Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Over dollars, euro’s, goud en zilver

21-02-2012 Zilverpaul

Hoera, de euro is gered! Met het tweede pakket aan steunmaatregelen wordt de drenkeling Griekenland wederom geholpen. Hoewel, de drenkeling laat men gewoon in het water dobberen, zodat u nu al op uw vingers kunt natellen dat over niet al te lange tijd een derde pakket aan steunmaatregelen nodig zal zijn.

Nu de euro al een tijdje onder druk staat door de perikelen in Griekenland, zou men bijna vergeten dat de dollar evenzeer aan waarde inboet. Behalve het feit dat steeds meer niet-westerse landen de dollar niet meer gebruiken voor hun onderlinge handel is ook een sterke daling zichtbaar in het aantal dollars wat als reserve wordt aangehouden door landen als China en Rusland.

Men weet daar immers welke kant het opgaat met de Westerse valuta; zo heeft Rusland vanaf oktober 2010 haar dollar-overschot afgebouwd van 176 miljard naar 88,4 miljard nu. Eenzelfde trend is zichtbaar in China, al ligt het tempo daar lager. Het afgelopen jaar heeft China 73 miljard dollar gedumpt, waardoor het nu nog de ongelukkige eigenaar is van 1100 miljard dollar. Wellicht zal men een deel van dat overschot gebruiken om delen van Europa op te kopen als door de verdere verslechtering van de economie in Europa onderdelen in de aanbieding komen te staan. Vergeet ook Hong Kong niet, wat een duit in het zakje deed door afgelopen jaar $29 miljard te dumpen.

Kortom, de dollar is met zijn zwanenzang bezig. En met de dollar ook de uitgeverij van deze groene papiertjes, de staat Amerika, of beter gezegd de FED. Ondertussen is de VS druk bezig met achterhoedegevechten om de status van de dollar als wereld-reservemunt overeind te houden, maar met een steeds slechter resultaat. Irak en Libië konden nog gestraft worden nadat men had aangegeven van de dollarbetalingen voor hun olie af te willen, maar de geest is nu definitief uit de fles. Sancties tegen Iran worden omzeild doordat Iran haar olie in de handel met India gaat omruilen tegen goud, hiermee het dollarsysteem een extra tik verkopend. Hiermee heeft India definitief de kant gekozen van China, zich teweer stellend tegen de fraude en insolventie van het Westerse banksysteem. Iran zelf mag trouwens van de Amerikanen geen gebruik meer maken van het Swift systeem, een codering tussen westerse banken die het mogelijk maakt internationaal geld aan elkaar over te boeken. Hiermee wil de VS Iran een zware slag toebrengen. Het gevolg zal echter zijn dat via onder meer Hong Kong de Iraanse olie toch zijn weg zal vinden, waardoor de rol van de dollar als wereldmunt steeds verder onder druk komt te staan.

Door de toenemende druk op het Westerse fiat geldsysteem kunnen de Westerse banken niets anders doen dan nog meer geld bij te drukken, hun onvermijdelijke val in de diepte hiermee nog even uitstellend. Het gevolg zal wel zijn dat de houders van Westerse valuta, c.q. de bevolking van Europa en Amerika, binnen niet lange tijd de trotse eigenaren zullen zijn van vrijwel waardeloos geworden papier.

Goud kopen

Het antwoord op dit alles zijn de edelmetalen, echt goud en echt zilver, goudbaren, gouden munten, goudstaaf of zilverbaar of zilveren munten. Daarom is de regering van de VS ook bezig om plannen te smeden tegen bezitters van goud en handelaren in goud. Volgens een contact van Jim Willie is de Amerikaanse overheid bezig met pogingen om goud- en zilverrekeningen van Amerikanen in het buitenland te bevriezen. Dat zal mogelijk gaan lukken in landen als Engeland en Zwitserland, maar niet bij rekeningen in de oosterse contreien, zoals bijvoorbeeld Hong Kong. En hiermee wordt weliswaar bereikt dat men een deel van de eigen Westerse bevolking van zijn goudbezit afhelpt, maar ook dat nog meer rijkdom naar het oosten zal vloeien. Het oosten zal zich immers niets aantrekken van de Westerse maatregelen die alleen en uitsluitend zijn gericht op de belangen van Amerika en de Westerse bankiers die hun failliete systeem overeind willen houden.

