Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Over doktoren, wapengekletter en een kerstwens

20-12-2010 Zilverpaul

Nu de rente op staatsleningen definitief is gaan stijgen in Amerika (en daarmee de staatsleningen doen dalen in waarde) wordt ook de laatste vestingsmuur van het Bankster-kartel omver gehaald.

Fundamenteel staat nu niets meer een financial meltdown in de weg. Hoe dit proces precies zal verlopen en met welke snelheid staat nog in de boeken, maar het westers financieel systeem kan nu officieel terminaal ziek worden verklaard.

Hoewel de uitslag dus vaststaat, doet de dokter er alles aan om de patiënt zo lang mogelijk in het ongewisse te laten. Stel je voor dat de patiënt, terwijl hij nog enigszins bij krachten is, er achter komt dat de poeders en pillen die hem in deze toestand gebracht hebben en geen ander doel hadden om de beurs van de dokter te spekken? Nee, dan liever extra pillen en poeders in stelling gebracht, met de belofte dat deze wèl werken. Mocht dan uiteindelijk bij de patiënt de waarheid over zijn behandeling boven komen, is hij zo verzwakt dat hij volkomen machteloos zal zijn. Toch verloopt niet alles naar de wens van de doktoren, want op een aantal plekken in Europa is sprake van demonstraties en relletjes.

Uiteraard weet de dokter als geen ander hoe een en ander gaat aflopen. Het is daarom geen wonder dat vorige week bekend werd dat JP Morgan 90 % van de kopermarkt in zijn bezit heeft gekregen. Naar nu blijkt, zijn ook de markten voor aluminium, zink en nikkel al voor meer dan de helft in handen van eén grote partij gekomen. Uiteraard mag dit niet, maar de Amerikaans en Engelse toezichthouders doen graag een oogje dicht voor gratis spuitjes en het genoegen om onder werktijd naar vieze plaatjes te kunnen kijken.

Door de markten voor de commodoties zo naar zich toe te trekken, verwacht men zich in te dekken tegen de komende meltdown. Immers, commodities zijn een tastbaar bezit en hun zullen hun waarde min of meer behouden.

Helaas is het de doktoren niet gelukt om de goud- en zilvermarkt definitief in handen te krijgen. Zoals u weet maken deze edelmetalen elk financieel zieke patiënt weer beter en zijn daarom de aartsvijanden van het doktersgilde. De dames en heren zijn druk geweest om papieren aflaten van goud en zilver aan hun patiënten te slijten, met de belofte dat dit zal helpen in het genezingsproces.

Natuurlijk weet u dat je van een papiertje niet beter wordt, maar daar komt de patiënt pas echt achter als het definitief te laat is. En mocht de familie van de patiënt bij de praktijk aankloppen voor het echte spul, kent de geneesheer vaak nog wel een trucje om de levering uit te stellen.

Uiteraard heeft de dokter privé een flinke lading goud en zilver aangekocht, hij weet immers als geen ander dat slechte medicatie resulteert in een voortijdig einde.

——————————————————————————————————

Binnenkort wordt verwacht dat Wikileaks met onthullende informatie komt over eén de grote Amerikaanse banken. Aangenomen wordt dat de gelukkige de Bank of America is. In dit verband is het grappig dat juist deze bank afgelopen vrijdag heeft laten weten geen betalingen meer te willen verzorgen voor Wikileaks.

——————————————————————————————————

Met het verergeren van de economische situatie in de wereld worden de gevechten op de achtergrond, grotendeels verborgen gehouden voor de bevolking, steeds heftiger. Een paar voorbeelden hiervan:

