24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Perth Mint introduceert 2017 Kookaburra, Koala en Lunar munten

De Perth Mint heeft op 31 augustus j.l. de designs bekend gemaakt voor de nieuwste zilveren en gouden munten van 2017; de Lunar, Kookaburra en Koala munten. Hoewel de designs van deze munten nu reeds bekend is zal het in sommige gevallen nog even wachten zijn alvorens de munten daadwerkelijk te koop zijn, aangezien de Perth Mint de uitgave van sommige munten pas later dit jaar of zelfs begin 2017 heeft ingepland.

Zoals gebruikelijk wordt het design van alle munten van de Perth Mint jaarlijks aangepast waarbij vooral wordt uitgekeken naar het design van de Lunar munten. Dit is namelijk de muntsoort waarbij ieder jaar een ander dier wordt afgebeeld – gebaseerd op de Chinese dierenriem – terwijl bij de Kookaburra en Koala munten hetzelfde dier centraal staat, steeds in een andere variatie.


Introductievideo van de 2017 Perth Mint munten

Het is nog even wachten totdat de nieuwe munten ook daadwerkelijk te koop zijn. Als eerste wordt de Lunar serie beschikbaar gesteld, zowel de zilveren als de gouden variant. De Lunar serie staat in 2017 in het teken van de haan en dat zien we dan ook terug bij het design van de munten:

gouden-lunar-munt-2017

De gouden Lunar munt 2017: het jaar van de haan. Deze serie is beschikbaar in formaten van 1/20 troy ounce tot 1 troy ounce en wordt officieel uitgegeven op 12 september 2016.

2017-kilo-lunar-munt-haan

De zilveren variant van de Lunar 2017 munt, beschikbaar in 1 troy ounce en 1 kilogram bij The Silver Mountain vanaf 12 september 2016. De munten zijn geslagen in 99,9% puur zilver waarbij de haan, de kip en de kuikens op de munt glanzend zijn afgebeeld op een matte achtergrond.

1-kilo-zilver-munt-kookaburra-2017

Op de 2017 Kookaburra munt is een afbeelding van twee Kookaburra vogels, een grote en een kleine, die op een houten hekje staan. Op de introductievideo van de Perth Mint is goed te zien hoe de munten eruit komen te zien, waarbij een gedeelte van de vogel in glanzend zilver is afgewerkt en de rest van de munt juist een matte finish heeft. De Kookaburra serie zal bij The Silver Mountain beschikbaar worden gesteld in 1 troy ounce, 10 troy ounce en 1 kilogram.

coming-soon
2017Release_Dates

De Lunar serie wordt vrijgegeven per 12 september 2016, daarna volgt de gouden Kangaroo per 10 oktober en op dezelfde datum komt de zilveren Kookaburra beschikbaar. De zilveren Kangaroo munt van 2017 heeft hetzelfde design als de 2016 variant en wordt beschikbaar gesteld per 14 november. Het langste wachten is op de zilveren Koala munt, die vanaf 9 januari 2017 te koop zal zijn. De Platypus munt, dat is de platina variant in het assortiment van de Perth Mint, zal ook beschikbaar worden gesteld op een nader te bepalen datum.

2017MaximumMintages

Er is een gelimiteerde oplage van toepassing voor de hierboven vermelde munten. Zoals gebruikelijk worden er niet meer dan 300.000 munten van de 1 ounce zilveren Lunar en Koala munt geslagen en dit jaar zijn er maximaal 500.000 zilveren Kookaburra munten beschikbaar. Van de 1 kilogram munten zal geen gelimiteerde oplage van toepassing zijn en deze munten worden het hele jaar door geslagen.

Bekijk ook