 **********

Beleggen in zilver

Ondertussen is de zilverproductie in de VS fors teruggevallen, en begint de zilverprijs tekenen te vertonen van een komende opwaartse beweging. Na de correctie van 48 % vorig jaar is zilver in 2012 al weer ruim 20 % gestegen, daarmee een stevige bodem neerleggend voor de volgende beweging naar hogere sferen. Is het tijd om te beleggen in zilver? Een zilverbaar bijvoorbeeld of toch gouden munten?

Maar hoe de korte termijn beweging van goud en zilver ook moge zijn; de val die zich aan het voltrekken is van de Westerse valuta laat geen andere conclusie toe dan dat goud en zilver zullen overblijven als eenheid van koopkracht. Dankzij de machinaties van de Westerse centrale banken kunt u nu nog voor een spotprijs zilver inslaan, maar dat zal naar men mag veronderstellen binnenkort opeens over zijn. Het zijn nu immers nog in verhouding enkelingen die goud en zilver inslaan als verzekering tegen de collaps van het Westers monetair systeem, maar met het verstrijken van de tijd en het verergeren van de symptomen zullen steeds meer mensen tot de conclusie komen dat de euro’s en dollars hun langste tijd gehad hebben. Wanneer dat omslagpunt bereikt wordt kan ik u niet vertellen, maar wel dat de stijging in beide edelmetalen ongehoord zal zijn. Hoe ik dat zo zeker weet?

Simpel; eerder zijn al geldsystemen omgevallen, maar nog nooit op wereldschaal. En het huidige geld wat op wereldschaal aanwezig is en in steeds sneller tempo wordt bijgedrukt zal dan ook in een opkomende paniek worden ingewisseld tegen het in verhouding zeldzame en waardevaste goud en zilver.

Als u daarbij bedenkt dat uitgaande van de werkelijk inflatie vanaf het loslaten van de goudstandaard in 1971 de zilverprijs al boven de $500 zou moeten koersen, en goud tegen de $9.000, en u krijgt enig idee wat ons te wachten staat. Naast het grote leed wat het gros van de westerse bevolking zal treffen zullen onder de weinige goed-geinformeerden fortuinen worden gemaakt, wat u in ieder geval financieel zal kunnen beschermen tegen de storm die over ons heen gaat komen.

Denk u nu ik koop goud?

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • greetjes

  @Henk

  heb net inderdaad gekeken. Ik kon me niet helemaal identificeren met de geïnterviewde personen. “De maatschappij, dat zijn wij” gaat hier duidelijk op: hoe je er in staat, zo wordt je ook bejegend. Kwestie van zelfreflectie. Ik sta er anders in naar mijn medemens in elk geval en maak gelukkig ook andere situaties mee.

  Morgen voor Tegenlicht om 20.25u op Ned 2 een vervolg van de VPRO op een eerdere uitzending over de merkwaardige en kostbare manouvres (schrijf ik dat goed?) van adviesbureau KPMG. Ook interessant.

 • Henk

  Nu op Ned 2 VPRO Thema: Kwaad bloed
  Adequate analyse van onze samenleving anno 2012 aan de hand van een aantal interviews.
  De geïnterviewden zijn niet ‘wakker’ in onze terminologie, maar het geeft volgens mij precies weer welke problemen in Nederland spelen.
  Helaas voor deze mensen hebben ze nog geen idee wat hun de komende jaren nog te wachten staat.

 • Henk

  Fininfo-be schreef:
  “Op wat olijfbomen en wat toerisme na hebben de Grieken ook niets.”

  En nog flink wat scheepvaart natuurlijk.
  Maar een levensvatbaar businessmodel voor Griekenland zie ik inderdaad ook niet zomaar gebeuren de komende jaren. Dat is de kern van het probleem, zonder inkomsten kun je geen schulden aflossen.

 • Nico

  Theo
  Graag gedaan ,er zijn gelukkig ook nog mensen in de bankiersector die hun verstand gebruiken,maar zijn meestal een roepende in de woestijn,je mag immers hun feestje niet verstoren.