 • Om de druk op de dollar te verminderen worden steeds meer Europese landen gedowngraded door de Amerikaanse rating agency’s, waardoor de euro onder druk komt te staan (en dientengevolge de dollar nog even stand houdt)
 • Binnen Amerika is een strijd gaande tussen de staten en de federale overheid. De staten die grotendeels failliet zijn, en de Federale overheid die onder sterke invloed staat van de grootbanken. De druk is groot op de staten om hun soevereiniteit in te leveren en onder grotere federale invloed te komen.
 • Binnen Europa is een strijd gaande tussen enerzijds de ECB en Brussel, en anderzijds landen als Duitsland en Nederland, die niet mee het moeras in willen worden gezogen. Naar de buitenwereld toe worden, net als als bij recente Europese top fraaie slotverklaringen afgelegd, maar de signalen van heftige belangentegenstellingen worden steeds luider.
 • De niet-Westerse machten zijn als een dolle edelmetalen, grondstoffen en faciliteiten als havens aan het opkopen. Enerzijds is dit om zich in te dekken tegen de teloorgang van de valuta, maar anderzijds mogelijk ook uit wraak. Wraak bijvoorbeeld op de FED en BIS, die een overboeking van 700 miljard van China naar een Amerikaanse bank in eigen zak hebben gestoken.

En als u dacht dat het nog wel meeviel, wat dacht u hiervan: er zijn sterke aanwijzingen dat samen met het TARP fonds in 2008 van ik meen iets van 700 miljard in het geheim 12,3 triljard (= 12300 miljard) dollar naar alle grote spelers ter wereld is gesluisd. En wie dacht u dat de rekening gaat betalen? Zie deze link.

Ik wens u allen goede Kerstdagen toe. Dat het financiële wapengekletter niet mag ontaarden in echt wapengekletter.

https://www.thesilvermountain.nl/img/kerst-baby.jpg

 • Zack Zilver

  @Johan

  “En waarom is dit nu niet meer dan? Omdat het gewoonweg niet werkte! Als je als enig land aan de zilverstandaard gaat en anderen doen hier niet aan mee, nou dan heb je het aardig druk om alle beschikbare zilver op te kopen om de prijs niet te laten zakken!”

  Goh, wat een oppervlakkige analyse …

  Verder: we gaan naar de toekomst en omwille van de vastbesloten Stalinistische gekte in de wereld van het politiek geloofsgeld zal er een verdere positieve herwaarding van goud en zilver komen.

 • Johan

  Jullie :
  jaja… de MSM praat zoals altijd weer goud en zilver naar beneden. Niets nieuws, afgelopen 2jaar zoveel van dat soort berichten gezien. Lekker negeren. Ik kijk nauwelijks nog de MSM.
  Overigens, om nog even over zilver als geld te praten, China heeft eeuwen lang aan de zilverstandaard gezeten.

  En waarom is dit nu niet meer dan? Omdat het gewoonweg niet werkte! Als je als enig land aan de zilverstandaard gaat en anderen doen hier niet aan mee, nou dan heb je het aardig druk om alle beschikbare zilver op te kopen om de prijs niet te laten zakken!

  Het vrij vlottende goud dat nu de komende monetaire tegenhanger gaat zijn van alle gigantische papier-gecreëerde schulden staat al op de activa kant van de balans van onze eigen ECB!

  Rusland en China geven hier natuurlijk veel meer de voorkeur aan dan aan de geldmachine van BEn, vandaar ook de toenadering naar elkaar, maar ook zeker de toenadering van Putin naar Europa. Het is niet moeilijk te zien hoe dit spel zich voltrekt, als je maar weet waar je op moet letten.

 • Maria

  http://www.beurs.com/category/5-trends-voor-2011

  Hallo Goud-zilvergenoten,

  Bovenstaande link maar even bekijken en jullie worden weer vrolijk.
  Even het stukje van Maarten Verheijen over goud en zilver lezen.
  @Julie (ik heb nog van die mooie chinese munten; prachtig om te zien)
  Zag deze week ook nog een “munt” van de Weimar t.w.v. DM1.000.000 (geweldig dat dat nog bewaard is gebleven; hebben echt brood uit hun mond gespaard door deze te behouden)!!!
  De doorsnee van deze “munt”was wel 8 cm. en mooi rood/geel koper.
  Zou hiermee de jeugd wel willen waarschuwen om hun fiatgeld beter te gaan besteden i.p.v. sms en bellen de hele dag voor Jan met de korte achternaam.
  Verder is het clubje bij JP-Morgan zeker op reces en het interventie-clubje in de USA ook skieen.
  Als de hele meute weer terug is zal de prijs wel zakken. China is natuurlijk ook druk bezig om de voorraad Dollars om te zetten in het echte spul. Gelijk hebben ze.
  Vooralsnog kunnen wij voorlopig op 31 dec. 2010 wel een flesje bubbels open trekken.

