24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Perth Mint maakt design 2021 munten bekend

De Perth Mint uit Australie heeft de designs bekend gemaakt van haar populaire muntenseries met de zilveren, gouden en platina munten. Het gaat hierbij om de munten van 2021 waarbij met name met veel spanning wordt gewacht op de ontwerpen van de Kookaburra en Lunar munten aangezien bij deze muntenseries het design elk jaar worden aangepast.

Zoals ieder jaar wordt het design begin september bekend gemaakt door de Perth Mint. Dit betekent echter niet dat de munten ook gelijk beschikbaar zijn in de verkoop. Meestal komen de munten beschikbaar ergens in de loop van september in een voorverkoop, met als uitschieter de Koala munten die vaak pas in januari beschikbaar zijn in voorverkoop.

Nieuwe design van 2021 munten

Voor het jaar 2021 worden er weer munten beschikbaar gesteld uit de Kookaburra serie (in zilver van 1 troy ounce tot en met 1 kilogram), de Lunar III serie (zowel in goud, zilver als in platina) en de Koala (zilver) en Kangaroo (goud en zilver).

Voor de Lunar III serie gaat het om de 2e uitgifte en het jaar 2021 is het jaar van de os. Bij de zilveren munten is een afbeelding gebruikt met een os en een jong in de wei. Aan de bovenkant van de munt wordt een tak met bloesem afgebeeld en op de achtergrond staat het Chinese teken van de Os met de tekst Ox 2021 weergegeven. Bij de platina 1 troy ounce Lunar munt van 2021 wordt een andere afbeelding gebruikt en hier staat een volwassen os afgebeeld.

Zo te zien zijn ook dit jaar de designs van de munten weer erg goed gelukt. Bij de Kookaburra wordt een rustig design gebruikt met een grote matte achtergrond waardoor de Kookaburra zelf meer naar voren komt. Vaak zijn de munten met een relatief eenvoudig design mooier om te zien dat de drukkere ontwerpen die de Perth Mint in het recente verleden wel eens gebruikte. Ook komt het relief bij de munten mooi tot z’n recht waardoor de afbeelding van de dieren zelf extra scherp is.

Binnenkort beschikbaar bij The Silver Mountain

Bij The Silver Mountain bieden we de munten van de Perth Mint aan. We zijn op dit moment nog in afwachting van berichten van onze leveranciers voor de prijsstelling en de levertijd van de Lunar, Kookaburra en Koala munten. Zodra deze informatie bekend is zullen we de munten op de website toevoegen en dan kunt u de 2021 munten van de Perth Mint eenvoudig online bestellen.

De munten van 2020 zijn nog steeds zeer slecht beschikbaar. Zo zullen de kilo munten van zilver dit jaar zeer waarschijnlijk in het geheel niet meer beschikbaar komen. Daarbij kan 2020 wel eens een jaar worden met een zeer lage oplage.

Bekijk ook