24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Onderzoek naar de goudmarkt en de manipulatie in goud

Marktanalist Paul Mylchreest heeft vorige week een onderzoek gedaan naar de handel in goud en de manipulatie op de goudmarkt. Deze analist is bekend van Gata, een website die de manipulatie op de goud- en zilvermarkt in kaart brengt, en Paul Mylchreest is dezelfde auteur die in 2006 voor het verslag voor Credit Agricole Cheuvreux’s makelaarskantoor concludeerde dat de goudmarkt op slinkse wijze gemanipuleerd werd door centrale banken.
In een studie voor zijn eigen analyses , de Thunder Road Report, onderzoekt Mylchreest de grootste goudmarkt ter wereld, Londen, en concludeert dat ofwel een kleine hoeveelheid fysiek metaal een spectaculaire omvang van de papieren transacties ondersteunt, of dat de goudmarkt in Londen gebruikt wordt om goud dat de afgelopen jaren op twijfelachtige manieren is verkregen wit te wassen.


Lees als PDF

Ik heb zelf dit rapport nog niet gelezen, maar werd hierop geattendeerd. Het artikel lijkt me zeker de moeite waard en is hier te lezen. Heeft u zelf ook interessante nieuwsberichten of columns? Neem dan contact op.

Bekijk ook