 • PatDC

  Een failliet van de Griekse overheid is eigenlijk het beste dat het land kan overkomen.
  Faillissementen doen slechte bedrijven van de markt verdwijnen, maken productiemiddelen vrij, en schrijven verliezen die niet te recupereren vallen af. Die euro’s verdwijnen dan, vernietigd, en verhogen de koopkracht van de overblijvende.

 • Ethan
 • Theo

  NICO
  Bedankt voor je link
  Zeer de moeitewaard

  Dolf van den Brink over de Kondratieff-golf
  We zijn er nog lang niet, meent bijzonder hoogleraar Bank en Effectenbedrijf Dolf van den Brink. Pas over een jaar of tien zal het weer beter gaan. Dat leert Kondratieff ons.

 • Nico

  Edwin
  Ik zeg er ook bij ,als het waar is want internet is nou eenmaal een open riool
  waar iedereen wat in kan storten,maar het is wel zo dat dit al in amerika word toegepast
  bij mensen met bepaalde ziekten en het zou me niet verbazen dat het op grote schaal toegepast gaat worden in de nabije toekomst.

 • Edwin

  Hahaha implanteren van een chip. Als ze dat doordrukken in USA hebben ze direct een burgeroorlog.

  Je noemt dat trouwens “privacy”? Dat heeft helemaal niets te maken met privacy maar alles met je meest basic mensenrechten. Je trapt duidelijk in het PR-verhaal dat het alleen maar een privacyissue is en niet de meeste grove schending van jouw rechten.

 • greetjes

  Hiermee wordt ons de laatste vierkante millimeter “Lebensraum” ontnomen……………

 • greetjes
 • Edwin

  uitzending van VPRO is best aardig. Moet vaak hartelijk lachen om de meningen van economen als Matthijs Bouman (onder andere over goud). Volgens hem kunnen we beter wapens kopen dan goud…. ;-)

 • Nico

  De geimplanteerde chip opgenomen in de nieuwe gezondheidswet van de V.S, verplicht per 23 maart 2013
  als dit waar is ,is het gebeurt met onze privicy
  http://boinnk.nl/blog/28930/de-geimplanteerde-chip-opgenomen-in-de-nieuwe-gezondheidswet-van-de-v-s-verplicht-per-23-maart-2013/

 • greetjes

  VPRO’s goudzoekers in het licht van oktober 2010:

  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/997225-goud-is-hot

  ja hoor, graag zelfs! De vraag was; kan ik die Porsche of dat jacht ook met fysiek goud afrekenen?

  Wat is de VPRO toch een keigoeie omroep. Die doet nou es goeie dingen met ons geld. Prima investering: die VPRO!

 • Nico

  Doe de crisis-overlevingstest
  Nederlanders scoren het hoogst ter wereld op risicomijdend gedrag. We verzekeren zelfs massaal het enige wat zeker is: de dood. Aan de andere kant mijden we ook na te denken over wat te gaan doen als de crisis echt gaat toeslaan. Een groot risico! Hier een panklaar recept hoe te overleven mocht dat ooit gebeuren. Zeg nooit nooit.
  http://aadverbaast.wordpress.com/

 • Jullie

  $15,OOO,OOO,OOO,OOO FRAUD EXPOSED in UK House of Lords

  http://www.youtube.com/watch?v=oAK5xzEYq7I&feature=player_embedded#

 • greetjes

  @RB

  wat een ontluisterend stuk. Dit heeft de historie veranderd. Ik ben gen autoriteit op gebied van buitenlandse politiek, maar wel heel zeker van door media verdraaide berichtgeving over Poetin en Assad. Wat in Syrië gebeurt is het scenario van Libië all over again. Dat Poetin nog even blijft, lijkt me nu de beste oplossing om de politieke rust in de wereld te bewaren. Die Russen zijn niet gek.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  The Kill Switch Comes to the PC: Windows 8

  http://www.businessweek.com/magazine/the-kill-switch-comes-to-the-pc-02162012.html

  Hmm. Toch maar terug naar MS-DOS, denk ik.

