Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Over ETF’s , edelmetalen en het Verre Oosten

13-04-2011 Zilverpaul

Een veelgebruikte manier om in edelmetalen te beleggen zijn de zgn. ETF’s. Een ETF staat voor Exchange Traded Fund, waarbij u voorgehouden wordt dat u met de aankoop van aandelen ( zgn. i-shares) van het desbetreffende ETF bijvoorbeeld de goud- of zilverprijs volgt. Grote spelers zijn op dit gebied het GLD fonds van HSBC en het SLV fonds van JP Morgan.

Een werkelijk uitstekend artikel over ETF’s die u moet lezen als u in deze vorm belegd bent of wilt gaan beleggen vindt u hier.

Hoewel het geen makkelijke kost is, geeft het duidelijk de grote risico’s weer wat er met uw belegging kan gaan gebeuren wanneer de marktomstandigheden veranderen.

Vaste lezers van de site van Harvey Organ zal het misschien al wel zijn opgevallen, maar het SLV fonds kan zo maar een kleine 6 miljoen ounces zilver aan hun reserves toevoegen, en dat in een periode dat de Canadese Mint haar productie moet staken vanwege een zilvertekort en het Sprott fonds nauwelijks aan zilver kan komen. Het riekt naar iets, en het riekt niet fris.

Op ETF gebied is meer vermeldenswaard: HSBC (the Hongkong & Sjanghai Banking Corp), de uitgever van het ETF fonds GLD wat de goudprijs volgt, gaat hoogstwaarschijnlijk London na 19 jaar verlaten om zich te gaan vestigen in Hong Kong. Het goud wat HSBC beheert in het kader van het GLD fonds is erg gewild door zowel de COMEX, die onder druk staat, als ook door de Chinese overheid en staatsfondsen die er alles aan doen om het goud binnenboord te halen. Om te weten waar het met de economie naar toe gaat: follow the big money! Ook hier is weer duidelijk waar zich in de nabije toekomst het machtscentrum gaat vestigen van de wereldeconomie.

China heeft trouwens in de eerste twee maanden van 2011 200 ton goud ingeslagen. Dit getal is enorm, als u in aanmerking neemt dat in de eerste 10 maanden van 2010 China in totaal 209 ton goud heeft geïmporteerd.. Als China in dit tempo doorgaat consumeert het dit jaar de helft van de totale wereldwijde goudproductie.

In vergelijking: Amerika bezit officieel 8113,5 ton goud, opgeslagen in Fort Knox. Waarschijnlijk bestaat dit goud uit het zgn. Deep Storage goud, waarmee bedoeld wordt goud wat zich nog verborgen in de aardkorst bevindt op Amerikaans grondgebied. De grap doet dan ook al lang de ronde dat de bewaking voor Fort Knox er niet staat om het goud te bewaken, maar om er voor te zorgen dat niemand ziet dat er niets meer in de kluizen ligt. Fort Nix dus.

Ook de vraag naar zilver is enorm in China, zo heeft de ICBC (Industrial & Commercial Bank of China) alleen al in januari 13 ton zilver verkocht vergeleken met de hele verkoop in 2010 van 33 ton!

In India zijn door de overheid zilveren munten in omloop gebracht, bedoeld voor dagelijks gebruik. Wellicht is dit een eerste stap in het vervangen van de Rupee door goud en zilver. Op zich zou dat ook niet zo vreemd zijn, omdat India nu al de olie uit Iran betaald met goud en Rupees, en omdat de handel tussen China en India binnenkort ook in Yuan gaat plaats vinden. Zo wordt geleidelijk het papieren systeem in het nieuwe economisch machtscentrum vervangen door goud en zilver.

Vooralsnog lijkt het erop dat de correctie in de goud- en zilverprijs beperkt blijft en dat er in feite sprake is van een consolidatie, wat uiteindelijk alleen maar een teken is van een stabiele opgaande beweging. Mocht de prijs van goud en zilver zich namelijk zonder tussentijdse correcties of rustpauzes als een streep naar boven bewegen, zou dit kunnen eindigen in een uitputting.

Voorlopig hoeven we daar echter niet bang voor te zijn. Daarvoor zijn de fundamentele ontwikkelingen in het westerse monetaire systeem veel te beroerd. De patiënt is namelijk al overleden, de familie wordt verteld dat de patiënt aan de beterende hand is en alleen de Chinese en Indiase schoonmakers in het ziekenhuis weten wel beter.

Dat goud en zilver nog lang niet uitgeput zijn moge blijken uit onderstaande grafieken van de zgn. Open Interest. Goud bevindt zich op de bodem van het opgaande kanaal, en zilver heeft ook nog lang niet zijn toppen bereikt. Kortom, alle ruimte voor een verdere stijging.

In Japan wordt de nucleaire ramp nu officieel ingeschaald op het hoogste niveau, te vergelijken met wat gebeurd is in Tsjernobyl. Ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik vind het onbegrijpelijk dat de Japanse regering niet ingrijpt door de hele boel te bedekken met beton met borium. Japan, een klein en dichtbevolkt land loopt mijn inziens enorme risico’s zowel op het gebied van de directe volksgezondheid (straling en besmetting), maar nog grotere risico’s op het gebied van besmetting van voedselproducerende gebieden. Om verder nog maar te zwijgen van de besmetting die in Amerika meetbaar wordt en de effecten die het hele gebeuren gaat hebben op de wereldeconomie. Zie dit artikel en dit bericht op Zerohedge.

Je kan niet zeggen dat het saai is op het wereldtoneel.

Met dank aan Rich van de Scarborough Bullion desk en Jim Willie’s Hattrick letter.

Zilverpaul

silverstocks.nl

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Beste High Five, laat ze maar met z’n allen zonnepaneeltjes kopen hé!

  @temp242
  zeker, alleen China al heeft zo veel nodig om hun plannen uit te voeren.

 • RB

  Goedenacht, zuiderbuur. ;-)

 • temp242

  Welterusten, RB en de anderen (afwezigen).

 • RB

  @ temp242

  Hahahahahahahahaha… eh… ik bedoel trolololololololololololo. LOL! ;-)

 • temp242

  Nog honderd postings te gaan en we krijgen een nieuw artikel!!!

 • temp242

  Dank je wel hé RB, ik zit verdorie al bijna twintig minuten met mr. Trololololololo in mijn kop en hij wil er niet meer uit!!!

 • RB

  @ temp242 & greetjes

  Graham Parker & The Rumour – Don’t Ask Me Questions
  http://www.youtube.com/watch?v=ampD5ficSqg

  Eén van de mooiste nummers die ik ken. Play it loud!

 • temp242

  Ja Greetjes, RB en ondergetekende zijn ons zo een beetje aan ’t uistloven om wat pit te brengen, want ze zijn met zijn alleen aan ’t Feel -Gooden? En bij posting nr.300 schiet Onze Zilverpaul weer in actie met zijn briljant schrijfwerk.

 • greetjes

  melig maar wel humor ;-)

 • temp242

  OK RB komt wel even voor elkaar,
  Wil je even met deze meezingen?
  Is een makkie hoor.
  MVG.
  http://youtu.be/vLCIz9C4Nl0

 • greetjes

  @temp242
  hihihi, moet ik nou naar je link toe en wil ik dat wel?

 • RB

  @ temp242

  Wow, Will Tura, m’n alltime favorite. Nou, dan moet ik wel iets terug doen. Eh… weet je wat, voor jou heb ik Mr. Trololololo: http://www.youtube.com/watch?v=xUlw4NT08Ds&NR=1

  (en ja, je mag meezingen ;-) )

 • temp242

  OK, Greetjes hij was ook speciaal voor jou.

 • greetjes

  Schatjes, er zijn andere fora voor jullie ontluikende liefdesrelatie ;-)

 • temp242

  Ja RB ik voel me hérboren!
  Daarom deze s p e c i a a l voor jou:

  http://youtu.be/R0DmpOuWpUY

 • RB

  … en de originele versie:

  Love lost in love: http://www.youtube.com/watch?v=RiCcX7xkgcg

 • RB

  @ temp242

  Leuk he, dat je nu kunt linken. Man, een hele wereld gaat voor je open. ;-)

  Hier nog een link naar die geweldige band die jullie in Belgie hebben: Triggerfinger!

  Love lost in love (acoustisch): http://www.youtube.com/watch?v=dg3pPv_aIhw

 • greetjes

  @RB
  RB, abonneer je op de gratis nieuwsbrieven van http://www.FutureMoneyTrends.com en http://www.Inflation.us. Die geven goed onderbouwd tips voor aandelen in mijnen, geven aan hoeveel ze er zelf kopen en koppelen terug hoe het met de geadviseerde aandelen verder is gegaan. Dan kun je altijd nog kopen via de sites die Zilverpaul noemde. Ik doe er zelf niets mee (failliet, kan/mag niks) maar zie wel dat zij hele bonafide adviezen geven met achtergrondverhalen. Ik hoop dat je er iets aan hebt. N.B. Op beide sites staan ook hele goede videos en blogs over zilver en manipulatie door de elite. Voor de liefhebbers dan.

 • greetjes

  Peter330 :Ik lees hier veel over als het crisis wordt dan dit en dan dat, ik hoop dat jullie allemaal helijk hebben. Ik heb er ook ‘voldoende’ ingeslagen, onze lieve muntjes. Maar mag ik er eens voorzichtig op wijzen dat wanneer ik naar de grafieken kijk van zilver in het verleden, er tijdens de crisis van de jaren 30, het zilver de laagste prijs heeft gehad ooit! Begrijp ik dan goed dat er tijdens de vorige crisis helemaal geen reactie van het zilver was? Als ik goed kijk zie ik zelfs een koers van $ 1,00 per oz. Dit geeft me nog niet echt een gevoel van ‘laat de crisis maar komen’.

  Zilver werd toen nog niet voor industriële doeleinden gebruikt. Als voor de industriële toepassing een andere grondstof wordt gevonden (koolstof, koper?) dan is de kans mi groter dat de prijs aanzienlijk daalt. Verkoopmomentje dus.