  Goede jaarwisseling allemaal en koop geen vuurwerk maar glimmertjes, Maria

 • Jullie

  jaja… de MSM praat zoals altijd weer goud en zilver naar beneden. Niets nieuws, afgelopen 2jaar zoveel van dat soort berichten gezien. Lekker negeren. Ik kijk nauwelijks nog de MSM.

  Overigens, om nog even over zilver als geld te praten, China heeft eeuwen lang aan de zilverstandaard gezeten.

 • Piet
 • JP

  Het zou me trouwens niet verbazen als er een flinke correctie aan zit te komen, maar die ben ik wel bereid uit te zitten met mijn oog gericht op de langere termijn.

 • JP

  rinse :
  http://www.beursbox.nl/201012292211/laatste-nieuws/is-goud-een-bubbel.html
  wat denken julie hiervan?

  “Daarmee is in mijn ogen hun prachtige werk slechts het geneuzel van enkele academici die in de beurshandel nog nooit ook maar een cent wisten te verdienen. ”

  Dat, de mark kan je niet met wiskunde berekenen, markten zijn emotioneel.

 • Zack Zilver

  rinse :http://www.beursbox.nl/201012292211/laatste-nieuws/is-goud-een-bubbel.html
  wat denken julie hiervan?

  Eigenlijk niet veel behalve dat goud mi veel, veel duurder gaat worden omdat de geloofsgeld elite vastbesloten is met hun Stalinistische geloofsgeldpolitiek de zaak voor hen positief te manipuleren.

  Wanneer dat niet mocht lukken is oorlog voeren een van de volgende opties voor hen, iets dat veel mensen niet meenemen in hun calculaties. Mogelijk dat het gedoe rondom rare earths een voorbode is. “Grondstoffen” zijn in het verleden al veel vaker reden geweest om oorlog te gaan voeren of deze uit te lokken.

  Wat technische analyse betreft; die zijn er zeer veel verschillende. De een zegt dit, de ander dat op basis van TA. De grote lijn is mi dat we nog een lange weg naar boven te gaan hebben in PM’s waarbij het niet onlogisch is dat na bv een vette rally de eerste twee kwartalen van 2011 er een heftige correctie kan komen in het derde kwartaal.

 • Zack Zilver

  rinse :http://www.beursbox.nl/201012292211/laatste-nieuws/is-goud-een-bubbel.html
  wat denken julie hiervan?

  Eigenlijk niet veel behalve dat goud mi veel, veel duurder gaat worden omdat de geloofsgeld elite vastbesloten is met hun Stalinistische geloofsgeldpolitiek de zaak voor hen positief te manipuleren.

  Wanneer dat niet mocht lukken is oorlog voeren een van de volgende opties voor hen, iets dat veel mensen niet meenemen in hun calculaties. Mogelijk dat het gedoe rondom rare earths een voorbode is. “Grondstoffen” zijn in het verleden al veel vaker reden geweest om oorlog te gaan voeren of uitlokken.

  Wat technische analyse betreft; die zijn er zeer veel verschillende. De een zegt dit, de ander dat op basis van TA. De grote lijn is mi dat we nog een lange weg naar boven te gaan hebben in PM’s waarbij het niet onlogisch is dat na bv een vette rally de eerste twee kwartalen van 2011 er een heftige correctie kan komen in het derde kwartaal.

