24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Perth Mint lanceert 2014 zilveren munten

 

zilver-lunar-2014

De Perth Mint uit Australië heeft in augustus het design bekend gemaakt van de zilveren Kookaburra, Koala en Lunar munten. Deze munten worden vanaf augustus geslagen en zullen naar verwachting medio oktober arriveren in Europa. Het munthuis heeft de productie van de 2013 munten stopgezet en is volledig overgegaan op het slaan van de 2014 munten. Net als ieder ander jaar zullen de 1 troy ounce munten in een beperkte oplage worden geslagen en is er geen limiet voor het aantal kilo munten.

Vanuit de markt bereiken ons berichten dat van de jaarlijkse allocatie van 300.000 zilveren 1 troy ounce Lunar munten reeds 200.000 munten zijn verkocht. Opvallend genoeg worden vrijwel al deze munten verkocht aan handelaren in Europa, waar de munten aanzienlijk populairder zijn dan in bijvoorbeeld Azie en Amerika.

De Perth Mint heeft tevens van de gouden variant nieuwe designs bekend gemaakt. Deze munten zullen naar verwachting vanaf eind oktober te bestellen zijn.

Bij The Silver Mountain zijn de laatste 2013 zilveren munten uit voorraad leverbaar (op is op) en de 2014 varianten zijn in voorverkoop te bestellen.

lunarzilver2014

Bekijk ook