 • temp242

  En nu een beetje ENERGY!

  http://youtu.be/zJ5XoV5diAg

 • Piet3

  @temp:
  Ik begrijp je wantrouwen richting de overheid (die heb nl zelf ook) maar in mijn werk voor de overheid kom ik toch nog veel knulligheid tegen op lokaal niveau(lees gemeente, provincie en waterschappen). Hiermee bedoel ik dat veel dingen op een niveau van nog steeds 20 jaar geleden zijn en redelijk onpersoonlijk en afstandelijk. Op landelijk en europees niveau kan ik niet meepraten en ben erg sceptisch en wantrouwend over dit niveau. De controlemogelijkheden van belasting en andere instellingen baart mij veel zorgen. Ze zullen mij niet voor mijn paar kilo achtervolgen en ben daar ook niet bang voor. Je moet maar zo denken dat het in Nederland middelmatigheid troef is. Mocht je anders denken en boven het maaiveld uitkomen dan word je gekortwiekt.

 • temp242

  Beste Hiker, respect voor wie je bent en wat je doet. Biezonder wijs van je om je vrouw te motiveren, je vrouw gaat het zich niet beklagen en jij ook, maar dat wist je, anders begon je er niet aan. Respect!

 • RB

  zulverpaul = zilverpaul (excuus ;-) )

 • RB

  @ zulverpaul

  Dank je voor de snelle reactie op de vraag over aandelen edelmetaalmijnen. Ik wil me daar toch eens in gaan verdiepen, ook al omdat wij nogal eenzijdig alleen in fysiek zilver en goud investeren. Waar moet ik op letten met die mijnaandelen en heb je tips? Of is het gewoon het beste flink te spreiden en van alles wat te kopen? En hoe kom je dan aan namen/plaatsen?

  Uiteraard zijn tips van anderen ook van harte welkom.

 • Hiker

  @temp242 en X. Begrijpelijke reacties. Als je niet wilt reageren moet je dat niet doen. Ik blijf ook graag anoniem en in Nederland loop je niet te koop wat je op de bank hebt staan. Ik zelf had echter toen ik een paar jaar geleden begon met het kopen van Zilver het idee dat ik de enige in de wereld was en twijfelde of ik op het juiste spoor zat.

  Wellicht helpt een kleine beetje openheid onderling voor anderen -die overwegen voor het eerst Zilver te kopen, of meer zilver te kopen-zich te spiegelen aan forum bezoekers in vergelijkbare situaties. In mijn situatie heeft het even geduurd voor mijn partner het een goed idee vond dat spaargeld naar munten ging, ipv een nieuwe auto.

  Ik hoop dat het helpt, maar als je niet wilt reageren dan kan ik dat zeker respecteren.

 • temp242

  Beste High Five, laat ze maar met z’n allen zonnepaneeltjes kopen hé!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Het is wel leuk om te filosoferen maar niemand weet eigenlijk wat we krijgen. deflatie of hyperinflatie. Ik verwacht een steeds grotere inflatie en dan wordt de situatie zo slecht dat de mensen de oplossing met de wereld munt accepteren. Als de mensen die niet accepteren implodeert het bankwezen en de maatschappij zo schetsen ze de situatie voor. De nieuwe munt moet wel op iets gebaseerd zijn en dan kiezen ze daarvoor goud.
  Maar ik ben niet bang voor mijn zilver. Zilver is altijd een betaal middel geweest en nu weer. De vraag naar en de toepassingen voor zilver groeien alleen maar in de wereld. Over 7 jaar schreeuwt de wereld om zilver.
  Ik weet wel dat zilver er lekker bij ligt op dit moment :-).
  Prettige avond allemaal.

 • x

  @Hiker

  Je mag veel van me weten, beantwoord deze vraag met veel plezier op hobby forum’s of me hyves profiel. Echter is dit niet gepast op een blog zoals hier naar mijn mening. VaderStaat kan meelezen wat ze willen terug lezen wat ze willen wanneer ze willen. Tevens de vraag naar het aantal Oz tja wie gaat er nu vertellen wat hij of zij bezit? wat er thuis ligt? of in de tuin onder de grasmat? De vraag die ik wil beantwoorden is dat ik 20 jaar jong ben. En ik veel te weinig verdien voor de werkzaamheden die ik verricht.

  Denk dat weinig mensen zich verder geroepen voelen om op de vragen verder uitgebreid te antwoorden.

 • temp242

  Beste High Five, ik krijg dagelijks méér en méér bevestigingen uit mijn omgeving die meldenb dat Japan een zéééér grote kapitaalvlucht uit Amerika én Europa aan het voorbereiden is ten behoeve van de opbouw van hun verwoeste economie. Dat gaat een kernexplosie geven in de financiële wereld, vooral Londen zou hier enorm hard getroffen in worden.

 • Piet3

  @Hiker
  30-40, modaal vanwege mijn ex, HBO, eigen woning, loondienst, < 500 oz
  En inderdaad in mijn omgeving allerlei mensen die zeggen: "Het zal mijn tijd wel duren", "zo'n vaart zal het niet lopen" en raar opkijken als je aangeeft dat je bv een kilo fysiek zilver hebt.

 • temp242

  Ja hoor Hiker, we gaan onze privé even voor jou te grabbel gooien zeker?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik hoorde Bob Chapman nog even. Hij verwacht dat QE3 een zekerheid is. Japan koopt geen staatsobligaties van amerika omdat ze het geld zelf nodig hebben. Chinezen gaan de staats obligaties eerder verkopen dan dat ze nog kopen. De BRIC landen willen van de dollar af. Bernanke koopt nu al 70% van de staatsobligaties, hij zal alleen nog maar meer moeten kopen.

 • Hiker

  ik ben benieuwd naar het type mens dat hier op deze site zit te bloggen en zilver koopt. Ik ben gevoelsmatig de enige in mijn omgeving die zich überhaupt zorgen maakt en probeert voor te breiden, maar heb altijd wel de behoefte om te weten dat ik niet de enige ben. Een beetje annoniem vind ik wel prettig, maar spiegel met graag een beetje aan gelijk gestemden.

  Vandaar een voorstel voor een kleine enquette: Wat doen jullie zoals, qua inkomen, leeftijd, gezinssamen stelling en opleidingsnivo?

  – Leeftijd: tot 30, 30-40, 40-50, 50-65, 65+
  – Inkomen: minder dan modaal, Modaal tot 2 x Modaal, 2 tot 4 x Modaal: meer dan 4 x modaal
  – Gezinsamenstelling: alleenstaand, gehuwd zonder kinderen, gehuwd met kinderen.
  – Eigenwoning: Ja/Nee
  – Opleiding: alleen Lagere school, alleen middelbare school, MBO, HBO, WO
  – Werkzaam: zelfstandig/werkloos/pensioen/loondienst
  – Bezit zilver: Nog geen zilver, < 50 oz, <100 oz, <250 oz, <500 oz, <1000oz, <2500 oz, 5000oz

  Ik zal zelf het goede voorbeeld geven: 30-40 jaar, meer dan 4 x modaal, Gehuwd met kinderen, eigen woning en HBO opleiding en in loon dienst. Ik bezit <1000oz

  Wie volgt?

 • x

  @high five

  Als ik al een huis wilde nu, Krijg er geen Hypotheek krijg ik niet te laag inkomen! Huren kan ik niet omdat ik onderaan de lijst sta en waarschijnlijk nog aantal jaar moet wachten. Hoop ooit van me zilver een huisje te kunnen kopen!

  Wie weet

 • temp242

  Beste High Five, thanks, alhoewel ik niet denk dat het in Nederland en België zo’n vaart gaat lopen als bijvoorbeeld Ierland en Spanje.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Beste High Five, dat denkt ik ook wel, de dag als officieel alles ineenstort en ze de bevolking oproepen om vooral kalm te blijven, tja dan zul je de eerste dagen géén gram goud en zilver kunnen inslaan, en de volgende dagen kan je ze gaan kopen aan een veelvoud van de prijs voor de officiele instorting.
  Graag je visie waar je naartoe gaat inzake vastgoed bij een ineenstorting, volgens mij is vastgoed altijd waardevast. Ik geloof die praatjes van ineengestorte vastgoedprijzen bij een ineenstorting hoegenaamd niet.

  Ik denk wel dat vastgoed in Nederland/België een bubbel is. Tov goud en zilver zal het vastgoed behoorlijk zakken. Vastgoed is vanaf 1982 omhoog gegaan, bijna 26 jaar.
  Vastgoed heeft enorm geprofiteerd van het gemakkelijke krediet, de lage rente, zowat volledige werkgelegenheid (dubbele inkomens) en in Nederland de hypotheekrente aftrek.
  Nu krijgen we het volgende. Rente gaat omhoog, wordt moeilijker om krediet te krijgen, werkeloosheid zal toenemen en je zal zien dat ze op het slechtst van de markt ook nog de hypotheek rente aftrek afschaffen.
  Net zo als er nu een regerings plan was om de btw op voedsel op te voeren, nu de voedselprijzen zo hoog zijn.
  http://nos.nl/artikel/232994-inkomstenbelasting-omlaagbtw-hoger.html

  Iedereen die nog een huis moet kopen raad ik aan om nog even te wachten

 • PatDC

  Dat tijens (hyper)inflatie alle prijzen stijgen is niet waar.
  Grossomodo kun je alle producten in twee categoriën indelen:
  – de producten waarvoor veel werd geleend zullen sterk dalen in prijs (want ze waren door de grotere vraag/zelfde aanbod overgewaardeeld)
  – de producten die de opportuniteitskosten droegen van de bovenstaande. Dat zijn voornamelijk de basisproducten, die iedereen nodig heeft en niet zonder kan. Deze zullen sterk stijgen in prijs.
  Deflatie is trouwens eigenlijk een herstel tot prijzen conform de markt. De artificiele vraag veroorzaakt door de centrale planners valt weg.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Peter330 Sterker nog. In 1930 zakte de zilverprijs naar 25,75 dollarcent an ounce
  http://cowles.econ.yale.edu/P/cm/m04/m04-16.pdf
  hehehe. Daar zit ik dan met mijn zilver. hmmm….
  Ik weet het antwoord zo even niet.
  Ik verwacht toch hyperinflatie als het vertrouwen in het papier afneemt. Zilver is wel een goede bescherming tegen inflatie.

