Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Perth Mint introduceert 2017 Kookaburra, Koala en Lunar munten

04-09-2016 Rolf van Zanten

De Perth Mint heeft op 31 augustus j.l. de designs bekend gemaakt voor de nieuwste zilveren en gouden munten van 2017; de Lunar, Kookaburra en Koala munten. Hoewel de designs van deze munten nu reeds bekend is zal het in sommige gevallen nog even wachten zijn alvorens de munten daadwerkelijk te koop zijn, aangezien de Perth Mint de uitgave van sommige munten pas later dit jaar of zelfs begin 2017 heeft ingepland.

Zoals gebruikelijk wordt het design van alle munten van de Perth Mint jaarlijks aangepast waarbij vooral wordt uitgekeken naar het design van de Lunar munten. Dit is namelijk de muntsoort waarbij ieder jaar een ander dier wordt afgebeeld – gebaseerd op de Chinese dierenriem – terwijl bij de Kookaburra en Koala munten hetzelfde dier centraal staat, steeds in een andere variatie.


Introductievideo van de 2017 Perth Mint munten

Het is nog even wachten totdat de nieuwe munten ook daadwerkelijk te koop zijn. Als eerste wordt de Lunar serie beschikbaar gesteld, zowel de zilveren als de gouden variant. De Lunar serie staat in 2017 in het teken van de haan en dat zien we dan ook terug bij het design van de munten:

gouden-lunar-munt-2017

De gouden Lunar munt 2017: het jaar van de haan. Deze serie is beschikbaar in formaten van 1/20 troy ounce tot 1 troy ounce en wordt officieel uitgegeven op 12 september 2016.

2017-kilo-lunar-munt-haan

De zilveren variant van de Lunar 2017 munt, beschikbaar in 1 troy ounce en 1 kilogram bij The Silver Mountain vanaf 12 september 2016. De munten zijn geslagen in 99,9% puur zilver waarbij de haan, de kip en de kuikens op de munt glanzend zijn afgebeeld op een matte achtergrond.

1-kilo-zilver-munt-kookaburra-2017

Op de 2017 Kookaburra munt is een afbeelding van twee Kookaburra vogels, een grote en een kleine, die op een houten hekje staan. Op de introductievideo van de Perth Mint is goed te zien hoe de munten eruit komen te zien, waarbij een gedeelte van de vogel in glanzend zilver is afgewerkt en de rest van de munt juist een matte finish heeft. De Kookaburra serie zal bij The Silver Mountain beschikbaar worden gesteld in 1 troy ounce, 10 troy ounce en 1 kilogram.

coming-soon
2017Release_Dates

De Lunar serie wordt vrijgegeven per 12 september 2016, daarna volgt de gouden Kangaroo per 10 oktober en op dezelfde datum komt de zilveren Kookaburra beschikbaar. De zilveren Kangaroo munt van 2017 heeft hetzelfde design als de 2016 variant en wordt beschikbaar gesteld per 14 november. Het langste wachten is op de zilveren Koala munt, die vanaf 9 januari 2017 te koop zal zijn. De Platypus munt, dat is de platina variant in het assortiment van de Perth Mint, zal ook beschikbaar worden gesteld op een nader te bepalen datum.

2017MaximumMintages

Er is een gelimiteerde oplage van toepassing voor de hierboven vermelde munten. Zoals gebruikelijk worden er niet meer dan 300.000 munten van de 1 ounce zilveren Lunar en Koala munt geslagen en dit jaar zijn er maximaal 500.000 zilveren Kookaburra munten beschikbaar. Van de 1 kilogram munten zal geen gelimiteerde oplage van toepassing zijn en deze munten worden het hele jaar door geslagen.

 • Gerard

  Dat is waar. We moeten ons hier niet mee rijk gaan rekenen, ondanks dat het bedrag de helft is van de VS.
  Maar nu ik toch even keek, de private schuld van de VS burger is ook niet zo rooskleurig. Studieschulden zijn zelfs extreem.
  Wel is het zo, en daar heeft Lamberto wel een punt, de rating van de VS is AA-, Nederland staat nog steeds op AAA.
  Als de conomie wat verder inkakt, dan hebben de VS toch echt wel een schuldenprobleem. Ook daar is nog steeds niks opgelost.

 • Lamberto

  Als u in uw afgejakkerde overjarige vrachtwagentje langs des Herens wegen rijdt, dan is het een aanrader om eens naar de inhoud van onderstaande video te luisteren.
  “Arabic Nasheed – 99 names of Allah”
  https://www.youtube.com/watch?v=tY7Z0UNvsDo

  Als u zich iets meer in deze materie verdiept zal het duidelijk worden, dat die gokverslaving van u op de beurs strijdig is met wat Mohammed (v.z.m.) in de Koran heeft laten neerschrijven.
  Gewoon op een eerlijke manier gouden Dinars en zilveren Dirhams vergaren.
  Met een beetje geluk zal er dan ook voor u een plaatsje bij die 72 maagden worden vrijgemaakt!

 • Walter vom Schalter

  En als de inflatie een beetje wil opschieten nog veel langer vooruit….

 • marcel
 • marcel

  Ongeveer 100 x je punt gemaakt in 3 maand !!!!!!!!!!kom is met wat anders man !!!!!!!!

 • Djennis

  Van de Islam god niet nee, in het Vaticaan denken ze daar heel anders over…

 • Arjan

  Jongens….wie nu nog niet in ziet dat Aapnootmies ZEER sarcastisch bezig is heeft oogkleppen op, hahaha

 • Aap Nootmies

  Aandelen presteren of produceren helemaal niets, Het is een piramidesysteem net zoals fysiek goud dat ook is.

  Het verschil is dat mensen die goud kopen hun geld in de werkelijke economie investeren en mensen die geld uit de economie halen juist niet.

  Enne..gokken en rente vragen over geld mag niet van god :)

 • marcel

  @RON ,Vakantie ??

 • marcel

  Vastgezet op 38535 ! kijken of ik het goed gedaan heb .

 • Djennis

  Aapnootmies, waarom denk jij dat juist aandelen dan zo goed blijven presteren, velen verwachten juist een enorme daling…..

 • Aap Nootmies

  De Nederlandse staatsschuld is gedekt door fysiek goud. Net iets meer dan 1 ounce per inwoner.

  De Nederlandse overheid strooit 100% geld uit over de economie en haalt dat 100% d.m.v. belasting weer terug.

  Het Nederlandse bedrijfsleven strooit 50% van de winst uit over de economie en wil 200% terug.

  Economische en financiële neergang is altijd te wijten aan de mensen die geld uit circulatie halen.

  Bijltjesdag is in aantocht… Koopt allen aandelen via Binkbank, Alex of tussenpersonen. Dat maakt het wat makkelijker om de nekken van de veroorzakers af te zagen.

  We hoeven dan immers niet hele bevolkingsgroepen te stigmatiseren enzo..

 • Huub

  @Lamberto,
  de staatsschuld per burger is in NL inderdaad niet zo hoog, maar publieke en private schuld opgeteld staat NL in de top.
  Zie bijgevoegd hoe de schulden (als % van GDP; X-as) zich tussen 2000 en 2015 ontwikkelden per land: https://twitter.com/ProfSteveKeen/status/772405636319547392