Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

QE3 en de gevolgen voor zilver en goud

14-10-2011 Zilverpaul

Het kan bijna niet anders dan dat binnenkort maatregelen bekend zullen worden gemaakt om de economie te ‘redden’. Waar het tot voor kort groot nieuws was als een land of bank werd gedowngraded; nu tuimelen de downgrades over elkaar heen. Dat dit juist nu gebeurt en niet pakweg drie maanden geleden heeft mijn inziens niets te maken met het feit dat de financiele positie van banken en overheden nu opeens zoveel slechter is dan drie maanden terug. In feite hadden de downgrades al vanaf 2008 moeten plaats vinden, maar is door het aanpassen van de boekhoudregels de schijn nog een tijd opgehouden dat het allemaal wel meeviel.

De term ‘aanpassen van de boekhoudregels’ is eigenlijk wel een fraai eufemisme voor wat er werkelijk gebeurde: bezittingen die de helft minder waard waren geworden door bijvoorbeeld het inzakken van de Amerikaanse huizenmarkt mochten door de verandering van de boekhoudregels nog voor de 100% volle waarde in de boeken worden gemeld, zodat uiterlijk er met de hypotheek verlenende instantie niets aan de hand was.

Deze aanpassingen om de werkelijkheid te verdoezelen is trouwens een hoofdtaak van de centrale bankiers. Volgens voormalig Fed-lid Randy Grozner is men tijdens de grote meetingen 90 % van de tijd bezig met de vraag hoe de maatregelen aan het publiek te verkopen, en maar 10 % van de tijd met de maatregelen zelf.

Maar waarom er nu zoveel downgrades worden verstrekt, terwijl dat in het nabije verleden op zo’n kleine schaal gebeurde? Naar mijn mening zijn hier een drietal redenen voor. Ten eerste omdat zo de ratingbureaus iets van hun geloofwaardigheid kunnen terugwinnen. Wat dacht u wat er met de bureaus en hun directies zou gaan gebeuren, als plotseling de hele boel in elkaar klapt en men zich gaat afvragen waarom hier nooit voor gewaarschuwd is?

Ten tweede gebeurt dit nu omdat de werkelijke situatie zo verslechterd is, dat niet downgraden geen optie meer is. Ten derde vermoed ik dat deze stortvloed van downgrades wordt gebruikt om zo de bevolking rijp te maken voor de te publiceren maatregelen. En dat de steumaatregelen ongehoord zullen zijn, valt op te maken aan deze hoeveelheid voorwerk die verricht is in de vorm van downgrades, persverklaringen, uitdijende noodpotten, regeringsvoornemens etc.

Het kan bijna niet anders dan dat de nieuwe maatregelen zullen bestaan uit een nieuwe ronde QE3. Of in gewoon Nederlands, uit het bijdrukken van grote hoeveelheden geld. Het zal niet zo genoemd worden, omdat QE2 uiteindelijk ook niet gewerkt heeft. Maar daar wordt dus die 90 % van de tijd dan ook aan besteedt.

Het gevolg zal zijn dat de banken, financiële instellingen en overheden weer even vooruit kunnen. Afhankelijk van de hoeveelheid geld toch snel zo’n 6 tot 12 maanden. Daarna begint het spel weer opnieuw, want de patiënt is feitelijk al klinisch dood en wordt door hart-long machines nog in leven gehouden. Het beeld dringt zich op van Russische leiders ten tijde van het communisme; die werden ook nog jaren warm gehouden totdat men officieel kwam te overlijden. Deze vergelijking gaat overigens ook op meer gebieden op, omdat de Westerse economie veel trekjes begint te krijgen van een centraal aangestuurde geleide economie, waarbij de vrijheid van burgers steeds meer in het gedrang komt. Wat hier ook bij hoort is een gemeenschappelijke vijand, om het ongenoegen en angst van de bevolking naar buiten te kanaliseren zodat het zich niet richt op de eigen politici en bankiers. In dit licht vertaal ik ook het recente wapengekletter jegens Iran en China; als teken dat de heersende macht steeds meer onder druk komt te staan.

En wat betekent dit alles nu voor goud en zilver, de enige financiële ankers in deze tijd van een losgeslagen economie? En ankers zijn het, omdat wanneer het edelmetaal bij u in bezit is u niet bloot staat aan het risico van omvallende tegenpartijen, zoals u bij verzekeringen, spaartegoeden, pensioenpotten e.d. wel hebt. Mits u het uiteraard op een veilige plek hebt ondergebracht.

Het zou mij niets verbazen wanneer de aankondiging van de nieuwe steunmaatregelen gepaard gaan met een daling van goud en zilver, hoewel je uiteraard precies het tegenovergestelde zou mogen verwachten. Het zou ook kunnen zijn dat de correctie in goud en zilver van de afgelopen maanden in feite al de voorloper waren van de te nemen maatregelen, zodat de boost die goud en zilver zullen krijgen in de lange termijn grafieken minder zullen opvallen.

In feite is de korte termijn echter minder van belang ( hoewel het natuurlijk menselijk is je gelijk elke dag bevestigd te willen zien). We weten nu eenmaal dat er in de prijsvorming van goud en zilver grote beïnvloeding plaats vindt door het bankkartel. Omdat er in de prijsvorming maar zeer beperkt sprake is van een vrije markt, is het mijn inziens ook zeer gevaarlijk te veel te varen op technische analyse. Een voorwaarde voor deze techniek is namelijk een vrije markt van vraag en aanbod. En ook het bankkartel weet precies waar de weerstands- en steunlijnen zich bevinden.

Nee, goud en zilver zullen hun waarde vooral bewijzen na afloop van de doodstrijd van ons huidig financieel bestel. Hoe lang dit nog duurt? Niemand weet het. Al is het wel zo, dat de druk op het systeem exponentieel toeneemt, omdat de opstapelende tekorten steeds moeten worden aangevuld met steeds grotere bedragen die op hun beurt ook weer zullen vragen om nog grotere ondersteuning, tot het financiële systeem uiteindelijk gevuld is met ontelbare hoeveelheden geld met een waarde van nul.

 

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • sticky fingers

  helemaal mee eens bea, maaramerikaanse rating bureau’s kijken niet objectief, of alleen naar europa.

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  “Europa denkt aan een tijdelijk verbod op ratings.”
  Hahahahahahaaaa !

  Kan het nog belachelijker ?
  het meten verbieden, ja daarmee lost je het probleem op.
  Iedereen weet toch dat het meten de oorzaak van de wijziging van het gemete object is ?
  als iemand hoge koorts heeft, dan moet je gewoon stoppen met het meten van de lichaamstemperatuur, en dan is de koots weg. simpel hé ?

  alle problemen van de wereld zijn opgelost:

  teveel schulden ? niet meer naar uw rekeninstand kijken. probleem opgelost !
  honger in de wereld ? gewoon niet meer naar de beelden kijken. probleem opgelost !
  geweld op straat ? gewoon omkijken. kijk ! kijk ! er is geen geweld meer !
  veel werkloze mensen ? maar nee, pas de statistieken aan, en het is opgelost !
  te veel roet in de lucht. nee hoor, gewoon niet meer meten. hehe weeral opgelost.

  zielig…

 • Gerard

  @WijRos
  Heel Europa terug naar de eigen munt is helaas niet mogelijk. Daar hebben ook wij te grote schulden voor. Blijven zitten in de Euro gaat overigens ook niet.
  Hier is geen oplossing. Alleen een totaal faillisement.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard,
  Er gaan steeds weer nieuwe verhalen over het noodfonds, ik wacht af tot het daadwerkelijk volgestort is. Ik hoop nog steeds dat Merkel weer bij zinnen komt en de hele zaak afblaast. Zarkozy is net zo gek als Kadafi daar kun je toch geen zaken mee doen. Ik las vanavond in de nieuwsbrief van Bill Bonner, die vroeg zich af wie Frankrijk en Duitsland moet gaan redden als de rest gevallen is. Hij gaat er, net als ik, van uit dat alles gaat vallen en dat iedereen terugkeert naar zijn eigen munt. wij worden doemdenkers genoemd omdat men vind dat onze oplossing niet leuk is. Uiteindelijk zullen alle schulden afgelost moeten worden voor we weer verder kunnen. Dat is net als dat de vakbonden of de politiek iets onduidelijk vinden als het niet in hun straatje past.

 • WijRos

  @Gerard
  re speculaten.
  Beste Gerard, zoals vaak ben ik het helemaal met u eens. Zoals u weet, ben ik tegen alle vormen van overheidssubsidies, garanties en belastingaftrek. In de landbouw is dat helemaal uit de hand gelopen. Het ultieme doel van de overheid is om de voedsel productie geheel te kunnen manipuleren. Nu is het zo dat als dat even niet lukt, noemt men dat speculatie. Ik heb veel bewijzen dat alleen de overheid door haar uiterst domme acties speculatie in de hand werkt. Ik denk soms zelfs dat zij de privé de grootste speculanten zijn. Ik ga er van uit dat overheidsdienaren niet gecontroleerd worden op misbruik van voorkennis dat doet men alleen bij niet overheidsfunctionarissen.

 • Jan

  @temp242: inderdaad. Als dat de manier is waarop ze de nieuwe maatschappij-ordening tot stand gaan brengen… Die indignado-beweging: veel geschreeuw en weinig wol. Moet nog altijd vernemen waar ze juist voor staan: mensen die zeer ongenuanceerd tegen ‘het kapitalisme’ zijn en geen haalbare oplossingen voorstellen, daar heb ik een broertje dood aan. Anarchisten en idealistische jongeren: het lijkt wel mei ’68 all over again en dat heeft ook niet bepaald zoden aan de dijk gezet.

 • Gerard

  Iemand gelezen hoe het nieuwe noodfonds eruit komt te zien?
  2200 miljard met hefboomconstructie! Hoe krijg je het verzonnen!
  23 oktober weten we meer.Voor mij is het duidelijk. Dit houdt een keer op.
  Bereid je in 2012 maar voor op de eindfase. “Die Endlusung” zeiden de Duiters in de 30er jaren.
  De volgende stap: Eentje zonder democratie en eentje met klassenstrijd. Weimar 2.0.

  Italie staat inmiddels alweer op 5,9%. Hooguit een week nog en dan zitten de Fin.ministers en PM’s weer aan het buffelt in Brussel de zoveelste oplossing te bebenken.
  Draghi (de kamaraad van Straus Kahn en Geitner) laat ze een andere wind ruiken in het ECB kantoor! Draghi, de echte Weimar-specialist.

 • Gerard

  @Jullie
  Ik zie en hoor gewoon geen enkel geluid dat het kapitalisme (er is maar 1 vorm van kapitalisme) goed is, geen enkel iemand die het kapitalisme verdedigd.
  Niemand die tot de kern komt, en niemand die de ECB en haar hoofdrol bekritiseerd.
  Niemand die het probleem in de kern begrijpt.

  Allemaal bekritiseren ze de sympthomen, niet de oorzaak.

  Geweldig Jullie. Helemaal mee eens.
  Maar bestaat het kapitalisme en de vrije markt dan nog? Volgens mij niet.

 • Gerard

  @WijRos
  Wat betreft voedselspeculatie. De ergste reden zijn de “landbouwsubsidies”. Hierdoor gingen boeren in arme landen failliet. Ze konden de concurrentie niet aan tegen Europese boeren.
  Het is de “geleide” economie naar USSR model waar arme landen aan kapot gaan.
  Dit compenseren met duizenden miljarden ontwikkelingsgeld heeft de bevolking van die landen alleen maar lui gemaakt. In de landbouw zou de “vrije markt” weer terug moeten. Dan heb je op termijn ook geen ontwikkelingshulp meer nodig.

 • Gerard

  @Z. Nelis
  “Overigens is er laatst nog een rapport -van ik meen de VN- uitgekomen waar de speculanten wel degelijk aangewezen worden als een belangrijke oorzaak van toenemende voedselschaarste in de ontwikkelingslanden.”

  De rookgordijnen worden weer opgelaten. Dit hoort bij het spel desinformatie met informatie te mengen. De reden is het vertrouwen in de “echte daders” te waarborgen.
  Het is gewoon niet waar.

  Teveel geld in de markten pompen is de oorzaak van stijgende voedselprijzen. Hoe meer geld bijgeprint, des te hoger de voedsel en energieprijzen. In China stijgen de voedselprijzen 25% per jaar. Het is bekend dat China extreem bijgeprint heeft. Een veelvoud van bernanke.

  Precies wat Celente al zei, goud en zilverbezitters krijgen straks de schuld. Uiteindelijk zijn dat speculatieproducten.

  Een klassenstrijd in de maak. Zal dat de problemen dan oplossen?
  NEEN!
  Maar “nieuwe” politiek zal dit straks gaan aangrijpen om aan de macht te komen. Dit loopt altijd verkeerd af.

 • greetjes

  @Mexican Seastar
  Beste Mexocan Star, ik heb zelf het gevoel dat je bij elke bank net zo veilig of onveilig bent, wat je wilt. Triodos en ASN zijn wel de enige 2 banken die transparant zijn en weg blijven van dubieuze en oorlogsgerelateerde investeringen. Ik heb zelf niet veel (spaar)geld. Wat ik had, heb ik omgezet in 1/3 goud en 2/3 zilver. Laatst een beetje goud bijgekocht bij Rolf, dus misschien in fiat geldwaarde is de verhouding een beetje verschoven. En ik houd een paar honderd euro cash geld voor een paar weken boodschappen standby. Naast mijn blik voorraad ;-)

  Triodos zal geen slechte keus zijn als je een filiaal in de buurt hebt? Ik denk dat er weinig veilige havens zijn overgebleven.

 • temp242
 • temp242

  Zijn universiteiten hun vijand misschien??? Een bende nietsnutten dàt zijn het.

 • temp242
 • Mexican Seastar

  Dank Wortelbea :):).

  Maar een F…is internet spaarrekening zal dan ook niet werken hé (de beste percent bij deze bank en vele aderen is deze op internet) ?!

  Verder geen bezwaar..? Ik ook niet dus één van dezer wordt ik klant van iets waar ik 100% achter sta en met 3% op de termijn dat ik sowieso toch beoog kan sparen. F…is niet veel sterker, is 0% transparant en verre van ‘in eigen handen’ :):)

 • temp242

  Juist Jan, net zoals die kwakkel als zou das Mädchen zijn dochter zijn…

 • Jan

  @pietje: met alle respect, maar die man heeft geen spat bewijs voor wat hij zegt en probeert blijkbaar vooral zichzelf interessant te maken. Ooggetuigen in Argentinië hebben hem gezien: enig idee hoeveel keer Elvis na zijn dood al gespot is? Dat argument van die acteurs kan trouwens net zo goed omgedraaid worden (een Hitler-lookalike ingezet in Argentinië om de hoop van vele oud-nazi’s levend te houden en mogelijkerwijs een revival te bewerkstelligen) en heeft dus 0 bewijswaarde. ‘T is niet omdat iets sensationeel klinkt dat het ook waar is en onderzoeksjournalistiek is blijkbaar ook niet meer wat het geweest is.

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @mexican sterretje:
  ik heb hetzelfde ondernomen, wel één aandachtspunt denk ik: die hebben (bijna) geen kantoren, dus als internet plat ligt, liggen zij ook plat.
  dat is het enig waarvoor ik toch een beetje twijfel.
  groetjes.

 • Mexican Seastar

  Beste Greetjes, Pietje en beste anderen,

  Ik overweeg om mijn spaarrekening, waarop ik dus maandelijks spaar bij F…is in te ruilen voor eentje bij Triodos. Die bank ging niet naar beneden in 2008. Is volledig in eigen handen.

  Wat denken jullie hiervan?

  Groetjes vanuit de velden :)

 • WijRos

  @pietje
  Beste Pietje, ik denk niet dat deze ontdekking veel invloed zal hebben op onze z/g zaken. Het is niet onmogelijk dat de Argentijnen dit gedaan hebben want als er één volk is waar men afweegt of iets financieel voordeel oplevert dan zijn zij het wel. Er zijn dan ook erg veel joden heen gevlucht voor, tijdens en na de 2e wereldoorlog.

 • Gebakken Zak

  @pietje
  Nieuwe theorie??? D’r zijn er zoveel van dat soort Zuid Amerika theorietjes. Wat trouwens als het waar is? Stort de wereld dan in elkaar? Worden “de mensen” dan weer eens boos, nu omdat deze verschrikkelijke man nog prettig geleefd heeft? De kansen zijn trouwens minuscuul klein dat een van die theorietjes waar is.

 • pietje

  ‘Hitler overleefde de Tweede Wereldoorlog’

  Onderzoekers komen met een schokkende nieuwe theorie: Adolf Hitler ontsnapte na de Tweede Wereldoorlog en vluchtte naar Argentinië. Daar genoot hij gewoon van zijn oude dag.
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/buitenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/10_oktober/18/buitenland/hitler_vluchtte_naar_zuid_amerika.xml

 • TheDude

  @greetjes
  18 oktober 2011 op 23:54 | #5

  Beste Greetjes, ik zou wel 100 keer een duim naar je willen opsteken als dat kon, maar helaas heb ik maar 2 duimen en op dit weblog is er maar eentje toegestaan ;) Je slaat m.i. de spijker volledig op zijn kop: als we naar een betere maatschappij willen en dat willen doen door een nieuw, vreedzaam en duurzaam systeem van de grond af te creëren is er maar een manier om dat te bewerkstelligen: stop met het ondersteunen (ofwel voeden) van het huidige systeem. Verandering begint in onszelf!
  Als vanzelfsprekend dienen we wel op een vreedzame manier te werk te gaan: zorg dat ze (we weten allemaal wie!) je zo min mogelijk kunnen binden, neem je verantwoordelijkheid en betaal je rekeningen, los je schulden zsm af voor zover je dat kunt, doe geen totaal onnodige aankopen (maar geniet met mate!) en het aller- aller- allerbelangrijkste: sluit niemand uit en draag zoveel je kan je steentje bij. Nogmaals: het begint bij onszelf! We zijn met een grote hoop mensen op deze wereld en het moet wel heel vreemd uitpakken als we niet met elkaar iets kunnen creëren wat beter is en ook steeds beter wordt. Creëren is toch de grootste gift die wij als homo sapiens sapiens hebben! :) Holistisch leven FTW :)

  Noem me een hippie, noem me een naïeve idealist maar alleen al het idee dat we met zijn allen een betere wereld kunnen realiseren (en daar geloof ik heilig in!) is in mijn optiek iedere inspanning om dat te realiseren waard.

  En ja, ik heb een full-time baan. Ja, ik bezit een kleine hoeveelheid g/z. Nee, ik werk niet bij een bank :D

 • WijRos

  @Z. Nelis
  Beste ZN, mogelijk zijn we het wel helemaal eens met elkaar. Een normale werker zoals u die noemt produceert of creëert zaken. Er zijn ook enkele overheidsdienaren die dat ook doen maar die proberen steeds vaker iets totaal onzinnigs als noodzakelijk te introduceren en dus creëren ze wel iets maar meestal remt het de rest van de werkers. Zo las ik net dat de AFM zich nu wil bemoeien met een beleggingen tot een bedrag van 100,000 Euro terwijl ze nog nooit iets goeds gepresteerd hebben voor zover ik weet. Een uitbreiding tot 100,000 betekent direct een verdubbeling van het salaris van het hogere management en er moeten natuurlijk meer afdelingen komen die zich specialiseren in beleggingen van 50 tot 100 duizend Euro. Tot nu toe hebben ze de woekerpolissen niet voorkomen of opgelost ze hebben ook niet de enorme misstanden met betrekking tot hypotheken voorkomen of opgelost maar ze gaan zich nu nog meer bemoeien met zaken waar ze echt geen weet van hebben. Zo zit deze wereld in elkaar.

 • Z. Nelis

  Overigens is er laatst nog een rapport -van ik meen de VN- uitgekomen waar de speculanten wel degelijk aangewezen worden als een belangrijke oorzaak van toenemende voedselschaarste in de ontwikkelingslanden.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  “Nu heeft een boer helemaal niets meer dan alleen maar schulden.”

  Vroeger had de boer zijn eigen stukje grond. Al dan niet gemeenschappelijk.
  Dat is hem in veel gevallen onteigend door ofwel de corrupte overheden, ofwel de grote westerse bedrijven. Volgens mij was daar afgelopen vrijdag nog een item over op Zembla (palmolie).
  Je moet die boeren juist in staat stellen om voor de eigen lokale markt te produceren. Op basis van eigen grond. Dat is het enige dat werkelijk zou helpen.

