24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Over bitcoins en complotten

Weer eens wat anders..  een korte stop in de papieren goudhandel op grond van een plotselinge koersstijging:

maar anderzijds bleven dingen hetzelfde: goud sloot met een stijging net onder de 2 %, en zilver iets boven de 3 %. Het is opmerkelijk dat op goede dagen voor de goudprijs de 1 en 2 % belangrijke hordes blijken te zijn, waar men vrijwel steevast net onder sluit. Een teken dat het nog niet gedaan is met de invloed van het kartel. Vaak zie je overigens het volgende scenario zich ontvouwen:

1. een terugkeer van de goudprijs tijdens de handelsdag net onder de 1 of 2 % : check!

2. de mijnaandelen die gedurende de handelsdag al wat terugvallen: check!

3. morgen geen vervolg van de stijging

4. terugzakken door eerder doorbroken technische weerstanden ( 20.15 voor zilver, en 1255 voor goud)

5. en op vrijdag een verkoopgolf

we gaan het zien, deze week.

Verder werd vandaag bekend dat JPMorgan een patent heeft aangevraagd op een bitcoin-achtig betaalsysteem. Dit deed zij overigens al in augustus, voor dat de bitcoin koorts toesloeg. JPMorgan, dan moet het betrouwbaar zijn, zou je zeggen.

Bitcoin

en tot slot een artikel over een interessante studie over het zgn.  complotdenken, dat wil zeggen tegengesteld aan wat de gevestigde media over ons uitstrooien. Het lijkt er op dat we niet meer alleen zijn. Wat overigens nog niet wil zeggen dat het gelijk bij de complotdenkers ligt,  maar wel dat de overheden en media een groot probleem qua geloofwaardigheid aan het ontwikkelen zijn.

 

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook