Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Over dollars, euro’s, goud en zilver

21-02-2012 Zilverpaul

Hoera, de euro is gered! Met het tweede pakket aan steunmaatregelen wordt de drenkeling Griekenland wederom geholpen. Hoewel, de drenkeling laat men gewoon in het water dobberen, zodat u nu al op uw vingers kunt natellen dat over niet al te lange tijd een derde pakket aan steunmaatregelen nodig zal zijn.

Nu de euro al een tijdje onder druk staat door de perikelen in Griekenland, zou men bijna vergeten dat de dollar evenzeer aan waarde inboet. Behalve het feit dat steeds meer niet-westerse landen de dollar niet meer gebruiken voor hun onderlinge handel is ook een sterke daling zichtbaar in het aantal dollars wat als reserve wordt aangehouden door landen als China en Rusland.

Men weet daar immers welke kant het opgaat met de Westerse valuta; zo heeft Rusland vanaf oktober 2010 haar dollar-overschot afgebouwd van 176 miljard naar 88,4 miljard nu. Eenzelfde trend is zichtbaar in China, al ligt het tempo daar lager. Het afgelopen jaar heeft China 73 miljard dollar gedumpt, waardoor het nu nog de ongelukkige eigenaar is van 1100 miljard dollar. Wellicht zal men een deel van dat overschot gebruiken om delen van Europa op te kopen als door de verdere verslechtering van de economie in Europa onderdelen in de aanbieding komen te staan. Vergeet ook Hong Kong niet, wat een duit in het zakje deed door afgelopen jaar $29 miljard te dumpen.

Kortom, de dollar is met zijn zwanenzang bezig. En met de dollar ook de uitgeverij van deze groene papiertjes, de staat Amerika, of beter gezegd de FED. Ondertussen is de VS druk bezig met achterhoedegevechten om de status van de dollar als wereld-reservemunt overeind te houden, maar met een steeds slechter resultaat. Irak en Libië konden nog gestraft worden nadat men had aangegeven van de dollarbetalingen voor hun olie af te willen, maar de geest is nu definitief uit de fles. Sancties tegen Iran worden omzeild doordat Iran haar olie in de handel met India gaat omruilen tegen goud, hiermee het dollarsysteem een extra tik verkopend. Hiermee heeft India definitief de kant gekozen van China, zich teweer stellend tegen de fraude en insolventie van het Westerse banksysteem. Iran zelf mag trouwens van de Amerikanen geen gebruik meer maken van het Swift systeem, een codering tussen westerse banken die het mogelijk maakt internationaal geld aan elkaar over te boeken. Hiermee wil de VS Iran een zware slag toebrengen. Het gevolg zal echter zijn dat via onder meer Hong Kong de Iraanse olie toch zijn weg zal vinden, waardoor de rol van de dollar als wereldmunt steeds verder onder druk komt te staan.

Door de toenemende druk op het Westerse fiat geldsysteem kunnen de Westerse banken niets anders doen dan nog meer geld bij te drukken, hun onvermijdelijke val in de diepte hiermee nog even uitstellend. Het gevolg zal wel zijn dat de houders van Westerse valuta, c.q. de bevolking van Europa en Amerika, binnen niet lange tijd de trotse eigenaren zullen zijn van vrijwel waardeloos geworden papier.

Goud kopen

Het antwoord op dit alles zijn de edelmetalen, echt goud en echt zilver, goudbaren, gouden munten, goudstaaf of zilverbaar of zilveren munten. Daarom is de regering van de VS ook bezig om plannen te smeden tegen bezitters van goud en handelaren in goud. Volgens een contact van Jim Willie is de Amerikaanse overheid bezig met pogingen om goud- en zilverrekeningen van Amerikanen in het buitenland te bevriezen. Dat zal mogelijk gaan lukken in landen als Engeland en Zwitserland, maar niet bij rekeningen in de oosterse contreien, zoals bijvoorbeeld Hong Kong. En hiermee wordt weliswaar bereikt dat men een deel van de eigen Westerse bevolking van zijn goudbezit afhelpt, maar ook dat nog meer rijkdom naar het oosten zal vloeien. Het oosten zal zich immers niets aantrekken van de Westerse maatregelen die alleen en uitsluitend zijn gericht op de belangen van Amerika en de Westerse bankiers die hun failliete systeem overeind willen houden.

 **********

Beleggen in zilver

Ondertussen is de zilverproductie in de VS fors teruggevallen, en begint de zilverprijs tekenen te vertonen van een komende opwaartse beweging. Na de correctie van 48 % vorig jaar is zilver in 2012 al weer ruim 20 % gestegen, daarmee een stevige bodem neerleggend voor de volgende beweging naar hogere sferen. Is het tijd om te beleggen in zilver? Een zilverbaar bijvoorbeeld of toch gouden munten?

Maar hoe de korte termijn beweging van goud en zilver ook moge zijn; de val die zich aan het voltrekken is van de Westerse valuta laat geen andere conclusie toe dan dat goud en zilver zullen overblijven als eenheid van koopkracht. Dankzij de machinaties van de Westerse centrale banken kunt u nu nog voor een spotprijs zilver inslaan, maar dat zal naar men mag veronderstellen binnenkort opeens over zijn. Het zijn nu immers nog in verhouding enkelingen die goud en zilver inslaan als verzekering tegen de collaps van het Westers monetair systeem, maar met het verstrijken van de tijd en het verergeren van de symptomen zullen steeds meer mensen tot de conclusie komen dat de euro’s en dollars hun langste tijd gehad hebben. Wanneer dat omslagpunt bereikt wordt kan ik u niet vertellen, maar wel dat de stijging in beide edelmetalen ongehoord zal zijn. Hoe ik dat zo zeker weet?

Simpel; eerder zijn al geldsystemen omgevallen, maar nog nooit op wereldschaal. En het huidige geld wat op wereldschaal aanwezig is en in steeds sneller tempo wordt bijgedrukt zal dan ook in een opkomende paniek worden ingewisseld tegen het in verhouding zeldzame en waardevaste goud en zilver.

Als u daarbij bedenkt dat uitgaande van de werkelijk inflatie vanaf het loslaten van de goudstandaard in 1971 de zilverprijs al boven de $500 zou moeten koersen, en goud tegen de $9.000, en u krijgt enig idee wat ons te wachten staat. Naast het grote leed wat het gros van de westerse bevolking zal treffen zullen onder de weinige goed-geinformeerden fortuinen worden gemaakt, wat u in ieder geval financieel zal kunnen beschermen tegen de storm die over ons heen gaat komen.

Denk u nu ik koop goud?

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • Henk

  @Gerard,
  Ik begrijp dat jij dus niet gelooft dat feitelijk de wereld wordt bestuurd door een erg klein groepje Big Money, die achter de schermen aan de touwtjes trekken van degenen die we politici noemen.
  Dan heb ik het niet over Bill Gates of Buffet, maar over anderen, die niet eens in de Quote 500 voorkomen, maar een veelvoud van die vermogens bezitten. Denk bijvoorbeeld aan de Rothschild familie.
  Zoals Mayer Amschel Rothschild het al omschreef in 17xx:
  “Let me control the currency of a country and I care not who makes the laws”

  In principe komt het optreden van Goldman Sachs wereldwijd in de buurt van deze doelstelling.

 • Z. Nelis

  @greetjes
  Het zou inderdaad heel goed kunnen dat het er ingeslopen is en dat ik in m’n oordeel naar ons burgers te streng ben geweest. Misschien een tikkeltje latent aanwezige christelijk bewustzijn in mij ;)
  Maar zeker, een schop onder onze kont verdienen OOK wij onderhand beslist wel.

 • Andreas

  Beste Temp
  Ik heb het vermoeden dat alle zilververbanden tezamem dit stinkende wondje niet kunnen bedekken. Lang niet zelfs. Dan kunnen wij maar beter op dat zilver passen. Of niet dan?

 • temp242

  Beste Andreas,met zilververbanden kan men stinkende etterende wonden echt goed genezen.MVG.

 • Andreas

  En nu sluit men allerlei compromissen om de onvermijdbare lagere levensstandaard nog even voor hun uit te schuiven. Ofwel gefaseerd in te voeren. Maar stel je eens voor dat er een partij zou zijn die werkelijk de oplossing zou hebben. Onderbouwd en doorgerekend. Denk je nu werkelijk dat die partij aan de macht zou komen? Nee, natuurlijk niet. Wij houden niet van harde heelmeesters. Wij geven de voorkeur aan stinkende wonden. En hopen dat het vanzelf geneest.

 • Ethan

  @Rien

  “Maar overdracht van draadloze electriciteit over grotere afstanden is imo een sprookje. De radio doet dat wel, maar kijk eens naar het rendement. Die is zo dicht bij 0 dat het verwaarloosbaar is.”

  Niet helemaal. Tesla gebruikte namelijk een andere manier van transmissie. Niet met de conventionele transversale golven, maar met longitudinale golven.

  Een voorbeeld van de eerste is de overdracht van energie tussen twee mensen waarbij een van de twee de energie levert door het touw op en neer te bewegen in een sinusvormige golf. De o ntvanger merkt daar niet veel van, veel verlies van de oorspronkelijke energie.

  Een voorbeeld van de tweede is als twee mensen samen een bezemsteel vastpakken. Als een van de twee dan richting de ander duwt, dan kun je wel aanvoelen dat dat veel meer aankomt.

  De “Tesla-overdracht” had dan ook veeeel minder verlies. Helaas is dit idee getorpedeerd door een zekere heer JP Morgan. Wie weet zegt die naam u uets ;)

  Bij het bovenstaande kun je denken: onzin.

  Prima, maar dan wil wel even aan raden om te kijken naar het werk en onderzoek van bijv. de Duitse Prof. Dr. Ing. Konstantin Meyl.

  http://www.meyl.eu/go/index.php?dir=10_Home&page=1&sublevel=0

  Met namde de video on demand hoek heeft wel wat staan.

  Deze longitudinale golven worden ook vaak gerelateerd en gelijkgesteld aan diepe onderwerpen zoals de zgn. Scalar Waves waarmee ook de meest geweldige verdedigings en vernietigingswapens te maken zijn. Je kunt er het weer mee manipuleren, aardbevingen mee maken en op grote schaal zelfs planeten mee op blazen als je veel energie koppelt met veel resonantie/oscillaties.

  Ik laat het hierbij, type op telefoon ;), maar als je geinteresseerd bent wil je echt aanraden om hier eens flink in te duiken. De potentie voor goede doelen is zo groot dat het een compleet nieuwe technologische revolutie zou veroorzaken!

 • Andreas

  Greetjes
  Met alle respect. Maar ik kan geen fout ontdekken in Gerard zijn stukje. Het is wat confronterend maar daarmee niet minder waar. Z.Nelis heeft ook weer gelijk dat VVD en CDA daar net zo hard aan mee gedaan hebben. Politiek leidt altijd tot een compromis. En een compromis is bepaald niet altijd de beste beslissing. Als in vroeger tijden in de wereldwijde grondwetten het aangaan van staatsschuld verboden zou zijn, stond de wereld er nu anders voor. En schuld is inderdaad een voorschot op de toekomst nemen. En een schuld aangaan om een machine te kopen waardoor je iets kunt fabriceren is heel wat anders als schuld aan gaan om te consumeren. Hierdoor is inflatie ontstaan en daarmee kun je manipuleren en de mensen voor de gek houden. Wat nu dan ook op grote schaal gebeurd. En door schuld voor consumptie toe te staan en daar geen maximum aan te verbinden kun je dus ook uitwassen die iedereen wel weet te benoemen in stand houden. En er is inderdaad geen politieke partij die daar niet aan mee gedaan heeft. Ik ken dan ook alleen maar slechte en hele slechte beleidslieden. Zalm heeft weliswaar woedend gereageerd op de schuldoverschrijding van Duitsland en Frankrijk, maar wist donders goed dat Griekenland aan geen enkel toetredingscriterium voldeed, en heeft toch ook ingestemd met toetreding. Daarom is er niet 1 politiker die mijn steun tot op heden verdiend heeft. Integendeel.

 • pietje

  De deelnemers aan de Republikeinse voorverkiezingen struikelen over elkaar om toch maar de meest radicale, onredelijke en krankzinnige kandidaat te zijn. Ze halen uit naar elk spoor van gezond verstand van de andere kandidaten – menselijkheid jegens vrouwen, medelijden met immigranten, de bereidheid om de rijken een beetje meer belastingen te doen betalen – en proberen hen zo te vernietigen.
  http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/De-Gedachte/article/detail/1400312/2012/02/27/Hoe-lang-nog-blijven-de-Republikeinen-tegen-seks.dhtml

  Na het lezen van dit artikel kan je maar een conclusie trekken Barack Obama
  Wordt gewoon weer gekozen als president van de VS.

 • Gerard

  @Z. Nelis
  HEEEL slecht op de hoogte. Het was “uitsluitend” de VVD die begrotingstekorten wilden tegenhouden. OOK al decennia lang. Te beginnen met Hans Wiegel, die Joop den Uyl altijd voor “Sinterklaas” uitmaakte.
  Iedereen weet dat de VVD altijd in een minderheid van een coalitie zat. Dit is de EERSTE keer dat VVD een meerderheid van de coalitie heeft. En dan NOG heb je met je partners rekening te houden. CDA is ook nooit een partij geweest die de gevaren inzag van ongecontroleerde geldsmijterij. Zelfs NU NOG willen die de belastingen nog harder verhogen ten bate van ongecontroleerde ontwikkelingshulp en immigratie.

 • Snel
 • Gerard

  @greetjes
  Kan allemaal wel zijn, maar ik vind het begrip “elite” wel heer erg breed. Warren Buffet? Bill Gates? Steve Jobs? Ook elite? Tatcher zag ik al voorbij komen? Wim Kok? Obama? Bush? elite? Of zijn alleen rechtse politici elite? Maar politici hebben toch nooit iets verkeerd gedaan toch?
  Het is allemaal zo vaag.

  Geef het toch gewoon toe. We zoeken gewoon honden om met stokken te slaan. Daarbij verliezen we de realiteit totaal uit het oog.

 • greetjes

  @Z. Nelis

  Ik kan het meer vinden met jouw stelling dan met die van Gerard deze keer (sorry Gerard) behalve dit: bij de inzet van het financieel kapitalisme, aangestuurd door De Elite (Reagan en Thatcher waren ook maar poppetjes in het spel) is dit zodanig verhuld gebeurd, dat je de burgers niet kwalijk kunt nemen dat ze dit pas later doorzien hebben. Degenen die het doorzagen (en we hadden toen nog geen internet) werden op zijn best belachelijk gemaakt of erger, verdwenen vand e aardbodem. Dat de burgers het nú nog niet wíllen zien: dat neem ik ze wel kwalijk. Sukkels!

 • greetjes

  @temp242

  Temp, ik vind het ook stil. Alsof we in een grote leegte zitten en het alle kanten op kan…

 • temp242

  Dat is prachtig gezegd beste Rien.MVG.

 • Z. Nelis

  @Rien
  Ik trek inderdaad mijn eigen (individuele) lijn en koers.
  Meer wellicht dan de mensen in mijn omgeving.
  Ondanks de onzekerheid van een dergelijk bestaan ben ik er van overtuigd dat ik er op de lange termijn wel bij vaar. Meer dan die ander.

  Desondanks zal ook ik altijd een sociaal wezen en politiek dier blijven.
  Het belang van een goede samenleving is ook (in) mijn belang.
  Het zou inderdaad zoveel makkelijker zijn wanneer dat niet zo was en wij als ‘solitaire tijgers’ zouden kunnen consumeren, eten, genieten en voortplanten maar het is niet zo.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Z. Nelis
  “Maar ik wil niet geloven dat het al te laat is.”

  Het is te laat voor de samenleving.
  Maar het hoeft niet te laat te zijn voor het individu.

  Waarom was je ook al weer op deze website? :-)

 • WijRos

  @Rien
  re. sponsoring oliemaatschappijen aan wereldverbeteraars.
  Beste Rien,
  We kunnen dat nooit weten. We kunnen echter wel bedenken wie de grote verliezers zullen zijn als kernenergie een belangrijke factor wordt. Het zal zowel de olie, gas en kolen producenten het meest treffen. Hoe mooi wind en zonne energie ook lijken het zal nooit meer dan 10% van de energie behoefte dekken. Kernenergie is de enige reële optie dus het is de moeite waard om tegenstanders te sponsoren. Hetzelfde hebben we gezien met de waddenverenigingen die tegen de chemie in Delfzijl waren. Met hulp van deze organisaties heeft Akzo met belastinggeld nieuwe oplossingen verkregen en is van duur, minder efficient personeel afgekomen. Als je een groot bedrijf bent dan is het niet zo moeilijk om de wereld verbeteraars op je hand te krijgen. Voor kleine bedrijven is dat uitgesloten.

 • Z. Nelis

  @Gerard

  “De burgerij stemt in de democratie vaak alleen maar op partijen die de hoogste schulden willen aangaan zoals voorheen de PvdA en heden de SP.”

  Suggestieve onzin natuurlijk. Bekijk de uitslagen van de afgelopen decennia en je weet wel beter. Gelegenheidscoalities hebben dit land geregeerd waarbij de VVD en het CDA zich niet onbetuigd hebben gelaten.

  “Logisch wel, omdat een verzorgingsstaat op uitsluitend schulden staat.”

  Is dat zo?
  De verzorgingsstaat draait alweer een tijdje mee en werd in het verleden niet altijd geschraagd door schulden. Pas met Thatcher en Reagan is er een voorschot genomen op de toekomst met als doel de te tot stilstand gekomen economie nieuw leven in te blazen.Niet door te investeren in bijv. innovatieve industrieën en diensten maar door stevig in te zetten op een financieel kapitalisme. Zie in dit verband de deregulering. Iets wat paradoxaal genoeg tot meer wanstaltige bureaucratie en regelgeving heeft geleid.
  Maar ja, een vervelingscultuur als de onze kan alleen verzadigd worden met consumentisme. En economische groei zou weleens een voorwaarde kunnen zijn voor dat consumentisme (creditcards, hypotheken, kredieten).
  Wie zijn er nu schuldig?
  Waarschijnlijk wijzelf, de verwende burgers.
  Hadden we maar een stevig nee moeten zeggen tegen de blijde intocht van Thatcher en consorten die onder de banier van het neoliberale denken ons kwam ‘verrijken’.
  Maar ik wil niet geloven dat het al te laat is.
  Somber ben ik wel.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @PP Re: Tesla

  Ik heb grrot ontzag voor die man. Als ik ooit een wat meer thuis kan zijn wil ik met name de tesla turbine eens maken. Awsome.
  Maar overdracht van draadloze electriciteit over grotere afstanden is imo een sprookje. De radio doet dat wel, maar kijk eens naar het rendement. Die is zo dicht bij 0 dat het verwaarloosbaar is.
  Overigens: het is verboden om electriciteit af te tappen van een zender als je toevallig dicht bij zo’n zender woont. Want over korte afstanden werkt dit wel degelijk.

  Bovendien: wie wil er in zo’n sterk electromagnetisch veld leven? Sommigen zijn nu al bang voor een 50Hz “veld”. :-)

 • greetjes

  @ Gerard

  De elite! Ontkennen heeft geen zin, dan ben je gewoon nog niet genoeg ontwaakt. Als ik het over De Elite heb dan bedoel ik de trollen bovenin de pyramide, die menen te mogen heersen over de wereld, maar dan wel achterlijk via rookgordijnen opwerpen en pure mind control. Noem er maar een paar: vaccinaties, chippen, vormen van corporaties, kartelborming, wapenindustrie, banken. Die Elite

 • x

  Al vaker gevraagd jullie mening over het hebben van fysiek koper misschien dat deze keer iemand wat er over wil/kan zeggen.
  Van het weekend weer 18.5 kilo in baar vorm gekocht 5/3/1 kilo 500/250 gram baren.

 • Henk

  Is full reserve banking verboden in ons land ?
  nos.nl/artikel/345652-grote-actie-tegen-witwassen-adam.html

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/viewforum.php?f=3 PP

  @ WijRos:

  Geen idee. Misschien is die energie zelfs nu al aanwezig ( zoals bliksem bvb ) en is het een kwestie van een manier te vinden om deze om te vormen en te geleiden.

  Tesla mag het weten ;o)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  “Ik denk vaak dat de olie industrie de grootste sponsor is van de anti kernenergie beweging.”

  Denken of weten?
  Ik meen me te herinneren dat de anti kernenergie lobby in duitsland is opgestart door een amerikaanse met “big money” achter zich.
  Je kunt het natuurlijk niet hebben dat een macht als duitsland geheel onafhankelijk wordt!

 • WijRos

  @PP
  Beste PP,
  Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Het effect en de mogelijkheden zijn er, maar …. er wordt nu al eindeloos gediscussieerd over de effecten van de energie van mobiele telefoons en van hoogspanningsmasten op levende organismes hoe denkt u dat men zal reageren op deze grote hoeveelheden energie?

 • temp242

  (grote)stilte voor de storm…

 • pietje

  @WijRos
  Ik ben het met je eens dat de olie maffia alle ideeën betreffende alternatieve energie probeert te torpederen.
  De olie bedrijven hebben maar een doel en die staat gelijk aan die van banken winst maken en het maakt niet uit hoe.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/viewforum.php?f=3 PP

  @ WijRos:

  Nikola Tesla en zijn draadloze energieoverdracht.

  Uit wiki:

  In het verlengde van zijn hoogfrequente-spannings-experimenten probeerde Tesla vervolgens elektriciteit door de lucht te transporteren. Daarom bouwde hij op Long Island een proefinstallatie met zendtoren, bekend als de ‘Wardenclyffe Tower’. Maar toen bleek dat het stroomverbruik van eventuele afnemers niet te meten was, trokken de meeste investeerders zich terug. Bovendien zou bij eventueel succes het reeds bestaande elektriciteitsnet met alle investeringen in een klap overbodig en dus waardeloos zijn geworden.

  nl.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

 • pietje

  @WijRos
  Je hoort mij niet zeggen dat wint energie de oplossing is in tegen deel.
  Zelf geloof ik meer in zonnen energie ook hier hebben ze te maken met nog veel problemen.
  Maar is dit met allen nieuwe technologieën zo!
  Alleen de voor uitzichten voor zonnen cellen en de technische ontwikkeling ziet er veel rooskleuriger uit dan voor wint energie.
  Over 10 A 15 jaar zullen er zonnen cellen zijn die zelfs in de nacht nog stroom opwekken en voor bijna iedereen betaalbaar zijn.

  Duitsland is al lang afgestapt van wind energie.
  Duitsland installeerden huiseigenaren en bedrijven vorig jaar een record van 7.500 megawatt aan zonne-energieprojecten het jaar hier voor was dat nog 3000 megawatt. Daarmee is het totaal vermogen in op 25.000 megawatt komen te liggen, ongeveer de helft van het wereldwijde vermogen aan zonne-energie.
  De energie die nu door zonne-energie wordt opgewekt in Duitsland staat gelijk aan 24 kolencentrales.
  Helaas zijn er nu plannen in de maak om de subsidie op zonne-energie tot wel 30 procent verlagen.
  Dit geld voor al voor de grote projecten en minder voor de burgers die panelen op hun dak willen plaatsen.
  .

 • WijRos

  @Edwin
  Beste Edwin,
  Ik heb het hier al vaker gezegd, manipulatie werkt zolang de markt het toe staat. Tot nu toe heeft alle manipulatie er toe geleid dat goudkopende landen voor lagere prijzen grote partijen konden inkopen. Wij, de kleine edelmetaal spaarders, moeten voordeel nemen uit de manipulaties en ons er verder niets van aan trekken.
  Op dit moment kan China alle manipuleerders kapot maken als ze dat willen en dat gaat gebeuren op het moment als ze de US$ de nek omdraaien.

 • WijRos

  @temp242
  Beste Temp,
  Ik weet niet wat u met Tesla bedoelt.
  Als u het Amerikaanse automerk bedoeld dan bent u niet goed geïnformeerd. Ik hou van elektrische aandrijvingen omdat die qua rendement, ruimte en koppel veruit het beste zin. Helaas moet de stroom eerst ergens opgewekt worden. Verder zijn er enorme problemen met de Tesla auto, als die even zonder stroom staat. Je kunt het ding niet slepen of zelfs maar bewegen. Je moet hem optakelen, op een vrachtauto zetten en hem naar de dealer laten brengen die hem dan oplaadt en reset. Ik heb begrepen dat hij 11 weken zonder opladen kan staan maar als je hem op een vliegveld parkeert en de batterij is al half leeg dan kan het gemakkelijk gebeuren dat hij na 3 weken niets meer doet.
  Qua milieu is een fiets zonder elektro-aandrijving natuurlijk het milieuvriendelijkste vervoermiddel. Alle mooie verhalen over de Prius en andere ingewikkelde modellen, die zijn niet alleen duur maar hebben ook veel randeffecten op het milieu bij de productie van grondstoffen voor deze auto-modellen.

  De mens moet leren minder stroom te gebruiken en minder te reizen, dat zijn de beste acties die echter niemand wil.