 • WijRos

  @Z. Nelis
  re voedsel speculatie,
  Dit is ook een politiek verhaal. Geen enkele politicus weet waar hij het over heeft als hij over dit soort zaken spreekt. Hier zijn het de boeren die steeds maar weer aan het kortste eind trekken en niet de burger die te veel voor zijn voedsel moet betalen zoals de politiek en de media vertellen. In werkelijkheid zijn de tarwe-prijzen nu maar een fractie hoger (circa 6x in US$ uitgedrukt) dan aan het begin van de 20ste eeuw. De broodprijs daarentegen is ruim 30 keer zo hoog. Dat is verklaarbaar vanwege sterk verhoogde lonen van broodbakkers en nog meer vanwege alle belastingen die in de keten van geoogst graan tot het brood bij u op de plank afgedragen moet worden. Ik ken een land waar de tarweprijs nu lager is dan 10 jaren geleden terwijl de broodprijs 9 x zo hoog is geworden alleen door allerlei politiek gedoe. Vorig jaar toen wilden de leiders in Afrika hun politieke problemen oplossen door in één keer grote hoeveelheden tarwe in te kopen en dat drijft de prijs op. Toen de prijs verschrikkelijk laag was en de boeren er niet van rond konden komen toen kocht de politiek niet dus deden de zogenaamde speculanten dat. Als die het niet deden was het onverkoopbaar. Je moet begrijpen dat in veel delen van de wereld de boeren het zo slecht hebben dat ze hun gewas al moeten verkopen voor ze het gezaaid hebben. U zult zeggen ja maar dat komt van de speculanten maar dat is volgens mij onjuist; het komt van de politiek en de banken die de boeren tot enorme schulden gedwongen hebben. Vroeger had een groot deel van de boeren een eigen boerderij of huurde die maar het vee en de werktuigen waren zijn eigendom. Nu heeft een boer helemaal niets meer dan alleen maar schulden. Dat is natuurlijk zijn eigen schuld maar de politiek en de banken stimuleren dat enorm omdat ze dan meer greep op de zaak hebben.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  “Wie hoort volgens u het meeste te verdienen een CEO grootbankier die probeert zijn bedrijf te vergroten door kleinere of even grote andere financiële instellingen over te nemen of een kleine ondernemer die vanuit het niets een goed werkend bedrijf opbouwt. Volgens mij dus de laatste maar in de huidige werkelijkheid wordt de eerste ondersteund door de staat omdat het bedrijf te groot is om kapot te gaan en de laatste wordt dagelijks het vuur aan de schenen gelegd om de inkomsten die hij nog niet eens ontvangen heeft al vast maar af te dragen aan het parasieten apparaat.”

  Wanner ik dit zo lees denk ik dat we het op dat punt grotendeels wel met elkaar eens zijn. Wel wil ik er absoluut aan toevoegen dat het niet alleen de kleine ondernemer zou moeten toekomen maar ook de loodgieter, de lasser, de schoonmaker, de postbode, de leraar, de verpleegster, etc. Al die vakmensen die niet toekomen aan het vouwen van vliegtuigjes op kantoor en het koffieleuten met het collegaatje. Al die harde werkers dus want we vergeten op dit forum nog weleens dat er meer is dan alleen ‘de ondernemer’.

 • WijRos

  @Z. Nelis
  Beste ZN, ongelijkheid ontstaat niet door accumulatie van kapitaal maar door een de erg oneerlijke beloning van werk en zelfs het niet werken zoals dat nu gaat. Wie hoort volgens u het meeste te verdienen een CEO grootbankier die probeert zijn bedrijf te vergroten door kleinere of even grote andere financiële instellingen over te nemen of een kleine ondernemer die vanuit het niets een goed werkend bedrijf opbouwt. Volgens mij dus de laatste maar in de huidige werkelijkheid wordt de eerste ondersteund door de staat omdat het bedrijf te groot is om kapot te gaan en de laatste wordt dagelijks het vuur aan de schenen gelegd om de inkomsten die hij nog niet eens ontvangen heeft al vast maar af te dragen aan het parasieten apparaat. In veel landen moet je BTW afdragen op het moment dat je de factuur verstuurd terwijl het steeds meer de gewoonte wordt om heel laat of helemaal niet meer te betalen. Dat is de wereld waarin we nu leven. Dan hebben we tegenwoordig ook nog heel veel directeuren van allerlei (semi-) overheidsinstellingen die verschrikkelijk veel geld ontvangen voor het creëren van problemen.
  Volgens mij is accumulatie van kapitaal, dat is sparen voor de oude dag of voor toekomstige uitgaven, goed en het maakt geen tweedeling. Het kapitaal is er voor om jonge ondernemers of andere bedrijven een kans te geven hun bedrijf te ontwikkelen of te verbeteren. Nu moet dat via het parasieten apparaat middels subsidies etcetera en kunnen politici prat gaan op wat ze allemaal wel niet voor goeds gedaan hebben. Je hoort ze er nooit over dat zowel in Nederland als in de VS de meeste bedrijven failliet gaan doordat ze de belastingen niet op tijd af kunnen dragen om de politieke met hun spilzucht door te kunnen laten gaan. Dat is tweedeling, degenen die werkt en risico’s neemt wordt gepakt en degene die aan het infuus liggen moeten vooral beschermd worden.

 • Z. Nelis

  @gordijnen
  Gelukkig zijn het ponden die als beloning uitgekeerd worden want wat mij betreft laten ze de euro in de huidige vorm een ‘zachte’ dood sterven.

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Gelukkig blijven overheden & centrale bankiers biljoenen in het systeem spuiten.

 • gordijnen

  Lord Wolfson van Apley Guise stelt een prijs van £ 250.000 beschikbaar voor het beste plan waarmee een einde gemaakt kan worden aan de eurocrisis.

 • Jullie

  Eigenlijk sinds de occupy beweging in NL van start is gegaan, en eigenlijk binnen 3uur volledig gekaapt werd door socialisten die niet weten wat het kapitalisme ECHT is, ben ik van mening dat er voor NL of heel gans Europa eigenlijk (hoewel Duitsland wellicht nog een klein sprankeltje hoop heeft, vanwege ervaringen uit het verleden) voorlopig geen hoop meer is op een kleine overheid.

  We gaan de Weimar overdoen, met wellicht een oorlog.

  Ik zie en hoor gewoon geen enkel geluid dat het kapitalisme (er is maar 1 vorm van kapitalisme) goed is, geen enkel iemand die het kapitalisme verdedigd.
  Niemand die tot de kern komt, en niemand die de ECB en haar hoofdrol bekritiseerd.
  Niemand die het probleem in de kern begrijpt.

  Allemaal bekritiseren ze de sympthomen, niet de oorzaak.

  Dit land gaat deze crisis full-scale meemaken, en hoe het land er na de crisis uit gaat zien, dat weet niemand, maar voorlopig gaat het hier niet goedkomen.

  En laat ik verder nog maar even zwijgen over de media censuur, ik heb er overigens first hand mee te maken.
  Zoals jullie wel weten heb ik altijd opgeroepen om je kennis met zoveel mogenlijk mensen te delen, zelf heb ik dat de afgelopen 3jaar wel gedaan.
  Geen idee of jullie dat ook hebben gedaan, maar het was in ieder geval niet genoeg om dit land te helpen. Het is niet doorgedrongen. Ik geef niemand de schuld hiervan. Ik betreur het alleen als een gemiste kans.

  Sla genoeg proviant in, heb middelen om jezelf te verdedigen en heb plannen om te vertrekken, uit Nederland moet je namelijk weg, vooral de randstad als je daar woont.
  Zorg dat je zoveel mogenlijk onafhankelijk kan doen en onafhankelijk kan bewegen door dit land en daarbuiten !
  Zorg dat je weg kan.

  De hoop op een goede afloop van deze crisis voor NL ben ik verloren, een eerlijke terugkeer naar de goud+zilverstandaard, een vrije markt, en een kleine overheid, ben ik verloren.

  Dit gaat me echt aan het hart, me realistische ik ziet gewoon niet dat het probleem opgelost gaat worden, niet omdat het niet kan, maar omdat niemand het ziet.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  “We hebben meer welvaart verkregen niet door werken, creëren of ontwikkelen maar door het geld te lenen van de “arme” Chinezen en door het te stelen uit andere landen.”

  Dan heb je het over de welvaart van de afgelopen decennia. Welvaart dat gecreëerd is door het financieel kapitalisme. Het verhaal van welvaart bestaat natuurlijk al langer. Kijk bijv. eens naar het industrieel kapitalisme dat loopt van de 19de eeuw tot ca. de jaren ’60/’70 van de vorige eeuw. Dat heeft veel voorspoed gebracht. Helaas kwam daar tamelijk abrupt de klad in zo naar de jaren ’80 toe. Permanente groei valt namelijk niet vol te houden. Echter, om onze welvaartspeil vast te houden (deze was immers gekoppeld aan die groeiverwachting) hebben we een duivelspact gesloten door een schuldeneconomie (in de vorm van een financieel kapitalisme) op te bouwen. De groei kon daarmee toch weer een tijdje vooruit en zo ook onze materiele welvaart. Allemaal mooi en wel totdat we nu -vermoedelijk voor de laatste keer- tegn de grenzen van de economische groei aanlopen. Probleem itt. de jaren ’70 is dat we nu met die schulden opgezadeld zitten. Ergo; we hadden in die pre-Thatcher en pre-Reagan tijd al de bakens moeten verzetten en eens diep moeten nadenken over enerzijds de economische groei en anderzijds de rol van de terugtrekkende staat als representant van het publieke domein.
  Helaas hebben we dat destijds nagelaten (uit hebzucht en eigenbelang?) en daar betalen we nu de prijs voor.

  “Ik begrijp uit uw opmerkingen dat wij door moeten gaan met lenen, stelen en deze ongelijkheid om de wereldeconomie overeind te houden. De tweedeling waar u over spreekt is dat in grote delen van de wereld mensen die niet produceren ook niets te eten hebben en in onze maatschappij denken we te kunnen groeien door vooral iedereen dit niet produceert of creëert financieel te ondersteunen.”

  Tweedeling heeft betrekking op de accumulatie van kapitaal door enkelen (zie het finaciële kapitalisme) ten koste van mensen die -in uw woorden- wél produceren en creëren. Zie het als de teloorgang van de middenklasse: het ontstaan van een grote groep die met moeite de eindjes aan elkaar kan knopen (die 46 miljoen voedselbonafhankelijken in de VS. bijv.) en zich alles moet laten welgevallen wat er over hen beslist wordt. Want degenen die het meest financieel ondersteunt worden in onze samenleving zijn degenen die bij de banken werken, degenen die onder meer een villa-aftrek genieten en grote bedrijven die allerlei belastingvoordelen genieten.
  En ja, er bestaat ook op wereldschaal een tweedeling maar dat laat onverlet dat er ook binnen het Westen zelf wel wat te zeggen valt over de verdeling arm/rijk. En wanneer u werkelijk zo begaan bent met de niet-westerse mens dan zult u juist uw vuist moeten ballen tegen de voedselspeculanten en de financiële conglomeraten die de arme landen in een wurggreep houden.

 • ramona
 • WijRos

  @Z. Nelis

  Beste ZN,
  Dat mag zo zijn maar je gaat gemakshalve wel voorbij aan het feit dat het levensonderhoud en het niveau van welvaart hier veel hoger zijn. Wanneer je iedereen laat werken voor een habbekrats dan ligt de hele economie nog sneller dan z’n eigen schaduw op z’n gat.
  Bovendien is een steeds sterker wordende tweedeling in onze maatschappij nu ook niet echt bevorderlijk voor zowel de politieke stabiliteit als voor de wil om collectief een stapje terug te doen. Dat is nu eenmaal de mens eigen.

  We hebben meer welvaart verkregen niet door werken, creëren of ontwikkelen maar door het geld te lenen van de “arme” Chinezen en door het te stelen uit andere landen. Dus nogmaals ik begrijp niet waarom wij in West Europa en Noord Amerika denken recht te hebben op iets zonder er ook maar iets voor te doen terwijl meer dan 75% van de wereld bevolking wel creëert en veel minder beloond wordt. Ik begrijp uit uw opmerkingen dat wij door moeten gaan met lenen, stelen en deze ongelijkheid om de wereldeconomie overeind te houden. De tweedeling waar u over spreekt is dat in grote delen van de wereld mensen die niet produceren ook niets te eten hebben en in onze maatschappij denken we te kunnen groeien door vooral iedereen dit niet produceert of creëert financieel te ondersteunen. Ik ken namelijk ook nogal wat westersen die wel creëren maar met moeite het hoofd boven water kunnen houden omdat de belastingdiensten het geld dat ze verdienen hun zoveel mogelijk af proberen te halen ten bate van niet werkers en het (semi) overheidapparaat.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  “Beste Hi 5, 99% wil een goed “eerlijk” inkomen zoals ze dat zeggen, 99% wil niet het werk wat beschikbaar is voor het loon dat er in de rest van de wereld voor betaald wordt.”
  Etc.

  Dat mag zo zijn maar je gaat gemakshalve wel voorbij aan het feit dat het levensonderhoud en het niveau van welvaart hier veel hoger zijn. Wanneer je iedereen laat werken voor een habbekrats dan ligt de hele economie nog sneller dan z’n eigen schaduw op z’n gat.
  Bovendien is een steeds sterker wordende tweedeling in onze maatschappij nu ook niet echt bevorderlijk voor zowel de politieke stabiliteit als voor de wil om collectief een stapje terug te doen. Dat is nu eenmaal de mens eigen.

 • Z. Nelis

  @WijRos
  Je zou natuurlijk nog een onderscheid kunnen maken op basis van oligarchie versus aristocratie. De laatste zou dan garant moeten staan voor een bestuur op basis van verdiensten. Helaas is het nu zo dat democratie te koop is. Illustratief zijn zonder meer de Verenigde Staten. Daar koop je je publieke positie.
  En ik denk dat het ontegenzeggelijk zo is dat er ook onder degenen die er in bestuurlijk Nederland toe doen een hoog pauper gehalte heerst. Na een democratisering van enkele honderden jaren is het namelijk goed mogelijk geworden om verticaal te stijgen. Ook het hoerenjong kan anno 2011 een belangrijke bestuurlijke functie bekleden. Is dat goed?
  Wellicht, maar dan wel ingekaderd in die voor de democratie zo belangrijke, constituerende voorwaarden.

 • WijRos

  @high five
  Beste Hi 5, 99% wil een goed “eerlijk” inkomen zoals ze dat zeggen, 99% wil niet het werk wat beschikbaar is voor het loon dat er in de rest van de wereld voor betaald wordt. Waarom denken wij in de westerse wereld meer betaald te moeten krijgen voor iets dat door veruit de meerderheid van de wereldbevolking voor een fractie van die prijs uitgevoerd kan worden? Dit is omdat met name de westerse bevolking leeft met een “ubermensch” complex. Wij hebben meer loon nodig omdat wij er aan gewend zijn veel geld uit te geven. De gemiddelde Indiër of Chinees heeft niet zoveel nodig en al dit soort koloniale gedachten zitten nog erg diep geworteld in ons onderwijs en cultuur. Als de rest van de wereld net zo spilziek zou leven als wij dan zouden we morgen tekorten aan alles hebben.

 • WijRos

  @Z. Nelis
  Geachte Z.Nelis, volgens mij hebben we in Nederland al een vergaande ochlocratie (dictatuur van het gepeupel en de paupers) zoals u dat noemt. Het hele politieke circus laat zich ruim betalen en neem allerlei emolumenten tot zich terwijl een kenmerk van oligarchie zou kunnen zijn dat men het bestuur als een eer ziet en geen vergoeding voor wat dan ook behoeft. Men is voldoende rijk om de kosten zelf te kunnen dragen. Het is daarom ook een misvatting in dit forum dat alles in Nederland bepaald wordt door de zogenaamde rijken. Het zijn de paupers die de banken, de grote bedrijven en Nederland besturen. Dat zie je aan hun spilzucht en aan wat ze voor vergoedingen vragen.

 • WijRos

  @Gerard
  Beste Gerard, zou u eens 1 Nederlandse rechtse politicus kunnen noemen die niet Keynesiaans denkt. Ik zou niet weten wie dat is of geweest kan zijn de laatste deccenia. Dat is ons probleem in Nederland er zijn geen politici die minder overheidsinmenging willen. Het wordt ons op alle scholen met de paplepel ingegeven. Alle VVD-ers roepen dat wel maar niet 1 van hun wil afschaffing van de rente aftrek dus daarmee vallen die af.

 • Z. Nelis

  @high five
  Op zich klinkt het mooi dat Zwitserse systeem maar probleem is dat elke vorm van democratie zijn tegendeel kan oproepen. Onze vorm van democratie -de representatieve- is ontaard in een oligarchie (dictatuur van de rijken) en een directe democratie kan ontaarden in een ochlocratie (dictatuur van het gepeupel en de paupers).

  Zo’n ontaarding kan voorkomen worden door sterk in te zetten op de rechtsstaat, de civil society, onderwijs (les in burgerschap, geschiedenis en recht!) en een duidelijke scheiding tussen publiek en privaat. Dat laatste betekent niet direct een grotere overheid maar wel een sterkere en duidelijker afgebakende overheid. Dus geen publieke instanties die tussen de staat en de markt inhangen en daarmee het slechtste van beiden weten te combineren. De zorg maar ook het openbaar vervoer zijn daar goede voorbeelden van. We betalen in de vorm van de verplichte zorgpremie nota bene belasting aan private ondernemingen! Dat is toch wel al te kras!

  Interessant is inderdaad dat de democratie in Zwitserland toch wel aardig lijkt te werken. kennelijk is de rechtsstaat in het berglandje sterk te noemen, het onderwijs goed, etc. En misschien toch ook wel dankzij een conservatieve (=verstandige) houding.

  Zolang je aan de voorwaarden kan voldoen voor een democratie dan is dat zeker te prefereren boven andere staatsvormen. Want in een vrije samenleving is verantwoordelijkheid voor beleid van het grootste belang en verantwoording afleggen kan alleen effectief zijn wanneer dat zo publiek mogelijk gebeurd. Zie ook het gemis aan verantwoordelijkheid in de financiële sector en vooral ook in het euro-project. Zolang mensen die verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor het beleid en de uitvoering daarvan, de dans telkenmale weten te ontspringen (omdat het systeem dat nu eenmaal toelaat) zal er ellende op ellende gestapeld blijven worden.

 • high five

  Top U.S. Regulator Approves New Limit on Commodity Speculation in 3-2 Vote
  http://www.bloomberg.com/news/2011-10-18/cftc-votes-3-2-to-approve-new-limits-on-commodity-speculation.html

 • high five

  Het systeem van fractional banking met interest heeft ook steeds groei en extra krediet nodig om te blijven functioneren. Anders implodeert het.
  Vergeet links en rechts. loze kreten, het zijn door de bankiers gecontroleerde stromingen zodat we onze aandacht niet op hun richten. Zolang de bevolking naar de poppen van links en naar de poppen van rechts kijkt, kijken ze niet naar de macht achter de poppen. Reagan en Ruding waren enorme schulden makers, net zo als Bos en Obama. Links en Rechts laten er nou eens mee stoppen. Laten we ons geldstelsel veranderen en directe democratie invoeren. Over alles stemmen net als in zwitserland, gewoon online. Dat kan gemakkelijk en veilig. Je kan er alles van zeggen, maar een ding is zeker. De bevolking beslist en niemand anders.
  @Gerard. Even een correctie. Een kleine groep wil niet werken 1%. 99% van de bevolking wil wel graag werken.

 • Gerard

  @PP
  Dat zou iedereen wel willen, maar daar zit nu net het probleem. Links zijn de aanhangers van Keynes. Ze zijn ook voor een zo groot mogelijke overheid. Het probleem is hierbij dat een grote overheid niet meer te dragen is door een steeds kleinere groep mensen die willen werken. Dit systeem kan alleen maar in de lucht gehouden worden door economische groei. Meer dan dat, steeds harder en meer groei. Dit is niet meer.

  Rechts ziet de oplossing in bezuinigen en kleiner maken van de overheid. Zeg maar de oostenrijkse school.

  Er zal toch gekozen moeten worden uit beide systemen.
  Links heeft wel een groot probleem nu blijkt dat Keynes avarechts werkt. Links kan hier niet mee verder. Ze zullen afscheid moeten nemen van de oude veren, ofwel het systeem allesomvattend moeten maken. Dus uitsluitend een overheid zonder private sector.

  Verder beweer ik ook niet dat rechts goed is. De terugkeer naar kleine overheid en stabiele munt zal heel erg veel pijn gaan doen. Ook het terugbrengen van de banken tot het ouderwetse 50er en 60er jaren systeem zal pijn doen.

  Ik denk dat je dit “objectief” moet bekijken zonder je eigen voorkeur er bij voorbaat aan te hangen. Maar hier komen we al niet eens tot de vaststelling van het probleem.
  We spreken hier graag over de wijsheid van Schiff, Celente, Faber en Ron Paul, maar beseffen vaak niet dat deze NIET passen in de linkse oplossingen zoals Keynes.

  Hoe dan ook, net als in de 30er jaren, zal politiek de radicale keuzen gaan worden. Zo ver is het nog niet helemaal, maar die kant gaat het zeker op.

