunar munt van 2016 zijn twee apen afgebeeld op een boomstronk, terwijl op de gouden Lunar munt één aap afgebeeld staat in een iets andere pose.

zilver-lunar-2016-aap  gouden-lunar-2016-munt-aap

Bij de Kookaburra serie wordt altijd in het design één of meerdere Kookaburras (ijsvogels) weergegeven. Zo ook dit jaar. Afgelopen jaargang, 2015, was nog een jubileumversie waarbij het design van de eerste jaargang werd gebruikt. De munt van 2016 is de eerste in een nieuwe serie designs en ziet er zo uit:

2016-kilo-zilver-kookaburra

 

Tot slot dan nog de zilveren Koala van 2016. Dit is de munt waarvan wij merken dat die wat minder vaak wordt verkocht dan de Kookaburra en de Lunar serie en voor zover mij bekend is dit een trend die wereldwijd waar te nemen valt. Laten we het erop houden dat de Koala niet altijd even ‘fotogeniek’ is afgebeeld op de munt;

koala-munt-zilver-2016

 

Bij The Silver Mountain beschikken we nog over een beperkte voorraad kilo munten van alle 2015 varianten. Naar verwachting blijven de 2015 munten in ieder geval in september ook nog te koop en vanaf eind september of oktober zal ook de 2016 variant op onze website worden aangeboden. Bezoek onze webshop voor het complete overzicht van zilveren munten.

 • https://twitter.com/Floesh Floesh

  Misschien eens tijd voor een Silver Mountain borrel met alle forum leden?

 • rise and shine

  Meer uitleg over de shemitah door Jeff Berwick https://youtu.be/rkELgi6EkNo

 • Huub

  @Gerard,
  Twee feiten:
  + olie vandaag weer 8 % er af
  + aandelen lijken niet meer hoger te gaan
  Beiden behoorlijk volatiel de laatste weken.
  En dan dit in de FD @ElmerHogervorst: Het is duidelijk: het herstel zet door! *PROEST* Kansen stijgen dat ECB met extra ingrepen komt | Het FD http://t.co/dLgYoxLiOS
  Denk je nog steeds dat de aandelen hun opmars gaan voortzetten?

 • Amstel (Bob)

  During the 2008 crisis that almost succeeded in bringing down the current international monetary system, gold made a stunning comeback into the system. During the crisis, gold became the only accepted guarantee in order to get liquidity.
  What was significant was that after having been ignored for decades, gold was coming back into the international monetary system via settlements of the Bank for International Settlements (BIS). These transactions themselves confirmed that gold was coming back into the system.
  https://www.goldbroker.com/news/exorbitant-privilege-dollar-our-currency-your-problem-837

  De evaluerende rol van goud: goudstandaard>goudwisselstandaard>vrijer goud>vrijgoud.

 • Amstel (Bob)

  Pietje, sinds komst Euro-systeem waren er al degelijk dingen veranderd (oa goudprijs).
  Nu opnieuw sinds “Rusland- en China-systeem” zijn er wel degelijk dingen anders geworden (oa olieprijs).

  Olie de ene dag +8%, en volgende dag -8%, heftige stappen in zo een grote “markt”, welke normaliter duidden op een bananen-republiek.
  Er zit iets aan te komen…

 • Amstel (Bob)

  Beste Arjan,

  Zoals u eerder had kunnen lezen spreek ik altijd over lange termijn, laat daar geen misverstand over bestaan.
  Hoelang die lange termijn is? In ieder geval tot we ons in een monetair systeem begeven anders dan huidig petro-$ systeem.

  Zilver GSR (Gold Silver Ratio):
  Ten tijde van WWII was de trend zelfs 1:100, dus oorlog en monetaire deflatie komen zilver niet ten goede.
  Bretton Woods ’71: ratio ging van 1:20 (tijdelijk dieptepunt) naar 1:90 (hoogtepunt). Dieptepunt dus voor zilver.
  Dan hadden we de brothers Hunt ook nog in ’80 waardoor het leek dat zilver het goud op zelfde stap volgde.
  Lijkt zilver niet meer op koper en de rest, dan op goud?