 • Piet3

  Mijn zilver zal ook richting de hypotheekverstrekker verdwijnen. Maar in de tussentijd zal mijn loon niet stijgen, de prijzen daarentegen wel en de rente zal ik over enkele jaren ok weer vast moeten zetten tegen een dan hoogstwaarschijnlijk hogere rente. Maar volgens mij zal de inflatie in Europa groot worden maar hyperinflatie á la Frankrijk pre revolutie in de 18e eeuw en in de Weimar acht ik iets kleiner in Europa dan in Amerika en (volgens Kees de Kort) China. Volgens Contratieff zal na de winter met (hyper)inflatie een deflatie volgen en ook in een fiat geldsysteem.

 • Hiker

  De grap is denk ik de volgende: tijdens (hyper) inflatie wordt alles duurder.
  Dus met dezelfde 2 euro waarvoor je nu een brood kunt kopen, kun je over twee jaar nog maar een halfje kopen. In dezelfde tijd verdubbelt je zilveren spaarpot. Ofwel koopkracht blijft behouden.
  Rijk ben je nog steeds niet.
  Echter als je schulden hebt (ik zelf Hypotheek) halveert je schuld in Zilverwaarde ook.
  Mijn zilveren potje gaat tzt rechtstreeks naar de hypotheek verstrekker, waarbij mijn veel te duur gekochte huis (paar jaar geleden gekocht op de top van de markt) weer wat tot normale proporties wordt terug gedrongen!

 • Piet3

  Hopelijk kan iemand me helpen met het volgende: als landen zoals Ierland en Griekenland gaan afstempelen dan betekend dit toch dat de beschikbare geldvoorraad kleiner wordt, de pensioenen verdampen deels omdat ze het geld niet terugkrijgen en via de regering wordt de staatsschuld groter omdat we garant staan. Dit is dan deflatie. Moeten we op dat moment (minder geld beschikbaar) ons zilver verkopen of net daarvoor?

 • zilverpaul

  @ RB
  Binck kan. Ik ben zelf gecharmeerd van Interactive Brokers, waar ook nederlandstalige versies van zijn als Lynx en Today brokers.

 • seppel

  @RB
  Misschien een abonnementje nemen bij Zilverpaul ????

 • RB

  @ zilverpaul

  Wat is de beste manier om te beleggen in aandelen goud- en zilvermijnen? Via bijv. Binckbank? Kun je eens wat tips geven?

 • Peter330

  helijk is gelijk, sorry.

 • Peter330

  Ik lees hier veel over als het crisis wordt dan dit en dan dat, ik hoop dat jullie allemaal helijk hebben. Ik heb er ook ‘voldoende’ ingeslagen, onze lieve muntjes. Maar mag ik er eens voorzichtig op wijzen dat wanneer ik naar de grafieken kijk van zilver in het verleden, er tijdens de crisis van de jaren 30, het zilver de laagste prijs heeft gehad ooit! Begrijp ik dan goed dat er tijdens de vorige crisis helemaal geen reactie van het zilver was? Als ik goed kijk zie ik zelfs een koers van $ 1,00 per oz. Dit geeft me nog niet echt een gevoel van ‘laat de crisis maar komen’.

 • zilverpaul

  @ high five

  Zeker, nationalisatie is een van de risico’s van het beleggen in mijnaandelen. Dit valt voor een deel op te vangen door je portefeuille goed te spreiden over de verschillende landen.
  Waarom ik, naast het bezit in fysiek, beleg in aandelen in goud-en zilvermijnen?
  Omdat naar mijn idee de rendementen hiervan ver gaan uitstijgen boven die van fysiek goud en zilver. Vooralsnog echter zijn de aandelen nog zwaar ondergewaardeerd, wat op zich een ideaal instapmoment is.

  groet, Zilverpaul

 • temp242

  Beste High Five, dat denkt ik ook wel, de dag als officieel alles ineenstort en ze de bevolking oproepen om vooral kalm te blijven, tja dan zul je de eerste dagen géén gram goud en zilver kunnen inslaan, en de volgende dagen kan je ze gaan kopen aan een veelvoud van de prijs voor de officiele instorting.
  Graag je visie waar je naartoe gaat inzake vastgoed bij een ineenstorting, volgens mij is vastgoed altijd waardevast. Ik geloof die praatjes van ineengestorte vastgoedprijzen bij een ineenstorting hoegenaamd niet.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  silverman :
  het beste wat je met de ounces kan doen als de tijd rijp is (welk bedrag weet ik niet) dan kan je het best omzetten naar vastgoedt. dit is het beste. ikzelf investeer in zilver omwille dat het papier geld niks gaat voorstellen.zoals geertjes het zegt. verzekeren van je geld.

  Als het geld waardeloos wordt, dan stijgen de huizenprijzen ook. Je koopt zilver omdat zilver ondergewaardeerd is en onroerendgoed overgewaardeerd is.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @silverman je slaat de spijker op zijn kop!!. De grootste crisis sinds 80 jaar staat voor de deur. Wat doet een correctie van 5 of 10 dollar er toe. Stap in en breidt uit. Nu kan het nog. Als de pleuris uitbreekt is al het zilver en goud uitverkocht.

 • temp242

  Voor de goede verstaander, bij mijn weten, Sander,’lult’ Zilverpaul niet.

 • silverman

  het beste wat je met de ounces kan doen als de tijd rijp is (welk bedrag weet ik niet) dan kan je het best omzetten naar vastgoedt. dit is het beste. ikzelf investeer in zilver omwille dat het papier geld niks gaat voorstellen.zoals geertjes het zegt. verzekeren van je geld.

 • PatDC

  @Sander
  Die “éénmansactie” gebruikte staat noch dwang noch oplichterij.
  De Hunt brothers gebruikten hun eigen middelen, samen met die van enkele rijke arabieren, op de kleine zilvermarkt, hierna gevolgd door anderen. Niet op de goudmarkt want het VS staats-apparaat had privé- personen verboden goud te bezitten. Ze kochten zowat de helft van het beschikbare zilver. Tot de COMEX haar regeltjes veranderde en de Federal Reserve, bedrijven met leuke privileges van het VS staats-apparaat, er een eind aan maakte.
  Wat heb je het liefst, een prijs bepaald door dwang of een prijs ontstaan op een vrije markt?
  @Sander
  ben benieuwd of Sander zich hier geloofwaardig zal kunnen uit lullen, ik vrees van niet :)

 • greetjes

  Ik ben geen specialist hoor, begrijp me goed. Zilver is voor mij een verzekering en geen investering. Maar wat voor zin heeft het om deze barre globale financiële omstandigheden te vergelijken met resultaten in het verleden? Misschien dat een vergelijking met de periode voor het Weimar debacle enig inzicht kan geven, maar verder heeft zich geen vergelijkbare situatie voorgedaan om enige voorspelling voor goud en zilver te doen. Ik kan wel door gaan zitten rekenen wat ik heb als zilver € 100 of € 1000 per ounce waard is, maar interessanter vind ik het: wat kan ik er dan voor kopen? Ik hoop voor high five en zackzilver een jacht, als ik maar door kan gaan met gewoon leven, dan heb ik mijn doel al bereikt.

 • Sander

  high five :@Zilverpaul. Ben je niet bang voor de prijsvorming van je (zilver)mijnbouw aandelen vanwege het gevaar van nationalisatie. Als de prijsvorming goed is, dan krijg je altijd gedonder met nationalisaties, stakingen, foute overnames en enorme bonussen. Geef mee maar het fysieke spul

  ben benieuwd of Zilverpaul zich hier geloofwaardig uit kan lullen, ik vrees van niet :-)

 • silverman

  ik begrijp niet hoe men de vergelijkingen van vorigej aren bijneemt. correcties hier en dan.
  begrijp het toch. de grooootste crisis staat aan de deur. europa is bijna faillet. was dit eerder het geval?
  dit is een globale gedoe. dus denken jullie echt dat het nog zakt tot 30 dollar. never. correcties meer dan 4 dollar zal er niet zijn. en geloof me . tegen december staat het minimum 70dollar per ounces. geen enkele macht kan de crisis nog stoppen. ofwel moet een buitenaards wezen een schip vol goud uitdelen aan crisislanden.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @Zilverpaul. Ben je niet bang voor de prijsvorming van je (zilver)mijnbouw aandelen vanwege het gevaar van nationalisatie. Als de prijsvorming goed is, dan krijg je altijd gedonder met nationalisaties, stakingen, foute overnames en enorme bonussen. Geef mee maar het fysieke spul

 • RB

  Hier staat wat over Bolivia: http://www.bestmetalresearch.com/wordpress/

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  emigreren = oprotten

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Onze pensioenfondsen mogen zich niet beschermen tegen geldontwaarding en edelmetalen kopen en de turken mogen dat wel en dat ice save gebeuren heeft nederland ook bij elkaar 2 miljard gekost. :-( oh die foute Nout moet dadelijk echt snel naar zuid amerika emigreren voordat ie aan de hoogste lantarenpaal wordt opgeknoopt.

  @Sander In 1980 was de goud/zilver ratio 16. Dat was tegelijkertijd de laagste goud/zilver ratio van de 20e eeuw. Als we die verhouding naar de huidige tijd brengen zou zilver op $90 moeten staan.
  Mensen verwijzen altijd naar een all time high, waarschijnlijk om een referentie punt te hebben. $50 zilver in 1980 had geen fundament, $850 goud in 1980 had geen fundament, 700 punten aex in 2000 had geen fundament. Markten zijn nooit in evenwicht, maar schieten altijd door in overgewaardeerd en ondergewaardeerd. Aan het einde van de grondstoffen/inflatie cyclus in 1980 waren olie, zilver, goud etc allemaal in bubbel status. Is het ene edelmetaal meer in bubbel status dan het andere. Zou kunnen, wat maakt het uit.
  Dit keer is niet een familie verantwoordelijk voor de prijsvorming. Nu doet de hele wereld mee!

 • Procambarus

  Er zijn sterke geruchten dat de socialistische president van Bolivia voornemens is de grootste puur-zilver mijn van het land te nationaliseren. Dat zou dan 1 mei moeten gebeuren. De sterke stijging van de zilverprijs van de laatste uren zou met dit gerucht te maken hebben.

 • Sander

  Neemt trouwens niet weg dat zilver opnieuw naar boven de 50 gaat, maar nu heeft het fundament.

 • Sander

  Zilver staat allang op een record. Die 50 dollar was puur een 1 mansactie dus die telt niet mee. Jammer dat er zo vaak naar refereert. Verder wilde bijna niemand dat betalen.

