Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Overzicht geeft inzicht

17-02-2014 Zilverpaul

Terwijl goud en zilver met de dag meer glans krijgen, en de HUI, de index van de grootste goudmijnbedrijven dit jaar al 25,9 % gestegen is en de GLDX, waarin de wat kleinere producenten zijn ondergebracht zelfs al 45,5 %, kan het geen kwaad het lange termijnplaatje er weer eens bij te halen.

Onderstaand ziet u een grafiek vanaf 2000, waarin de groene lijn de CinC  weergeeft, ofwel het geld wat in omloop is gebracht in deze periode. Zoals u kunt zien  is deze geldhoeveelheid verdubbeld. De opbrengst van de US-T-Bonds bedroeg 42 %, ongeveer evenveel als de Dow Jones. Opmerkelijk is dat de veel bejubelde Dow Jones de groei van de geldhoeveelheid bij lange na niet heeft kunnen bijbenen, een feit om in gedachte te houden als u weer eens iemand de loftrompet hoort afsteken over de het presteren van de beurs.

CinC

Ook is duidelijk dat zowel goud als zilver, ondanks de forse correctie die we de afgelopen jaren achter de rug hebben gehad, het aanmerkelijk beter hebben gedaan als de reguliere aandelenbeurzen en de groei van de geldhoeveelheid die in circulatie is gebracht fors hebben overtroffen.

Als u dan bovendien bedenkt dat zowel de Amerikaanse staatsleningen als de Dow Jones zich ( bijna) op recordhoogten bevinden, en de goud en zilverprijzen zwaar onderdrukt zijn, moge het duidelijk zijn waarom ik momenteel nooit zou investeren in de gewone aandelenbeurzen. Hetgeen niet wil zeggen dat de zeepbel niet verder zou kunnen worden opgeblazen, maar het risico op een grote klap zal dan navenant toenemen. Dit toenemende risico vindt u ook terug in onderstaande grafiek, waarin u vindt weergegeven dat het percentage bedrijven met lagere winstcijfers dan verwacht hoger is dan het deel van de bedrijven die beter dan verwachte cijfers presenteerden.

hoop

Een andere manier om de huidige stand van zaken te beschouwen is door het lange termijn plaatje van goud erbij te pakken. Steeg goud na het loslaten van de goudstandaard meer dan 1900 %, is deze vanaf 2000 slechts met 413 % gestegen.

bull

Ruim voldoende opwaarts potentieel dus voor goud, en donkere wolken die zich samenpakken boven de Dow en de markt voor staatsleningen.

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Ingenieur

  Ik heb de documentaire over de Koch brothers gezien maar vind het heel ”lokaal” (Amerikaans) gericht. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat ze meer bezitten dan de Rothschilds die al sinds 1750 de scepter zwaaien. Hoe je het ook went of keert een winstgevender bedrijfsmodel als een bank bestaat er niet daar kan geen olietycoon tegenop. Als je veel geld wilt verdienen als bank heb je dus klanten nodig die veel geld uitgeven en dat zijn overheden. dat is de reden dat de wereldwijde centrale banken in bezit zijn van de Rotschilds.

  http://politicalvelcraft.org/2012/07/15/vladimir-putin-removed-rothschild-from-russia-in-2006/

  De Koch brothers strijden tegen de carbon tax en dat vind ik een goede zaak want het is bij de klimaattop in 2008 gebleken (gehackte emails van wetenschappers) dat de opwarming van de aarde gebaseerd is op misleidende informatie. Het is een manier om iedereen ter wereld geld uit de zak te kloppen. (Goldman Sachs en Rothschild hebben een exchange opgezet).

  Al gore heeft vorig jaar nog een paar miljard geïnvesteerd in de tar sands in Canada toen hij werd ondervraagd hierover zei hij dat iemand het moest doen. compleet kansloze lul die gast.

  In de documentaire zie ik veel huilie huilie en grote enge fabrieken weinig nuance helaas.

  Dat de politiek meer op heeft met het grote geld als met hun bevolking is helaas al bekend en verandert niet in een wereld waar alles om geld draait.

 • Ingenieur

  Wat een berg waardevolle informatie is er weer gepost helemaal super.