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  De Grieken moet zulke zware besparingen doorvoeren dat hun economie niet competitief kán worden, maar waardeloos wordt. Er wordt niets gedaan aan de structurele problemen, er wordt niet geïnvesteerd in groeimogelijkheden, er wordt niets gedaan aan de werkloosheid. Hoe gaan de Grieken 8 jaar lang hun bbp doen groeien om dan uiteindelijk nog steeds meer schulden te hebben dan hun totale economie. Op wat olijfbomen en wat toerisme na hebben de Grieken ook niets. We hebben het probleem Griekenland onderschat luidt het na het akkoord. Het lijkt mij dat ze dat nog steeds doen. Dit epos heeft nog niet zijn laatste bedrijf bereikt. Ondertussen hebben de Europese banken in de laatste deal beklonken dat ze het Griekse goud in beslag mogen nemen. Handig toch!

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  Volkomen off-topic, maar waanzinnig interessant:

  What Really Happened in the “Yom Kippur” War?

  http://mycatbirdseat.com/2012/02/what-really-happened-in-the-yom-kippur-war/

  NB. Geschreven door een Israelische soldaat die destijds meevocht.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  The Colonization Begins: Germany May Send 160 Tax Collectors To Greece

  http://www.zerohedge.com/news/colonization-begins-germany-sends-160-tax-collectors-greece

  Kogelwerend vest al in de aankomsthal aandoen, zou ik zeggen.

 • Edwin

  Pietje,
  Gerard heeft op dezelfde vraag van je al eerder gereageerd. Even terrugbladeren….

 • Andreas

  Maria
  Ik kan wel een boek schrijven over wat ik met die boten en klanten heb meegemaakt. Bijna alles positief. Maar er waren klanten bij. Mijn vrouw deed meestal de verkoop. Ze was/is ook knapper dan mij. De boten stonden netjes opgesteld in de showroom en met prijskaartjes erop. Soms kwam er dan zo’n bijdehand die niet eens naar de boot keek, maar direct begon over torenhoge korting. En dan mijn vrouw. Meneer ik verkoop boten en geen korting. Draaide zich om en liep weg. En dan die meneer weer achter haar aan. Meestal verkocht ze hem dan ook nog.
  De produktieruimte was ernaast en als de bel ging was er een klant. Als het nu een mooie leuke vrouw was zei ik snel. Ik heb een klant. Was dat nu niet het geval. Dan zei ik tegen mijn vrouw of mijn compagnon. Er zijn klanten, hoor. En ik heb geen tijd. En dan schoten die alvast in de lach. We hebben echt enorm veel gelachen. Een mooie tijd.

 • pietje

  Gerard :Zoals verwacht (gehoopt) kregen we vandaag op zilver een zwarte doji. Dit staat boven de doorbraak van gisteren op zowel de weerstand als MA200.Dit is een loeisterk signaal! (verkooporders liggen vaak op die punten, waardoor je meestal een draai naar beneden krijgt)Je kunt er nu van op aan dat zilver omhoog wil, en gaat, de komende week. Een steile uptrent naar de 42,50 lijkt mij heel waarschijnlijk.

  516 Stemmen

  Gerard misschien begrijp ik je verkeerd maar je schrijft: dat het heel waarschijnlijk is dat zilver volgende week naar 42,50 dollar gaat of bedoelde je de komende weken.
  Zilver staat nu 35,41 dollar dit is een verschil van 7,09 dollar of wel 20,02%.
  Zo ver ik kan nagaan is er nog nooit zo stijging geweest in één week van 20 %.
  Dus ik vind je voorspeling een beetje voorbarig.

 • Andreas

  Maria
  Kijk, dat doet mij nu echt plezier. En nee, de opbergplaats was voor de PM van de klanten. Ik had een veeeeeeel grotere opbergplaats nodig. Maar inderdaad waren die boten zo goed mogelijk doordacht. Ze waren ook niet goedkoop. En dan hebben mensen recht op kwaliteit. Discussies over de prijs kon ik wel aan. Maar als de kwaliteit niet goed is en mensen komen terug kan ik wel ter plekke door de grond zakken. Maar natuurlijk ging er bij mij ook wel eens wat mis. En polyester is dan soms een rotmatriaal. Het verbergt namelijk in het begin de gebreken. En dan na ongeveer een jaar komt het tevoorschijn. En dan heb ik wel eens gelachen als een klant met zo’n kneus terugkwam. Helemaal in de houding voor een flinke discussie. Ik liep dan mee naar buiten naar de boot. Bekeek hem. En zei hier niets aan te kunnen doen. Dan keken ze me aan of ze water zagen branden. Dus de schade is voor ons en u doet niks. Neeeehheee, dat heb ik niet gezegd. Ik heb gezegd dat ik hier niets aan kan doen en bedoel daarmee dat u een nieuwe boot krijgt. En dan de opluchting en de lach die dan doorbrak. Geweldig. Ik hou nu eenmaal van geintjes en kan mijn gezicht goed in de plooi houden.