  Kortom, sinds 19e eeuw (1870) is de GSR in stijgende trend, kunt u mij vertellen waarom die trend dan nu zou moeten ombuigen?

  Natuurlijk, wellicht komt 1:50 nog eens voorbij, maar wat heeft een zilver investeerder daar aan?
  Daarom mijn redenatie: ten dien tijde “deftig” omwisselen voor goud, en in 1 klap “poor man off”.

 • http://- Arjan

  Dank Amstel (Bob), voor uw ontkrachting dat U niet Lambo bent….Ik gooi graag een knuppel in het hoenderhok om te kijken of er een tegen reactie komt.

  In mijn optiek staat goud nog veel te hoog of zilver veel te laag zwart/wit gezien.
  De GSR is 78, nogal aan de hoge dus is zilver de betere keuze qua fysieke aanschaf ALS je een lange termijn visie er op na houdt….GSR komt wel weer op 50 ooit, wat de prijzen dan zijn in welke valuta? Joost mag het weten.

  En ja, zilver kan ook weleens voorop gaan lopen op goud ipv andersom ;)

  Een ding is zeker: De maand september gaat een rare maand worden! Misschien over paar maanden maar wat muntjes omruilen voor aandelen, hahaha

 • pietje

  Aanstaande financiële crisis ‘20 keer zo erg als 2008’

  Damian McBride, ex hoofd communicatie van het Britse ministerie van Financiën en voormalig speciale adviseur van de Britse premier Gordon Brown, twitterde afgelopen donderdag een even opmerkelijke als onthutsende waarschuwing aangaande de komende wereldwijde financiële crisis, die volgens hem ’20 keer erger’ zal zijn dan in 2008 en de maatschappij in totale chaos zal storten.

  De voormalige financiële expert van de Britse premier lijkt de ruim $ 3 biljoen die in 3 dagen tijd van de aandelenmarkten werd weggevaagd als een duidelijk voorteken te zien van een nog vele malen grotere financiële crash, die zo ernstig zal zijn dat er overal grote maatschappelijke onrust zal uitbreken. Het wegvallen van betaalmogelijkheden, communicatie, transport en zelfs voedsel duidt zelfs op een complete instorting.

  McBride noemt het ‘waanzin’ dat de financiële markten na de gigantische crashes gewoon weer verder gingen alsof er niets aan de hand is. ‘Iedere dag dat het tijdperk van makkelijk lenen overeind blijft, betekent enkel dat er meer leningen niet zullen worden terugbetaald op het moment dat de echte crash eindelijk komt.’

  ‘In 2008 waren we er heel dichtbij, en wat er nu aan komt is 20 keer zo erg.’ (1)

  ‘Absurde’ propaganda om het gewone volk aan het lijntje te houden

  Tot die tijd kunnen we volgens financieel specialist Brandon Smith nog veel meer ‘absurde en belachelijke propaganda’ verwachten over het zogenaamde ‘herstel’ van de beurzen en de (wereld)economie. Hoe slechter de echte cijfers worden, des te groter zal de propaganda in de media worden. Smith zegt dat dit een ‘beproefde tactiek is van de gevestigde orde om het publiek met valse hoop aan het lijntje te houden, zodat de mensen zich niet voorbereiden of alternatieve maatregelen nemen zodra het systeem overal om hen heen instort.’

  De gigantische schommelingen op de beurzen in Amerika, China en Europa tonen aan dat er veel meer aan de hand is dan slechts een ‘correctie’, aldus Smith. ‘Dit is slechts het begin van het einde… Sinds 2008 is er in de wereldwijde financiële structuur helemaal niets gered, en nu zijn de centrale banken onwillig of niet in staat om ervoor te zorgen dat we zelfs maar kunnen doen alsóf het kan worden gered. Nu gaan we de pijn voelen, en dat allemaal terwijl het establishment ons zal vertellen dat dit alles enkel tussen onze oren zit.

  Of dit gaat gebeuren weet ik niet alles kan.
  Wat ik wel weet is, dat ik dit soort verhalen de afgelopen 8 jaar al heel vaak heb gelezen en dat het systeem nog steeds overeind staat.

