Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Nu leverbaar: zilver baren zonder BTW in doaune entrepot

14-03-2011 Rolf van Zanten

Zilver barenVanaf heden is het mogelijk om naast de zilveren Maple Leaf munten ook zilver baren van 1.000 troy ounce aan te kopen via The Silver Mountain en op te laten slaan in het douane entrepot van Amsterdam Safe. The Silver Mountain is één van de exclusieve partners van dit opslagbedrijf en biedt haar klanten de mogelijkheid aan om zilver en goud op te slaan in de volledig beveiligde en verzekerde kluisruimte van Amsterdam Safe.

Dankzij de goede connecties met onze leveranciers zijn wij nu in staat om ook goedkoop zilver baren aan te bieden, als alternatief voor de duurdere Maple Leaf munten. Deze zilveren baren worden geproduceerd door Zwitserse producenten. Al deze zilver baren hebben de “Good Delivery” status van LBMA en zijn zonder verdere analyse verhandelbaar. De baren wegen ongeveer 1.000 troy ounce per stuk en zijn geslagen in .999 puur zilver.

Wij kunnen deze baren aanbieden tegen de volgende introductieprijs:

Zilver spotkoers + 2 %

1.000 troy ounce zilver baar - DOUANE ENTREPOT 1.000 troy ounce zilver baar – DOUANE ENTREPOT

Dit zeer gunstige tarief is mogelijk doordat we grootschalig hebben ingekocht. Over ongeveer een maand zullen alle zilver baren arriveren in het douane entrepot op Luchthaven Schiphol. De bovenstaande aanbieding is zowel mogelijk indien u ervoor kiest de baren op te laten slaan in dit douane entrepot van Amsterdam Safe, als bij gewone levering. Bij gewone levering dient er echter 19% BTW te worden afgerekend. De bijhorende opslagkosten in het douane entrepot bedragen 1,25% op jaarbasis. Dit percentage wordt per kwartaal vastgesteld en hierbij wordt gekeken naar de vervangingswaarde, dus de zilverprijs op dat moment. Op die manier is de aanwezige voorraad volledig verzekerd.

Het grote voordeel van het laten opslaan van zilver in dit entrepot is dat u de 19% BTW die anders bij aanschaf moet worden afgerekend bespaart. Zolang het zilver in dit depot aanwezig is dient er namelijk geen BTW te worden afgedragen. De baren liggen tevens in de volledig beveiligde kluisruimte van Amsterdam Safe opgeslagen. Er is een samenwerking met Securitas en het douane entrepot bevind zich in het marechaussee gebied op Schiphol. Uw zilver ligt hier dus veilig.

Het verschil met SLV’s en andere beleggingsproducten is dat de zilver baren in dit geval altijd fysiek opvraagbaar zijn. Mocht u ooit voor fysieke uitlevering willen opteren dan dient u dit aan te geven bij Amsterdam Safe en 24 uur later kunt u de baren komen ophalen of laten versturen. Uiteraard is het ook mogelijk de baren binnen het douanen entrepot te verhandelen aan een derde partij of terug te verkopen aan The Silver Mountain.

Wij garanderen de zilver baren altijd terug te kopen tegen 98% van de zilverprijs.

Voor meer informatie over Amsterdam Safe, neem contact op met Amsterdam Safe via info@amsterdamsafe.nl. Naast de opslag van BTW vrij zilver is het ook mogelijk om uw reeds aangekochte zilver en goud op te laten slaan bij dit in edelmetaal gespecialiseerde bedrijf.

Amsterdam Safe

 • PatDC

  Ik denk dat het grote nut van dat douanedepot is voor mensen die veel speculeren op kortetermijn-prijsstijgingen. De techniek om bij dips te kopen en erna te verkopen, zo telkens een in euro’s uitgedrukte winst te halen. Dus voornamelijk voor volatiele prijs zoals zilver tegenwoordig nogal heeft. Zonder het btw vrije zou je bij elke koop een vijfde verliezen en wordt deze korte-termijn speculatie haast nutteloos.