 • Edwin

  Laatste 9 minuten van deze vid gaat over de – zeer – bijzondere situatie van dump en koop transacties van afgelopen vrijdag. Goede uitleg voor degenen die geen toegang hebben tot de handelsgegevens van zilver.

  http://www.youtube.com/watch?v=SSYViRvMveA

 • Maria

  @Andreas,

  Onze eerste boot was een Rhea. Gekocht bij Omtzigt in Sassenheim.Jaren geleden!!!

  Leuke boot en was goed over nagedacht. Zat toen een afsluitbare kist in hetgeen bijna bij geen enkele boot voorkwam. Was al voor jouw PM”s om in te doen zeker.

 • high five

  OI zilvercontracten op de comex is gisteren opgelopen naar bijna 116.000 contracten.
  Het volume lag boven de 500 miljoen ounces.

  The total silver comex OI has finally broken from his narrow band width rising another 4871 contracts from
  111,003 to 115,874 contracts. This rise in silver comex OI is surely bothering our bankers as well as other details which I will point out. The February non delivery month saw its OI rise from 125 to 175 despite zero deliveries on Thursday and to boot zero deliveries on Friday. Some entity is badly in need of silver. First day notice on the March contract is the 29th of February. The OI for the front month fell from 24,966 to 21,393 which is quite normal. Late Tuesday night, we will get the intent on delivery notices and on Wednesday, I will get the first glimpse on what will stand in silver. Judging from the two previous non delivery months of January and February we may receive a 10 plus million oz of physical silver standing. The estimated volume on the silver comex was good at 72,380. The confirmed volume yesterday was huge at 102,616.
  http://harveyorgan.blogspot.com/

 • Henk

  Het enige dat mij niet bevalt aan zijn verhaal is dat hij pleit voor meer regulering, overheidsbemoeienis. Dat is fout, men moet verkeerd gealloceerd kapitaal in de markt gewoon laten defaulten. Dit vereist wel dat je geen TBTF financiële instellingen hebt.

 • Nico

  Dolf van den Brink over de Kondratieff-golf
  We zijn er nog lang niet, meent bijzonder hoogleraar Bank en Effectenbedrijf Dolf van den Brink. Pas over een jaar of tien zal het weer beter gaan. Dat leert Kondratieff ons.

  Vind ik nog behoorlijk optimistisch ,aan de andere kant hoop doet leven.
  http://managementscope.nl/magazine/artikel/617-dolf-van-den-brink-kondratieff

 • temp242
 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  … en die malle Gollum… eh… Van Rompuy van jullie wil zich ook nog eens herkiesbaar stellen. Eerlijk waar, ik heb nog nooit zo’n enge Belg gezien. Had die niet even uit voorzorg een half uur in de frituur gemoeten voordat jullie ‘m naar de EU exporteerden?

 • temp242

  Volgens Kees gingen we VET verdienen aan Griekenland!
  Niet dus!
  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3202504/2012/02/25/De-Jager-Minder-rente-op-Griekse-leningen.dhtml

  Voor alle duidelijkheid, we hadden in België ook zo een zot, die stelde dat we geld gingen verdienen aan het redden van Dexia. Straks kunnen ze(lees de burgers) de 45 miljard euro staatsteun op tafel gaan leggen. Onze landen worden bestuurd door geestesgestoorden.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  How the Fall of Greece Affects YOU – No Matter Where You Are

  http://www.youtube.com/watch?v=jF9uB9JCSgY&feature=player_embedded

 • Andreas

  Theo
  Inderdaad ben ik benieuwd hoe het daar met edelmetalen is. Misschien is het daar wel veeeeel goedkoper. En kan ik het mooi naar jullie opsturen. Rolf straks werkeloos, haha geintje hoor Rolf.

