24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Perth Mint lanceert gouden Lunar munten van 2022

De nieuwe ontwerpen van de Lunar munten van 2022 (Lunar III serie) zijn inmiddels bekend gemaakt. 2022 is het jaar van de tijger en de Perth Mint geeft ieder jaar een munt uit met een nieuw design conform deze Chinese jaartelling.

De Tijger is het derde dier uit de Chinese dierenriem. Deze dierenriem bestaat uit in totaal 12 verschillende dieren en ieder jaar wordt zodoende een munt geintroduceerd met een design met het dier van dat jaartal.

De Lunar gouden munten van 2022 met het design van het jaar van de tijger worden geslagen in formaten van 1/20 troy ounce, 1/10 troy ounce, 1/4 troy ounce, 1/2 troy ounce, 1 troy ounce, 2 troy ounce en 10 troy ounce. Van al deze formaten is het meest gangbare gewicht de 1 troy ounce (31,103 gram) munt en qua prijsstelling is dit vaak ook het meest interessant.

Alle munten kennen daarbij hetzelfde design waarin de tijger centraal staat.

Het ontwerp van de munten bestaat uit een tijger die op een rotsblok staat en opzij kijkt. De achtergrond is effen en rustig, met het Chinese teken voor de tijger en de tekst “TIGER 2022”. De tijger is afgebeeld met een open bek en dat geeft de tijger een sterke pose – als machtig roofdier. Op de achterzijde van deze munt staat zoals gebruikelijk Queen Elizabeth II afgebeeld met daarbij de nominale waarde van de munt en het jaartal van uitgifte; 2022.

Mensen die zijn geboren in het jaar van de tijger worden volgens de Chinese dierenriem gezien als sensitief, emotioneel en bedachtzaam. Het beeld van de tijger staat voor moed, levendigheid en een geboren leider – zowel prive als zakelijk. Tijgers zijn erg succes georienteerd, maar kunnen ook ongeduldig zijn.

De Lunar 2022 munten zullen bij The Silver Mountain binnenkort beschikbaar zijn in de voorverkoop. In de loop van de maand september verwachten we daarnaast nieuws van de Perth Mint over de designs van de andere munten van 2022.

Bekijk ook