 • sel

  tegenwoordig kun je ook goud pinnen in istanbul :)
  http://www.z24.nl/z24geld/artikel_213383.z24/_Goudomaat__in_Istanbul_.html

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @ZackZilver Ik hoop dat we een leuk jachtje kunnen kopen van onze munten en broodjes

  We laten hier altijd You Tube filmpjes waarin mensen vertellen wat een kans het is om nu zilver te kopen en de goede vooruitzichten voor zilver in de toekomst. Ik dacht laat ik nu eens zoeken naar filmpjes waarin mensen zeggen dat fysiek zilver helemaal geen goede belegging is. Ik heb er zo geen één gevonden. Er zullen er best zijn, maar die zijn op 1 of 2 handen te tellen en dat terwijl er 10 duizenden filmpjes zijn waarin zilver wordt aanbevolen als een kans om wat voor reden dan ook.

  Heel anders ligt het in de mainstream media. Op een enkele na – Willem Middelkoop, Rienk Kamer – adviseert er niemand fysiek goud en zilver.

  Ik weet dit onderwerp is al vaak besproken op het forum, maar ik vond het tekenend dat ik zo 123 geen video vond waarin fysiek zilver werd afgeraden. Gelukkig is internet nog een vrij medium. Dat kan ik toch wel stellen na zo’n onderlinge afwijking.

 • ZackZilver

  stella artois :@zackzilver. elke maand dus bijkopen ongeacht de koers. mm niet slecht. Nog een vraagje, wat is het beste indien men ook wat goud aankoopt, gouden maple leafs of beter staafjes van 50 of 100 gram.mvg

  Ik heb geen gouden munten maar volgens mij betaal je meer voor een munt dan voor een staafje ivm maakkosten en verzamelaarswaarde. Daarentegen kun je makkelijk met een munt betalen dan met staafjes, lijkt me.

  Dat we over een aantal jaren heel makkelijk overal kunnen betalen met goud en zilver lijkt me duidelijk. Dat kan nu al bij bv de jachtenboer en de handelaar in Bentley’s. Dus ja, wat vind je het meest geschikt/leuk/wenselijk voor jezelf? Daar gaat het om.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Een vid van vorig jaar maar de informatie is nog up to date.

  1.Silver is dirt cheap.
  2.There comes a time silver blows out gold on a percentage basis.
  http://www.youtube.com/watch?v=0UEYa3y7SsE&feature=related

 • RK

  Robin :
  Mr. B en andere, super bedankt voor het advies! Hier kan ik wat mee.
  Koers daalt ineens flink, alstublieft, zak naar de 30 dollar, haha.

  Je moet ook niet op een verkleind dag grafiekje kijken, dan lijkt het een daling.
  Het was maar een hobbel.

 • RK

  Robin :
  Mr. B en andere, super bedankt voor het advies! Hier kan ik wat mee.
  Koers daalt ineens flink, alstublieft, zak naar de 30 dollar, haha.

  Ik verwacht nog geen grote correctie naar de $ 30,-. Pas rond de $ 50. En goud rond 1650.
  Als je fysiek inkoopt dan moet je niet naar de koers kijken – is al meerdere malen gezegd; doe je het niet krijg je spijt dat je hebt gewacht. Het is de gretig en inhaligheid die je de trein doet missen. Je denk dat de prijs lager gaat en bent bang om teveel te betalen.

  Als je op de beurs handelt stap je sneller in en uit. Doe je dat met Turbo’s dan maak je meer winst dan de spot en premium prijs. Met de winst speculeer je verder en van de inleg koop je weet fysiek. Dat is wat ik doe. En ja DAN is het letten op de koers.

  Wil je toch wachten koop dan rond juni juli, begin augustus.
  Rond deze tijden maken ze beiden vaak een dipje, maar of dit rond de $35 is? Misschien.
  $30? denk van niet, niet voordat de prijzen eerst veel hoger gaan, gevolgd door een grote correctie en algehele deflatie, gevold door hyperinflatie. Beetje Mike Maloney’s woorden.

 • RK

  Robin :
  Mensen, goede morgen. Ik las net even terug over x die zei dat je in een crisis met 1000 ounce Zilver min of meer goed zit. Dat ga ik bij lange na niet halen! Ik denk een aantal andere mensen ook niet, aangezien het een behoorlijk bedrag is. Kom ik aan met me 10 ounce, waar volgende week 30 bij komt. Heeft het zo wel zin? Haha.

  Ja hoor, toch wel. Je kunt altijd nog spullen verkopen die je niet meer gebruikt, of overbodig zijn of schoenen van je vriendin.
  Zo heb ik computers en computer onderdelen verkocht. xbox 360 en Wii d’r uit. Deed ik toch niets meer mee.
  Al met al heb ik hiermee grof weg 40 extra ounces bijgekocht.
  Nu deed ik het omdat ik goud/zilverkoorts heb gekregen. Het zou jou goed op weg helpen.
  Wees creatief.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Hier het artikel over de nationalisatie van zinc en zilvermijnen door Morales.
  http://www.bloomberg.com/news/2011-04-13/bolivia-s-evo-morales-to-expropriate-more-mines-la-razon-says.html

  Dollar status:
  So the BRICS are starting to do transactions in their own currencies, pushing for a new reserve currency, and importing record amounts of gold and silver. Yet, more than likely we will have to suffer through more gold bubble talk from the main stream media, when in reality they should be talking about the mother of all bubbles, the dollar bubble.

  Goodbye $42
  http://www.zerohedge.com/article/goodbye-42

 • Robin

  Mr. B en andere, super bedankt voor het advies! Hier kan ik wat mee.

  Koers daalt ineens flink, alstublieft, zak naar de 30 dollar, haha.

 • gordijnen

  vr 15 apr 2011, 07:48
  Senaat: Goldman Sachs verzweeg grote risico’s Van onze correspondent
  NEW YORK – Goldman Sachs misleidde klanten door ze beleggingen in de huizenmarkt te verkopen waarvan de bank wist dat het mis zou gaan. Het ging onder meer om CDO’s, schuldbekentenissen met onderpand. De directie van de bank, waaronder topman Lloyd Blankfein, sprak ook niet de waarheid tijdens een getuigenis door het Congres.

  Goldman Sachs kocht strafvervolging af voor $500 miljoen zonder schuld te bekennen, maar heeft wel verwijtbaar gehandeld. Foto: AFP Tot die conclusie komt een Amerikaanse Senaatscommissie die twee jaar lang de handelwijze van de banken gedurende de tijd van de kredietcrisis onderzocht. Justitie wordt gevraagd nu na te gaan of de bank de wet heeft overtreden. Ook moet bekeken worden of Blankfein beschuldigd kan worden van meineed.

  Goldman Sachs wordt verweten complexe, aan hypotheken gerelateerde beleggingen te hebben verkocht zonder te wijzen op de risico’s daarvan. Investeerders werd daarbij ook niet verteld dat de bank zelf gokte op waardedalingen van deze producten. Berucht is de securitisering waaraan de bank meewerkte die belegger John Paulson miljarden opleverde. Paulson ging ’short’ op een pakket rommelhypotheken van Goldman die hij zelf mocht samenstellen.

  Zie voor het volledige artikel de papieren versie van De Financiële Telegraaf.

  Bovenstaande artikel staat in het FD en in de Telegraaf.

  Goldman Sachs heeft deze week hun klanten geadviseerd om uit edelmetalen te gaan.
  Over 2 jaar of eerder weten wij ook dat dit geen goed advies was.

  Dit wisten de meesten hier natuurlijk als. Vooral opletten wat de overheid en de banken adviseren en dan het tegenovergestelde doen. $ 42,45 zilver

 • stella artois

  @zackzilver. elke maand dus bijkopen ongeacht de koers. mm niet slecht. Nog een vraagje, wat is het beste indien men ook wat goud aankoopt, gouden maple leafs of beter staafjes van 50 of 100 gram.
  mvg

 • http://zilver.2link.be zilver

  wat je in het oog moet houden :

  – de goud zilver ratio
  – stijging interest (als de interest terug hoger is dan de inflatie, krijg je gevaar)
  – vastgoed (idem : vastgoed sneller stijgen dan inflatie is gevaarlijk)
  – hoe gaat het met de schuldenberg

  waar je niet moet naar kijken :
  – de prijs (het is niet omdat iets hard is gestegen, dat het duur is), er is pas iets duur als de potentie op dalen groter is dan op stijgen

 • ZackZilver

  Mij lijkt het grote risico momenteel dat mensen min of meer enkel naar de ontwikkeling van de zilverprijs van de afgelopen tien jaar kijken. Vervolgens concluderen dat de stijging heel heftig is geweest en dat ze min of meer te laat zijn om nog veel te kunnen verdienen/beschermen.

  Zilver is daarom volgens velen nu duur op 40 USD. Het zal blijken op 40 USD erg goedkoop geweest te zijn wanneer het over enkele jaren op 150 USD+ staat. Dat “risico” is veel groter … Daarom is het advies van James Turk mi heel goed: iedere maand wat kopen, ongeacht de prijs.

 • Mr. B

  Hoi Robin,

  Het is wijs om tussen de 10 en 30 % van je vermogen in crisistijd te beschermen door middel van Edelmetaal (beurswijsheid). Je hebt nu ongeveer € 1300 dr in zitten. Reken is uit hoeveel dit van je kapitaal is. Ik kan niet in je portemonee kijken maar ik denk dat je dan al aardig aan de weg aan het timmeren bent.

  Koop als je wat kan missen op de dips. Klinkt gek maar koop ook wat. Want je krijgt de kriebels als het stijgt maar je koopt liever niet als het zakt. Als ik jou was zou ik wat geld sparen en nu even wachten. De zomer staat voor de deur en dan zakt beurshandel meestal in. Ik denk dat we een correctie kunnen krijgen van €30-31 naar €27-28. Je zou als je het goed plant dan nog wat kunnen pakken onder de €30 tussen mei en augustus. Maar ook mijn glazen bol laat alleen het licht branden in de schuur :-)

  1000 stuks reken is uit wat je daar voor kapitaal voor nodig hebt. Daar heeft deze meneer waarschijnelijk net zo lang voor moeten werken als jij misschien oud bent ;-) Allles in verhouding blijven zien. En zeker niet met geleend geld gaan beleggen.