 • Andreas

  Ik heb de baan nog niet, maar wel goede hoop. En mensen scholen en dingen bijbrengen is gewoon mooi werk. En ik kan daar zelf ook nog het nodige leren. Daar werken ze weer met andere matrialen als rubber en siliconen. En wat ze daar van maken is echt ongelofelijk. Ik zie het ook helemaal zitten. Joris Driepinter in de tropen.

 • greetjes

  Voor wie nog niet getekend heeft TEGEN het ESM verdrag:

  http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag

  doe jullie best!

 • greetjes

  Ja succes Andreas, van harte gegund!

 • Theo

  Andreas

  Niet te snel happen.En uitbetalen in silvermunten :)
  Lijkt me een monsteruitdaging.
  Heb ook nog even op die web-site van die graantanks gekeken en dat zag er zeer goed uit.
  gr.Theo
  en hoop dat het wat wordt.

 • Andreas

  Gordijnen
  Een relatie die ook in de polyester werkte maar nu 65 is kwam met die baan. Hij is daar 3 weken geweest om wat problemen op te lossen. Voordat hij heen ging sprak ik hem. Hoorde hem aan en zei eigenlijk met een grapje. Kijk effe of het wat voor mij is. Ja, zei die man, want ik ben te oud om daar lang te blijven. Ik ben een jaar geleden ook bezig geweest op Timor met graantanken en heb op Timor mijn eigen web-site. Die heb ik mee gegeven en 4 dagen later had ik de eerste verzoeken om meer informatie. En een sms of ik zin had in een baan daar. Van de week kwam die man weer terug en vertelde. Ze zoeken iemand die het personeel wil scholen, nieuwe produkten wil ontwikkelen, klanten wil zoeken en bezoeken en.. Medeeigenaar wil worden. En begin Maart komt de directeur naar Nederland. Ze zoeken een avonturier maar geen halfbakken gelukszoeker. Daar hebben ze er al 4 van gehad. Nu heb ik al ervaring opgedaan op Java en dat ging goed, dus.. Als dat geen mooie kans is weet ik het ook niet meer. En het bedrijf heeft een Nederlands-Belgische directie. Het bedrijf is 18000 m2 met tussen de 200 en 500 personeelsleden. Dat wisselt nogal. Je begrijpt dat ik sta te popelen.

 • Andreas

  Maria
  Hier komt een lijstje. Rhea toer en visboten, enkhuizer sloepen, Jan van Gent motorsloepen van 10 meter. 11 meter patroulle catamarans, victoire zeiljachten tot 15 meter. Crew-tenders van 11 meter. Dus een divers lijstje. En ook nog een aantal RIB’s. De hele snelle jongens dus met een top van 125 km per uur. Behalve de Rhea’s bouwde ik de boten casco en maakte de klant ze af. Rhea is helemaal van mijn hand. Dus ontwerp ook. Dat was leuk. Iets nieuws bedenken en maken. En die boten worden nu gebouwd bij mijn broer. Door mij nog steeds. Kijk maar op Rhea .nl.

 • gordijnen

  @Andreas

  Zou mooi zijn, als je die baan krijgt, op de philipijnen.

  Je hebt toch ook al een aanbod van z’n droombaan in Vietnam?

  Welke specialist is bereid om naar Azie te verhuizen?

  Succes

  RTL5 even kijken

 • Maria

  @Andreas

  Welke boten heeft u gebouwd?
  Grote of kleine – sloepjes soms?

 • gordijnen

  @Andreas

  Als je niks hebt te verliezen, kan je dus alleen maar winnen. Als ik advies mag geven. Razendsnel denken is natuurlijk mooi meegenomen. Ik zag het meestal als een spel. Bijv. dammen. Soms een verkeerde slag en de volgende slagen moet je verlies steeds nemen.

  Het gaat om het goede ritme of de timing.

  Dat miezerige mannetje, daar geloof ik niks van. Sorry. Is niet mogelijk.

  Wat ook wel eens kan helpen een briefje extra tussenvoegen en in de volgende brief naar verwijzen.

  Altijd makkelijk wat extra bewijslast toevoegen aan het dossier voor de rechter.

  Hier kan je dan altijd naar verwijzen bij een rechtzaak. Van de tegenpartij geleerd.

