Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Opslag goud en zilver per 1 januari alleen mogelijk vanaf €100.000

24-11-2011 Rolf van Zanten

MEDEDELING – De opslag van goud en zilver is momenteel mogelijk bij bestellingen waarbij de nominale aankoopwaarde tenminste EUR 50.000 bedraagt. U kunt als klant van The Silver Mountain ervoor kiezen om uw aangekochte goud of zilver fysiek uit te laten leveren, op te komen halen bij ons kantooradres te Schiphol of op te laten slaan bij Amsterdam Safe B.V.. Per 1 januari zal de opslag van goud en zilver – en daarmee de mogelijkheid om zilver zonder BTW te kopen – alleen mogelijk zijn bij aankoopbedragen vanaf EUR 100.000.

Overigens hebben wij een vergunning aangevraagd voor het aanbieden van beleggingsobjecten. In elk geval als deze vergunning wordt verkregen bestaat het voornemen om opslag van goud en zilver ook voor lagere bedragen mogelijk te maken. Zodra de vergunning is verleend, zal The Silver Mountain onder volledig AFM-toezicht vallen.

 • Rik

  Wat is er gebeurd met deze optie? Ik zie hem niet meer op homepage…….

 • Theo

  @Rudolf
  INDERDAAD
  sorry
  gr.Theo

 • Rudolf

  De uitzending staat gewoon op de RTL-Z site:

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/kijkeraanz/2011/47/Als-oplossing-te-lang-duurt-gaat-er-teveel-kapot.xml

  Kijk dan bijna aan het eind van het filmpje waar Willem dit gewoon zegt!

 • Theo

  Hallo rené
  Wat je niet ziet bij R.T.L Z maar ik wel omdat ik aanwezig , is dat Willem Middelkoop in het reclameblok heeft gezegt dat hij van 3 bronnen heeft vernomen dat Duitsland op vol vermogen nieuwe marken aan het drukken is alle verlof van de werknemers zijn ingetrokken.

  De man die naast me stond zegt,dat kan hij toch zo maar niet zeggen op T.V. waarop een ander naast hem zegt wanneer het zo is dan moet dat kunnen.

  Willem Middelkoop wist heelgoed dat het niet werd uitgezonde ,dus daarom zei hij het ook.

  Het was voor mij de eerste keer daar op de dag van de beleger ,kan het een ieder aan bevelen (WAT EEN GELIEG EN BEDRIEG ZIE JE DAAR VOORBIJ KOMEN)
  Of is het onwetendheid ?

 • Andreas

  Rien
  Helaas kan ik die grafiek niet terugvinden. Maar hij was dermate indrukwekkend dat hij in mijn hoofd is blijven zitten. Of de ingestoken energie snel genoeg terugkomt hangt af van de prijs van alternatieven. En niet te vergeten de politiek. In Japan is een ongeluk met een kernreactor en Duitsland op 10.000 km afstand besluit men te stoppen met kernenergie. En enorme sommen geld te investeren in alternatieve energie. Waaronder zonneenergie. Rendabel of niet, het gebeurt toch. Daarnaast heb je zonnepanelen maar ook die zoutgevulde kolom met daar in een halve circel omheen spiegels die allen gericht zijn op die kolom. Er is een project in Amerika die misschien wel 20 jaar geleden gestart was en enige jaren later stilgezet is omdat het niet rendabel was. Het project is kortgeleden weer opgestart. Die spiegels zijn zilverspiegels.
  In japan schijnen ze een dieselkatalysator uitgevonden te hebben die met zilver in plaats van platina werkt. En daarnaast is er inderdaad het beleggingszilver van mensen als jij en ik. En ik vind de aantallen munten die geslagen worden ook aardig indrukwekkend. Een heleboel daarvan komt niet zomaar terug. Wij houden de prijzen goed in de gaten maar er zijn ook mensen die 20 jaar geleden munten gkocht hebben en nooit meer naar de prijs gekeken hebben. Maar alles bij elkaar heb ik er best wel vertrouwen in.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB
  “Ik las in de staatspropagandakrant dat Leterme de Belgen heeft opgeroepen staatsobligaties te kopen en dat daar massaal gehoor aan wordt gegeven.”

