Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiƫle wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Onderzoek naar de goudmarkt en de manipulatie in goud

22-10-2009 Rolf van Zanten
Marktanalist Paul Mylchreest heeft vorige week een onderzoek gedaan naar de handel in goud en de manipulatie op de goudmarkt. Deze analist is bekend van Gata, een website die de manipulatie op de goud- en zilvermarkt in kaart brengt, en Paul Mylchreest is dezelfde auteur die in 2006 voor het verslag voor Credit Agricole Cheuvreux’s makelaarskantoor concludeerde dat de goudmarkt op slinkse wijze gemanipuleerd werd door centrale banken.
In een studie voor zijn eigen analyses , de Thunder Road Report, onderzoekt Mylchreest de grootste goudmarkt ter wereld, Londen, en concludeert dat ofwel een kleine hoeveelheid fysiek metaal een spectaculaire omvang van de papieren transacties ondersteunt, of dat de goudmarkt in Londen gebruikt wordt om goud dat de afgelopen jaren op twijfelachtige manieren is verkregen wit te wassen.


Lees als PDF

Ik heb zelf dit rapport nog niet gelezen, maar werd hierop geattendeerd. Het artikel lijkt me zeker de moeite waard en is hier te lezen. Heeft u zelf ook interessante nieuwsberichten of columns? Neem dan contact op.
 • Henk

  Na het artikel gelezen te hebben blijft bovenstaande reactie van toepassing. Verder probeert de auteur de totale hoeveelheid ‘liquide’ bullion goud in te schatten en vergelijkt dit met de dagelijks verhandelde hoeveelheid via de LBMA.

  De artikelen over de Comex die door ECB/Deutsche Bank zou zijn gered in april 2009, zie hier:

  http://seekingalpha.com/article/129128-did-the-ecb-save-comex-from-gold-default
  http://seekingalpha.com/article/129706-did-the-ecb-save-comex-from-gold-default-part-2

 • Henk

  Ik heb op dit moment geen tijd om het gelinkte materiaal te bestuderen, maar voor veel insiders in de goud- en zilvermarkt is het evident dat ooit de ‘papieren’handel in elkaar zal klappen. Op het moment dat het vertrouwen begint weg te zakken, zullen steeds meer kopers fysieke levering eisen. Op dat moment stort de futures handel in. Vergelijk het met een bankrun (DSB) zoals we die vorige week nog hebben meegemaakt.
  Ook zijn er sterke aanwijzingen dat bijvoorbeeld Deutsche Bank vorig jaar op het laatste nippertje enkele tonnen fysiek goud heeft geleverd om een Comex default te voorkomen.