Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Restaurant Liberty: de Phoenix

27-01-2012 Zilverpaul

Naar aanleiding van het artikel ‘ Restaurant Liberty’ kwam de vraag naar voren hoe de overgang naar een nieuw geldstelsel er nu praktisch uit zou kunnen zien. Hoewel er vele variabelen zijn waarvan nu nog niet is te voorzien hoe één en ander gaat uitpakken, lijkt me op grond van de huidige stand van zaken dit scenario mogelijk:

2012– eind van dit jaar steekt de inflatie duidelijker de kop op. Griekenland verdwijnt uit het eurogebied, maar officieel is het failliet niet volledig. Dit is niet volledig omdat anders de Credit Default Swaps zouden moeten gaan uitbetalen, verzekeringsproducten tegen een faillissement. Als dit wel zou gebeuren, kan men een aantal grote banken in de VS vaarwel zeggen en daarmee zou de hele boel op z’n gat gaan. QE3 draait volop, maar wel onder een andere naam.

2013– de dollar als wereldmunt verliest steeds meer terrein aangezien landen als China steeds meer bilaterale overeenkomsten sluiten met handelspartners waarin de dollar niet meer voorkomt. De inflatie neemt fors toe. Europa raakt weer een of meer landen (monetair) kwijt, Duitsland begint zich duidelijker te profileren tot het ergens in 2013/2014 uit het eurogebied stapt. Haar nieuwe Duitse mark wordt gekoppeld aan de Renembi en de Roebel, die op hun beurt weer gekoppeld worden aan de edelmetalen en olie. Enige tijd later volgt Nederland.

2014– hyperinflatie in het eurogebied en tekorten op allerlei tereinen. De gevolgen van de Duits/Nederlandse afscheiding zijn duidelijk merkbaar, in die zin dat de zich volop ontwikkelende systeemcrash zich het meest doet voelen voor de inwoners ten zuiden van beide landen. Voedsel wordt schaars.

2015– Totale crash van alle fiat valuta. De VS valt uiteen in verschillende staten, een burgeroorlog dreigt. Grote politieke, sociale en maatschappelijke veranderingen in de Europese landen. Verborgen hongersnood en enstige tekorten van allerlei noodzakelijke levensbenodigdheden.

 2016– Geboorte nieuw wereldwijd monetair stelsel. De goudgedekte mark-roebel-renembi is de wereldwijd aanvaarde norm.

2017– Voorzichtige toename van de economische groei wereldwijd. Export van Zuid-Europese landen neemt toe door lage waardering van hun muntsoorten.

Nogmaals, dit is een gecontroleerde versie. Een andere optie zou kunnen zijn dat op grond van een incident oorlog uitbreekt, of dat het hele geldsysteem in één klap in elkaar valt. In dat laatste geval zal de dreun enorm zijn, omdat een aantal elementen die genoemd zijn in bovenstaand scenario zich dan in een heel kort tijdsbestek zullen gaan ontwikkelen, wat chaos en destructie zal veroorzaken.

We gaan het zien. Hoe het ook gaat uitpakken, saai zal het niet zijn!

*******

 Van de week kwam ik een overzichtje tegen van Europese landen met hun kredietstatus. Het is mijn inziens onvoorstelbaar dat Engeland, dat voor het eerst in de historie zijn schuld heeft zien stijgen tot boven de 1000 miljard pond, net als Luxemburg, Zweden, Duitsland en Nederland nog de Aaa status heeft. Aangezien de hele kredietwaardering sterk politiek gekleurd wordt, is dit des meer een aanwijzing dat in de Londonse city de werkelijke macht ligt van het Westers monetair systeem.

 *******

 Nu we de expiratie van zilver weer achter de rug hebben, en de daarbij horende daling van de goud- en zilverprijzen, kunnen we ons weer opmaken voor een verder vervolg op de dit jaar ingezette koersstijgingen. Wat betreft de prijsontwikkeling van zilver valt de overeenkomst met de daling van eind 2008 op. Toch was de daling van 2011 minder heftig dan in 2008 en bleef de RSI steken op een neutraal niveau van 50 punten, wat een teken van onderliggende kracht is.

Binnen dit trendkanaal ligt de eerstkomende top op ongeveer $75.  De afgelopen twee dagen  waren een voorbode van wat ons te wachten staat, al zal de rit naar boven ook nu weer met tussentijdse pieken en dalen gepaard gaan:

 

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

 • stella artois

  Ik zet niet gemakkelijk een link, maar deze wilde ik jullie niet onthouden

  http://biflatie.nl/artikelen/70-schuldencrisis/21858-de-europese-snelweg-van-schulden

  Zo uitgebeeld ziet je pas hoe waanzinnig het hele verhaal is….

 • Oom Dagobert

  @No Name
  De duimen naar beneden (niet van mij trouwens), zijn mogelijk afkomstig van onze tegenstanders die ook wel meelezen. Ze moeten hun nijd toch ergens kwijt.

 • Gerard

  Jim Sinclair: “5 grote Amerikaanse banken staan NU op omvallen!”

  Als de Grieken niet meer kunnen betalen komen de CDS houders aan het betalen. Die zijn in handen van 5 grote banken. Het is nu de vraag wanneer het failliet is. Bij 50% van je schulden niet meer kunnen betalen is NIET failliet volgens ISDA. (???!) Maar het gaat na al om 70%.

  Kan deze week al gebeuren!

  Luistert en huivert het hele interview:
  http://www.slimbeleggen.net/blog/2012/01/31/jim-sinclair-5-grote-amerikaanse-banken-staan-nu-op-omvallen/

 • ramona

  “We are about the witness the greatest transfer of wealth in history. This is occurring as a result of the International Monetary Fund (IMF) changing the rules for determining a nation’s currency. We are moving from fiat to asset based currencies. This means that a nation’s currency will be based on its resourses (oil, gas, etc). Right now, 195 countries are revaluing their currencies.

  Now, two of those countries (Iraq and Vietnam) will see significant increases in the value of their currencies with Iraq being the most

  greatest. In fact, Iraq’s currency will see the biggest increase. Anyone who has purchased dinar (around 10 cents on the dollar) is about to make a lot of money. In fact, we are about to see many new millionares. ”

  http://archive.aweber.com/nc_subscribers/IGmxA/h/Jelaila_s_Weekly_Message_.htm

  You can learn more about Iraqi dinar but doing a google search. If you choose to purchase, use reputable brokers. Here are a couple that I have used.

 • ramona

  Nog even een liedje voor het slapen gaan! ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=JANeQDVQpfI

 • temp242

  Beste No Name, nog héél véél mensen willen OF kunnen de waarheid nog niet aan. Dat is trouwens hun goed recht.
  Slaap wel(aan allen).