  Wij hebben een jaar geleden eens gereageerd op een publicatie van de meest ver van de realiteit afstaande bank in Nederland de ASN (die schijnen alleen engelen als werknemer te hebben).
  Zij hadden in één van hun milieu vriendelijke publikaties staan dat ze tegen eigenlijk alles zijn wat buiten hun kantoor gebeurt. We vroegen toen of ze ook op stoelen zaten, PC’s en telefoons gebruikten en of ze wisten waar die van gemaakt waren en op welke manier. Ze schreven ons per omgaande (automatisch?) dat we een uitvoerige reactie zouden krijgen. Echter ondanks herhaaldelijk aandringen hebben we nooit meer een reactie ontvangen. Het is echt onbegrijpelijk dat er Nederlanders zijn, die enige vorm van opleiding genoten hebben, die deze klinkklare onzin accepteren. Diezelfde imbeciele bankmensen zullen nu wel staan te roepen dat de NAVO (zonder wapens natuurlijk) in moet grijpen in Syrië.

 • jefke

  TESLA, wizard of wireless !

 • temp242

  Juist beste Wijros: T E S L A !

 • WijRos

  @pietje
  Beste Piet,
  Uw verhaal is begrijpelijk en slaat goed aan bij het grote publiek. Het probleem is dat het hele energie verhaal van Duitsland de grootste leugen is in de wereld op energie gebied. Er wordt wezenloos naar die molens etc. gestaard maar niemand is blijkbaar van zins achter de schermen te kijken om te zien wat er werkelijk moet gebeuren om al die molens te maken, te onderhouden en te vervangen. Door alle subsidies worden veel van de molens al weer vervangen voordat ze de energie opgewekt hebben die het gekost heeft om een molen te produceren, neer te zetten, te onderhouden, af te breken en te recyclen. Het zelfde geldt helaas voor zonnepanelen. De enige tot nu toe ontwikkelde overal toepasbare “milieu vriendelijke” energie productie wil niemand.
  Het eindresultaat is dat we doorgaan met wat het goedkoopste en het gemakkelijkste is: olie.
  Ik denk vaak dat de olie industrie de grootste sponsor is van de anti kernenergie beweging.
  Alle andere vormen van energie opwekking zullen zichzelf uitsorteren zo gauw de financiële crisis echt begint.

 • JH

  $35,- (b)lijkt een mooie weerstand. Vandaag wellicht een klein verlies. Daarna kan er weer rustig gebouwd worden naar boven!

 • pietje

  De voorbereiding van de wetgeving van de Europese Commissie gebeurt vaak door ‘expertgroepen’. Tweehonderd van de tweehonderdvijftig (76%) ‘experts’ komen direct uit de lobby van de financiële wereld: Deutsche Bank, Ernst & Young, Bank of America, Goldman Sachs, BNP Paribas, Dexia, etc. De wet gaat vervolgens naar de Europese Commissie. Bij topoverleg, zoals het steunplan in oktober, schuift de voorzitter van het International Institute of Finance (IIF), dhr. Ackermann, zelf aan bij de regeringsleiders. Het IIF is de enige wereldwijde organisatie voor financiële instellingen. Niet geheel zonder verbazing is dan ook tachtig procent van het geld in het steunplan naar financiële instellingen gegaan. Ook nu gaat het gros van het geld naar schuldenaflossing aan de financiële sector. Wellicht dat de volgende keer niet “Europa redt Griekenland” geldt als richtlijn voor de discours, maar we toekunnen naar “bank redt bank” -wat het eigenlijk al in 2008 had moeten zijn toen onze staat de banken overnam. Het zou een mooie kop zijn voor het FD bij een volgend steunplan.
  “Landen zijn de gijzelaar geworden van hun banken” zoals Joris Luyendijk in de NRC•Next van negentien januari al opmerkte, “nog even en het westen kent geen land meer met een paar banken, maar een paar banken met een land.” Het monetaire systeem en zo ons geld lijken wel het geloof van onze tijdsgeest. We zullen af moeten van het idee van geld als ruilmiddel naar geld als veroorzaker van ongelijkheid en sterk gecentraliseerde macht.
  Het kan anders. De bezuinigen op fictieve schulden weerhouden ons van het bouwen van een stabiele economie. Investeringen in duurzame technologie geven ons zelfredzaamheid en economische democratie. De energiemarkt is daar een goed voorbeeld van. Waar Griekenland afhankelijk is van dure leningen voor olie, kan IJsland het IMF de deur wijzen met volledig duurzame energie en zo haar democratie waarborgen. In Duitsland is duurzame energie een van de grootste industriële sectoren van het land. Meer dan 20% van de energie is duurzaam. Meer dan de helft van de zonne-energie opgewekt is niet in het bezit van bedrijven, maar van individuen. In Engeland is zojuist ‘s werelds grootste windmolenpark op zee gebouwd. En in Nederland? In Nederland bouwen we kolen- en gascentrales: eens een gidsland, stappen we nu terug in de tijd. Het wordt tijd om voor de toekomst te kiezen en voorbij de monetaire gijzeling van onze economie en democratie.

 • Edwin

  Manipulatie was afgelopen vrijdag, maar die is faliekant mislukt. Er was een 2de partij die alles direct opkocht. Volume was zeer hoog en resultaat…geen waterval. Niet eerder gezien.

 • Gerard

  @Henk
  “Dat is de kern van het probleem, zonder inkomsten kun je geen schulden aflossen.”

  Geweldige opmerking! Tot in de kern, midden op de zere plek. Maar dat geldt helaas niet alleen voor Griekenland! Dat geldt straks voor iedereen. Ofwel, vanaf heden voor steeds meer burgers, bedrijven en overheden.
  Dit is het fatale punt, de omslag, welke de inluiding geeft voor de Kondratieff-winter. Ofwel, zoals ook wel gezegd: “the point of no return”.
  Inkomsten (koopkracht) lopen dan langzaam steeds verder terug, tegelijkertijd lopen schulden steeds verder op.

 • Gerard

  Voorlopig zie ik nog geen aanstalten voor de aangekondigde manipulatie op zilver, voor de woensdag-expiratie 29 februari. Voor deze future-expiratie gebeurt dat ook niet zo vaak. WEL op de optie-expiratie daarvan, enkele dagen eerder. Dat was afgelopen donderdag 23 februari.
  Voorlopig staat zilver 2 uur na opening 0,5% hoger.
  We zullen zien.

 • Gerard

  @greetjes
  re: “Voor mezelf kom ik er nog niet uit of het het financiële systeem, ik bedoel de banken, of de overheid of de burgerij is. Vlg Gerard de overheid, maar ik kan daar nog niet helemaal in mee.
  Wie denkt mee?”

  Wie zijn de schuldigen?
  Natuurlijk denk ik altijd mee!
  Het financieel is een raar ding. Dat zijn zeker niet alleen de banken. Het is een groot spinneweb waar iedereen draadjes heeft lopen. Als er een draadje knapt, dan beweegt alles een of andere kant op.
  Het is in totaal iets wat zo gegroeid is over honderden jaren.

  De banken hebben natuurlijk boter op hun hoofd met hun woekerpollissen en rare constructies. Ze moeten leven van “schulden”. Zonder schuldopbouw gaan ze eigenlijk gewoon failliet.

  De burgerij stemt in de democratie vaak alleen maar op partijen die de hoogste schulden willen aangaan zoals voorheen de PvdA en heden de SP. Logisch wel, omdat een verzorgingsstaat op uitsluitend schulden staat. Daarnaast levert schulden ophoging voor hoge welvaart (schulden is immers een voorschot op de toekomst). Een voorschot dus op onze kinderen en kleinkinderen. Maar hoeveel gewone burgers die moeten kiezen begrijpen dit? Als ze dit beseffen, zijn ze mede schuldig, anders niet.

  Blijft er nog EEN partij over, de overheid. Die had dit WEL moeten weten. Maar stelden het belang van hun achterban voorop. En kozen heel bewust voor het stelen van onze kinderen en kleinkinderen. De banken, die vaak alleen bestaansrecht hebben bij schulden, namen de gretige overheden in gijzeling op hun beurt.
  En zo is het gekomen.

  Te hoge schulden in een bedrijf leidt meestal tot een faillisement. De concurrent neemt daar weer voordeel bij, en dus brengt dit geen problemen met de economie in totaal. Maar, dat ligt bij een overheid wel even wat anders! Hierin gaat de HELE samenleving failliet!
  Het waren Duitsland en Frankrijk die “het verdrag van Maastricht” (de 3% begrotingsnorm) in de vuilnisbak kieperde. Gerrit Zalm (toen nog VVD min.Financien) was hier toen woedend over. Hij waarschuwde dat dit volledig uit de hand ging lopen binnen 10 jaar. En of hij gelijk had!!
  Vervolgens lieten Mitterand en Merkel’s voorganger de begrotingsnormen OOK voor de zuidelijke landen volledig uit de hand lopen. Ze waren immers ZELF begonnen.
  De 2 hoofddaders voor Europa is wel duidelijk. Ook Trichet had deze 2 heren als hoofddaders aangewezen vlak voor zijn aftreden

  Dan zijn er nog de “elite” als schuldigen, volgens sommigen. Altijd zonder te zeggen wie die elite dan wel zijn en hoe en wat ze gedaan hebben. Ook al zo’n ruim begrip. Waarschijnlijk bedoelen ze Mitterand met de elite, en in dat geval hebben ze gelijk. Maar sommigen vinden dan weer iedereen die geld wil verdienen elite. Weer anderen gaan nog een stapje verder, en noemt iedereen die in een “Villa” woont de elite. De zogenaamde villa-elite zouden bovendien ook nog schuldig zijn aan de overheidsschulden. Dit zeggen dan weer de extremisten.
  Kern van het probleem is en blijft de “overheidschulden”. En mij lijkt dat degenen die de schulden gemaakt hebben, de hoofdschuldigen zijn. Lijkt wel zo logisch. M.a.w. als ik persoonlijk te veel schulden maak, kan ik toch ook niet mijn buurman de schuld geven alleen maar omdat die in een groter huis woont?
  De redenatie hieromtrend slaat vaak helemaal nergens op. Ik geloof dat tijdens de vorige “overheids-schuldencrisis” alle joden de schuld kregen. Zomaar wat schuldigen aanwijzen is dus ook nog eens gevaarlijk. Maar WEL iets om rekening mee te houden.

 • high five

  Heftig hoor. Maart 23 2013 is niet zo ver weg. Ze beginnen eerst met de sloebers die obama care nodig hebben. Ze doen niks overhaast die globalisten. De mensen moeten eerst wennen aan de chip. Huisdieren krijgen ze geïmplementeerd, dan de landlopers, dan de werkers etc etc.

 • greetjes

  @Henk

  heb net inderdaad gekeken. Ik kon me niet helemaal identificeren met de geïnterviewde personen. “De maatschappij, dat zijn wij” gaat hier duidelijk op: hoe je er in staat, zo wordt je ook bejegend. Kwestie van zelfreflectie. Ik sta er anders in naar mijn medemens in elk geval en maak gelukkig ook andere situaties mee.

  Morgen voor Tegenlicht om 20.25u op Ned 2 een vervolg van de VPRO op een eerdere uitzending over de merkwaardige en kostbare manouvres (schrijf ik dat goed?) van adviesbureau KPMG. Ook interessant.

 • Henk

  Nu op Ned 2 VPRO Thema: Kwaad bloed
  Adequate analyse van onze samenleving anno 2012 aan de hand van een aantal interviews.
  De geïnterviewden zijn niet ‘wakker’ in onze terminologie, maar het geeft volgens mij precies weer welke problemen in Nederland spelen.
  Helaas voor deze mensen hebben ze nog geen idee wat hun de komende jaren nog te wachten staat.

 • Henk

  Fininfo-be schreef:
  “Op wat olijfbomen en wat toerisme na hebben de Grieken ook niets.”

  En nog flink wat scheepvaart natuurlijk.
  Maar een levensvatbaar businessmodel voor Griekenland zie ik inderdaad ook niet zomaar gebeuren de komende jaren. Dat is de kern van het probleem, zonder inkomsten kun je geen schulden aflossen.

 • Nico

  Theo
  Graag gedaan ,er zijn gelukkig ook nog mensen in de bankiersector die hun verstand gebruiken,maar zijn meestal een roepende in de woestijn,je mag immers hun feestje niet verstoren.

 • PatDC

  Een failliet van de Griekse overheid is eigenlijk het beste dat het land kan overkomen.
  Faillissementen doen slechte bedrijven van de markt verdwijnen, maken productiemiddelen vrij, en schrijven verliezen die niet te recupereren vallen af. Die euro’s verdwijnen dan, vernietigd, en verhogen de koopkracht van de overblijvende.

 • Ethan
 • Theo

  NICO
  Bedankt voor je link
  Zeer de moeitewaard

  Dolf van den Brink over de Kondratieff-golf
  We zijn er nog lang niet, meent bijzonder hoogleraar Bank en Effectenbedrijf Dolf van den Brink. Pas over een jaar of tien zal het weer beter gaan. Dat leert Kondratieff ons.

 • Nico

  Edwin
  Ik zeg er ook bij ,als het waar is want internet is nou eenmaal een open riool
  waar iedereen wat in kan storten,maar het is wel zo dat dit al in amerika word toegepast
  bij mensen met bepaalde ziekten en het zou me niet verbazen dat het op grote schaal toegepast gaat worden in de nabije toekomst.

 • Edwin

  Hahaha implanteren van een chip. Als ze dat doordrukken in USA hebben ze direct een burgeroorlog.

  Je noemt dat trouwens “privacy”? Dat heeft helemaal niets te maken met privacy maar alles met je meest basic mensenrechten. Je trapt duidelijk in het PR-verhaal dat het alleen maar een privacyissue is en niet de meeste grove schending van jouw rechten.

 • greetjes

  Hiermee wordt ons de laatste vierkante millimeter “Lebensraum” ontnomen……………

 • greetjes
 • Edwin

  uitzending van VPRO is best aardig. Moet vaak hartelijk lachen om de meningen van economen als Matthijs Bouman (onder andere over goud). Volgens hem kunnen we beter wapens kopen dan goud…. ;-)

 • Nico

  De geimplanteerde chip opgenomen in de nieuwe gezondheidswet van de V.S, verplicht per 23 maart 2013
  als dit waar is ,is het gebeurt met onze privicy
  http://boinnk.nl/blog/28930/de-geimplanteerde-chip-opgenomen-in-de-nieuwe-gezondheidswet-van-de-v-s-verplicht-per-23-maart-2013/

 • greetjes

  VPRO’s goudzoekers in het licht van oktober 2010:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/997225-goud-is-hot

  ja hoor, graag zelfs! De vraag was; kan ik die Porsche of dat jacht ook met fysiek goud afrekenen?

  Wat is de VPRO toch een keigoeie omroep. Die doet nou es goeie dingen met ons geld. Prima investering: die VPRO!

 • Nico

  Doe de crisis-overlevingstest
  Nederlanders scoren het hoogst ter wereld op risicomijdend gedrag. We verzekeren zelfs massaal het enige wat zeker is: de dood. Aan de andere kant mijden we ook na te denken over wat te gaan doen als de crisis echt gaat toeslaan. Een groot risico! Hier een panklaar recept hoe te overleven mocht dat ooit gebeuren. Zeg nooit nooit.
  http://aadverbaast.wordpress.com/

 • Jullie

  $15,OOO,OOO,OOO,OOO FRAUD EXPOSED in UK House of Lords

  http://www.youtube.com/watch?v=oAK5xzEYq7I&feature=player_embedded#

 • greetjes

  @RB

  wat een ontluisterend stuk. Dit heeft de historie veranderd. Ik ben gen autoriteit op gebied van buitenlandse politiek, maar wel heel zeker van door media verdraaide berichtgeving over Poetin en Assad. Wat in Syrië gebeurt is het scenario van Libië all over again. Dat Poetin nog even blijft, lijkt me nu de beste oplossing om de politieke rust in de wereld te bewaren. Die Russen zijn niet gek.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  The Kill Switch Comes to the PC: Windows 8

  http://www.businessweek.com/magazine/the-kill-switch-comes-to-the-pc-02162012.html

  Hmm. Toch maar terug naar MS-DOS, denk ik.

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  De Grieken moet zulke zware besparingen doorvoeren dat hun economie niet competitief kán worden, maar waardeloos wordt. Er wordt niets gedaan aan de structurele problemen, er wordt niet geïnvesteerd in groeimogelijkheden, er wordt niets gedaan aan de werkloosheid. Hoe gaan de Grieken 8 jaar lang hun bbp doen groeien om dan uiteindelijk nog steeds meer schulden te hebben dan hun totale economie. Op wat olijfbomen en wat toerisme na hebben de Grieken ook niets. We hebben het probleem Griekenland onderschat luidt het na het akkoord. Het lijkt mij dat ze dat nog steeds doen. Dit epos heeft nog niet zijn laatste bedrijf bereikt. Ondertussen hebben de Europese banken in de laatste deal beklonken dat ze het Griekse goud in beslag mogen nemen. Handig toch!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Volkomen off-topic, maar waanzinnig interessant:

  What Really Happened in the “Yom Kippur” War?

  http://mycatbirdseat.com/2012/02/what-really-happened-in-the-yom-kippur-war/

  NB. Geschreven door een Israelische soldaat die destijds meevocht.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  The Colonization Begins: Germany May Send 160 Tax Collectors To Greece

  http://www.zerohedge.com/news/colonization-begins-germany-sends-160-tax-collectors-greece

  Kogelwerend vest al in de aankomsthal aandoen, zou ik zeggen.

 • Edwin

  Pietje,
  Gerard heeft op dezelfde vraag van je al eerder gereageerd. Even terrugbladeren….

 • Andreas

  Maria
  Ik kan wel een boek schrijven over wat ik met die boten en klanten heb meegemaakt. Bijna alles positief. Maar er waren klanten bij. Mijn vrouw deed meestal de verkoop. Ze was/is ook knapper dan mij. De boten stonden netjes opgesteld in de showroom en met prijskaartjes erop. Soms kwam er dan zo’n bijdehand die niet eens naar de boot keek, maar direct begon over torenhoge korting. En dan mijn vrouw. Meneer ik verkoop boten en geen korting. Draaide zich om en liep weg. En dan die meneer weer achter haar aan. Meestal verkocht ze hem dan ook nog.
  De produktieruimte was ernaast en als de bel ging was er een klant. Als het nu een mooie leuke vrouw was zei ik snel. Ik heb een klant. Was dat nu niet het geval. Dan zei ik tegen mijn vrouw of mijn compagnon. Er zijn klanten, hoor. En ik heb geen tijd. En dan schoten die alvast in de lach. We hebben echt enorm veel gelachen. Een mooie tijd.

 • pietje

  Gerard :Zoals verwacht (gehoopt) kregen we vandaag op zilver een zwarte doji. Dit staat boven de doorbraak van gisteren op zowel de weerstand als MA200.Dit is een loeisterk signaal! (verkooporders liggen vaak op die punten, waardoor je meestal een draai naar beneden krijgt)Je kunt er nu van op aan dat zilver omhoog wil, en gaat, de komende week. Een steile uptrent naar de 42,50 lijkt mij heel waarschijnlijk.

  516 Stemmen

  Gerard misschien begrijp ik je verkeerd maar je schrijft: dat het heel waarschijnlijk is dat zilver volgende week naar 42,50 dollar gaat of bedoelde je de komende weken.
  Zilver staat nu 35,41 dollar dit is een verschil van 7,09 dollar of wel 20,02%.
  Zo ver ik kan nagaan is er nog nooit zo stijging geweest in één week van 20 %.
  Dus ik vind je voorspeling een beetje voorbarig.

 • Andreas

  Maria
  Kijk, dat doet mij nu echt plezier. En nee, de opbergplaats was voor de PM van de klanten. Ik had een veeeeeeel grotere opbergplaats nodig. Maar inderdaad waren die boten zo goed mogelijk doordacht. Ze waren ook niet goedkoop. En dan hebben mensen recht op kwaliteit. Discussies over de prijs kon ik wel aan. Maar als de kwaliteit niet goed is en mensen komen terug kan ik wel ter plekke door de grond zakken. Maar natuurlijk ging er bij mij ook wel eens wat mis. En polyester is dan soms een rotmatriaal. Het verbergt namelijk in het begin de gebreken. En dan na ongeveer een jaar komt het tevoorschijn. En dan heb ik wel eens gelachen als een klant met zo’n kneus terugkwam. Helemaal in de houding voor een flinke discussie. Ik liep dan mee naar buiten naar de boot. Bekeek hem. En zei hier niets aan te kunnen doen. Dan keken ze me aan of ze water zagen branden. Dus de schade is voor ons en u doet niks. Neeeehheee, dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd dat ik hier niets aan kan doen en bedoel daarmee dat u een nieuwe boot krijgt. En dan de opluchting en de lach die dan doorbrak. Geweldig. Ik hou nu eenmaal van geintjes en kan mijn gezicht goed in de plooi houden.

 • Edwin

  Laatste 9 minuten van deze vid gaat over de – zeer – bijzondere situatie van dump en koop transacties van afgelopen vrijdag. Goede uitleg voor degenen die geen toegang hebben tot de handelsgegevens van zilver.

  http://www.youtube.com/watch?v=SSYViRvMveA

 • Maria

  @Andreas,

  Onze eerste boot was een Rhea. Gekocht bij Omtzigt in Sassenheim.Jaren geleden!!!

  Leuke boot en was goed over nagedacht. Zat toen een afsluitbare kist in hetgeen bijna bij geen enkele boot voorkwam. Was al voor jouw PM”s om in te doen zeker.

 • high five

  OI zilvercontracten op de comex is gisteren opgelopen naar bijna 116.000 contracten.
  Het volume lag boven de 500 miljoen ounces.

  The total silver comex OI has finally broken from his narrow band width rising another 4871 contracts from
  111,003 to 115,874 contracts. This rise in silver comex OI is surely bothering our bankers as well as other details which I will point out. The February non delivery month saw its OI rise from 125 to 175 despite zero deliveries on Thursday and to boot zero deliveries on Friday. Some entity is badly in need of silver. First day notice on the March contract is the 29th of February. The OI for the front month fell from 24,966 to 21,393 which is quite normal. Late Tuesday night, we will get the intent on delivery notices and on Wednesday, I will get the first glimpse on what will stand in silver. Judging from the two previous non delivery months of January and February we may receive a 10 plus million oz of physical silver standing. The estimated volume on the silver comex was good at 72,380. The confirmed volume yesterday was huge at 102,616.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Henk

  Het enige dat mij niet bevalt aan zijn verhaal is dat hij pleit voor meer regulering, overheidsbemoeienis. Dat is fout, men moet verkeerd gealloceerd kapitaal in de markt gewoon laten defaulten. Dit vereist wel dat je geen TBTF financiële instellingen hebt.

 • Nico

  Dolf van den Brink over de Kondratieff-golf
  We zijn er nog lang niet, meent bijzonder hoogleraar Bank en Effectenbedrijf Dolf van den Brink. Pas over een jaar of tien zal het weer beter gaan. Dat leert Kondratieff ons.

  Vind ik nog behoorlijk optimistisch ,aan de andere kant hoop doet leven.
  http://managementscope.nl/magazine/artikel/617-dolf-van-den-brink-kondratieff

 • temp242
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  … en die malle Gollum… eh… Van Rompuy van jullie wil zich ook nog eens herkiesbaar stellen. Eerlijk waar, ik heb nog nooit zo’n enge Belg gezien. Had die niet even uit voorzorg een half uur in de frituur gemoeten voordat jullie ‘m naar de EU exporteerden?

 • temp242

  Volgens Kees gingen we VET verdienen aan Griekenland!
  Niet dus!
  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3202504/2012/02/25/De-Jager-Minder-rente-op-Griekse-leningen.dhtml

  Voor alle duidelijkheid, we hadden in België ook zo een zot, die stelde dat we geld gingen verdienen aan het redden van Dexia. Straks kunnen ze(lees de burgers) de 45 miljard euro staatsteun op tafel gaan leggen. Onze landen worden bestuurd door geestesgestoorden.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  How the Fall of Greece Affects YOU – No Matter Where You Are

  http://www.youtube.com/watch?v=jF9uB9JCSgY&feature=player_embedded

 • Andreas

  Theo
  Inderdaad ben ik benieuwd hoe het daar met edelmetalen is. Misschien is het daar wel veeeeel goedkoper. En kan ik het mooi naar jullie opsturen. Rolf straks werkeloos, haha geintje hoor Rolf.

 • Andreas

  Ik heb de baan nog niet, maar wel goede hoop. En mensen scholen en dingen bijbrengen is gewoon mooi werk. En ik kan daar zelf ook nog het nodige leren. Daar werken ze weer met andere matrialen als rubber en siliconen. En wat ze daar van maken is echt ongelofelijk. Ik zie het ook helemaal zitten. Joris Driepinter in de tropen.

 • greetjes

  Voor wie nog niet getekend heeft TEGEN het ESM verdrag:

  http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag

  doe jullie best!

 • greetjes

  Ja succes Andreas, van harte gegund!