 • http://www.permanenteportefeuille.eu PP

  Het wordt tijd dat de links rechts tegenstelling aan kant gezet wordt en dat iedereen inziet dat het een rijk arm verhaal is geworden. En eender welke politieke overtuiging je hebt: je staat aan de arme of aan de rijke kant.

 • ramona
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @greetjes
  “George Soros is al vaker op diverse fora genoemd als geldschieter van OWS en dat geeft te denken.”

  De OWS is veel te ongeorganiseerd om “gefinancierd” te zijn. Wie wordt er betaald?
  Pas als een beweging georganiseerd is kun je geld geven (aan de organisatie). En ook dan pas kun je proberen om de “beweging” een politieke draai te geven.
  Net als dat bij de tea party gebeurde.
  Het kan zijn dat men dat ook nu weer zal proberen, maar dan staat er over een jaar weer een nieuwe grassroots beweging op.
  De kans is groot dat wanneer dit soort bewegingen iedere keer weer gepolitiseerd worden er extremistische bewegingen gaan ontstaan die ook het geweld niet schuwen.

 • shamrock

  Bedankt High five voor het antwoord,had hem helaas even gemist.

 • Gerard

  Nog een leuk stukje over de dreigementen van de banken om de staatsleningen niet meer op te kopen bij verplichting afschrijving 50% op Griekse leningen.
  Wat als ze werkelijk zouden stoppen met staatsschulden opkopen??

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/europa/banken-dreigen-met-welkom-cadeautje-aan-overheden-in-de-schulden/

 • Gerard

  Las ik vanmiddag nog.
  Weet iemand nog de toespraak nog van Bernanke? Terwijl ieder vergeefs op QE3 zat te wachten, maakte Bernanke zich zorgen over de hoge grondstofprijzen. Nog geen week later crashte de koperprijs met 30%. Er was “vraaguitval” was de officiele verklaring.
  Ook de koperprijs draaien ze rustig naar beneden!
  Want wat blijkt nu? De Baltic Dry Index steeg vanaf dat moment stijl omhoog!
  http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=$bdi

  Vorige week werd bekend gemaakt dat China voor 450.000 ton koper opgekocht had in september.
  Het “all time high” record!
  Hoe zit dat dan met de officiele lezing “vraaguitval”?
  Bernanke kan nog zoveel aan de prijs-knoppen lopen draaien, maar die Chinezen die naai je niet van achter!

 • Gerard

  Beste High Five,
  Misschien komen we elkaar nog wel eens tegen bij een toekomstige demonstratie. Maar dan staan er heel andere mensen op straat! Wat dacht je van hardwerkende arbeiders die alles kwijt raken. Dan zal het ook een heel ander karakter krijgen.

  Op dat moment zullen de demonstranten beseffen dat de “schuldencrisis” ontstaan is door teveel “schulden”. Schulden van de overheid is schulden van ons allemaal. Ook dat wil nu nog niet doordringen. Maar dit heeft echt z’n tijd nodig.
  Mijn grote vrees is alleen dat de “slimme daders” altijd weer onschuldigen aanwijzen voor de ellende.
  En dat iedereen blijft luisteren naar de daders.

  Maar als de ellende te groot wordt, dan kun je altijd nog “Napoleon” worden voor 20.000 euro belastingvrij! Het grote voordeel dat de PvdA ons te bieden heeft.

  Voor wie het nog gemist heeft: Napoleon:
  http://www.powned.tv/uitzendinggemist/2011/10/pownews_165.html

  hahaha, blijft een leuk idee!

 • sticky fingers

  Ik wil helemaal niet uitvaren tegen anders denkenden, maar als ze het hebben over tuig met gele tanden en linkse ratten en rammen etc, dan moet ik van mijzelf wat zeggen.

  Het liefst stem ik ook niet meer, vanwege de volkomen nuttelosheid ervan,
  Maar inderdaad laten we elkaar respecteren en anderen niet meer wegzeeteen met denigrerende bijvoeglijke naamwoorden.

 • Gebakken Zak

  Wanneer iemand het interesseert en voor alle duidelijkheid; ik ben voor links noch rechts, voor de doodstraf, voor keihard staatsgeweld tegen misdadigers & tuig, tegen integratie/assimilatie, tegen (nep)emancipatie, tegen darwinisme & oerknal, voor spiritueel leven & wetenschap, tegen drugshandel/drugsgebruik, voor een goud/zilverstandaard, tegen corporate fascism, tegen een oversexte/loopse samenleving, tegen een grote overheid, voor een krachtige overheid, voor selectieve democratie, voor vegetarisme, voor humor en luchtigheid, tegen benepen/kleinburgerlijk gezanik, voor sport/cultuur/toneel/literatuur/feesten/natuur, voor techniek.

 • greetjes

  wah! Jullie gedragen je als een ongedisciplineerde bende. We zitten hier omdat we allemaal wakker zijn. Laten we nog iets van elkaar proberen te leren. Links, rechts, extreem de ene of de andere kant op. Ik weet allang niet meer op welke partij ik moet stemmen. Ik wil een leefbare wereld en dat betekent ook dat we de zwakkeren (ouderen, zieken, gehandicapten) erbij houden. Is dat links? Boeien! High Five: George Soros is al vaker op diverse fora genoemd als geldschieter van OWS en dat geeft te denken. Het zou een typische elite-streek kúnnen zijn. Want zo doen ze het altijd. Ik geloof meer en meer in eigen verwantwoordelijkheid in de zin van afbouwen die honger en die gekte van spullen verzamelen en dingen moeten hebben, afbouwen die hypotheekschuld en zorgen dat je een nobody bent waar je woont. Non-cooperatie, onopvallend en grootscheeps. Laat de politiek, de belastingdienst en de bank je niet te pakken krijgen. Dat werkt het best. Politieke partijen? Directe verantwoordelijkheid afdragen aan je kiezers zoals de Zwitsers al eeuwen doen. Dát lijkt me wel wat. En je vooral niet laten leiden door angst, want dan loop je in de fuik.

  Ik blijf erbij: massale vreedzame non-cooperatie met het huidige systeem. Kunnen we daar iets over afspreken ipv zo tegen elkaar uit te varen of vermeende politieke kleuren. Vwrgeet niet: in dit spel zijn opposites tenslotte opposames.

 • Henk

  Peter Schiff over de Occupy beweging. Volgens mij heeft hij grotendeels gelijk:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7iJvtQpyx1A

  (vanaf ca. 9:57)

  “In a true capitalist society those people protesting would not have any spare time to do it, they would be busy doing their productive jobs producing useful goods or services for society”
  (enigszins vrije interpretatie)

 • temp242

  Beste SF, ja ik ben kritisch ruimdenkend.Welterusten.

 • sticky fingers

  @temp

  ????

 • temp242

  Prachtig geschreven zilverman!

 • high five

  No name. Dit is een zeer ongenuanceerd verhaal. The occupy beweging bestaat uit mensen met allerlei achtergronden en ideeën. Er is echter een grote overtuiging binnen die beweging dat de FED moet beëindigen en moet worden geaudit en dat het huidige geld en huidige fractional banking systeem op de schop moet en vervangen moet worden door een ander geldstelsel.
  Zeker probeert het establishment de beweging in haar macht te krijgen en de schuld van de huidige crises op het kapitalistische systeem af te wentelen. Zodat ze een communistisch systeem kunnen introduceren. Ik ben bang dat ze dit toch niet lukt.

 • Zilverman

  SF, Pietje en anderen die wel meelezen maar even geen zin hebben om tegen een man met tunnelvisie in te gaan. Ongewenst gedrag negeren, gewenst gedrag extra belonen is het devies. En nee, je staat hier niet alleen in maar tegen een plaat in de kop helpt maar één ding. Als ze dit met die geblondeerde hadden gedaan, hadden we nu die pathologische leugenaar Rutte niet gehad als premier en was er van die andere niets meer te bekennen.

  Een probleem van mensen met empathie is dat ze ook empathie hebben voor rechtsdenkenden waarbij die eigenschap grotendeels of zelfs geheel ontbreekt, getuige de standpunten waar zij zich hard voor maken. Men is dan geneigd zichzelf te vergeten.

  Deze fantastische en meest terechte ondergang van het wereldwijde financiële systeem dat nu eenmaal gebaseerd is op, laten we zeggen, niet de meest linkse ideeën maar juist op die ikke ikke ikke en de rest kan stikke mentaliteit van al die graaiers die zo nodig meer en meer moesten hebben… zou waarschijnlijk al 10 jaar eerder zich hebben voorgedaan als deze vreselijke, aan empathie gebrekkige ratten er niet omheen konden ook af en toe een idee van de linkse zijde in te willigen, (subsidie geven aan één of andere gek die napoleon wil spelen) om vervolgens daarvoor in ruil, want zo gaat het in het grijze politieke land, er een ander smerig, hebzuchtig en vernietigende deal daar tegenover te stellen (1000 multinationals in het land houden die weinig of geen belasting hoeven te betalen of miljoenen en miljoenen subsidie geven aan bedrijven). Weet je, laten we alles privatiseren (ook al zo’n uiterst links idee ;) dan houden we de prijzen laag… uche uche.. (de prijzen zijn nog nooit zo hoog geweest) Marktwerking in de zorg.. moet je doen man! Zie.. het werkt geweldig.. de kosten schieten de pan uit en de staatsschuld loopt op en over een aantal jaar betalen we net zoveel aan verzekering als in dat andere geweldige land van de onbegrensde mogelijkheden voor graaiers en uitzuigers waar 1 op de 4 kinderen van voedselbonnen leeft..

  We weten hoe de politiek werkt, lobbyisten van multinationals hebben het voor het zeggen, zij hebben het grote geld.. dus voor wie zou Rutte nu werken, en de Jager, Donner, Obama, Sarkozy, Merkel… waarom is die Euro er eigenlijk?

  Niet voor de MKB… hahaha..

 • No name
 • ramona
 • ramona
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Mexican Seastar
  “Maar ik ben wèl – méér en bewuster dan ooit – voor mensenrechten, kinderrechten, democratie, het redden van het natuurlijke milieu en nog een hele reeks àndere waarden die enkelingen in onze maatschappij onderuit lijken te kunnen halen.”

  Wow, dat is een heel rijtje. Mét elkaar tegensprekende begrippen!
  Lof voor alle idealisme, maar een beetje kort op consistentie.
  Komt nog wel denk ik, gewoon doorgaan met voor jezelf denken!

 • Josey Wales

  “Mensen, bekijk op internet de films “Inside Job” en “The Money Masters”, dan snap je hoe de banken het spelen: namelijk de winsten geprivatiseerd (naar de bankiers) en de schulden genationaliseerd (naar de hardwerkende burgers)!

  Ik ben benieuwd hoeveel bonussen er deze kerst op Wallstreet worden uitgekeerd. Vorig jaar was het een totaal van 144 miljard (inderdaad miljard, geen miljoen). Daarom demonstreren die Occupy betogers… en ik geef ze groot gelijk!”

  Bovenstaande reactie had ik ingezonden naar de Telegraaf, horende bij het artikel over Gerrit Zalm, die vind dat de afschrijving van Griekenland niet door de banken, maar door de burgers gedragen moet worden. En raadt eens… reactie door Moderator geweigerd.

 • Mexican Seastar

  Ik ben niet links noch in mijn politieke stemgedrag, ik verander daarin: omdat ik toevallig al làng geen gading meer vind in die partijen en hun netjes afgebakende instant oplossingen.

  Maar ik ben wèl – méér en bewuster dan ooit – voor mensenrechten, kinderrechten, democratie, het redden van het natuurlijke milieu en nog een hele reeks àndere waarden die enkelingen in onze maatschappij onderuit lijken te kunnen halen. En ze krijgen vandaag gelijk – daarvoor hoef je dus heus niet op deze site te komen zitten, om je daarin dus bevestigd te weten <- :):):).

  Wat me interesseert is niet wie het krijgt, maar wie het verdient (heeft, maar dat is geheim).

 • high five

  Er schijnt weer extra geld voor de maffia te zijn gereserveerd. Vandaar dat de beurzen omhoog gaan.
  U.S. Stocks Jump on Report of Europe Pact
  http://www.bloomberg.com/news/2011-10-18/asian-stocks-retreat-from-one-month-high-as-won-copper-decline-on-europe.html

 • J. Doe

  @sticky fingers
  Persoonlijk heb ik mezelf nooit ingelaten met een politieke georienteerdheid van links of rechts. Wat is eigenlijk het verschil? Er zit geen enkele grapjas in de politiek die het Volk vertegenwoordigd. Ik wil stemmen op issues (directe democratie?), en dus niet op poppetjes die meedoen met de globale agenda die er voor ons ligt…

 • high five

  Er zijn mensen die gaan niet naar die demonstraties omdat daar zogenaamd links tuig rond loopt, zoals ze die mensen noemen. Beschamend in de eerste plaats.
  Ten tweede, je bent daar omdat je je wil laten horen dat je de corruptie politici en de maffia bankiers zat bent. Plus de zelfverrijking en speculatie van de oligargie (wat niets met vrije markt te maken heeft) waar de belastingbetaler voor moet opdraaien.
  Dat daar ook krakers tussen lopen prima. Jij, ik en 99% van de rest van de bevolking zijn allemaal de lul.
  Ik heb tig duizend keer liever te maken met een kraker dan met Rothschild, Brzezinski of Beatrix die mij als een slaaf zien.

 • sticky fingers

  Exact pietje , helemaal met je eens, blij dat er ook nog mensen als jin zijn. IK VOELDE ME AL ZO ALLEEN!

  eemt niet weg dat ik natuurlijk ook kritisch sta tov partijen als PVDA, die zich links noemen, maar in feite dre handen op een buik zijn met cda en vvd.

  En ook linkse regeringen gaan vaak de fout in, begrijp mij niet verkeerd.
  Ik vind het alleen fijn als we niet zo hard denken en de minder bedeelden in de wereld aan onze boezem kluisteren.

 • temp242

  Je vergist je van vijand Pietje. De vijand is NIET de beurs hoor.

 • pietje

  @Gerard En alle anderen.
  Er is nog al een groot verschil tussen links en extreem links net zo als tussen rechts en extreem rechts.
  Ben zelf ZZPER werk 50 A 60 uur per week met me handen en Ja ik ben links en Ja ik was er wel bij op het beursplein.
  Maakt dit me dan een extreem links persoon met gele nagels en vies vet langhaar enz.
  Dit is nu precies wat ze zo graag willen verdeel en heers maar we zitten allen maal in het zelfden schuitje of je nu links of rechts ben.

 • temp242

  Links heeft in de Totale Collaps die weldra gaat komen voorgoed gedaan, en dat is een hele goede zaak. Het is nét door die dromers dat overheden massaal geld zijn gaan lenen bij de banken om deze dromen te kunnen betalen.

 • sticky fingers

  Nee temp als mensen het over tuig hebben en rammen en gelige tanden, dan zet je ze weg als schlemielen en dat slaat nergens op.
  Rechtdoor zee is niets mis mee.

 • sticky fingers

  (extreem) lins en nationaal socialisme: jongen ga aub nog even de geschiedenis boekjes in en praat dan verder. Ik ben historicus, niet om mij op de borst te slaan, maar weet wel ongeveer waar ik het over heb.

  Als je links voelt, ben je het toch niet eens met sovjet comm, wat een gebral (letterlijk)
  Links zijn houdt voor mij in dat je het opneemt voor weerlozen, de allerarmsten,pacifisme en probeert te groeien naar een zelfbewuste samenleving met zo min mogelijk bemoeienis van de overheid (ja daar sta je van te kijken he). Zoveel stromingen binnen links, alswel binnen rechts.

 • temp242

  Zeg beste SF, ondertussen zouden we nog vergeten dat zilver ondertussen 1.10% hoger staat.MVG.

 • temp242

  Als je tegenwoordig maar een beetje rechtdoor OF realist bent, dan ben je meteen rechts of racist, mooie democratie is me dat. Dé waarheid mag natuurlijk niet gezegd worden.

 • temp242

  Waarom zouden Gerard en GZ rechts moeten zijn als zij gewoon rechtdoor zijn?

 • RCPL

  @sticky fingers

  Zo zeg, nooit de geschiedenis van (extreem) links gevolgd???
  Om een paar dwarsstraten te noemen:
  – Nationaal-SOCIALISME (60 miljoen doden)
  – Sovjet communisme (>20 miljoen doden)
  – Mao’s China
  – Heulen met de Islam (zie Iran ’79),
  – Enorme geldverkwisting in machtsfuncties binnen Westerse democratieën (Griekenland, Frankrijk, Portugal, Amsterdam).
  – (mond)dood maken van realistische, maatschappij kritische figuren (Fortuyn, A. Hirsi Ali, Wilders, etc.).
  – wegkijken van werkelijke burgerproblemen, thee drinken met radicale Imams, snoepreisjes naar Afrika.

  Met name door linkse figuren is de kans groot dat onze (klein)kinderen een gewelddadige en pover leven te wachten staan!

 • sticky fingers

  Schorriemorrie natturlijk

 • sticky fingers

  Rolf!!! grijp jij nog af en toe in, hoe zit dat? Waar slaat dat nou op om oprechte demonstranten weg te zetten als schorre morrie. Praten over tuig en rammen wat zielig.

 • sticky fingers

  Ik begin steeds meer te balen van gebakkenzak en gerard met hun rechtse gebral.
  Opsodemieteren hier., of geef gewoon een goede analyse.

 • temp242

  Tja Gerard, als het van de (S)linkse Ratten moet komen… Het zijn natuurlijk wél de lieverdjes van de overheden, die beroepsbetogers, ze dienen als schaamplapje voor de demoNcartie. En geven de overige 99% van het gepeupel dat de mensen boos zijn.

 • Gerard

  Hoe je het verder ook draait of keert. Democratie kan niet meer werken in deze extreme crisis.
  Er zal eindelijk eens een meester in de klas moeten verschijnen.
  Nu proberen alle landen elkaar te naaien.

 • Gerard

  @Mexican Seastar
  Voorlopig heb ik alleen maar “extreem links” gezien. Ze zijn (zoals altijd) tegen het kapitalisme (zelfstandige ondernemers).
  Dit schorremorrie is in 30 jaar geen milimeter veranderd. Met dit soort tuig moet je niks te maken willen hebben.

 • temp242

  Klopt Ramona, en tegen zondag a.s. met de vertegenwoordigers van Fantasieland een allesomvattend reddingplan(het hoeveelste al???) klaar hebben voor de eurozone…
  De markten lachen ermee.

 • temp242

  Klopt Ramona, en tegen zonda

 • temp242

  …degelijk waarde gehecht worden aan de democratie??? Je meent toch niet wat jij schrijft zeker???
  Ik ben eens benieuwd wat er van je democratie gaat overblijven als de gehele bevolking en masse de straat op gaat komen.

 • ramona
 • Gebakken Zak

  He, eindelijk weer eens wat thumbs down bij de twee posts hierboven. Humor.

 • Mexican Seastar

  Pietje,

  Ik ben blij dat ik er bij was. Ik heb veel geleerd, niet in termen van een juiste analyse van het systeem, maar van het feit dat er nog wel degelijk waarde wordt gehecht aan de beginselen der democratie. En dit, in concreto :):).

  Groetjes en sterkte aan allen :)

 • Gebakken Zak

  Opvallend dat behalve in de randstad de protestanten vooral in het noorden en noord-oosten van het land te vinden zijn. Daar zijn traditioneel ook vaak de communisten en wrokkige socialisten te vinden. De gestaalde kaders van de afgunst. Bars volkje. Gelukkig wonen er natuurlijk ook veel aardige, intelligente mensen in die gebieden. Kunnen zij die tentenkampen niet ff leeg rammen? :-)

 • Gebakken Zak

  @pietje
  Vaak weten die snuiters en snuitsters vaak enkel waar ze tegen zijn. Da’s mager, heel mager. “Weg met ongelijkheid”, “WEG met dat en dat en dat, “NEE tegen uitbuiting” en dat soort zaken schreeuwen ze dan, hun gelige tanden ontblotend. Pathetisch volkje. Niet allemaal, maar heul veul wel.

 • high five

  @Jullie Hoor je wat Rolf Blitzer zegt tegen Ron Paul in de laatste zin.
  Next time you have to say what you really think….hahahahahaha. De enige politicus die wel zegt wat hij denkt.

 • high five

  Die was al een keer gepost. De antwoorden op de vragen van de sp over het nederlandse goud.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2011/10/98630/

 • high five

  @temp242 Zilver komt sterk terug van de daling en staat alweer in de plus.

 • pietje

  Dit nog even ter aanvulling zo gaat het in Portugal.
  De Nationale Vereniging van Onderofficieren (ANS) in Portugal heeft verklaard dat, mochten er massale onlusten uitbreken in Portugal, zij de kant van de demonstranten zullen kiezen en sluiten een confrontatie met ordetroepen van de politie niet uit.

 • pietje

  Mexican deaster goed geschreven weet niet of je er ook bij was zaterdag maar volgens mij wel.