 • rinse
 • jarno

  ik denk dat de koers naar $45 doorjaagt, en dan zal het weer terugzakken naar ongeveer $25, dat is wat ik verwacht omdat bij elke grote daling er de helft afgaat, dat is door de jaren heen telkens te zien, dat is tenminste mijn conclusie naar wat ik de laatse tijd bestudeerd heb

 • rinse

  gaat de zilverkoers weer afketsen?

 • Zack Zilver

  Gerard :Jullie,Die dinar is op zich niet slecht. Je gaat er op straat gewoon mee betalen, dus het vertrouwen is er wel.Maar er wel een groot probleem wereldwijd: Er is op de aarbol (onder+boven de grond) niet genoeg goud en zilver om het papiergeld te vervangen. Je kunt dus slechts 1/10de van het papiergeld dekken, en dan zitten we weer in hetzelfde schuitje: want, er komen mensen bij, dus de 1/10de wordt 1/20ste, enz. enz. enz.Neem nu China + India + Indonesie. Samen zijn daar 2,5 miljard mensen die nog in de economie een plaats gaan vinden in de komende10 jaar. Die gaan allemaal geld verdienen. Dat extra geld moet er wel zijn tegen die tijd. M.a.w. een economie kan alleen groeien “zonder” een goudstandaard. Helaas, maar daar zit wel iets in. Hoewel ik zelf ook liever een goudstandaard zie komen natuurlijk.

  Wat een onzin. De prijzen van goud en zilver moeten gewoon omhoog, dan komt er op een bepaald (prijs)punt een balans.

 • Sander

  Is het mogelijk om zilver btw af te trekken als je gewoon een bedrijf opzet en het registreert als ‘edelmetaal handel bedrijf’ ?

 • Gerard

  Jullie,
  Die dinar is op zich niet slecht. Je gaat er op straat gewoon mee betalen, dus het vertrouwen is er wel.
  Maar er wel een groot probleem wereldwijd: Er is op de aarbol (onder+boven de grond) niet genoeg goud en zilver om het papiergeld te vervangen. Je kunt dus slechts 1/10de van het papiergeld dekken, en dan zitten we weer in hetzelfde schuitje: want, er komen mensen bij, dus de 1/10de wordt 1/20ste, enz. enz. enz.
  Neem nu China + India + Indonesie. Samen zijn daar 2,5 miljard mensen die nog in de economie een plaats gaan vinden in de komende10 jaar. Die gaan allemaal geld verdienen. Dat extra geld moet er wel zijn tegen die tijd. M.a.w. een economie kan alleen groeien “zonder” een goudstandaard. Helaas, maar daar zit wel iets in. Hoewel ik zelf ook liever een goudstandaard zie komen natuurlijk.

 • Zack Zilver

  Henk :Fofoa beweert:“The masses are never going to demand silver money, only the modern Silverites are. The masses always want easy money.”
  Ik weet niet of hij daarbij de ca. 1,5 miljard moslims in deze wereld heeft meegeteld, maar laat ze allemaal een paar dirhams willen bezitten.

  Oh, ik dacht dat FOFOA een andere naam voor God was. Maar d’r blijkt slechts een anti-zilver mannetje achter schuil te gaan.

  Tja, die zullen er wel meer komen, direct of indirect gesponsord door het stalinistisch overheidcrapuul en de funny money banksters …

 • Zack Zilver

  Henk :Fofoa beweert:“The masses are never going to demand silver money, only the modern Silverites are. The masses always want easy money.”
  Ik weet niet of hij daarbij de ca. 1,5 miljard moslims in deze wereld heeft meegeteld, maar laat ze allemaal een paar dirhams willen bezitten.

  Oh, ik dacht dat FOFOA een andere naam voor God was. D’r blijkt slechts een anti-zilver mannetje achter schuil te gaan.

  Tja, die zullen er wel meer komen, direct of indirect gesponsord door het stalinistisch overheidcrapuul en de funny money banksters …

 • rinse

  waarom zilver niet als een grondstof gebruiken om mee te speculeren?
  waarom is het anders zo zwaar volatiel?