  Dames en Heren houd uw cash paraat, binnenkort komt de korting er aan.
  http://moex.com/
  https://www.google.com/finance?q=MCX%3AGAZP&ei=QdUUU4DtL4i-wAO_cw

  Gazprom is al bijna 14% lager, ook de Micex flink onderuit.
  Oorlog of geen oorlog ze blijven gas leveren daar ligt het niet aan.
  De vraag is hoe veel kan er nog vanaf.

  Voor de rest alle commodities omhoog, dat wordt weer balen aan de pomp.

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  @Gerard
  Gecondoleerd met het tragische verlies en ik wens jou en je naasten veel sterkte toe deze periode

 • rise and shine

  Sommige mensen beginnen zich te realiseren dat er een aantal families zijn die de wereld domineren. Vergeet de politieke intriges, de conflicten, de revoluties en de oorlogen.
  Het is niet puur toeval. Alles is al lange tijd geleden gepland. Sommigen noemen het een complottheorie of een Nieuwe Wereldorde.

  Om de huidige politieke en economische gebeurtenissen te kunnen begrijpen is het essentieel om naar de kleine groep families te kijken die de afgelopen eeuwen veel rijkdom en macht heeft vergaard.
  We spreken hier over zo’n zes, acht of misschien dertien families die de wereld domineren en controleren. In New York hebben we Goldman Sachs, de Rockefellers, de Lazards, de Loebs, de Kuhns en de Lehmans. In Parijs en Londen de Rothschilds, de Warburgs uit Hamburg en de familie van Baron Israel Moses Sieff.
  Veel mensen hebben wel gehoord van de Bilderberggroep, de Illuminati of de Trilaterale Commissie (TLC). Maar welke families domineren de wereld en hebben controle over landen en internationale organisaties als de Verenigde Naties, de NAVO en het Internationaal Monetair Fonds (IMF)?
  Laten we eerst kijken naar de grootste banken ter wereld en met name naar hun aandeelhouders, die in feite de beslissingen nemen. ’s Werelds grootste bedrijven zijn op dit moment: Bank of America, JP Morgan Chase, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs en Morgan Stanley.
  Aandeelhouders Bank of America: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, FMR Fidelity Investments, Paulson, JP Morgan Chase, T. Rowe Price, Capital World Investors, AXA en Bank of New York Mellon.
  Aandeelhouders JP Morgan Chase: State Street Corporation, Vanguard Group, FMR Fidelity Investments, BlackRock, T. Rowe Price, AXA, Capital World Investors, Capital Research Global Investors, Northern Trust en Bank of New York Mellon.
  Aandeelhouders Citigroup: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock, Paulson, FMR Fidelity Investments, Capital World Investors, JP Morgan Chase, Northern Trust, Fairhom Capital Management en Bank of New York Mellon.
  Aandeelhouders Wells Fargo: Berkshire Hathaway, FMR Fidelity Investments, State Street Corporation, Vanguard Group, Capital World Investors, BlackRock, Wellington Management, AXA, T. Rowe Price en Davis Selected Advisers.

  Er wordt al een duidelijk patroon zichtbaar. Bij alle grote banken zien we steeds dezelfde vier grote namen: State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock en FMR Fidelity Investments. Om ze niet steeds te herhalen noemen we ze vanaf nu de ‘grote vier’.
  Aandeelhouders Goldman Sachs: Grote vier, Wellington Management, Capital World Investors, AXA, Massachusetts Financial Service en T. Rowe Price.
  Aandeelhouders Morgan Stanley: Grote vier, Mitsubishi UFJ, Franklin Resources, AXA, T. Rowe Price, Bank of New York Mellon, Jennison Associates en Bank of New York Mellon.
  Aandeelhouders Bank of New York Mellon: Davis Selected Advisers, Massachusetts Financial Services, Capital Research Global Investors, Dodge & Cox, Southeastern Asset Management en… de grote vier.
  Aandeelhouders State Street Corporation: Massachusetts Fiancial Services, Capital Research Global Investors, Barrow Hanley, GE, Putnam Investments en… de grote vier (dus zelf aandeelhouder).

  Aandeelhouders BlackRock: PNC, Barclays en CIC. Wie zitten er achter PNC? FMR Fidelity Investments, BlackRock, State Street Corporation en Vanguard. En wie zit er achter Barclays? BlackRock.

