Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Over China, de dollar en een nieuwe job

06-02-2014 Zilverpaul

Terwijl er in het Westen alles aan wordt gedaan om de belangstelling voor goud en zilver zoveel mogelijk te temperen, is dat in China wel anders. Zo ziet u hieronder kleine goudbaartjes, voorzien van kinderfiguurtjes, om bij de viering van het Chinese nieuwjaar aan de (klein)kinderen te geven.

China

In de Daily Telegraph stond een artikel over de BIS ( Bank of International Settlements), waarin deze waarschuwde dat de opkomende markten erg gevoelig zijn geworden voor het terugschroeven van de Amerikaanse steunmaatregelen. Gesteld wordt dat door de enorme hoeveelheden dollars die deze landen bezitten ze sterk reageren op renteverhogingen en door in waarde dalende lokale muntsoorten. Wordt er immers minder geld bijgedrukt door de Amerikanen, zal de rente de neiging hebben omhoog te gaan. Tot slot wordt een vergelijking gemaakt met de Azië crisis in 2000, waarbij een crash in het Oosterse vastgoed, staatsleningen en aandelen de voorloper bleek voor de crash van de Nasdaq in 2000, welke in 2 1/2 jaar tijd een duikeling maakte van 5000 naar 1250 punten.

Nu is de FED natuurlijk ook op de hoogte van bovenstaande  feiten. Het zou me dan ook niets verbazen wanneer de verlaging van de maandelijkse steun aan de Amerikaanse economie vooral bedoelt is om de Oosterse munten onder druk te zetten, wat tot gevolg heeft dat de eigen munt ( de dollar) er in verhouding weer beter af komt. Zo is een stijging van de 10-jaars Amerikaanse rente boven de 3 % grens weer even van de baan en zijn alle ogen van de VS afgewend. Toch verandert hiermee niets aan de fundamentele zwakte van het ongedekte geldstelsel, maar wordt het meer de vraag welk land het eerst kopje-onder zal gaan. Zolang de USdollar ’s wereld’s reservemunt is, zal het de FED lukken met dit soort spelletjes de eigen hegemonie nog even in stand te houden, maar haar dagen zijn geteld. En met de FED de dollar en de andere ongedekte muntsoorten.

En in de tussentijd wordt in het Westen er alles aan gedaan om de aandacht van de massa’s af te leiden wat wat gaande is. Zo wordt dagelijks in het NOS journaal Rusland door het slijk gehaald in aanloop van de Olympische winterspelen, wordt de goudprijs onder de $1260 en de zilverprijs onder de $20 gehouden, en blijkt in Nederland niet de NSA maar de eigen overheid haar burgers massaal in de gaten te houden.

Plasterk ( met baard) in zijn nieuwe functie

Plasterk ( met baard) in zijn nieuwe functie

Helaas gaat alle aandacht dan meteen uit naar de positie van de minister in plaats van de noodzaak voor het verzamelen van zoveel gegevens. Maar ach, dat zijn we wel gewend. Zolang de bevolking nog kan worden afgeleid, kan men op de achtergrond ongestoord zijn gang gaan.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Ingenieur

  Wat mij opvalt bij Bitcoin is dat er veel promotors zijn die het over de voordelen hebben, maar dat er met geen woord gerept wordt over de wijze waarop je die krengen nou veilig kunt bewaren. Ik heb ze zelf ook gehad met het nadruk op gehad. Ik kon per 1 januari op een of andere niet meer inloggen op me Windows account en was alles kwijt. Nou had ik er gelukkig geen € in geïnvesteerd en was alles verkregen maar daar gaat het niet om . Als je wilt weten hoe je die dingen veilig wilt bewaren moet je gelijk weer een of ander abonnement afnemen.

  Besef je goed wat je koopt $725 voor éénen en nullen.
  Dan zijn de zilveren glimmers toch geloofwaardiger.

 • Ons Moraal

  @Floesh

  hanteer deze volgorde: open eerst deze link: http://www.youtube.com/watch?v=H6x9__W42Yc

  laat het verder afspelen en ga gelijk terug naar dit blog en lees dan dit bericht pas verder.

  niet verder lezen a.u.b. eerst dit doen!

  ————————————————————————————————————–
  google eens:

  Bitcoin telegraaf, Bitcoin RTL Nieuws, Bitcoin RT news, Bitcoin wall street journal, Bitcoin Financial Times, Bitcoin CNBC, Bitcoin Bloomberg, Bitcoin CNN, Bitcoin NOS Journaal, Bitcoin RTL-Z, Bitcoin CBC, Bitcoin CBS, Bitcoin NRC, Bitcoin Trouw, Bitcoin ARD, Bitcoin prosieben, Bitcoin Huffington post, Bitcoin Algemeen Dagblad,

  Now Wake Up and smell the coffee…..!!

  Ga nu weer terug naar de youtube en lees de titel

  ——————————————————————————————————

  trouwens Floesh kwam er v.n.v. nog wat bijzonders op Discovery??

  geen kwade bedoelingen Floesh, ik mag jou….. net zoals marcel jullie mogen me altijd mailen!

  m.v.g.

  Ons Moraal

 • marcel

  @Ons Moraal ,ik heb ook gelachen om jou filmpje .Ps vergeef je mij voor mijn bekertje Starbucks [ik heb er al weer 1 op mmmmm ;-]

 • marcel

  @Ons

 • Fruitmandje

  @Ons Moraal,

  Ik heb meer vertrouwen in bitcoin dan fiat geld. Net als zilver btw :) Ik zie het punt wat je maakt dan ook niet goed; beide ‘beleggingen’ zijn juist averechts op het huidige systeem.

  Alles is een gok natuurlijk. Ik geloof nog steeds in de investeringen die ik doe. En beter wed je niet op 1 paard, dat is ook de reden dat ik in BTC ben gestapt. Daarnaast mine ik wat af met m’n apparatuur en geloof ik mijn eigen ogen niet dat ik met deze ‘hobbie’ nog knaken maak ook :)

  Thx voor de video’s overigens, je bent er druk mee geloof ik :)

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Ons Moraal
  Als je wat zegt zeg dat iets wat hout snijdt… er zijn werkelijk amper nog mensen die een Bitcoin hebben dus hoezo een hype….

 • Ons Moraal

  Ooit gehoord van Money Management??

 • Marqus

  De zoveelste afketser op 1270.. zelfs een onthutsend zwak banenrapport van de VS helpt tot nu toe niet..