24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nieuwe zilveren munten van de Perth Mint voor 2016

De Perth Mint uit Australië heeft het design bekend gemaakt voor de nieuwe serie 2016 munten. Naast de bekende zilveren Kookaburra, Koala en Lunar munten die vooral veel verkocht worden in het formaat van 1 troy ounce en 1 kilogram is er voor 2016 een primeur: de 1 troy ounce zilveren Kangaroo 2016.

zilver-troy-ounce-2016-kangaroo-munt

 

Naar verwachting gaat de Perth Mint goed scoren met deze munt. In tegenstelling tot de 1 troy ounce Kookaburra en Lunar munten wordt de Kangaroo namelijk geslagen zonder beperkte oplage en de munt wordt verkrijgbaar tegen een uiterst concurrerende premium. Mogelijk wordt de munt zelfs goedkoper dan de zilveren Silver Eagle uit Amerika en Philharmoniker uit Oostenrijk.

Bij The Silver Mountain zal de 1 troy ounce zilveren Kangaroo munt 2016 waarschijnlijk vanaf medio september worden aangeboden. U kunt zich alvast inschrijven voor een email alert om op de hoogte te worden gesteld zodra de eerste voorraad van deze munt arriveert.

Deze munten worden door de Perth Mint verpakt in tubes per 25 stuks waarbij 10 tubes in een monsterbox gaan. Hierbij wijkt de Perth Mint dus af van de andere munthuizen waar een monsterbox altijd 500 munten bevat.

Kookaburra, Koala en Lunar munten

Volgende de Lunar-jaartelling is 2016 het jaar van de aap. Op de zilveren Lunar munt van 2016 zijn twee apen afgebeeld op een boomstronk, terwijl op de gouden Lunar munt één aap afgebeeld staat in een iets andere pose.

zilver-lunar-2016-aap  gouden-lunar-2016-munt-aap

Bij de Kookaburra serie wordt altijd in het design één of meerdere Kookaburras (ijsvogels) weergegeven. Zo ook dit jaar. Afgelopen jaargang, 2015, was nog een jubileumversie waarbij het design van de eerste jaargang werd gebruikt. De munt van 2016 is de eerste in een nieuwe serie designs en ziet er zo uit:

2016-kilo-zilver-kookaburra

 

Tot slot dan nog de zilveren Koala van 2016. Dit is de munt waarvan wij merken dat die wat minder vaak wordt verkocht dan de Kookaburra en de Lunar serie en voor zover mij bekend is dit een trend die wereldwijd waar te nemen valt. Laten we het erop houden dat de Koala niet altijd even ‘fotogeniek’ is afgebeeld op de munt;

koala-munt-zilver-2016

 

Bij The Silver Mountain beschikken we nog over een beperkte voorraad kilo munten van alle 2015 varianten. Naar verwachting blijven de 2015 munten in ieder geval in september ook nog te koop en vanaf eind september of oktober zal ook de 2016 variant op onze website worden aangeboden. Bezoek onze webshop voor het complete overzicht van zilveren munten.

Bekijk ook