Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Relaxed beleggen

24-01-2014 Zilverpaul

In aansluiting op het blog ‘Zeven grafieken’ van vorige week vindt u in onderstaande grafiek de verhouding tussen de hoeveelheid ( papieren) goudcontracten en de hoeveelheid geregistreerd goud wat beschikbaar is voor levering. Als ik de grafiek bekijk bekruipt mij het gevoel dat 2014 wel eens voor het nodige vuurwerk zou kunnen zorgen….

Tell0122

… en enig vuurwerk zou ook wel eens kunnen komen van het valutafront, waar bijvoorbeeld de euro, toch bepaald geen sterke munt, nu al zo’n half jaar fors in de lift zit ten opzichte van de Canadese dollar.  Een Canadese munt, die tenminste nog gedekt wordt door de vele grondstoffen die het land rijk is….

cad

Bleef zoals verwacht woensdag vuurwerk uit met een goud~ en zilverprijs die 0,5 en 0,7 % daalden, gooide donderdag een gerucht dat India zijn restricties op goudimporten misschien zou gaan opheffen juist olie op het vuur: goud ging 2 % hoger de dag uit, en zilver 1,1 %. In aanloop op het aflopen van de contracten gok ik voor morgen echter weer op een minnetje op de borden. Temeer daar de Indiase minister van financien later verklaarde dat de importheffingen gewoon door blijven gaan. Hoe dan ook, de dagelijkse ups en downs zijn niet zo interessant. Wat dat wel is was een uitspraak dat naar berekening Duitsland elk jaar zo’n €200 miljard aan de Europese unie overmaakt. Een jaarlijkse aderlating die mijn inziens de Duitse economie zo zal gaan schaden, dat op een bepaald moment het Engels-Amerikaanse machtsblok zal worden verlaten om aansluiting te gaan vinden bij het Russisch-Chinese blok. Een gebeurtenis die dan ook het einde zal inluiden voor de gemeenschappelijke Europese munt.

Maar mocht het hele gedoe met ons geldsysteem en de toekomstige rol van de edelmetalen hierin u te veel worden, vindt u als belegger op dit adres een optie dat u vast de nodige rust zal geven. Gegarandeerd!

Disclaimer: Artikelen geplaatst door Zilverpaul zijn niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Ingenieur

  @Klaas

  Gewoon wekelijks een bepaald bedrag opnemen en alvast buiten het systeem stallen.
  Verder alle betalingen zoveel mogelijk elektronisch doen. Dan trek je langzaam je rekening leeg en heb je toch hetzelfde bedrag buiten de banken om.

  Een spaarrekening is niets meer dan het verschaffen van werkkapitaal aan banken.
  (je leent je geld uit aan de bank) Je wordt er momenteel niet voldoende voor beloond.

  Er zijn ook grote bedrijven die voor hun werknemers en familieleden een spaardeposito aanbieden om de onderneming van werkkapitaal te voorzien. Dit is met een bank feitelijk hetzelfde.

  Dan kan je het beter direct in ondernemingen of projecten stoppen waar je voldoende vertrouwen in hebt en het geeft je geld een directe maatschappelijke functie, aangezien je zelf bepaalt waar je je geld in stopt.
  (met crowdfunding bijvoorbeeld http://www.geldvoorelkaar.nl)

  Je kan dan al vanaf €100 investeren en je krijgt een beter rendement.
  Je loopt uiteraard meer risico, maar het is een goed alternatief voor de onwetende belegger die zijn informatie van onbetrouwbare bronnen incasseert en zich laat sturen door zogenaamde goeroes.

 • didier

  @Marcel, die onderhandelingen over het optrekken van de 7 feb limiet zijn nog niet van start gegaan leert mij een snelle google search. Ik denk dat het biflatie artikel schrijft over een begrotingsakkoord: wie wat mag uitgeven. Maar vermits de belastingsinkomsten ontoereikend zijn voor de geplande uitgaven moet er wel bijgeleend worden. Helaas: het plafond is bijna bereikt.

  Inderdaad misschien is deze de uitsmijter van de week: hsbc wil eerst een uitleg over waarom je die grote som wil afhalen.
  Deze ook: http://www.zerohedge.com/news/2014-01-24/europes-modest-proposal-end-unemployment-slavery

 • marcel

  Heftig Klaas het moet niet gekker worden 2014 het jaar van………………………………………………………….