 • Theo

  Andreas

  Niet te snel happen.En uitbetalen in silvermunten :)
  Lijkt me een monsteruitdaging.
  Heb ook nog even op die web-site van die graantanks gekeken en dat zag er zeer goed uit.
  gr.Theo
  en hoop dat het wat wordt.

 • Andreas

  Gordijnen
  Een relatie die ook in de polyester werkte maar nu 65 is kwam met die baan. Hij is daar 3 weken geweest om wat problemen op te lossen. Voordat hij heen ging sprak ik hem. Hoorde hem aan en zei eigenlijk met een grapje. Kijk effe of het wat voor mij is. Ja, zei die man, want ik ben te oud om daar lang te blijven. Ik ben een jaar geleden ook bezig geweest op Timor met graantanken en heb op Timor mijn eigen web-site. Die heb ik mee gegeven en 4 dagen later had ik de eerste verzoeken om meer informatie. En een sms of ik zin had in een baan daar. Van de week kwam die man weer terug en vertelde. Ze zoeken iemand die het personeel wil scholen, nieuwe produkten wil ontwikkelen, klanten wil zoeken en bezoeken en.. Medeeigenaar wil worden. En begin Maart komt de directeur naar Nederland. Ze zoeken een avonturier maar geen halfbakken gelukszoeker. Daar hebben ze er al 4 van gehad. Nu heb ik al ervaring opgedaan op Java en dat ging goed, dus.. Als dat geen mooie kans is weet ik het ook niet meer. En het bedrijf heeft een Nederlands-Belgische directie. Het bedrijf is 18000 m2 met tussen de 200 en 500 personeelsleden. Dat wisselt nogal. Je begrijpt dat ik sta te popelen.

 • Andreas

  Maria
  Hier komt een lijstje. Rhea toer en visboten, enkhuizer sloepen, Jan van Gent motorsloepen van 10 meter. 11 meter patroulle catamarans, victoire zeiljachten tot 15 meter. Crew-tenders van 11 meter. Dus een divers lijstje. En ook nog een aantal RIB’s. De hele snelle jongens dus met een top van 125 km per uur. Behalve de Rhea’s bouwde ik de boten casco en maakte de klant ze af. Rhea is helemaal van mijn hand. Dus ontwerp ook. Dat was leuk. Iets nieuws bedenken en maken. En die boten worden nu gebouwd bij mijn broer. Door mij nog steeds. Kijk maar op Rhea .nl.

 • gordijnen

  @Andreas

  Zou mooi zijn, als je die baan krijgt, op de philipijnen.

  Je hebt toch ook al een aanbod van z’n droombaan in Vietnam?

  Welke specialist is bereid om naar Azie te verhuizen?

  Succes

  RTL5 even kijken

 • Maria

  @Andreas

  Welke boten heeft u gebouwd?
  Grote of kleine – sloepjes soms?

 • gordijnen

  @Andreas

  Als je niks hebt te verliezen, kan je dus alleen maar winnen. Als ik advies mag geven. Razendsnel denken is natuurlijk mooi meegenomen. Ik zag het meestal als een spel. Bijv. dammen. Soms een verkeerde slag en de volgende slagen moet je verlies steeds nemen.

  Het gaat om het goede ritme of de timing.

  Dat miezerige mannetje, daar geloof ik niks van. Sorry. Is niet mogelijk.

  Wat ook wel eens kan helpen een briefje extra tussenvoegen en in de volgende brief naar verwijzen.

  Altijd makkelijk wat extra bewijslast toevoegen aan het dossier voor de rechter.

  Hier kan je dan altijd naar verwijzen bij een rechtzaak. Van de tegenpartij geleerd.

  Eerlijk is eerlijk, maar er zijn soms grenzen. Voor de duidelijkheid ik zal niemand benadelen.

 • Andreas

  RB
  Je snapt hem helemaal. Zo denk ik er ook over. Maar mijn baan op de Filipijnen komt ook dichterbij. Dat is ook mede de reden waarom ik er nu zo achteraan zit. Ik wil niet dat mijn vrouw straks puin kan gaan ruimen. En die baan op de filipijnen is echt prachtig. Ze maken daar echt de mooiste dingen. Fantasiefiguren voor attractieparken en zo. Echt prachtig. Als ik de baan krijg zet ik het website adres wel even op het blog.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Weer voor hem gaan werken? Ik zou daar nu zeker nog niet afwijzend op reageren. Hou hem maar een wortel voor. Maar eerst je geld binnenhalen en vanaf dat punt verder werken aan de relatie – met uiteraard hele duidelijke schriftelijke afspraken over betaalmomenten.

 • Andreas

  Gordijnen
  Het spel wat ik speel is juist dat ik niets meer te verliezen heb. Daarmee geef ik hun de indruk de kat in het nauw te zijn die rare sprongen maakt. Maar wat zal zo’n beer van een kerel denken? Vraag ik me af. Afgedroogd worden door zo’n miezerig mannetje met een brilletje.
  Ik kan gelukkig goed verwoorden wat ik bedoel. En denk razendsnel. Dus men heeft ook zeer snel antwoord. Maar het is echt een zenuwenoorlog. Dat geef ik eerlijk toe. Ik zal ook blij zijn als het achter de rug is.

 • gordijnen

  @Andreas

  Ik vind het altijd leuk om te lezen, waar je mee bezig bent. Ik herken veel van jou in mijzelf. Ook altijd, schriftelijk, moeten vechten voor mijn gelijk. Gelukkig even niet meer. Geeft altijd veel voldoening. Ons voordeel is altijd dat wij klein zijn en dat wij echt iets te verliezen hebben. Ik kan nog steeds hard lachen om die advocaat, met de aardappel in de keel, die dacht dat hij een zaak onder handen had. Ik heb hem met gelijke munt terugbetaald. Hij heeft veel zaken onder zich, dus kletst soms uit zijn nek. Ik wens je veel succes en vooral goede valkuilen inbouwen. Het gaat ons om rechtvaardigheid. Hun gaat het alleen om hun eigen gelijk. Gelijk hebben en krijgen zijn echt twee verschillende zaken.

 • Andreas

  RB
  Daarom doe ik alles per mail. Ik ben nu al uitgenodigd voor een goed gesprek. Dat moest ik maar niet doen. Nu ligt alles vast. Komen er ook geen misverstanden. Daarnaast is die vent 205 cm groot. En dan zijn mijn armen misschien niet lang genoeg. Maar ik ken mezelf. Als dat uit de hand loopt met praten vlieg ik hem toch aan. En ik ben zo allemachtig kwaad en opgefokt dat de kans daarop heel groot is. Dus maar niet heengaan. Maar ik heb uit een andere bron vernomen dat hij wil dat ik weer voor hem ga werken. Degene die nu boten voor hem bouwt heeft er net zo veel verstand van als een koe van warm eten. Hoe achterlijk kan een mens zijn?

 • Tallix

  @greetjes

  Als je na de crisis je goud of zilver weer gaat inleveren…bv. na het drukken van nieuw palliatief geld, dan ga je er helaas niet de geldende koers voor terug krijgen. Nederland is op dat moment namelijk erg arm geworden. Het is slim om je edelmetalen te besteden aan bv. een huis…welke je dan in baar goud goud/zilver afrekent.
  Bedenk ook dat een nieuwe munt niet altijd aanslaat bij de bevolking, omdat er in tijden van crisis en (hyper)inflatie(welke er 100% zeker zal gaan komen), zo enorm veel wantrouwen gaat ontstaan in gewoon geld. Dus wissel niet direct alles om voor de nieuwe valuta…maar wacht het even af…tot het nieuwe papiergeld echt staat als een huis, en ga dan pas inwisselen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Prima aktie. Maar hou ‘m kort. En leg een dossier aan met zijn reacties.

 • Andreas

  Zo, er komt schot in met mijn incasso. Na mijn eerste mail kreeg ik een bak verwensingen en bedreigingen over mij heen. Dus heb ik nog maar eens een mail gestuurd. Met de vraag of hij het lied ,,eenzame kerst,, kende van Andre Hazes. Want daar zou hij belanden. En nu kreeg ik de vraag of ik hem dan alstublieft nog 1 maand uitstel wilde geven. Ik ben nu al verder als de Rabo na twee jaar. Wat met een pen allemaal kan bereiken.

 • greetjes

  @high five

  Oh! Ik hoop toch zo dat dit nog vaak mag gebeuren: dat ze in hun eigen vingers snijden! LOL

 • greetjes

  @Cinelux

  Ik wil dat ook wel graag weten. Ik stel me zo voor dat het terug verkopen minder oplevert (weer fiat geld!) dan verwacht. Het lijkt me dat ik het straks beter kan gebruiken om te ruilen. Voor een stuk grond of een huisje. Overtocht naar Zuid-Amerika ;-( Of zoiets…

  Ben benieuwd naar de antwoorden.

 • Cinelux

  BELANGRIJKE VRAAG !!

  Heeft iemand ervaring aan het (terug)verkopen van b.v. Silver Eagles o.i.d. aan de ons bekende leveranciers voor de aangegeven inkoopwaarde ?

  Want het kan zijn dat als iedereen wil verkopen, zij een stuk minder geven dan op de sites aangegeven staat.

 • high five

  Cartel Dumps 102.5 Million Ounces of Paper Silver in 7 Minutes, Yet RAID FAILS!
  http://silverdoctors.blogspot.com/2012/02/cartel-dumps-1025-million-ounces-of.html

  Het was me al eerder opgevallen. De manipulators komen altijd rond 15:00 op de markt.

  Het volume aan verhandeld zilver op de comex ligt nu alweer rond de 450 miljoen ounces per dag, terwijl dit in december rond de 150 miljoen ounces per dag was.

 • high five

  Gerard.
  Silverjohn ziet zilver, net als jij, eerst naar de $40-41 gaan.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SSYViRvMveA#!

 • Gerard

  @pietje
  Ik heb nergens gezegd dat zilver volgende week 20% stijgt.
  Alleen dat zilver omhoog wil komende week.
  De uptrend kan dan naar 42,50, het volgende weerstandpunt. Maar daar bedoel ik NIET mee komende week. Laten we zeker hopen van NIET. Mag van mij best 6 weken duren of nog langer.

  Kijk eens Pietje wat je verdiend had als je zilver gekocht had op 1-2009. De start van de uptrend.
  Volatiel zal zilver altijd blijven. Zilver koop je voor “buy and hold”, en je kijkt pas over jaren!

  Een harde crash van zilver en goud komt alleen maar voor bij een te harde stijging, of parabolische stijging. Zoals mei 2011 (all time high zilver), en op goud augustus 2011 (ook all time high). Op zulke hoge niveau’s werken manipulaties op z’n best. De koers onderin de grafiek, werkt manipulatie nauwelijks.
  Dus als zilver ooit de 50 of 60 haalt, dan weet ik bij voorbaat al dat die 20% gaat crashen. Nou en? Daar lig ik niet wakker van. Als zilver elk jaar 35% omhoog gaat, mag zilver ook elk jaar 20% crashen van mij.

  Maar we zullen het zien komende week wat de manipulatie doet.

 • Gerard

  @sticky fingers
  Ik lees die site zelden.
  Maar er zit iets in. Er staat dus toch weer een grote aanval op zilver te wachten volgende week.
  De fundamtenten hiervoor zijn er inderdaad. De lease rates zijn ook gedaald.
  We zullen zien.

 • pietje

  @Gerard
  Dus jij gaat er van uit dat zilver volgende week met meer dan 20% stijgt.
  Dit zal dan de eersten keer zijn dat dit gebeurd opwaarts het ging wel in het afgelopen jaar 2x naar beneden.
  29 april tot 6 mei toen veranderende de zilver koers ook met meer dan 20%.
  Maar wel naar beneden en wel meer dan 30%.
  21 september tot 26 september toen ging de koers ook meer dan 30% onder uit.
  Maar ik hen nog nooit een stijging binnen een week gezien van meer dan 20%.
  Maar ik hoop het van harten.

 • Mexican Seastar

  Greetjes,

  Ik snap helemaal waar jij mee geconfronteerd wordt.
  En daar zijn niet altijd éénduidige antwoorden op in termen van politieke zuilen, zoals ze nu al jaar en dag geprofileerd staan. En jij, net zoals ik bent dat dus méér dan zat.

  Effe OP ZICH – AN SICH – IN ITSELF – EN SOI
  Overheid: daar is op zich niks mis mee.
  Bank: daar is op zich niks mis mee.
  Burger: idem!
  Etc: idem mal idem !

  Maar zijn ze dan ook vandaag ècht op ZICH te noemen?
  Hoever zijn ze al dan niet afgeweken, ieder op zich, van hun eigen taak?
  Dit laat ik nog even zachtjes door koken. Dat heeft immers tijd nodig. Doorkokne (= door dringen). Maar het kan ook niet?
  Het kan?
  Maar het kan àltijd ook niet?
  Tja, kan mèn mij dat zeggen?

  Waar er vandaag ZEKER iets mee is is met de zelfingenomenheid van vele MENSEN die in die vele verschillende instellingen zitten: bank, privé, bedrijf, overheid, onderwijs, ministerie van mijn voeten-en-hoofd, vriendejespolitieke instellingen en bedrijven en co, …, …, …, …, …

  Zacht zij het slapen – in wezen.

 • sticky fingers

  @gerard
  volg jij ook turd ferguson met
  http://www.tfmetalsreport.com/

  en wat vind jij ervan.

 • Gerard

  Zoals verwacht (gehoopt) kregen we vandaag op zilver een zwarte doji. Dit staat boven de doorbraak van gisteren op zowel de weerstand als MA200.
  Dit is een loeisterk signaal! (verkooporders liggen vaak op die punten, waardoor je meestal een draai naar beneden krijgt)
  Je kunt er nu van op aan dat zilver omhoog wil, en gaat, de komende week. Een steile uptrent naar de 42,50 lijkt mij heel waarschijnlijk.

 • greetjes

  @sticky fingers

  Ik ben helemaal voor de naam van het kluphuis en dan ook goeie wijnen schenken hé! Naast goed bier.

  Voor de naam van het genootschap wil ik nog wel meer input hebben.

  Als er lieden zijn die verlegen zijn/niet herkend willen worden; koop een masker van Guy Fawkes (Anonymous). Heb ik ook! Drinkt wel moeilijk.

 • greetjes

  @Mexican Seastar

  thanx, ik zat het te lezen en bedacht me al dat je een antwoord gaf op mijn vragen ;-)

 • greetjes

  @Mexican Seastar

  Ik meen het eigenlijk wel serieus. Wij verzamelaars kunnen er best wel eentje missen.

  Gisteren kwam er een jonge Irakese man naar mijn “helpdesk”: hij was sinds 2007 in Nederland. Sprak redelijk Nederlands. Binnengekomen als asielzoeker en vervolgens volkomen aan zijn lot overgelaten. Heeft vanaf vandaag geen woonruimte meer, geen geld, geen vrienden, broodmager. Was gaan zwerven en had een bordje aan de gevel gezien waarvan hij dacht dat hij daar hulp zou vinden. En daar zat ik. Een beetje “mooi” te wezen met een inhoudsloos baantje voor 15 uur per week, een soort van wegwijzertje ben ik. Voor het eerst in mijn leven zat ik tegenover een klomp vleesgeworden wanhoop van een bestaan in Nederland, het beloofde land waar alles goed zou zijn. Maar niet is. Geen uitkering door een pestende ambtenaar. Ik heb soms gedacht dat ik het moeilijk had: pfff…

  Ik heb gedaan wat ik kon: opvangcentrum gebeld, adressen van moskeeën verzameld voor nog meer opvang, formele brief voor een conducteur geschreven om de man aub gratis terug te laten reisen naar de stad waar hij geregistreerd was en € 20 gegeven voor de volgende boterham.

  Het leven is een vreemd iets, Mexican Seastar. Als we gaan vergeten dat we allemaal in de eerste plaats gewoon mens zijn, is er voor mij geen vorm en zin meer aan te geven.

 • Cinelux

  Over Jim Rogers: volgens mij houdt hij valuta aan als puur speculatiemiddel op korte termijn.
  Ik heb hem nooit horen zeggen dat hij Euro’s en Dollars aan houdt op lange termijn.

 • sticky fingers

  @ greetjes nav gisteren stel ik voor; The “village people” met als clubhuis het door seppel geopperde: “in vino veritas”

 • Mexican Seastar

  @Greetjes ( bij n°29)

  HIHIHI !!

  Lijkt me … Nee IS een geinig idee.
  Als we met tien zijn, dan is dat al ièts, hé?!

  Ik zou het alvast SUPER SPANNEND vinden om eens aan de tafel te zitten.
  Maar het kan zijn dat ik nu al niet mag meespelen, wegens (a)sociaal gedrag (billekletsend).
  Maar ’t kan ook niet???!!

  Het kan maar het kan ook niet, hé: dat men elkaar toch vind in die duidelijk gestelde common denominators..
  Het kan hé?
  Het kan ook niet hé?

  :):)
  Groetjes, slaap zacht

 • sticky fingers
 • Mexican Seastar

  @Greetjes,

  N° 24, van jou gerincht aan Oom D en anderen was een poging tot een antwoorden op n°14.

 • greetjes

  Kan Rolf geen pakketje zilver/goud/koper mijnaandelen aanbieden? Kunnen we gezamenlijk instappen ;-)

  Ik ben een kleintje, een bank ziet mij al komen met € 500 of zo. En daar kun ja al best wat mijnaandeeltjes voor kopen. En dan samen!

  Tis jammer dat tempo al slaapt, anders zou ik bijna een oneerbaar voorstel doen (is hier trouwens al eerder gedaan) om met zoveel posters als geheim genootschap (gaaf!) eens bij elkaar te komen.

  In elk geval eerst eens een goeie naam verzinnen voor het geheime broeder- en zusterschap…..

 • Mexican Seastar

  Greetjes, je bent mij dus toch ècht wel een poepiesnoepi!
  (zie n° 18)

  XXX !!

  Of 1 euro maar X .. WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW !

  Maar euh, julie weten niet of ik serieus ben éé ?!
  En wat zal daarvan terecht komen <- hàhàhàhà !

  Laat ik het in het geniep eerst misschien proberen met de buren die har àllen liefhebben..
  Maar Greetjes: lief hoor – hihihi

 • greetjes

  Re: RB

  Remove your Google Search History before too late

  en gebruik www. startpage.com als je startpagina

 • high five

  @greetjes Ik vind Jim geweldig, maar ik vind Marc nog beter.

 • high five

  Zilverpaul. Het is misschien nu wel de tijd om goud en zilver mijnbouw aandelen aan te schaffen. Wellicht interessant om nu een analyse te maken hoe de goud- en zilver mijnen er voor staan.

 • Mexican Seastar

  Hoi Greetjes,

  En anderen.

  Eén poging.. Onder ànderen.

  – De overheid: is foutief georganiseerd net zoals democratie foutief is georganiseerd. Enerzijds moesten er al zeer lang bepaalde limieten gesteld worden aan landen en deelstaten, wat men dus ziekelijk lang heeft zitten uitstellen. Waardoor de vrijheid nu eens temeer wordt ingesnoerd, omdat de gevolgen ervan nog niet te overzien zijn en men zeker op zeker wil besparen, wat mijn inziens gene sikkepit zal uitmaken ! Democratie zou op bepaalde essentiële vlakken al lang geen demo-cratie mogen zijn, maar een techno&intellectocratie: ware het niet dat de BOLLOGNA verklaring er in de jaren ’90 voor gezorgd heeft dat de universiteiten en vooral het ONDERZOEK in gans Europa vrije-lijk mag gesponsord worden door de bedrijfswereld = bye bye objectiviteit ! De bijkomende zaken die een directe invloed hebben op het zeer aangevoelde leven van de bevolking, daar moest al veel langer een directere democratie op komen. DIFFERENTIËREN van de agenda, so to speak.
  – BANKEN: ik ben ervan overtuigd dat banken een beperking opgelegd moeten krijgen van de hoeveelheid ze mogen in omloop brengen. Men heeft in deze blijkbaar niks en nullerdeplus geleerd uit de geschiedenis, waaruit altijd al bleek dat het uitvoerig drukken van ( eigen-lijk ongedekt) geld uiteindelijk lijdt tot langdurig tegenspoed. Een uitgestelde, lange en dus psychisch dodelijke greep ! Daarnaast ben ik nog steeds vragende partij om een beperkte mate van geldrukken over te laten aan overheden in een directe democratische controle: dat kennen we nog làng niet!
  -BURGERS: ze denken zeer eigengereid en zijn uiterst zelfgenoegzaam, van op het moment dat ze er een beetje dik inzitten. En de rijke klasse is daar de karikatuur van. Daar zijn onmetelijk veel mogelijkheden voor om hen niet te snel te doen inslapen en tevreden te zijn met wat tussen nu en tien jaar binnen zal komen. Korte termijn denken hoort een voorrecht te zijn van zij die niks of niet veel hebben, niet van zij die het jàren kunnen blijven uitzingen, ook al doen ze niks om vooruit te komen.
  WIJ: kritische mensen moeten met elkaar beter praten. Nog meer praten. En niet in termen van links of rechts: dat is zoooooooooooooo achterhaald.
  RESET: door oorlog? Go ahead. Maar dan moet je weer jarenlang opbouwen op menselijk vlak en dus ook in termen van mensenrechten, geluk, etc. RESET kan ook door oorlog te voorkomen en moedig en resoluut àndere antwoorden tot de bestaande VEROUDERDE zuilen TE EISEN ! Ten eerste al, door je er niet zomaar bij neer te leggen. Komt de oorlog dan toch, dan werden er toch zaden gepland !!!!!! Of denk je echt dat we nog in de middeleeuwen leven? En hoe komt dat dat niet meer het geval is, dan????

 • greetjes

  @high five en temp

  ik dacht op twitter te zien dat hij niet meer om valuta gaf, maar moet eerlijk zeggen dat ik vind dat Jim nogal eens switcht. Marc Faber is iets standvastiger in zijn uitspraken: aandelen en edelmetalen. Wel de goeie aandelen ;-)

 • sticky fingers

  mensen pas op voor phishing-mails
  Hieronder een van de “Rabo” heb ze ook al gehad van ING.
  Gelukkig is het taal gebruik zo slecht dat onmiddellijk duidelijk is dat het fraude is

  Logo’s van Rabo en Ing zitten er bij , maar konden hier niet weergegeven worden.

  Om ervoor te zorgen uw bescherming, hebben we nu uitgeschakeld toegang tot uw rekeningen. U moet nu opnieuw instellen uw veiligheid. U zult niet in staat zijn om toegang tot uw rekeningen te krijgen totdat je dit hebt gedaan.

  Informatie – Als u uw toegangscode niet binnengaan van uw willekeurige kaartlezer of uw Rabo-kaart te verwijderen uit de Random Reader apparaat na verificatie vriendelijk geduldig te zijn voor 15 tot 20 minuten kunnen we dan controleren of uw gegevens kunt u uw rekening.

  Onze excuses voor het ongemak

  Om te beginnen de reactivering proces, gelieve de verwijzing onderstaande link te zien. klikken hier.

  Afdeling internetbankieren

  E-Communicatie-eenheid
  Rabobank.

 • greetjes

  Hee Andreas! 47 Jaar is niet oud, man! Ik ben 52 jaar: STILL ALIVE AND KICKING!!

 • sticky fingers

  Om ervoor te zorgen uw bescherming, hebben we nu uitgeschakeld toegang tot uw rekeningen. U moet nu opnieuw instellen uw veiligheid. U zult niet in staat zijn om toegang tot uw rekeningen te krijgen totdat je dit hebt gedaan.

  Informatie – Als u uw toegangscode niet binnengaan van uw willekeurige kaartlezer of uw Rabo-kaart te verwijderen uit de Random Reader apparaat na verificatie vriendelijk geduldig te zijn voor 15 tot 20 minuten kunnen we dan controleren of uw gegevens kunt u uw rekening.

  Onze excuses voor het ongemak

  Om te beginnen de reactivering proces, gelieve de verwijzing onderstaande link te zien. klikken hier.

  Afdeling internetbankieren

  E-Communicatie-eenheid
  Rabobank.

 • high five

  idd, zelf dacht ik dat ik nog liever dollars zou willen hebben dan euro’s. Maar het liefst heb ik geen van beide. haha

 • greetjes

  @ mexican seastar

  simpel: als wij allemaal 1 zilveren ounce doneren aan jouw buurvrouw. Kom op jongens en meisjes, laat de buurvrouw niet in de kou staan!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Remove your Google Search History before too late

  On March 1st, Google will implement its new, unified privacy policy, which will affect data Google has collected on you prior to March 1st as well as data it collects on you in the future. Until now, your Google Web History (your Google searches and sites visited) was cordoned off from Google’s other products. This protection was especially important because search data can reveal particularly sensitive information about you, including facts about your location, interests, age, sexual orientation, religion, health concerns, and more. If you want to keep Google from combining your Web History with the data they have gathered about you in their other products, such as YouTube or Google Plus, you may want to remove all items from your Web History and stop your Web History from being recorded in the future.