 • No Name

  Ik had een link geplaatst maar een (naar mijn mening) goed stukje op Xandernieuws iz de Euro.
  Toch krijg ik twee duimen naar beneden.
  Nu ben ik het niet altijd (vaak overigens) eens met Sanders keuzes van onderwerpen, maar dit onderwetp was “spot on en on topic” voor dit forum.

  Echter toch twee duimen naar beneden. Graag zie ik de toelichting hierop waarom?

  Alvast bedankt

 • temp242

  Beste Gerard, mr. Bouman zijn boterham wordt betaald door ‘het beleid’, vandaar.MVG.

 • Gerard

  Vanmiddag hoorde ik het Mathijs Bouman weer zeggen: “De mensen houden te veel de hand op de knip, en daarom komt de economie niet op gang”.
  Ik denk dat 90% van de mensen niks meer in de knip hebben op het einde van de maand!
  Ze krijgen 1,5% loonsverhoging per jaar, en de prijzen stijgen 9% per jaar. Nogal logisch dat je op den duur geen geld meer uit kunt geven.
  Ik ben dan wel niet de slimste, maar ik snap nog steeds niet hoe die slimme economen zoals Bouman kunnen zeggen dat dit soort beleid GOED is voor de economie!

 • Gerard

  @Andreas
  Die hersenloze politici zorgen anders wel heel goed voor zichzelf!
  Tweede Kamerleden kunnen al met 12 jaar werken met pensioen. En wel een pensioen van 160.000 per jaar.
  Dus dat hersenloos, dat lijkt alleen maar zo.

 • Gerard

  Als je buiten komt kun je het lang beloofde “broeikaseffect” goed voelen!
  Heeft het tientallen miljarden per jaar kostende IPCC toch goed voorspeld !!
  Heerlijk warm nu! Lang leve de broeikassen.

 • temp242
 • temp242

  En verder beste Seppel, waarom NIET verplaatsen met de Scoot? Lekker schuiven, lekker vallen en daarna zes heerlijke lange weken moetoe-elle.

 • temp242

  Beste Seppel, viel goed mee vanavond, even naar de KBC matic, ging wél moeilijk toen ik een bekende tegenkwam aan de matic, kon niet goed mijn mond bewegen.Had misschien ook wel te maken met het rekeningsaldo???MVG.

 • seppel

  Temp jongen, ’t wordt te koud om ons met den brommer te verplaatsen. Zelfs een fiscaal afschrijfbare dikke jas gaat ons geen soelaas bieden.

 • temp242
 • Nico

  Hoe een Argentijn het ziet.
  rgentinië is, ik schreef het al vaker, in de jaren negentig door een crisis heen geraakt die in veel opzichten op de crisis in Europa lijkt.
  Het einde van het liedje in Argentinië was dat het bestaande geld waardeloos werd en pensioenfondsen geplunderd werden door zowel de regering als buitenlandse banken.

  Er kwam een bankvakantie, waarbij de bankrekeningen dus onbereikbaar werden. In dat weekend werden de tegoeden van de rekeningen gehaald en werd in feite het volk van haar girale geld ontdaan.
  http://www.beursbox.nl/nieuws-beleggen/goud/hoe-een-argentijn-het-ziet.html

 • ramona

  I have to admit I was a bit skeptical when I fisrt starting watching this Video, but in the first minute this Video had my complete and undivided attention. It is scarey to listen to this man speak, it’s as though he is reading todays headline news. Very Erie.

  Proof that the NEW WORLD ORDER has been planned by the elite. Robert Welch, Founder of The John Birch Society, predicted today’s problems with uncanny accuracy back in 1958 and prescribed solutions in 1974 that are very similar to Ron Paul’s positions today. This is proof that there are plans in place by the elite to systemically disassemble US sovereignty. I wonder who those elite are.

  http://www.pakalertpress.com/2012/01/31/proof-that-the-new-world-order-has-been-planned-by-the-global-elite-video-going-viral/

 • Andreas

  Direct na de eenwording in Duitsland werd een belasting ingevoerd om Oost-Duitsland op te bouwen. Ik ben de naam effe kwijt, maar de westduitsers wisten waarvoor ze gingen betalen. Met name in het begin was er in ieder geval een gevoel van solidariteit. Oost-Duitsland had niet vrijwillig gekozen voor jarenlange onderdrukking door de Russen. Een paar jaar later was die solidariteit verdwenen omdat oostduitsers lui en geen verantwoordelijkheidsgevoel hadden. Hier betrof het nog 1 volk met dezelfde taal. Vergelijk dit nu eens met Europa. Het draaiboek voor deze pleuromislukking was door de Duitse bevolking reeds geschreven. Het klonk zo leuk en sprookjesachtig. 1 Europa. Inderdaad een SPROOKJE, maar dan 1 zonder goede afloop. Ze leefden nog lang maar absoluut niet gelukkig.

 • ramona

  “(C-SPAN) Ron Paul laat zich uit over de onlangs ingevoerde NDAA wet, die het Amerikaanse leger en de Amerikaanse regering de macht geeft om burgers zonder eerlijk proces op te sluiten.”

  http://www.earth-matters.nl/110/4269/politiek/ron-paul-laat-zich-uit-over-de-ndaa-wet.html

 • ramona

  @Snel:

  “@Ramona: Vind alles zo snel gaan,had verwacht nog maandje of 8,maar begin nu toch te twijfelen! zwanger ?”

  Dat zou heel onverwacht/raar zijn! ;)

  @Nico:

  “Ramona
  PayPass – een Chip om ‘contactloos’ te betalen in 2012

  daar zijn ze volop mee bezig om een cashless systeem op te zetten
  alleen de dictator die straks europa gaat leiden ontbreekt nog,
  diegene gaat in de toekomst dat systeem door onze strot drukken.”

  Als ze nou gewoon een chip implanteren!? ;) (kun je m ook niet kwijtraken!) ;) (maar idd wordt/voelt steeds benauwder!) ;)

 • ramona
 • Andreas

  Vandaag is een grote bouwonderneming in deze buurt failliet gegaan. Na 70 jaar bestaan te hebben. Dit is niet de eerste maar de zoveelste. Zo’n bedrijf heeft bijna de gehele K-cyclus doorlopen. Het zette me aan het denken. Hoeveel bedrijven zullen er zijn die langer als 80 tot 85 jaar bestaan? En in welke brance dan de meeste. Na de K-cyclus theorie dient nu de praktijk zich aan.

 • high five

  Massive U.S. Military Buildup Reported Around Iran; Up to 100,000 Troops Ready By March
  http://www.infowars.com/massive-u-s-military-buildup-reported-around-iran-up-to-100000-troops-ready-by-march/

 • http://www.zilver-inkoop.nl/zilverprijs.html Zilverprijs

  Na het succes van Griekenland is Portugal de volgende die gaat omvallen: http://www.marktgevoel.nl/portugal-europes-next-fuck-up/

 • temp242

  De begrotingswaakhond CBO heeft haar rapport klaar en het oogt niet bijster fraai:

  http://static.tijd.be/upload/CBO_3312882-1966930.pdf

 • Ethan
 • temp242

  http://trends.knack.be/economie/opinie/columns/johan-van-overtveldt/de-
  1000-miljard-verse-euro-van-super-mario-ecb/opinie-4000037461590.htm

  Weldra *B*O*E*M*!!!