 • temp242

  Jullie Fofoa-gelul doet me veleer denken aan een of andere soa.

 • Henk

  Fofoa beweert:
  “The masses are never going to demand silver money, only the modern Silverites are. The masses always want easy money.”

  Ik weet niet of hij daarbij de ca. 1,5 miljard moslims in deze wereld heeft meegeteld, maar laat ze allemaal een paar dirhams willen bezitten.

 • temp242

  Beste Zilver en Goud,
  Volkomen mee eens met u! Wie heeft er eigenlijk gespeculeerd??? Dat waren dus die banksters hé! Goud en zilver waren, zijn én blijven dé kanariepieten in als de(virtuele) geldmijn dreigt in te storten. Papiergeld gaat uiteindelijk steeds terug naar zijn waarde en dat is NUL.(Voltaire).Mvg.

 • zilver goud

  Mensen hoop ook dat de rally door gaat maar wil iedereen er wel even op wijzen
  Dat zilver op 10 maart 2008 op 20,5 dollar per ounce stond maar nog geen half jaar later op 9,15 dollar stond per ounce .

  Ik zie zilver puur als bescherming van mijn geld en ben er van overtuigd dat het meer rendement zal geven dan mijn geld op de bank.
  Daarom heb ik zilver gekocht puur bescherming en niet om mee te speculeren.

  China koopt de grondstoffen echt niet om mee te speculeren maar om hun economie
  te beschermen en zo de vooruitgang te waarborgen.

 • sell
 • wortelbea

  op naar een goudkoers van 10000 en pariteit zilver goud !
  eeeuh das een grapje hé :o)
  Maar het zou wel fijn zijn natuurlijk… alhoewel… dan zitten we wellicht dik in de sh*t

 • Jullie

  Gerard :
  Ideetje voor Rolf? Dinars verkopen?
  Ja hoor, de Islamitische economie draait geweldig! Ze barsten van de olie en zijn straatarm. Geweldig systeem!
  Johan heeft wel gelijk. Zilver heeft maar voor een klein deel met het monitaire systeem te maken. Zilver is voor het grootste deel een industrie-grondstof. De discussie is eigenlijk allang gelopen. Houd het op 50/50 goud/zilver en je zit altijd goed. Beschouw goud&zilver meer als een bescherming van je geld en NIET als speculatie.
  Nogmaals, vergelijk de chart-achtbaan van olie eens met zilver…
  Doe hetzelfde ook eens met goud!
  Kortom: zilver volgt de achtbaan van de economie, goud NIET!
  Uitsluitend zilver kopen lijkt mij dan ook niet erg verstandig.
  Je bij Rolf toch ook gouden munten en baren kopen?

  Lokale markten zijn er al honderden jaren hetzelfde, inc. prijzen.
  Regeringen (en vanzelfsprekend de banken) maken er een zooitje van, laat je geen zand in de ogen strooien wat dit betreft.
  De mensen daar zijn net zoals wij gekaapt door het systeem, het verschil is, daar erkennen ze de waarde van goud en zilver ‘in geld’ nog, de normale man op straat. Hier kijken ze je aan of ze water zien branden.
  Ik zie dus zeker een (mentale) voorsprong voor die mensen wanneer de wereld weer overgaat op een goud/zilver standaard. Kijk naar Jakarta, om maar wat te noemen.
  Een Islamitische revolutie (en nee, ik ben geen geloofs iemand) in de vorm van een financiele revolutie is precies waar jij en ik op zitten te wachten.
  Wanneer de Moslims (al dan niet onderling) alleen nog met goud en zilver gaan betalen.
  Als Amerika het binnenkort niet doet (ivm druk en hype om Ron Paul) , zijn het wel de moslims, of Arabieren die geel goud voor hun zwarte goud gaan vragen.
  Ik ben er graag op voorbereid, en het zou leuk om eens op de markt te lopen, van een moslim vrouwtje een tasje appels te kopen, om vervolgens een dirham in haar handen te drukken. Ik zou graag de reactie willen weten. Wat als ze het accepteerd ?
  Zulke kleine individuele experimentjes kunnen de meest leerzame momenten opleveren. Iets wat die dirham niet had kunnen kopen.
  Om maar even wat te speculeren natuurlijk….. maar bij de moslims maak je het meeste kans op een ‘succesvolle koop’ wat dit betreft.
  Geeft stof tot nadenken niet ?
  Lijkt me erg ‘spannend’ om te doen, maar dan is een dirham wel de vereiste munt, een zilveren rijksdaalder zal ze niet herkennen.