  Meer info + how-to tips: http://www.wariscrime.com/2012/02/24/news/remove-your-google-search-history-before-too-late/

 • greetjes

  Andreas; respect!

  ben zelf ook failliet gegaan. Ik ben niet sterk, maar wel een beetje slim ;-)

 • sticky fingers

  @ andreas
  . En ik weet ook al wie de volgende wordt. De RABO

  wat dacht je van een ramkraak.

  Veel succes man met je wanbetalers, ik voel met je mee (ken het zelf ook min of meer) Ik voel de woede dan weer opkomen stelletje gluiperds.
  En op je oude dag??? 47 lijkt me nou niet echt oud.
  succes en sterkte

 • greetjes

  Oom Dagobert

  Mooi verhaal, had je volgens mij (of iemand anders) al eens eerder geplaatst.

  Wie is nu de schuldige(n)? De ondernemer, de burger, de banken of de overheid?

  Wie het slachtoffer is, is me wel duidelijk: de burger

  Ik vraag dit omdat ik de mening van diverse lieden hier, waaronder Gerard, zeer respecteer. Voor mezelf kom ik er nog niet uit of het het financiële systeem, ik bedoel de banken, of de overheid of de burgerij is. Vlg Gerard de overheid, maar ik kan daar nog niet helemaal in mee.

  Wie denkt mee?

 • Mexican Seastar

  Hoi beste Temp 242,

  Das lief daje zo over me denkt, maar ik ben op dit moment niet meer dan iemand die haar op alle vlakken steunt, behalve het vlak waar ze het het meeste nodig heeft. Laat me nu net dat vlak zijn, waarop ik enorm voorzichtig ben.

  En niet allen ik, maar vooral ZIJ, mijn buurvrouw. (cfr. post 47)
  EN: alle mensen die om haar bekommerd zijn.

  Wij willen haar helpen, of ik alvast zeker: de anderen zullen wellicht bereid zijn als ze ècht in de problemen zit.

  Mar ik denk aan de vernederingen die ze in het verleden heeft mogen incasseren. Nu ze gelukkig is en open bloeit, vrees ik dat ze terug zal vallen omdat haar dat kleine geluk nu net niet gegund wordt vanwege een overheid, die jou alleen help als je alles verkocht hebt en gereduceerd bent tot minder dan een vogelvrij geraamte.

  Dat bedoel ik met éénzijdig socialisme versus en samengaand met éénzijdig liberalisme.
  De kleine man die niks heeft is de pineut in betere tijden, de kleine man die een peulschil heeft is dubbel geramd in slechtere tijden.

  Ik alleen kan haar niet helpen. Ik kàn dat niet. Ben niet dik bij kas: spaar 1/3de op van mijn inkomen !! Moet ik dat doen? Neen. Is het aangewezen om dat te doen, wil je geen lening doen bij de bank? JA !!!

  Ik kan haar ièts geven, maar dat is niet genoeg.

  GEVOLG: ze zal pas hulp krijgen van anderen, als het water al boven har mond staat, so to speak !

  Groetjes

 • temp242

  Nog een liedje voor ’t slapen gaan:

  http://youtu.be/5rzQvduYxf4

  Slaapwel aan allen hier.

 • temp242

  Raar, Beste HF, ik dacht te onthouden dat Jim Rogers vooral dollars aanhield en natuurlijk PM’s.

 • high five

  Jim Rogers heeft euro’s. Dat begrijp ik niet.
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=jeQdCzVO2y0

 • temp242

  Beste SF, je vraag is iets voor Onze Gerard, me dunkt.
  Kan de stijging te maken hebben met gebakken lucht?MVG.

 • Andreas

  Bedankt voor uw steun aan allen
  Wie denkt dat ik 2 meter ben en gevechtstraining gehad heb zit ernaast. Ik ben maar een mannetje van niks. 1.76 en 65 kg. Ik ben wel allemachtig fel. En straal uit niet bang te zijn. In het verleden was dat genoeg voor ,grote knapen, om mij aan te pakken. Menigeen kwam van een ,kouwe kermis, thuis. En een paar keer werd ik verrot geslagen. Jammer dan. Op naar de volgende. Ook nu op mijn ,ouwe dag, laat ik niet de kaas van mijn brood eten. Wie zin heeft komt maar. Liever niet, maar wat moet, dat moet. Maar mijn pen wordt steeds machtiger. En menigmaal is het weerwoord om te lachen, of om te huilen. Maar soms is het wel zenuwslopend.
  Ik krijg direct een lading advocaten of dreigementen over mij heen. En dan valt het soms niet mee om direct, So What of kom maar op te zeggen. Maar net als met edelmetalen kijk ik terug waarom ik eraan begonnen ben. En dan ben ik er weer. En ik weet ook al wie de volgende wordt. De RABO. Ik hou nou eenmaal van knokken tegen veel grotere. Een kleintje in elkaar meppen is niet leuk. Een grote, da’s pas leuk.

 • sticky fingers

  Greek military ready to intervene and take over Greek Parliament

  Continue reading on Examiner.com Greek military ready to intervene and take over Greek Parliament – National International Trade | Examiner.com http://www.examiner.com/international-trade-in-national/greek-military-ready-to-intervene-and-take-over-greek-parliament#ixzz1nL3KGGmm

 • sticky fingers

  @ temp dreiging voor maart wordt steeds groter;

  Evacuation warning to Britons in Greece as country prepares to sign off yet another rescue package

  Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2103578/Greek-bailout-Evacuation-warning-Britons-Greece-prepares-sign-rescue-package.html#ixzz1nL26ik6E

  Wat ik alleen dan niet begrijp is dat de euro zo stijgt in waarde tov dollar.

 • sticky fingers
 • sticky fingers

  Goud is een prima belegging

  Door Elmer Hogervorst

  In ons boek ‘Geld, goud en zilver‘ schrijven Eric Mecking en ik dat goud vooral ook geld is. Zie hier de volgende quote uit het boek:

  ‘Goud en zilver hebben eeuwenlang als geld gefunctioneerd. Is goud nog steeds geld? Een nuchtere lezer zal ongetwijfeld stellen dat de groenteboer waarschijnlijk geen goud als betaling zal accepteren. Vermoedelijk heeft de lezer daarin gelijk. Maar komt daarmee het argument dat goud geld is, te vervallen? Wij denken van niet. Dat goud en zilver die rol niet langer vervullen, is het gevolg van de keuzes die overheden gemaakt hebben. Diezelfde overheden zullen ook liever niet hebben dat goud en zilver weer als betaalmiddel fungeren aangezien daarmee de acceptatie van het huidige fiatgeld een probleem kan worden. De geschiedenis leert dat uiteindelijk elk fiatgeldstelsel ter ziele gaat. Wij hebben niet de illusie dat het nu anders zal aflopen. De houdbaarheid van ons geldstelsel is in de laatste, beslissende fase aangekomen. We dienen er ernstig rekening mee te houden dat de dollar, de euro, de yen, de renminbi en andere valuta’s uiteindelijk kunnen ophouden te bestaan, althans in de huidige vorm. Wanneer de markten ons in de toekomst dwingen een keuze te maken voor een vervangend betaalmiddel, dan zal de rol van goud en/of zilver weer prominent zichtbaar worden. Door de eeuwen heen zien we dat na iedere grote valutacrisis goud steeds opnieuw in beeld komt bij de ontwikkeling van een nieuw geldstelsel. De kans dat goud opnieuw de rol van geld gaat vervullen of althans ter dekking van een nieuw geldstelsel gaat functioneren is naar onze mening groot.’

  http://www.dekritischebelegger.nl/grondstoffen/goud/goud-is-een-prima-belegging/

 • Nico

  Voor wie het gemist heeft:

  Horrorhypotheken (vr 24 feb 2012, 21:20)
  Actuele documentaire De crisis op de huizenmarkt maakt steeds meer slachtoffers. Inmiddels hebben 45.000 huishoudens een betalingsachterstand van minstens drie maanden op hun hypotheek.
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1241743

 • temp242

  Beetje referend aan de komende militaire actie in maart 2012:
  Om de defaultjes wat te camoufleren.
  http://youtu.be/unGkSUBNA3o

 • temp242

  Ja Beste RB, prachtig nummer zeker OOK qua tekst.

 • temp242

  MS, JIJ helpt haar al, waarschijnlijk in al je goedheid, zonder dat je het zelf beseft.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  Dat nummer van Frank Boeijen deed mij op de een of andere manier qua sfeer denken aan “Home” van de Simple Minds: http://www.youtube.com/watch?v=Pazb6mRrxUI

  Allebei mooie nummers, overigens.

 • temp242

  Dank SF, MVG.

 • Mexican Seastar

  Hoi vrienden !
  (Hoi, zij die opteren voor vastgoed)

  Bij deze, ook deelachtig makend, buiten mijn eigen leefwereld tredend en over mijn haag kijkend… het verhaal van mijn buurvrouw — de beste buur aller tijden…. :):).

  Mijn buurvrouw heeft weinig gewerkt – àltijd haar man in zijn werk gesteund, die het grootste deel opzoop – en trekt een leefloon van 500 Euro.

  EN MET DIE 500/MAAND KWAM ZE TOT NOG TOE ZONDER KLAGEN OF ZEUREN TOE EN IS

  GELUKKIG !

  EERST EVEN DE ACHTERGROND VAN HAAR VERHAAL:
  Haar pa mepte haar mama en haar zelf haar leven lang al neer, en haar echtgenoot deed nadien hetzelfde.
  Deze lieve mevrouw is nu 67 jaar oud. Ze durft pas sinds 5 jaar geleden buiten te komen en zich onder de mensen te begeven. Al een heel eind los gekomen van haar verleden dus en open gebloeid, maar net iets of wat – efkes 20 à 30 jaar- te laat, alstublieft (hààr fout?). Tien jaar geleden de kracht gehad om eindelijk van haar man te scheiden. Dat was de eerste stap geweest.
  Het huis is op beiden hun naam. Door de vele feiten van vernederingen, het psychische èn fysische geweld, heeft ze kunnen bereiken dat zij in hun huis mag wonen. Dat was op aanraden van enkele mensen die haar hebben gesteund, anders was ze te braaf geweest om dit te doen !

  Nu is dat huis zeer oud en zijn er zware werken aan. En ze kan niet op de overheid beroep doen, omdat ze zogezegd eigendom heeft.

  Ik vind dat toch wel straffe kost, als je het mij vraagt.
  De brandstofprijzen zijn gigantisch gestegen, ze is zwaar astmatisch dus kan geen kachel in huis nemen, heeft massa’s kosten aan haar huis (basisdinges: verwarmingsketel, electriciteit, dak, ..) heeft bovendien hepatitis b opgelopen door een operatie, heeft haar schildklier laten wegnemen, neemt een berg medicamenten,

  maar loopt àl bij al huppelend door het leven.
  Omdat ze eindelijk vrij is van al haar angsten.
  Een voorbeeld van hoe de overheid iemand die ièts van eigendom heeft (een half oud huis in haar geval, waar ze al meer dan 40 jaar woont!) zeer zwaar en op blinde wijze straft.

  Ik vind dit echt heel erg, omdat dàt nu net aantoont hoe de kleinste middenklasse de das wordt omgedaan, zelfs als er nog niet eens sprake van een crisis is.

  Een zoveelste voorbeeld van hoe een lage middenklasse gewurgd wordt..

  Hoe kan MEN haar helpen ?

  MEN: ik, anderen, de samenleving, de Roverheid, … HOE EN WAT?

  Of: hoe kàn dat toch?

  Groetjes

 • sticky fingers

  @temp
  Zelf koop ik geen valuta’s meer (had zwitserse franc en iedereen weet hoe dat ging). Volgens mij gaan alle valuta’s ten onder. Ik heb zelf deel cash in euro en verder vooral goud en zilver.
  Ga je van hoge inflatie uit, dan zijn kwalitatieve aandelen natuurlijk ook goed (kan terugvallen, maar goud en zilver ook zoals we weten) .
  Of denk aan olie, agrarische sector, water, maar nogmaals ben geen expert en doe veel op gevoel.

 • Cinelux

  Andreas: Helemaal mee eens, als zelfstandige moet je niet over je heen laten lopen.Heb dit zelf in het verleden ook wel eens meegemaakt.
  Er wilde iemand niet betalen (ging maar om een paar honderd euro) en dacht met een heel rustig persoon te maken te hebben, zo zie ik er ook uit, ben ook niet gespierd o.i.d.

  Maar heb wel mijn geld gekregen ;)

 • temp242

  Deze is voor Andreas:

  http://youtu.be/ZXlo9Za_5PY

  En deze is als COMPLIMENT bedoeld.MVG.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Iran’s Arsenal Of Sunburn Missiles Is More Than Enough To Close The Strait

  Any good armchair general with a good search engine and time on their hands can figure out in a hurry that the song and dance about Iran being unable to close the Strait if Hormuz for long is just a plain crock. Worse than a crock. Yet, this big Orwellian lie persists, so once again I have to set the record straight. Iran has the capability of not only closing the Strait for some time, but creating a world of hurt for the U.S. Navy’s 5th Fleet.

  http://www.standupamericaus.org/iran-2/the-sunburn-capable-and-versatile-hormuz-weapon/

  Dankzij een arsenaal van duizenden Sunburn antischip raketten is er maar een de eindbaas in de Straat van Hormuz – en dat is niet de VS.

 • Marc

  @ Gerard

  Dank voor je uiteenzetting.

  Mvg

 • Maria

  En nu Zembla op Ned. 2
  Over de hypotheken!!!

 • shamrock

  Andreas

  Bedankt voor je reactie,soms moet ik hier even checken of ik niet te veel door draaf met mijn doemscenarios,Het is ook wel eens frustrerend als je het met collega s ,vrienden of familie over de economie,euro of edelmetaal hebt al hoewel ik dat laatste al een jaar lang niet meer doe.
  Want men kijkt je aan (zelfs eigen broers)of men daadwerkelijk water ziet branden.En trouwens dat brand eerder dan dat ik iemand kan overtuigen van de shit die op ons afkomt.

 • Piet3

  @Andreas,
  De verregaande juridisering is mij een doorn in het oog. Het is voor de normale mens niet meer mogelijk om zichzelf te kunnen verdedigen zonder een geldverslindend systeem van advocaten en kosten van de rechtszaak. Hoe zou je dan je recht kunnen halen in een rechtsstaat? Eigen rechter spelen is dan een optie die om de hoek komt kijken. Vooral als je bij jezelf constateerd dat je rechtvaardigheidsgevoel opvallend vaak een opdonder krijgt.
  Helaas is het op veel plaatsen een dergelijk systeem, redenaars die voor geld en ego dingen voor elkaar krijgen, wat een Jan met de korte achternaam niet zal lukken. In mijn ogen heeft dit niet met recht te maken.
  Hoop dat ook dit onrechtvaardige systeem zal klappen bij de Economic meltdown.

 • wortelbea

  senl & pietje,
  denk dat dit hier reeds 6 maanden geleden gepost werd ;-)
  Gerard -denk ik- had ook een leuke met bevriende cafégangers die vollgens hun vermogen de pot betaalden… Gerard (als jij het was) heb je die nog ?

 • wortelbea

  @andreas,
  Als je echt in je recht bent, en jij bent in de problemen door anderen, anderen die niet willen betalen (maar wel zouden kunnen), die met andere woorden oneerlijk zijn en zonder reden (behalve eigen winstbejag) jou ten onder brengen, wel sorry, maar dan krijg je van mij zelf met een honkbalknuppel een groen duimpje.
  Het moet eens gedaan zijn met al die ‘alfa’ males die denken dat stelen en bedriegen zomaar kan. weg met het uitschot, en dat mag best met de grove borstel.

 • Snel

  @pietje
  Wel wakker blijven Pietje.
  Deze link had ik al geplaatst op nr 15 van dit draadje.

 • Oom Dagobert

  Vandaag kreeg ik de volgende mail in mijn “zevermailbus”:

  Frieda de cafebazin

  Frieda is cafébazin en ze beseft dat haar café leegloopt omdat al haar klanten één na één werkloos of werkschuw worden.
  Om het tij te keren, bedenkt ze een marketingplan : alle klanten kunnen in haar café komen drinken en op een later tijdstip betalen.
  Frieda houdt goed bij wie wat nog moet betalen (en geeft dus m.a.w. aan elke klant een lening).
  Het hele dorp krijgt weet van Frieda’s “nu drinken, later betalen”-marketingstrategie en haar café krijgt meer en meer klanten.
  Al snel is Frieda’s café het best draaiende van het hele dorp.

  Door haar klanten allemaal uitstel van betaling te geven, ondervindt Frieda helemaal geen weerstand wanneer ze stelselmatig de drankprijzen opslaat.
  Gevolg : op papier nemen Frieda’s inkomsten steeds grotere proporties aan.

  Een lokale domme bankdirecteur beschouwt de schulden die de cafégangers bij Frieda hebben als waardevolle toekomstige activa en verhoogt het bedrag dat Frieda zelf mag lenen. Hij vindt dat een terechte beslissing van zichzelf, aangezien hij de schulden van de werkloze klanten van Frieda als onderpand heeft.

  Op het hoofdkantoor van de bank streven ze naar winstmaximalisatie en besluiten ze om Frieda’s schulden om te zetten in “drankobligaties”. Deze drankobligaties worden vervolgens allemaal gebundeld en op de internationale obligatiemarkten verhandeld.

  Naïeve investeerders snappen niet echt dat deze drankobligaties (die aan hen verkocht worden als “AA Gewaarborgde Obligaties”) eigenlijk schulden zijn van werkloze cafégangers en de AA Gewaarborgde Obligaties worden alzo vlot verhandeld.
  Het gaat zelfs zó goed, dat deze drankobligaties de bestverkochte worden op de obligatiemarkt en de prijzen swingen dan ook de pan uit !

  Hoewel de prijzen van de drankobligaties nog steeds enorm aan het stijgen zijn, besluit Frieda’s domme lokale bankdirecteur op een zekere dag dat de tijd voor Frieda gekomen is om haar schulden terug te betalen.
  Hij belt naar Frieda en zij brengt op haar beurt haar klanten op de hoogte.
  Uiteraard kunnen zij als werklozen hun drankschulden niet terugbetalen, waardoor Frieda zelf haar eigen lening niet kan terugbetalen, het café failliet gaat en Frieda haar 10 serveersters moet ontslaan.

  In een mum van tijd kelderen natuurlijk de prijzen van de drankobligaties met 90%, waardoor de liquiditeit van de bank compleet in elkaar stort en de bank geen nieuwe leningen meer kan toestaan aan haar cliënten.
  Daardoor valt de economische activiteit in het dorp compleet stil.
  Frieda’s drankleveranciers hadden Frieda talloze keren uitstel van betaling gegeven en hadden daarnaast het geld van hun bedrijfspensioenfonds geïnvesteerd in drankobligaties.

  Het gevolg van de gebeurtenissen is dat Frieda’s schuld niet meer afbetaald wordt en dat ze die schuld dus moeten afschrijven.
  Bovendien is het geld uit hun pensioenfonds plots met 90% gedaald, aangezien de drankobligaties gecrasht zijn.
  Gevolg: de wijn- en frisdrankleverancier gaan ook failliet en de bierhandelaar wordt overgenomen door een Franse concurrent (die vervolgens onmiddellijk de lokale fabriek sluit, 150 werknemers ontslaat en alles wat waardevol is naar Frankrijk draineert).

  MAAR: gelukkig is daar de overheid ! Zij denkt aan nu en niet aan de toekomst en graait met veel plezier in haar diepe zakken en redt de bank, de beurshuizen en hun respectievelijke topmanagers dankzij een infusie van honderden miljoenen euro’s, zónder dat daar ook maar enige voorwaarde aan gekoppeld wordt.
  Het geld van deze reddingsoperatie wordt betaald met nieuwe belastingen voor de werkenden, de zelfstandigen en de niet-drinkers die nooit een voet in Frieda’s café hebben gezet…
  Enkel de werkschuwen boeren lustig verder.

  Snap je de economische crisis nu een beetje? ;-)

 • Andreas

  Shamrock
  Ik denk dat je de verkeerde aanspreekt. Ik heb het namelijk niet over hypotheken gehad. Ik heb er wel een mening over. Als het op overleven aankomt interresseert mij dat schijthuis helemaal niks. Met nog maar 15% af te lossen kom je nooit in de gevarenzone. Eten en overleven is waar het om gaat. Dus ruilmiddel en koopkrachtbehoud, is waar het om gaat. En dan kom ik weer uit op EDELMETAAL. Het is wederom 1 van 2, of we zien het allemaal te somber in en er gebeurt niks van wat wij denken. In dat geval kunnen we mooi kijken naar onze muntjes. Of onze voorspellingen komen uit en het gaat hopeloos fout. In dat geval worden onze muntjes onze redding. Het is soms zo simpel voor mij. Weeg alles af en neem een beslissing. Schrijf op waarom je iets gedaan hebt en waarom. Bij momenten van twijfel lees je terug. En dan sterkt met name de argumentatie je in onzekere tijden.

 • Andreas

  En dan heb ik ook weer wat. Eerder deze week werd gezegd door ik meen SF dat ik op voorjaarsvakantie zou zijn. Ik kon er smakelijk om lachen. En gaf als antwoord met onorthodoxe incasso bezig te zijn. Een lading rode duimpjes was het resultaat. Niet vragen van wat bedoel je daarmee? Neeeeeheee, wij zijn niet nieuwsgierig, wij OORDELEN. Nu is het zo dat diegene waar ik mee bezig ben niet kan betalen, maar niet wil betalen. Waarom zou je iemand betalen die al op zijn rug ligt. Nu is het zo dat ik met mijn 47 jaar zo langzamerhand te oud wordt voor een honkbalknuppel en een knokpartij. In de plaats daarvoor is mijn pen gekomen. Maar mijn pen gekoppeld aan het internet. Ik doe het nu zo. Ik schrijf het WARE verhaal op. Laat het controleren door een advocaat. Stuur het door naar de gerespecteerde klant en vraag of ik dit op het internet moet plaatsen. En zeg erbij dat ik dit middels een gesponserde koppeling aan zijn vaak mooie eigen website vastklik. Dat is wat ik doe. Reputatieschade komt veel harder aan als een paar welgemikte klappen. En ik zorg voor ondersteunende verklaringen voor het geval ik aangeklaagt wordt. Dus niks niet chantage of afpersing. Gewoon hard tegen hard. Zeg maar wat je naam je waard is. Ik ben goed in bouwen, maar ook goed in slopen. En ik wijk en deins NIET.
  Recht is recht en krom is krom. En als ik krom behandelt wordt, timmer ik het met alle mogelijk gereedschappen recht. En de mensen waar ik nu mee bezig ben zijn geen echt lekkere jongens.
  Maar ik sterf liever rechtop als dat ik op mijn knieen moet leven. En ik weet dat dit een gezegde is. Maar ik meen dit echt. Ik kan niet BUIGEN voor onrecht.. Dan ben ik voor mijn gevoel minder als een LOSER.

  Hoe dit afloopt weet ik niet. Maar dat horen jullie nog. Ik wil alleen maar zeggen. Een advocaat kost minimaal 250 euro per uur. En dan moet je zelf nog alles aandragen. Anders bakt hij er niks van. We hebben het hier over elkaar dingen en zaken leren. Oordeel dan ook niet zo snel over mij.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Perpetual Debt Machine: U.S. National Debt Is 5000 Times Larger Than When The Federal Reserve Was Created

  So has the Federal Reserve done a good job?

  Well, one of the things that the Federal Reserve is charged with doing is to protect the value of our currency. In other words, they are supposed to keep inflation under control. In that regard, the Federal Reserve has failed miserably. The U.S. dollar has lost 96.2 percent of its value since 1900, and almost 100 percent of that decline has come during the Federal Reserve era.

  http://endoftheamericandream.com/archives/is-the-federal-reserve-doing-a-good-job

 • pietje

  Het einde van de Federal Reserve?
  Interessant verhaal de moeite waard om te lezen.
  http://www.zonnewind.be/2012/het-einde-van-de-federal-reserve.shtml

 • Snel

  De geschiedenis van het conflict tussen de USA en Iran, maar dan in het Nederlands:

  http://hbnews.nl/De%20werkelijke%20geschiedenis%20van%20het%20conflict%20tussen%20de%20VS%20en%20Iran.html

 • shamrock

  Andreas off topic

  Hoezo aflossen? en dan investeren in je huis? dit begrijp ik niet.
  Zelf zit ik ook in dit schuitje,hypo 15% van de woz waarde,alleen heb ik nog een paar jaar nodig om hem helemaal op te ruimen,Zelf begin ik hieer aan te twijfelen of ik er wel goed aan doe.
  Weet iemand hoe je een rekeningnr in bv Noorwegen kunt openen, moet je er zelf dan heen?

 • pietje

  @RB
  Je heb helemaal gelijk over Iran er is geen land in het midden oosten op Israël na waar meer synagogen staan da in Iran.
  De joden die daar wonen hebben ook een hekel aan Israël voor al aan de zionisten die daar wonen.
  Door de eenzijdige berichtgeving hier hebben we een totaal verkeerd beeld van dit land.
  Dit wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat daar gebeurd maar als ik moet kiezen dan is het wel voor Iran en niet voor Israël.