 • Jullie
 • Nico

  Ramona
  PayPass – een Chip om ‘contactloos’ te betalen in 2012

  daar zijn ze volop mee bezig om een cashless systeem op te zetten
  alleen de dictator die straks europa gaat leiden ontbreekt nog,
  diegene gaat in de toekomst dat systeem door onze strot drukken.

 • Nico

  Tegenlicht: De macht van Rating Agencies
  De financiële markten sidderen als de rating agencies hun oordeel bekend maken over de kredietwaardigheid van een land. Regeringsleiders liggen wakker om de rating van hun land. Maar vaak waren de oordelen van Moody’s, S&P’s en Fitch onjuist.

  Bron: http://www.nieuwscollectie.nl/2012/01/tegenlicht-de-macht-van-rating-agencies.html#ixzz1l3bAGfPl

 • Mexican Seastar
 • Snel

  @Ramona: Vind alles zo snel gaan,had verwacht nog maandje of 8,maar begin nu toch te twijfelen! zwanger ?

 • Andreas

  Degenen die nu zo makkelijk hun goedkeuring aan het helpen van Zuidelijke pleurostaten geven, zouden zich eens moeten verdiepen in de eenwording van Duitsland. Nu ruim 20 jaar later is er nog steeds een probleem ondanks duizenden miljarden. Het grootste probleem was en is het verschil in mentaliteit. En dat gaan we de komende decennia niet dunnetjes maar boomstamdik overdoen. We zijn er zelfs niet in geslaagd om in Nederland die naar verhouding een postzegel is inkomensverschillen op te lossen. Gebieden als Friesland en Groningen zijn feitelijk non steeds buitengebieden. Kijk maar eens hoe snel de huizenprijzen in die provincies dalen ten opzichte van de Randstad. We worden echt bestuurd door een zooitje randdebielen. En dan druk ik mij nog netjes uit. We kunnen scholing op hoger gebied als lagere school net zo goed afschaffen.
  Mijn dochter van 10 weet dat je niet moet lenen en dat je niets kan kopen als je geen geld hebt. Het zooitje gajes die ons regeert zijn dermate hoog opgeleid dat het tot hersenverwekeling heeft geleidt. En daarvoor neemt het volk nog de moeite ook om te stemmen.

 • No Name

  Zeer goed-monetair- stukje op:
  http://xandernieuws.punt.nl/?id=652050&r=1&tbl_archief=&

  Lees en teken de anti ESM petitie!

 • high five

  The Fed’s Inflation Target; QE3, QE4, QE5, etc. are in the Queue
  http://news.goldseek.com/GoldSeek/1327855920.php

 • high five

  Funeral For A Bond
  http://www.321gold.com/editorials/sfs/hubbartt012712.html

  De T bond is klaar voor de downtrend.

 • ramona

  PayPass – een Chip om ‘contactloos’ te betalen in 2012

  http://boinnk.nl/blog/27721/het-nieuwe-betalen/

 • RCPL

  @spaarpot

  Ik snap je frustratie en dat was voor mij (en vele anderen) de reden om in PM’s te stappen enkele jaren geleden. Voor de Westerse landen is het ‘weginflateren’ van schuld de makkelijkste en voor het grote publiek de meest onopvallende oplossing. Belastingverhogingen, korten op pensioen, etc. zijn tastbare koopkrachtdalingen en moeilijk te verkopen aan kiezers. Dit in tegenstelling tot de geruisloze inflatie.

  Ondanks haar trauma van hyperinflatie is ook Duitsland gebaat bij een zachte Euro, gezien de exportfunctie enerzijds en de hoge staatsschuld van ruim 80% anderzijds. Dus ik verwacht geen keihard ingrijpen van onze Oosterburen. Anders hadden ze het huidige zachte monetaire beleid al lang geblokkeerd.

 • veritas

  http://www.zerohedge.com/news/european-bailout-inforgraphic-presenting-truckloads-cash-needed-rescue-insolvent-piigs

  Wow, die infographic zegt veel. :S

  Sticky fingers: toch fijn om te zien dat er meer mensen geinteresseerd in de Webbot-verslagen zijn.

 • ramona

  In amerika ook nog “klein” probleempje erbij! :(

  1/30/2012 — Nuclear plant vents RADIOACTIVE steam onto DOWNTOWN CHICAGO

  Posted on January 31, 2012

  Watch the video update here:

  http://sincedutch.wordpress.com/2012/01/31/1232012-alert-illinois-nuclear-plant-vents-radioactive-steam-blows-onto-downtown-chicago/

 • Maria

  @Greetjes,

  Heel attent van u om mij te missen. Kan u echter mededelen dat ik af en toe wel een posting geplaatst heb. Ik lees het forum wel iedere dag maar ik denk dat mijn bijdrage meer gestoeld is op levenservaring dan kennis van aandelen enz. Wel kwam ik toevallig deze link tegen. Het is wel geplaatst vorige week maar toen kwam er net een nieuw stuk van zilverpaul uit en daarom denk ik dat velen deze niet gelezen hebben. Het verwoord in 8 delen de invoering van de NWO enz.
  Ikzelf had nog nooit gehoord van Robin de Ruiter en zijn boeken. Zeer beschaafd persoon met uitstekende studie/opleiding. http://www.youtube.com/watch?v=MZlGah8dyKA&feature=related

 • spaarpot

  Inderdaad heel slecht nieuws,ik hoop dat met name duitsland heel snel gaat ingrijpen.
  Door het beschermingverlies van onze eigen valuta, met de enorme renteverschillen gaat het totaal uit de hand lopen.
  Hoe dieper je de bal onder water duwt,hoe harder die naar boven komt.

  groet..

 • Edwin

  Wow, dus dat is straks QE2 en 3 ineens als het aan de banken en ECB ligt. 1.5 triljoen Euro, daarmee kunnen ze flink wat staatsleningen aankopen. Gaat het spelletje weer een tijdje door en lijkt het net alsof investeerders weer vertrouwen krijgen in bepaalde landen. Velen trappen er weer in….
  Betekent koopadvies voor fysiek ivm de waardevermindering van de Euro.

 • high five
 • RCPL

  Hoppa, nieuwe ronde QE… en een stevige ook:

  Europese banken gaan meer lenen bij februari-veiling ECB

  Verscheidene Europese banken zijn van plan om flink gebruik te gaan maken van een nieuw herfinancieringsprogramma van de Europese Centrale Bank (ECB). Dit berichtte de Financial Times maandag op zijn website op basis van uitspraken van anonieme bankbestuurders.