  We kunnen nog uren doorgaan terwijl we belastingparadijzen op de Kaaimaneilanden, in Monaco of Liechtenstein passeren. Het is een netwerk waarbij steeds dezelfde bedrijven naar voren komen, maar nooit een naam of een familie.
  Samenvattend kan worden gesteld dat de acht grootste Amerikaanse financiële instellingen (JP Morgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Citigroup, Goldman Sachs, U.S. Bancorp, Bank of New York Mellon en Morgan Stanley) voor 100 procent worden gecontroleerd door tien aandeelhouders waarvan vier altijd aanwezig zijn bij beslissingen: BlackRock, State Street Corporation, Vanguard en FMR Fidelity Investments.

  Federal Reserve
  De Federal Reserve bestaat uit 12 banken en wordt bestuurd door een Raad van Commissarissen. Tot deze raad behoren onder meer vertegenwoordigers van de ‘grote vier’. Met andere woorden wordt de Federal Reserve gecontroleerd door vier grote private bedrijven: BlackRock, State Street, Vanguard en Fidelity. Deze bedrijven bepalen het Amerikaanse en wereldwijde monetaire beleid zonder enige vorm van toezicht of democratische keuze. Deze bedrijven zijn de veroorzaker van de huidige wereldwijde economische crisis met als resultaat dat ze zelf nog veel rijker zijn geworden.
  De volgende bedrijven worden gecontroleerd door de grote vier: Alcoa, Altria Group, American International Group, AT&T, Boeing, Caterpillar, Coca-Cola, DuPont, Exxon Mobil, General Electric, General Motors, Hewlett-Packard, Home Depot, Honeywell International, Intel, International Business Machines, Johnson & Johnson, JP Morgan Chase, McDonald’s, Merck, Microsoft, 3M, Pfizer, Procter & Gamble, United Technologies, Verizon Communication en Wal-Mart Stores, Time Warner, Walt Disney, Rupert Murdoch’s News Corporation, CBS en NBC Universal.

  Met andere woorden bepalen vier bedrijven wat u eet, wat u drinkt, welke medicijnen u krijgt, welk vervoersmiddel u rijdt, welk besturingssysteem uw computer draait, wat voor computer u heeft, waar oorlog is, waar naar olie wordt geboord, hoe uw huis ingericht is, wat er op televisie komt, welke films in de bioscoop draaien en hoeveel benzine kost. Aangezien de genoemde bedrijven zo veel mogelijk rijkdom en macht willen vergaren ligt het niet in de lijn der verwachting dat volksgezondheid in hun beleid een hoge prioriteit heeft. Ziedaar de reden voor het Occupy-protest.

  Deze bedrijven controleren de grote meerderheid van de beursgenoteerde Europese bedrijven en de grote financiële instellingen zoals het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Europese Centrale Bank (ECB), maar de namen van de families die de ‘grote vier’ aansturen verschijnen nooit.

 • rise and shine

  @ Gerard, veel sterke toegewenst !

 • Lalinea
 • Nadja

  Gerard, gecondoleerd met het verlies van uw moeder.

 • Stefan

  Hoppa, China PMI nu onder de 50. 48,5. Slecht nieuws voor grondstoffen. Goed nieuws voor aandelen. Lage inflatie, lage groei.
  Goud wel abnormaal hard omhoog. Geen duidelijke reden aanwezig.

  Geen duidelijke reden Gerard?

  Bijna geen groei, en bijna oorlog! Is dat dan geen duidelijke reden??

 • Etienne

  @Lalinea ,weer eens een van de weinige die de toestand in Oekraiéne volgens mij juist inschat .Inderdaad ze hebben het weer eens geflikt om ver van hun bed politieagent te gaan spelen .Benieuwd hoe de US zou reageren moest er een split komen in Canada door een franstalig deel gesteund door, zeg maar een op dit moment hevig rood getint Frankrijk die de bevolking van de Engelstaligen buitenspel zouden durven zetten .
  Dit is een van de pot gerukte denkpiste ,maar stel het u maar eens voor ? Ze zouden daar in de VS nogal uit hun bol gaan schat ik .Tot slot ben ik van mening dat de nerveuse toestand in de Krim nog vonken gaat geven in de nabije toekomst ,en de besluit loze EU gaat daar echt weinig kunnen uitrichten tegen de grote beer die Rusland nog steeds is .