  Voor de mensen die ooit voor € 15 of zelfs lager hebben gekocht is het nu duur. Voor mensen die net beginnen is dit de prijs waarop ze zijn ingestapt. Als je nu instapt denk ik dat je het bij €40 – €45 duur zou moeten vinden. Ik blijf nog kleine beetje bijkopen tot €40 en dan heb ik mijn doel bereikt.

  Mvgrt, Mr.B

 • Robin

  Mensen, goede morgen. Ik las net even terug over x die zei dat je in een crisis met 1000 ounce Zilver min of meer goed zit. Dat ga ik bij lange na niet halen! Ik denk een aantal andere mensen ook niet, aangezien het een behoorlijk bedrag is. Kom ik aan met me 10 ounce, waar volgende week 30 bij komt. Heeft het zo wel zin? Haha.

 • Gerard

  Ik hoorde op CNBC dat men NU gaat praten over “afstempellen” Griekenland. Morgen al beginnen de onderhandelingen. Dit is enstig. Dat kan een nieuwe bankencrisis veroorzaken. Ook pensioenfondsen kunnen hieraan kapot gaan. Denk alleen maar aan de “credit default swaps”! Er zal uitgekeerd moeten worden. Ierland en Portugal gaan hierin volgen.
  Dit komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Griekenland is waarschijnlijk gestopt met betalen!
  Ik ben erg benieuwd hoe ze dit nieuwe probleempje gaan oplossen.
  Wordt vervolgd….

 • Gerard

  @Silverstar
  De Australische Lunar is nergens meer te krijgen. Niet in goud en ook niet in zilver. Ik heb gelukkig nog een partijtje gouden Lunars 2010, maar zie ze nu nergens meer.

 • Gerard

  @temp242
  Ze hebben armoede, maar WEL democratie. Goed dat je dit aanhaalt! De democratie kan namelijk ook heel “vernietigend” werken. Men wil kiezers op hun hand krijgen door veel cadootjes te leveren. Dit wordt betaald door leningen op toekomstge regeringen te schuiven. Deze ellende hebben we dus mede te danken aan democratie. Democratisch gekozenen nemen hun verantwoordelijk niet.
  Kohl zei eens: “democratie is een keuze uit twee slechten. Een andere oplossing is er niet”. En hij heeft gelijk.

  Het was ook in de jaren 30 dat democratie ook zwaar ter discussie gesteld werd!! En wel om dezelfde reden. Een teken aan de wand. Deze discussie zal je opnieuw gaan zien de komende jaren!

 • temp242

  Beste Silverstar, welterusten, en tot tot.

 • Silverstar

  @temp242
  Oke, accepted !

 • temp242

  Beste Silverstar, de rest is op vakantie of slaapt al, of moet met hun partners naar een feel-good-movie kijken, kunnen wij ook niet aan doen hé.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ondanks de hoge zilverprijs hebben nog niet veel mensen hun zilver aan Rolf verkocht zo te zien.

 • Silverstar

  Beste mensen, deze hele blog lijkt steeds meer op een discussie tussen een stuk of vijf mensen. Het is hun gegund maar het is wel mager !

 • temp242

  Beste High Five, Ja, den Barry.

 • temp242

  Beste High Five, ja, zo had ik het nog niet bekeken.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Beste silverman, ja die bliksem die uit de lucht kwam vallen, vrij vertaald uit het Hebreeuws: barack obama.MVG.

  Hahahaha onze voodoo man uit Kenia

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  temp242 :
  Beste High Five, goed, jij hebt ‘het’ door! Het siert u. De jongens van de Tijd zijn ware Meesters in misleiding van de lezer/belegger. Het zal hun zuur opbreken binnen dit en twee jaar!
  Wat je laatste zin betreft, de dag dat ‘het’ in de landelijke dagbladen staat, zou ik , als ik jou was als de bliksem beginnen te verkopen, of toch niet? Graag jouw mening hierover.

  Nee dan is het nog te vroeg. Als ze ingestapt zijn en ze beginnen over hun rendementen te pochen. Als je mensen hoort die met geleend geld zijn ingestapt, is ook een mooie aanwijzing om te onderzoeken of je niet moet verkopen.

 • temp242

  Hola Beste RB, ik zet mét opzet die afschuwelijke dictator tussen haakjes, begrijp je?
  Idem dito Sadam, ga maar eens praten met de Irakezen NU, bittere armoe, géén gezondheidszorg, géén onderwijs, maar wél democratie hé!
  Een inderdaad die man made river, noem het maar gerust een wereldwonder, ze hebben zijn olie niet nodig eerder zijn water en natuurlijk zijn berg goud is ook héél erg welkom.

 • RB

  @ temp242

  Is dat dezelfde afschuwlijke dictator die het land gratis gezondheidszorg en gratis onderwijs gaf? Die de ‘man made river’ liet aanleggen om het land nog heel lang van water te kunnen voorzien? Wat een rat.

  Natuurlijk is Kadhaffi geen lieverdje, maar de man wordt zwarter gemaakt dan-ie in werkelijkheid is.

 • RB

  Pentagon sock puppet trolls attack alternative media

  http://www.youtube.com/watch?v=euaAPC1-PmY&feature=player_embedded#at=95

 • temp242

  Ja RB en weet je, binnenkort gaan ALLE Europese belastingsbetalers de central banksters euh, de rebellen met hun belastingsgeld steunen, want ze moeten met ‘gelijke wapens kunnen strijden’ tegen die ‘afschuwelijke dictator’.

 • greetjes

  Ik zet even mijn aluhoedje op: heeft iemand weleens van Rik Clay gehoord? Deze jongen had een slimme methode uitgevonden om geheime elite boodschappen te ontcijferen. Hij had een site opgezet om zijn bevindingen wereldkundig te maken. Hij is er niet oud mee geworden want dat heeft hem zijn leven gekost. Eén van zijn vrienden had de site informatie veiliggesteld voordat de site werd verwijderd en heeft de bevindingen van Rik weer terug geplaatst: http://pigs-in-the-parlor.blogspot.com/2009/06/rik-clay-2012-olympics-interesting.html
  Ik vond zijn informatie bizar en toch ook heel aannemelijk. Ik ben heel benieuwd of en wat er gaat gebeuren met de Olympische Spelen volgend jaar in Londen.

 • temp242

  Beste High Five, goed, jij hebt ‘het’ door! Het siert u. De jongens van de Tijd zijn ware Meesters in misleiding van de lezer/belegger. Het zal hun zuur opbreken binnen dit en twee jaar!
  Wat je laatste zin betreft, de dag dat ‘het’ in de landelijke dagbladen staat, zou ik , als ik jou was als de bliksem beginnen te verkopen, of toch niet? Graag jouw mening hierover.

 • RB

  @ temp242

  Fatal Tomahawk attraction

  Libyan ”rebels”, by allowing Britain and France to hijack their revolt, have lost their credibility. By imploring the Pentagon to unleash the “ground strike capability” of its tankbusters and gunships to bomb their country to kingdom come, they have also lost their moral authority. To top it off, they have allowed Western and Gulf capitals to pose as carriers of the white man’s burden.

  Bron: http://www.atimes.com/

  Interessant artikel over de central bankers… eh… de rebellen in Libie.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/beleggen/Stop_metaal_in_uw_portefeuille!.9043776-2213.art?utm_source=floorteaser&utm_medium=referral

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  http://netto.tijd.be/sparen_en_beleggen/beleggen/Stop_metaal_in_uw_portefeuille!.9043776-2213.art?utm_source=floorteaser&utm_medium=referral

  Ik heb het artikel gevonden en ik vind het inderdaad een beetje bedriegerij.
  Vooral palladium en platina worden aanbevolen. Zilver krijgt geen speciale vermelding. En er wordt aanbevolen om de belegging te doen in een tracker die als onderpand een swap heeft. Die dingen hebben altijd enorme kosten, dus dan moeten de metalen zowiezo al 7% stijgen om quitte te spelen.(dat is ook het nadeel van die landbouw/metaal/energie fondsen) en belangrijker……je hebt nog steeds fiat. (minder waard dan wc papier)
  Ik wacht nog steeds op het eerste artikel in de landelijke dagbladen waarin geadviseerd wordt om munten/broodjes te halen bij de bullion dealer. Maar ik kan lang wachten denk ik.

 • temp242

  Beste silverman, ja die bliksem die uit de lucht kwam vallen, vrij vertaald uit het Hebreeuws: barack obama.MVG.

 • silverman

  aan x.

  ik zit binnenkort aan juist 1020 ounces. is het genoeg? ik zet alles om. ofwel in vastgoedt ofwel edelmetalen. ik geloof er dik in dat geld niks meer wordt. ook al hebben de maya’s niet gelijk met einde van wereld, toch gaat er veel gebeuren. want heel veel is al uitgekomen. zie de verzen van nostrodamus. zelfs een zwarte president was voorspelt tijdens de ondergang en oorlogen. we zitten er niet veel naast.

 • temp242

  En Kadhaffi maar gebalde vuisten maken, wat een man! Zet ze maar goed te kakken!

 • greetjes

  over een druk weekendje gesproken: hier de laatste samenvatting van Reuters via Zerohedge over de voorjaarsmeeting van IMF/World Bank: http://www.zerohedge.com/article/excerpts-executive-statements-imfworld-bank-meeting

 • temp242

  High Five, ik moet even dringend weg.
  Surf gewoon even naar de Tijd via google, dan kom je aan bij die idioten en in de rechter-boven hoek van hun site staat er een linkje, met als titel: edelmetalen in je portefeuille of zo iets…
  Kijk even en zeg me je mening hierover.
  Tot zo.

 • Silverstar

  @RB
  Kijk ook eens naar de Australian Lunar. (bv Ebay.de zoeken op lunar silber) Deze ounces AG doen al maanden tussen de 40 en 100 euro en er is doorlopende handel ! Ze zijn mooi en ook nag eens super schaars.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Link van het roze gazetje over zilver…of durf je de linken niet meer aan

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @temp242 Gaat Blythe er al wat slechter uit zien. Hoe hoger de zilverkoers…….toch :-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @temp242 Heb je een link temp.
  @Greetjes, Ja je hebt een mooi stukje daarover. Stiglitz die had het nu ook weer over een wereldreserve munt of zoiets. misschien een onderwerp voor zilverpaul voor de volgende keer.

 • temp242

  Als je de koers van Kitco bekijkt kan je alleen maar tot het besluit komen dat de elite wéér een druk week-end gaat hebben.