  “Banken zullen deze keer niet verlegen zijn”, citeert het bericht de directeur van een bank uit de eurozone, die de uitspraken deed tijdens het World Economic Forum vorige week. “We hadden de eerste keer meer moeten vragen”.

  Volgens het bericht hebben meer grote banken binnen de eurozone soortgelijke geluiden laten horen en zijn er banken die van plan zijn om het dubbele of drievoudige te vragen tijdens de veiling voor driejarige leningen, die op 29 februari plaatsvindt.

  In december leende de ECB tijdens zijn eerste herfinancieringsoperatie al voor EUR489 miljard aan 523 Europese banken.

 • rob

  @ramona
  Cola is sowieso geen al te gezond goedje. Frisdrank uberhaupt hoeft voor mij niet.
  Het vertinde blik wordt ook nog voorzien van een laklaag waardoor er niet noemenswaardige hoeveelheid tin in het voedsel kan komen. Vaak ook is de tin tegenwoordig vervangen door kunststof. Ook de aluminium delen van blikjes (er zijn overigens al wel blikjes frisdrank geheel van aluminium gemaakt) worden gelakt ter voorkoming van aluminiumdeeltjes
  in het voedsel. In welke mate dat afdoende is en in welke mate de lak en kunstof weer schadelijk is, weet ik niet. Ik meen dat er onlangs europese wetgeving is aangenomen waarin producenten verplicht worden een zgn. ”alu-recycling” symbool op aluminium verpakking te zetten. Het zou dan op elk blikje frisdrank moeten staan, want elk blikje frisdrank is (gedeeltelijk) van aluminium. Maar ik zou me sowieso matigen met gebruik van frisdrank.

 • ramona
 • ramona

  Deze was aan/voor ron! ;)

 • ramona

  @ramona

  “Dat zal wel meevallen, Ramona. Ik heb jaren bij de Hoogovens gewerkt en weet dat conservenblikken gemaakt worden van plaatstaal, wat een stuk goedkoper is dan aluminium.
  Blik is dun gewalst plaatstaal dat door middel van een door galvanisatie aangebracht laagje tin beschermd is tegen corrosie.

  Wel is het zo dat o.a. Coca-Cola met de RD-afdeling van de Hoogovens in de jaren negentig heeft gewerkt aan een lichter materiaal voor blikjes frisdrank. Daaruit is een blikje naar voren gekomen met dunner plaatstaal en een deksel van aluminium. ”

  Bedankt voor de info,heb je nog iets waarop we kunnen letten(kenmerken!) om te zien of er geen alu in verwerkt zit,de blikjes cola zijn hier alvast verleden tijd! :) (en hoe zit het met de tin!?) ;)

 • ramona

  Was deze ff vergeten! ;)

  “@ramona

  Dat zal wel meevallen, Ramona. Ik heb jaren bij de Hoogovens gewerkt en weet dat conservenblikken gemaakt worden van plaatstaal, wat een stuk goedkoper is dan aluminium.
  Blik is dun gewalst plaatstaal dat door middel van een door galvanisatie aangebracht laagje tin beschermd is tegen corrosie.

  Wel is het zo dat o.a. Coca-Cola met de RD-afdeling van de Hoogovens in de jaren negentig heeft gewerkt aan een lichter materiaal voor blikjes frisdrank. Daaruit is een blikje naar voren gekomen met dunner plaatstaal en een deksel van aluminium. ”

  Bedankt voor de info,heb je nog iets waarop we kunnen letten(kenmerken!) om te zien of er geen alu in verwerkt zit,de blikjes cola zijn hier alvast verleden tijd! :) (en hoe zit het met de tin!?) ;)

 • ramona

  @High Five:

  “Heb je zoveel plezier :) :) gekregen nadat je colloidaal zilver bent gaan gebruiken ? ;)”

  Nee hoor ben gewoon een vrolijk type,het woord cha(g!)gerijnig komt niet in mijn woordenboek voor! ;)

  @Gerard:

  Vind alles zo snel gaan,had verwacht nog maandje of 8,maar begin nu toch te twijfelen! :(

  @ No Name zelfde ervaring hier,wordt ook niet gedronken en als het ingenomen wordt ff tijdje gorgelen.

 • No Name

  @Ramona: ik heb een flesje vloeibaar zilver staan. Ik drink het niet, gebruik het ipv jodium etc. Werkt geweldig goed.

 • Gerard

  Oei! Ik keek net even tussendoor naar CNBC op m’n 2e scherm.
  Het is nu Portugal die griekenland nu heel snel volgt. De rentes zijn vandaag “extreem” gestegen.
  Zelfs de korte leningen stegen met 20% !!
  Er is geen twijfel meer mogelijk, letterlijk iedereen is nu z’n geld aan het terug trekken uit Portugal.
  Hoewel alle dominoblokjes staan te wankelen, zijn blok 1 en 2 al aan het omvallen…
  Wordt komende maand zeker vervolgt….!!!

 • Gerard

  @ramona
  Prachtig stukje! Je staat ook vaak garant voor leuke links.

  Het gaat over de invoering van de euro, en nu ook over het onvermijdelijk uittreden daarvan.
  Een citaatje:
  “Dumas: “Het is net als met een religie: eerst beloven ze je de hemel, en als dat niet werkt dan voorspellen ze de hel.”

  Dit citaat doet mij nu zo sterk aan Mathijs Bouman denken! Hoe zou dat toch komen?

 • high five

  @Ramona
  Heb je zoveel plezier :-):-) gekregen nadat je colloidaal zilver bent gaan gebruiken ? ;-)

 • high five

  @Edwin. Precies en daarom doet Obama precies wat zijn puppeteers willen. Hij is chantabel, volkomen afhankelijk van hun. Hij is de maximum puppet.

 • ramona

  @No Name:

  “En speciaal voor Ramona: een beetje zweverig en alternatief, maar wel on topic: Google eens op: Colloidaal zilver. Schijnt voor tientallen gezondheidskwalen goed te zijn. maar mag in NL niet verkocht worden. Wordt gezien als kwakzalverij. Of gewoon om Big Pharma te beschermen. Maar goed dan komen we weer uit op allerlei conspiracy theories…

  Kom kom kom, jongens: geintje”

  Ben(altijd!) in voor geintjes! ;)

  Maar om ff serieus te zijn heb ik Colloidaal zilver al geruime tijd aanwezig welke gebruikt wordt met groot succes! :) (zou zeggen gewoon proberen,je hebt trouwens ook collodiaal goud!) ;)

 • high five

  Colloidaal zilver heb je binnen 7 muisklikken in huis toch ?
  http://www.crystal-colloidaal.nl/nl/webshop/

 • Gerard

  Maart was een gevaarlijke maand omdat in februari extreem veel staatsleningen aflopen van de zuidelijke landen. Het is een optelsom van de 3 en 6 maands-doorrol-leningen van eind 2011.
  Dit komt bovenop de expiratie van veel lange termijn leningen.
  Het gaat in februari over heel extreme bedragen.
  Bijna alle banken en pensioenfondsen trekken die bedragen terug. De ECB vult dat honderden-miljarden-gat op. Maar het blijft wel spannend hoe dit afloopt!