 • temp242

  Beste Gerard, Andreas en Tallix, oprechte dank voor jullie visie.MVG.

 • Andreas

  Van

 • Andreas

  Temp
  Het is heel simpel. Of ik ga samen met jullie ten onder, of we blijven drijven. Edelmetalen gaan alle stormen overleven. Ik heb ook nagedacht over andere valuta. Voor kleine bedragen om te spreiden, OK. Maar voor de rest. Valuta is politiek en plaatselijk of beter gezegd landelijk.
  Wat komen gaat is mondiaal. Jij bent heldervoelend. Dat is iets waar ik absoluut niet om lach.
  Gerard snapt heel veel van beleggen maar heeft ook een berekenende visie. Ik lees zijn bijdrages met heel veel belangstelling. Ik zei de gek heeft meer met spychologie. Waarom doet een mens iets? En wat is zijn volgende stap? Schaken is het goede woord. Uit Gerard zijn stukjes heb ik begrepen dat je eigenlijk nergens ,veilig, bent. Zorg dan ook dat je valuta daar op aangepast is. Zorg derhalve ook voor een valuta die wereldwijd inwisselbaar is. EDELMETALEN.

 • Tallix

  @temp242
  Denk nou trouwens niet dat de banken of overheid waardeloze euro’s van het gepeupel zullen accepteren. Grote schulden zullen hoogstwaarschijnlijk toch echt alleen kunnen worden voldaan met goud, zilver of door henzelf geslagen munten. Welke men uiteraard tegen een hoge prijs van hen kan kopen.

 • Gerard

  @temp242
  Een dolarrekening openen kun je niet eens als particulier. Je moet hiervoor bij de Forex zijn. Hiermee handel je in valuta-paren. Bijv. EUR/USD, long voor een stijgende EUR, en short voor een dalende EUR.

  Ik geloof nooit in een default voor de verkiezingen t/m 6 november. De banken willen perse Obama en dat gaat ze lukken. Europa heeft ok belangen met Griekenland i.v.m. de Duitse en Franse verkiezingen deze zomer.

  Maar goed, indien toch Griekenland failliet gaat per 23 maart, dan zal dat enorme gevolgen hebben voor de hele wereldeconomie. Wat je dan moet doen weet ik zo ook even niet. Ik had daar GEEN ervaring mee. Niemand heeft ervaring in dit gebeuren. Het zal de eerste keer zijn dat dit gebeurt op zulke grote schaal in de geschiedenis.
  Mij lijkt short EUR/AUD of short EUR/NOK indien je denkt dat geld wegsteken in een andere valuta iets zal helpen. Op CHF heeft geen enkele zin omdat die gekoppelt staat aan de EUR.
  Zorg voor genoeg fysiek goud en zilver. Daarnaast misschien nog een beetje in de trackers van Sprott, PHYS en PSLV.
  Geld in aandelen is ook een hedge, maar dan moet je wel de goede hebben. Bovendien is het maar de vraag hoe die reageren.
  Heb je een hypotheek, dan zou ik die EERST aflossen. Pas dan investeer je jouw waardeloze euro’s in je eigen huis. Dit moet je eigenlijk wel voorop zetten. NIETS is zo waardevast als een huis.

 • Tallix

  @temp242

  Niet in zwitserse franken wisselen hoor! De Zwitserse frank is nl. gekoppeld aan de euro, en je weet niet of Zwitserland vastgeklonken blijft, om bijvoorbeeld toch nog iets van handel met de rest van de Eurozone te kunnen drijven. Ikzelf raad toch een beperkte hoeveelheid aan US dollars en Euro’s aan… maar vooral veel Australische dollars en Singapore dollars.

 • Gerard

  @Marc
  Ik bedoelde daarmee dat grondstoffen altijd scherp een daling inzetten als de economie aan de top zit, en omgekeerd scherp stijgen midden in een recessie.
  Dus het omgekeerde van wat velen zouden verwachten.
  We zitten nu dus in Europa midden in een recessie. Waarschijnlijk op het dieptepunt of misschien nog 3 maanden daar vandaan.
  Je ziet dus veel grondstoffen al aan het uitbodemen. O.a. soft. Maar vooral koper (die altijd de kar trekt) heeft de weg omhoog al gevonden.

 • sticky fingers

  Brecht Arnaert nam op 11 februari het volgende interview af met Dhr. Claudio Grass van Global Gold
  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/02/interview-dhr-grass-van-global-gold/

  Ik weet niet of dit stuk al geplaatst was, maar beter twee keer dan niet

 • greetjes

  toch maar benieuwd, Snel

 • Snel

  benieuwt

 • Snel

  @temp242
  Hele goeie vraag, ik ben ook benieuwd.

 • temp242

  Beste SF en graag ook Gerard, wat te doen met cash euro’s als eind maart 2012 Griekenland in default gaat, en waarschijnlijk de euro mee gaat devalueren. Voor 20 maart aanstaande cash euro’s omwisselen tegen dollars/zwitserse franken, openen van dollarrekening? Deze vraag werd mij gesteld door vele vrienden/kennissen en eerlijk gezegd ik heb er géén antwoord op. Persoonlijk denk ik wel dat als Griekenland overnight in default gaat en er een europese bankholiday komt dit een uitgelezen kans zou kunnen zijn op een devaluatie van de euro met pakweg 20/30%, weg schulden bij de banken/overheden, maar ook weg koopkracht/levensstandaard europese burgers. Graag jullie visie hierover.MVG.

 • greetjes

  @RB

  volgens mij is het een misvatting dat alle vrouwen daar gesluierd moeten lopen, RB.

  Maar dat de Mossad je voor zal zijn, vrees ik ook.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Damn, ik zou wel naar Iran willen deze zomervakantie. Twee nadelen:

  1. Vrouwen moeten er gesluierd lopen en met bedekkende kleding (vinden mijn vrouw en dochters niet leuk)

  2. De Israelische luchtmacht is er waarschijnlijk eerder, dus dat verpest het plezier weer

 • sticky fingers

  Indeed, as investigative journalist Robert Parry pointed out on the Consortium News web site, arch neocon Senator Joseph Lieberman “is leading a group of nearly one-third of the U.S. Senate urging that the red line on war with Iran be shifted from building a nuclear weapon to the vague notion of Iran having the ‘capability’ to build one.”

  “In other words,” Parry warned, “the next preemptive war could be launched not against Iran for actually building a bomb or even trying to build a bomb but rather for simply having the skills that theoretically could be used sometime in the future to build a bomb. The ‘red line’ has been moved from some possible future development to arguably what already exists

  http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=29402

 • greetjes

  zilver onder ratio 1:50

 • greetjes

  @RB

  ongelooflijk, zo mooi! Nee, wist ik niet. Ik kan daar wel wonen, hoor!

 • sticky fingers

  @RB

  Maar RB je weet toch dat daar het paradijs was !

 • Ethan

  @RB

  De volgende link kwam ik ook een keer tegen en die maakt ook erg vaak indruk bij kennissen:

  TEHERAN – Mega Capital of IRAN – photos of Tehran on Worldisround
  http://www.worldisround.com/articles/98910/

  PRACHTIG!

 • sticky fingers

  @ Rene

  Naar mijn idee, ben geen expert, gaan euro zowel als dollar gezamenlijk ten onder. Vandaar dat de dollar/euro al tijden in bepaalde bandbreedte blijft. Pak de meerjarige grafieken erbij kan je het zelf zien.
  Maar gerard heeft daar vast beter zicht op.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ greetjes (& andere geinteresseerden natuurlijk)

  In onze, door westerse propaganda gespoelde, hoofden ziet Iran eruit als een geelbruine rotsachtige woestijn met hier en daar een moskee en/of een nucleaire reactor. Klik op de volgende link en probeer je van verbazing openvallende mond maar eens dicht te houden. ;-)

  http://persia1.wordpress.com/2008/06/11/beautiful-iran-photos/

 • Seppel

  @Maudri
  Hartelijk dank, ga ik alleszins eens een tijdje proberen.

 • maudri

  Seppel neem vit.D3 van lanoline bij Iherb in usa goedkoop je suiker vliegt omlaag 10.000IE
  Nog een beetje kaneel erbij en je suiker vliegt naar beneden.
  Doe daarbij Atkins dieet en je kunt lekker aan de wiskey beter dan bier.
  Ik weet het het heeft niets met goud en zilver te maken maar met dit kan Seppel wel langer genieten ven het glansspul.

 • greetjes

  Eric Sprott on unintended consequences

  http://www.zerohedge.com/news/eric-sprott-unintended-consequences

  interessant en deprimerend

 • greetjes

  @RB

  als je het artikel leest: wat een waanzin! Ik stuur het weer door aan de wakkeren om mij heen, zucht…

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Would You Support a War Against Iran If You Knew that:

  Iran has one of the largest Jewish populations in the world, and the second-largest in the Middle East behind Israel. Jews are protected by the Iranian constitution, and are guaranteed seats in the Iranian parliament.

  The CIA admits that the U.S. overthrew the moderate, suit-and-tie-wearing, Democratically-elected prime minister of Iran in 1953. He was overthrown because he had nationalized Iran’s oil, which had previously been controlled by BP and other Western oil companies. As part of that action, the CIA admits that it hired Iranians to pose as Communists and stage bombings in Iran in order to turn the country against its prime minister

  http://www.washingtonsblog.com/2012/02/would-you-support-an-iran-war-if.html

 • greetjes

  off-topic!! En de moeite waard om te lezen:

  De zorgfraude in Nederland! http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/de-zorgfraude-in-nederland/?utm_source=feedburner&utm_medium=twitter&utm_campaign=Feed%3A+Wanttoknownl+%28WantToKnow.nl%29

  Ik ga in elk geval het boek van Randall Fitxgerald (100 jaar medische leugens) kopen.

 • René

  @Gerard,

  Op advies van Maarten V. heb ik destijds wat USdollars gekocht (op 1,25)
  Vandaag alweer 1,34. Schiet niet op.
  Zal ik er op blijven zitten of dumpen?

 • Rik

  Nog niet klaar met “gummen” Rolf?
  Waarom is mijn bericht van vannacht (en berichten van anderen) verwijderd?

 • shamrock
 • Tricky

  Even een update wat betreft mijn eerdere bericht waarin ik schreef over e-mailadressen van klanten die door een concurrent van Rolf werden ge-cc’t naar een heel klantenbestand:

  De directie van het bedrijf heeft inmiddels alle klanten via de e-mail en telefonisch excuses aangeboden. Daarnaast bieden zij een kleine compensatie in de vorm van een attentie bij de levering.

  Ondanks de eerdere onprofessionele actie, toch respect voor de nette, persoonlijke beandering daarna.

 • Snel

  Ik weet niet wie er op dit moment op dit forum verplicht is tot het inleggen van pensioen gelden, maar het schijnt dat GS het op dit spaarpotje voorzien heeft:
  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/laatste-nieuws/ik-maak-me-zorgen-over-mijn-pensioenfonds.html

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Intel Exclusive: Trillion Dollar Terror Exposed

  Below is one of the strangest stories in financial history, one involving the US government lying about hundreds of thousands of tons of imaginary gold, illegal wire transfers and loans totalling $15 trillion. The video, from the House of Lords, is amazing in itself.

  What it doesn’t express is where the money came from though Lord James of Blackheath proves conclusively that an effort was made to say it came from a gold reserve in Brunei that, in fact, never existed.

  http://www.veteranstoday.com/2012/02/21/intel-exclusive-trillion-dollar-terror-exposed/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Projected PIIGS Pillage: 3233.5 Tons Of Gold To Be Confiscated By Insolvent European Banks

  While hardly discussed broadly in the mainstream media, the top news of the past 24 hours without doubt is that in addition to losing its fiscal sovereignty, and numerous other things, the Greek population is about to lose its gold in a perfectly legitimate fashion, following amendments to the country’s constitution by unelected banker technocrats, who will make it legal for Greek creditors – read insolvent European banks – to plunder the Greek gold which at last check amounts to 111.6 tonnes according to the WGC. And so we come full circle to what the ultimate goal of banker intervention in the European periphery is – nothing short of full gold confiscation.

  http://poorrichards-blog.blogspot.com/2012/02/projected-piigs-pillage-32335-tons-of.html

  Kuifje en de Jacht op het Griekse Goud.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  NATO Soldiers Don’t Want To Work With Americans

  Why should French soldiers be killed when American soldiers pee on dead Afghans? Or when American soldiers act stupid and burn the Quran? If you are a coalition soldier in Afghanistan, your most urgent threat to life is no longer Afghan insurgents but reckless Americans who have turned Afghanistan more dangerous since they invaded and occupied it a decade ago.

  http://www.pakalertpress.com/2012/02/24/nato-soldiers-dont-want-to-work-with-americans/

  Killing their hearts and minds – goed bezig daar, GI’s.

 • Edwin

  Risico’s in het financiele systeem, ook irl tot Griekenland problemen die nog steeds niet opgelost zijn. Artikel van Jim Willie. Aanrader.

  http://www.gold-eagle.com/editorials_12/willie022212.html

 • Marc

  @ Gerard

  Wat bedoel je met “Volgende belangrijk gegeven is de tijdsduur die grondstoffen een dreun naar beneden geven. Dat duurt meestal 6 tot 9 maanden, waarna je bijna altijd een fors herstel ziet. Waar velen zich altijd in vergissen is dat dit altijd gebeurt in het dieptepunt van een recessie. NU dus.”
  Is dit positief of negatief?

 • Gerard

  Zilver heeft vandaag een grote witte candel laten zien en brak hiermee met gemak de weerstand op 34! Maar brak OOK de zware weerstand op 35 van begin december, hoewel er nog een piekje was op 35,30, maar die te verwaarlozen.
  De MA50 begint nu ook licht naar boven te keren.
  Maar het “belangrijkste” wat ik vandaag zie is het fors doorbreken van de MA200.

  Kijken we naar koper dan zie je dat de opwaartse druk al iets eerder begon en nu wat afzwakt. Maar koper heeft op de langere gemiddeldes meer potencieel waarop zilver wat achterbleef. Koper zit ook boven de MA200 en nog belanrijker, MA50 loopt stijler omhoog en de afstand tot MA200 wordt snel kleiner. Eenmaal hier een golden cross, kan zilver ook niet meer stuk.

  Volgende belangrijk gegeven is de tijdsduur die grondstoffen een dreun naar beneden geven. Dat duurt meestal 6 tot 9 maanden, waarna je bijna altijd een fors herstel ziet. Waar velen zich altijd in vergissen is dat dit altijd gebeurt in het dieptepunt van een recessie. NU dus.
  Een belangrijke indicator hiervan is de afname van de bedrijfsvoorraden.

  Het ENIGE wat nog roet in de feestvreugde kan gooien is de olieprijs. Die loopt gewoon te hard op. Het is echt nodig dat we hierin even wat zijwaarts of correctie zien. Gaat dat gebeuren, dan is de grondstoffentrein pas echt vertrokken. En reken maar dat zilver daar extreem hard van gaat profiteren. Zilver hangt aan twee kattepulten vast, koper + goud. De volgende weerstand ligt op 42,50 (hele maand augustus 2012).
  Het is weer lang geleden dat ik zulke mooie vooruitzichten voor zilver gezien heb.
  Deze trein gaat nu echt vertrekken.

 • sticky fingers

  Gold To Rise Much Higher in This Decade, Do Not Sell It: Jim Rogers

  The Economic Times

 • sticky fingers
 • seppel

  En slaapwel, morgen werken.

 • seppel

  De gedachte is je gegund Greetjes !

 • temp242

  Slik…

 • greetjes

  @temp242

  temp, sorry ik ben een soort moderne vrouw: ik rijd altijd zelf! Ik denk dat ik het beste rijden kan ;-)

 • temp242

  Zo zie je maar beste Gordijnen dat een koningin ook maar een mens, een moeder is.

 • greetjes

  @temp242

  En nu TERUG naar de PM’s(anders komen er klachten)…

  ik heb net mijn best gedaan met posts 16 en 17 ;-)

 • temp242

  Greetjes JIJ mag achterop op mijn machien.

 • gordijnen

  do 23 feb 2012, 21:25
  Mabel en Beatrix op bezoek bij Friso

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/johanfriso/11582850/__Mabel_en_Beatrix_op_bezoek_bij_Friso__.html

  De koningin heeft haar verblijf in Lech verlengd in verband met de gezondheidssituatie van prins Friso. In het weekeinde keert ze even terug in Nederland, om daarna weer naar Oostenrijk te vertrekken.

  Terugkeer is om prive redenen.

  Ik vermoed dat een aantal zaken beter zijn te regelen bij leven.

  Friso was toch de financiele adviseur van het koninklijk huis.

 • temp242

  PM’s blijven lustig doorstijgen.

 • greetjes

  @temp242

  Voor temp wil ik wel zorgen als ie thuis niets te eten krijgt, dan maak ik af en toe een uitzondering

 • greetjes

  @seppel

  Ik vind wel dat ik voor veel moet zorgen, Seppel en van de frieten laat op de avond krijg als dank dikke billen. Nieuwe verdeling graag ;-)

  Bovendien wil ik graag mee racen…

  en wijn drinken…

 • seppel

  @Greetjes
  Ik resumeer :
  – jij zorgt voor onze wijn
  – jij zorgt voor onze petanque
  -jij zorgt voor gezond eten

  Temp met zijn Honda en ik met mijn Ferrari

  -rode Vespa zorgen voor de frietjes

  Moet lukken !

 • sticky fingers

  Redenen genoeg voor het eten van pure chocolade.

  Seven reasons to eat more dark chocolate;
  http://www.naturalnews.com/035035_dark_chocolate_health_benefits_cacao.html

 • temp242

  En nu TERUG naar de PM’s(anders komen er klachten)…

 • greetjes

  @No Name

  als je na de negatieve adviezen nog wilt ruilen, dan heb ik sowieso 40 Oostenrijkers in de aanbieding. 60 Kan ook.

 • temp242

  Ja Beste Greetjes, als er geen frituur in de buurt is kom ik niet mee.
  Ik was vnl nu op pad voor mezelf. Ik krijg niet àltijd eten.

 • temp242

  Jawel hoor Beste Seppel, levenskwaliteit is ook belangrijk.

 • greetjes

  Nou Vlaamse jongens, ik neem wel genoegen met een lieflijk huisje met kelder zolang als ik maar genoeg grond heb om mijn eten te verbouwen, een eerlijk aandeel in de wijngaard en een vast plekje op één van de banken rondom het petanque-veldje. En een wekelijks wedstrijdje wie het hardste op zijn of haar brommeke bij de frituur in het nabijgelegen dorpke is.

  Temp, was je nou weer voor je vrouw ’s avonds laat op pad? Ge moet er toch veel van houden.

 • seppel

  Temp
  Met Orval stijg je in m’n achting. Je stijgt boven de kriek uit. Helaas kan ik als diabeet niet meer meefeesten…………….verdoeme.

 • temp242

  Haha, een bank met een betaalde bankster in dienst gaat een analyse maken over PM’s.

 • greetjes

  Nico PR Bakker ‏ @TheDailyTurbo

  Details ZILVER ”Twijfelachtige weerstandzone…”, kijk voor een update van de technische conditie op

  http://www.markets.rbs.nl/MediaLibrary/Document/TC-SILVER-23februari.pdf

 • greetjes

  Nico PR Bakker ‏ @TheDailyTurbo

  Technische conditie GOUD ”Vervolg uptrend…”, kijk voor een actueel dag- en weekverhaal op

  http://www.markets.rbs.nl/MediaLibrary/Document/TC-GOLD-23februari.pdf

 • sticky fingers

  wat een liederlijk zooitje hier… hik

 • temp242

  Juist wat Seppel zegt No Name, denk niet in verzamelen en ruil al zeker geen top voor flop en bovenal, reeds vele malen hier door bloggers van het eerste uur aangehaald: denk niet in euro’s maar in ounces.

 • temp242

  Ok Seppel, na mijn halve liter een lekkere Orval, past beter.

 • seppel

  No Name
  Geen verzameling aanleggen, gewoonweg zoveel mogelijk verzamelen. Van ’t is eenders wat.

 • seppel

  Bekeer je tot wijwater Temp. Ik heb een kapel voor je “gearangeerd”. Gedraag je navenant !

 • temp242

  Beste No Name, P L E A S E, ruil die Maple Leafs NOOIT!

 • temp242

  Daar drinken we er nog eentje op Seppel, Andreas doe je mee, mijn Gala Pils halve liter staat open.

 • seppel

  @Martin
  Blij wel, praatgraag normaliter niet. Maar als kleine zelfstandige met 6 dagen per week en plus 12 uren per dag heb ik vanavond eens een avond zonder vrouw, zonder werk, zonder kinderen………
  Man, man, man………..

 • sticky fingers
 • No Name

  Ik heb een aantal tubes Silver Maple Leaves, die ik graag zou willen ruilen voor Wiener Philharmoniker, of American Silver Eagels. Biede met ongeveer dezelfde waarde/

  Het doel is niet alleen stapels van het zelfde te hebben, maar meer als verzamelaar te werk te gaan. Ik begin Munten steeds leuker te vinden en zou graag wat willen ruilen. 20-100

  Iemand interesse?

 • temp242

  Beste Seppel,als je dat strikske nog lang laat doen, dan is het zelfs gedaan met frituur en pitta, dan gaat het oud brood en water worden.
  Voor de rest volledig maar dan ook volledig met je eens aangaande je laatste post.

 • gordijnen

  @Maria

  Marie dan wachten wij nog even.

  Ik gun Seppel het slot.

  Misschien een grieks eiland beter, maar dan zonder nationaliteit.

  Kunnen wij onze eigen belastingparadijs oprichten, met minder
  belemmeringen en regels.

  Monaco, maar dan anders. Dan kan Facebook hun winst doorboeken
  en omwisselen in de nieuwe valuta.

 • Martin

  @seppel
  Wat is Seppel voor een blije praatgraage speaker????

 • seppel

  Temp : wij doen ook in verzekeringen. Al die dikke bakken worden verkocht aan de privé in een waanzinnig tempo. Voor de staat : operatie min nul en meer.nullen.
  Al die villa’s met de vroeger fiscaal gunstige constructie naakte eigendom – vruchtgebruik. Nu voordeel allerlei aard. Ondraagbaar. Resultaat : verkocht aan de privé.
  Di Poepo maakt het economisch geheel veel sneller kapot dan het meest waakzame oog het kan zien.
  ’t Gaat sneller dan in Griekenland, moest ik mijn laatste 5 euro kunnen inzetten, ‘k zou het wel weten.

 • seppel

  Temp : doe wat aan je eetgewoontes : bevrozen bouletten (?), pitta………al goed dat ik de kapel voor je gereserveerd heb, kan je mediteren, vasten, e.d.

 • temp242

  Zeg Seppel, bedankt voor de kapel.

 • seppel

  Voor degenen die de portefeuille van Zilverpaul volgen en AMX.V hebben : denk niet dat je rijk geworden bent vanavond. ’t Was een 10 voor 1. Dus haal de laatste nul voor de komma weg en je tienvoudige winst van vanavond is eveneens weg.

 • temp242

  werkt minstens 12uur per dag moest het zijn…

 • temp242

  Beste Andreas, Temp is met zijn Hondaatje net terug van een pitaatje te gaan halen.
  Ik ben crisisbestendig aan het worden en heb zo’n vuil binnenpretje van binnen als ik naast de Range Roverkes en de BMW’s sta… Ik ken iemand die straks 20.000euro wegenbelasting mag gaan afdokken en alleen maar omdat België failliet is.Let op deze persoon werkt minstens uur per dag en dan moet dat kunnen, rijden met een dikke bak, potverdomme die mens werkt er toch voor, anders is het bij de mutalisten. Gevolg gaat zijn: dat heel wat zelfstandigen en vrij beroepers mét recht en rede deze absurde lasten gaan verhalen op de consument…

 • seppel

  Te laat Gordijnen, een slot geef je ook niet weg. Dat claim je zomaar. Gewoon doen of het van jou is, euh, van mij dus.
  De borrel heb je nog wel te goed. Blijven slapen mag ook in het grooooooooote kasteel.

 • sticky fingers

  Onze willem (middelkoop) meldt: Ik blijf het zeggen, zilver is het nieuwe goud! (22/2/12)

 • sticky fingers

  mooie brug seppel

 • gordijnen

  Ik zou DSK het vervallen slot geven. Genoeg geld om op te knappen.

  Huizen worden dan goed voor de verhuur van kamers. Lol

  Dan kunnen wij eens een borrel nemen en broeden op een plan.

  Ik heb het idee, dat hij toch wel wat inside informatie heeft.

 • seppel

  Rolf is te druk bezig met zijn inkoopsite. In mijn ogen een achteruitgang. Vroeger kon ik effe (jaja) met een paar toetsen zien wat mijn geïnvesteerde centjes zoal presteerden. Nu moet ik van her naar der smurfen. Het makkelijke overzicht is helaas weg.
  Sorry Rolf.