  Punkers, hippies, beroepsdemonstranten en links tuig zo als vellen deze mensen noemen.
  Maar er waren zaterdag ook heeeeeeeeeeeeeeel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeel
  Gewonen mensen zo als jij en ik met kinderen ouderen mensen in rolstoelen enz.
  Maar wat komt er weer in de spotlight bij de massa media de mensen die anders zijn.
  De opkomst viel mij ook tegen maar het begin is er.
  Maar zodra de werkloosheid hier ook naar de 20% gaat en de mensen iedere dubbeltje moeten om draaien dan hoop ik dat we weer een demonstratie krijgen zo als in 1981 toen demonstreren meer dan 400.000 mensen in Amsterdam tegen de kruisraketten.
  Maar zo lang het bij zulke kleinen aantallen blijft zal het effect uitblijven.

 • shamrock

  Heren,weer deze vraag,heeft iemand al een antwoord gegeven op de vraag waar ons goud is gebleven.
  Of word dit weer doodgezwegen door ons kabinet?

 • temp242
 • temp242
 • Jullie

  Natuurlijk is Wolf Blitzer een propaganda smuck, niks nieuws.

  Daarom vertelt Ron Paul hem ook maar weer eens zoals het is. :

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ZSlWufLbrn8

  Wat een held is die man toch ook !

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five
  “Ik bedoel er mee te zeggen dat we nu massaal nee moeten zeggen tegen het opgeven van onze soevereiniteit en daarbij alle macht geven aan een ondemocratisch Europa en ondemocratische instituten. Die ons compleet, maar dan ook compleet gaan verarmen. Het uitzuigen is al voorzichtig aan begonnen en gaat binnenkort in overdrive. Mensen hebben geen besef van deze diefstal, ze kunnen zich niet voorstellen dat onze politici zo slecht zijn, daarom moet je zoveel mogelijk mensen hier op wijzen.”

  Dit uitzuigen is een direct gevolg van ‘onze’ democratie. Elke democratie zal zich op deze manier ontwikkelen. Dat is ingebouwd in de genen en memen van de samenleving.
  Ik probeer zo veel mogelijk mensen hierop te wijzen, maar wil dat niet doen door hetzelfde systeem in stand te houden dat hiervoor verantwoordelijk is.

  Wist je dat de grootste supporters van de overheden de complot aanhangers zijn? Zij zijn het die het geloof verbreiden dat we een betere wereld kunnen bereiken door “gewoon de juiste regering” te kiezen. De overheid houdt van zulke mensen.

  Democratie is geen oplossing. Democratie is een goed verborgen vorm van socialisme waarbij de meerderheid de minderheid probeert uit te zuigen. Dat er dan lieden opstaan die de verschillende meerderheden tegen elkaar uitspelen en zo zichzelf en hun supporters verrijken is niet opmerkelijk.

  Als je echt iets wilt doen: Geen schulden maken, in geen enkele vorm (denk o.a. hypotheken)
  Als je nog meer wilt doen: Zorg er voor dat je volledig onafhankelijk bent van ‘uitkeringen’.
  Als je nog meer wilt doen: Zorg er voor dat je zo weinig mogelijk belasting betaald. Maar let op: geef de overheid geen stok! doe dit alleen volledig legaal.
  Als je alles wilt doen wat mogelijk is: Werk dan zo weinig dat je alleen je verplichtingen vervult en geen extra wensen vervult (Weg met de auto, een fiets is genoeg. Een eigen huis, maar dan wel zo klein mogelijk. Geen consumpties die niet echt nodig zijn. I.e. zo weinig mogelijk economische activiteit genereren)

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five
  “Als er al een Europa moet komen, dan moet dat een democratisch europa zijn”

  Dat is puur socialisme. Faalt altijd.

 • high five

  @Frits In dit geval is de bedelaar de bankier, begrijp ik dat goed ?.
  De directeur van de bankier is de bedelaar die een paar miljoen salaris verdient, omdat hij miljarden verliest op foute beleggingen/speculaties. Aan de goede kant van beleggingen/speculatie staan de globalisten op persoonlijke rekening. De credit card is gebruikt door de corrupte politici, die de bevolking zand in de ogen strooien. (Wouter Bos: de economie kan wel tegen een stootje.)

  NEE FRITS, IK NEEM DE BEDELAAR NIETS KWALIJK.
  Een baan bij het IMF niks voor jou ?(Zoveel mogelijk bezuinigen, zodat er zoveel mogelijk geld overblijft voor de bankiers….die zielige bedelaars)

 • Frits

  Europa is een prachtig continent. De EU is een hardnekkige tumor op de bevolking.

 • high five

  De huidige route is de route van soft killing. Wij zijn de kikkers in de pan die langzaam aan warmer wordt. Niet de goede route.
  Het beste lijkt me als de schuld bubbel knapt, reorganisatie van de schuld. Heel pijnlijk, maar binnen een paar jaar heb je de weg omhoog te pakken en kan een nieuwe lente beginnen.

  Als er al een Europa moet komen, dan moet dat een democratisch europa zijn, waarin de bevolking en niet de oligarchie van corrupte politici en too big too fail het voor het zeggen heeft. Zoals Celente zegt: Als je online kan bankieren, kun je ook online stemmen. Geef mij maar het zwitserse model.

 • Frits

  @high five
  Het is de overheid die dat geld aan de banken uitdeelt met de bedoeling het van ons en onze kinderen te stelen. Voor een doorsnee bank is het niet legaal om je geld direct (belastingen) of indirect (inflatie) te stelen.

  Als je iemand met jouw creditcard voor een boodschap stuurt en die geeft een bedelaar 100 euro van jouw geld, dan is het niet de schuld van de bedelaar dat het geld weg is.

 • Mexican Seastar

  Besten,
  Ik denk niet dat het grootste deel van de mensen die wereldwijd betogen, krakers zijn die stoned zijn. Ik was er en zag véél volk zoals ik dat werkt en nuchter naar de feiten kijkend, zich niet enkel wil beperken tot een intelligente rebellie (bv. door edelmetalen aan te schaffen, ..) of een kijken naar de buis of een lezen van slecht nieuws in kranten, maar ook samen met de rest de straat op wilt, omdat dit nu eenmaal wel ièts op gang brengt: een gevoel van samen in dezelfde ‘impasse’ te zitten, want daarin zitten we allemaal, niet waar?!

  De meeste mensen zijn verontwaardigd maar gaan niet mee de straat op omdat ze zich niet met de lui geassocieerd willen zien, die met dreadlocks op straat dansen.

  Maar er komt een dag waarop de vorm niet zo belangrijk meer is en men solidariteit in plaats van ‘devide and conquer’ en een directere democratie in plaats van plutocratie wereldwijd wilt gaan eisen.

  De eisen die men vandaag in betogingen stelt zijn nog erg voorzichtig.
  Ik ben ervan overtuigd dat er meer nodig is dan dat, indeed. Maar zelfs de eisen die hier gesteld worden, zijn al moeilijk verkoopbaar. En dus moet het ganse systeem maar falen opdat men verandering zou krijgen? Daar wil ik toch wel eerst alles aan gedaan hebben, om dat te voorkomen. Al verdien ik dan misschien minder op mijn edelmetalen :):).

  M.v.g.

 • Gerard

  Ik weet eerlijk gezegd nog niet wat het beste is voor Nederland en de Euro. De overheden op eigen houtje maar wat aan laten modderen met al die miljarden belastinggeld, gaat ook niet goed, zo liggen de feiten nu eenmaal. De overheden gaan gewoon verder met verkwanselen, zo getuige o.a. onze “Napoleon” en duizenden meer van zulke idioterij.
  Tja, en als Nederlandse ambtenaren nu heel braaf op de centjes gaan passen, en andere landen gaan door met geld wegsmijten, dan moet Nederland alsnog bijlappen. Vandaar dat niemand hun verantwoordelijkheid neemt.
  Hoe los je dit probleem dan anders op in dit systeem?

  Mathijs Bouman kon het toch mooi uitleggen: Bij een brandweerkorps wordt ook niet eerst democratisch gestemd en vergaderd alvorens een brand te blussen. Daar zegt de Chef, “En nu gaan we de brand blussen”.
  Daar zit ook wat in.
  Overheden zijn niet bekwaam gebleken om met geld om te gaan. Het is nu wel gebleken. Daar zul je toch een andere oplossing voor moeten vinden.

 • Frits

  @gordijnen
  Ik vind het een prachtig spreekwoord, dat denk ik voor iedereen geldt.

 • Gerard

  @high five
  Juist de “banken” leveren het geld voor de staatsschuld. Daar zijn ze groot en machtig door geworden. Helaas.

 • high five

  @Rien
  Ik bedoel er mee te zeggen dat we nu massaal nee moeten zeggen tegen het opgeven van onze soevereiniteit en daarbij alle macht geven aan een ondemocratisch Europa en ondemocratische instituten. Die ons compleet, maar dan ook compleet gaan verarmen. Het uitzuigen is al voorzichtig aan begonnen en gaat binnenkort in overdrive. Mensen hebben geen besef van deze diefstal, ze kunnen zich niet voorstellen dat onze politici zo slecht zijn, daarom moet je zoveel mogelijk mensen hier op wijzen.

  Gerard, volgens mij is de staatsschuld van Nederland van 40% opgelopen naar 70% vanaf 2008 doordat de banken geld nodig hadden. ABN AMRO tig miljard, ING etc. Jij kijkt altijd naar de linkse hobbies (ook niet goed dat geef ik toe), maar nooit naar de banken. Jij hebt het niet over de 30 miljard en up die ABN Amro gekost heeft. En de tig miljard op de CDS’ en op de CDO’s van Griekse obligaties. Dat is wel wat anders dan 20K€

 • io

  vandaag in gva een intervieuw met Marc Stevens:

  Zijn de Belgen grote goudkevers ?

  Antwoord: Er zit heel veel goud in België Er zijn grote goudhandelaars in ons land die 500 kg per dag verhandelen. dat is enorm We spreken dan toch over een omzet van 20 miljoen euro.

 • Gerard

  Zie hier de “helden” die ons van het kapitalisme van verlossen (zo die nog zou bestaan).
  Zijn allemaal stoned op beursplein.
  Het 2e deel van de uitzending gaat over “Napoleon”. Een halve gare die 20.000 subsidie krijgt om een Napoleonpakje aan te trekken!
  3x raden welke politieke partij de subsidies uitdeelt in Amsterdam.

  Huivert zelf in dit knettergekke Nederland:
  http://beta.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1113793

  Ra ra ra waarom gaan we failliet door de overheid??

 • temp242

  Respect voor deze man!

  http://youtu.be/WmEHcOc0Sys

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  RB, dat is met zekerheid een fysiek object. En ik denk dat de naam “Zon” is :-)
  Serieus, de enorme witte bol die er onder hangt is niet de zon, de schijnbare diameter van de zon is ongeveer het kleine witte bolletje. De enorme witte vlek wordt veroorzaakt door overbelichting. Dat heeft het effect dat het lijkt alsof de schijnbare diameter toeneemt. Ik vermoed dat er een design defect in het apparaat zit die de tweede zon creëert. Deze tweede zon is wezenlijk zwakker en heeft daarom geen last van overbelichting.

  Als ik een gok zou moeten doen, dan denk ik dat de tweede (zwakkere) zon wordt veroorzaakt door een reflectie aan de achterkant van de beeldsensor. Dwz dat het beeld van de zon eerst door de beeldsensor heen gaat, daarbij verzwakt wordt. Vervolgens door de achterkant gereflecteerd, nog een keer verzwakt, dan weer door de beeldsensor heen (opnieuw verzwakt) en tenslotte door de opnemers op de voorkant van de sensor opnieuw wordt gedetecteerd.

  De reden waarom het zich niet gedraagt als de flares is omdat de afstand tussen lens en beeldsensor veel groter is, en lensflares daarom veel meer schijnbare beweging hebben. De afmetingen van de beeldsensor zijn zo klein dat eventuele bewegingen zo goed als niet waarneembaar zijn.

 • RB

  Dit hoort hier totaal niet thuis, maar het is te interessant om niet even te melden. Aanschouwt allen de begeleider van onze zon. Hallootjes. ;-)

  http://www.youtube.com/watch?v=rNQUS_sdXDU&feature=player_embedded

  Wat het ook is, het is geen lensflare, want die beweegt de hele tijd heen en weer. Dit is een fysiek object en het is m.i. van behoorlijke omvang.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Op nu.nl: “BRUSSEL – Het noodfonds voor eurolanden (EFSF) gaat waarschijnlijk fungeren als een verzekeraar van nieuw uit te geven staatsobligaties.

  Op die manier wordt de capaciteit van het fonds vergroot, terwijl het bedrag waarvoor de eurolanden garant staan, ongewijzigd blijft. Dat meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen binnen de EU.”

  Hahahahahahaha…..
  ROTFLMAO

  Elk land in moeilijkheden zal onmiddelijk zijn obligaties rollen en zodoende zullen ALLE obligaties in deze “verzekering” (Hahahahahahahah…) terechtkomen.

  Wat een leuke dag is dit…
  hihihi

 • temp242
 • Karel

  Wat is er momenteel aan de hand met de goud- en zilverprijs? Alles staat op instorten, maar deze prijzen lijken net zo hard mee te kelderen?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @RB
  De euro en de pogingen om 1 eu staat te maken.

 • RB

  @ Rien

  Een eind aan wat?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @high five
  “We kunnen er nu misschien nog iets doen”

  Hahahahahahaha….

  Zelfs al wordt er inderdaad iets mee bereikt, dan is dat niet meer dan uitstel van executie. Beter dat er maar zo snel mogelijk een eind aan komt.

 • Edwin

  ook Petitie ondertekend, minste wat je kan doen:

  http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag

 • high five

  Bedankt voor de link RB. Ik heb de petitie ondertekend en ik denk dat iedereen op deze website de link naar zijn vrienden, kennissen en familieleden moet sturen, kennis van moet nemen en de petitie moet ondertekenen. We kunnen er nu misschien nog iets doen, over een paar jaar zijn we te laat.

 • Safi

  @Gerard

  Je zei:
  Zit net even te kijken naar die beursplein-betogers. Die weten niet eens waartegen ze zijn protesteren. Dit soort mensen zie je vaak in kraakpanden. Het zijn gewoon anarchisten. Dezelfde vogels zie je vaak bij antidiscriminatie-betogingen kernraketten, kerncentrales, klimaatprotesten, Greenpace e.d. Daar wil niemand toch bijhoren?

  Denk niet dat dit geldt voor de VS. En wellicht pikken de media ook weer diegenen er uit die er op een bepaalde manier uitzien en niets weten van het bankwezen. Om ons een bepaald beeld voor te houden. Zodat jij zult zeggen: kijk, het zijn weer de anarchisten. Ik heb overigens begrepen (op dit forum?) dat anarchisme in werkelijkheid iets geheel anders betekent.
  Dit soort geluiden hoor je ook in de VS. De hele beweging wordt zwart gemaakt. Op basis waarvan?

  Zie:

  http://www.sott.net/articles/show/236402-US-New-York-Zuccotti-Park-A-Photo-Essay-on-A-Political-Movement-and-the-Kindness-of-Strangers

  http://www.sott.net/articles/show/236406-Occupy-Wall-Street-Chris-Hedges-shuts-down-CBC-Kevin-O-Leary

 • gordijnen

  RTL7 Dhr Mathijs Bouwman weet met statistieken aan te tonen dat het eurolanden het beter doen dan, Japan, VS en het VK.

  De andere landen die het beter doen, laat hij gemakshalve maar buiten beschouwing.

  Overtuigende bewijs kan je niet krijgen, dat er echt iets mis is.

 • RB

  ESM kan Nederlandse staatskas in enkele dagen legen

  Door Tom Lassing

  De nieuwe ESM heeft straks het recht de hele staatskas van Nederland/België leeg te trekken. Dit kan onbegrensd en zonder dat Nederland/België of het Nederlandse/Belgische volk er nog iets tegen kan doen. De ESM is daarbij ‘boven de wet gesplaatst’. Deze organisatie is niet aan te klagen. Dit alles is in het verdrag zo vastgelegd. Hebben we ons daarvoor uitgesproken? Neen, dit is voor ons op 23 maart 2011 beslist. Om te voorkomen dat we neen zouden zeggen is het vervolgens niet aan de bevolking voorgelegd. Zoals ik op Internet (courtfool) las:

  Om te voorkomen dat er opnieuw referenda in Europa gehouden moeten worden, wordt gebruik gemaakt van artikel 48.6 van het Verdrag van de Europese Unie, die de Europese Raad de mogelijkheid geeft verdrags-artikelen te wijzigen, zolang deze geen uitbreiding van de bevoegdheden van de EU inhouden. (Die besluiten moeten nog wel door de nationale parlementen geratificeerd worden, maar dat is normaliter slechts een formaliteit.) De wijziging bestond uit een onschuldig ogende toevoeging aan een paragraaf van artikel 136. In het kort luidt de toevoeging: “De EU landen die de euro gebruiken mogen een stabiliteits mechanisme oprichten om de stabiliteit van de euro-zone als geheel te bewaren.” Het gaat hier dus niet meer puur om financiële stabiliteit. Ook het neerslaan van betogingen, het bespieden van wakkere burgers, of het anderszins bestrijden van destabiliserende elementen in de euro-zone, kan nu via dit amendement opgedragen worden aan nieuwe organisaties onder EU-vlag.

  De ESM is in feite een boven regering. In feite een godheid die onfeilbaar is. Immers, zelfs al zouden ze het fout doen, ze kunnen niet aangeklaagd worden. Op 11 juli is het verdrag getekend. Geen krant die erover geschreven heeft. Het is volkomen doodgezwegen. De afgelopen weken heeft ieder parlement het verdrag goedgekeurd. We zijn ‘aan de goden overgeleverd’. De goden zijn in dit geval bankiers en politici die op Europese schaal werken en op geen enkele wijze ‘grijpbaar’ zijn. Er is een Europese elite ontstaan die alle macht naar zich toegetrokken heeft. Democratie is een lege huls gebleken.

  De nieuwe dictator heet ESM en we zullen gaan merken hoe dat werkt, leven in een dictatuur.

  http://beursbox.nl/laatste-nieuws/esm-kan-nederlandse-staatskas-in-enkele-dagen-legen.html

 • high five
 • Block

  Let de komende uren of dagen even op de staatsrente van België. Vandaag of morgen vermoedelijk hoogste rentedoorbraak.

  Eénmaal dit nieuws dan nog eens in de mainstream-media geraakt, kan het snel gaan. Het is dan een zoals een lawine die op gang komt.

  Geruststellend nieuws dat de markten kalmeert kan ik ook niet zo snel bedenken. Hoe de gemeentelijke holding ook eindigt, de belastingbetaler draait er voor op. Is het nu de grootste kost voor de gewesten of federaal. Is het nu een failissement of een vereffening de belastingsbetaler betaalt beide scenario’s.

  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=GBGB10YR:IND

 • high five

  @Marc Ze hebben de wetten afgebroken ipv gemaakt. Neem glass steagall act die in 1998 is afgeschaft waardoor de derivaten bubbel gemaakt kon worden.

 • Marc

  Of er een enkele schuldige is of meerdere is moeilijk te zeggen.
  Wat wel gezegd kan worden is dat de politicie erg goed zijn in het maken goeie maar veelal ook onlogische en betuttelende regeltjes.
  Hadden zij dan ook niet de financiele regelgeving beter kunnen regelen?
  De politicie hadden de macht om de gigantische hefbomen die banken hanteren een halt toe te roepen.
  Tuurlijk, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden, maar om de massa te beschermen is een integere regering nodig en laat dat nou net ontbreken…

 • RB

  ESM kan Nederlandse staatskas in enkele dagen legen

  Door Tom Lassing (http://beursbox.nl/laatste-nieuws/esm-kan-nederlandse-staatskas-in-enkele-dagen-legen.html)

  De nieuwe ESM heeft straks het recht de hele staatskas van Nederland/België leeg te trekken. Dit kan onbegrensd en zonder dat Nederland/België of het Nederlandse/Belgische volk er nog iets tegen kan doen. De ESM is daarbij ‘boven de wet gesplaatst’. Deze organisatie is niet aan te klagen. Dit alles is in het verdrag zo vastgelegd. Hebben we ons daarvoor uitgesproken? Neen, dit is voor ons op 23 maart 2011 beslist. Om te voorkomen dat we neen zouden zeggen is het vervolgens niet aan de bevolking voorgelegd. Zoals ik op Internet (courtfool) las:

  Om te voorkomen dat er opnieuw referenda in Europa gehouden moeten worden, wordt gebruik gemaakt van artikel 48.6 van het Verdrag van de Europese Unie, die de Europese Raad de mogelijkheid geeft verdrags-artikelen te wijzigen, zolang deze geen uitbreiding van de bevoegdheden van de EU inhouden. (Die besluiten moeten nog wel door de nationale parlementen geratificeerd worden, maar dat is normaliter slechts een formaliteit.) De wijziging bestond uit een onschuldig ogende toevoeging aan een paragraaf van artikel 136. In het kort luidt de toevoeging: “De EU landen die de euro gebruiken mogen een stabiliteits mechanisme oprichten om de stabiliteit van de euro-zone als geheel te bewaren.” Het gaat hier dus niet meer puur om financiële stabiliteit. Ook het neerslaan van betogingen, het bespieden van wakkere burgers, of het anderszins bestrijden van destabiliserende elementen in de euro-zone, kan nu via dit amendement opgedragen worden aan nieuwe organisaties onder EU-vlag.