 • ramona
 • Gerard

  @high five
  re “Tot nu toe maakt de zilverkoers nog het zelfde patroon als de nasdaq 11 jaar geleden volgens dit artikel.”

  Leuk gevonden!
  Als je lang zoekt dan vindt je altijd wel zoiets. Die parabool trek omhoog is een doodnormaal veelvoorkomend patroon. Daarna volgt altijd een forse daling met een dead cat bounce daar achteraan. Waarna de daling nog even doorzet.
  Een normaal patroon dus. Maar het zegt volgens mij totaal niets over de toekomstige richting.
  Maar het is wel zo dat de downtrend middellange termijn nog intact is. Gaan we de lange termijn bekijken, dan heeft zilver mooi de bodem aangetikt van de lange termijn uptrend, waarna het keurig afketste.
  Ik kan het niet genoeg zeggen: Het is juist heel goed dat zilver en goud terug vielen op de bodemlijn van de 3 jarige uptrend. Alleen dan kan de uptrend nog jaren en jaren aanhouden.
  Een snelle stijging kan het feestje vroegtijdig verpesten.

 • Edwin

  @HF
  Alles objectief bekeken; nee, snap ook niet dat hij nog president is.
  Blijbaar staat de groep met het grote geld volledig achter hem. Dat is de enige reden dat hij daar nog kan blijven.

 • No Name

  En speciaal voor Ramona: een beetje zweverig en alternatief, maar wel on topic: Google eens op: Colloidaal zilver. Schijnt voor tientallen gezondheidskwalen goed te zijn. maar mag in NL niet verkocht worden. Wordt gezien als kwakzalverij. Of gewoon om Big Pharma te beschermen. Maar goed dan komen we weer uit op allerlei conspiracy theories…

  Kom kom kom, jongens: geintje
  :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

 • ramona

  Trouw, Marco Visser −30/01/12, 13:31

  Terwijl de Europese regeringsleiders vandaag bij elkaar komen om te spreken over een Europees begrotingspact, blijkt de veronderstelde redder van de euro eigenlijk een nagel aan haar doodskist. Niet Griekenland, Italië of Spanje is de oorzaak van de rampspoed, maar Duitsland.
  Dat is de opmerkelijke constatering van de in Rusland geboren economisch commentator Anatole Kaletsky. In The Times (vertaling Presseurop) wijst hij beschuldigend naar het gedrag van Duitse politici en centrale bankiers die structureel mogelijke uitwegen blokkeren. Collectieve Europese garanties voor de staatschulden en grootschalige ingrijpen door de Europese Centrale Bank, de Duitsers willen er niets van weten. Sterker, Duitsland is verantwoordelijk “voor alle ondoordachte handelingen van de eurozone, uiteenlopend van de rare renteverhoging door de ECB van afgelopen jaar tot de buitensporige eisen op het gebied van bezuinigingen en bankverliezen, die in Griekenland nu tot een chaotisch staatsbankroet dreigen te leiden.”

  http://boinnk.nl/blog/27701/vetrek-van-sterke-landen-kan-euro-redden/

 • No Name

  Nieuwe toepassing voor Zilver: handschoenen waarmee je je iphone kunt bedienen!
  http://www.mujjo.com/mujjo-touchscreen-gloves/

  Ik zeg, het moet niet gekker worden!!

 • temp242

  Zeer interessant boek!
  Hopelijk gaat het ooit vertaald worden…
  http://www.nytimes.com/2011/09/27/books/boomerang-by-michael-lewis-review.html?pagewanted=all

 • No Name

  Ik zie ook nieuwe namen. Vind ik ook best interessant. Groeit de interesse voor Zilver en dit forum. Tijd voor een kleine poll:

  Duim omhoog: ik kom hier sinds 6 maanden of korter
  Duim naar beneden: ik kom hier al langer dan 6 maanden.

  Dus geen waarde oordeel.

  Ik ben benieuwd

 • high five

  @Edwin
  Zelfs in Nigeria schamen ze zich voor zo’n slecht vervalst document. Ik snap echt niet dat hij nog president is.
  Misschien hebben ze expres wel zo’n slechte vervalsing aan de wereld laten zien. Obama laat nu aan de amerikanen zien dat ze totaal geen macht hebben. Kijk, ik kan jullie belazeren en jullie kunnen er niets aan doen. De hele politiek, media en hollywood is corrupt, dus jullie rechtstaat functioneert niet meer en zo is. Cope with it!

 • ramona
 • Edwin

  @Ramona
  Zo werkt het huidige systeem met o.a. fractional reserved banking . Bijna niemand onder het normale publiek weet hoe dat werkt. Velen denken dat de NDB of ECB alleen het geld maakt. Ik hoop dat iedere forumlezer wel weet hoe dat werkt, toch?

  We kunnen het ook benoemen met 1 woord tegenwoordig: PONZI.

  Leuke poll:
  Up voor precies weten hoe dat werkt en Down voor enigzins weten of niet weten?

 • ramona

  “Obama gedaagd om NDAA: opsluiting voor onbepaalde tijd en marteling van Amerikanen”

  http://www.earth-matters.nl/110/4260/politiek/obama-gedaagd-om-ndaa-opsluiting-voor-onbepaalde-tijd-en-marteling-van-amerikanen.html

 • temp242

  Beste Ramona, Griekenland is maar een fractie.

 • ramona

  @Temp242:

  “Beste Ramona,
  Maart 2012 zal cruciaal zijn.”

  Beste Temp,doel je dan op Griekenland!? ;)

 • Edwin

  @Ethan
  aardige lijst met punten over Obama. Als maar een paar punten waar blijken te zijn is Obama volgens het Amerikaanse recht geen geldige president. bijvoorbeeld hetzelfde stempel in alle documenten. Ik weet zelf dat zoiets absoluut onmogelijk is met handstempels. Ook de gelayerde lagen in het “originele pdf document” is erg sterk, als je weet hoe scannen werkt tenminste. De SS nummers, nou ja… hun eigen verificatiesysteem geeft issues aan.
  Lijkt er sterk op dat Obama volgens de officiele regels niet wettig is, maar dat iemand daar te laat achter is gekomen. Vandaar zeer klungelige aanpassingen, die door FBI of vergelijkbaar veel beter vervalst zouden zijn. Maar ja, dan geef je direct toe dat er een probleem is. Sommige FBI agenten zouden dat direct openbaar maken.

 • ramona

  “Als het niet om te huilen was, gingen we er met z’n allen hard om lachen. En misschien moet je dat hieronder maar eens doen..! Want juist over die onzin van ons idiote financiële systeem, daar hebben we het over.