 • Amstel (Bob)

  Dag Arjan,

  Dat u in twijfel trekt dat ik Lambo zou kunnen zijn vind ik toch enigszins een belediging aan mijn adres.
  Waarschijnlijk begrijpt u niet goed wat ik met mijn posts wil aanduiden, dus no hard feelings.
  Om eea helder te maken wil ik refereren aan de “Suzuki Alto” discussie van destijds: https://www.thesilvermountain.nl/blog/6544/columns/wat-kunnen-we-verwachten.html

  Zilver: klopt, ik ben er geen voorstander van, maar heb nog steeds wel iets ervan in bezit, ooit aangekocht destijds toen mijn buikgevoel me zei dat er dingen monetair zouden gaan veranderen.
  Aangaande verdere vervolging van het ingeslagen edelmetaal-pad kwam ik erachter dat ik me met zilver op het goede spoor begaf, maar niet op de juiste weg (GoldTrail).

  Vandaar dat ik met regelmaat anderen wil aansporen om zich ook hierin te verdiepen.
  “Poor man’s gold”: dit verteld in principe al heel erg enorm veel!
  Beide mogen dan edele metalen zijn, maar daar houdt het vergelijk dan ook wel mee op.
  Uw stelling dat zilver ALTIJD het goud zal volgen is helemaal niet zo’n wetmatigheid als u denkt.

 • http://- Arjan

  @Marcel, wat ik al eerder zei ;)

  De euro trekt ook aan dus in euro blijft het vlak, zeker niet slecht te noemen.
  Dit zijn geen echte bewegingen…ik wil de +$50 bewegingen zien die omgekeerd plaatsvonden in 2013.
  Dat willen de CB’s niet dus nog ff wachten tot de wielen van de wagen vliegen op de beurs of in de valutaire markten

 • marcel

  @Arjan koers gedraagt zich behoorlijk tegen dalende beurzen GOED TEKEN ;-];-]

 • marcel

  @Arjan ,ik weet haast 100 procent dat Amstel geen Lambik is

 • marcel

  Goud moet zijn PANIEK functie weer terug krijgen .

 • marcel

  @Huub vind ik moeilijk nu we kunnen ook zo weer naar de 32000 dus ik wil eerst morgen de opening zien en dan bij plus kunnen we naar 33500 deze week [dus een week voorspelling]maar dan moeten we morgen plus openen

 • rise and shine
 • http://- Arjan

  Ziet er weer interessant uit op dit moment!
  Beurzen wederom onder druk maar de metalen die toch weer lijken te houden, goed teken.

  Amstelbob is anti zilver? Het is ” the poor man’s gold!” dus zodra goud opstijgt (of crasht) gaat zilver altijd volgen.
  Een nieuwe vrij actieve poster die opdook na het vertrek van Lambik….toeval?

 • Huub

  @Marcel,
  32658 euro!
  Doe je er nog een voorspellinkje boven op?

 • Theo

  Sorry Gerard nu maak je een fout ze zitten wel onder het AFM en Willem zegt altijd dat je moet spreiden
  Ontroerend goed wat op de bank goud zilver in de diepvries.
  En wat in zijn fund.
  Wij zitten er ook bij en daar ben ik te vroeg mee begonnen.
  Nu was het moment velen malen beter geweest om er in te stappen.
  Maar ja achteraf kijk je een koe in ze kont.
  Ik slaap nog steeds goed.
  En het komt goed al gaat het wat erg lang duren.

  Toezicht
  AFM
  Sinds 29 maart 2012 is de beheerder van het fonds, Commodity Discovery Management BV, in het bezit van een AFM-vergunning. Per 21 juli 2014 is de vergunning omgezet en staat Commodity Discovery Management BV als beheerder van UCITS ingeschreven in het AFM-register. De AFM beoordeelt of aan alle relevante wetten en regels is voldaan en bekijkt of de juiste informatie wordt verstrekt via bijvoorbeeld het Prospectus. Klik hier voor een link naar de AFM website.