 • temp242

  Beste Greetjes, ikke wel en hij was wééral top!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @x 1000 ounces zou volgens velen genoeg moeten zijn om 2 familie huizen te kopen. Ter indicatie:
  Als iedereen op aarde 1 ounce zou hebben. Dan zou je al 6 miljard ounces nodig hebben. De vrij beschikbare voorraad zilver zou nu iets van 800 miljoen ounces zijn. In ieder geval tussen de 600 miljoen en 1 miljard ounces.
  Dat wil zeggen dat je iedereen op aarde 1/10 ounce kan geven. Nou met 1000 moet je de winter toch wel doorkomen zou ik zo zeggen

 • temp242

  Zelfs het zalmroze gazetje, ook wel gekend als de Tijd begint reclame voor edelmetalen te maken. Linke soep. Ik heb liever dat die cesuurs niets schrijven over edelmetaal. En de mensen op andere gebieden voorliegen.

 • greetjes

  @high five
  heb je mijn posting van 20:39u al gelezen highfive?

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Ik denk dat de meeste nog niet veel hebben. Ik ben van mezelf niet rijk, maar ik heb in het najaar wel het monopoly geld omgeruild voor zilver. Na QE2, weg met die fiat rotzooi. Belazeren doe je maar iemand anders. Toen zilver op $27 a $30 stond zei ik: 60% van je spaargeld in zilver.
  Nu staan we hoger en nu zou ik 40% van mijn spaargeld in zilver stoppen. Echt, als ik nog geen zilver zou hebben zou ik lachend $42 betalen en bijkopen als zilver corrigeert.
  Ik heb 2 scenario’s
  1.Ik verwacht dat de huidige stijging doorgaat naar $46 a $48 en dat we daarna een correctie krijgen, weer terug naar $40 of $35 en daarna weer verder omhoog.
  2. Zilver zet de naverbranders aan en we gaan in 1 keer door naar minimaal $60. Misschien nog hoger als de crimex breekt in (eind) mei.

  Iedereen moet beseffen dat de dollars die Bernanke print, gelijk Amerika uitvliegen en gaan naar de landen die goederen produceren, zoals China.
  Zuid Amerika en Azië staan roodgloeiend van de inflatie, dat geeft zo een vraag naar edelmetalen. En ze worden op steeds meer plaatsen wettig betaalmiddel in landen in de wereld.
  Ik meen me trouwens te herinneren dat China aan het einde van dit jaar niet meer in dollars betaald wil worden. Dat weet ik niet zeker.

  China krijgt bij mij niet de handen niet op elkaar voor zijn starre wisselkoers verhouding met de dollar. Dat moet een opzettelijk spelletje zijn geweest van de chinezen.

 • RB

  @ NM156

  Persoonlijk schaf ik alleen maar zilveren Maple Leaf’s aan. Ik heb d’r ook een paar in de gouden variant dus dat is wel overzichtelijk. Het zijn ook heel zuivere munten, 99,99% puur zilver en 24 karaat goud als ik me niet vergis.

 • NM156

  En hoe denkt men hier zoal wat precies te kopen, zilveren panda’s etc, oude zilveren guldens, goldmoney.com?

 • greetjes

  gefeliciteerd Maria, wijsheid wordt beloond.

 • ZackZilver

  Bolivia lijkt ook weg te vallen als gebied om te investeren in PM-mijnen. Goed voor de PM prijzen sinds die socialisten overal een onproductief verliesgevend zootje van weten te maken.

 • RB

  Zilveren Maple Leaf op 34,85 euro (verkoopprijs TSM). Maria trekt nog een sjampie open. ;-)

 • greetjes

  Goud:zilver = 1:35. Ik ben begonnen bij 1:52. Het gaat de goeie kant op.

 • greetjes

  zilver op $ 42,05

 • RB

  @ NM156

  Over een paar maanden kun je die vraag opnieuw stellen, alleen staat dan de boel misschien nog wel hoger. Ik heb vorige week nog zilver gekocht en het kon me niet zoveel schelen waar het toen op stond. Zilver staat nog steeds lekker laag en ik zou het maar snel kopen voor dat gekleurde Mickey Mouse geld wat je nu in je portemonnee hebt en dat heel snel heel veel minder waard wordt (wist je bijvoorbeeld dat NL nu de duurste benzine in de wereld heeft?).

 • wil.

  @x heb wel ietsje meer maar kopen zal ik nu toch bedeest doen…..jammer maar ja zolang goud relatief vlak gaat kunnen we mischien wat van nemen he.

  @Nm156: Ik ben geen kenner maar koop dan eerst een paar honderd muntjes en niet gelijk een box of zo, stijgen ze kan je nog zien en ben ja al mee dalen ze koop je bij. Als ik niks zou hebben zou ik zeker (ook nu nog) wel wat kopen.

 • NM156

  Ik wil wat goud en zilver kopen maar welk moment moet ik nu afwachten?
  Om iets wat op record hoogte staat te kopen lijkt me ook weer niet zo verstandig…

 • x

  @silverman En anderen,

  Ik hoor vele hier vaak zeggen “bezit niet veel” of iets wat op deze zin neerkomt.
  Maar wat is niet veel? of wat is normaal? wat is veel? Hoe meer hoe beter maar denk dat als je 1000 ounce bezit je niet kan zeggen bezig niet veel. dan ben je gewoon klaar voor de crisis lijkt mijn.

 • silverman

  ik denk dat we nog niet vertrokken zijn met de prijs voor zilver. zilver was in 1980 50 dollar. maar als je de inflatie vergelijkt van toen zouden we ergens rond de 130 dollar nu zitten. dit betekent dat we nog veeeeeel kunnen verwachten de volgende maanden.En de komende crisis zal het alleen maar duurder maken. ik heb de laatste maanden de zilver vaak gehoord. en we zullen het ook vaker horen in de media. bezit nog niet veel. maar zal het doen. want de percentage vergeleken met goud zal het meer opbrengen.

 • RB

  De BRICS-landen spelen hun hand doordacht maar voorzichtig, om het grote monster tussen Mexico en Canada niet teveel tegen de haren in te strijken. Verstandig.

 • greetjes

  Laatste nieuws van FutureMoneyTrends: Dollar Status

  News out this morning from China shouldn’t surprise any of our FutureMoneyTrends.com subscribers. The BRICS (Brazil, Russia, India, China, & South Africa) came out with a statement calling for a revamped global monetary system that relies less on the U.S. dollar. Meeting on the Chinese island of Hainan, the group agreed to establish mutual credit lines denominated in their local currencies, NOT in U.S. dollars. They also stated that the current financial crisis had exposed the inadequacies of the current monetary order (code word for dollar). The BRICS are very concerned right now about the inevitable dollar devaluation due to out of control spending and deficits in Washington. They also were frustrated with the advantages and privileges that the U.S. has controlling the reserve currency, calling for a new “broad-based international reserve currency system providing stability and certainty” in an official statement. These statements all come out just after congress and the President agreed to spend and borrow more for fiscal year 2011 then they did in 2010. If congress is to follow through on what they passed to avert a government shutdown (shutdown in name only), then the U.S. will need to borrow at least another trillion in order to get us to October. Of course the debt ceiling is currently by law set at 14.3 trillion which it’s at now, so we are headed to at least 15.3 trillion within the next 6 months. Amazing isn’t it, the first trillion took 204 years and the next one is projected to take 6 months.

  So the BRICS are starting to do transactions in their own currencies, pushing for a new reserve currency, and importing record amounts of gold and silver. Yet, more than likely we will have to suffer through more gold bubble talk from the main stream media, when in reality they should be talking about the mother of all bubbles, the dollar bubble.

  Goud nu op $ 1472 en zilver op $ 41,80: fasten your seat belts!

 • RB

  @ Niels

  De meeste politiek is grote onzin. Je stemt op een partij die vervolgens in een coalitie gaat zitten die heel wat anders wil. De enigen die mogen klagen zijn wat mij betreft de mensen die niet hebben gestemd, want die zijn niet verantwoordelijk geweest. Ik stem zelf ook, maar heb eigenlijk geen enkel vertrouwen meer in de democratie. Kijk naar Amerika, waar mensen de keuze hebben tussen Republikeinen en Democraten, twee zijden van dezelfde munt. Dat is geen keuze.

 • wil.

  41.8……kan steeds minder kopen aan het eind van de maand ;-(

 • Niels

  @RB

  ja, het zijn simpelweg stromannen die hun zieltje verkopen voor wat relatieve roem etc. Het is iets van alle tijden. Het is een gevolg van het collectief bewustzijn. Ik denk dat het volk, het gros(los van wat bewuste mensen) zelf vraagt om dit soort halfmensen(halfmensen gebruiken alleen de ratio, empathie ontberen ze), omdat die hun zogenaamde veiligheid en zorgeloosheid bieden.
  Maar goed, we zitten er wel mee;)

 • RB

  @ Niels

  Klopt inderdaad, een heleboel van dat politieke bankjesvulsel heeft jarenlang les gehad in de Vervelende Staten. El Baradei bijvoorbeeld ook, dus die zullen we nog wel een keer aan de macht zien in Egypte.

 • Niels

  @ RB
  Balkenende is inderdaad welpje geweest bij een illuminatieachtig opleidings clubje, net als heel veel wereldleiders en ministers van dit moment.
  http://neerlandsbloed.net/?p=291

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  En Temp heeft vandaag x% van zijn pensioen geld in zilver belegd.? Je kan met een big smile de boete betalen voor het openbreken van je pensioen geld. Maar als je er geen zilver voor koopt zie je die smile van Bernanke…..Je geld heeft geen koopkracht meer…
  Wij het goud en zilver en jullie het papier….Wat kan je er mee doen? Om je kont mee af te vegen is het niet echt geschikt en om die driehoekige grafkist met dat oog erin aan de muur te hangen….

 • ZackZilver

  @high five
  Een pyramide is natuurlijk niets anders dan een grote grafkist …

  Altijd lachu met die nep-illuminatie. :-D

 • RB

  Lekker kinderachtig verstoppen in de openheid terwijl iedereen je al heeft gezien. Wat een truttig Middeleeuws clubje is dat toch, die Illuminati. Zou me niks verbazen als Balkenende daar ooit welpje is geweest.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Mooi bedrukt…met een pyramiedetje erop, met een oogje erin…dat zijn wij….de illuminatie :-)

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @RB Tsja, hoe powerful wil je het hebben. Alle zilver van de ETF’s of 5% van exxon. Een enkel bedrijf van alleen de DOW. En nu is marktwaarde van de wereldwijde aandelen markt nog maar een dwerg tov de wereldwijde obligatie of onroerendgoed markt. Hoe powerful wil je het hebben.!!

