24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Relaxed beleggen

In aansluiting op het blog ‘Zeven grafieken’ van vorige week vindt u in onderstaande grafiek de verhouding tussen de hoeveelheid ( papieren) goudcontracten en de hoeveelheid geregistreerd goud wat beschikbaar is voor levering. Als ik de grafiek bekijk bekruipt mij het gevoel dat 2014 wel eens voor het nodige vuurwerk zou kunnen zorgen….

Tell0122

… en enig vuurwerk zou ook wel eens kunnen komen van het valutafront, waar bijvoorbeeld de euro, toch bepaald geen sterke munt, nu al zo’n half jaar fors in de lift zit ten opzichte van de Canadese dollar.  Een Canadese munt, die tenminste nog gedekt wordt door de vele grondstoffen die het land rijk is….

cad

Bleef zoals verwacht woensdag vuurwerk uit met een goud~ en zilverprijs die 0,5 en 0,7 % daalden, gooide donderdag een gerucht dat India zijn restricties op goudimporten misschien zou gaan opheffen juist olie op het vuur: goud ging 2 % hoger de dag uit, en zilver 1,1 %. In aanloop op het aflopen van de contracten gok ik voor morgen echter weer op een minnetje op de borden. Temeer daar de Indiase minister van financien later verklaarde dat de importheffingen gewoon door blijven gaan. Hoe dan ook, de dagelijkse ups en downs zijn niet zo interessant. Wat dat wel is was een uitspraak dat naar berekening Duitsland elk jaar zo’n €200 miljard aan de Europese unie overmaakt. Een jaarlijkse aderlating die mijn inziens de Duitse economie zo zal gaan schaden, dat op een bepaald moment het Engels-Amerikaanse machtsblok zal worden verlaten om aansluiting te gaan vinden bij het Russisch-Chinese blok. Een gebeurtenis die dan ook het einde zal inluiden voor de gemeenschappelijke Europese munt.

Maar mocht het hele gedoe met ons geldsysteem en de toekomstige rol van de edelmetalen hierin u te veel worden, vindt u als belegger op dit adres een optie dat u vast de nodige rust zal geven. Gegarandeerd!

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Bekijk ook