  En nemen aan dat jij het toch ook een beetje bizar vindt wat er allemaal gebeurt..? Toch? Want weet jij hoe het mogelijk is, dat witte-boorden criminelen de ene frauduleuze handeling ná de andere uithalen en er gewoon mee weg komen, zónder gevangenisstraf…? Of erger nog.. Zonder zelfs maar ook één rechtszaal van binnen te hebben gezien! ”

  http://www.wanttoknow.nl/inspiratie/hoe-het-financiele-systeem-werkt/

 • sticky fingers

  @ temp
  Temp ‘please’ geef ons nou eens een paar bronnen waarop jij je apocalytische visie baseert. Ik zou die site graag eens willen lezen, of baseer jij je op:

  “The Shape of Things to Come (2011/2012) – Issue Thirteen (13)”
  Geen aanmerking hoor, maar gewoon verschrikkelijk nieuwsgierig!

 • temp242

  Beste Ramona,
  Maart 2012 zal cruciaal zijn.
  MVG.

 • ramona

  @Greetjes:

  Heb ik ook met sommige posters,waaronder bijvoorbeeld Gebakken Zak! ;) (heb het altijd rare naam gevonden,maar ja wat zegt een (nick!) naam!?) ;)

  Mis nog steeds zijn astrologische toevoegingen bijvoorbeeld! ;)

 • ramona

  Nu denken we allemaal dat de financïele perikelen het grootste (gevaar/probleem!) is voor de economie , maar we vergeten een heel ander aspect! ;)

  De Zon! :)

  Volg al tijdje de activiteiten van de zon en weet hierdoor ook dat aankomende tijd(jaren!) er extreme activiteit plaats gaat vinden op de zon! ;)

  Op het reguliere nieuws hoor je hier weinig over,maar lijkt mij wel degelijk iets om rekening mee te houden hierbij zijn zeker de noodvoerzieningen/maatregelen bruikbaar en zie dat ik niet de enige ben met wat extra hamsteren! ;) (als we zo een golf deze kant op krijgen hebben we(hoogstwaarschijnlijk!) geen elecrticiteit meer!) ;) (denk ook aan(drink!)water!) ;)

  “De laatste uitbarsting van onze zon werd in eerste instantie naar buiten gebracht als een M-flare, inmiddels weten we dat het hier om een X-flare ging. Een X-flare is de gevaarlijkste categorie. Het is erg grappig om te zien dat de website waar bijna iedereen zijn info vandaan haalt momenteel offline is…www.n3kl.org. volgens mij willen ze niet dat wij weten wat er op de zon met 1402 gebeurt. Wat je op de linkse afbeelding ziet zijn Proton deeltjes die vanuit de zon komen. En deze deeltjes raken de SOHO’s en die maken voor ons de afbeeldingen. We kunnen hier dus prachtig zien dat er wel degelijk iets gebeurt.”

  http://www.earthwatcher.nl/index.php/nieuws/het-complot/2796-eerste-x-flare-2012-een-feit-satellieten-vallen-en-niemand-mag-het-weten

 • greetjes

  @ Gerard en RCLP

  ik lees over linkjes heen die me niet boeien en vrijheid, blijheid ;-) (die is voor Ramona)

  Maar het is wel waar dat ik ook heb gemerkt dat een paar waardevolle deelnemers niet langer aan het forum (ik mis ook RB en Maria, Gordijnen zie ik minder en ik vergeet er nog wel een paar) deelnemen en dat vind ik wel een gemis. Waarbij het onbekend is of dat iets met dit fenomeen te maken heeft.

  Interessant artikel op amsterdam gold trouwens: https://www.amsterdamgold.com/nieuws/beleggen-in-goud/de-dollar-op-zijn-retour.html

 • Ethan

  RCPL: inderdaad!

  En wow, heftig @

  Today the lights went out in GA for Obama:
  http://radiopatriot.wordpress.com/2012/01/26/today-the-lights-went-out-in-ga-for-obama/

  “Enters into evidence a portion of letter received from attorney showing a renewal form from Obama’s mother for her passport listing Obama’s last name something other than Obama.

  State Licensed PI takes the stand.

  She was hired to look into Obama’s background and found a Social Security number for him from 1977. Professional opinion given that this number was fraudulent. The number used or attached to Obama in 1977, shows that Obama was born in the 1890. This shows that the number was originally assigned to someone else who was indeed born in 1890 and should never have been used by Obama.

  Same SS number came up with addresses in IL, D.C. and MA.”

  en

  “Next witness.

  Mr. Gogt.

  Expert in document imaging and scanners for 18 years.

  Mr. Gogt testifies that the birth certificate, posted online by Obama, is suspicious. States white lines around all the type face is caused by “unsharp mask” in Photoshop. Testifies that any document showing this, is considered to be a fraud.

  States this is a product of layering.

  Mr. Gogt testifies that a straight scan of an original document would not show such layering.

  Also testifies that the date stamps shown on Obama documents should not be in exact same place on various documents as they are hand stamped. Obama’s documents are all even, straight and exactly the same indicating they were NOT hand stamped by layered into the document by computer.”

  en

  “Next witness, Mr. Sampson a former police officer and former immigration officer specializing in immigration fraud.

  Ran Obama’s SS number through database and found that the number was issued to Obama in 1977 in the state of Connecticut . Obama never resided in that state. At the time of issue, Obama was living in Hawaii.

  Serial number on birth certificate is out of sequence with others issued at that hospital. Also certification is different than others and different than twins born 24 hours ahead of Obama.”

  Meer in het document zelf.. maar ehmm wow!

 • RCPL

  Zo zeg, sterk staaltje Banksterpraktijken op Tros Radar, Ned 1.
  Niet normaal hoe banken haar klanten in een wurggreep houden, via de hypotheken.

 • temp242

  Het is weer maandag.
  Floptop nr789:

  http://video.consilium.europa.eu/webcast.aspx?ticket=775-980-10720

  Ondertussen zou Zweden de laatste verklaring NIET ondertekenen.

 • Andreas

  Evian
  Ja, zelfs een lullige stroomstoring zet het leven even op zijn kop. Geen licht, geen warmte en dan maar wachten. Hoewel ik denk dat Gerard gelijk heeft en ,,het,, de eerste jaren niet te gebeuren staat, weten we het ook niet zeker. De kans dat we gewaarschuwd worden is heel klein , denk ik. Mijn broer weet iets meer van supermarkt bevoorrading. Die vertelde dat als een vrachtwagen blijft steken in het verkeer, er maatregelen genomen moeten worden. Anders is er al sprake van lege vakken in de supermarkt. Just in time dilivery, heet dat. Stel je nu eens voor wat er gebeurt indien terecht of niet paniek uitbreekt en het hamsteren begint. Binnen 1 of 2 uur kun je alleen nog tandeborstels en afwasborstels kopen. De rest is uitverkocht. Ook de distributie centra zijn op zoiets niet voorbereid. Alles is berekend op de normale gang van zaken. Met een marge van misschien 3%.