 • sticky fingers

  @ andreas, zie je wel dat we een forum nodig hebben, al dat geleuter over goud en zilver.
  Ik denk dat gerard en hi5 spoedig een ban nodig hebben…….Rolf!!

 • seppel

  Den Temp heeft geen schijn van kans tegen mijn Ferrari

  -rode Vespa.

 • Andreas

  Ik mis Temp. Of is hij al onderweg op de Honda? Ben je mooi je kasteel kwijt Seppel.

 • Andreas

  H.f.
  Wat heeft dat zilver in hemelsnaam met ons idealistische dorp te maken. Wel een bij de topic blijven.

 • seppel

  Papiertje kom je maar halen in “in vino veritas”. Ik geef je graag een papieren reçutje voor je zilverlingen.

 • high five

  De weerstand van $34 lijkt nu definitief geslecht. Op naar $36,-
  WTI Crude op weg naar $115

 • seppel

  @Wortelbea
  1/300 is enkel goed voor een kelder. Kasteel is al benomen, kapel voor den Temp, dus nog 1/17de is nog mogelijk.

 • Andreas

  S.F
  En zo af en toe mag DSK de bokken naar de geiten brengen. Hij schijnt nogal goed te zijn in het organiseren van zulke bijeenkomsten. En dan beloven wij hem dat we hem niet 36 uur opsluiten.
  Hij mag dan gelijk met de bokken weer naar huis.

 • wortelbea

  Mag ik een IOU papiertje voor 1/300 van het dorp ?

 • seppel

  @Sticky
  Den Temp zal het voor ons wel even vertalen, kwestie van begrepen te worden door de auto-allochtonen.

 • seppel

  @HI5
  Is er ook een station ? ’t Wordt hoe langer hoe beter.

 • high five

  @Andreas Schandknaapje spelen op gare du nord. Flink pezen voor de centjes. Dat gun ik hem wel.

 • sticky fingers

  Denk je dat we hem alleen kunnen laten met de geiten. Ik stel voor dat we hem bokkenhoeder maken. Dan kun je ruiken of hij zich netjes gedraagt.

  In het kader hiervan noemen we onze “farm”…. “de Bokkenrijders”.

 • seppel

  Potverdorie, Pietje is nog ernstig. Pietje : zilver + 35. Effe vrolijk worden !

 • seppel

  @Gordijnen
  Ook zoiets met kamp Noord en kamp Zuid ?

 • pietje

  Sorry, Gerard maar zelf het NOS maakt er melding van.
  Zie link: http://nos.nl/artikel/343906-verdere-afwaardering-griekenland.html
  Zo zijn er nog een tal van voorbelden die er op wijzen dat Griekenland naar D wordt afgewaardeerd.
  Oké er zijn maar weinig datums bekent op 23 maart na dan.

 • Andreas

  Seppel
  Wat nou off-topic? Het is toch een gouden idee?

 • sticky fingers

  Ja ik stop nu, alleen moet mij nog van het hart dat ik bereid ben om vlaams te leren, heb altijd al een talenknobbel gehad.

 • Andreas

  Seppel
  Denk je dat we hem alleen kunnen laten met de geiten. Ik stel voor dat we hem bokkenhoeder maken. Dan kun je ruiken of hij zich netjes gedraagt.

 • seppel

  Sticky jongen, je hebt wat in gang gezet. En allemaal off topic. Foei !

 • seppel

  Andreas, ik stel voor om DSK te benoemen tot geitenhoeder !

 • seppel

  @Sticky
  Want denk je van “de teit” ? Kwestie van toch een tikkeltje verschil te maken.

 • Andreas

  DSK zoekt geloof ik ook nog werk. Wat zullen we die is laten doen?

 • sticky fingers

  En Seppel u bent toch de mediatycoon ,van de roze gazet of zo.
  Hoe gaat het plaatselijk dagblad heten.

 • sticky fingers

  Misschien wil rolf meedoen hebben we gelijk een goudwinkel.

 • sticky fingers

  @seppel de bank staat op het dorpsplein (zitten nu nog twee zwervers op).

 • Andreas

  Ik ben goed in incasso. Dus ik moet dan maar de huur ophalen.

 • seppel

  Zou ik terug de “tiende penning” invoeren, zoals in de Middeleeuwen ? Of maar ineens BTW, belastingen, aczijnzen en meer van dat moois ?

 • seppel

  @Greetjes
  Met mijn tot op de draad versleten lever wil ik je wel met advies bijstaan. Ik zal in het slot een proeflokaal inrichten. Genaamd : in vino veritas. Dat wordt de naam van het clubhuis.

 • seppel

  @Sticky
  Ik kan alleen maar goed delegeren, dus voor mij het slot, kasteelheer lijkt mij absoluut gepast.
  De kapel mag naar den Temp.
  Is er ook een Bank ? Geen dorp zonder Bank !
  En het gepeupel aan het werk.
  De wereld draait nu eenmaal zoals ie draait.

 • sticky fingers

  Toch moet zoiets te doen zijn. iedereen is wel ergens goed in en je moet willen werken. natuurlijk wordt het duurder, maar je moet zoiets ook doen met meerdere families en je moet je voor je begint goed informeren en overleggen natuurlijk.
  Je kan niet verwachten dat je voor een appel en een ei in een kant-en-klare villa stapt.

 • greetjes

  @sticky fingers

  ik hoorde het ook vandaag op de radio. Tssss….. ik wil ook wel meedoen. Lekker onder de radar blijven. Zit er een kleine wijngaard bij??

 • sticky fingers

  new way femakamp voor na bijltjesdag goed idee andreas.

 • pietje

  Geheim memo: die hele Griekse redding is flauwekul

  Bronnen over dit onderwerp:
  businessinsider.com
  telegraph.co.u

  Maar als klap op de vuurpijl hier is de memo die verstuurd is.
  Lees en oordeel zelf
  http://av.r.ftdata.co.uk/files/2012/02/Greece-DSA.pdf

 • Maria

  @gordijnen

  Als we het kopen moeten we alle panden en winkels in goede staat brengen.
  Tevens is het hele dorpje al door criminelen in beslag genomen.
  Dus maar niet doen want het wordt aanzienlijk duurder dan die 330.000 euro.

 • Andreas

  S.F
  Misschien kunnen we er een opvangkamp voor uitgekotste banksters van maken. Die hebben meestal nog wel geld of goud voor de huur. En die moeten dan onze zelfvoorzienende groentetuin omspitten als vorm van boetedoening. En onze dieren eten geven. Dan krijgen onze varkens te eten van aasgieren.

 • gordijnen

  @sticky fingers

  Ik neem graag 1/17 aandeel in dit dorp.

  Wie volgt?

  Een soort proeftuin, zoals sticky fingers bedoeld.

 • pietje

  @Gerard
  Je moet beginnen bij de start van de “uptrend”. En dat is 1-2009. Ook voor goud.
  Sorry, maar de stijging van goud begon in mei 2005 zilver begon in juli 2010
  (zilver schommelde tussen de 10/20 dollar inde periode 2006/2010)
  Leer je feiten cijfers liegen niet.

  Zilver is mede afhankelijk van industriegrondstoffen, dus van de economische groei.
  Ja, en die groei zal zeker nog 10 jaar op zich laten wachten.
  Nee, in deze huidige tijd wordt de prijs grotendeels bepaald door speculanten die long of short gaan en niet de industrie.

  Die 23 maart is NIET bevestigd door feiten.
  Wat had je dan verwacht dat het 8 uur journaal er mee zou openen.
  De hele financiële wereld hangt aan elkaar met geruchten niets is zeker.
  Maar dat weet je pas als je een paar jaartjes mee draait beginnelingen snappen dit nog niet.

  De rekening wordt gepresenteerd aan de volgende president NA Super Mario.
  Ja, en van wie kreeg hij de rekening?
  Van de grootste kluns aller tijden in de Amerikaanse geschiedenis.

 • sticky fingers

  Samen timmeren, groente verbouwen en zelfvoorzienend zijn. Met de nieuwe zonnepanelen die er aan zitten te komen met een rendement van 70% en goedkoper in de aanschaf?

 • sticky fingers

  WIE GAAT ER MEE!

  Frans dorp te koop voor 330.000 euro
  Complete artikel: http://www.welingelichtekringen.nl (8x geklikt)
  Als je wilt, dan kun je Bussière-Galan kopen, op 40 kilometer afstand van Limoges op de rand van de Dordogne. De verkoper die de bank, want de vorige eigenaar kon zijn hypotheek niet meer betalen. Het dorp omvat 19 huizen en heeft zelfs een tennisbaan en een zwembad, maar allemaal overwoekerd sinds de laatste eigenaar verdween. Die probeerde geld te verdienen door de huizen te verhuren aan vakantiegangers. Extra attractie: dichtbij zijn nog de ruïnes van de kapel en het slot. En dan is 330.000 geen geld

 • Ethan

  En een vervolg op mijn eerdere lijst. Ik zie net dat Joseph P. Farrell ook een reactie geeft op:

  “Joseph comments on Anonymous and the Bankster resignations”
  http://gizadeathstar.com/2012/02/news-and-views-from-the-nefarium-feb-23-2012/

  Er is daar bij elke bankier ook een link met een nieuws item over die vertrekkende bankier.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Joe Rogan – The American War Machine

  http://www.youtube.com/watch?v=jl2JQfxnnHU&feature=player_embedded#!

  Joe Rogan stript propaganda en schopt een zootje schapen op een hoop.

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Met goud dat sneller stijgt dan olie, stijgt de Goud/Olie-ratio en creëert dit een nog sterkere hefboom op de winst van goudmijnbedrijven. Niet toevallig gebeurde de versnelling van de goudmijnsector telkens wanneer de Goud/Olie-ratio boven de 20x uitstijgt (ongeveer huidige niveau). Het blijkt het kantelmoment te zijn voor de goudmijnbedrijven: de productie van goud brengt dan veel meer op dan de kosten kunnen stijgen.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/23/grondstoffen-schieten-omhoog/

 • Ethan

  Goed om hier ook Clif High / HalfPastHuman met het Web Bot project te zien. :)

  Op het Web Bot Forum ( webbotforum.com ) wordt ook heel veel gediscussieerd. Zo loopt er onder andere een ‘Tracking TPTB & Elite’ topic omdat een ‘minions leaving the ship’ trend o.a. voorspeld was door de web bots. Een gebruiker heeft daar een lijstje geplaatst wat ik jullie niet wil onthouden:

  ————————————

  2/6/12 (ROMANIA) Romanian prime minister and cabinet resign en masse
  2/20/12 (GERMANY) GERMAN PRESIDENT Christian Ruff resigns (financial corruption charges)

  RESIGNATIONS FROM WORLD BANKS:

  (1) 9/25/11 (SWITZERLAND) Bank chief resigns over £1.5bn rogue trader crisis
  (2) 10/29/11 (CHINA) Resignations Suggest Shift for China’s Banks
  (3) 11/01/12 (INDIA) More directors of the Beed district bank resign
  (4) 11/21/11 (JAPAN) UBS’s Japan Investment Banking Chairman Matsui to Resign
  (5) 11/29/11 (Iran) Iran’s Bank Melli CEO Resigns Over Loan Scam
  (6) 12/15/11 (UNITED KINGDOM) Senior private banker resigns from Coutts [a very exclusive private bank]
  (7) 12/22/11 (FRANCE) Societe Generale’s Investment Banking Chief Steps Down
  (8) 1/05/12 (UNITED KINGDOM) Chief executive of Saunderson House [Private Bank] steps down
  (9)1/09/12 (SWITZERLAND) Switzerland’s central bank chief resigns
  (10) 1/12/12 (United Kingdom) Lloyds’ head of wholesale quits
  (11) 1/19/12 (SPAIN) Spanish bank Santander’s Americas chief quits
  (12) 1/20/12 (JAPAN) Normura’s head of wholesale banking quits
  (13) 1/29/12 (NEW ZEALAND) New Zealand Reserve Bank Governor Alan Bollard to Step Down in September
  (14) 1/21/12 (Greece) Banks’ top negotiator quits Greece, but talks go on
  (15) 2/06/12 (INDIA) Dhanlaxmi Bank CEO Amitabh Chaturvedi quits:
  (16) 2/07/12 (INDIA) Falguni Nayar quits Kotak Mahindra Bank
  (17) 2/07/12 (IRAN) Iran denies central bank resignation rumor (don’t believe until its denied?)
  (18) 2/09/12 (VATICAN) Four Priests Charged In Vatican Banking Scandal
  (19) 2/10/12 (INDIA) Tamilnad Mercantile Bank CEO resigns
  (20) 2/13/12 (KUWAIT) Kuwait Central Bank CEO resigns
  (21) 2/14/12 (NICARAQUA) Nicaraqua Central Bank Pres Rosales resigns
  (22) 2/14/12 (UNITED KINGDOM) Social finance pioneer Hayday steps down from Charity Bank
  (23) 2/15/12 World Bank CEO Zoellick resigns

  Did the White House tell the World Bank president that he’s out?

  (24) 2/15/12 (SLOVENIA) Slovenia TWO largest Banks CEO’s (2) resign
  (25) 2/15/12 (KENYA) Governor of Kenyan Central Bank to Resign
  (26) 2/16/12 (GHANA) Ken Ofori-Atta steps down as Executive Chair of Databank Group
  (27) 2/16/12 (SAUDI ARABIA) Saudi Hollandi Banks Managing Director Quits
  (28) 2/16/12 (AUSTRALIA) Anz Bank CFO Australia resigns
  (29) 2/16/12 (AUSTRALIA) Royal Bank of Scotland Austrailan CEO Stephen Williams resigns
  (30) 2/17/12 (USA) Blankfein out as Goldman Sachs CEO by summer
  (31) 2/18/12 (PAKISTAN) AJK Bank’s executive steps down
  (32) 2/20/12 (RUSSIA) Head of Russian Bank Regulator Steps Down
  (33) 2/20/12 (SWITZERLAND) Credit Suisse Chief Joseph Tan resigns
  (34) 2/10/12 (KOREA) Korea Exchange Bank chief steps down

  ————————————

  Het gaat wel door zeg..

 • Cinelux

  Flinke stijging zilverprijs vandaag, zal waarschijnlijk met de levering van Sprott te maken hebben.

  http://www.brotherjohnf.com/uncategorized/sprott-physical-silver-trust-confirms-final-delivery-of-silver-bullion-purchases/

 • pietje

  Porter Stansberry (S&A Digest): “Er doen al geruime tijd geruchten de ronde dat de grote brokers de goud- en zilvermarkt manipuleren. Die manipulatie zou gebeuren met steun van de centrale banken, die greep willen hebben op de prijzen voor deze alternatieve munten.”

  De controle op de markt voor edelmetalen zou volgens Stansberry echter niet altijd risicovrij gebeuren: “JP Morgan moet een grote short positie in zilver sluiten tegen juni en dat jaagt de zilverprijs momenteel op. Er is dus sprake van een short squeeze op de zilvermarkt. Of het gerucht over deze grote short-posities al dan niet klopt, doet er eigenlijk zelfs niet toe. Feit is dat er op grote schaal zilver wordt gekocht. Er zijn marktpartijen die grote long-posities in zilver (en goud) hebben opgebouwd.”

 • Andreas

  Hoe bovenstaande bij mij terecht kwam weet ik ook niet. Het stond in mijn schermpje.

 • greetjes

  @ Gerard

  “In Spanje is dat natuurlijk niet anders dan in Griekenland en over enkele jaren ook in Noord Europa. Het begint met protesten. En die zijn nu nog onschuldig. Maar dat gaat veranderen als de armoede (onvermijdelijk!) groter wordt.
  De volgende stap is dan het verlies van “vertrouwen” in alles wat overheid is. En dat is het gevaarlijke punt. dan staat burgeroorlog om de hoek, ofwel een hervorming naar een politiestaat.
  Volg de ontwikkelingen maar in het zuiden, dit gebeurt bij ons ook. Alleen iets later.”

  Het Zuiden is het labo. Als deze temperamentvolle burgers getemd kunnen worden, dan zijn wij vervolgens een makkie. Het Noorden en met name de Nederlanders zijn helemaal niet ingesteld op een robbertje vechten voor je vrijheid en welvaart. Daar zorgde de overheid toch altijd voor?? Jammer, jammer, zeur, zeur, klaag, klaag.

 • steppewolf

  Throughout history when you have people printing money and debasing currency, the way to protect yourself and to make money is to own real assets. Silver, rice, natural gas, and those are not specific recommendations. I am just saying those are natural resources.

  You now have the Bank of Japan, the Bank of England, America, the Chinese apparently are loosening up. Everybody is now loosening the money supply, printing money. That’s good for real assets. Bron”JIM ROGERS”

 • greetjes

  @ temp242

  heel hartelijk bedankt voor de service!!!

 • sticky fingers

  @PatDC “Betaal niet meer dan wat inflatie verantwoord, en zelfs de creatie van 100% meer euro’s betekent nog niet dat de prijzen van de producten, waarvoor we zilver als tussenstap naartoe kochten, morgen al gaan verdubbelen.”

  Misschien heb je gelijk, maar stel …,stel dat je ongelijk hebt wat dan??
  Vasthouden wat je hebt en steeds wat bijkopen tot de fundamentals veranderen, lijkt veiliger.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @pietje
  Beetje onnozel artikel imo.
  Ze noemen een aantal gevolgen op en claimen dat dat de oorzaken zijn?
  Net zo iets als de oorzaak van een verkoudheid toe te schrijven aan een loopneus.

  Eigenlijk is de titel al een weggevertje dat het over gevolgen gaat ipv oorzaken. Hoe anders kun je er 10 vinden? Er is maar 1 oorzaak voor de crisis.

  (De gedachte dat gewenste realiteit echte realiteit kan worden)

 • gordijnen

  Sorry. De nachtmerrie

 • gordijnen

  Graaien gaat onverminderd door.

  Belastingverhogingen gaan ook onverminderd door.

  RBS keert 1 miljard uit aan bonussen, ondanks slechte resultaten. (bonus = belastinggeld)

  Consumenten proberen steeds meer belasting te ontduiken.

  Ik heb het gevoel dat steeds meer mensen nog proberen te redden wat er te redden is.

  Gelukkig zien steeds meer mensen dat wij de vrede hebben gebracht in de Wereld?

  Afghanistan, Irak, Libie, Egypte, Tunesie enz.

  Financiele hulp voor Griekenland, Ireland, Portugal, Italie, Spanje, Frankrijk, Belgie.

  Ik heb het gevoel dat wij leven in een ‘twilight zone”.

  Het nachtmerrie is nog lang niet voorbij.

 • pietje

  De 10 belangrijkste veroorzakers van de kredietcrisis
  Al jaren beheerst de Europese schuldencrisis het beurssentiment. Maar wat zijn de achterliggende oorzaken? En hoe kon het zo uit de hand lopen?
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/specials/robeco/articles/10-belangrijke-veroorzakers-van-de-kredietcrisis.xml

 • pietje

  Rolf op je inkoop site zeg je dat je de beste prijs van Nederland biedt.
  Dit is niet waar want op goudmarkt.nl geven ze voor één Oostenrijk, Wiener Philharmoniker al 10 cent meer maar als je er meer dan 50 aanbiedt dan is het verschil al 87 cent per munt.
  Bij Holland gold geven ze ook 10 cent meer per munt.
  En de laatste coins-stamps-rotterdam.nl die geven 13 cent meer per munt en bij 50 is dit al 91 cent.
  Dit kosten maar 10 minuten zoeken en ik heb 3 bedrijven gevonden die meer bieden dan de thesilvermountain.

  Dus mij vraag aan jou Rolf is waarom heb je de inkoop prijzen verlaagd ten opzichten van je vorige site en waarom zeg je de hoogste prijst te bieden van Nederland maar de praktijk zecht iets anders.

 • Gerard

  p.s.
  En als het verlies aan “vertrouwen” in de overheid samen gaat met het verlies aan “vertrouwen” in de munt, dan zijn de knollen helemaal gaar.
  Alles lijkt erop dat dit samengaat.

 • Gerard

  @RB
  In Spanje is dat natuurlijk niet anders dan in Griekenland en over enkele jaren ook in Noord Europa. Het begint met protesten. En die zijn nu nog onschuldig. Maar dat gaat veranderen als de armoede (onvermijdelijk!) groter wordt.
  De volgende stap is dan het verlies van “vertrouwen” in alles wat overheid is. En dat is het gevaarlijke punt. dan staat burgeroorlog om de hoek, ofwel een hervorming naar een politiestaat.
  Volg de ontwikkelingen maar in het zuiden, dit gebeurt bij ons ook. Alleen iets later.

 • Gerard

  @high five
  re: “Gerard
  Als je zo met geld gooit, dan krijg je een scheet nog economisch aan het groeien!
  De groei is dan volledig te danken aan prijsinflatie. :-) ”

  Niet helemaal. Inflatie is wel het “gevolg” van het bijprinten en rondstrooien.
  De groei zit in de VS bij het schulden steeds hoger ophogen.
  Al eerder had ik hier al enkele links geplaatst hoe men dit doet in de praktijk.

  1.
  Er komen duizenden ambtenaren bij elke maand. Desondanks blijft de werkeloosheid hoog. Vertaalt als, overheid neemt alles aan wat het bedrijfsleven ontslaat.

  2.
  Men is voor miljarden aan totaal overbodige overheidsgebouwen aan het plaatsen.
  Er is zelfs een geval bekend van een gemeente die 100 miljoen terugstuude naar Sinterklaas Obama bestemt voor de bouw van een een totaal overbodige school.

  Dus dat economisch herstel waar Obama zo om geprezen wordt is 100% NEP.

  Geloof me, er gaat echt heel veel veranderen in november!

 • Gerard

  @PatDC
  re: “Mensen kopen papier om het snel van te hand te doen, niet om te houden.”

  Dat is inderdaad het grote probleem. En daar zitten dan ook de risico’s in.
  Het is waar ik mij ook zorgen om maak. Maar je hebt weinig keuze.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Iran Worried U.S. Might Be Building 8,500th Nuclear Weapon

  TEHRAN—Amidst mounting geopolitical tensions, Iranian officials said Wednesday they were increasingly concerned about the United States of America’s uranium-enrichment program, fearing the Western nation may soon be capable of producing its 8,500th nuclear weapon.

  “Our intelligence estimates indicate that, if it is allowed to progress with its aggressive nuclear program, the United States may soon possess its 8,500th atomic weapon capable of reaching Iran,” said Iranian foreign minister Ali Akbar Salehi, adding that Americans have the fuel, the facilities, and ”everything they need” to manufacture even more weapons-grade fissile material. ”Obviously, the prospect of this happening is very distressing to Iran and all countries like Iran. After all, the United States is a volatile nation that’s proven it needs little provocation to attack anyone anywhere in the world whom it perceives to be a threat.” Iranian intelligence experts also warned of the very real, and very frightening, possibility of the U.S. providing weapons and resources to a rogue third-party state such as Israel.

  http://www.pakalertpress.com/2012/02/23/iran-worried-u-s-might-be-building-8500th-nuclear-weapon/

  Ik mag die Iraanse humor wel. ;-)

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Turkey and China ‘helping Iran evade UN sanctions’

  Turkey and China are helping Iran to evade UN sanctions by providing them with secret banking facilities to purchase goods, according to Western security officials.

  Instead of transferring payments to Iran owed from oil purchases, Chinese banks are using the money to buy goods on behalf of the Iranians and then shipping them to Iran.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/iran/9091736/Turkey-and-China-helping-Iran-evade-UN-sanctions.html

  China koopt Iraanse olie en gebruikt het te betalen geld vervolgens om goederen te kopen en naar Iran te verschepen. Zie ik daar ergens een westers machtsblok afbrokkelen?

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Spaniards protest violence, budget cuts

  Thousands of Spaniards have poured onto the streets in the city of Valencia to protest against police brutality and education spending cuts. The protesters on Wednesday marched behind a large banner that read, “We are the people, not the enemy” during the fifth day of demonstrations against the police violence and the budget cuts in central Valencia as a police helicopter flew overhead. On Monday, baton-wielding riot police charged a protest against the budget cuts, beating the demonstrators and leaving several people bleeding. Dozens of others, including minors, were arrested. During the Wednesday rallies, the demonstrators demanded the removal of the central government’s representative to the city as they marched from the Lluis Vives high school, the site of Monday’s violence. They were also holding placards, reading, “Enough!” and “They make cuts to education to steal from us more.” Tuesday protests in the city were joined by thousands of students and other activists. Spaniards also staged anti-government demonstrations in several other cities, including Madrid, Barcelona, and Seville. Anger over budget cuts that have left Spanish schools short of heating facilities has sparked mass street protests.

  http://www.presstv.ir/detail/228111.html

  … en Spanje is ook los. Gerard kan dit iets beter duiden, want ik begrijp dat die in Spanje heeft gewoond en gewerkt. Kom d’r maar in, G. ;-)

 • high five

  Gerard
  Als je zo met geld gooit, dan krijg je een scheet nog economisch aan het groeien!

