24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Nu op voorraad: Gouden Panda munten 2022

Het nieuwe design van de gouden Panda munten van 2022 is inmiddels bekend én deze gouden munten zijn inmiddels bij The Silver Mountain verkrijgbaar direct uit voorraad.

Bekijk nu de nieuwe collectie van de gouden Panda munten 2022. Dit jaar is het de 40e verjaardag van de Panda munt. De gouden munten uit deze 2022 serie hebben daarom een uniek panda-design om de verjaardag te vieren. Ook wordt  de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking gehouden, het design van de munt viert deze bijzondere gebeurtenis. 

Gouden Panda munten 2022

In de cultuur uit China staat de panda symbool voor zowel harmonie en vrede – het is een nationaal symbool dat we zien terugkomen bij veel elementen in de Chinese cultuur. Daarnaast wordt de pandabeer gebruikt als mascotte van het Wereld Natuur Fonds. Bij het ontwerp van de gouden munten van de Panda serie uit 2022 staan twee spelende pandaberen in de sneeuw afgebeeld. Traditiegetrouw wordt de Chinese Tempel van de Hemel op de andere kant van de munten getoond. Al deze munten zijn beschikbaar in de gewichten van 1 gram, 3 gram, 8 gram, 15 gram en 30 gram. De panda munten zijn geslagen in 99,9% puur goud.

De Tempel van de Hemel 

De Tempel van de Hemel is gebouwd in de eerste helft van de 15e eeuw bevindt zich in een uitgestrekt park in het zuiden van Peking. De Tempel symboliseert de relatie tussen de aarde en de hemel. Dit komt doordat de keizers van de Ming-dynastie een rituele ceremonie leidden, waarbij ze als bemiddelaar tussen hemel en aarde offers brachten. Deze offers brachten zij voor een succesvolle oogst. In 1998 werd de Tempel van de Hemel ingeschreven als UNESCO Werelderfgoed. 

Bekijk ook