  De ESM is in feite een boven regering. In feite een godheid die onfeilbaar is. Immers, zelfs al zouden ze het fout doen, ze kunnen niet aangeklaagd worden. Op 11 juli is het verdrag getekend. Geen krant die erover geschreven heeft. Het is volkomen doodgezwegen. De afgelopen weken heeft ieder parlement het verdrag goedgekeurd. We zijn ‘aan de goden overgeleverd’. De goden zijn in dit geval bankiers en politici die op Europese schaal werken en op geen enkele wijze ‘grijpbaar’ zijn. Er is een Europese elite ontstaan die alle macht naar zich toegetrokken heeft. Democratie is een lege huls gebleken.

  De nieuwe dictator heet ESM en we zullen gaan merken hoe dat werkt, leven in een dictatuur.

  http://www.courtfool.info/nl_ESM_de_nieuwe_Europese_dictator.htm

 • high five
 • high five

  Je wordt tegenwoordig in Amerika gearresteerd als je een bankrekening sluit.
  #OWS #OCT15 CITI BANK ARRESTS

  Ik zou niet zo moeilijk doen. Gewoon 1 cent op de account laten staan :-)

 • io

  hahahahah ik denk dat je best ff zwijgt gerard want hier komen de emmers …. weer :-) Ik ga de discusie niet meer aan want het is dezelfde als de vorige.

  Leve de POLITIEK !! HOERA ;-)

 • J. Doe

  @Gerard
  Gerard, er heerst geen gemeenschappelijke visie onder de protesters. De meeste staan daar uit onvrede en richten hun pijlers op de welvaartmakers (lees: bedrijven). Doorgaans heerst er onwetenheid en door de vrije markteconomie en het kapitalisme de schuld te geven. Echter is van deze systeemwerking geen sprake door de exorbitante overheidsbemoeienis en haar bedrijfskrachtvernietigende stimulatieprogrammas onder het juk van de EU-reguleringen en het monetaire schuldensysteem.
  Ook de noemer “De Banken” is er eentje die doorgaans misplaatst wordt, want in deze komt nooit het begrip centrale bankensysteem naar voren, maar de ‘gewone’ bank. Echter die ‘gewone’ bank handelt naar de spelregels van het centrale bankensysteem (o.a. DNB, ECB, IMF) – zij zijn niks anders dan een doorgeefluikje, maar tevens een mooie laag voor de afleiding van de echte oorzaak. Ik zie het maar als de groenteboer wiens appels rot zijn. Bij wie gaat u als eerste uw beklag doen? Bij de groenteboer waar u de appels heeft gekocht, of bij de boer op het land? Voor beide valt wat te zeggen, maar als het een fundamenteel probleem wordt dan moet men de gehele keten, oftewel het hele systeem gaan overzien. Helaas gaat de MSM het u niet vertellen…

 • Gebakken Zak

  @Gerard
  “Zolang je maar NIET naar politici wijst. Dat durf ik nog niet eens meer op deze blog! Ik heb hier al wat pek en veren gekregen omdat ik politici verantwoordelijk hield voor de kern van de huidige schuldencrisis.”

  Bovenstaande is natuurlijk niet waar Gerard. Politici zijn NIET ALLEEN alleen de schuldigen voor de kern van de schuldencrisis wat mij betreft, zo heb bv ik jou aangegeven. Ook bankiers, derivatenboeren, naked short handelaren, excessieve democratie en al haar aanhangers (en dat zijn vele miljoenen mensen …) zijn mi schuldig wanneer je over schuldigen wilt spreken.

 • Gerard

  Ik zag vanavond op Powned een gestoorde gek die elke dag voor “Napoleon” moest spelen in Amsterdam. Die gestoorde gek kreeg daar 20.000 euro “subsidie” voor!
  Dit voor degenen die niet snappen dat de achtereenvolgende overheden schuld zijn aan de schuldencrisis.
  De banken betalen zo’n halve gare Napoleon ECHT GEEN 20.000 subsidie!

 • Gerard

  @Sander
  Inderdaad Sander, filmpje ook even gekeken op goudportal.nl.
  Van Peter Schiff kunnen velen op dit blog nog wat van leren!

  Citaat op goudportal:
  Peter Schiff legt uit dat de Occupy Wallstreet beweging verkeert aan het demonstreren is. In plaats dat ze zich opstellen tegenover de banken, dienen ze zich op te stellen tegenover de regering.

  Ik kreeg 3 pagina’s lang emmers stront over mij heen omdat ik dat ook gezegd had!
  PAS OP!! Deze keer heb ik dat NIET gezegd! Ik citeer alleen! Het is Peter Schiff die je nu moet besmeuren als iemand daar nog behoefte aan heeft.

 • Gerard

  @Sander
  Inderdaad zie ik ook niks in deze beweging. Maar zal zeker groot effect hebben indien de crisis ook echt alle groepen van de bevolking gaat raken. Als je je leven lang hard gewerkt hebt, en dan blijkt dat je jouw pensioen, baan en huis kwijt bent, dan wil ik de demonstraties wel eens beleven!!
  Dan zijn we precies even ver als Duitsland in 1933.

  Om dit te voorkomen zal men steeds weer nieuwe schuldigen aanwijzen. Best mogelijk dat men de goud en zilver bezitters de schuld geeft. “Alle kans”! Of de joden, of de moslims, of de Serviers, of de zelfstandige ondernemer, het is allemaal mogelijk. Zolang je maar NIET naar politici wijst. Dat durf ik nog niet eens meer op deze blog! Ik heb hier al wat pek en veren gekregen omdat ik politici verantwoordelijk hield voor de kern van de huidige schuldencrisis.

 • Sander

  @temp242

  Temp, thx !
  Kende de man niet maar hij is zeker interessant !

 • temp242
 • temp242

  Beste Sander,
  Zie hier een link waar je de volledige voorstelling video/audio mp3 kunt laden nav. zijn boekvoorstelling “De Alledaagse Apocalyps”.

  http://www.dewereldmorgen.be/audio/2011/09/13/audio-boekvoorstelling-lieven-de-cauter-de-alledaagse-apocalyps

  Mvg en welterusten aan iedereen.

 • temp242

  Dank je Sander:
  Goede link: trouwens al een goede uitspraak gehoord:
  zonder vijand geen politiek of geen politiek zonder vijand!

 • Sander

  @Gerard

  Hadden die oorlogen niet allemaal hun eigen zondebok(ken) ?
  Ik hoorde Gerald Celente laatst zeggen dat hij het mogelijk acht dat mensen
  die in fysiek edelmetaal hebben geinvesteerd de ‘nieuwe zondebokken’ worden.
  Een lugubere gedachte. Maar het lijkt me toch sterk dat de MSM er in zal slagen om het ‘volk’ wijs te maken dat goud/zilverbezitters de ‘schuldigen’ zijn, zeker gezien de
  wereldwijde occupy beweging. De massa is aan het ontwaken…

  Vanavond keek ik trouwens op goudportal naar een filmpje van Peter Schiff.
  Hij zei oa dat hij het vreemd vond dat de protesten op Wall Street plaats vonden ipv
  de Federal Reserve. Op dit blog wordt dit ook wel eens geschreven.
  Maar hoe zit dat dan precies.., ik bedoel de Federal Reserve is toch in handen van de
  grootbanken van Wall Street?

  Overigens voor de geinteresseerden: Deze nacht ( 18 okt) tussen 0:00 en 02:00 bij
  Casa Luna op radio 1 een interessante gast: Lieven de Cauter (cultuurfilosoof) over de occupy, a new pearl harbor, de wereld sinds 9/11 , Irak en nog veel meer.. (aanrader!) Check de Casa Luna website…

 • gordijnen

  Ik kwam vandaag een goed Nederlands spreekwoord tegen.

  Geld is een goede dienaar, maar een slechte meester.

  (Met geld kan men veel goed doen, maar men moet er altijd voor zorgen er niet de slaaf van te worden.)

  Deze uitdrukking uit het verleden, mag wat mij betreft gelijk naar de politiek.

  Nog meer geld voor schulden uitgeven?

  Frits, toch die mentaliteitsverandering, maar dan bij de politiek.

 • Gerard

  @Didi
  Mogen ze best. Een beetje minder stoned zou wat beter aanslaan bij de mensen.

 • Gerard

  2 weken geleden deed Merkel en Sarkosie hun mond open, en hup, beurzen stijgen wereldwijd 15%.
  Vandaag doet Merkel weer haar mond open, en hup, beurzen -2%.
  Hoe idioot kun je het hebben!

  De goud en zilverprijs is geheel afhankelijk geworden van de praatjes van Merkel.
  Nu hebben we JPMorgan niet meer nodig! We hebben nu Merkel!

 • Didi

  ‘dat ze ‘t niet eens zijn met’

 • Didi

  @Gerard
  Wow Mr. Kort Door DE BOCHT ! Dus dezelfde mensen die tegen discriminatie en/of voor dierenrechten en/of tegen kernraketten zijn kunnen/mogen niet laten zien dat ze ’t niet eens met de huidige financial way of things ?

 • Gerard

  @high five
  Oke, zal best. Maar het wordt pas ernst als die “beroepsbetogers” weer in hun kraakpanden zitten en de ECHTE genaaide hardwerkende arbeider (die beroofd is van hun huis en pensioen) massaal de straat op komt.

 • temp242

  Inderdaad Gerard, die kwieten weten dan ook nog geen jota af over het bancair systeem.
  Laatst een filmpje gezien, de reporter vraagt: Waarom zijn jullie hier? antwoord: ik weet niet, compleet stoned.Langs de andere kant is dat soort betogerspubliek handig meegenomen voor de elite, compleet ongevaarlijk en goed te sturen. En het andere gepeupel krijgt de (valse) indruk dat de mensen BOOS zijn. Welnu ik wens niet vertegenwoordigd te worden door zulke mensen.

 • high five

  @Gerard
  Die groep wordt vanzelf groter hoe langer hoe slechter het gaat.

 • Gerard

  Zit net even te kijken naar die beursplein-betogers. Die weten niet eens waartegen ze zijn protesteren. Dit soort mensen zie je vaak in kraakpanden. Het zijn gewoon anarchisten. Dezelfde vogels zie je vaak bij antidiscriminatie-betogingen kernraketten, kerncentrales, klimaatprotesten, Greenpace e.d. Daar wil niemand toch bijhoren?

 • Gerard

  Al dit soort oorlogen in een eindfase hebben allemaal wat gemeen met elkaar.
  Ze gaan bijna altijd vooraf door “staatsgrepen”: zie Napoleon, Lenin, Mao, Hitler, enz.

 • Gerard

  Ik zal er een paar geven die je op kunt zoeken. Zoek de oorzaken:
  Franse revolutie, Napoleon
  WO1
  Russische revolutie
  Duitsland 1923 – 1933
  Ex-Joegoslavie

  Dit zijn soortgelijke oorlogen.

 • Gerard

  @greetjes
  Oorlogen zijn van alle tijden. Maar trogoorlogen in de eindfase ontstaan door geheel wegvallen welvaart. Dat zien we nu nog lang niet. Gaat wel zeker komen.

 • Gerard

  @temp242
  Zelf verwacht ik zulks (eindfase) tussen 2015 en 2020.
  Voorlopig denken alle mensen en politici dat we met nog meer schulden alles wel opgelost zal worden. Dat zal de eerste koude douche zijn als blijkt niet te kunnen. Op dat moment is het ook te laat en zal de welvaart geheel wegvallen. Dat is de start.

 • greetjes

  dit is een andere soort oorlog en ik ben het met temp242 eens dat die allang is begonnen. Maar omdat ie een heel ander masker op heeft, wordt de oorlog niet als zodanig herkend.

 • Gerard

  @RB
  Voorlopig echt geen trogoorlog. Kijk eens in de geschiedenis hoe zulke oorlogen ontstaan en waarom ze gevoerd worden. Vaak is hyperinflatie de aanleiding, zoals recent in ex-Joegoslavie 1990 en Duitsland (Weimar 1923).

 • temp242

  Klopt Gerard.
  Neem bijvoorbeeld het volgende rekensommetje:
  1940-1914=26 2011-26=1985
  Normaal gezien had er in 1985 iets moeten gebeuren, want in die periode(de donkere jaren tachtig is eigenlijk de kiem gelegd voor deze crisis).Net in die periode zijn er heel wat overheden failliet gegaan,vooral Frankrijk, GB en België, uiteraard niet zichtbaar voor het gepeupel. Toen zijn eigenlijk de overheden gered geworden door de banken en werd het Europese project versneld uitgebouwd, want de hyperinflatie die op de loer lag moest uitgesmeerd kunnen worden over zo veel mogelijk landen… logisch dus dat de overheden vandaag de banken redden, ze hangen immers aan elkaar vast. Enfin ze hebben WOIII toch kunnen uitstellen tot begin 2012.
  Als straks na het vallen van de euro, daarna de dollar er geen enkel alternatief meer is, tja dan is WOIII een logisch feit, de eerste kiemen zijn al aanwezig zie post RB.

 • RCPL

  Gerard, nog een vraagje.

  In Augustus gaf jij dat het verstandig was om veel cash aan te houden in sept. – nov. ’11 , na een tip van een bevriende insider van jou. Hoe is die situatie nu? Heb je daar nog nieuwe informatie over?

  Alvast bedankt voor je reactie.

 • Gerard

  @io
  Je moet koersen nooit achterna rennen. Er is al 75% af van de koersen. Dexia geloof zelfs 90%.
  Heeft nu geen zin meer. Je kon instappen op speculatie op bankkoersen vanaf januari t/m juli.
  Nu moet je “uitstappen”.

 • Gerard

  @high five
  WO3 is zeker NIET begonnen in 2001. WO1 en WO2 zijn oorlogen ten gevolge van failliesementen van staaten.
  WO3 begint pas als wij failliet gaan aan de staatsschuld. Zo ging dat al 3 keer op rij (inclusief Franse revolutie + Napoleon).

 • temp242
 • temp242

  Heeft iemand een antwoord op het volgende:
  Wat als de euro ineenstort en er (tijdelijk) een zeer sterke dollar tegenover staat.
  Hoe vertaalt zich dit in de prijs van edelmetalen??? Gaan deze dan stijgen of dalen.
  Want ik ben er voor 99,9999999999% van overtuigd dat EERST de euro kompleet gaat instorten.

 • temp242
 • high five

  Is wo 3 al niet begonnen in 2001. De dag dat de wereld veranderde.
  Ik vond het al ze vreemd. Er waren terroristische aanslagen gepleegd, maar dat is toch geen reden dat de wereld verandert. Dus waarschijnlijk wist de president van Amerika toen al meer.

 • high five

  @io Ik verwacht dat ze gewoon weer nieuwe turbo’s in de markt blijven leggen. Gewoon iedere dag even kijken zou ik zeggen

 • high five

  Stanley Fisher CEO van de Bank of Israel.

  Werkte eerder voor de wereldbank en het IMF en voor de too big too fail City group.
  was ook de Ph.D. thesis advisor van oa Ben Bernanke
  http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Fischer

  Wat een toeval al die inteelt.

 • RB

  @ temp242

  Die USAF luchtbrugoefening is vandaag gestart. Het is m.i. een heel erg verdachte oefening die je net zo makkelijk boven Amerikaans grondgebied zou kunnen houden. Er worden complete en volledig uitgeruste gevechtseenheden aan de grond gezet in zowel Israel als Saudi-Arabie. Reken maar dat dit met argusogen wordt bekeken in Rusland, China, maar vooral Iran.

 • temp242

  AUB IO, ik smeek je bijna BLIJF ERAF!!! Dexia is OVER EN OUT. Dit is een fragementatiebom.
  Blijf eraf! MVG.

 • Nico
 • io

  @Gerard , Temp : weet ik wel maar als er iets uit te hoge hoed springt kan je toch als snel wat bij elkaar hebben met een turbo en dan wisslen tegen ounces of course.

  Mischien goed niews voor Ron paul: http://www.hln.be/hln/nl/10496/Verkiezingen-VS-2012/article/detail/1335278/2011/10/17/Nu-al-Republikeinse-presidentkandidaten-zijn-blut.dhtml

  Dus nog ff de vraag : als de koers zo snel zakt maken ze dan nog steeds turbo s bij of doen ze dat dan niet meer ?

  dank u

 • high five

  @Mexican Seastar Ik mis in de aangedragen oplossingen. Het beëindigen van de federal reserve bank (natuurlijk incl. het veroordelen en berechten van de too big too fail banken) en het kiezen van een ander geld systeem dan het fractional banking systeem.
  Zolang we deze 2 zaken niet aanpakken verandert er fundamenteel niets. Dan blijven of worden ze zo machtig dat ze de politici, de media en andere sectoren blijven beheersen.

 • temp242

  Ja beste Block, verdoken symboliek???
  Toch was het een mooie tijd, met de NB-toestanden en zo.
  Leuke link. MVG.

 • ramona
 • Block

  Eigenlijk wel gek dat ze blijkbaar al in 1989 Europa een C-rating zou krijgen.

  http://www.youtube.com/watch?v=5ZL7lrr4_As&feature=related

  Hebben ze de arme man maar weggestoken in een psychiatrische instelling.

 • temp242
 • temp242

  RB, klopt het dat die gigantische oefening morgen start?

 • temp242

  Tegen UITERLIJK december 2011 staat dit te wachten voor Vlaanderen:

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1335276/2011/10/17/Franse-ziekenhuizen-in-de-problemen-door-Dexia.dhtml

  Dàt zal de ontslagnememd premier van België bedoelen met ‘cruciale week voor de welvaart…’ De ontslagnemende premier zit NU trouwens samen met de toekomstige nieuwe premier om de financiële toestand van het land ‘uit te leggen’. Hopelijk spreekt hij de waarheid…

 • RB

  @ temp242

  WOIII midden-eind 2012? Ik denk eerder eind 2011, begin 2012. Waarom? Omdat momenteel een gigantische luchtbrug’oefening’ plaatsvindt met bestemming Midden-Oosten. Tel daarbij op de smeercampage richting Iran en de poppen zijn bijna aan het dansen.

  http://www.debka.com/article/21389/

 • temp242

  Beste RB, je slaat de nagel op de kop.
  Trouwens, in zekere zin heeft de ontslagnemende premier van België een punt.
  Hij zei gisteren dat deze week een cruciale week gaat zijn/worden voor onze welvaart.
  Ik vraag me in eerste instantie wel af waarom hij dan Dexia heeft genationaliseerd heeft met alle gevolgen van dien,ik denk dat de Dexia-sage op zeer korte termijn -15% welvaart gaat teweegbrengen maar soit. Feit is: als ze zondag a.s. NIET met een definitief geloofwaardig reddingsplan voor héél de Europese Unie gaan komen, wel dan is het echt over en uit.Vergeet ook niet, Amerika heeft op dit moment nog héél wat meer munitie, letterlijk én figuurlijk dan Europa, het is echt een valutaoorlog, beide munten moeten vallen, vraag is alleen, welke de eerste, eerst de Euro, dan de Dollar en de WOIII, ze zijn al volop aan het stoken daar in het M.O., Na de Totale Collaps, krijgen we WOIII(ergens midden-eind 2012).

 • RB

  @ temp 242

  Ik denk dat je gelijk gaat krijgen.

  Tissen: de zaak is allang out of control
  Op hun beurt mag van de bankensector ook niet veel meer worden verwacht en dat is even begrijpelijk als schokkend. In kort tijd is de voorzitter van Deutsche Bank –Joseph Ackermann- uitgegroeid tot spreekbuis van financieel Europa. Hij verzet zich tegen nog meer ‘haircuts’ voor de Europese banken. Hij –en met hem de sector- vindt een afwaardering van de Griekse staatschuld met 21% wel genoeg, zelfs meer dan genoeg. Ackermann weet zich gesteund door het International Institute of Finance (IIF). Dat zet heel eenzijdig de toon door vast te stellen dat de Euro ontploft als de banken gedwongen worden om afwaarderingen van 50% of meer te accepteren. Dan is het ‘game over’.