  Ben heeft geen andere keus.
  Drukken maar, tsjalala, weer een trillion alstublieft….mooi papier…

 • RB

  Perhaps Most Powerful Reason To Own Gold and Silver
  You can see how a minor shift in sentiment by investors, toward gold and silver, could send the price of each to unimaginable heights. And if there is no shift? It’s because the world paid off all its debt, the budget gets balanced, real estate rebounds and the dollar reclaims all of its losses over the last 10 years. Herein lies what may be today’s most powerful reason to own gold and silver.

  Bron: http://www.ibtimes.com/articles/131911/20110407/lear-capital-perhaps-most-powerful-reason-to-own-gold-and-silver.htm#ixzz1JSjPMTS9

 • wil
 • wil

  @zilverpaul
  suisse, daar een huije kopen is mischien we de beste manier om een zware crisistijd door te komen. In Gtsaat, lekker onder de grond bij……………je weet wel :-)

 • RK

  De overheid gaat onze loonbelasting verlagen. Daar staat tegenover dat de BTW omhoog gaat.

  http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/15/0414_0840_inkomsten_belasting_omhoog_btw_omlaag.xml

  Het lijkt erop dat zij inzien dat op dit moment bezuinigen en aan alle kanten belasting verhogen juist zal leiden naar minder belasting inkomsten. En weer grotere tekorten.
  Misschien zien zij nu in dat de overheid kleiner moet worden, zij heeft nu veel te veel negatieve invloed op de economie.
  Nu wordt er al veel bezuinigd, bijvoorbeeld op het leger. Wellicht houden wij dan op met het voeren van een illegale oorlog tegen onschuldig Libië.

 • zilverpaul

  @ Wil

  En het meest opvallende is dat de beursgang niet in de US plaats vindt!

 • wil
 • wil

  beursgang van 11 mijard van een “reus” in de grondstoffen: ttp://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1250682/2011/04/14/Grondstoffengigant-plant-beursgang-van-11-miljard-dollar.dhtml

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five
 • Gerard

  We zijn het er gelukkig over eens. Obama MOET weg!
  Marc Faber for President!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Max gaat een zilver inkoopfront vormen met zijn aanhangers van zijn sla. Lijkt me best wel een beangstigende beweging voor de bankiers.
  http://maxkeiser.com/2011/04/13/the-taste-of-cheap-silver/

 • temp242

  Beste High Five,

  Awareness is a curse – the more you open your eyes- the more you despise.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @greetjes In Amerika is hij al wel zijn charisma kwijt, maar hier in Europa volgens mijn niet, niet in mijn omgeving iig. Ik ben wel benieuwd hoe het afloopt met Obama. Het kan best zijn dat met een geplande ramp cq terreurdaad en of met een high tech propaganda campagne de mensen toch weer zo gek maakt. Ik kan me niet voorstellen dat hij wordt herkozen.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  hehehehehehe. Ach, ik heb ook ir en drs in de familie. Ja, Obama is zo’n knappe man. Die erfenis van Bush, ga er maar mee om. Hij krijgt zoveel weerstand van de conservatieven en ga maar door.

  Beste Temp. Als mensen eenmaal een mening gevormd hebben, zoals dat positieve gevoel tijdens de campagne, dan kun je ze er bijna niet meer vanaf brengen. Cognitieve dissonantie en dat weten de propaganda masters/ mind control. Het slechte beleid van hem verenigt niet met het goede gevoel over hem, dus daarom praat je het beleid van hem maar goed.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Cognitieve_dissonantie
  Het is een pakket van: Hij is een fantastische acteur en de media zijn alleen maar positief over hem. Een ieder die de retoriek wegdenkt en naar het beleid kijkt, ziet het gigantische bedrog. Dat is blijkbaar maar weinigen gegeven. Echter, als de mensen er achter komen is hij ook goed de lul. Bij Bush wist je wat je kreeg.

 • greetjes

  Sorry, ik was mijn posting kwijt, vandaar de dubbeling.

 • greetjes

  Nou, temp242 en high five, ik begrijp dat die marionet voor een 2de termijn wil gaan. Ik las in een artikel dat Michelle het Witte Huis “a living hell” vindt. Hij is zijn eerdere charismatische uitstraling trouwens helemaal kwijt.
  En RB: bedankt voor het artikel over Japan. Ik begin er nu al meer chocola van te maken.

 • temp242

  Beste mensen,
  Voor ’t slapen gaan,
  Welterusten:
  http://youtu.be/TqoHE2iZ6T8

 • greetjes

  @RB Beste RB, ik begin een begin van chocola te maken van Japan. Thnx. Bijzonder artikel.

 • temp242

  Beste High Five, ik heb me indertijd kostelijk geamuseerd vast te stellen hoe onze eigen politiekers en Bekende Vedetten van allerlei pluimage tot zelfs enkele intellectuelen die oelewapper aanprezen als de Nieuwe God. Yes we can’t!

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  @greetjes Obama is een acteur en hij mag de tekst die door propagandisten en juristen is gemaakt voorlezen vanaf een autocue.
  Zijn bazen, de bankiers bepalen wat Obama belangrijk vind. Blijkbaar vinden zijn bazen het belangrijker dat er oorlog wordt gevoerd in Libië, dan het welzijn van de mensen en de natuur.
  Waar was Obama tijdens de olieramp in golf ? In een badhuis / In een basketbal stadium/ Op een golfbaan.
  Obama was een uitstekende keuze van de bankiers. De Europese bevolking zou onder Bush erg veel moeite hebben gehad met deze oorlog.

 • greetjes

  RB :Stenen trottoirs bewegen langs elkaar als lopende banden in Tokio. Creepy om te zien.
  http://www.youtube.com/watch?v=ZEf51ax5vWI&feature=player_embedded

  Oh my God! Ik word al zeeziek als ik ernaar kijk! Wat moet dat een akelig gevoel geven als de aarde zo onder je voeten kreunt en beweegt, bwah!

 • greetjes

  @temp242
  Yep! daar heb je weer helemaal gelijk in. Ik ga ook wel door met voorbereiden. Ben net mijn oude dieseltje; die weet ook niet van ophouden ;-)

 • temp242

  Beste Greetjes, met je zilver kan je wel wegvluchten uit die apocalyps.Want helaas het ergste moet daar nog gaan beginnen denk ik, en in afwachting kan je soep eten.Liever een blikje soep van jouw dan radioactieve groenten, of geconfronteerd worden met lege winkelrekken.

 • greetjes

  @gordijnen
  Zo gordijnen, da’s geen fijn filmpje voor de burger. Daar zit ik dan met me zilver en me ingeblikte soep te wachten op de ophaaldienst :-(

 • RB

  Stenen trottoirs bewegen langs elkaar als lopende banden in Tokio. Creepy om te zien.

  http://www.youtube.com/watch?v=ZEf51ax5vWI&feature=player_embedded

 • greetjes

  @RB
  Als de Japanners een geheime agenda hebben, begrijp ik nog niet waarom er niet veel meer internationale druk op hen wordt gezet. Ik wil even niet samenzweerderig denken want dit is begonnen als een natuurramp (hoewel HAARP, hmmm….) maar waar blijft wereldwijde kritiek en verontwaardiging? Van burgers? En als het zo is als je stelt RB, potverdorie, dan hebben ze toch veel onheil over hun eigen bevolking afgeroepen, want daar zijn de effecten op termijn rampzalig. Vluchten kan niet meer, zullen we maar zingen. En dat de elite een druk weekendje na 11 maart heeft gehad, dat wil ik wel geloven.

 • temp242

  Ja beste RB, stel je voor: dat ze uit zijn op wraak voor die atoombom op Hirosyma.
  Tja dan kan best het potje doe blijven, alhoewel ze volgens mij hun land, hun bevolking en uiteindelijk heel de wereldbevolking daar geen dienst mee gaan bewijzen en uiteindelijk daarmee de elite helpen.

 • RB

  Waarom de VN niet ingrijpt in Japan? Misschien wel omdat Japan dat tegenhoudt. En de reden daarvoor kon wel eens te maken hebben met het steeds sterker wordende gerucht dat Japan er een geheim atoomwapenprogramma op na houdt, verborgen in de reactoromgevingen.

  Is Japan’s Elite Hiding A Weapons Program Inside Nuclear Plants?
  http://www.rense.com/general93/hid.htm

 • greetjes

  @zilverpaul
  Jammer, want ik kan er geen chocola van maken…

 • greetjes

  @temp242
  jah, die ziet de bui ook al hangen en iedereen reageert verschillend niewaar?

 • temp242

  Sorry voor de typfouten, maar mijn ega zit wééral naar zo een fééééééééél-good-movie te staren met volume op 30! Life is hard.

 • temp242

  Beste Greetjes, dank voor de mooie link cfr. artikel. Natuurlijk ook Onze Zilverpaul, de man die de ogen opent bij de mensen, waarvoor steeds weer oprechte dank en respect! En Beste Wil, ik ben meer en meer overtuigd dat je wel eens gelijk kunt hebben, diegenen hie op het forum die één/twee of zelf langer geleden inkochten, ja, deze mensen zitten écht op rozen, die gaan bij een (kleine) dalingen niets ‘voelen’.

 • zilverpaul

  @ greetjes
  nee, eerlijk gezegd niet :)

 • wil

  blijft toch raar temp zelfs met mijn klein loontje heb ik ondertussen al een mooie vooraad en ik ben er pas een jaar en paar maanden of zo in. Als je er echt vertrouwen in hebt koop je nu nog he (ik toch als ik kan).

 • temp242

  Beste Greetjes, zie maar dat ik niet overgelinkt geraak.MVG.

 • greetjes

  Zilverpaul, complimenten: weer een helder en overzichtelijk stuk. Bedankt. En neen: er gebeurt zovéél op het wereldtoneel dat het zelfs voor een werkloze met een moestuintje, zoals ik, bijna niet meer te volgen is. O.a. dankzij het volgen van Zerohedge op Twitter kan ik de krenten uit de pap halen en toch redelijk goed alle prikkels verwerken.