 • temp242

  Beste Gerard,
  Mijn innige deelneming.
  mvg.

 • Gerard

  Hoppa, China PMI nu onder de 50. 48,5. Slecht nieuws voor grondstoffen. Goed nieuws voor aandelen. Lage inflatie, lage groei.
  Goud wel abnormaal hard omhoog. Geen duidelijke reden aanwezig.

 • Gerard

  Heeft nogal een tijd geduurd voor een nieuwe blog, excuus. Maar mijn moeder was vorige week overleden. Daarna moet het appartement nog binnen vier dagen leeg.
  Maar begin volgende week ben ik er weer met een nieuw blog.

  In de tussentijd gebeurt er weer van alles. Oekraine Rusland, mooie smoes om debeurzen even wat lager te zetten. Laat maar komen dan. Een mooi instap moment in aantocht! Heb ik net nodig.
  Over 2 weken is die flauwekul met Rusland voorbij en dan met volle kar richting hemel met de Sp500 en Nasdaq. Profiteer ervan.
  Ze hebben ook nog de groeicijfers fors omlaag bijgesteld. Van 3,5% naar 2,4%. Dus van de gevreesde oververhitting is daar nog lang geen sprake. Mooier kan het even niet. Goud omhoog, aandelen omhoog, inflatie blijft laag. Wat wil je als mens nog meer?

 • Ron

  Ahh futs down, edel up..zo zie ik het graag.

 • Ons Moraal

  Waar zal ik beginnen,

  Al geruime tijd heb ik niets van mij laten horen, reden hiervan is om de economie wat verder te bestuderen en het maken v/h filmpje met de nodige bewijzen.

  Aan Zilverpaul allereerst:
  Hopende dat u snel weer op knapt, zodat u zo nu en dan weer nieuwe artikelen kunt plaatsen. Voordat we richting TSM verhuisde, staat In mijn geheugen gegrift dat u destijds een post had gedaan met een afbeelding van Yellen. Zo ook dat de info oversloeg op edelmetaal info. En eens behandeld werd door Peter B.
  Afijn hierdoor zit ik nogal met een gemengd gevoel…. indien u begrijpt waar ik op doel.

  Er is veel over komen waaien vanuit de U.S.A aan info. Hierdoor zijn veel analisten en internetpagina’s op ingestapt, zo ook in NL, met in mijn ogen goede intenties!

  Alleen de informatiebronnen/grondleggers waarvan deze info afkomstig is, betwijfel ik zeer zo niet, dat ik zie dat sommigen pure belangen hebben. Zero hedge, Peter Schiff/ Faber. Sterker nog ik heb er reeds bewijs voor gevonden. In uw bijdrage’s analyseert u zelf. Dit is de reden waarom ik ben blijven hangen. Ik denk dat er velen zoals ik bovenstaand omschreef op zoek zijn naar de waarheid…..

  Met andere woorden ik mag graag in uw persoonlijkheid (karakter) geloven. Goud is echter een ander verhaal.
  Hopende dat u snel op knapt en wellicht behoort dit tot de mogelijkheden:
  https://www.youtube.com/watch?v=CKMemlQf3IU ;)

  @ The Silver Mountain
  Hopende dat jullie competitief t.o.v. anderen blijven in de Toekomst. En is het misschien ook geen idee dat jullie ook Numismatic Coins gaan aanbieden.

  @ Gerard

  Ook ik ben benieuwd naar uw reactie op Erk!

  @ fitness junky Marcel
  deze had ik al ff geupload op youtube
  https://www.youtube.com/watch?v=l_Nb43ptMYc&feature=c4-overview&list=UUk9mMiKno44aW7f4O1ycMfg

  @Floesh
  FOFOA kan ik niet meer warm van lopen. Het Freegold concept heb ik zeer in twijfel getrokken.

  NU DE BIJDRAGE

  Ingenieur omschreef het al mooi inzake Oekraine, geen toevoegingen dus. Europa=het oud socialistisch model van Rusland, met zijn kapitaal controle’s. Zoals in Cyprus al te zien was.

  Capital Control:
  The Latin American debt crisis of the early 1980s, the East Asian Financial Crisis of the late 1990s, the Russian Ruble crisis of 1998-99, and the Global Financial Crisis of 2008, however, highlighted the risks associated with the volatility of capital flows, and led many countries—even those with relatively open capital accounts—to make use of capital controls alongside macroeconomic and prudential policies as means to damp the effects of volatile flows on their economies.