  De G-20 trok tegelijkertijd de handen van Europa af, door geen steun aan een voorstel van het IMF te verlenen om het beschikbare steunfonds op te schroeven van zo’n 550 miljard dollar naar het dubbele, zo niet drievoudige. Daarmee is de rol van het IMF uitgespeeld. Vanaf nu mag niet veel meer van deze organisatie worden verwacht en gelukkig maar. Want ‘abstract’ geld drukken en met geld smijten kunnen we allemaal. Dat blijkt wel uit het recente verleden en heeft de schuldencrisis alleen maar verergerd.Van de ECB mag eveneens niet veel meer verwacht worden, nu ook deze centrale bank aan het einde van de rit is gekomen maar zich desalniettemin gedwongen ziet om volop liquiditeitssteun aan de problematische lidstaten en de Europese bankensector te blijven verlenen. Omdat niemand anders het doet. De ECB kan inmiddels niet meer voor- of achteruit.

  http://biflatie.nl/artikelen/58-crisis/18164-tissen-de-zaak-is-allang-out-of-control

 • temp242

  Tja RB, het feit dat je ‘het’ al verwacht maakt al dat je voorbereid bent zeker.
  Feit is wel dat de policurruptici nog steeds heel goed hun best doen om alles mooier voor te stellen dan het in feite is. En achteraf als het daadwerkelijk misloopt, om niet te zeggen uitdraait op een Ramp, dan komen ze er nog goedkoop van af. Neem nu Coene, de gouverneur van de nationale bank van België, vandaag zegt deze:”Tja, Dexia had toch niet zo een goede communicatie wat de stresstesten betrof…’ Die komt er wel héél gemakkelijk mee weg, de belgische centrale bank moest potverdorie waakzaam zijn geweest, maar ja, bij Fortis deden ze dit ook al niet, tenzij voor hun eigen achterban uiteraard, het gewone kiesvee interesseert die lui hoegenaamd niet.We zijn nu al midden oktober door, tegen einde oktober gaan we naar een Totale Collaps.

 • RB

  @ temp242

  Belgie in default. Hoe ga je je daar nu persoonlijk op voorbereiden?

 • temp242

  Inderdaad Beste Gerard,
  Heb jij soms ook de geruchten opgevangen dat BNP Paribas (Frankrijk) aan het infuus moet???
  Als dat klopt, dan staat er BNP Paribas Fortis (België) nog iets te wachten. Want daar staat de Belgische staat nog steeds borg voor. Enfin, het ziet er in elk geval héél slecht uit voor België. Binnen de veertien dagen een ratingverlaging te slikken voor het land. Nog steeds géén regering, laat staan een begroting… Ik blijf erbij, België gaat nog vlugger in default gaan dan Griekenland.

 • x

  @temp242

  want hoezo waarom?

 • temp242

  Dexia is OVER EN OUT.

 • Gerard

  @io
  Ik denk dat je
  nu niet moet speculeren met Dexia. Het kan wel eens keihard omhoog gaan, of omlaag. Dit is niet te voorspellen. De short periode op banken is in ieder geval voorbij. er komt een groot reddingsplan.

 • Jullie

  Mexican Seastar :
  Matt Taibbi volgt Wall Street al jaren en adviseert het hele wereldwijde protest om in de eerste instantie op de volgende zaken te focussen.
  http://www.rollingstone.com/politics/news/my-advice-to-the-occupy-wall-street-protesters-20111012

  Leuk, maar punt 4 gaat er bij mij niet in.

  Breng liever de belasting van de gewone man terug naar 15%, ipv de fondsen gaat zitten te belasten met 30%.

  Een groot verschil, en doet de gewone man meer plezier..

 • Mexican Seastar

  Matt Taibbi volgt Wall Street al jaren en adviseert het hele wereldwijde protest om in de eerste instantie op de volgende zaken te focussen.

  http://www.rollingstone.com/politics/news/my-advice-to-the-occupy-wall-street-protesters-20111012

 • temp242

  Dank je beste RB, ik ga de video asap bekijken.MVG.

 • RB

  Gerald Celente: First Great War of The 21st Century is Here

  http://www.youtube.com/watch?v=LGfNO4-6bhA

  Recessie – geldoorlog – handelsoorlog – echte oorlog. Volgens Celente het patroon voor de Tweede Wereldoorlog en nu weer. De man kon wel eens zomaar gelijk krijgen.

 • Jullie

  omg High Five, dat is echt een goed filmpje !

  Ben normaal niet zo’n fan van Alex Jones, hij schreeuwt wat teveel naar mijn zin, maar man, dit is echt heel nice !

  Filmpje moet en zal Viral gaan, ga hem meteen delen !

 • temp242
 • temp242
 • temp242

  Het is waarschijnlijk beter een huis te kopen wanneer de rentevoeten acht à tien procent noteren.

 • Nico

  huis kopen geen goed idee.
  ‘Daling huizenprijzen pas halverwege’
  http://www.z24.nl/analyse/artikel_242127.z24/_Daling_huizenprijzen_pas_halverwege_.html

 • temp242
 • io

  vraagje:

  Ik zag dat dexia weer snel naar beneden gaat, nu wou ik een turbo kopen voor als er nog eens een konijn uit de hoed komt 1 van de dagen.

  Bij al de turbo producten die ik kan vinden op keytrade zijn ze over de stop loss.

  Moet je dan gewoon wachten tot er anderen worden uitgegeven, of doen ze dat nu gewoon niet wegens de situatie ?

  dank u

 • io

  nice video hi5.

  Was net op ned.2 een debat aan het kijken over de huizenprijzen……alles komt goed zegt de man van de rabo…….oef. NU KOPEN lijkt ze allemaal een goed idee

 • high five

  We have received a privacy claim by agents of the FED. They are threatening to remove the video and take down the channel within 36 hours if we don’t bow down to their demands

  Federal Reserve Tells YouTube to Take Down Critical Video!!
  http://www.youtube.com/watch?v=4UqcY8lGUUE&feature=player_embedded

  De financiële oligargie wordt nu toch wat zenuwachtig. :-)

 • io
 • Johan

  Voor alle geïnteresseerden in het onderwerp “freegold” hebben we nu een nieuwe site opgezet. Zie het als een toevoeging aan andere fora.

  http://www.freegoldcapital.com/forum/index.php

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  ‘Ik zie geen enkele indicatie dat er problemen zijn bij KBC’. Dat zegt ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) aan De Tijd….

  Aiaiai… als ze dat zeggen hou ik steeds mijn hart vast…
  Op zich lijkt KBC mij ook nog vrij stabiel, maar ja..

 • Gebakken Zak

  btw Het geneuzel over de precieze verhouding tussen de goud- en zilverprijs is precies wat het is: geneuzel.
  De fundamentele waarden van het onafhankelijk geld zijn dusdanig dat ze nog heel, heel goedkoop zijn in verhouding tot het politiek geloofsgeld. Dat lijkt mij de kern van het verhaal, behalve dat zilver historisch gezien het geld is voor de gegoede burgers en goud het geld voor de overheden. Daarom oa heb ik liever zilver. Ik moet er verder niet aan denken “overheid” te willen zijn in de samenlevingsvorm zoals wij die kennen: excessieve, dommige democratie.

 • Gebakken Zak

  Wat mij betreft zijn de verplichte afdracht van pensioenpremies en de verplichte afdracht van zorgpremies (beide simpelweg belastingen) behalve betuttelend erg schofterig. Het motief “solidariteit” wordt hierbij vaak misbruikt, want het communistisch beleid wordt eenvoudigweg opgelegd. Maar ja, in een democratisch land kiest de bevolking natuurlijk haar leiders.

 • temp242
 • sticky fingers

  Wat indien de euro valt.

 • sticky fingers
 • temp242
 • sticky fingers

  Klanten Citibank gearresteerd, na poging hun bankrekening te sluiten

  http://zaplog.nl/zaplog/article/klanten_citibank_gearresteerd_na_poging_hun_bankrekening_te_sluiten

 • ramona

  @Sticky Fingers,

  sla je die stukjes toch gewoon over!? ;)

 • sticky fingers

  goud en zilver frits!

 • Frits

  @sticky fingers
  Geïnspireerd door het motto ‘lezen en begrijpen zijn twee verschillende dingen’ heb ik geprobeerd het deze keer minder cryptisch neer te zetten. ;)

 • Frits

  Het is zeker onmogelijk om in loondienst buiten de CAO om een opt-out regeling te treffen met het regelen van een pensioen?

  Ik denk dat ik (om mijn eigen pensioen te regelen) het dan als zzp’er moet spelen bij een toekomstige baas. Alleen is dat vervelend in deze economisch zware tijden omdat de collega’s wel ontslagbescherming genieten. Het gaat bij de volgende ontslagronde dan niet meer om kwaliteit en dan lig je er als zzp’er waarschijnlijk sowieso als eerste uit.

 • sticky fingers

  Boink is naar mijn idee een zwaar religieuze site en dan gaan mijn haren recht overeind staan, sorry.

 • ramona

  @Sticky Fingers,

  Wat bedoel je met wie achter Boink zit? (vind het wel interessant om te lezen daar!) ;)

 • sticky fingers

  En hoop woorden frits, maar je hebt gelijk.

 • Frits

  Ik bedoel natuurlijk dat de onwetendheid NIET dun gezaaid is (helaas, helaas).

 • sticky fingers

  @greetjes

  Ja en nee. je pensioen dat je opbouwt via je werkgever kan je niet afkopen, maar als je lijfrentepolissen bezit, of spaar/kapitaalverzekeringen kan je ze gewoon afkopen onder bepaalde voorwaarden.
  Ik had polissen bij de Aegon met vooruitzicht op torenhoog rendement. Na twaalf jaar inleg waren ze minder waard dan de totaal opgehoeste premies: ziedaar!!!