  Eerlijk is eerlijk, maar er zijn soms grenzen. Voor de duidelijkheid ik zal niemand benadelen.

 • Andreas

  RB
  Je snapt hem helemaal. Zo denk ik er ook over. Maar mijn baan op de Filipijnen komt ook dichterbij. Dat is ook mede de reden waarom ik er nu zo achteraan zit. Ik wil niet dat mijn vrouw straks puin kan gaan ruimen. En die baan op de filipijnen is echt prachtig. Ze maken daar echt de mooiste dingen. Fantasiefiguren voor attractieparken en zo. Echt prachtig. Als ik de baan krijg zet ik het website adres wel even op het blog.

 • http://eindspel.forum2go.nl/ RB

  @ Andreas

  Weer voor hem gaan werken? Ik zou daar nu zeker nog niet afwijzend op reageren. Hou hem maar een wortel voor. Maar eerst je geld binnenhalen en vanaf dat punt verder werken aan de relatie – met uiteraard hele duidelijke schriftelijke afspraken over betaalmomenten.

 • Andreas

  Gordijnen
  Het spel wat ik speel is juist dat ik niets meer te verliezen heb. Daarmee geef ik hun de indruk de kat in het nauw te zijn die rare sprongen maakt. Maar wat zal zo’n beer van een kerel denken? Vraag ik me af. Afgedroogd worden door zo’n miezerig mannetje met een brilletje.
  Ik kan gelukkig goed verwoorden wat ik bedoel. En denk razendsnel. Dus men heeft ook zeer snel antwoord. Maar het is echt een zenuwenoorlog. Dat geef ik eerlijk toe. Ik zal ook blij zijn als het achter de rug is.

 • gordijnen

  @Andreas

  Ik vind het altijd leuk om te lezen, waar je mee bezig bent. Ik herken veel van jou in mijzelf. Ook altijd, schriftelijk, moeten vechten voor mijn gelijk. Gelukkig even niet meer. Geeft altijd veel voldoening. Ons voordeel is altijd dat wij klein zijn en dat wij echt iets te verliezen hebben. Ik kan nog steeds hard lachen om die advocaat, met de aardappel in de keel, die dacht dat hij een zaak onder handen had. Ik heb hem met gelijke munt terugbetaald. Hij heeft veel zaken onder zich, dus kletst soms uit zijn nek. Ik wens je veel succes en vooral goede valkuilen inbouwen. Het gaat ons om rechtvaardigheid. Hun gaat het alleen om hun eigen gelijk. Gelijk hebben en krijgen zijn echt twee verschillende zaken.

 • Andreas

  RB
  Daarom doe ik alles per mail. Ik ben nu al uitgenodigd voor een goed gesprek. Dat moest ik maar niet doen. Nu ligt alles vast. Komen er ook geen misverstanden. Daarnaast is die vent 205 cm groot. En dan zijn mijn armen misschien niet lang genoeg. Maar ik ken mezelf. Als dat uit de hand loopt met praten vlieg ik hem toch aan. En ik ben zo allemachtig kwaad en opgefokt dat de kans daarop heel groot is. Dus maar niet heengaan. Maar ik heb uit een andere bron vernomen dat hij wil dat ik weer voor hem ga werken. Degene die nu boten voor hem bouwt heeft er net zo veel verstand van als een koe van warm eten. Hoe achterlijk kan een mens zijn?

 • Tallix

  @greetjes

  Als je na de crisis je goud of zilver weer gaat inleveren…bv. na het drukken van nieuw palliatief geld, dan ga je er helaas niet de geldende koers voor terug krijgen. Nederland is op dat moment namelijk erg arm geworden. Het is slim om je edelmetalen te besteden aan bv. een huis…welke je dan in baar goud goud/zilver afrekent.
  Bedenk ook dat een nieuwe munt niet altijd aanslaat bij de bevolking, omdat er in tijden van crisis en (hyper)inflatie(welke er 100% zeker zal gaan komen), zo enorm veel wantrouwen gaat ontstaan in gewoon geld. Dus wissel niet direct alles om voor de nieuwe valuta…maar wacht het even af…tot het nieuwe papiergeld echt staat als een huis, en ga dan pas inwisselen.