24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Perth Mint 2010 zilver munten binnenkort beschikbaar

http://www.badmintoneemnes.nl/2010-kookaburra-koala-lunar-zilver.jpg

De 2010 zilveren kilo Kookaburra, Koala en Lunar munten van de Perth Mint zullen eerder beschikbaar zijn dan verwacht. In eerste instantie zouden de munten vanaf november leverbaar zijn, het zal nu vanaf begin oktober al mogelijk zijn om deze nieuwe zilver kilo munten te bestellen.

De 2009 zilver munten zullen nog beperkt leverbaar zijn. Mocht u dus nog munten van 2009 willen bestellen, wees er dan snel bij want op is op. Het aanbod van de 2009 kilo munten is volledig afhankelijk van de voorraden van distributeurs en handelaren, aangezien de Perth Mint zelf geen bestellingen meer aanneemt voor 2009 zilver munten.

Bij The Silver Mountain kunt u vanaf begin oktober terecht voor de 2010 kilo zilver munten. De munten worden ook in andere formaten geslagen, maar door de hoge premium zijn de munten van 1/2 troy ounce, 1 troy ounce en 2 troy ounce vooral geschikt voor verzamelaars. Als belegger kunt u wellicht beter de kilo munten kiezen, of andere munten als de Maple Leaf en de Silver Eagle.

Verzamelwaarde van de kilo munten

Als u kilo munten als de Kookaburra, Koala en Lunar koopt, belegt u in zilver tegen een gunstig tarief. Doordat de kilo munten de status van wettig betaalmiddel hebben – waarvoor ze uiteraard nooit gebruikt worden, aangezien de waarde van het zilver vele malen hoger ligt zijn deze munten voordeliger dan kilo baren zilver die met 19% BTW worden belast.

Een bijkomend voordeel is dat de restwaarde van deze munten veel hoger ligt dan bij zilver baren. De baren zilver worden doorgaans verhandeld voor een bedrag van circa EUR 30 boven de zilverkoers. Hier komt vervolgens BTW bij en zo komt de prijs tot stand. Op het moment dat u als particulier een zilverbaar echter weer wilt verkopen, krijgt u de waarde van het zilver terug aan de hand van de dan geldende zilverkoers. U betaalt dus aanzienlijk meer dan de waarde van het zilver bij de aankoop en dit verschil ziet u bij een doorverkoop niet meer terug.

Zilver kilo munten hebben daarentegen een veel hogere restwaarde. Deze munten dragen verzamelwaarde, aangezien het design jaarlijks verandert, en de munten worden verhandeld tegen een hoger bedrag dan de zilverkoers per kilo .999 zilver zoals dat bij zilverbaren gebeurt. Probeert u maar eens een kilo munt te vinden van 2006 of eerder, deze munten zijn allemaal in bezit van verzamelaars en zijn zeer moeilijk verkrijgbaar tegen prijzen die voor beleggers interessant zijn. Overigens is deze verzamelwaarde geheel subjectief en is het moeilijk in te schatten in hoeverre de verzamelwaarde nog meespeelt als de zilverkoers bijvoorbeeld verdubbeld.

Als u zilveren kilo munten in plaats van zilver kilo baren koopt, betaalt u dus minder bij de aankoop en ontvangt u meer bij de verkoop.

De huidige verkoopprijs van The Silver Mountain voor kilo baren zilver: EUR 475 per kilo.
De huidige verkoopprijs van The Silver Mountain voor kilo munten zilver: EUR 450 per kilo.
Deze verkoopprijzen zijn gebaseerd op een afname van 10 kilo.

De huidige biedprijs van The Silver Mountain voor kilo baren zilver: EUR 360 per kilo.
De huidige biedprijs van The Silver Mountain voor kilo munten zilver: EUR 435 per kilo.

Vanaf 1 oktober zullen de 2010 zilver kilo munten in de webshop worden aangeboden.

Bekijk ook