 • Frits

  @gordijnen
  ‘Lezen en begrijpen zijn twee verschillende dingen.’ Dat is nog eens een mooie zin!

  ~~~

  De deugd van het sparen gaat niet samen met dit monetaire en politieke systeem. In Nederland hebben we zelfs een hypotheekrenteaftrek, dus grote schulden worden door de overheid extra gestimuleerd naast de inflatie en zuinigheid wordt ontmoedigd door heffingen op bezit en erfenis.

  De overheid hoort het goede voorbeeld te geven. Dat is althans een breed gedragen idee en het streven van idealistische etatisten. Het zijn niet de mensen in het land die hebben verzonnen dat de economische hemel zal worden bereikt door geld te verzinnen. Sterker nog, bijna niemand weet wat geld eigenlijk is (zoals je al aangeeft).

  Ik wil zeker niet zeggen dat Jan Modaal de schuldige is en daarom crises en bailouts maar moet dragen zonder snikken. Maar ik ben ervan overtuigd dat, mochten wij met een schone lei nu opnieuw beginnen zonder schulden en rotte banken, we ons binnen de kortste keren weer in dezelfde situatie begeven.

  Als de regering zou zeggen: ‘we gaan het anders doen; we kiezen voor echt geld en dat betekent dat de burger niet meer voor alles op de overheid kan rekenen wat algehele verzorging betreft,’ dan komen bij de volgende verkiezingen een nieuwe set clowns aan de macht die weer beginnen met uitdelen en het creëren van booms en busts. Zonder algemeen gedragen kennis van de huidige situatie en een verzelfstandiging van de burger lukt het niet om de toekomst te veranderen, hoe zeer we de schurken van nu ook verantwoordelijk houden.

  Mijn ouders ontvangen nu pensioen en vrienden hebben hypotheken of zijn aan het kopen. Ik vrees voor hun toekomst, want volgens mij gaan zij niet krijgen wat ze (gebaseerd op het verleden) verwachten. Hier komt men niet onderuit en het is moeilijk mensen te overtuigen die simpelweg verder willen in hun realiteit. De onwetendheid is zo dun gezaaid dat het moeilijk is een verantwoordelijke overheid voor te stellen die wèl de goede beslissingen zal nemen zonder permanente, breedgedragen druk uit het volk.

 • sticky fingers

  Spring ik meteen in temp

 • greetjes

  kan dat? een pensioen afkopen?

 • temp242
 • sticky fingers

  @temp
  Wie zou er in godsnaam nog aan pensioensparen doen, al jaren terug afgekocht op aanraden van Middelkoop.

 • Frits

  @high five
  Ik had opeens een grote behoefte om te reageren op dat filmpje, vandaar de verwijzing naar jouw reactie. Maar het was geen aanklacht aan jouw adres. :)

  Je hebt helemaal gelijk wat betreft de centrale bank. Dat de ‘normale’ bank zichzelf in de vingers snijdt door risicovolle leningen uit te schrijven, vind ik verder prima. En dan als puntje bij paaltje komt wel netjes failliet gaan natuurlijk.

 • temp242

  Blijf maar rustig aan pensioensparen doen.
  Voor iedere oen een pensioen.

 • sticky fingers

  nou jongens geen zilver kopen dan!

  En over http://www.boink gesproken , hebben julluie weleens gekeken wie daar achter zit; kan zomaar schelen.

 • RCPL

  @pietje

  Mij verbaast het niet zo zeer, eerlijk gezegd. Ter info; ik werk voor een grote internationale fabrikant van elektronische componenten. Zilver is een van de vele belangrijke grondstoffen, zoals hier ook vaker aangegeven.

  Onze divisies hebben nog nooit iets vermeld van een (potentieel) tekort aan zilver.
  Wel is er bijvoorbeeld 2 jaar terug een groot tekort geweest van tantaal poeder (tantalum powder), omdat 1 mijn niet meer kon produceren. De prijs van tantaal vloog direct omhoog.

 • gordijnen

  @Frits

  Welke hypotheekeigenaar kan het zijn overheid kwalijk nemen dat die zich in de schulden steekt? Het is een collectief probleem. (Frits)

  Nee, Frits. De besluiteloosheid van die overheid, dit helpt? Doorrijden en gasgeven in een doodlopende weg. Dit helpt. (overheid en schulden)

  Na het zuur komt het zoet. Dat dachten mensen toen noch, Gek he.

  Overheden nemen namens ons nu al het zuur tot zich en geven dit straks aan ons door.

  De Rabobank brengt zijn geld nog liever naar de ECB voor overnachting, dan dat
  ze hun eigen rekeninghouders helpen.

  Bij wie moet er nu een mentaliteits verandering gaan plaatsvinden. Ik hoop nu echt dat je dit antwoord weet Frits. Sorry

  Grappig als je ziet dat iemand even de duimjes naar beneden zet, ben dan altijd wel benieuwd naar dat andere inzicht.

 • pietje

  AAN ALLEN OP DIT BLOG.
  Google eens de woorden (te kort aan zilver)
  Dan zal je verbaast zijn over de resultaten.
  Ik was dit zeker!
  Had verwacht veel meer artikelen te vinden waar het te kort uitvoerig in zou worden beschreven maar dit was niet zo.
  Zelfs de bedrijven of instanties die er belang bij zouden hebben om dit soort artikel te schrijven hadden een heel andere opinie dan ik had verwacht.

 • gordijnen

  @temp242

  Dank je, gelukkig.

 • pietje

  @temp242
  In het artikel waar jij naar verwijst staan een hoop aannames in en geen harden bewijzen tevens is dit artikel uit 2004 dus niet erg recent.
  Maar het gaat niet of het waar is of niet het gaat mij meer om de tegenstrijdig heden die je over al leest.
  Waar door het heel moeilijk wordt om een objectief oordeel te vellen.

 • temp242

  Beste Grodijnen,
  Je denkt nuchter.
  MVG.

 • gordijnen

  @temp242

  Banken zitten dan ook gelijk goed in het geld. Nu nog schuldenaren vinden.

  Oorlog kost geld.

  De geldverruiming lijkt mij wel een goed startschot voor edelmetalen. Lol

  Of denk ik nu te links, recht, liberaal, democratisch?

 • pietje

  Maar dit lezen we ook over zilver.
  Ondertussen ziet ook bijna niemand het feit dat zilver snel opraakt. Niet alleen is de voorraad boven de grond de afgelopen dertig jaar extreem hard teruggelopen, maar ook de de vraag naar zilver vanuit de elektronische industrie neemt nog altijd toe. Er komt een enorm tekort aan zilver aan en de prijs van zilver kan daarom nog wel eens honderden procenten gaan stijgen.

  Op dit moment is het jaarlijkse productie tekort bijna 200 miljoen ounces per jaar! Dat is dan vanuit zowel de industriële vraag, alsmede de toegenomen vraag naar zilveren munten en baren.

 • temp242
 • temp242
 • temp242

  Beste Gordijnen,
  Dan hebben we nog niet over de twee mogelijke events die de mensen te wachten staan:

  1) Hyperinflatie (optimistisch scenario).
  2) Totale Grote Collaps.

  Dan gaat er honger geleden worden.

 • gordijnen

  @Frits

  Mensen sluiten zelf een hypotheek. Wat ze nu meemaken is dat ze ipv 4% ineens 8% moeten betalen. Als je ook nog je baan verliest. Huis verkopen is geen optie. Banken staan niet te springen om deze nu inmiddels, door de waardedaling van huizen, tophypotheek. Hun spaargeld zijn ze al kwijt. Altijd hard gewerkt. Alles weg. Woonlasten 100% omhoog. Voor de meesten is dit 1/3 van het inkomen. Nu dus 2/3 van het inkomen. Ook nog 20% energielasten. Tel uit je winst. 13,33% Vrij besteed baar inkomen voor eten en de rest.

  Ik zou ook huilen, als mij dit zou overkomen. Ja, families komen op straat te staan. Gek he, die emotie. Lezen en begrijpen zijn twee verschillende dingen.(Sorry Frits)

  Deze mensen weten nog niet dat 32/33 van de bank is fiat money.

  Waarom niet ipv de spaargelden x 33, dan kan x 66 toch ook. Dan hebben de banken gelijk minder eigenvermogen nodig en dan is een bijdrage van de eurolanden niet meer nodig.

  Of zie ik dit verkeerd? Diefstal? Maak het eigenlijk wel zoveel verschil?

  Ik was er ook zelf bij. Gelukkig mijn huis toen nog kunnen verkopen. Woonlasten waren voor mij 50% toegenomen.

  Neem van mij aan, de hele dag heb je echt kopzorgen, onbewust.

  Gelukkig weer vrij van de banken.

 • temp242

  Speciaal voor Pietje.(uit het archief, maar NU actueel).MVG.

  http://www.wallstreetweb.nl/nieuwsarchief/EEEZFyZVluWsRkqUVZ.shtml

 • high five

  Ligt de verhouding goud zilver produktie ratio historisch gezien niet een op elf ?

  The earth currently yields about 80 million ounces of gold per year, and about 650 million ounces of silver per year. These figures are in the same ballpark with total planetary production of the two metals from the dawn of recorded history, which is about 4.5 billion ounces of gold and 44 billion ounces of silver. So, global silver/gold production ratios have drifted somewhere between 8:1 and 11:1.
  http://www.rapidtrends.com/the-optimum-gold-silver-ratio/

 • high five

  Frits, natuurlijk is het haar schuld om zo’n schuld aan te gaan.
  De schuld van de bank die haar een hypotheek hebben gegeven, omdat ze niet kredietwaardig is.
  De schuld van de centrale bank die kunstmatig lage rentestanden heeft aangehouden waardoor er een huizen boom ontstond. (grootste, maar minst genoemde schuldige)

  Ik wilde alleen aangeven dat er veel mensen uit hun huis gezet worden in Spanje, meer niet.

 • Frits

  @pietje
  Als het met het dieper delven moeilijker wordt om zilver en makkelijker om goud te vinden, gaat de verhouding omlaag. De twee effecten die je noemt, zullen dus een tegengestelde werking hebben.

 • ramona
 • Frits

  @temp242
  Je zal het wel over jezelf hebben, want ik zie de bereidheid van de gemiddelde medemens om zich in gigantische schulden te steken met lede ogen aan.

  Zonder mentaliteitsverandering onder de bevolking zal er niets verbeteren! Welke hypotheekeigenaar kan het zijn overheid kwalijk nemen dat die zich in de schulden steekt? Het is een collectief probleem.

 • pietje

  Dit lees je niet vaak over zilver.
  In de aardkorst is de verhouding tussen zilver en goud ongeveer 18, i.e. men verondersteld dat er ongeveer 18 maal zo veel zilver dan goud in de aardkorst zit. Maar zilver wordt meer aan de oppervlakte gevonden terwijl goud vaak wat dieper zit. In de pre-industriele tijd is de factor 16 dus heel goed te verklaren.
  Met de komst van de technologie en daarmee het industriële tijdperk veranderd de dynamiek in de goud tot zilver verhouding. Ten eerste wordt het gemakkelijker om het dieper liggende goud te bereiken. Dit heeft een verhogende werking op deze factor.
  Maar belangrijker nog, er ontstaat een grote vraag naar andere metalen: ijzer, koper, zink, lood etc. Er worden veel mijnen geopend om deze metalen te delven. Bij deze metalen (vooral zink en lood) wordt vaak zilver als bijproduct gewonnen. Met andere woorden, ook wanneer men niet specifiek op zoek is naar zilver, wordt er toch zilver gewonnen. Ten gevolge hiervan nam de zilver productie dan ook sterker toe dan de goud winning. Het is mijn overtuiging dat deze factor er voor zorgt dat de goud tot zilver verhouding steeds hoger komt te liggen.
  De bovengenoemde reden zal ook in de onmiddellijke toekomst niet veranderen. Het is daarom dan ook niet aan te nemen dat de historische factor 16 zich weer zal instellen

 • seppel

  @temp
  Je hebt vandaag weer verwezen naar De Tijd Temp. Aangezien je dat allemaal maar boerenbedrog en achterlijk gelul vindt, begrijp ik dat niet goed. Woordje uitleg graag !
  M vr gr

 • temp242

  Lachen met mensen hun miserie is een psychopatische afwijking.
  Toch wéér een bankster actief op dit forum?

 • Frits

  @high five
  Dat Spaanse vrouwtje zegt: De bank heeft me een schuld gegeven die ik niet kan betalen *huiliehuilie*
  Volgens mij was ze er zelf ook bij.

 • Frits

  @Gebakken Zak
  Je leest het verkeerd, Zak. Ik heb geen idee hoe je daar bij komt.

 • cp

  Bijna niemand denkt dat die prijs los is… dat weten de insiders maar Jan met de Pet niet… dat wordt ook te weinig bekend gemaakt denk ik..

  Dat van de grammetje g/z niet meer kunnen kopen zal wel meevallen denk ik.. ik hoor dat al heel lang en de prijs is alleen maar lager geworden. Nogmaals, het is OVERAL nog te verkrijgen en dat zal in de toekomst ook zo blijven (alleen tegen hogere prijzen).

 • Ivet

  let eens op het aanbod van goud /zilver op een marktplaats e.d., en de hoeveelheid juweliers, goudinkopers e.d.(zowel in binnen als buitenland). Het stelt niets meer voor met een tijdje terug.

  Als de pleuris echt uitbreekt is er geen grammetje meer eenvoudig te verkrijgen. Ondertussen kunnen het girale goud/zilver door het putje, want die koersen staan helemaal los van het echte metaal.

 • temp242
 • temp242

  Nog eens even opfrissen:

  http://youtu.be/1sI01CwhLEk

 • ramona
 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @Temp: een ding positief, ik ben het zo beu om te werken. kunnen we thuis blijven…
  ja ik weet wel dat het rampzalig zou zijn, maar hoe de wereld nu in elkaar zit pfff.
  werken werken werken.. wij zijn slaaf van ons eigen leven.
  hoe vroger hoe liever. korte pijn, en nadien tenminste een leven.

 • ramona

  @ Gordijnen,bedankt dat is ook interessante link,ik bedoelde eigenlijk deze:

  http://www.youtube.com/watch?v=YWtJ-DG3HuM&feature=youtu.be

 • temp242
 • Edwin

  @Temp
  Dat is een goede vondst: een gemeentelijke holding die (zoveel) Put opties SCHRIJFT.
  Het kan niet veel gekker worden. Denken ze soms dat ze pro-beurshandelaren zijn, of een bank met een buffer van vele miljarden?
  Gemeenten, provincies en dat soort lagere overheden moeten hun geld gewoon zetten bij een landelijke centrale bank. Normaal gesproken geen risico (ok, nu dus even duidelijk wel).

 • Edwin

  Wow, nog flink wat links te bekijken. altijd interessant.

  Hier nog een link met verschil van groei in inkomen in USA. Gaat hier net zo goed op.
  http://www.businessinsider.com/income-inequality-1917-2008

 • temp242
 • high five

  Heel goed dat je er bent Pietje. Laat de elite / bankiers weten dat we niet meewerken aan hun verrijken en onze verarming.

 • temp242
 • Henk

  Bouman heeft een paar jaar bij DNB gewerkt als loopjongen van Wellink, is dus volledig door de elite gehersenspoeld.

 • high five

  Luister naar Tarpley world crises radio. Heel interessant hoe de massa door proffisonals infiltreren en de beweging overnemen. Iemand die daar over spreekt in New York en in Spanje. Leiders van de organisatie spraken over niks, over slaapzakken etc. etc. Ze paaien demonstranten met gratis voedsel. Geen woord over bankiers.
  http://tarpley.net/world-crisis-radio/ vanaf ongeveer min 10

 • Jullie
 • Gebakken Zak

  @Jullie
  Volgens mij draagt ie nog luiers, de aandachtshoer.

 • Jullie

  Bouwman is een Keynesiaanse lul !

  Hij ontkent dat het systeem in de kern (het geld) verkeerd is.

  Bouwman is voor central economic planning, ofwel, een clubje socialisten die bepalen wat goed voor jouw en mij is, en die met hun monopolie op het geld de economie kunnen aansturen.

  Walgelijk figuur is het met een arrogant hoofd.

 • Gebakken Zak

  @RCPL
  Mee eens, alhoewel ik hem niet zo slim vind wanneer hij anti-goud is, eerder achterlijk. Maar ja, wanner je stelt dat hij mogelijk goud/zilver aangeschaft heeft jaren geleden is het wat mij betreft een tot op het bot slecht persoon gegeven zijn duurzame anti-goud communicatie richting het publiek. Ik geloof dat echter niet. Hij komt op mij over als zijnde een overtuigd aanhanger van de humanistische maakbaarheid, de praktische functionaliteit der dingen, de enkel mechanistische gedachte. Kortom; een aanhanger van de megalomane, arrogante gekte :-).

 • RCPL

  @Gebakken Zak

  Volgens mij is hij een vrij slimme, gewiekste aandachtshoer. Hij legt de problemen en achtergronden omtrent de economische crisis vrij duidelijk uit, zeker voor de gewone man op de straat. Mijn zus zat bijvoorbeeld geboeid naar hem te luisteren. Maar tevens zorgt Mathijs ervoor dat hij niet tegen de haren van de financiële elite instrijkt.

  Is het je niet opgevallen dat hij – als RTL man – steeds vaker opduikt bij programma’s als Pauw & Witteman, DWDD, Nieuwsuur en 1vandaag? Dat betekent voor hem OOK steeds lucratievere uitnodigingen voor congressen en schnabbels. En wellicht een nog betere baan in de toekomst? Honderdduizenden tot misschien een miljoen mensen weten onderhand wel wie Mathijs Bouwman is.

  Zou me ondertussen ook niet verbazen als hij jaren geleden gewoon goud & zilver gekocht heeft.

 • Mark

  Beroepsdemonstranten zijn het, landverrader René Danen en zijn vrienden waren er ook weer bij.

 • Mark

  De occupy-beweging in NL is nagenoeg dezelfde als de klimaat-, -,, antikernwapen- en pro-immigratiebeweging, als je die ongewassen krakers op de foto’s ziet.

 • Gebakken Zak

  @RCPL
  Inderdaad, 1vandaag. Bouwman is dan ook een van de overtuigde, enthousiaste volksverlakkers. Ik vraag me af of hij werkelijk zo achterlijk is of dat ie “geprikkeld” wordt door sponsorgelden van “mensen met hele grote belangen”. Ik vermoed eerlijk gezegd een combinatie van beiden, behalve dat ie mi sowieso een aandachtshoer is.

 • RCPL

  @Gebakken Zak

  Een van de reportages was bij 1vandaag toevallig?
  Mathijs Bouwman: “In het ergste geval zou het kunnen, dat plots de pinautomaten van je bank leeg zijn. Dan kun je alleen nog maar aan boodschappen komen via ruil tegen euhhhh.. pakjes sigaretten. :-) Inderdaad, niks over goud en zilver!

 • Gebakken Zak

  Gisteren twee reportages gezien op tv over de financiele crisis. Geen woord over goud. Gunstig!

 • high five

  @gordijnen Door te zeggen dat ze sympathie voor de beweging hebben, identificeren ze zich met de beweging, kunnen ze in contact komen met de beweging en kunnen ze van daaruit de controle over de beweging overnemen of in ‘goede’ banen leiden. Die plasterk vind ik ook zo’n lul. Dan zet ik mijn hoedje op en dan ben ik zo trendy en gay……maw dan ziet niemand dat ik voor de too big too fail werk.

  Ik was even vergeten dat de Nederlandse banken gewacht hebben met het uit huis zetten van mensen.

 • gordijnen

  .youtube.com/watch?v=BvY09l9YIJQ&feature=related

 • gordijnen

  @high five

  De banken in Nederland wachten nog met uitzetting en veiling van de huizen. Anders moeten ze ook de verliezen van 20.000 huishoudens met gemiddeld 50.000 euro dragen. Natuurlijk moeten ze dan ook de andere tophypotheken afwaarderen.

  Tel uit je winst. Wij zijn al gewaarschuwd door de rating bureau’s.

  Rabobank heeft de meeste hypotheken en de verliezen in de glas- en tuinbouw.

 • gordijnen
 • ramona

  @ Gordijnen:

  Kan het niet zo snel vinden,maar er staat een filmpje/animatie op youtube over de gebieden die overstromen bij de(eventuele!) tsunami voorkomend van de canarische eilanden,nou als dat gebeurt kunnen we nog lachen!

 • gordijnen

  @ramona

  Dank je voor de tip. Zowel Iran als vloedgolf voor oostkust al 1 jaar geleden gelezen op het internet.

  Officiele omschrijving van een piramidespel luid volgens de wet.

  Onder het piramidespel wordt verstaan een gelegenheid waarbij deelnemers een goed afgeven of een verplichting aangaan teneinde daaruit een voordeel te verwerven dat geheel of ten dele afhankelijk is van de afgifte van een goud of het aangaan van een verpliching door latere deelnemers.

  ‘Groot aantal pensioenfondsen in problemen’

  http://fd.nl/economie-politiek/415076-1110/groot-aantal-pensioenfondsen-in-problemen

  Dit hebben wij te danken aan de politiek en De Nederlansche Bank.

  Kosten DNB 16 miljoen per maand. De eerste besparing hebben wij al binnen.

 • Gerard

  @gordijnen
  PvdA prominent Ronald Plasterk loopt tussen de mensen en noemt het een ‘mooie beweging’ die ten grondslag ligt aan het protest op het Beursplein.
  Dit is toch de man die financieel advies geeft aan de PvdA. 98 miljard schuld?
  Dit geeft goed de crisis weer, als politicie niet weten waar ze voor stemmen.

  Goed gezien Gordijnen! Dit was mij ook opgevallen. De verklaring lijkt mij erg simpel. De gewone burger snapt niks van de crisis. Hier wordt misbruik van gemaakt.
  Het wordt door “het centrum van de macht” opgezet achter de schermen!

  De volgende stap is de verkeerde verantwoordelijken aanwijzen, en daarmee wordt hun eigen macht weer versterkt. Alles wijst in die richting. Dit is heel beangstigend! Ik begrijp nu pas wat Willem Middelkoop bedoelde met “koop geen huis, wees flexibel”.
  Naast SP en PvdA steunt ook Obama deze beweging! Ik zeg niet dat deze mensen iets verkeerd doen, maar probeer in ieder geval dit puzzelstuk te plaatsen in het geheel.

 • high five
 • ramona

  dat het

 • ramona

  Deze zegt trouwens at hel allemaal wel heel snel gebeurd!

  http://boinnk.nl/blog/22697/sommige-berichten-plaatsen-we-met-de-nodige-skepsis/

 • ramona
 • high five

  De geruchten gaan dat de Perth Mint bijna geen zilver meer heeft.
  http://sgtreport.com/2011/10/silver-shortage-perth-mint-out-of-silver/

 • gordijnen

  Canarische vulkaan staat op uitbarsten: inwoners geëvacueerd

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2969200/2011/10/15/Canarische-vulkaan-staat-op-uitbarsten-inwoners-geevacueerd.dhtml

  Ik heb wel eens gelezen over een vloedgolf vanuit deze regio richting de westkust van de USA.

 • gordijnen

  25 jaar cel voor piramidefraude

  http://www.nu.nl/economie/2642225/25-jaar-cel-piramidefraude.html

  Ik ben benieuwd wanneer er mensen verantwoordelijk woorden gehouden voor het euro piramidefraude. Fiat geld uitlenen tegen woekerrentes.

  Sorry, ik vergeet hoeveel goeds de Euro Nederland heeft gebracht als handelsnatie.

  Ik zou graag eens de balangs willen zien bij de huidige media.

  Dan begrijpt iedereen het beter. Oorlogen en onrusten kosten veel geld. Hoeveel?

 • gordijnen

  Een Beursplein vol mensen vanwege ‘iets dat er mis is’

  http://fd.nl/economie-politiek/107899-1110/een-beursplein-vol-mensen-vanwege-iets-dat-er-mis-is

  PvdA prominent Ronald Plasterk loopt tussen de mensen en noemt het een ‘mooie beweging’ die ten grondslag ligt aan het protest op het Beursplein.

  Dit is toch de man die financieel advies geeft aan de PvdA. 98 miljard schuld?

  Dit geeft goed de crisis weer, als politicie niet weten waar ze voor stemmen.

  De banken steunen voor het jaren potverteren en graaien.

  De politiek die geloofde in een stresstest voor banken?

  Er is maar een gebaar die Plasterk kan maken en dat is aftreden.

  Of hoopt de nieuwe leider van de PvdA te worden.

  3e crisis

 • RK

  @J. Doe

  Idd, John. En zo van jongs af aan begint het met, er was eens… niet de vraag waarom, hoe of wat? maar ‘gewoon’ als voldongen feit gepresenteerd. Je leert niet leren maar accepteren en er in stampen.
  Kun je dat niet, dan ben je dom en achterlijk.

  @ Ramona, goede vondst die link. Wat een achterlijke uitspraken en wat het vooral verergert is dat meneer niet door lijkt te hebben wat hij zojuist heeft gezegd.

 • Wim

  pietje :Live zittend op het beurs plein met mijn Ipad.Valt me het wel een Beetje tegen de opkomst maar het begin is er zie alleen nog geen tenten.De zweer is gemoedelijk zie goeden teksten op borden en spandoeken.Vraag me wel af als het nu geregend had hoe veel waren er dan geweest.

  20

  Wat zal het daar gestonken hebben tussen al dat ongewassen krakerstuig, ik heb met je te doen. Als ik de foto’s bekijk zie ik weer die beroepsdemonstranten die er altijd bij zijn, demonstraties tegen |Wilders, klimaat, kerncentrales ect ect..

 • Fleur

  @ Ramona.

  “Vooral de laatste zin!”

  Inderdaad. Ontzettend denigrerend en respectloos.

 • ramona
 • ramona
 • ramona
 • temp242
 • temp242
 • J. Doe

  @RK
  ..nog ‘ns iets over Alex Jones. Wat de MSM consequent niet doet in haar ‘journalistiek’ is de bron vermelden. De artikelen op infowars.com doen dit wel. Eigenlijk is het allemaal niet zo complex. De mens kent zo haar zwaktes, en daar wordt handig gebruik van gemaakt.
  Ieder verhaal met logica en enig fundament wordt vaak als complottheorie bestempelt, want simpelweg zijn we geconditioneerd tot onsamenhangende, incidentele nikszeggende verhaaltjes van de MSM, maar dit gebeurt eigenlijk al vanaf jonge leeftijd. Want zeg nou zelf, geschiedenisles was toch een onsamenhangende reeks van gebeurtenissen ergens in het verleden, een soort van verhaaltjes .. “er was eens…”

 • Gebakken Zak

  @Frits
  Lees ik het goed Frits, de meerderheid maakt dus volgens jou uit uit wat moreel superieur is?