  De vrije markt is een concept welke grote monopolie bedrijven het meest begeert. Globalisatie zorgt ervoor dat bedrijven hun producten goedkoper kunnen maken in een ander land. De vraag welke zich dus voor doet… heeft het land waar bedrijf A in zat nog voordelen hiervan? Indien bedrijf A ervoor kiest om te gaan verhuizen naar Roemenië of China. Hoe gaat het dan met de belastinginkomsten en werkgelegenheid van het land? Dit kunt u zelf al invullen.

  Maar hoe zit het met de onderlinge machtsstrijd. Familie Rothschild etc.
  een voorbeeld:

  De opwarming v/d aarde is eenieder niet onbekend. Al Gore maakte zich eigen er al hard voor in An Inconvenient Truth. Hij die het o zo goed voor heeft met de aarde heeft zijn nettowaarde in een rechte lijn omhoog zien toenemen sinds het bekend maken van……….. maar bemachtigt ook aandelen van oliebedrijven, welke bederf voor fauna gebieden betekenen.

  Al Gore, as Green as Hell!

  De Overheid krijgt nu d.m.v. Co 2 heffingen miljarden binnen in de staatspotten. Hilary wreef/wrijft in haar handen doordat de teller dacht ik al door de 600 miljard heen ging. (verwachte opbrengst/opbrengst)

  Maar nu wie wil deze Co2 toeslag tegen houden. Dat zijn The Koch Brothers. Het schijnt dat zij vermogender dan de Rothschilds zijn, als ik Thom Hartmann mag geloven. Maar wie of wat zijn de Koch Brothers?

  Alvorens men denkt dat het slechts een conspiracy theorie is. Zij hebben inderdaad tot doel om scholing te hervormen in de U.S.A. Sociëteiten/overheden worden gesponsord etc. etc. Demonstraties tegen hervormingen zijn geen onbekende straatbeelden in de U.S.A tegen deze twee broers. Mijn advies is om de Rothschilds even links te laten liggen en zich heel even in deze actuele informatie te verdiepen.

  https://www.youtube.com/watch?v=60OewbYc_wo 8 min. (Reden te meer om nogmaals Infowars in twijfel te trekken, naast fearmongering, desinformatie, belangen in Goud, advertisements, selling goods)

  en een documentaire over The Koch Brothers
  https://www.youtube.com/watch?v=UTwqkl8BqSc

  The Koch Brothers Industries hebben er dan ook geen baat bij Co2 toeslagen te gaan betalen. Dit gaat hun een immens fortuin kosten. (Hier in de EU is deze toeslag al ingevoerd in de U.S.A weet ik even niet) Zij zijn dan ook druk aan het lobbyen om dit tegen te gaan. Deze strijd is actueel, wil men zien of ze het een en ander passed congres krijgen, focus je dan op deze 2 j….. vrienden en kijk hoe het systeem werkt?

  enkele verdere statements:

  – voordat een land om valt er toch serieus wat moet gebeuren. Japan is een mooi voorbeeld hiervan. Zei kunnen makkelijk geld blijven printen. Zoals ik heb vernomen hebben zei 98% aan Staatsobligaties zelf in handen. Het ultieme voorbeeld van hoe het hoort te zijn. Zei zijn dus bijna/niet afhankelijk v/h buitenland waardoor ze hun munt makkelijk kunnen devalueren. Zei hebben dus de mogelijkheid om hun monetair beleid perfect te beheren!

  – Bovendien stond Ierland er zeer, zeer, zeer kritisch voor, maar gaat het dit overleven? Volgens mij waren ze aardig op weg!

  – Fiatgeld heeft er ook toegediend dat Assets bezit procentueel gezien op record hoogtes zitten!