  De groei is dan volledig te danken aan prijsinflatie. :-)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @greetjes
  “Gonzalo Lira: ook het interview met Max Keiser rechts onderin is de moeite waard…”

  Zijn blog staat op mijn lijst met blogs die ik iedere dag bezoek. Zijn analyses zijn vaak bijzonder scherp. Hij post niet veel, maar vrijewel elke post die hij maakt is het lezen meer dan waard.
  Het interview is goed, maar het niveau wordt door max een beetje naar beneden gehaald :-)

 • Baklap

  @RB
  Purim 2011 viel op 18 februari. Is het toeval dat de top van de AEX (374,19) van 2011 op dezelfde datum viel en dat er zich vervolgens een wijziging in de trend voordeed?
  Als voorbeeld is het in dit opzicht is het aardig om te weten dat de beurscrashes van 1929 en 1987
  zich voordeden gedurende de Joodse feestdag Yom Kippur. De Joodse kalender is wat dat betreft aardig om als hulpmiddel te gebruiken t.b.v. trendbepaling.

 • jefke

  rob :Rolf heeft zijn inkoopsite vernieuwd. En meteen zijn inkoopprijzen met 4% naar beneden gesteld om dat te vieren.
  inkoopedelmetaal.nl

  Ja, ik zie het ook. tja, mischien zijn er nog wel andere kanalen om te verkopen ik ben er nog niet aan toe. Wat mij ook opvalt is dat het vroeger interessant was om koala of kookabura te kopen omdat je daar meer voor terug krijgt, dat verschil is ook weg. TSM wordt nu eenmaal groter, dan zijn grotere marges normaal waarschijnlijk. Zoals eerder aangehaald vinden mensen service van zeer groot belang, dat weerspiegelt ook in de prijs waarschijnlijk. Overgens was hij in het verleden wel zeer scherp, de inkoop lag soms hoger dan de verkoop in Duitsland. Ben eigenlijk wel eens benieuwd wanneer Rolf met de btw vrij zilver komt zoals beschreven in geld, goud en zilver van Mecking, mischien zijn fiscalisten daar mee bezig, zwaar risico natuurlijk die discusie met de “ambtenaren”.

 • Andreas

  S.F
  Haha, nee ik heb geen voorjaarsvakantie. Integendeel, ik heb even wat anders aan mijn hoofd. Ik ben op een onorthodoxe wijze even aan het regelen dat iemand die mij nu al 2 jaar 3 ton moet betalen, nu ook gaat betalen. En de vooruitzichten zijn niet verkeerd. Het is alleen een zenuwenstrijd. Maar wie het laatst lacht……

 • PatDC

  Een stevige bodem voor zilver?
  Hah, kijk eens naar hoeveel futures contracten de Comex markt al bij heeft sinds het begin van deze prijsstijgingstrend eind vorig jaar. Mensen kopen papier om het snel van te hand te doen, niet om te houden.
  Alle markten, futures, stocks, obligaties, gingen zo sterk omhoog. Is dit economische revival? Nee.
  Wacht maar tot de barre economische cijfers arriveren.
  Dan zie je een waaier stevige winstnames en is die prijs uptrend op een week dada, inclusief die van zilver.
  De euro’s die ik nu spaar zal ik pas dan wisselen voor zilver.
  Dan zullen we hier waarschijnlijk terug een klaagmuur over manipulatie en JP Morgan en het ‘Kartel’ zien.
  Wie laat er zich manipuleren?
  Los het probleem op waar het begint. Betaal niet meer dan wat inflatie verantwoord, en zelfs de creatie van 100% meer euro’s betekent nog niet dat de prijzen van de producten, waarvoor we zilver als tussenstap naartoe kochten, morgen al gaan verdubbelen.
  De huidige zilverprijs is nog niet eens ondersteund door geldcreatie, laat staan prijsinflatie.

 • Gerard

  Verder denk ik ook niet dat Sinterklaas Obama Irak binnen gaat vallen tijdens zijn verkiezingscampange. Dit gaat NIET gebeuren.
  Vergeet dus maart, het wordt 6 november!
  Het blikje ligt gewoon iets verder over de weg getrapt, meer niet.
  Tot 6 november worden de schulden wereldwijd nog eens extra hoog opgeschroefd.
  Dankzij sinterklaas Obama is een wereldwijd afschuwelijk drama niet meer te voorkomen.

 • Gerard

  @RB
  re: “De maand maart komt steeds maar weer terug. En niet alleen in jouw voorspellingen, maar over zo’n beetje de hele linie.”

  Klopt. Er staat heel veel te gebeuren in maart. O.a. een mega herfinanciering alle Europese landen. Alle 6 maansleningen ten tijde van te hoog oplopende rentes eind vorig jaar komen daar nogmaals voorbij.
  Maar we weten al hoe Dragi daarmee omgaat: Hij gaat gewoon 5000 miljard extra Euro’s printen. Al dat geld stroomt dan weer naar de aandelenbeurzen. Niet de europese, maar vooral naar de VS en em.markets.
  Die 23 maart is NIET bevestigd door feiten. Het blijft bij niet openbare documenten, dus geruchten.
  Ik ben het “keihard” met Jim Rogers eens deze keer, “alles wordt vooruit geschoven tot NA de verkiezingen”.
  We vergeten allemaal hoe belangrijk die verkiezingen zijn! Obama is een MEGA SUPER Mario Keyneniaan.
  Maart zal gewoon weggemoffeld worden.

  Overigens, wist je dat die “banken-lieveling” het voor elkaar gekregen heeft om een begrotingstekort van meer dan 40% te creeren? Volgens enkele berichten van insiders gaat hij dit tot aan de verkiezingen nog verder op laten lopen tot misschien wel 50% !
  Waar we in Europa al moeite hebben met 3% (verdrag van Maastricht).

  Als je zo met geld gooit, dan krijg je een scheet nog economisch aan het groeien!

  De rekening wordt gepresenteerd aan de volgende president NA Super Mario Obama’s 2e termijn.
  Obama gaat de geschiedens in als de president die de VS in de afgrond duwde. Veel Amerikanen weten dit, maar hij wordt TOCH herkozen.

 • Gerard

  @pietje
  “Maar neem je 2008 ook nog even mee zilver had dat jaar 28 % verlies en goud had nog een winst van 3 %.”

  Best piet, ga die grafiek niet zomaar ergens in 2008 lezen. Je moet beginnen bij de start van de “uptrend”. En dat is 1-2009. Ook voor goud.
  Het enige probleem waar jij, (en met jouw velen), tegenaan loopt, is dat je niet om kunt gaan met de volatiliteit van zilver. Dit ontbreekt bij goud.

  Zilver is mede afhanlelijk van industriegrondstoffen, dus van de economische groei. Vandaar die volatiliteit. Zilver zit nog dik in het uptrendkanaal, waarvan de bodemlijn zelfs op 26 ligt. Zal die nooit halen omdat 30 een rostvaste bodem gebleken is. Alleen bij een zeer zware terugval economie zal die nogmaals getest kunnen worden. Voor goud ligt de absolute bodem op 1600.

 • temp242

  Ik ben het volledig met je eens RB.

 • temp242

  Juiste beste RB, we zitten inderdaad nog steeds in de middeleeuwen, gewoon het jasje(demoNcratie) is wat anders. Ik ben er zelfs zeker van dat de mensen in de middeleeuwen zelfs minder belast werden. O.K. levensstandaard en gezondheidszorg NUL of beter gezegd onbestaande, maar zo werd er wel aan natuurlijke selectie gedaan, door de eeuwen heen ging de’mens’ zich meer en meer als God gedragen, daagde de natuurwetten uit, uiteindelijk moet dat tot een Algemene Reset gaan leiden.

 • sticky fingers

  Nog een goede kritische site van daan de wit:

  http://www.deepjournal.com/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Cor

  Zullen we eerst maar eens maart afwachten? De diverse internationale bewegingen op financieel, politiek en militair vlak lijken erop te duiden dat het een soort sleutelmaand gaat worden.

 • temp242

  Beste SF, héél veel kennis (zogezegd verbrand tijdens de Inquisitie) is in handen van de Jezuiten.De wereld(metafysisch) gesproken ziet er héél anders uit dan wij denken te moeten waarnemen.

 • sticky fingers

  Dit moet een goede site zijn over de rol van de jezuiten achter de schermen, helaas is mijn frans niet al te best, maar sommige artikelen zijn ook in engels of duits

  http://crom.be/documents/

 • Cor

  @RB

  Wat als er in maart niks gebeurt? Gaan die zielige stakkers dan weer een nieuwe maand benoemen die het einde der tijden inluidt?

 • sticky fingers

  Andreas heeft zeker voorjaars vakantie

 • temp242

  Dank SF!

 • sticky fingers

  Natuurlijk beste temp, maar vergt wel het een en ander aan leeswerk.

  http://halfpasthuman.com/

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Ach, ik zit hier lekker m’n tweede Hoegaarden van de avond naar binnen te klokken en naar UK (‘By the Light of Day’) te luisteren en moet alleen maar lachen om de soort die zich met droge ogen koning van de evolutie durft te noemen. We zitten nog altijd in nadagen van de Middeleeuwen, m’n beste zuiderbuur. Santé.

 • temp242

  Beste SF wtf is CH?AUB een link?MVG.

 • sticky fingers

  @RB
  Cliff high hamert toch ook steeds op maart.

 • temp242

  Bangelijk beste RB.Ik postte enkele dagen geleden de periode tussen twee en acht maart 2012, deze periode gaat (achter de schermen) een héél biezondere tijd worden.Weet je, voor 99% van de mensen gaat het weldra een pijnlijk ontwaken worden, met waanzin tot gevolg.MVG.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  De maand maart komt steeds maar weer terug. En niet alleen in jouw voorspellingen, maar over zo’n beetje de hele linie. Wat dacht je van deze?

  Purim 2012 Red Alert: Fun For Netanyahu Might Not Be Good For You

  Purim begins in the evening of Wednesday, March 7, 2012, and ends in the evening of Thursday, March 8, 2012. That is the 14th of the Hebrew month Adar.

  What troubles even casual observers of Zionism in action is that Purim 2012 is sandwiched between two potentially catastrophic events for those opposed to World War III. Benjamin Netanyahu will confer with President Obama at the White House on March 5th to discuss an attack on Iran. On March 8th the FBI plan to shutdown and scrub 4 million computers for an alleged DNS virus. You do not have to be paranoid to think that either a war or a false flag Gulf of Tonkin type of attack on an American ship near the Iranian coast would best be staged at a time when the computers of 4 million anti-war and anti-Zionist activists are shutdown.

  Over het Joodse Purimfeest, waarin de overwinning in en op Perzie (Iran) wordt gevierd:
  http://www.wimjongman.nl/artikelen/bijbel-lessen/purimfeest.html

 • temp242

  Dank je snel, vertaald leest prettiger en vooral sneller. We zullen de laatste dagen snel moeten lezen, of weten we reeds alles, haha.MVG.

 • Snel
 • temp242
 • temp242

  Neen Beste Greetjes.
  Ik heb alleen zes maanden geleden gezegd dat in maart 2012 de Grote Collaps eraan komt.
  De link van 23maart aanstaande…D(efault)-day is van een andere medeblogger. Zal het even opzoeken voor je, kom zo terug…

 • JH

  @RB

  Er staat voor komend weekend weer een vol programma op de planning!

  Zal de heren even meedelen dat er input aan het blog gegeven moet worden.

 • greetjes

  oproep aan Temp242

  Hoi temp, had jij de post met een artikel dat verwees naar de Griekse default op vrijdag 23 maart? Ik sprak er vandaag met een vriend over en ik wil hem het artikel toezenden, maar kan het zo snel niet vinden. Graag nog een keer de link, please?? ;-)

 • greetjes

  @Rien

  Gonzalo Lira: ook het interview met Max Keiser rechts onderin is de moeite waard…

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  He, JH, waar blijven die brainstormsessies met je kroegmaten? Ben wel benieuwd.

 • JH

  Rolf, is er al enig zicht op een toekomstig forum? Ik meen mij te herinneren dat je hier een tijd geleden naar zou kijken? Volgens mij is er veel behoefte aan een forum waar de verschillende onderwerpen netjes gestructureerd staan zodat iedere blogger selectieve informatie kan delen en lezen.

  Ben benieuwd naar je reactie!

 • Piet3

  iek = piek

 • Piet3

  Het verhaal van de Hunt brothers in de jaren 70 en 80 en de iek van de zilverprijs van 50 dollar destijds:
  http://www.brotherjohnf.com/uncategorized/sbss-15-the-real-hunt-story-part-1/

 • temp242

  Rien, dank u voor de uitstekende link.MVG.

 • ronaldw

  Rolf als je adverteert op nieuwe site inkoopedelmetaal met actuele prijzen zie ik de halve dag al 25,67 staan? Eveneens adverteer je met de hoogste biedgarantie op de nieuwe site, maar bieden anderen meer in tegenstelling met het recente verleden op de oude site van inkoopedelmetaal. Kun je e.e.a. uitleggen? Is de 107 % biedgarantie vast of variabel? De meeste volgers van dit blog of anderszins ingewijden in het glimmend goedje willen toch heel graag op de site van inkoopedelmetaal zien wat je per elke 5 , 10 of 15 biedt. Net als bij andere sites. Sorry voor mijn misschien wat cru reageren, maar ik denk dat meer helderheid in de zin van een oprechter en eerlijker verhaal bijdraagt aan zelfs meer winst voor je, zeker op de langere duur. Dan blijven mensen bij deze betrokken bedrijven kopen en verkopen . Zit ik er naast graag dan goed reaktie op dit blog.

 • temp242

  Geen zak vol met zilver en goud, beste RB?MVG.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Rien

  Ik gun het die Grieken als ze eindelijk van het EU-juk zijn verlost. Paar jaar bloed, zweet en veel tranen en dan kun je weer verder als onafhankelijk land dat weer redelijk op z’n benen staat. Tegen die tijd kom ik als toerist graag helpen met een zak vol nieuwe drachmes.

 • rob

  Rolf heeft zijn inkoopsite vernieuwd. En meteen zijn inkoopprijzen met 4% naar beneden gesteld om dat te vieren.

  inkoopedelmetaal.nl

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ temp

  … en voor die luizige korting moet je zeker zelf de folie van die chocomunten afpeuteren.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Leuk stuk van gonzalo lira.

  http://gonzalolira.blogspot.com/2012/02/fearless-prediction-on-march-20-greece.html

  Samenvatting: De politiek heeft het vertrouwen in griekenland verloren en hebben nu zulke zware voorwaarden op griekenland gelegd dat de grieken liever een default kiezen dan de bail-out.

  Op 20 maart.

 • temp242

  Jaja, de prijs naar beneden, met hoeveel? 0.00001% bij een afname van 100stuks zeker.

 • temp242
 • wortelbea

  dit gaat hard ! (de goudkoers !!!) ja wadde…. zijn ze iran aan het binnenvallen ?

 • pietje
 • Jullie

  Zo, volgens mij sneuvelde daar een weerstandje…

  op naar de 1800 !

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Russia: Israeli strike on Iran would be ‘catastrophic’

  Russian warned Israel not to attack Iran over its nuclear program, saying on Wednesday that military action would have catastrophic consequences. “Of course any possible military scenario against Iran will be catastrophic for the region and for the whole system of international relations,” Deputy Foreign Minister Gennady Gatilov said. “Therefore I hope Israel understands all these consequences … and they should also consider the consequences of such action for themselves,” Gatilov said at a news conference.

  http://www.haaretz.com/news/middle-east/russia-israeli-strike-on-iran-would-be-catastrophic-1.414156

  Dit is wel een van de meest duidelijke waarschuwingen aan het adres van Israel tot nu toe. Geen bully spelen in het Midden-Oosten, anders mag je vechten met de beer.

 • JH

  @RB

  Als je er nu maar zoveel mogelijk van kunt krijgen!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ JH

  Ik zou voor de € gaan. Heeft weliswaar een lage waarde, maar wordt wel veel gebruikt.

 • pietje

  @Gerard
  Ja, Gerard als je van af 01-2009 kijkt heeft zilver het beter gedaan dan goud.
  Maar neem je 2008 ook nog even mee zilver had dat jaar 28 % verlies en goud had nog een winst van 3 %.
  Korten termijn denken doe ik niet!
  Ik kijk nu naar de afgelopen tien jaar goud had geen enkel jaar verlies zilver daar in tegen 2x verlies.
  Goud is hard gestegen zeg je als er iets hard is gestegen dan is het zilver in 2009 54% en in 2010 bijna 80% goud daar in tegen beiden jaren 25% gestegen.
  Goud is dit jaar van 38875 naar 42585 per kg bijna 9% gestegen en zilver dit jaar 689 naar 826 per kg bijna 18%.
  Of wel zilver laat velgrotere winsten zien ten opzichten van goud maar ook veel grottere verliezen.
  Goud heeft bewezen een veel solidere belegging voor de langere termijn te zijn dan zilver van daar goud.

 • JH

  @Tricky

  Ik wil graag een klinker kopen.

 • greetjes

  @RB

  deprimerend stukje RB, ik hoop dat mijn honkbalknuppels en pepperspray afdoende zijn als het hier ook zover komt…

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  De Amerikaanse economie ziet er de laatste kwartalen veel gezonder uit dan de Europese. Terwijl Europa vecht tegen een recessie en hoge werkloosheid (behalve in Duitsland) lijkt de Amerikaanse economie op toeren te komen. Er wordt nog steeds een groei van het bbp gemeten en de werkloosheid daalt. Obama lijkt zijn slag thuis te halen. Is het toeval dat dit juist gebeurd in het verkiezingsjaar? Ik denk het niet. Er zijn altijd leugens, grote leugens en statistieken. Amerika blijft een land in verval, al laten de cijfers momenteel iets ander zien.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/02/21/heropleving-amerika-echt-of-propaganda/

 • http://www.zilver-inkoop.nl/zilverprijs.html Zilverprijs

  Beter nog post gewoon die hele mail hier incl all CC’s, kan Rolf ze een mooie aanbieding doen :)

 • Andreas

  Ja, noem een naam. Zo stel je alle congulega’s van TSM in een kwaad daglicht. Je doet het toch al anoniem.

 • temp242

  Tricky, ik zou potverdorie klacht indienen, wat een amateur is me dat. MVG.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Welke concurrent? Noem een naam i.p.v. die Lingo-sterretjes.

 • Ethan

  @Tricky

  Ben het helemaal eens met het feit dat dat alles behalve professioneel is.

  Wat je o.a. kunt doen is een e-mailadres gebruiken specifiek voor het doeleinde van zulke producten aanschaffen. Ook eentje waar niet je echte naam uit af te leiden is.

  Natuurlijk kan het misgaan als ze sturen: “Voornaam Achternaam “, maar alle beetjes helpen…

 • Tricky

  Even een berichtje onder een andere naam (en mailadres). Gezien mijn normale avatar ook in mijn e-mailadres vermeld staat. Waarom zal ik hieronder toelichten:

  Normaal koop ik altijd mijn producten bij Rolf. Enkele weken geleden zag ik bij een concurrent van Rolf een interessante aanbieding voor een bepaald product. Deze heb ik besteld en vervolgens gewacht. Vanmorgen ontving ik een mail van dit bedrijf dat er wegens grote vraag een langere levertermijn ontstaan was. Kan gebeuren, het is immers een kleine markt, toch?

  Nou kijk ik nog eens goed naar het mailtje en blijkt dat bij de afzender tevens 50-60 maildressen in de CC. zijn opgenomen! Nog geen minuut later ontvang ik een mail van een persoon als reply op de vorige mail met de vraag of ******* altijd al zijn klanten elkaars mailadres stuurd… Kortom ***** heeft dus alle mailadressen van klanten die product X besteld hebben voorzien van elkaars mailadres middels de CC optie. Hoezo discreet???

  Zoals gezegd was dit de eerste keer dat ik hier wat besteld heb. Ik voel me behoorlijk geschonden in mijn anonimiteit die ik als klant zou moeten hebben, vooral bij winkels die dergelijke producten verkopen.

  Fouten maken kan, maar met het oog op discretie en privacy gegevens van klanten vind ik dit ronduit schandalig.

  Conclusie: Gewoon je g/z producten kopen bij TSM. En nee, ik heb geen (financieel) belang in TSM. Ik ben me er bewust van geworden dat TSM WEL voldoet aan wat je van een bedrijf uit dit segment mag verwachten, van bestelling, communicatie en levering.

  Wellicht dat een aantal van jullie dit zelfde vanmorgen ook overkomen is… graag jullie reactie hierop (natuurlijk ook middels een andere Naam en Mailadres).

 • Roi

  @dave

  Mee eens! ze bedoelen dat goud dan ook weer als machtmiddel wordt gebruikt omdat de goud producerende landen(toch een voordeel) want andere landen moeten gaan kopen en centrale banken (grote hoeveelheid) dan de boel gaan bepalen. Althans dat begreep ik uit het stuk.

  Het ging mij meer om de uitleg van dit stuk, leerzaam om te lezen hoe het allemaal in elkaar steekt en eindelijk iemand die iets van een oplossing voor het corrupte systeem aandraagt.
  Een staatsbank opzetten, die als enige bank in het land geld mag creëren, met de bestaande banken als tussenpersoon vond ik dan wel een goed idee. Ipv dat deze banken individueel maar geld creëren wat door weinig/niets gedekt wordt.

  Je moest eens weten hoe weinig mensen de impact van inflatie onderschatten. En ik vertrouw de meeste inflatie cijfers ook niet.

 • Roi

  Goud in Singapore

  In oktober van dit jaar schaft Singapore zijn 7% BTW op goud en andere edelmetalen af.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/02/goud-in-singapore/#more-104831

  Waar de Europese overheden alleen maar bezig zijn om (o.a.) de BTW tarieven te verhogen, begrijpt Singapore hoe je om moet gaan met de kip met de gouden eieren.

 • dave

  @Roi

  Een goudstandaard (vaste prijs voor goud) is inderdaad niet de oplossing omdat er nooit meer geld bijgedrukt kan worden dan er goud is.

  Daarom heeft men het freegold systeem bedacht waarbij de prijs van goud bepaald wordt op de vrije markt. De valuta’s van de EU en BRIC landen zijn ontwikkeld op basis van het freegold principe.

  De goudvoorraad staat aan de activazijde van de balansen van de centrale banken en wordt elk kwartaal aangepast aan de aktuele goudprijs. Als fiatvaluta’s in waarde dalen doordat de geldhoeveelheid wordt vergroot dan zal de waarde van goud toenemen en zo blijft de balans in evenwicht. Alle valuta’s zullen dus fluctueren t.o.v. goud.

  Uitgifte van ongedekt staatsgeld is niet voldoende omdat dit voor internationale handel niet geaccepteerd zal worden. Papiergeld kun je immers gewoon bijdrukken en goud niet. Je ziet dat steeds meer landen de dollar niet meer accepteren omdat de VS deze gewoon bijdrukt waardoor de waarde van de dollar steeds verder daalt.

  Als je de staatsschuld van de VS deelt door de goudvoorraad (8000 ton) dan zou één ounce goud ongeveer $ 58.000,- dollar moeten opleveren aan koopkracht.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu/viewforum.php?f=3 PP

  Het was gisterenavond een boeiende TV avond.

  In De Wereld draait door (Ned 3) over een blog over het bankwereldje ( guardian.co.uk/commentisfree/joris-luyendijk-banking-blog )

  In Terzake ( Canvas) over Goldman-Sachs. ( deredactie.be/permalink/1.1226595 )

  En dan nog op Canvas het eerste deel over de crach van 1929 ( zoals Mexican Seastar reeds vermeld heeft )

  Wat mij opviel in de uitzending over de crash is dat alles zich momenteel aan het herhalen is. ( schulden, omvallende banken, economische crisis ten gevolge van de fin. crisis, … )

 • Roi

  Uit de Euro,en dan?

  Weet niet of dit stuk ooit eerder geplaatst is, maar het is een leuk stuk dat helaas ook zegt dat we geld beter niet kunnen baseren op goud. Maar het bied wel evt oplossingen na de euro.

  http://www.courtfool.info/nl_Uit_de_euro.htm

 • pietje

  Nieuwe analyses van Willem Middelkoop
  Onderwerp: Crisissfeer door zorgen rondom financiering zuidelijke landen
  Link: http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/redactie/column/middelkoop/2012/articles/crisissfeer-door-zorgen-rondom-financiering-zuidelijke-landen.xml

 • Roi

  Griekse overheid start onderzoek naar goudaankopen

  http://www.goud.com/griekse-overheid-start-onderzoek-naar-goudaankopen/

  De Financial Crimes Squad (SDOE) gaat de oorsprong van het geld onderzoeken waarmee goud wordt aangekocht.

  En de banken helpen weer graag aan het onderzoek mee want ze zien een hoop geld verdwijnen van de rekeningen. Als wij onze banken al niet meer vertrouwen, is het logisch dat de grieken hun banken al helemaal niet meer vertrouwen.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  10 Signs That America Is Decomposing Right In Front Of Our Eyes

  http://www.pakalertpress.com/2012/02/22/10-signs-that-america-is-decomposing-right-in-front-of-our-eyes/

  Dit artikel kan worden beschouwd als een ‘must-read’. Het laat zien hoe Amerika als maatschappij van binnenuit uit elkaar valt en wat dat inhoudt. En nee, Nederland is niet immuun.