  De Nederlandsche Bank
  De Nederlandsche Bank is een onafhankelijke centrale bank en heeft als toezichthouder de betrouwbaarheid van de bestuurders onderzocht en controleert of het Commodity Discovery Fund financieel gezond is.
  http://www.cdfund.com/

 • gerard

  Gerrit,
  Ik had steeds mijn bedenkingen over het fund van Middelkoop. Het is een gericht fund dus het hoeft niet te spreiden. Het zou een onderdeel moeten zijn van spreiding. Maar Middelkoop spreekt nooit over spreiding. In geen enkele uitspraak over beleggen. Hij adviseert gewoon al je geld in zijn fund te storten.
  Dat vind ik slecht want ook hij weet beter.
  Zijn fund valt sowieso buiten de AFM.

 • gerard

  Huub,
  Wow, en dat in de volkskrant?
  Ik heb die krant niet zo hoog. Een populistisch krantje waar slechte journalistiek achter zit. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

 • gerard

  Nadja,
  Deflatie of inflatie koppelen aan een beurscrash is eigenlijk onzin. Inflatie wordt ook vaak verward met expansie. Als we in de economie over inflatie en deflatie spreken, dan bedoelen we eigenlijk CPI. Laten we het daar maar op houden.
  Wat hij, denk ik, eigenlijk wil zeggen is dat inflatie of deflatie, of beter nog CPI, op zich ook niets zegt. Die moet je nog verder ontleden. CPI komt tot stand door 4 factoren die helemaal opzelf staan. Dat zijn, goede inflatie, slechte inflatie, slechte deflatie. Als een product goedkoop wordt door een beter goedkoper productieproces, dan is dat prijsdrukkend, dus draagt bij aan deflatie. Maar in werkelijkheid is dit heel goed voor de economie. Goedkopere grondstoffen zijn in principe ook goed voor de economie maar wel deflatior. Maar als volle magazijnen gedumpt worden tegen weggeefprijzen, dan is dat de foute deflatie.
  Dit loopt allemaal door elkaar heen en toch richten we ons op EEN cijfer. Of eigenlijk twee cijfers, want we kennen ook nog kerninflatie. En het verschilt ook nog per regio binnen dezelfde munteenheid. Kijk maar naar Spanje, Portugal en Griekenland. Deflatie in Euro terwijl Nederland en Duitsland inflatie kennen.
  Meer economen hebben hier moeite mee.

 • Huub

  Uit de MSM, in dit geval de Volkskrant: Het gaat juist helemaal niet goed
  De Nederlandse welvaart is de afgelopen 7 jaar met 3 procent gedaald, de conjunctuur verslechtert en de internationale situatie ziet er onheilspellend uit.
  http://t.co/RgAQGWHiwL

 • Q&Q

  “Monsanto wilt de bijen vervangen door Genetisch Gemodificeerde Vliegende Mieren.”

  ” Ecologen zien bijen als een van de diersoorten die echt nodig zijn op deze planeet.
  Monsanto denkt dat bijen maar 1/3 deel van alle gewassen bestuift.
  Terwijl anderen zien dat bijen ruim 90% van alle gewassen bestuift.

  Nu wilt Monsanto de bijen vervangen door Genetisch Gemodificeerde Vliegende Mieren.
  Dit is de ideale manier om onze hele planeet naar de klote te helpen.
  (sorry voor mijn taalgebruik, maar dit is wel even gepast.)

  Men wilt hiermee in Oekraïne mee beginnen.
  Het zal me niks verbazen als de mensen daar er helemaal niet van op de hoogte zijn want zo’n beetje de hele planeet begint in flinke oproer te komen tegen GMO’s in alle vormen en soorten op zowel plant als dier.”

  Kijk/ lees verder:

  http://worldunity.me/monsanto-wilt-de-bijen-vervangen-door-genetisch-gemodificeerde-vliegende-mieren/

 • Temp242

  Tja Marcel, dat denk ik ook, als het nu nada noppes is, tja, dan kunnen ze voor mijn part nog vijftig jaar verder breien. Liggen wij hier jaren voor niks te kankeren…weet je wat?, eind oktober 2015 niets aan het handje, wel dan treedt ik toe tot the sheeple.Mvg.