 • Gerard

  Hee, de bovengrenzen zijn weer aangetikt! 1400 en 30.
  Nu Kijken of we doorbreken of weer afketsen.
  Bij doorbraak kan het wel eens hard gaan! De potentie is behoorlijk sterk op dit moment.

 • Gerard

  @Theo, de chinezen kopen vooral mijnen in Afrika. Vooral kopermijnen want die heeft China niet. Dat is niet nieuw, dat doen ze al meer dan 10 jaar. Het is hun vorm van “ontwikkelingshulp”. En ze gebruiken momenteel inderdaad de dollars die vrij komen uit VS staatsleningen. Ze herfinancieren vrijwel niets meer en dat is een groot probleem voor de VS. Maar gelukkig heeft de VS Bernanke nog i.p.v. China….

 • Gerard

  Ideetje voor Rolf? Dinars verkopen?
  Ja hoor, de Islamitische economie draait geweldig! Ze barsten van de olie en zijn straatarm. Geweldig systeem!

  Johan heeft wel gelijk. Zilver heeft maar voor een klein deel met het monitaire systeem te maken. Zilver is voor het grootste deel een industrie-grondstof. De discussie is eigenlijk allang gelopen. Houd het op 50/50 goud/zilver en je zit altijd goed. Beschouw goud&zilver meer als een bescherming van je geld en NIET als speculatie.
  Nogmaals, vergelijk de chart-achtbaan van olie eens met zilver…
  Doe hetzelfde ook eens met goud!
  Kortom: zilver volgt de achtbaan van de economie, goud NIET!
  Uitsluitend zilver kopen lijkt mij dan ook niet erg verstandig.
  Je bij Rolf toch ook gouden munten en baren kopen?

 • Jullie

  Johan, vertel de Moslims/Islamieten maar dat wij de ‘essentie’ missen.

  Wel eens van de (Dinar en) Dirham gehoord ?

  Overigens, dat doet mij denken, aangezien ik toch wat wil ‘diversiferen’ , waar kan je aan Dirham’s en Dinar’s komen ? Ik ben niet bang voor ‘Het Islamitische gevaar’ integendeel, ze begrijpen financien heel erg goed, net zoals de US Grondwet doet. Beter als die bureaucraten in Den Haag en Brussel, that’s for sure.
  Aangezien ik vrienden met iedereen wil blijven, zouden wat Dinars en Dirhams wel leuk zijn.
  Misschien een idee’tje voor Rolf ?

 • Zack Zilver

  @Johan
  Is dat FOFOA God of zo? Ik kan ook wel verwijzen naar sites om jou duideijk te maken dat zilver hoogstwaarschijnlijk opnieuw een store of value gaat zijn. Ga je die info dan adopteren? Ik denk het niet, en da’s prima.

  En we weten heus wel van de volatiliteit, het gespeculeer. Maak je niet ongerust …

 • Johan

  Lees FOFOA, en daarna wil ik verder discussiëren met jullie. Probeer het te begrijpen, dat jullie je nu zo voelen begrijp ik zeer goed. Ik zeg dus ook niks over de toekomstige rendementen van zilver, die zouden best nog wel even groot kunnen zijn. Echter waar het hier om draait, je store of value, dan zit je simpelweg verkeerd! Als jullie bij je mening blijven, en je niet verder willen informeren omtrend het hoe en waarom, dan bevestigd dit het beeld dat algemeen geld over silverbugs. Dit frustreert mij enorm, want jullie zitten in de goede richting, alleen je mist de essentie.