 • Gerard

  @pietje
  re: “Dat alles opgelost gaat worden met een 3e WO daar heeft Gerard gelijk in.”

  Maar de argumenten in die link staat precies verkeerdom!
  De elite wordt helemaal niet rijk van een grote schulden-oorlog, ze zijn rijk geworden aan de “oorzaken” daarvan! NIET de gevolgen!
  Van oorlog op wereldschaal wordt iedereen straatarm, ook de rijken of elite.

  Het vervelende is dat niemand dat kan tegenhouden. Ook Ron Paul niet. In grote gebieden in VS, Europa en Japan zullen mensen heel massaal armer worden dan arm, tot hongersnood en dakloos aan toe. Te beginnen in Griekenland en via Italie, via via OOK in Nederland en Duitsland. DIT gaat opstand en verlies vetrouwens in de politiek en gezag betekenen. Dat is de perfecte voedingsbodem. Het gebeurt ook vrijwel nooit door de gebruikelijke huidige politici. Van die politici gaat het kopje vanaf. Er komen “anderen”. Dat zagen we in de Franse Revolutie zo, maar ook in Hitler-Duitsland, de Russische Revolutie met Lenin, en ga zo maar door. In ELKE schuldenoorlog.

  Op veel sites wordt uitgebreid over schuldenoorlogen gesproken, maar weinigen weten het verschil met een normale oorlog.
  Lees dus dit soort onzin niet.

 • Gerard

  @René
  re: “Vaak heb ik de indruk dat de pms net zo hard omhoog gaan als de dollar omlaag.
  Waar denken jullie dat het naar toe gaat met de eur/doll koers?”

  Goed gezien. Als de USD omlaag gaat, stijgt goud. En omgekeerd. Het bikkelharde bewijs dat goud en geld op de balans-weegschaal liggen!

  De EUR/USD bewegen als een jojo binnen een bepaalde bandbreedte. Maar ze jojo wel samen naar beneden. Dat kun je aflezen in de prijs van goud…

 • Gerard

  Vergeet vervolgens niet dat goud weer aan de bovenkant zit van het lange termijn trendkanaal. 1750. De onderkant staat nu op 1600. D.w.z. dat als goud opnieuw corrigeert naar 1600, goud nog steeds in de gigantische uptrend blijft.

  Maar ik kan mij ook voorstellen dat veel particulieren bij 1600 hun munten massaal gaan dumpen. Ik zie de krantenkoppen al weer voor me: “Bubbel knapt, goud waardeloos”. Maar dat is dan weer ONS koopmoment van velen hier op dit blog.

 • Gerard

  @pietje
  Goud heeft ook mijn voorkeur boven zilver, maar ik prefereer toch beiden.
  Omdat goud hard gestegen is dan zilver het afgelopen jaar, betekent eerder dat je nu juist meer zilver zou moeten kopen! Je denkt verkeerdom. Iets wat overigens 99% van de particuliere beleggers doet overigens.

  Tweede fout die je maakt is toch weer op de korte termijn rendementen kijken (ook al zo’n klasieker onder de particuliere beleggers).
  Ga je weer op het startpunt staan (1-2009) en trek je de koersen van zowel goud als zilver door tot heden, dan zie je goud 18% per jaar maken. Zilver zit gemiddeld op 23%.
  In zilver zit zeker meer potentie in, zeker in de toekomst, maar is volatieler en risicovoller. Daarom kies ik voor beide. Maar het is wel waar dat goud voor 100% een monetaire functie heeft en daarom Centrale Banken dit aanhouden. En voor zilver geldt dit niet. Zilver heeft voor 60% een monetaire functie, maar wordt daar niet voor gebruikt bij Centrale banken.
  En zo zijn er een heleboel verschillen tussen zilver en goud die ieder voor zich de prijs beinvloeden.
  Daarom, kies voor beide! Ook voor edelmetalen geldt: “spreiding” is je verzekering.

 • Snel

  @JH Je vergeet misschien het belangrijkste, MANIPULATIE

 • JH

  @pietje

  Je reden die je aanvoerd om goud te kopen ipv zilver omdat goud binnen een jaar procentueel meer gestegen is dan zilver vind ik persoonlijk kort door de bocht. Denk ook aan beschikbare ounces wereldwijd, industriële functies, omvang van beide markten, geschiedenis (!) en ratio’s.

  Wanneer je naar deze waarden kijkt krijg je hele andere getallen dan 31% op 9% rendement g/z.

  Zorg dat je inhoudelijke kennis verwerft, daarop ontvang je pas rendement!

  Puur kijken naar alleen procentuele stijgingen, van welk product dan ook doet jezelf waarschijnlijk te kort.

 • pietje

  @x
  Mijn voor kuur gaat uit naar goud
  Wat dit staat als zeer positief of de balansen van de centrale banken wereldwijd.
  Wat ook meetelt als je het mee moet nemen onverwachtse weegt en monsterbox zilver meer dan 15 kg maar 50 ounce goud daarentegen weegt maar 1,6 kg.
  Goud heeft ten opzichten van vorig jaar een rendement van 31% zilver heeft nog geen 9%.
  Daar bij komt nog dat zilver vorig jaar nog naar 1050 euro steeg dit zie ik dit jaar nog niet zo snel gebeuren.
  Daarom is de goud aanbieding van ROLF ook erg interessant.

 • gordijnen

  Prijs koopwoning daalt minder sterk

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3192423/2012/02/21/Prijs-koopwoning-daalt-minder-sterk.dhtml

  De daling moet haast wel minder worden. Prijs komt steeds meer bij de hypotheekschuld.
  Daarom ook een daling in verkopen van 15%.

  Wacht graag op de hefboomwerking van zilver omhoog en dalend onroerend goed.

 • greetjes

  @René

  Een vriend van mij heeft inderdaad ook Noorse Kronen gekocht. Hij vindt dat een goed idee.

 • greetjes

  @ high five

  ik vond deze video op Twitter van Luke Rudkowski (hij verslaat de Occupy beweging) die hij gisteren gemaakt heeft van de veteranenmars voor Ron Paul for President. Toch wel imposant

  http://www.youtube.com/watch?v=9yewKCcFSvQ&feature=youtu.be&a

 • greetjes

  http://www.youtube.com/watch?v=QiKh9Ko3mw4&feature=endscreen&NR=1

  THE B E S T RON PAUL ANTHEM FOR THE YOUNG PATRIOT!!

  Voor iedereen die van vrijheid en muziek houdt!

 • greetjes

  @Edwin

  dat lijkt misschien zo Edwin, maar je moet het even in verhouding zien. Schommelingen in goud lijken groter dan ze zijn.

 • high five

  @Edwin. Maakt niet uit!. Maar, je moet altijd naar percentages kijken tov de oude situatie als je het over volatiliteit hebt. Wat betreft volatiliteit denk ik dat we nog niets gezien hebben van wat ons te wachten staat.
  Hoe meer het vertrouwen in de economie wegzakt, hoe meer schuld, hoe meer QE, hoe meer blijkt dat er niet het zilver is wat men zegt dat men heeft, des te meer mensen bescherming zullen zoeken bij PM’s en hoe hoger de prijs zal gaan tov valuta/papier en tov onroerend goed.

 • Edwin

  pardon HF
  Ik keek gewoon niet goed welke koers wat is. zilver en goud even omwisselen :-)

 • Edwin

  @HF
  zilver london spot is 1.5% omhoog en goud 2.4% in dollars en dat is direct vanaf tradersplatform. Maar je/we denkt/denken in procenten.
  We roepen allemaal dat Zilver heen en weer vliegt. De bewegingen daarbij zijn enkele dollars. Goud gaat met tientallen dollars omhoog en naar beneden. We zijn teveel gewend geraakt aan percentages om dat iets merkwaardigs te vinden. Het blijft apart als je er goed over nadenkt.

 • high five

  49. This Revolution Will Not Be Televised
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=J9er6Jy48SE

  Deze veteranen lopen voor Ron Paul. Deze gasten zijn de elite’s ‘worst nightmare’ en worden beschouwd als de grootste terroristen die er zijn.
  ZIJ KUNNEN MET WAPENS OMGAAN EN ZULLEN DIT OOK DOEN ALS HET ER OP AANKOMT.

 • dave

  @Bennie

  Als die Noorse kronen van edelmetaal zijn dan wel natuurlijk.

 • Bennie Geck

  Heb aardig wat zilver en een beetje goud maar vertrouw het niet geziende eerdere dalingen ,zou het niet beter zijn om bijvoorbeeld Noorse Kronen te kopen i.p.v. meer zilver of goud?.

 • high five

  @Edwin
  Volgens de gegevens op de site van TSM is zilver vandaag met 2,57% gestegen en goud met 1,52%. Goud doet het dus rustiger aan dan zilver.

 • René

  @allen

  Nu doen goud en zilver het, in euros gemeten weer iets beter.
  Vaak heb ik de indruk dat de pms net zo hard omhoog gaan als de dollar omlaag.
  Waar denken jullie dat het naar toe gaat met de eur/doll koers?

 • Edwin

  Goud is vandaag 26 dollar omhoog, wordt helemaal niet als bijzonder gezien.
  Dat is bijna evenveel omhoog als zilver – nu – waard is. Als zilver een paar dollar omhoog gaat is iedereen in rep en roer….Stof tot nadenken?

  Wat is volatiliteit met zulke verhoudingen.
  Zilver doet het in absolute zin rustig aan, goud springt heen en weer met tientallen dollars.

 • high five

  @Jullie
  Ik verwacht dat op een gegeven moment de noodtoestand wordt uitgeroepen (martial law) en dat de orde dan wordt gehandhaafd door militairen + politie (ministerie van veiligheid). Voedsel, brandstof en andere zaken gaan dan op rantsoen. Ik verwacht dat de meute die absoluut niet zelfredzaam is gedwee de nieuwe orde accepteert in ruil voor veiligheid en voedsel.

  Als ik tijd heb zal ik de film ‘in time’bekijken.

 • Edwin

  Kreeg een artikel over een terrorist die een nep-bom meekreeg van de FBI. Vliegtuig vertrok uit Amsterdam en de betreffende persoon werd hier langs de douane gebracht.
  Waarom zou de FBI dat doen? Je kan het antwoord zelf wel bedenken.

  http://www.dollarvigilante.com/blog/2012/2/20/terrorism-101-governments-are-the-terrorists.html

 • Mexican Seastar

  Ja, indeed !
  Ik heb ook een klein beetje die indruk van wat er vandaag gebeurt, maar minder vet door gedreven.

  Toch verwondert het me dat de aandelen het blijkbaar goed doen, terwijl het consumentenvertrouwen beneden vriespunt zit, en de reële economische groei recessief is en dus làng geen opwaartse beweging vertoont !

  -> Sings on the wall, once again?

 • temp242

  En even decadente levenstijl(en) toen… Is steeds een voorbode van een Totale Collaps.

 • Mexican Seastar

  Jaren ’20 :)

 • Mexican Seastar

  !!

  Uiterst boeiende reportage NU bezig op canvas: over het optimisme op de beurs (iedereen ging meedoen) en de crash als slotsom..

 • Piet3

  SilverJohn weer met een erg leuk stuk over China in de 19e eeuw. China was toen ook een groot producent van artikelen voor Europa. Ze verdienden hier veel geld aan. Veel geld stroomde richting China vanuit het Westen. Alleen met opium kon Engeland/Frankrijk weer wat geld terugverdienen. China verbood de handel in drugs en hier kwam de opiumoorlog uit voort in naam van de ‘vrije handel’. China weer aan de drugs => geldstroom uit het land richting Engeland en Frankrijk door verplichte schadebetalingen. Hong-Kong en Taiwan in handen van Engeland, keizerrijk op zijn knieen.
  Hij vergelijkt het met de huidige situatie van China tov Amerika:

  http://www.youtube.com/user/BrotherJohnF#p/a/u/0/xpkAGg0Etfo

 • Jullie

  @ High Five #24 :

  Ga die film eens kijken die ik bedoelde, ‘In Time’ , dat geeft wat stof tot ideen, danwel woede, danwel inspiratie, danwel toekomstige realiteit.

  Hoewel ik zelf nog altijd van mening ben dat het niet zo ‘geweldloos’ zal gaan…

  Maar dat er enkele ‘hoge heren’ gaan vallen/danwel allemaal, is een zekerheid.

  Het ‘ESM’ en haar ‘immumiteit’ stopt ook zodra de papieren wereld stopt met werken, die zogenaamde immumiteit van deze schurken is wel het laatste waar je je druk om moet maken.

  Steker nog, laat ze maar lekker ‘immuum’ zijn, en zich als schurken blijven misdragen, des te eerder komt het oordeel.

 • temp242
 • seppel

  Bon, ’t ziet er naar uit of voor Au de 1750 gaan vasthouden. Alle goede dingen bestaan uit drie.

 • temp242

  Beste Seppel, zeker weten.MVG.

 • seppel

  De keuze zal rap gemaakt zijn……..

 • seppel

  Nou Temp, zullen we maar blijven scooteren? Seffens is je kriekenlambiek goedkoper dan een litertje diesel.

 • temp242

  En L.Williams dreigt OOK gelijk te krijgen met de 200dollar/vat-theorie.

 • Nico

  Pietje
  De vraag is alleen hoever men hier in zal gaan en wat voor wereld houden we over is deze dan nog wel leefbaar?
  Als de waterstofbom wordt ingezet ziet het er slecht uit voor de mensheid, tijdens de test van de tsar bomba de zwaarste ooit die op nova zembla uit elkaar spatte met een kracht van 50 megaton ,op 900 km afstand vlogen de ramen er nog uit en op 100km afstand was er genoeg hitte om derde graads brandwonden op te lopen
  met die wetenschap is het gewoon duidelijk dat de mensheid zichzelf uitroeit
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofbom

  Ik weet niet met welke wapens de derde wereldoorlog uitgevochten zal worden, maar de vierde wereldoorlog wordt uitgevochten met stokken en stenen.
  Albert Einstein.

 • high five

  Inderdaad Pietje, we zitten compleet onder de dictatuur van de bankiers en dit terwijl de corporate media ons wijs maakt dat de bankiers ons moeten redden van onze schulden cq onze inhaligheid. Het is de wereld op zijn kop.

  Volgens alex jones is een oorlog in Iran van secundair belang. Van primair belang voor de bankiers is de implosie van Amerika, Europa en Japan en het implementeren van een politiestaat in deze regio’s van de wereld om zodoende nog meer macht te consolideren.

  Zilver lijkt trouwens niet echt meer te willen zakken. Eerst door naar de volgende weerstand rond de €36,-

 • temp242

  Beste Pietje, jouw post(18) is schrikbarend waar.
  Vraag me wel meer en meer af, als er geen gecordineerde ‘actie’ tussen Europa en Amerika gaat bestaan in maart aanstaande, zo tussen de twee bedrijven door, nl. de ineenstorting van vnl. zuid-europa en de aanval tegen Iran al dan niet voorafgegaan door een of meerdere false flags.

 • x

  Pietje…

  Tijdje geleden was jij volgens mijn de gene die vertelde dat je je zilver ging ruilen voor goud als ik mijn niet vergis daar heb je het nu helemaal niet meer over he?

  “DIT ZAL DAN DE LAATSTE MOGELIJKHEID ZIJN OM NOG GOEDKOOP BIJ TE KOPEN .”

  Geloof wat je zelf wil maar als de koers naar 10dollar/ euro gaat wat dan ook denk jij dan echt dat je nog kilo’s kan gaan aankopen bij Rolf of bij wie dan ook?

 • Jullie

  Edit : Oja, helemaal vergeten.

  Ik heb gisteren de film ‘In Time’ gekeken (lekker gedownload natuurlijk) , een aanradertje !

 • Jullie

  @ Pietje : Je bent me net voor.

  Het is inderdaad nu zaak voor goud om 1750 vast te houden.

  Zo niet is het al de 3e keer dat ie 1750 niet vast houd.

  Een belangrijke weerstand.

  Even duimen allemaal !

 • pietje

  De weerstanden van zilver & goud 35 en 1750 dollar houden voor als nog stand.
  Dit had ik een maand geleden al voorspeld.
  Ik verwacht dat de komende week dat deze nog wel stand houd maar begin maart verwacht ik een stijging.
  Afhankelijk wat er op 23 maart gebeurt, maar voor die tijd verwacht ik dat zilver en goud sullen stijgen.
  Tegen die tijd weten we meer!

 • pietje

  @temp242
  Temp het geen wat ik hier voor schreef was het meest gunstige scenario maar hier onder een aan vulling van het geen wat ik eerder heb geschreven en deels over genomen .

  Het script voor de uittreding van Griekenland uit de emu, maar niet uit de EU, is door Bankfurt geschreven en omhelst door Wall Street. Vervolgens hebben ze akkoord gekregen van Washington en Berlijn. Jan Kees mag wat mediawerk opknappen, alles om een default te legitimeren.

  Waarom overlegt Lagarde pas in de tweede week van maart met de board over de IMF bijdrage, wetende dat Griekenland zonder akkoord op de 20e niet meer kan voldoen?

  Dan hebben ze nog wat tijd gekocht bij de landen als NL waar men thuis nog een akkoord moet krijgen.

  Kortweg genoeg hobbels op de weg om voorlopig nog geen uitvoering aan het akkoord te geven.

  Het scenario dat op 23 maart, na sluiten van de beurs, de 3 ratingagency’s allen Griekenland op D zetten en dat de banken dan sluiten vind ik waarschijnlijk.

  Dit zijn een paar punten die men heeft vast gelegd in het ESM verdrag.

  * Artikel 8: Het grondkapitaal bedraagt 700 miljard Euro. (al opgelopen tot 1200 !!!!!)

  * Artikel 9: De lidstaten verplichten zich zonder voorwaarden en onherroepelijk ieder gevraagd bedrag binnen 7 dagen beschikbaar te stellen van het E.S.M.

  * Artikel 10: De Raad v. Bestuur kan artikel 8 naar ieder gewenst niveau wijzigen.

  * Artikel 27: Het E.S.M. kan iedereen aanklagen, maar geniet zelf een absolute immuniteit, en zal zich voor geen enkel gerechtshof, of instantie, hoeven te verantwoorden. Dit geldt voor zowel landen als regeringen, bedrijven, fondsen en/of burgers. De activa van het E.S.M. zullen onvervreemdbaar eigendom blijven van het E.S.M. Beslaglegging of andere juridische actie’s en/of gerechtelijke uitspraken, worden door het E.S.M. als zodanig niet erkend en kunnen derhalve niet uitgevoerd worden.

  * Artikel 30: Bestuursleden, directeuren, personeel, alsmede hun vervangers, genieten juridische immuniteit voor alle werkzaamheden die zij verrichten voor het E.S.M

  Reinste vorm van DICTATUUR.

 • Andreas

  Beste Frits
  Als ik vind dat ik iemang onheus bejegend heb, zeg ik daar sorry voor. Dat zorgt ervoor dat er ook geen ,oud zeer, blijft hangen. Vooral omdat de laatste tijd er nogal wat onderlinge strubbelingen waren. En als mensen wijs op onheus gedrag, dien ik zelf het goede voorbeeld te geven.

 • temp242
 • temp242

  …n trekken ze tegen eind maart 2012 de stekker uit Fantasieland. Grootste nachtmerrie is natuurlijk dat Portugal, Spanje, Ierland en Italië vlug gaan volgen. Dan staat zowat heel zuid-Fantasieland in de fik. Trouwens het valt op dat het geweld in Spanje toeneemt, meer bepaald de brute agressie van ordetroepen tegenover het eigen volk. Dàt hebben we zelfs in Griekenland nog niet gezien.

 • temp242

  Pietje, jij bent wel héél erg optimistisch, de Grieken kunnen een paar jaar verder???
  Ik zou zeggen tegen juni 2012 staan ze daar weer voor zo’n vijftig/honderd miljard euro.
  Structureel is er namelijk geen jota veranderd, waarom zouden ze ook? Neen, als de Grieken het slim spelen én respect hebben voor hun eigen burgers da

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Fritz Re: valuta

  De valuta wetgeving is niet zo rechtlijnig :-)
  Je mag bijvoorbeeld best mensen in natura betalen (bv met goud, zilver, koper of olie etc). Maar je moet er wel belasting over betalen in de wettelijke valuta.

  Ik herinner mij van een tijdje terug dat er iemand in america zijn personeel met 1oz gouden munten betaalde. De opgedrukte waarde was 50 Dollar. En dus betaalde hij belasting over die 50 dollar ipv de waarde van de munt.
  Ik weet niet hoe dat ooit afgelopen is ….

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @sticky fingers
  “Ik dacht dat de fed in particuliere handen was.”

  In theorie klopt dat wel.
  Feitelijk echter lopen ze wel degelijk aan de leidraad van de regering. Zo worden alle winsten boven een bepaalde (laag) waarde aan de US treasury afgedragen.
  Ook krijgt de fed zijn mandaat van het congress, dat kan elk moment (ook in theorie) worden ingetrokken.
  Dus het is een privé organisatie, maar ze zijn niet onafhankelijk.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos Re: “hier alles over de komst en de val van bitcoin”

  Leuk artikel. Maar “rumors of my death have been greatly exaggerated” :-)
  Bitcoin is niet dood. Kosten op dit moment tussen de 4 en 5 dollar.
  En ik heb ook niet in het artikel gevonden dat bitcoins verboden zouden zijn in de USA.

  Ik wil echter niet in de rol van bitcoin fan gedrongen worden. Gewoon even iets rechtzetten, LOL.

  http://www.geekinheels.com/wp-content/uploads/2011/07/internet_argument_xkcd.png

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ pietje

  Voor zo’n slordige 500 miljoen mensen wel. Welkom op Planeet Rothschild.

 • Seppel

  We zijn goed bezig vandaag, fors in het groen !

 • pietje

  Dat alles opgelost gaat worden met een 3e WO daar heeft Gerard gelijk in.
  http://www.visionair.nl/wetenschap/oorlog-en-vrede/
  De vraag is alleen hoever men hier in zal gaan en wat voor wereld houden we over is deze dan nog wel leefbaar?

 • Zilverpaul

  @ sticky fingers

  klopt.

 • Edwin

  @RB
  Dat artikel heeft het over een atoom-energiecentrale. Een normale nucleaire energiecentrale is niet te gebruiken voor het maken van wapenniveau materiaal. Het opwerken is een bijzonder proces en moet in een speciale installatie worden gedaan. Zo’n soort installatie verberg je niet even. Ook niet in een groot land als Iran.
  Uit alle controles tot nu toe is gebleken dat Iran er niet over beschikt, dus geen BOEM.

 • sticky fingers

  @zilverpaul: de staat Amerika, of beter gezegd de FED

  Ik dacht dat de fed in particuliere handen was.

 • pietje

  Leuk verhaal zilverpaul.
  Maar je vergeet een ding voor dat zilver en goud omhoog gaan schieten.
  (waar ik ook van uit ga anders was ik niet op dit blog)
  Dan zal er volgens mij eerst nog een enorme correctie plaats vinden.
  Want de papieren handels bepaald nog steeds de prijs van zilver en goud en niet de fysieke handel en dit weet jij ook.
  Dus als de beursen in storten zullen de zilver en goud contracten hard mee gaan en
  De prijs zal hard onder uit gaan.

  DIT ZAL DAN DE LAATSTE MOGELIJKHEID ZIJN OM NOG GOEDKOOP BIJ TE KOPEN .

  Er zijn nog uitzonderingen zo wel positief en negatief het is maar hoe je het bekijkt.
  1 fysiek zilver en goud worden losgekoppeld van de papieren handel.
  2 de overheid converskeerd al het goud en zilver want lansbelang gaat voor!

 • sticky fingers

  @rien:Neemt niet weg dat die bron dan fout is :-)

  Ja dat zou heel goed kunnen. Ik heb xander ook niet heel hoog zitten en heb zeker geen zin om uit te zoeken wat hij wel en niet uit zijn bronnen gebruikt of weglaat.

 • pietje

  Van de redding van Griekenland komt niets terecht en Jan Kees de Jager en zijn collega’s weten dat. Bij hun vergaderstukken zat gisteravond een 10 pagina’s tellend memo dat gaat over de houdbaarheid van de schuld.
  http://blogs.telegraph.co.uk/finance/jeremywarner/100015089/eurozones-shocking-prescription-for-greece/
  Conclusie: het huidige steunpakket – nog eens 130 miljard – houdt de Grieken een paar jaar op de been, maar het is uitstel van executie. Nog voor het einde van het decennium zal het land weer bankroet dreigen te gaan en zullen er weer tientallen miljarden nodig zijn.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Mooi artikel. Maar nu weer even off-topic (hoewel alles in deze malle wereld van elkaar aan elkaar hangt). Hier een advertentie uit de zeventiger jaren die anno nu een hele pikante lading krijgt.

  Guess who’s building nuclear power plants?
  http://www.iranian.com/Pictory/2006/May/guess.html