  Ik krijg ook een paar nieuwsbrieven en in één ervan, Bix Weir, een opsomming van 20 redenen om je zilver te verkopen: http://www.roadtoroota.com/public/571.cfm

  Zilverpaul, ik begrijp niet dat de UN zich niet allang met Japan bemoeit. Ik ken de Japanse cultuur en dit duurt zolang omdat een Japanner geen gezichtsverlies mag lijden. Informatie gaat over 1000 schijven en dit probleem is zo groot; daar durft niemand in Japan een beslissing in te nemen. Maar dit gaat wèl de hele wereld aan. Waar blijft de UN, heb jij daar een zinnige gedachte over?

  En last but not least: wat fijn dat temp242 eindelijk kan linken ;-) echt lachen met jullie, jongens!

 • temp242

  Néén, houden die stukken, jullie dwazen! Maar toch bedankt om het gebaar! Trouwens, met jullie wijsheid ga ik misschien aan de slag hé!

 • RB

  Zullen we een collecte houden voor temp? Allemaal een Maple Leaf o.i.d. lappen. ;-)

 • temp242

  Beste Maria, kennis is niet altijd evenredig met bezit en bezit is niet altijd evenredig met kennis.MVG.

 • Maria

  @temp242
  Waarom heb jij/u met zoveel kennis geen zilverinvestering gedaan?
  Ben je echt zo blut of heb je de verkeerde dingen gekocht?
  Ben daar echt benieuwd naar. Niet uit nieuwsgierigheid hoor maar gewoon omdat ik het niet kan begrijpen. Koop nog wel een oliestel van vroeger (Kringloop) met wat lampenolie om je bikjes nog op te kunnen warmen.
  Blije dag weer voor zilver en voor mij omdat ik na een week geen kiespijn meer heb.

 • gordijnen

  http://www.youtube.com/watch?v=qYiaYiP3B2I&feature=related

  Als het toch mis gaat in de USA, dan kan de elite waarschijnlijk schuilen.

 • temp242

  Beste RB, ik heb volledig vrijblijvend voor jou al een mascotte gevonden…
  http://youtu.be/7eMK9_LtLnM

 • RB

  Laten we even een leuk muzikaal hoekje inrichten op http://eindspel.forum2go.nl/

 • temp242

  En ondertussen even iets anders, want jawel het is een ZILVERFORUM!
  ZILVER TERUG OMHOOG!!!

 • RB

  Hartelijk dank. Vooruit, jij ook nog eentje. Prachtig nummer.

  http://www.youtube.com/watch?v=V6nbFZtxAL4

 • temp242

  Speciaal eentje voor RB,
  http://youtu.be/U1dwl8Af6yc

 • temp242

  Beste RB, grote klasse!

 • RB

  … en deze vind je vast ook wel aardig:
  http://www.youtube.com/watch?v=kpN11C4ygTg&feature=related

 • RB

  Deze is ook mooi (+ indrukwekkende video): http://www.youtube.com/watch?v=TnpwuRlXbhk

 • RB

  Deze is ook mooi (+ indrukwekkende video): http://www.youtube.com/watch?v=TnpwuRlXbhk

  … en dan vind je deze vast ook wel aardig: http://www.youtube.com/watch?v=xU2RVQnC3jA&feature=related

 • RB

  Hehe. Geen dank. Link d’r maar lekker op los. ;-)

 • temp242

  En dan nu music.
  http://youtu.be/ff4an7i1o78

  (met oprechte dank voor RB voor ondergetekende, complete link-idioot te leren linken!)

 • temp242

  Eigenlijk wel triestig, chinese rommel met dertig procent omhoog, hoe je ook draait of keert het blijft rommel, waar je dan nog eens dertig procent meer voor mag gaan betalen, heeft natuurlijk ook veel te maken met de stijgende welvaart van de chinese bevolking, die mensen worden wél aangemoedigd door hun overheid om goud en zilver te kopen.
  Ben er verder van overtuigd dat (echte) ambachtslui die indertijd niet bezweken voor de winstkansen in China en mooi in hun eigen land gebleven zijn met hun bedrijf(je), dat deze weldra terug gouden zaken gaan doen, mensen wil terug meer gaan betalen, maar dan wel voor uitstekende ambachtproducten.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Kan het ongeloof komen doordat inflatie uit China nieuw is. Door efficiënter werken of door genoegen te nemen met minder winst hebben ze de kostprijs jaren laag kunnen houden, ondanks dat de grondstoffen en lonen stegen.

  Katoen was extreem goed het afgelopen jaar en wordt nu door boeren behoorlijk aangeplant. Dus dat zou wel eens wat minder kunnen worden dit jaar.

 • gordijnen

  @High Five

  Bankiers kunnen voor heel veel zaken niet worden berecht. Helaas kan ik het artikel niet zo snel meer terugvinden.

  Peter330

  Vroeger importeerde ik gordijnen uit China. Daar ben ik bijna mee gestopt. Ik koop nu veel voordeliger in Europa. Prijsstijgingen zijn zoals je vermelde.

  Bijkomend voordeel is wel dat er steeds meer winkels leegstaan, niet alleen kantoren.
  Huur nu een nieuwe winkel voor 40% van de oude huurprijs. Moest alleen verhuizen.
  Geen contract voor 5 jaar, maar steeds 1 jaar met optie. Kunnen wij steeds de huur aanpassen aan de huidige leegstand. Verkoop begint bij de inkoop. Oude huurpand staat na 2 jaar nog steeds te huur. Krijg altijd een apart gevoel van binnen, als ik langs het oude winkelpand rij. De mensen die mij het meest missen, waren geen klant. Klanten reizen gewoon mee naar nieuwe vestiging.

 • temp242

  Beste J, ik heb veel eerder de indruk de zilver, vooral dan bij particuleren heel goed in stevige, vaste handen zit.

 • Sarah

  Sinds wanneer wordt de maple leaf niet meer gemaakt?

 • J

  Het gaat op dit moment weer lekker naar beneden, zou Jpm zijn uitspraken aan het waar manipuleren zijn?

  Hoe lager zilver gaat staan hoe meer ik zal kopen, kan je je voorstellen dat ze de mensen zo bang krijgen dat ze alles verkopen en dat zilver naar 10 dollar per troy ounce gaat? om vervolgens 1 jaar later weer op het huidige niveau te komen?… dromen… :)

 • Peter330

  -High five-
  Je vertelde net over je pakken verkoper uit LA.
  Nu zit ik zelf in de woninginrichting en kan je het volgende vertellen, Gordijnen en vitrage´s zijn de afgelopen tijd meerdere malen met 10% verhoogd, dus ook gewoon 30% er bij met de mededeling dat de prijs van katoen met de dag naar boven gaat, en de andere garens gaan gewoon mee naar boven gaan. Nog een voorbeeld, dekbed overtrekken en lakens 20-30% erbij de laatste maanden.
  En zo gaat het met alles dus niet vragen wanneer begint de grote ellende, ik kan het vertellen, het is al bezig.
  Als je er met anderen over praat, zelfs collega´s die het ook dagelijks meemaken, ze kijken je aan of je niet helemaal lekker bent.
  Jammer dat de zilverkoers niet verder weg zakte, ik had een niveau van $39 in gedachten om weer bij te kopen.

 • gordijnen

  FD 13 april 2011

  Beursrally in grondstoffen nadert einde.

  Goldman Sachs waarschuwt dat de hausse van de grondstofprijzen WAARSCHIJNLIJK op haar einde loopt. De zakenbank heeft grondstoffenbeleggers dinsdag opgeroepen hun winst te nemen.

  Zilverpaul weer bedankt voor de informatie

  De waarschuwing geldt in het bijzonder voor olie, koper, katoen en platina. Sojabonen uitgezonderd. Dit is het populaire mandje grondstoffen van Goldman, ook bekend als CCCP.

  Het gaat om grondstoffen waar China op dit moment het meest gebrek heeft.

  Europese grondstofaandelen zakte 3% en de prijs van ruwe olie zakte 4$.

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Hahahaha Andrew. Die gasten (JPM etc) hebben alle ‘onafhankelijke’ controle organen in hun zak. Ze beheersen de politici, de media, de accountants, de gerechtelijke macht etc. Ze staan echt boven de wet. Is er een enkele bankier achter tralies gegaan ?. Bv Het is bewezen dat Wachovia 378 Miljard dollar drugsgeld heeft wit gewassen. De rechter eiste 160 miljoen dollar boete. En als een dealertje 10 gr cocaine dealt krijgt ie acht jaar tralies ofzo. Heeft Blankfein ooit niet gezegd ze gods werk doen.
  http://content.usatoday.com/communities/ondeadline/post/2010/06/report-wachovia-bank-helped-launder-mexican-drug-money/1
  Het zou me ook niets verbazen als de SLV errrg leeg is.

 • Andrew

  SLV fonds kan zo maar een kleine 6 miljoen ounces zilver aan hun reserves toevoegen: Is dit echt fysiek silver en door bijvoorbeeld een onafhankelijke accountant gecontroleerd???

 • http://joostvalk@zonnet.nl high five

  Blijf je zilver trouw guys.
  Amerika had 2,7% import inflatie niet tov vorig jaar, maar tov vorige maand. Dit zijn officiele cijfers die de stand van zaken altijd wat rooskleuriger voorstellen.
  http://www.belegger.nl/nieuws/104571/Import-_en_exportprijzen_VS_omhoog

  De directeur van Wallmart zei al dat er een tsunami (ik gooi er een krachtterm tegenaan) aan inflatie de VS zou binnen komen.

  Ik had gister of eergister al een link gegeven van een filmpje van een pakkenverkoper in LA die de kostprijs van zijn pakken uit china met 35% had zien stijgen sinds de laatste 2 maanden. En de kostprijs van de pakken zou niet naar beneden gaan had zijn Chinese agent gezegd.

 • Frits

  -weggepauld-

 • Frits

  Andere sites trekken dan ook meer achterlijken aan.

 • Robin

  -weggejorrist en opgerot- Zoiets RB?

  Ik ga het artikel thuis is goed lezen, bedankt weer Zilverpaul!

 • RB

  Als iemand dat roept, wordt-ie wel eens geband. Is ook grappig. ;-)

 • wortelbea

  Eerste….
  doen ze op andere sites soms ook hé.
  ben aan vakantie toe en dus doe ik eens ‘grappig’ :p