24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Overdenkingen

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar de recente actie van de Nederlandse Bank om het pensioen fonds van de glasblazers te dwingen hun goud positie af te bouwen is bij mij ingeslagen als een bom.

Hoe vreemd kan de menselijke geest werken: natuurlijk, ik weet dat de schuldenpositie in ons financieel systeem onhoudbaar is, ik weet dat de dollar en euro in feite weinig meer waard zijn dan het papier waarop ze zijn gedrukt, ik weet dat het systeem van centrale banken de feitelijke macht heeft, ik weet dat we wereldwijd afstevenen op een economische en sociale crisis die zijn weerga niet kent…

maar toch… op het moment dat het dichterbij komt, zoals nu met de actie van de DNB, voel ik mij geschokt tot in mijn vezels. Blijkbaar kan de Nederlandse Bank, een private onderneming, de rechtsspraak zo beïnvloeden dat het mensen verbiedt zich in te dekken tegen de komende storm.

En daarbij, behalve een klein groepje die zich via het internet op de hoogte houdt, niemand die het weet, en nog minder die zich er druk om maken. Een oorverdovende stilte vanuit onze volksvertegenwoordiging, of men nu links of rechts is, alle partijen zwijgen als het graf.

Ook de gevestigde media hullen zich grotendeels in stilzwijgen, en de grote meerderheid van de bevolking wordt zoet gehouden met vermaak uit de categorie Schieten, tieten en snelle auto’s.

Er is met deze uitspraak van de rechter een grens gepasseerd. Wie weet wat ons nog meer te wachten staat, als de Nederlandse centrale bank de rechtsspraak gaat bepalen?

Met groeiend afgrijzen volg ik de ontwikkelingen in Amerika, waar de burgerrechten via de Patriot Act stelselmatig ingeperkt zijn, tot recente overheidsacties aan toe om via de See something, Say something propaganda Amerikanen andere mensen aan te laten geven tijdens het boodschappen doen bij de Wall Mart. En dit alles onder de saus van de overheid, die het goed voor heeft met zijn bevolking en het wil beschermen tegen het kwaad van buiten. Veiligheid is daarbij het toverwoord om alle acties te legitimeren.

Ook in Nederland, het land waar de overheid zijn burgers het meest afluistert van de westerse wereld, worden deze geluiden steeds meer hoorbaar. Ook hier is ‘veiligheid’ het belangrijkst politieke thema. En wordt het de burgers steeds moeilijker gemaakt zich financieel in te dekken, door bv. de BTW op zilver te verhogen, door propaganda acties zoals van de AFM die kort geleden mensen afraadde om in goud te gaan beleggen, en als klap op de vuurpijl nu deze actie van de DNB.

Sprekend over veiligheid; de dreiging komt niet van buitenaf, maar van binnenuit. De dreiging komt vanuit ons financieel systeem, gebaseerd op schulden die we met zijn allen verplicht zijn aan banken. Vanwege een ongebreidelde machtshonger heeft de financiële sector zijn veiligheidsnet, de gouddekking, losgelaten en is de boel zo uit de hand gelopen, dat nu aan het eind van de rit de eigen bevolking financieel wordt uitgezogen. Tot zolang het gaat, waarop of de bevolking in opstand zal komen of er een grote afleidingstruc wordt ingezet in de vorm van een WOIII of iets dergelijks.

Toch gaat het uiteindelijk niet om goud en zilver. Goud en zilver zijn slechts middelen om je vrijheid te waarborgen. Goud en zilver zijn het echte geld, wat je in de gelegenheid stelt iets wel te doen of iets na te laten. Het geeft je de keus zelf een plek te kiezen om te gaan wonen, en zelf die keuzes te maken in je leven die jou goed lijken.

Dan is het de overheid of de bank niet die bepaalt wat jij gaat doen, maar ben je het zelf.

Zilverpaul

www.silverstocks.nl

PS toch ook een wellicht hoopgevende ontwikkeling: in oktober wordt een opvolger aangewezen voor Trichet, de directeur van de Europese centrale bank. De gedoodverfde opvolger van deze financiële harlekijn, de Duitser Axel Weber die een strengere monetaire discipline voorstaat, heeft zich plotseling teruggetrokken. Hoewel de opvolging van Bernanke nog even op zich laat wachten, is vorige week ook de Amerikaanse kroonprins, net als Weber een tegenstander van het ongelimiteerd steunen van het corrupte regime, plotseling opgestapt. Zouden beide heren weten dat met de komst van een Nordic Euro de huidige rol van de centrale banken is uitgespeeld, en daarmee ook de rol van de leden van deze centrale banken? Zie http://www.zerohedge.com/article/guest-post-western-banks-pushing-out-hawks

Bekijk ook