  Cynisch: Het maakt niet uit hoe je je geld verliest. Krijgen doen ze het toch wel….

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Andreas
  We zeggen hetzelfde Andreas, maar met andere woorden.
  Mijn “probleem” met zonne-elektriciteit is dat panelen minder energie opbrengen dan dat hun eigen productie kost. Er zijn een paar hoog-efficiente die mogelijk net een kleine plus scoren. Echter onder aanname dat ze 30+ jaar onder dezelfde omstandigheden kunnen blijven werken. Hoogst twijfelachtig imo.

  Een energie bron moet ca 3 maal meer energie produceren als het zelf verbruikt om “rendabel” te kunnen zijn. Zonnepanelen voldoen daar niet aan.

  In een vrije markt zouden zonnepanelen alleen in bepaalde niche toepassingen kunnen worden gebruikt. Het is de vertekenende macht van de overheid die (ongezien) het produceren van zonnepanelen financieel rendabel kan maken. Als deze macht van de overheid afneemt (en dat doet ze!) dan volgt daaruit dat ook zonnepanelen hun rentabiliteit zullen verliezen.

  Vandaar dat ik zei dat je niet op zonnepanelen moet rekenen voor extra vraag naar zilver.

  Met mijn doemdenkers pet op, denk ik dat de enige echte reële vraag naar zilver in de toekomst zal worden veroorzaakt door de monetaire rol. (Vermogen oppotten)

 • RB

  Ik las in de staatspropagandakrant dat Leterme de Belgen heeft opgeroepen staatsobligaties te kopen en dat daar massaal gehoor aan wordt gegeven.

  Onbegrijpelijk.

 • high five

  Ik zou niet verbaast zijn als er een bankier aan de macht komt in België. (een zogenaamde technocraat).
  Italië en Griekenland bewijzen dat bezuinigen en een technocraat niks helpen om de rentetarieven naar beneden te krijgen. Het enige wat je bereikt is dat je je democratie kwijt raakt.

  Hier een website die zich helemaal bezighoud (waarheid) met de het faillissement van MF Global.
  http://mfgfacts.com/

  /watch?v=LaobXsB1fnA&feature=feedf

 • Zilverboerke

  Beste Bloggers,

  Gisteravond het nieuwe boek gelezen van Eric Mecking & Elmer Hogervorst:
  Geld, goud en zilver.

  Ik vind het een goed boek! Met name deel 1 (geschiedenis) vond ik zeer verhelderend! Deel 2 over goud en zilver is een algemeen bekent verhaald met name als je dit blog de afgelopen jaren hebt gevolgd. Maar ondanks dat vond ik het prettig lezen, gezien het een zeer helder verhaald is. Een aanrader dus!

 • René

  @Maria,

  Thanks.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Belgie zal nu wel snel met een regering komen na de downgrade van S&P.
  Het trieste is dat ze voor die downgrade al 5,86% moesten lappen op een 10 jaars lening.
  http://www.staatslening.info/
  Maandag krijg je daar dus Italië tarieven als er niet snel duidelijkheid komt over de nieuwe bezuinigingen.

 • Gerard

  @Nico
  Inderdaad een goed artikel op goudportal. Maar de hoge (kunstmatig gecreerde??) volatiliteit deed veel beleggers die ik ken, afhaken. Toch echt ervaren beleggers.
  Zelfs op deze site zie de kenners en geinteresseerden zenuwachtig worden van de hoge volatiliteit.
  Men blijft ook constant de lange termijnen (en lijnen) niet zien.
  Daaroverheen nog de hoog aangeschreven bankeconomen die bubbels lopen verkondigen.
  Al deze factoren zijn een grote rem.
  De zenuwen de baas boys! Kom op!