Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Op naar 2011

12-12-2010 Zilverpaul

De rente op de Amerikaanse staatsleningen is de afgelopen dagen vrij scherp omhoog gegaan, wat aangeeft dat de inflatie aan het toenemen is. Wellicht is dit ook een reden geweest de afgelopen week om goud en zilver in prijs naar beneden te drukken, omdat beide edelmetalen ook gezien kunnen worden als een een indicator van de inflatieverwachting.

Toch hebben de FED en de grote banken hier een klein probleempje mee: De vraag naar fysiek goud en zilver is vanuit Azië al een tijd zo groot, dat elke gefabriceerde dip in de goud- en zilverprijs in het Oosten aangegrepen wordt om extra fysiek in te gaan kopen. En daar zit hem nou net de kneep voor de Westerse banken, want fysiek goud en zilver is dat waar men een tekort aan heeft.

Vanwege die Oosterse druk zijn de koersbewegingen naar beneden weliswaar steil, maar ook kort. Te verwachten valt dan ook, dat binnen zeer korte termijn de oude recordhoogtes voor goud en zilver verbroken zullen gaan worden.

De tekorten aan goud en zilver bij de grootbanken worden bevestigd door verhalen over mensen die hun goud en zilver in kluisjes bij Zwitserse banken hebben ondergebracht en en nu alle mogelijke moeite moeten doen om het teruggeleverd te krijgen. En dan gaat het niet alleen over vele miljoenen, maar ook over (in de grote wereld relatief kleine hoeveelheden) van 20.000 ounce zilver.

Fysiek goud en zilver zijn de achilleshiel van het westers financieel systeem.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar als ik vergelijk hoe mensen nu over de economie denken met hun gedachten een jaar geleden, is er mijn inziens toch een duidelijke verschuiving merkbaar. Helaas voelen de meeste mensen zich onmachtig hier iets mee te doen, omdat men de kennis, en wellicht ook durf, ontbreekt om zichzelf financieel te beschermen.

Op zerohedge.com kwam ik in dit verband een diepte-interview tegen met een Ierse insider, die treffend de situatie weergeeft.

Met een zich verdiepende economische crisis beginnen ook steeds meer scheuren te ontstaan in de samenleving. In Engeland wordt studeren met de nieuwe studiefinanciering langzamerhand weer bezigheid alleen voor de elite. Amerikaanse bedrijven als Amazon, Mastercard en Paypal worden fors onder druk gezet door de hacker-community, omdat men geen diensten meer wou uitvoeren voor Wilkileaks-roerganger Assange. Het is niet te hopen dat de hack-aanvallen aangegrepen zullen worden om het internet van allerlei restricties te gaan voorzien. Vanuit de Amerikaanse congres en de overheid waren al initiatieven gaande om het internet aan banden te leggen, zogenaamd om het terrorisme aan banden te leggen. In die zin kunnen de aanvallen van hackers op grote bedrijven en overheden de initiatieven om het internetgebruik aan banden te leggen goed uit komen. Het is dan ook geen wonder dat er ook stemmen opgaan die in het hele Wikileaks-gebeuren een opzetje zien van de gevestigde machten om zodoende het internet gebruik aan banden te kunnen leggen. Immers, dank zij het internet komen steeds meer mensen te weten wat er werkelijk aan de hand is met de economie en wie de touwtjes achter de schermen in handen heeft.

https://www.thesilvermountain.nl/img/free-to-do-as-we-tell.jpg

Wat er van waar is? Ik weet het niet. Wel wordt duidelijk dat de westerse samenleving steeds meer in verwarring komt te verkeren. Een economie die in elkaar aan het duikelen is, overheden en multinationals die steeds meer onder druk komen te staan, een toenemende ongehoorzaamheid vanuit de bevolking; het zijn tekenen aan de wand dat de zich ontrollende crisis niet alleen op economisch gebied speelt maar consequenties zal hebben op de hele samenleving. In dit verband kan ik het laatste artikel van Martin Armstrong van harte aanbevelen, waarin hij beschrijft hoe het Mainz is vergaan. 

Ondertussen koopt de ECB als enige nog staatsleningen uit Ierland , Griekenland en Portugal op, omdat verder niemand ze meer wil hebben. In de reguliere pers duiken steeds meer berichten op vanuit verschillende bronnen die zinspelen op het einde van de euro. Wat een half jaar geleden nog een boude voorspelling leek, wordt gaandeweg werkelijkheid. En het zijn niet alleen de zwakke Europese landen die zwaar onder druk staan. Duitsland kreeg van de week 20% van de staatsleningen die ze naar de markt brachten niet kwijt. Terwijl Duitsland toch de leidende economie is in Europa blijkt dat ook het vertrouwen in Duitsland tanende is.