 • Evian

  Jaja dat dacht ik ook Andreas, buiten dat ,
  soms sta ik wel eens in een overvolle supermarkt op zaterdag ofzo en dan denk ik wel is wat als er echt de P uitbreekt, heb ik ook als ik in de file sta vanwege 1 klein ongelukje.
  Denk dat de mensen in rotterdam trouwens ook weer weten hoe koud het is zonder stroom ed.
  Mijn hobby is momenteel voor mezelf kunnen zorgen wat er evt ook gebeurd, goeie investering toch!

 • rob

  @pietje

  Wat nog opvallender is: de Comex heeft in januari, december en november 100,61% van de op de Comex aanwezige voorraad goud verkocht, zonder enige activiteit in de dealercategorie

  Van Harvey Organ gisteravond:

  “Thus the number of gold oz standing for January is as follows:

  119100 (oz served) + zero oz to be served upon = 119,100 oz or 3.704 tonnes which is huge for a non delivery month. If we are to add the delivery month of December to the two non delivery months of November and January we have a total of 74.384 tonnes of gold standing against an inventory of 73.93 or 100.61%.”

 • Andreas

  Evian
  Terwijl de grote klap nog niet gevallen is, zie je nu al in Griekenland een klein voorproefje. Halve bossen worden omgehakt om opgestookt te worden. Geen geld betekent geen energie. Zo simpel werkt dat. En dan wordt het toch wel koud in huis. En de hele dag bij het vrouwtje liggen om elkaar warm te houden gaat ook vervelen. En bedenk wel dat je van houtstook drie keer warmte hebt. Tijdens het zagen, sjouwen en dan nog van het daadwerkelijk stoken. En het is nog een leuke hobby ook. En er zijn maar weinig hobby’s die geld opleveren.

 • Andreas

  Evian
  Beter mee verlegen als om verlegen. :)

 • Edwin

  @HF helaas niet te voorspellen wat er precies gaat gebeuren. Daarom heb ik beide. Als beiden sterk in aantal € of $ toenemen kan je ook nog PMs wisselen, afhankelijk van de onderlinge ratio.

  Comex voorkennis? Ja, dacht het wel :-) lol, samen met hun partners brengen ze het papier eerst naar beneden en kopen dan fysiek in. Dat is gelijk een goed signaal wat straks waardevol zal worden/blijven.

 • Evian

  @ Andreas
  Als er iemand aan basisbehoefte denk ( worst case scenario ) dan ben ik dat , denk ik ?!hah
  Houtkachel , houtstook fornhuis , en veel blikvoer, en nog veel meer……
  Gas flessen voor de cv ketel , aggregaat, toch wel lekker om een keer te kunnen douchen !!!
  Nogmaals , mijn vrouwtje vind mij nog steeds een klein tikkeltje vreemd ;)

 • high five

  @pietje Ik sluit niet uit dat ze voorkennis hebben ;-)

 • high five

  @Edwin Ik weet het. Er is fundamenteel geen overeenkomst tussen de Nasdaq toen en zilver nu.
  Toen had 90% van de bevolking met een beetje geld aandelen in welke vorm dan ook. Nu heeft 1% van de bevolking zilver en een gedeelte daarvan heeft fysiek zilver.

  De 2e bullrun van ongeveer 10 jaar is net aangebroken, na 20 jaar bearmarkt en 10 jaar bullmarkt van $5 naar $30.

  Iedereen die bullish is op zilver denkt dat zilver (in de toekomst) gezien wordt als een store of value. Ik verwacht dat de industriële vraag naar zilver meer en meer onbelangrijk wordt voor de prijsvorming van zilver. Deze mensen denken dat zilver het antwoord is op het papier en de muntjes van Bernanke en Draghi.
  Mensen denken dat zilver niet het antwoord is op geldontwaarding en dat zilver geen vlucht haven zal worden, zullen het moeten hebben van de industriële vraag. Ook deze mensen kunnen nog gewoon zilver kopen want dan nog is zilver bij $30 niet in een bubble.

 • pietje

  De Comex heeft voor de 3e maand oprij zijn fysieke zilver voorraad verhoogd.
  In januari werd er ruim 2,7 miljoen ounce toegevoegd aan de bestaande voorraad.
  De Comex heeft nu ruim 36,5 miljoen ounce op voorraad begin november was dit nog 31,5 miljoen ounce.
  Van 28 oktober t/m 31 december 2011 heeft de Comex ruim 3 miljoen ounce zilver gekocht.

  Wat raar is, dat de prijs met ruim 25% zakten ondanks dat Comex ruim 6000 monsterboxen fysiek zilver uit de markt haalden.
  Bij deze hoeveelheden verwacht je toch een stijging!
  Maar die kwam pas in januari ’12 en die stijging is niet direct te koppelen aan de aankopen van de Comex maar eerder aan Eric Sprott en de FET .

  Zo wordt maar weer eens aangetoond hoe moeilijk het is om de zilver prijs te vorspellen

  Als je naar de grafieken kijkt valt er nog wat op de Comex heeft preciest op het juriste moment ingekocht op het laagste nivo van de afgelopen 12 maanden.
  Wat ook op valt 3 weken voor 21 september 2011 ze 3 miljoen ounce hebben verkocht.
  Verkocht voor gem. $ 40,- terug gekocht voor gem. $ 28,- ja zo verdien je geld.

 • Snel

  Zilver is nog steeds beurs gevoelig. Beurs naar bene,zilver mee

 • x

  Hier bij een vrolijke noot. http://www.youtube.com/watch?v=qNT77Ykle0U

  Komt de gulden dan weer terug? de piek was zo slecht nog niet! de euro zorgt voor paniek.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @ Zilverpaul.

  Heb mijn visie op het gehele gebeuren zoals zich dat nu ontvouwt gepost op mijn blog.

  Daarin geef ik ook aan wat ik verwacht dat er met Europa staat te gebeuren in de komende tijd.

  Wanneer u wilt reageren kan dit altijd. Echter heb van de week niet veel tijd om op dit forum mee te discussiëren. Doe dit dan beter onder de comments van de betreffende post.

  http://endotworldasweknowit.blogspot.com/2012/01/ecb-independent.html

 • Edwin

  @HF
  Er zijn teveel verschillen tussen de Nasdaq situatie toen en de zilver situatie nu.
  Als je grafieken in de tijd uitrekt of samendrukt lijken ze vaak op elkaar. Dan denkt onze hersenen dat er een echt overeenkomst is. Pas als iedereen Goud en Zilver wil kopen ga ik denken aan een bubbel. Nu verkopen mensen hun goud en over zilver wilt nog niemand iets weten. Geen probleem dus (voorlopig).