  – Petrodollar is geen Fiat Currency, deze is gedekt door een grondstof genaamd olie

  – Venezuela heeft juist problemen gekregen doordat ze o.a te veel goud bezaten! Doordat Chavez teveel goud terug vroeg. En natuurlijk werkte de V.S hier dan ook aan mee. Zo waren zei niet liquid genoeg, dit heb je nodig voor de wisselkoersen! (wordt vervolgd ;) )

  – China verkoopt geen Staatsobligaties maar houdt vast aan hun 21% aankoop beleid waardoor ze in december wat minder gekocht hebben. Wil men echt gaan zien of dat China langzamerhand vermindert met het opkopen van Treasuries. dan dient deze 21% aanzienlijk achter uit te gaan. En hoort men dit te bekijken over een jaar tijd! Niet over een paar maanden, dit kun je geen observatie noemen! Bovendien kunnen ze het zich eigen niet eens permitteren om dit te doen (wordt vervolgd ;) )

  – Bovendien vindt ik China zorgwekkender dan de E.U. maar da’s mijn persoonlijke mening.

  etc. etc. etc. etc.

  m.v.g

  Ons Moraal

  https://www.youtube.com/watch?v=XYmLhn3qJ6Y omdat ie zo lekker is!

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Russia’s leverages on Ukraine: http://youtu.be/VNi32y1i-Ls

 • Lalinea

  VS plaatsen neo-nazi’s op sleutelposities regering Oekraïne

  http://goo.gl/SYy2mg

 • didier

  Guantanamo noemen de amerikanen strawberryfields. Naar het liedje.
  Wij mogen alles: binnenvallen, manipuleren, ons uit het falliet printen, liegen, bespioneren, doden, de wet aan ons laars lappen.
  Maar anderen, wat mogen die. Ah, niets natuurlijk. In de pas lopen.

  Die amerikanen, de nato: dat zijn zo een gigantische dwazen. Het 10.000 km van huis willen gaan uitleggen. Hoe blaaskaak kan je zijn.

 • Tim

  Bij dit artikel op Visionair.nl is het wel gelukt om meer als 1000 reacties te krijgen, erg interessant overigens:

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/update-hoe-eerlijk-is-ons-huidige-economische-systeem-eigenlijk/

 • Ron

  Ik denk eerlijk gezegd dat we een moonshotje kunnen krijgen straks na twaalven in edel:)

 • Ron

  Zou Ukraine dan de trigger zijn voor de crash die toch al in de lucht hangt?

 • didier

  Het zou niet moeten verbazen indien we morgen weer goed naar beneden gaan. Aandelen omhoog en Obama en andere westerse zotten hun showke opvoeren. Waar leven wij, waar leven wij?

 • didier

  Om aan 1000 te komen: zal niet makkelijk worden!

 • Een Liefhebber

  Oud nieuws voor de mensen hier, maar toch even een artikel over het onderzoek naar de manipulatie van de goudprijs door wetenschappers, sorry wel in het Duits:

  http://de.sott.net/article/13709-Manipulationsverdacht-bei-taglichen-Goldpreisen

 • Nico

  Gepubliceerd op 28 jan. 2014

  http://usawatchdog.com/bond-market-bu… – Doug Casey of CaseyResearch.com warns, “Were going into what I call ‘The Greater Depression.’ It’s going to be much more serious than what happened in the 1930’s. . . . A depression is a period of time when most people’s standard of living drops significantly.” Casey explains, “There is a gigantic amount of debt in the U.S. at all levels—governmental, corporate and individual. Debt is a sign you have been living above your means. It’s a debt bubble, and this is a major reason the government wants interest rates low. When interest rates rise, it makes it harder for people in debt to service that debt. They are simply delaying the inevitable at this point, but it is inevitable what is going to happen, and we are going to have a fantastic depression.”

  On physical gold and silver, Casey says, “Gold is more important to own and perhaps a better bargain now than in 1971 or 2001, and the same is true of silver.”

  Join Greg Hunter he goes One-on-One with investor Doug Casey, author of the new book titled “Right on the Money.”
  http://www.youtube.com/watch?v=7yR2k26PwVY

 • Nico

  K-Waves: A Blueprint for Investors

  http://www.youtube.com/watch?v=CYF0GeQi3bU

 • didier

  Ja, bedankt voor de link naar het boek.
  Maar, wel wezen, voorspellen is voor op de kermis!

