Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Restaurant Liberty: de Phoenix

27-01-2012 Zilverpaul

Naar aanleiding van het artikel ‘ Restaurant Liberty’ kwam de vraag naar voren hoe de overgang naar een nieuw geldstelsel er nu praktisch uit zou kunnen zien. Hoewel er vele variabelen zijn waarvan nu nog niet is te voorzien hoe één en ander gaat uitpakken, lijkt me op grond van de huidige stand van zaken dit scenario mogelijk:

2012– eind van dit jaar steekt de inflatie duidelijker de kop op. Griekenland verdwijnt uit het eurogebied, maar officieel is het failliet niet volledig. Dit is niet volledig omdat anders de Credit Default Swaps zouden moeten gaan uitbetalen, verzekeringsproducten tegen een faillissement. Als dit wel zou gebeuren, kan men een aantal grote banken in de VS vaarwel zeggen en daarmee zou de hele boel op z’n gat gaan. QE3 draait volop, maar wel onder een andere naam.

2013– de dollar als wereldmunt verliest steeds meer terrein aangezien landen als China steeds meer bilaterale overeenkomsten sluiten met handelspartners waarin de dollar niet meer voorkomt. De inflatie neemt fors toe. Europa raakt weer een of meer landen (monetair) kwijt, Duitsland begint zich duidelijker te profileren tot het ergens in 2013/2014 uit het eurogebied stapt. Haar nieuwe Duitse mark wordt gekoppeld aan de Renembi en de Roebel, die op hun beurt weer gekoppeld worden aan de edelmetalen en olie. Enige tijd later volgt Nederland.

2014– hyperinflatie in het eurogebied en tekorten op allerlei tereinen. De gevolgen van de Duits/Nederlandse afscheiding zijn duidelijk merkbaar, in die zin dat de zich volop ontwikkelende systeemcrash zich het meest doet voelen voor de inwoners ten zuiden van beide landen. Voedsel wordt schaars.

2015– Totale crash van alle fiat valuta. De VS valt uiteen in verschillende staten, een burgeroorlog dreigt. Grote politieke, sociale en maatschappelijke veranderingen in de Europese landen. Verborgen hongersnood en enstige tekorten van allerlei noodzakelijke levensbenodigdheden.

 2016– Geboorte nieuw wereldwijd monetair stelsel. De goudgedekte mark-roebel-renembi is de wereldwijd aanvaarde norm.

2017– Voorzichtige toename van de economische groei wereldwijd. Export van Zuid-Europese landen neemt toe door lage waardering van hun muntsoorten.

Nogmaals, dit is een gecontroleerde versie. Een andere optie zou kunnen zijn dat op grond van een incident oorlog uitbreekt, of dat het hele geldsysteem in één klap in elkaar valt. In dat laatste geval zal de dreun enorm zijn, omdat een aantal elementen die genoemd zijn in bovenstaand scenario zich dan in een heel kort tijdsbestek zullen gaan ontwikkelen, wat chaos en destructie zal veroorzaken.

We gaan het zien. Hoe het ook gaat uitpakken, saai zal het niet zijn!

*******

 Van de week kwam ik een overzichtje tegen van Europese landen met hun kredietstatus. Het is mijn inziens onvoorstelbaar dat Engeland, dat voor het eerst in de historie zijn schuld heeft zien stijgen tot boven de 1000 miljard pond, net als Luxemburg, Zweden, Duitsland en Nederland nog de Aaa status heeft. Aangezien de hele kredietwaardering sterk politiek gekleurd wordt, is dit des meer een aanwijzing dat in de Londonse city de werkelijke macht ligt van het Westers monetair systeem.

 *******

 Nu we de expiratie van zilver weer achter de rug hebben, en de daarbij horende daling van de goud- en zilverprijzen, kunnen we ons weer opmaken voor een verder vervolg op de dit jaar ingezette koersstijgingen. Wat betreft de prijsontwikkeling van zilver valt de overeenkomst met de daling van eind 2008 op. Toch was de daling van 2011 minder heftig dan in 2008 en bleef de RSI steken op een neutraal niveau van 50 punten, wat een teken van onderliggende kracht is.

Binnen dit trendkanaal ligt de eerstkomende top op ongeveer $75.  De afgelopen twee dagen  waren een voorbode van wat ons te wachten staat, al zal de rit naar boven ook nu weer met tussentijdse pieken en dalen gepaard gaan:

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 • stella artois

  Ik zet niet gemakkelijk een link, maar deze wilde ik jullie niet onthouden

  http://biflatie.nl/artikelen/70-schuldencrisis/21858-de-europese-snelweg-van-schulden

  Zo uitgebeeld ziet je pas hoe waanzinnig het hele verhaal is….

 • Oom Dagobert

  @No Name
  De duimen naar beneden (niet van mij trouwens), zijn mogelijk afkomstig van onze tegenstanders die ook wel meelezen. Ze moeten hun nijd toch ergens kwijt.

 • Gerard

  Jim Sinclair: “5 grote Amerikaanse banken staan NU op omvallen!”

  Als de Grieken niet meer kunnen betalen komen de CDS houders aan het betalen. Die zijn in handen van 5 grote banken. Het is nu de vraag wanneer het failliet is. Bij 50% van je schulden niet meer kunnen betalen is NIET failliet volgens ISDA. (???!) Maar het gaat na al om 70%.

  Kan deze week al gebeuren!

  Luistert en huivert het hele interview:
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/01/31/jim-sinclair-5-grote-amerikaanse-banken-staan-nu-op-omvallen/

 • ramona

  “We are about the witness the greatest transfer of wealth in history. This is occurring as a result of the International Monetary Fund (IMF) changing the rules for determining a nation’s currency. We are moving from fiat to asset based currencies. This means that a nation’s currency will be based on its resourses (oil, gas, etc). Right now, 195 countries are revaluing their currencies.

  Now, two of those countries (Iraq and Vietnam) will see significant increases in the value of their currencies with Iraq being the most

  greatest. In fact, Iraq’s currency will see the biggest increase. Anyone who has purchased dinar (around 10 cents on the dollar) is about to make a lot of money. In fact, we are about to see many new millionares. ”

  http://archive.aweber.com/nc_subscribers/IGmxA/h/Jelaila_s_Weekly_Message_.htm

  You can learn more about Iraqi dinar but doing a google search. If you choose to purchase, use reputable brokers. Here are a couple that I have used.

 • ramona

  Nog even een liedje voor het slapen gaan! ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=JANeQDVQpfI

 • temp242

  Beste No Name, nog héél véél mensen willen OF kunnen de waarheid nog niet aan. Dat is trouwens hun goed recht.
  Slaap wel(aan allen).