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Tja, Ramona, de materiele wereld is nu eenmaal een risicovolle omgeving. De meesten accepteren daarnaast reincarnatie en de wet van karma niet. Daarom oa is er mi zoveel zoveel geschreeuw en gezeur.

 • x

  http://videochat.corriere.it/index_H2401.shtml beelden van Italie op dit moment

 • Edwin

  Het beleid bedenken en uitzetten voor een flink aantal landen is echt een privé aangelegenheid. (voor deze groep wel blijkbaar…)

  Wellicht denken de verschillende betrokken volkeren er iets anders over?
  Democratische landen allemaal, of toch niet?

  We denken steeds dat we invloed kunnen uitoefenen. Dat is alleen een PR-verhaaltje, waar helaas de grote meerderheid nog steeds aan vasthoudt.

  Kijk nog eens naar de bail-outs van banken, meerderheid is tegen maar stopt dat de bail-outs? Nee hoor. We gaan alleen nog grotere fonds bedenken die nog grotere bail-outs regelen. Een groepje beslist alles voor de rest.

 • x
 • x

  In Rome gaat het er anders aan toe als ik de berichten mag geloven http://twitpic.com/70ot47

 • Frits

  @Edwin
  Ze nodigen ook de media uit. Bijvoorbeeld de hoofdredacteur van de NRC is wel eens langs geweest toen het in Nederland werd georganiseerd. Voor aanwezigheid geldt een zwijgplicht en men wordt onderdeel van het clubje, in plaats van een tegenstelling tussen de grote media en de leden te creëren. Als je bijdehand gaat doen, word je sowieso nooit uitgenodigd.

  De bijeenkomst wordt behandeld als een privé gebeuren. In de zin van: als mensen bij elkaar op de bridgeclub zitten, is het ook geen nieuws. Zo wordt het ook gezien door de RVD. Bea is even een weekeinde op vakantie.

  Sinds een jaar of vijf wordt er in de kantlijn op pagina 7 (of zo) van de volkskrant wel eens melding gemaakt van de bijeenkomst, meer niet. Daarvoor is me nooit een melding in ‘serieuze’ media opgevallen.

  Het is natuurlijk heel vreemd dat dit jaarlijkse gebeuren met de machtigste mensen ter wereld geen gigantische media-aandacht krijgt.

 • Edwin

  p.s. onze koninklijke familie is altijd lid van deze groep geweest.

  Waarom zijn er nooit kritische vragen over geweest Waarom ze lid zijn en Voor welk doel?
  Macht is op veel verschillende manieren te “regelen”. Ook als je niet langer meer onderdeel uitmaakt van de NL regering.

 • ramona
 • Edwin

  DVD met heel veel (ook historische) achtergrond informatie, ruim 2 uur die op Youtube beschikbaar is. Voor velen waarschijnlijk al enigzins bekend maar altijd goed om nog eens te zien. Echte aanrader. Zit tegelijkertijd te kijken, … nu over Bilderberg groep.

  http://www.youtube.com/user/TheAlexJonesChannel#p/a/4DC30D7045E7F29F/0/x-CrNlilZho

 • Dave

  @Pietje

  Je zit verkeerd op beursplein 5. Daar werken slechts de handelaren in schuld en bezit. Je moet voor de DNB gaan zitten, daar zit de wortel van het kwaad.

 • Edwin

  in NY was de start ook iets magertjes.
  Maar door de aanhouders bleef de aandacht en het aantal deelnemers groeien. Nu is het al in veel steden en groeit nog steeds. In Nederland zijn nog niet zoveel werkelozen als in USA dus dat zal nog wel veranderen.

 • pietje

  Live zittend op het beurs plein met mijn Ipad.
  Valt me het wel een Beetje tegen de opkomst maar het begin is er zie alleen nog geen tenten.
  De zweer is gemoedelijk zie goeden teksten op borden en spandoeken.
  Vraag me wel af als het nu geregend had hoe veel waren er dan geweest.

 • Frits

  @pietje
  Af en toe worden mensen met een afwijkende mening hier collectief op hun nummer gezet, maar dat is voornamelijk vanwege de stijl en het gebrek aan communicatief fatsoen van de betreffende ‘dissident.’ Het is onmogelijk om iemand weg te stemmen en dat is een goede zaak.

 • ramona

  @ gebakken zak, vind dit te erg voor woorden! :( (deze mensen hebben onze maatschappij opgebouwd,we wonen in de huizen en rijden over de wegen welke zij aangelegd/gebouwd hebben en nu worden zij gestraft??(door de fout van een ander!?)

 • henk jansen

  @Zilverpaul

  Dat is ook wel zo, mischien zie ik het wat te zwart maar toch: zolang er ernstig gemanipuleerd wordt is het niet te voorspellen wat er gaat gebeuren.
  En nu de edelmetalen een icoon zijn geworden als graadmeter voor de economie voor het publiek vermoed in sterk dat het metaal niet excessief mag stijgen om het vertrouwen in de markt niet aan te tasten.
  Maarja, we moeten maar afwachten hoe het zich ontwikkeld allemaal, ik kan ook niet in de toekomst kijken.

  henk

 • Gebakken Zak

  @pietje
  Maar wegstemmen is toch geen enkel probleem. Of wel? Ik word nogal eens weggestemd hierzo. Wanneer ik zie dat ik bv 20 tegenstemmen krijg en 5 voor dan zegt mij dat verder niets behalve voor/tegen betreffende mijn inzicht. Behalve dat, er rijden bv veel meer mensen in een Renaultje dan in een Audi dus ja, aantallen zeggen sowieso nogal eens helemaal niets over kwaliteit.

 • RK

  Hmm ‘overheid ons zak redden’ = zaken redden. Met zaken bedoel ik het, ons, je leven.
  Ja want als het aan de overheid ligt doen zij ons nog geloven dat zij de bron van al het leven zijn.
  Zoals Alex zegt, ze doen ons geloven dat zij de zon doen opkomen.

 • RK

  @Joop

  Met zo een kreet ben je nooit beter dan de persoon of het geen waar je je tegen afkeert.
  Met een goede onderbouwing kom je verder.

  Dus, onderbouw eens?

  Ik ben een Alex Jones luisteraar. Van hem een persoonlijk ondergetekende bedankje voor mijn steun ontvangen.
  Mijn Credit Card is geblokkeerd geweest na een poging wat dvd’s van hem te kopen.
  Ik ontving een brief van de bank dan men frauduleuze handelingen vermoedde en of ik wilde bellen teneinde te verifiëren of hier idd sprake was van fraude.
  Alex staat bij de banken dus op een zwarte lijst en nu ik dus ook.
  Natuurlijk bleek hier geen sprake van, maar ik moest de transactie opnieuw doen, aldus de bank, want die was geblokkeerd. Dat was een leugen, want op mijn afschriften stonden twee transacties.
  Exact het zelfde met David Icke, ook de cc geblokkeerd. Maar dan wel, ja let wel een bedrag van 3 euro geblokkeerd! En dan zegt met, nee die is niet geblokkeerd. Moet ik voor een lullig bedrag bij Icke weer een hele procedure doorlopen om mij aan te melden.

  Daarbij legt Alex de ontwikkelingen uit voor de leken die niets begrijpen van de ontwikkelingen om hen heen. Alex verzint hier dus niets, hij leest voor het geen wat de TPTB/NWO/Illuminatie ons zelf vertellen. Daarbij voert Alex echte grondige journalistiek door o.a. de boeken en memoires van deze zieke geesten te lezen, en zodoende een beter begrijpen te ontwikkelen van alles wat zij doen en waarom.

  Niets van het geen wat Alex naar buiten brengt is verzonnen.
  En mijn bank zou Alex & Icke niet blokkeren als zij -lees tptb – niets van hem te vrezen hadden, of wel soms?

  Glenn Beck, ja die kopieert alles weer van Alex en anderen, maar draait het op het laatst weer om
  en zo doende zou hij bijvoorbeeld de aandacht op de Wallstreet bankiers kunnen richten, terwijl het niet het kapitlisme het probleem is maar coörparate welfare van de bankiers en andere grote instanties door de overheid via de private niet legitieme Fed. Die laatsen maken de gretige fouten van Wallstreet mogelijk door dit alles toe te staan en geld toe te schuiven.
  Zodoende zou men de fout kunnen maken door weer de politieek te steunen in het stoppen van kapitalisme en in essentie te kiezen voor communisme, waarbij de overheid ons zak redden, maar dan ook alles voor je zal gaan bepalen.

  Opletten dus!

 • pietje

  Men is dus 90% bezig met een mooi verhaal en het werkt want 90% van de bevolking neemt alles klakkeloos over wat er op het journaal komt of in de media wordt geschreven.
  Maar doen we hier op dit blog niet het zelfden?
  Als iemand hier iets plaats wat haaks staat op het geen wat men gelooft of wil geloven wordt hij / zij ook weg gestemd.
  Maar een blog is er toch om beiden kanten van het verhaal te belichten en niet een kant om dat dit dan lekker bekt of dat men dit wil horen.
  Want als dit zo is, wat onderscheidt ons dan van de gevestigde media.
  Zelf heb ik regelmatig iets geplaatst wat haaks staat op de algemenen opvatting van dit blog.
  Niet om dat ik het er mee eens was maar meer omdat ik vind dat ook de andere kant van de medaille moet worden belicht.
  Voor alle duidelijkheid ik geloof zeker in de kracht van fysiek zilver en goud.

 • Gebakken Zak

  @pietje
  Politici en bankiers deinzen vaak niet terug voor oorlog. Dat is iets dat arbeiders en nepintellectuelen niet goed begrijpen. Oorlog is gewoon ondereel van het systeemdenken dat gepraktizeerd wordt door deze clubs.

 • pietje

  Valutaoorlog + handelsoorlog = echte oorlog
  Het is nog niet zo ver maar de omstreden Amerikaanse wet – hoge heffingen gaan leggen op Chinese produkten – is toch al voorbij de Senaat geraakt. Ik vind het niet verstandig om als land je grootste schuldeiser te gaan jennen, wat u ? Dergelijke handelsbelemmeringen hebben ze tijdens de Grote Depressie ook ingevoerd – met desastreuze gevolgen. Niets geleerd dus…

 • Gebakken Zak

  @ramona
  En dat terwijl ze nauwelijks in goud mogen beleggen en waarschijnlijk helemaal niet in zilver. Stalinistische stumperTs hebben veel formele macht hierzo. Maar ja, dat wisten we al.

 • Gebakken Zak

  “Tijdbom op huizenmarkt” koppen de televaag en de azijnpisser. Goh, dat hadden we nou nooit gedacht …

 • Snel

  @Marc Rene Tissen mag toch wel blijven hoop ik?

 • ramona
 • Jullie

  Herman Cain, presidents kandidaat voor 2012, is ook mooi ontmaskerd, die man maakt geen schijn van kans meer.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4o038RvQW90

  Wat betreft de occupy beweging in NL, waar in hemelsnaam zijn de geluiden van : End the FED, the ECB, the IMF ? etc. ?

 • high five

  Dit is een ‘must see’ Gerald Celente.

  The second American revolution has begun.
  http://sgtreport.com/2011/10/mafia-clubs-with-gerald-celente-alex-jones/#more-18159

  Hij heeft weer prachtige quotes, zoals: Hitlery Clinton.

  Zilver, goud gaat ok.
  Het is de afgelopen jaren vervijfvoudigd tov fiat geld. Het heeft koopkracht gewonnen tov aandelen. Het is op dit moment bezig om koopkracht te winnen tov huizen. Het heeft koopkracht gewonnen tov obligaties van financieel zwakke landen. Het gaat dadelijk koopkracht winnen tov alle obligaties.
  Als er een oorlog tegen Iran komt, of er komt een financiele colapse, dan droogt de fysieke goud- en zilver markt heel snel op.

 • Zilverpaul

  @ Henk: wat mij betreft sla je de spijker op z’n kop!
  Toch moet je m.i. ook niet vergeten dat goud en zilver zich al jaren in een opgaande trend bevinden; dat zou je als het een tijdje tegenzit qua koersontwikkeling, zoals nu, snel uit het oog verliezen.

 • Marc

  @ Gerard
  Dat betekend dat je de waarheid alleen nog maar tussen de regels door kan lezen.
  RtlZ en consorte kunnen dus naar de prullenbak!
  Het journaal hoeven we nog alleen maar te kijken voor de weersvoorspellingen en echt nieuws vinden we dus op onze computer.
  Heb ik het zo goed geformuleerd in een notedop?
  De meeste van ons wisten dit gelukkig al maar toch.
  Een kleine herinnering aan het feit dat de streaming media geen echt nieuws meer brengt.

 • Gerard

  Citaat van Zilverpaul:
  “…tijdens de grote meetingen 90 % van de tijd bezig met de vraag hoe de maatregelen aan het publiek te verkopen, en maar 10 % van de tijd met de maatregelen zelf.”

  Hier moet je eens over nadenken. Dat is niet alleen bij de FED zo. Ook bij de overheid en bedrijfsleven. Daar worden zelfs marketingbureaus voor ingehuurd. Ben daar zelf ooit bij betrokken geweest. Het was een grote Nederlandse belangenvereniging, maar ga de bron hier niet noemen. Het kwam erop neer dat er valse informatie in vele persberichten de deur uit gingen. Werd “letterlijk” op NOS journaal en alle grote kranten verslag van gedaan. Het effect was enorm. Nieuws wordt tegenwoordig niet meer door journalisten gemaakt, maar door degenen die persberichten verspreiden. Het gaat erom hoe gemakkelijk je mensen een rad voor ogen kunt draaien. Het doel is mensen te sturen. Een truuk is ook om daarnaast nog eens desinformatie te verspreiden, zodat er verwarring ontstaat naar de werkelijkheid.
  Dit zal je, naar mijn mening, steeds vaker gaan zien in de eindfase van de huidige credietcrisis.

 • gordijnen

  Rente stijgt voor Spanje. De nieuwe hypotheken voor huizenbezitters ook. Op NOS journaal mensen kunnen hun hypotheek niet meer betalen. Huizenuitzeting en rest schulden. 20% werkeloosheid en 30% daling van de huizenprijzen in Spanje.

  Rabobank heeft ook de meeste hypotheken in Nederland. Ook de verliezen in de glas- tuinbouw zitten bij de Rabobank.

  Een huis dat voor € 325.000,- op de markt stond is verkocht voor € 240.000,- in Den Haag. Verkopers zijn blij dat ze net genoeg hebben om de hypotheek af te lossen.

  Vraagprijzen ligger ver van de werkelijkheid of uiteindelijk prijs.

  In de nieuwe hypotheekvoorwaarden staat dat een bank aanzuivering kan eisen, als de hypotheekwaarde zakt onder de huidige waarde. Ik ben benieuwd wanneer banken dit gaan opeisen. Een kat in nood maakt soms gekke sprongen.(Banken en verzekeraars)

  Dank voor de vele bijdrage’s en artikelen op deze site.

 • henk jansen

  Beste Paul.

  Ik lees met zekere regelmaat je colums op dit forum.
  Mijns inziens ben je goed in staat om een analyse te maken over zilver en wat conform de gebeurtenissen op economisch gebied een normale marktontwikkeling moet zijn op dat gebied.
  Helaas blijkt maar al te vaak dat de koes van zilver zich niet beweegt zoals je verwacht.
  Dit komt meer en meer omdat er in de financiele wereld steeds meer duidelijk wordt dat zilver maar natuurlijk ook goud en platina een afspiegeling vormen van hoe de economische vlag ervoor staat.
  Inmiddels worden de koersen van deze metalen zo gemanipuleerd dat het lijkt of het nog wel mee valt met de toestand in de wereld.
  Dit zal naar mijn verwachting echt niet tot een einde komen want als die metalen hun ware gezicht laten zien qua koers dan is het hek van de dam en slaat de paniek toe.
  Samenvattend: de koers blijft omvoorspelbaar en laag, tegen de tijd dat de koers zijn ware potentie laat zien en omhoog schiet is de paniek al uitgebroken en is het kennelijk ook niet meer de moeite om de schijn op te houden.

  De vraag wat je hier mee moet weet ik ook eigenlijk niet, maar wou mijn mening even kwijt.

 • high five

  Morgen is wereldwijde protestdag.

 • temp242

  Even iets anders:
  Het is een mooi gebaar dat Maarten Verheyen Silvermountain, onze Gastheer alhier, overal aanprijst als handelaar in PM’s. Dat is mooi!Respect voor die man, en uiteraard voor Rolf.

 • Frits

  @high five
  Alex Jones was voor mij als introductie van de andere kant van het nieuws ook te over-the-top qua schreeuwen en dat kwam ook doordat de betreffende documentaire een enorme lading nieuwsfeiten over me uitstortte in zeer korte tijd. Sinds ik bekend ben met de situatie in de wereld, vind ik hem niet meer zo afschrikwekkend. Voor nieuwkomers is hij dus denk ik niet zo uitnodigend.

  Wat ik erg goed vind, is dat Alex zijn kijkers erop wijst dat z’n films gratis te zien zijn op youtube en dat men z’n dvd’s vooral moet kopiëren en uitdelen. Met andere woorden, het gaat om de informatie. Hij had ook kunnen bedelen om geld voor de goede strijd of zoiets.

  Het blijft altijd een goeie zaak om het nieuws van meerdere kanten te belichten.

 • Gerard

  Ik blijf het ook vreemd vinden.
  Erg veel slecht nieuws deze week, zowel economisch als schuldencrisis.
  Zowel ING als ABN komen vrijdagmiddag naar buiten dat Q3 + Q4 al in recessie zitten.
  Hierop gaan de beurzen als een raket omhoog?
  Gisteravond werd bekend gemaakt (CNBC) dat de vraag naar koper wereldwijd in september 11% is gestegen!
  Waar is die crash op koper dan gebasseerd?? De koperprijs daalde 30% in september!
  ??

  Het is wat Middelkoop ook steeds zegt, niets is meer wat het lijkt. Alle bewegingen en prijzen worden achter de schermen gemaakt. Ze hebben de macht om aan alle knoppen te draaien. Beurzen omhoog, beurzen omlaag, zilver, goud idem.
  We gaan nog meer rare dingen zien.

 • pietje

  @tradewind
  Hier heb je wat meer info:
  Smartpool is een geheimzinnige beurs. Particulieren zijn er niet welkom. En het licht is er altijd uit.
  Het gaat om zogenoemde algoritmische handel, waarbij volledig geautomatiseerde beleggingsstrategieën (geen mensen maar computers) het met elkaar uitvechten.
  Deze computerhandel is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Onderzoekers schatten dat bij zo’n 80 procent van de beurshandel in de VS en Europa geen mens betrokken is. Vier jaar geleden was dat 35 procent.

  Daarom blijft het koffiedik kijken voor de kleine belegger en is de prijs van aandelen en grondstoffen niet te voorspellen.
  Meer info zie deze tegenlicht uitzending
  http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2011/januari/lexicon.html

 • temp242
 • temp242
 • Freddie H.

  Nee, Max Keiser heeft een lekker stemmetje…

  Kom op zeg, het erom wat ze te zeggen hebben. En ik hoor liever iemand dingen beweren waarbij achteraf soms iets niet helemaal blijkt te kloppen, dan al die blaaskaken die er ALTIJD naast zitten. Maar wel in iedere uitzending van RTLZ, Pauw en Witteman of andere linkse priet-praat-programma’s hun totaal zinloze gebral eindeloos kunnen ventileren.

  De eerste de beste TV-kok zou ’t nog beter weten.

 • temp242
 • Edwin

  Lol, ja dat had ik ook in het begin, een hekel aan de stem van AJ. Het went na een tijdje en dan kan je weer concentreren op de inhoud van zijn show. Vaak goede informatie. Ook meestal gasten die ik al ken en waarvan ik de mening respecteer.
  Max Keiser vind ik nog beter maar dat is puur persoonlijk, omdat Max zich meer concentreert op het onderwerp van financiele criminelen (lees banken etc).

 • RCPL

  @tradewind

  Dus samengevat; volgens de Elliot Wave zouden we de laatste beweging omlaag kunnen zien richting niveau 24$ en dan is de 4e golf zo rond eind november / december afgerond.
  Vervolgens gaat DE finale 5e golf plaatsvinden, waarschijnlijk met veel vuurwerk omhoog.

  Kijkend naar de realiteit en zoals beschreven in Zilverpaul’s artikel hierboven, dan zou deze opgaande beweging samen kunnen hangen met…: QE3, The monster version.

 • De Heraut

  Mike Ruppert mag Alex Jones niet. Weet iemand eigenlijk waarom?

 • temp242

  high five :AJ heeft een hele goede visie. Hij heeft hele intelligente en goede gasten cq adviseurs in zijn show met dr titel (dr Webster Tarpley, dr Paul G Roberts, dr Marc Faber, dr Jerome Corsi, dr Bob Bowman, dr Steve Pieczenik) verder Bob Chapman, Max Keiser, Nomi Prince, Wayne Madson etc.Hij snijdt hele belangrijke onderwerpen aan zoals fluoride in het water, Bisphenol A in plastic, de leugens van de politici. (Rick Perry is al helemaal afgebrand doordat Jones het verleden van dit heerschap boven heeft gehaald), de private centrale bank, 9/11, de dood van bin laden etc etc te veel om op te noemen.Ik vind zijn show ECHT heel goed. Hij is echt en hij verteld de waarheid. Zijn voorspellingen komen niet allemaal altijd uit. Maar ja bij wie komen die wel altijd uit. Dat ie te veel reclame maakt voor zijn waterfilterjes en voor zijn dvd tjes, neem ik graag op de koop toe.

  Volledig mee eens Beste HF, AJ heeft (mijn bescheiden mening) wel een héél irrante stem, véél te druk!!!, mocht die goede man nu eens rustig praten, het zou al veel helpen…

 • high five

  AJ heeft een hele goede visie. Hij heeft hele intelligente en goede gasten cq adviseurs in zijn show met dr titel (dr Webster Tarpley, dr Paul G Roberts, dr Marc Faber, dr Jerome Corsi, dr Bob Bowman, dr Steve Pieczenik) verder Bob Chapman, Max Keiser, Nomi Prince, Wayne Madson etc.
  Hij snijdt hele belangrijke onderwerpen aan zoals fluoride in het water, Bisphenol A in plastic, de leugens van de politici. (Rick Perry is al helemaal afgebrand doordat Jones het verleden van dit heerschap boven heeft gehaald), de private centrale bank, 9/11, de dood van bin laden etc etc te veel om op te noemen.
  Ik vind zijn show ECHT heel goed. Hij is echt en hij verteld de waarheid. Zijn voorspellingen komen niet allemaal altijd uit. Maar ja bij wie komen die wel altijd uit. Dat ie te veel reclame maakt voor zijn waterfilterjes en voor zijn dvd tjes, neem ik graag op de koop toe.

 • Jan

  @Joop: zover zou ik nu ook weer niet gaan. De man preekt vooral voor de eigen kerk & het eigen voordeel, de dubieuze kwaliteit van zijn berichtgeving is onderhand wel duidelijk.

 • Jan

  @temp242: worden wij verondersteld dat te begrijpen? Ondertiteling zou wel handig geweest zijn, verder is het niet eens duidelijk of het wel echt een politieman is. Dat ze klacht neerlegt bij het comité P, uit één feit kan je trouwens geen algemene conclusies trekken. Voor hetzelfde geld heeft ze het uitgelokt (mooie PR), al keur ik geweld nooit goed. Dat gezegd zijnde: in Iran en aanverwanten moet je niet eens gaan klagen als je een pak rammel hebt gehad of je wordt nog in de gevangenis gesmeten ook. Vooralsnog woon ik niet in een dictatuur: politiegeweld komt overal weleens voor, het gaat er vooral om of a) het van hogerhand bevolen werd en b) er al dan niet tegen wordt opgetreden. Het staat iedereen vrij om naar de rechtbank te trekken als je rechten geschonden werden, de rechtstaat is nog altijd intact. Een goede vriend van mij is politieman en ik kan je verzekeren dat dat werk niet te onderschatten is, zeker niet in Brussel.

 • high five

  @Joop
  Hé Joopie, ben jij er ook nog!

 • high five

  RB, Iran wordt wel heel duidelijk in een slecht daglicht gezet. Het is sowieso de bedoeling om Iran te isoleren van de rest van de wereld.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/12/vs-stellen-sancties-tegen-iran-in-na-verijdelde-aanslag/ Maar ik denk dat er in de huidige tijd meer voor nodig is om een oorlog tegen Iran te beginnen.
  Maar wie weet krijgen we binnenkort een event, waardoor de generaals hun vliegtuigen de lucht in kunnen sturen en Obama zich een leider kan tonen. Helaas is AJ weleens te sensationeel. Die 150 dollar olie van L Williams hebben we ook niet gezien deze zomer.

  Iran is een lastig verhaal voor de globalisten. Als het land gebombardeerd wordt, staat de moslim wereld op zijn kop, de iraanse bevolking gaat achter Ahmedinejad staan en de olieprijs zal dramatisch stijgen waardoor de wereld economie stil komt te staan. Dat kan zelfs tot een revolutie in Amerika leiden en zelfs dat land kan uit elkaar vallen. Van binnenuit het regime opblazen is ook moeilijk. Er is geen al Qaeda of Moslim Brotherhood die een revolutie kan opstarten in Iran.
  Dus ja…….

 • temp242

  Blij dat we in België een democratie hebben:

  http://youtu.be/oapAE4XzaH4

 • Joop

  Afschieten die Alex Jones met zijn leugens.

 • Jan

  @RB: “Als dit bericht op waarheid berust, kan het gerust als wereldbedreigend worden beschouwd.” Ja, als… Als Iran chemische & biologische wapens heeft dan zal het die inzetten bij een Israëlisch-Amerikaanse aanval en dan is het feest helemaal begonnen, zou me sterk lijken dat ze dat gaan riskeren. Wat is die Alex Jones toch weer goed geïnformeerd, wederom als.. Als het niet waar is dan lult hij gewoon uit z’n nek en is het pure stemmingmakerij. We zullen zien, zei de blinde.

 • tradewind

  hmmm sorry tekstfouten

 • tradewind

  Hierbij de Ew-telling van zilver een belegger, die ik z\ojuiast tgegen kwam, exact cf de benadering in het vorige blog door mij aangegeven

  http://beursjackpot.files.wordpress.com/2011/10/knipsel8.png

 • RB

  Sources: US Gives Israel Green Light For Iran Strike

  The Obama administration’s fabricated terror plot blamed on Iran represents the green light for an Israeli attack on Iran set to take place within the next two weeks, according to confidential military sources who spoke with Alex Jones.

  http://www.infowars.com/sources-us-gives-israel-green-light-for-iran-strike/

  Als dit bericht op waarheid berust, kan het gerust als wereldbedreigend worden beschouwd.