 • Nadja

  Gerard, re: “Friedman has banished asset inflation from the vocabulary”.
  Wellicht heb je het druk, kijk maar wanneer je mijn vraag kunt beantwoorden.
  Bovenstaande uitspraak werd gedaan in bijgevoegd interview (@mises: “Why is it so hard for people to understand deflation as a benevolent phenomenon?” http://t.co/eQw8WBxT5M http://t.co/FeAKWAfS0C) door een econoom van de Oostenrijkse school nav de mini crash van afgelopen maandag waarbij er op papier een hoop geld verloren is gegaan. Een deflatie actie als gevolg van een daaraan voorafgegane inflatie actie met behulp van zero interest rate policies die aandelen deden stijgen in waarde.
  Wetende dat jij Friedman goed kent en waardeert omdat je hem vaker aanhaalde met zijn uitspraak dat inflatie pas echt op gang komt als aan vergroting geldhoeveelheid, verhoging omloopsnelheid en versnelling loonprijsspiraal voldaan is, is mijn vraag of je de uitspraak “Friedman has banished asset inflation from the vocabulary” kunt plaatsen en toelichten.

 • Marcel

  Als er niks gebeurd sept -okt zijn alle bull shit verhalen niet uitgekomen en liggen de volgende end of the world stories al weer op de plank maar dot maal is het echt fasten the Seatbelt

 • Temp242

  Ja Beste Oxford Road, mooi stuk,maar dat WETEN wij al jaren,nietwaar?
  Voel wel aan dat er “iets”gaat gebeuren medio september-oktober 2015.Mvg.

 • http://be oxford.road

  De Inflatie-barometer …….
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$GNX

 • http://be oxford.road

  Méér schuld dan economische waarde …….
  http://finalwakeupcall.info/blog/2015/08/31/crisis-bewustzijn/

 • http://be oxford.road
 • Jacco

  Klopt was een nulletje te veel.
  Maar inderdaad een smak geld.
  Was mijn pensioenvoorziening.

 • http://be oxford.road
 • gerrit

  ik denk dat je met PM helemaal niet slecht zit,
  bijvoorbeeld, het CDFund van Middelkoop is begonnen op 100.- p/participatie op het hoogtepunt stond het rond de 250 p/participatie waar nu nog maar 55 p/participatie van over is.
  met een beetje pech en slechte timing ben je 75% van je inleg kwijt.
  Middelkoop hoor je ook niet meer over de snelle beweging omhoog op korte termijn maar ziet zichzelf als een pensioenfonds op langere termijn [seminar 21 april op zijn site], ben je oud dan heb je pech

 • Andy

  Shit Jacco, ik dacht dat ik wat te klagen had met 6.000 verlies maar dat jij er voor een half miljoen in zit is echt triest, of is het misschien 50.000 [een nulletje teveel achter de punt], hoe dan ook het blijft een smak geld

 • Amstel (Bob)

  @ Jacco: na de mijnen, zie vervolgens om die zilverlingen deftig kwijt te raken.
  Geen advies, maar een mening gebaseerd op fundamenten.

  @ Temp: de muziek is wel toepasselijk, dank.

 • Amstel (Bob)

  @ Lezer:

  Victor 2013:
  And yes, I still think the ECB can and will eventually target 0.5% inflation or even 0%. There is nothing bad about it.

  I do think that once you take the oil privilege away from the dollar, and once you settle international balances in gold, not sterilizing the flow of gold, you will already have arrived in the new system. In this environment, it becomes possible to manage a fiat currency to have on average 0% consumer price inflation, and it would be safe to hold that currency.

  Amstel: 2014/15 BAM olieprijs down, en niemand zag het aankomen. Zie verder de goud-ontwikkelingen…

 • Temp242

  Beste Amstel Bob, Victor the Cleaner op muziek:
  https://www.youtube.com/watch?v=Ghs40qsHMNY
  Mvg.

 • Amstel (Bob)

  Nat Rothschild ‏@NatRothschild
  The kingdom of #SaudiArabia is not sustainable at a long term oil price of $45

  Victor The Cleaner ‏@VictorCleaner
  @NatRothschild1 I bet it is. At least economically. This is because the drop of the oil price will not remain the only surprise move.

  Amstel: got gold?
  Gaat allemaal geen 10 jaren meer duren Jacco.
  Zie wel dat u die mijn-aandelen deftig kwijtraakt…

 • Amstel (Bob)

  Another, anno ca. ’97:
  “The gold market is not the same as it was in the past, so throw your charts and TA away! Nor will the gold market be the same in the future as it is today, so don’t use paper substitutes! Today, gold is much more valuable than it has ever been!”