 • Gerard

  @zilver goud
  De beurscrach van 1987 van 46% heb ik nog meegemaakt. Ik deed toen helemaal “niets” en verloor die dag bijna de helft van mijn vermogen. 1,5 week later was die 46% alweer goed en stond ik op winst. Ik ken er velen die die dag in paniek aan het verkopen sloegen en verloren ECHT 46%.
  Maar die dag was een rare, er was namelijk economisch “niets” aan de hand. Het was een gezamelijke actie van de banken. Deze kochten enkele dagen later alles weer terug tegen fors lagere prijzen.
  Dit is toch even iets anders. Japan is de 3e economie van de wereld. Maar PPT heeft vandaag op de VS beurzen goed werk geleverd! Dit is een correctie die misschien enkele dagen of weken aanhoudt. 10% zal er nog wel afgaan mogelijk. Een echte langzame crash is vrijwel “onmogelijk” omdat er teveel geld in de markt zit. In dat geval zou dit geld naar obligaties stromen, en dat zie ik nog lang niet gebeuren. Zelfs Pimco trekt z’n obligaties terug.
  Beurzen gaan hierna gewoon weer omhoog. Slecht nieuws of goed nieuws, dan maakt niet meer uit.
  We krijgen mogelijk wel een korte (Elliot)wave terugval binnenkort en dan kunnen grondstoffen wel even terugzakken.

 • Gerard

  @zilver
  Maar dit is een filmpje van 26 januari. De kaarten zijn nu 2 maanden later alweer anders geschud.

  Iemand Marc Faber gezien vorige week woensdag bij “The Call” van CNBC?
  Hierin adviseert Faber te investeren in Japan !! Was wel een paar dagen VOOR de ramp.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Voorlopig even afgelopen met de steile opwaartse beweging van zilver. We gaan zijwaarts. Kijken of zilver een bodempje rond 32 dollar kan vormen.

 • Zarathustra

  @zilver goud
  De markten overreageren inderdaad, komt door het risico.
  Stel dat die reactoren wel ontploffen en het radioactieve materiaal naar Tokio waait, dat zou vrij desastreus zijn voor de Japanse economie, aangezien iedereen die stad met 14 miljoen inwoners dan moet ontvluchten voor meerdere maanden. Ook het feit dat dit de aanleiding voor een Japanse schulden crisis zou kunnen zijn, maakt het onzeker. De kernramp van Chernobyl was verborgen gehouden voor de buitenwereld en pas veel later kwam het westen erachter.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @zilver goud, Tsjenobyl ligt in oekraine, dat kan je niet echt vergelijken met japan, die vol industrie staat.

  zoals ik in vorige topics aanhaalde verwacht ik een correctie. Geen crash, maar een correctie.
  Ook marc faber zegt dit op het einde van het filmpje : http://www.youtube.com/watch?v=jSclHbiBzmc&feature=feedlik
  Een correctie die wel 2 maand kan duren.

 • zilver goud

  Over al lees ik dat de ramp in Tsjenobyl velen malen erger was dan het geen wat nu aan de hand is in Japan!
  Wel raar dat de beursen wereld wijd zo heftig reageren op de ramp in Japan dit was namelijk niet het geval tijdens de ramp in Tsjenobyl.
  Ter vergelijking ramp Tsjenobyl 27 April 1986 de AEX zakten over het hele jaar 6%

  Maar op 19 okt. t/m 10 Nov. 1987 daalden de beurs 46%. Zonder dat er een daadwerkelijke oorzaak was.
  Je zou toch denken dat dit nu juist zou gebeuren na de verschrikkelijke ramp in Tsjenobyl maar nee dit bleef uit.

  Volgens mij wordt Japan nu gebruikt om de al lang verwachten correctie voor de beurzen wereld wijd door te voeren en bijna iedereen zal geloven dat dit door Japen komt. De FET houd zich heel kalm op de achter grond.

 • RB

  Schatgravers opgelet. Komende zondag allemaal verzamelen bij de achtertuin van wortelbea. Lunchpakket en metaaldetector mee. He ho, he ho. ;-)

 • wortelbea

  @zilver: Bedankt voor de info !