Men begeeft zich altijd op bijzonder glad ijs bij het doen van voorspellingen, maar ik vermoed dat we in 2011 met zijn allen naar de bank mogen om de euro’s in te wisselen tegen een nieuwe munt.

Ik vermoed ook dat in 2011 de onderdrukking van de zilverprijs tot een einde zal komen, omdat de grootbanken nat zullen gaan om hun onvermogen om fysiek zilver te leveren.

Het valt te hopen dat we als samenleving in staat zullen zijn in de komende turbulentie onze vrijheden te behouden. Een kat in het nauw maakt immers rare sprongen.

Tot slot kreeg ik van lezer Sneetje Gezond deze link, waarin tot mijn genoegen bleek dat er ook al Zilverpaul zilveren munten op de markt zijn verschenen! Uiteraard verleen ik graag mijn goede naam om het zilverkartel op de knieën te krijgen. Al schijn ik de eer te moeten delen met ene Gaugin, maar dat heb ik er graag voor over!

 • Fix

  explode

 • Fix

  explode

  explode

 • Fix

  function explode() {
  alert( ‘Silver explosion’ );
  }

 • €xc@£ibµr

  Ik begrijp Mexican Seastar wel. De onzekerheid of iets dat geleverd wordt wel echt is. Ook ik heb dat.

  En zeggen dat het de moeite niet loont om zilveren munten te vervalsen is flauwekul. Ze vervalsen wel € munten: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/hoe-herken-ik-valse-euromunten.html en dat gaat dan over munten van maximaal 2 €. Waarom zouden ze het dan niet door voor iets van 25 €?

 • Mexican Seastar

  Geërgerde schrijvers hier geven me de indruk dat ik niet gelukkig ben met deze leverancier: nochtans kunnen zij nergens lezen of ik wel klant ben of niet. Ik richt mijn kritische noot niet op een (laat staan dit) bedrijf, maar wel op een markt en diens situatie, vandaag en ‘morgen’.

  Het gaat erom dat je vandaag in deze markt – omdat die vandaag klein en nog niet genoeg populair is – NIET kunt rekenen op een document met de bron van je product.
  EN: dat men die, indien zilver ‘morgen’ hoog scoort, WEL ZOU KUNNEN EISEN, zeker indien het geleverd wordt door een particulier. Omdat: wanneer het brede publiek ‘morgen’ ontdekt dat het zilver hoge toppen scoort, de kans dat er nep wordt aangemaakt evenredig ermee groter wordt.

  Als meneer Van Zanten zelf ook al op zoek is naar een manier om hieraan tegemoet te komen, en dit hier (zie boven) openlijk toegeeft, dan denk ik niet dat het om een ongegronde vraag gaat.
  Er is geen haar op mijn hoofd die de correctheid van het zilver van deze leverancier in twijfel trekt. Ik volg deze artikels hier al een hele tijd op de voet. daarom post ik het hier en niet elders.

  Omdat ik (tot op vandaag?) dacht dat een NIET-EENZIJDIGE kritische analyse zeker ook was.
  Of dat is wat ik hier toch altijd heb aangetroffen…

 • rob

  Ook Jim Willie gaat, net als ZilverPaul, voor minimaal een verdrievoudiging van de zilverprijs:

  http://www.gold-eagle.com/editorials_08/willie121510.html

 • wortelbea

  mee eens, je moet niet goedgelovig zijn, maar paranoia lijkt ook geen goede optie…
  nergens iets slechts te vingen over thesilvermountain, en ben zeer tevreden klant.
  dus als je daarmee niet genoeg hebt, koop ergens anders waar je papiertjes krijg ;o)

 • JP

  @René
  INDERDAAD, DIE MEXICAN PELICAN HEEFT VOLGENS MIJ ALLEEN MAAR BEHOEFTE OM HET INTERNET VOL TE ZEIKEN, oh, m’n caps lock stond aan, foutje…

  Als het niet goed genoeg voor hem is gaat ie toch gewoon naar een andere winkel…

 • temp242

  @Mexican Seastar,
  Mocht ik een handelaar zou ik je doodleuk zeggen dat jij niet kunt bewijzen dat deze munt door mij verkocht was aan jou.
  En ten tweede, het is (gelukkig) nog altijd aan een rechter om te ‘veroordelen’.
  En ten derde, ik durf met mijn ogen toe te kopen bij dhr. Rolf, lees anders eerste zijn ‘beoordelingen op diverse forums vooraleer je veroordeelt!
  Aub, stop met je geleuter, je bevuilt deze prachtige forum waar mensen hard aan werken om er iets moois van te maken.Mvg.