  Welke econoom heeft de daling van de olieprijs zien aankomen? :)

  Italy’s Eni discovers ‘supergiant’ gas field off Egypt http://on.mktw.net/1MVVThh
  https://twitter.com/VictorCleaner
  All the world’s cheap oil, enough for all, is located on the Eurasian continent whereas America only has medium to expensive oil.

 • Jacco

  Stoppen jullie nu eens om economen, boeken en statistieken er bij te halen. De wereld zoals hij er nu uitziet met al zijn oorlogen 40000 vluchtelingen richting Europa, IS dreiging wereldwijd, Geld persen voluit, olieprijs richting 20 dollar, onverklaarbare rampen zie China, hackeraanvallen, misschien zijn zelfs kerncentrales niet meer veilig, enz zo heeft de wereld er nog nooit uitgezien.
  Daar kan je geen boeken op los laten. Voor diegene die houvast willen, duimen maar dat je er zonder niet al te veel kleerscheuren afkomt.

 • Nadja

  Gerard, re: “Friedman has banished asset inflation from the vocabulary”.
  Bovenstaande uitspraak werd gedaan in bijgevoegd interview (@mises: “Why is it so hard for people to understand deflation as a benevolent phenomenon?” http://t.co/eQw8WBxT5M http://t.co/FeAKWAfS0C) door een econoom van de Oostenrijkse school nav de mini crash van afgelopen maandag waarbij er op papier een hoop geld verloren is gegaan. Een deflatie actie als gevolg van een daaraan voorafgegane inflatie actie met behulp van zero interest rate policies die aandelen deden stijgen in waarde.
  Wetende dat jij Friedman goed kent en waardeert omdat je hem vaker aanhaalde met zijn uitspraak dat inflatie pas echt op gang komt als aan vergroting geldhoeveelheid, verhoging omloopsnelheid en versnelling loonprijsspiraal voldaan is, is mijn vraag of je de uitspraak “Friedman has banished asset inflation from the vocabulary” kunt plaatsen en toelichten.

 • Ron

  10 jaar euro waardevast in huidige vorm? Dat kun je wel shaken.

 • Jacco

  Silver doctor’s
  Wie van SF houdt moet de berichten op Silver Doctor’s vooral lezen.
  Ik volg de berichten al een paar jaar en heb er zelden of nooit 1 goed onderbouwd verslag kunnen vinden.
  Wel bewondering hoe hij het voor elkaar krijgt elke dag zoveel onzin op te schrijven.
  Heb er ook nog nooit wat goeds van zien uitkomen.
  Maar wel vermakelijk om te lezen, soms!

 • Temp242
 • Andreas

  Jacco
  Dank je wel voor de opbeurende woorden. Ik was al bang dat het nog wel 15 jaar kon duren. Maar gelukkig maar 10 jaar dus. Hahahaha

 • Temp242

  Ook nog een welgemeende opsteker voor Silversurfer:
  https://www.youtube.com/watch?v=u7tTdO6oxUA
  MVG.

 • Jacco

  Speciaal voor de silversurfer!
  Kop op en moed houden.
  Leeftijd is op dit moment het belangrijkst.
  Mijn visie is dat goud en zilver de komende 10 jaar of het zelfde blijft of nog verder gaat zakken.
  Ik heb de tijden van de gebroeders Hunter meegemaakt en ook ik zit ruim met een verlies van 50.0000 euro.
  Zowel fysiek als in mijnen.
  Alleen mijn probleem is dat ik gepensioneerd ben en de tijd tegen mij in tikt.

  Uiteraard allemaal m’n eigen schuld, ik hoefde niet te kopen.
  Dus voor de jongeren onder ons, de prijs gaat iedergeval altijd waar hij vandaan komt, zowel naar beneden als naar boven.
  Ik zie zilver dan ook makkelijk naar de 7 euro gaan en zeker ook nog eens richting de 20.
  De vraag alleen is hoeveel jaren gaat dat duren.
  Daar kan niemand een antwoord op geven.