Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiƫle wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Platina nu beschikbaar, vrij van btw te koop

05-09-2012 Rolf van Zanten

investeren in platina

Nieuw in het assortiment bij The Silver Mountain:

Platina baren van 10 troy ounce (311 gram) opgeslagen in het douane entrepot bij AmsterdamSafe.

Platina is net als zilver en goud een edelmetaal. Platina is echter veel minder bekend dan goud en zilver en wordt doorgaans ook weinig verhandeld. Doordat de koers van platina recentelijk dusdanig daalde, dat het platina nu goedkoper is geworden dan goud, is de vraag naar platina als investering sterk toegenomen. Platina wordt naast investering voornamelijk voor industriƫle toepassingen aangekocht omdat dit witte edelmetaal over meerdere industriele eigenschappen beschikt. Er wordt per jaar 100 keer minder platina gedolven dan zilver, wat platina een uiterst zeldzaam en waardevol edelmetaal maakt.

De baren die wij aanbieden zijn geslagen door Credit Suisse. Met een zuiverheid van ten minste 999,5/1000 en een stempel met het unieke nummer van de smelter, zijn de baren bij uitstek geschikt als investering. Met een dergelijke LBMA (LPPM) erkende producent zijn ze makkelijk wereldwijd verhandelbaar. Bovendien biedt The Silver Mountain als eerste platina aan in combinatie met een btw-vrije opslag. Normaal betaald u over een platina aankoop 19% (binnenkort 21%) btw, bij ons koopt u platina volledig btw-vrij. Wij kunnen deze unieke service leveren omdat AmsterdamSafe beschikt over een douane vrij entrepot. Bij opslag in een douane entrepot is de aan- en verkoop van uw platina vrijgesteld van BTW.

Klik hier voor meer informatie over platina kopen

 • Nico

  Ook de goudmijntrein gaat van kiet met een gang die je zelden ziet,
  binnenkort kan je monsterboxen bijkopen van de winst!!!

 • Frits

  @Lars
  Nee, je bent te laat. De trein is reeds vertrokken en jij blijft alleen op het perron achter. :p

  Ik denk dat niemand je kan verzekeren dat er en wanneer er een correctie zal plaatsvinden op dit moment van extreme groei. Ik zou zo snel mogelijk inkopen. Maar ik ben maar een amateur, dus geen garanties. ;)