 • temp242

  Beste Zilverpaul,
  Inderdaad wat u zegt: ‘de half mislukte lening…’, nu blijkt dat dit een catastrofe blijkt te worden, gaan ze het wel ‘promoten’ naar het plebs toe, met z’n allen goede, betrouwbare (haha) Euro-obligaties kopen, slaat dit een beetje aan, dan worden weldra de pensioenfondsen wel verplicht om deze rommel ook in te slaan, en zodoende lossen de Europese spaarders/penioenspaarders wel de g i g a n t i s c h e schulden af van talrijke bijna-failiete-landen.
  Mvg.

 • Theo

  Ik wil me bron wel vrij geven…………..
  Willem Middelkoop en hij zegt stel je geld veilig koop goud
  beter nog koop ZILVER
  En China wil van de US.dollar af dus die kopen wat ze kunnen kopen
  havens,automerken, zilver, goud. mijnen en nog veeeeeeeeeeeeeel meeer .
  nog bedankt Willem.
  gr.uit Portugal

 • Zack Zilver

  Henk :@Sander,50 $/oz zilver in 1980 is een uitzonderlijk geval. Als je het nog niet weet, zoek maar eens op ‘Hunt brothers’Dat er in Azië kapitaalkrachtige partijen zijn die iedere (poging tot) prijsdrukken van zilver beantwoorden met zeer forse orders voor fysieke levering is al een aantal weken bekend. Samen met een zwakke Euro leidt bijvoorbeeld tot de € 740/kg zilver van vandaag.

  Momenteel zijn al vele kleine “Hunts”, is de monetaire, economische en politieke positie van de US volstrekt anders dan in de jaren zeventig (veel, veel slechter) en weten heel veel Chinezen dat zilver nog niet heel lang geleden hun geld was. Overigens weten ze dat in bv Mexico ook. En ik kan me de zilveren guldens en dubbeltjes ook nog goed herinneren.

  De geloofsgeld stalinisten in de US en West Europa gaan een zware tijd krijgen. Beter, zij die hen blind volgen en geen maatregelen nemen hun bezit te beschermen.

 • Zack Zilver

  @Johan
  Zilver heeft momenteel inderdaad geen formele monetaire rol. Wanneer je echter kennis neemt van enige monetaire geschiedenis kun je helder krijgen dat we momenteel in een bijzondere periode zitten wat “geld” betreft. Daar kun je vervolgens je grote financiele voordeel mee doen.

  Of niet natuurlijk …

 • Henk

  Johan, ik ben het niet met je eens.
  Zilver had en heeft heeft wel degelijk een monetaire component. Het feit dat zilver al een paar duizend jaar de functie van geld heeft vervuld, wis je niet zomaar uit het collectieve geheugen. Ik weet het niet precies, maar in een aantal talen is geld en zilver hetzelfde woord.
  De uitdrukking ‘poor man’s gold’ is geen flauwekul, zilver wordt wel degelijk gezien betaalmiddel.
  Juist die hybride monetaire/commodity eigenschap maakt zilver ongrijpbaar.
  Maar goed, dat is mijn mening, als de goud/zilver ratio binnenkort naar 100 stijgt, ben ik de eerste mijn ongelijk te erkennen en de honours naar jou te schuiven.

 • Jullie

  Johan, ik kan je niet helemaal volgen…..

  Wil je nou beweren dat zilver geen enkele monetaire rol speelt ?

  Wel eens gehoord van JPMorgan de laatste tijd ?
  Hoe kom je erbij dat ik de rol van goud niet snap ?