 • Ludo

  … (sorry, PC haperde even) laatste reacties ook wat bijgeleerd over metaaldetectoren!

 • Ludo

  @NQ – bedankt voor de link met veel interesse gelezen & in de la

 • wil.

  2% per jaar + 1.25% per jaar dat is aan de huidige prijs ongeveer 800 eur, dan ga ik toch voor levering. Indien de prijs doorstijgd en je wil al je zilver houden kan het een mooie rekening per jaar worden. Zonder stijging in zilver heb je de btw er over zes jaar uit.

 • Fleur

  @ temp242: Thanx!

 • temp242

  Beste Fleur, ik krijg net berichten binnen die wijzen op het feit dat (vooral) de grote Japanse beleggers (pensioenfondsen, ed.) uit ‘eer’ voor hun land en masse uit Europese aandelen gaan EN OOK UIT HET GOUD EN ZILVER!!!, dat laatste is tijdelijk, wordt toch weer héél vlug opgeraapt, door de Chinezen?, maar die aandelen, géén kat die ze nog wil!
  Langs de andere ook even meegeven dat de Chinese fondsen vorig jaar 19,40 miljard dollar in Japanse aandelen gestoken hebben o.a. in Toshiba, Shiseido Tokyo Electric Power, die zijn vandaag quasi waardeloos… MVG.

 • ill-b

  Dalende beurzen icm het tsunami effect uit Japan misschien? Een andere reden zie ik op het moment niet.

 • Fleur

  Waar duikt de zilverprijs naartoe? Het gaat vandaag wel heel erg hard naar beneden. Heeft iemand een verklaring hiervoor?

 • wil.

  hahaha ze beginnen hier over metaaldetectors en jullie hebben die ook al, jullie zijn er echt klaar voor ! respect ;-) is er iets waar jullie niks van weten ?

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  Nog een tip : zoek eens op youtube, kom je veel filmpjes tegen.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @wortelbea
  sinds nieuwjaar heb ik een fisher f70, buiten wat zelf testen heb ik hem nog niet gebruikt. Nu het beter weer gaat worden, hoop ik hem uit de kast te kunnen halen.
  Hiervoor had ik een onbekend amateur toesteltje, en dat werkte eigenlijk ook al relatief goed. Alles wat op spa(30cm) diepte lag kon je toch vinden. Hoe groter iets is, hoe sneller je het vind.
  Het enigste je moet vinden, zijn plaatsen waar mensen geldstukken zijn verloren, ooit, in het verleden. Wij hebben vorig jaar op onze vakantie toch wel enkele zilverstukjes gevonden.

  Er zijn ook veel gronden die metalen op zich bevatten. Daar word het moeilijker om iets te vinden. Hoe beter je materiaal hoe meer je vind.

  Voor een goede detector betaal je al snel 500€ of meer… de kans dat je je geld er terug uithaalt, lijkt me klein. Tenzij je misschien alle dagen gaat zoeken, of als je een schat tegenkomt.

 • temp242

  Beste Wortelbea, even googelen bij: GARETT AT PRO INTERNATIONAL.
  Dit is actueel dé beste. Richtprijs 699euro.MVG

 • wortelbea

  @zilver
  Dat wou ik mij ook eens aanschaffen, als jij eentje hebt, welkis dat dan, werkt het goed om goud en of zilver te vinden ?
  (en nee ik wil niet bij de mensen hun bloempotten gaan onderzoeken ;o)

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  maar eh, de truk is natuurlijk : diep genoeg graven. Zelf de beste metaaldetectors geraken niet dieper dan een halve meter.

 • http://zilver.2link.be/ zilver

  @fleur
  nee hoor, de metaaldetector die ik heb toont welk metaal ik gevonden heb, alvorens ik ga graven. Een metaaldetector zal dus zowel zilver als metaal aangegeven.