 • nandi

  Volgens een artikel uit “The Washington Times” van oktober 2012 zal het deze week gebeuren

  U.S. economy on schedule to crash March 4, 2014

  http://www.washingtontimes.com/news/2012/oct/25/us-economy-on-schedule-to-crash-march-2014

 • Pol

  Zonder enige zin voor ongezonde speculatie, vermoed ik dat we morgen vuurwerk zullen zien én voor goud/zilver én op de beurzen, maar dan in een andere richting voor de laatsten…

 • Ingenieur

  @ Floesh:

  Bedankt voor je gratis boek :p ik zal het eens lezen (wel in het achterhoofd houden dat Willem ook een gladde verkoper is die ook onjuistheden in zijn boeken opneemt)

  Verder de gasprijs in de gaten houden komende tijd die kan wel eens een rare beweging gaan maken als het verder escaleert in Oekraïne.

 • Stefan

  Ben benieuwd of de goudprijs gaat stijgen met de spanningen die nu uit Rusland komen.

  Een ding is zeker. Je weet wel wat je aan Poetin hebt. Dat kun je niet zeggen van onze zielige en corrupte eurofielen.

  Wat denk jij Gerard? Gaan we bijzondere dingen meemaken komende weken op de beurs??

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Goed interview met Paul Graig Roberts over de situatie in de Oekraïne en de rol van de Amerikanen http://kingworldnews.com/kingworldnews/Broadcast/Entries/2014/3/1_Dr._Paul_Craig_Roberts.html

 • http://twitter.com/Floesh Floesh

  Als je kijkt naar de financiële elite dan kun je niet anders concluderen dat het de oude joodse families zijn die overal grote invloed hebben. De financiële sector waaronder de centrale banken (en dus de monopolie op geldcreatie), de wapenindustrie, voedselketens, olie productie, de media etc. Als je vanuit deze invalshoek naar de wereld kijkt dan vallen veel zaken op z’n plek. Dit is waar Ons Moraal ook veel over deelt op ons forum.

  Zonder de perceptie te hebben dat ik alles weet ben ik dankbaar dat ik enigszins wakker ben geworden en mijn spaargeld heb omgezet naar goud en zilver (50/50). Daarnaast leven we in een land waar een staatssecretaris wordt ontslagen (om daarna wachtgeld te genieten….) om verkeerde reiskostendeclaraties. Ik zeg niet dat hier geen corruptie is en geen machtsspelletjes worden gespeeld, maar relatief gezien hebben we het (nog) goed.

  Waar ik bang voor ben is de trend van de centralisering van macht. Ik geloof dat dit de verkeerde richting is en dat we meer naar decentrale (lokale) systemen moeten gaan. Bitcoin is wat mij betreft een goed voorbeeld van de kracht van een decentraal systeem. Het valt mij op dat veel gold bugs die goud verkopen (Chris Duane, Silverdoctors, Andy Hoffman, Peter Schiff) allemaal Bitcoin aan het afkraken zijn. Juist deze mensen zeggen altijd dat ze groot voorstander van vrije markt mechanisme zijn. Bitcoin is gekozen door te vrije markt en de ultieme vorm van de eigen keuze van mensen. Deze mensen zijn wat mij betreft echt door de mand gevallen en praten en neem ik niet meer serieus.

 • Ingenieur

  Een aantal maanden terug was al duidelijk dat Oekraïne in de financiële problemen zou komen. Ze konden een deal sluiten met Europa waar ze weinig aan hadden (politieke hervormingen). Ze hebben dat destijds geweigerd en hebben toen geld aangenomen van de Russen in ruil voor handel (aangezien 80% van de economie afhangt van Rusland). George Soros heeft toen demonstranten betaald om de regering omver te werpen. Nu er een interim regering zit hebben ze direct de munt gedevalueerd. Gazprom heeft direct $1,5 miljard opgeëist. Het is voor Europa nu opeens geen probleem om de regering te voorzien van kapitaal.

  Rusland heeft de Krim bezet, dit is toevallig het gedeelte van Oekraïne wat China vorig jaar heeft ”gekocht” om zijn bevolking de komende 50 jaar te kunnen voeden.

  Als dit uitmondt in een oorlog is het wel weer frappant dat de elite het ene moment samen een pilsje drinkt op de spelen en het volgende moment oorlog hebben. Voor hen is dit niets meer dan een spelletje risk, stratego, monopoly of schaken. (het zijn immers vrienden die dit met elkaar spelen) Je zou bijna vergeten dat het om echte mensen gaat, in plaats van plastic pionnen op een bord.

  Zorg dat je jezelf niet als pionnetje gaat zien maar bekijk alles van een afstand.