 • Johan

  Jullie :
  Johan, ik ga mijn bronnen niet delen.
  Het zijn private bronnen die ik in een jaar of 3 tijd op heb gebouwd, ik ga daar voorzichtig mee om.
  Ik deel ze niet, punt uit, ik en mijn ‘bronnen’ hebben een hechte band.
  Er komt ook zeker een hoop actie vanuit Azie, vanacht gebeurde daar wat vreemde dingen.
  Ook is zojuist bekend in de MSM dat China haar ‘Rare Earth’ Exports in 2011 nog verder terug gaat dringen.
  Neem het maar van me aan Johan, en respecteer/accepteer dat ik mijn bronnen niet wil delen.

  Laat me niet lachen zeg. Als jij van die geweldige bronnen had, dan hadden die geweldige bronnen je wel verteld dat Zilver een grondstof is en daarom dus spielerei van de speculanten. Dan bleef je ervan af……

  Dan wist je dat diegene die jouw bankpapiertje drukt niets maar dan ook niets met zilver heeft, enkel goud in de kluizen. Wie niet horen wil moet maar voelen, en dan ben ik maar alvast 1 van je bekende bronnen…..wat een geneuzel zeg.

  Voor wie geInteresseerd is in het hoe en waarom, ik ben niet te beroerd om mensen te helpen waar ik kan. Het is in Engels dus ik hoop dat iedereen de moeite kan vinden het vol te houden tot het eind van het stuk.

  http://fofoa.blogspot.com/

 • Jullie
 • Henk

  @Sander,
  50 $/oz zilver in 1980 is een uitzonderlijk geval. Als je het nog niet weet, zoek maar eens op ‘Hunt brothers’
  Dat er in Azië kapitaalkrachtige partijen zijn die iedere (poging tot) prijsdrukken van zilver beantwoorden met zeer forse orders voor fysieke levering is al een aantal weken bekend. Samen met een zwakke Euro leidt bijvoorbeeld tot de € 740/kg zilver van vandaag.

 • Zack Zilver

  Goud en zilver zijn nog steeds erg, erg goedkoop.

  Het is onvoorstelbaar hoe lichtzinng en goedgelovig veel mensen zijn richting het politiek geloofsgeld terwijl ze zichzelf tezelfdertijd ontwikkeld, kritisch en slim vinden.

 • Jullie

  Johan, ik ga mijn bronnen niet delen.

  Het zijn private bronnen die ik in een jaar of 3 tijd op heb gebouwd, ik ga daar voorzichtig mee om.
  Ik deel ze niet, punt uit, ik en mijn ‘bronnen’ hebben een hechte band.

  Er komt ook zeker een hoop actie vanuit Azie, vanacht gebeurde daar wat vreemde dingen.

  Ook is zojuist bekend in de MSM dat China haar ‘Rare Earth’ Exports in 2011 nog verder terug gaat dringen.

  Neem het maar van me aan Johan, en respecteer/accepteer dat ik mijn bronnen niet wil delen.

 • Sander

  Wat is het exacte record van goud en zilver in zowel euro als usd?

  In de afgelopen tijd dan, want 30 jaar geleden was zilver even 50$

 • Zilverpaul

  reden:

  een half mislukte lening van de ECB aan de banken die ze maar ten dele kwijt konden, ondanks de hogere rente, waardoor de ECB met zo’n slordige 10 miljard aan rommel blijft zitten. Gevolg’: grote onrust, een duikeling van de euro, en stijging van onze glimmertjes

 • zilver goud

  De oudjaar run is begonnen op zilver en goud!
  Wat weten zij wat wij nog niet weten?
  Johan@ kan in mijn bronnen ook niet vinden over deze opleving van de koersen.

 • wortelbea

  @Johan
  oei zo hard…
  ok draaigt niet veel bij, maar men mag toch ook gewoon enthousiast zijn nee ?
  van mijn part go go go… en zomaar :-)

 • Johan

  deel ons uw “bronnen” of zwijg beter…..

 • Jullie

  Alle remmen los !
  Als ik het goed zie, zijn alle records eraan !

  En als mijn bronnen kloppen komt deze actie vanuit Azie. :)