 • NQ

  @Ludo

  Gevonden, http://dont-tread-on.me/i-get-it-now/ Ergens halverwege in het artikel staan wat ‘verstop-tips’. Vond toen het idee met de spijkers door je tuin verspreiden wel grappig als afleiding, maar daar had Gerard volgens mij weer zijn twijfels bij. Hij zit wellicht meer in de metaaldetectors dan ik.

 • Fleur

  Hierboven werd al een plantenbak gesuggereerd als plaats om je zilver te verstoppen. Als je zorgt dat het zo’n rustieke metalen bak is, dan ben je metaaldetectors wellicht te slim af ;-).

 • NQ

  Essentieel is volgens mij je houding ten opzichte van zilver. Koop je het uit angst voor “de pleuris” dan blijft je altijd met je billen knijpen. Slim verstopt of niet, je hebt angst. Koop je het uit vertrouwen voor de commodity dan kies je de voor jou meest praktische vorm en verder denk je er niet zo moeilijk over. Dat laatste leeft het makkelijkst.

  Zelf zou ik, als ik heel veel te besteden had, aan spreiding doen. Deels beleggen bij de AmsterdamSafe en de rest voorhanden in kleine coupures thuis.

  Ludo: in één van de vorige blogs hier op de site stonden een link.

  En als je gewoon je mond erover houdt dan verwacht ik heus geen dieven gewapend met metaaldetectors en batsen.

 • Ludo

  @Gerard : er zullen ook wel weer manieren zijn om die dingen om de tuin te leiden zeker? Weet er iemand een link met meer info hierover?

 • Thijs

  @ Gerard,

  Dat is het dan meteen een van de enige echte voordelen van papieren fiatgeld :)

 • Gerard

  @RB
  Dat verstoppen is niet zo eenvoudig. Je hebt tegenwoordig hele slimme metaal detectors!

 • RB

  Wij hebben destijds een kluis aangehouden bij een bank voor onze gouden Maple Leafs. Na een jaar hadden we genoeg van het gezeur van de bank en hun rare rekeningen en nu liggen de gouden Maples gezellig thuis naast hun zilveren broertjes. Geen kluis, geen verzekering, maar wel doordacht verstopt. Wat niet weet, wat niet deert.

 • x

  Dat is te lezen op de site van amsterdam safe bij FAQ

  Zolang niemand weet dat er in de zandzak in jou schuur 4 kilo zilver zit vermengd.. wat is het probleem…

  Zolang niemand weet dat er in de plantenbak naast je bank een mooi dubbel geseald kistje zit onderin halve wegen met 2 kilo zilver…

  Zilver bewaren voor langer termijn snij rondjes uit het isolatie matriaal onder je laminaat… leg je munten er in extra rolletje isolatie papier er over heen en laminaat legen.. ooit een dief geweest die….

 • Matt

  Ik twijfel al een poos over hoe ik zilver kan kopen want vooral het opslaan ervan is niet zo simpel meer tegenwoordig. Banken blijken niet eens bankkluizen te verhuren en elders zijn de prijzen voor het zilver juist weer een stuk hoger. Zelf opslaan thuis is voor mij geen optie. Als ik dat laat verzekeren betaal ik al 3 a 4% dus dat is echt veel te duur.
  Hoe zit dat bij een faillissement van Silver Mountain of Amsterdam Safe, is dat allemaal ook gedekt?

 • RB

  Wat Joep stelt lijkt hypothetisch, maar kan wel degelijk bewaarheid worden. Laten we niet vergeten dat er even een BTW-maatregel voor zilver doorheen werd gejast eind december vorig jaar, toen iedereen in gedachten al bij de oliebollen met poedersuiker zat. En laten we ook niet vergeten dat de Amerikaanse president Roosevelt in 1933 met de volgende wet achter het goud van zijn mede-Amerikanen aan joeg.

  Wiki: “Executive Order 6102 is an Executive Order signed on April 5, 1933, by U.S. President Franklin D. Roosevelt “forbidding the Hoarding of Gold Coin, Gold Bullion, and Gold Certificates” by U.S. citizens.”

  Al met al vind ik het een goede vraag. Wat gebeurt als de Nederlandse staat op zeer korte termijn de onderstaande wetgeving aanpast zodat zilver er ook opeens onder valt? Welke garantie is er dat edelmetalen niet zomaar kunnen worden geconfisceerd door de overheid?

  Noodwet Financieel Verkeer – Artikel 26:
  Onze Minister is bevoegd – zo nodig in afwijking van andere wettelijke regelingen – voorschriften te geven ten aanzien van de financiële betrekkingen met het buitenland, alsmede ten aanzien van het vorderen van gouden munten, fijn goud, alliages van goud (onbewerkt of halffabrikaat) en buitenlandse activa van ingezetenen. Zie: http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htm

 • Rudolf

  Mijn kostbaar zilver bij een bank of bij een (douane) depot? Nou nee. Geef mij maar fysiek! Ik heb niet voor niets mijn spaargeld op de bank omgezet in tastbare zilverlingen. Je weet nooit wat er gebeurt als er echt de pleuris uitbreekt. Zie dan maar eens aan je zilver te geraken.

  En de Douane = (r)overheid, dus die vertrouw ik sowieso al niet.. Jij blijft degene die moet bewijzen dat dat zilver wat daar ligt opgeslagen van jou is.
  Desalniettemin respect voor Rolf om toch weer te proberen de (r)overheid te slim af te zijn met die misselijke BTW.

  Ben benieuwd wat de volgende maatregel zal zijn. 19 -> 21% BTW?

 • x

  @zilver goud

  verklaar u nader, de staat kan niet zomaar jou kluisje legen dat zal diefstal zijn niet waar?

 • zilver goud

  @Joep
  Nee want dan heeft de staat het al in gepikt!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Weer een nieuwe dienst. Rolf, je bent een echte ondernemer! Ga zo door.

 • Joep

  Wat als zilver over 1 jaar 30 duizend euro per kilo is? Kunnen we het dan gewoon voor euro’s bij je omwisselen?

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @temp242
  Bedankt!

  @Mexican Seastar
  Ik kan de baren terugnemen tegen 98% van de zilverprijs. In dit geval blijven de baren in het douane entrepot en is het verschil tussen aan- en verkoop dus beperkt. Wanneer er namelijk een baar werd gekocht buiten het douane entrepot zou er gelijk 19% verlies zijn bij de zilver baren en dat kan met deze oplossing mooi worden voorkomen.

 • Mexican Seastar

  Beste Rolf,

  Dank alvast voor jouw hele goede service in velerlei opzichten, aan jouw klanten, waarbij je mij alvast kunt bijrekenen, als zijnde een trouwe klant.

  Ik weet niet of ik nu in baren zou willen gaan of niet: ik heb me altijd al laten wijsmaken dat munten veiliger zijn: dat je er altijd over mee kunt aankloppen…
  Maar mijn bedoeling is wel om het vroeg of laat terug aan jou te kunnen verkopen.
  Dat kan, maar aan hoeveel procent (om een veilige marge te stellen) van de dan geldende zilverprijs kan jij zéker terugnemen?

  Kwestie van me(n)taal op veel voorbereid te zijn, hé :):):).

  Groetjes
  SEEStar
  (zo – boven – zo – beneden)

 • temp242

  Mijn hoed af voor jou, beste Rolf.

 • http://www.thesilvermountain.nl/ Rolf van Zanten

  @RB
  Wij weten natuurlijk hoeveel zilver er in dit depot aanwezig is. Zolang dit zilver is aangekocht bij The Silver Mountain kan dit altijd ook weer worden ingekocht tegen 98% van de zilverprijs.

  Met deze prijsstelling hebben we voldoende ruimte om het zilver desnoods te laten omsmelten. Zodoende kunnen we altijd garanderen de baren terug te kunnen kopen.

 • RB

  “Wij garanderen de zilver baren altijd terug te kopen tegen 98% van de zilverprijs.”

  Te allen tijde? Hoe gaat dat dan als heel veel partijen heel veel zilver ineens aanbieden? Wie ’t eerst komt?