 • Edwin

  Heeft iemand nieuws over Portugal? De 10-jaars bonds geven indicatie af van een aankomend failliet. Toch zie ik in NL nog geen nieuwberichten over dit onderwerp?

 • wortelbea

  Grappig: ik krijg duimpje omlaag omdat ik zeg dat je post niet doorkomt als je iemand ‘quote’.
  is dat die azijn pisser ?

 • high five

  Tegenlicht voor de zilverbulls.
  Het scenario van een zilvercrash is nog altijd mogelijk. Tot nu toe maakt de zilverkoers nog het zelfde patroon als de nasdaq 11 jaar geleden volgens dit artikel. Als zilver boven de $38 komt, kan dit scenario niet meer van toepassing zijn.
  http://profitimes.com/free-articles/silver-epic-reversal/

 • wortelbea

  In het kort schreeft ik:
  Dat van zilver is ook geen ramp. geen olifant van maken.
  Zilver: beheersing, beheersing…
  Ramona: ok voor rare dingen, maar graag filteren: dwz niet zomaar overnemen, wel nakijken of het +- kan kloppen /+ beetje research. dan is dit meerwaarde, anders is dit spam.

 • wortelbea

  als je quote kiest verdwijnt je post ???

 • Cinelux

  Inderdaad Lord Andreas, zo heurt het niet.Ik ga me nu omkleden voor de jacht zo(d)adelijk.
  Groeten Floris Jan Rodericnck de Derde van Heijningen Amstel Bielenveldt.

 • Andreas

  Och och
  De reactie van Zilver geeft maar aan dat posters hier werkelijk uit alle lagen van de bevolking komen. Breed gedragen zogezegd. Twee gezegdes worden hier vandaag waarheid.
  Menigeen heeft van zijn opvoeding alleen de voeding tot zich genomen, en daarnaast, Afkomst verloochent zich niet. :)

 • Edwin

  @zilver
  Jouw post zou normaal gesproken goed zijn voor account en IP block op elk forum.
  Gedraag je eens even?

 • high five

  Top Ten Obesity Causing Foods — Psychetruth Nutrition & Weight
  http://www.youtube.com/watch?v=-jCd6vIF8Co&feature=related

  Laat de soda drinks aub staan.

 • RCPL

  Portugese rentes op staatsobligaties spuiten momenteel omhoog; 10 jaarsrente naar recordhoogte van bijna 17%. De markt rekent op een afstempeling van schulden / faillissement.

  Dat kan nog leuk worden voor Spanje, aangezien Spaanse banken voor zo’n 90 miljard Euro in Portugees staatspapier zitten. (Bron: Bank of International Settlements, July 2011). Dit bovenop de al bekende gifcocktail van werkeloosheid (bijna 25%), krimpende economie, begrotingstekort van 8% en ingestorte huizenmarkt.

 • rob

  @ramona

  Dat zal wel meevallen, Ramona. Ik heb jaren bij de Hoogovens gewerkt en weet dat conservenblikken gemaakt worden van plaatstaal, wat een stuk goedkoper is dan aluminium.
  Blik is dun gewalst plaatstaal dat door middel van een door galvanisatie aangebracht laagje tin beschermd is tegen corrosie.

  Wel is het zo dat o.a. Coca-Cola met de RD-afdeling van de Hoogovens in de jaren negentig heeft gewerkt aan een lichter materiaal voor blikjes frisdrank. Daaruit is een blikje naar voren gekomen met dunner plaatstaal en een deksel van aluminium.

 • ramona

  @ Sander:

  Had eerst ook de fout gemaakt om conserven aan te schaffen,maar zie hier de Japanse prinses waarschuwt ervoor! ;)

  “Tevens kun je ook je lichaam zuiveren/reinigen.

  Laat vooral zaken die in aluminium blikjes zitten links liggen, drink of eet niets dat uit blik komt, aluminium is erg slecht voor je spirituele en lichamelijke conditie.”

  http://www.bovendien.com/laatste-nieuws/japanse-prinses-geeft-onthullende-toespraak-over-2012

  Denk dat je de groe(n)ten van HAK moet hebben! ;) ( glazen potjes!) :)

 • Sander

  @Andreas

  Wat lang houdbaar voedsel betreft: conserveblik voedsel is zeer zeer veel langer houdbaar dan staat aangegeven als ‘tenminste houdbaar tot’; erg goedkoop bovendien..
  Toevallig had een collega van mij het vorige week over z’n tijd in militaire dienst.
  Rond 1980 kregen ze conserveblik voer uit de VS te eten, uit 1950!
  Het smaakte volgens hem nog prima..
  Je zou eventueel ook eens kunnen nagaan wat je in de natuur kunt vinden aan voedsel; rozenbottels, bramen, duindoorn, brandnetels, wortels van de lisdodde, distel, muur, klaver,
  paardebloem, madeliefjes, weegbree, riet, etc.
  Een hengel en een buks zijn ook nuttig om ‘alvast’ te hebben liggen.

 • high five

  De daling vandaag is perfect. Nu maakt zilver een mooie bodem.

  p.s.
  @Zilver, kun je niet beter zelf een blog opzetten en moderator worden en je hier niet meer vertonen.

 • ramona
 • rob

  @Zilver

  Reclame maken voor je eigen business op een blog van je concurrent en dan ook nog op grove wijze mensen hier afzeiken. Je bent wel goed bezig, zilver.

 • ramona

  “(Real Econ TV) It looks like in addition to their other “accomplishments” JP Morgan and Goldman Sachs are perfecting a new game called “Extract the cash before the Crash”

  http://www.earth-matters.nl/11/4257/verborgen-nieuws/endgame-extract-the-cash-before-the-crash.html

 • ramona

  “(Debka) India is de eerste klant van Iraanse olie die instemt met betaling voor de aankopen in goud in plaats van Amerikaanse dollars, aldus informatiebronnen van de webkrant Debkafile en Iraanse bronnen. Deze bronnen verwachten dat China zal volgen. India en China nemen ongeveer een miljoen vaten per dag af, of 40 procent van de totale uitvoer van Iran die 2,5 miljoen barrels per dag bedraagt. China en India beschikken beiden over omvangrijke goudreserves.”

  http://www.earth-matters.nl/11/4254/verborgen-nieuws/goud-voor-olie.html

 • ramona

  @Spaarpot:

  Naast de windmolentjes en zonnepaneeltjes zijn er ook hoop bezig met vrije energie! ;)

  Hier een Iranïer die baanbrekend bezig is! ;)

  http://www.earth-matters.nl/7/4071/duurzaam-20/de-technische-en-medische-revolutie.html

 • ramona

  “Op 21 en 27 januari jl. schreef Prof. Alfred Kleinknecht twee artikelen over de eurozoneproblematiek, genaamd ´Harder sparen is niet de oplossing van de eurocrisis´en ´Een alternatieve visie op de Eurocrisis´. Gedeeltelijk deel ik zijn analyses, echter de oplossingen zijn weer zo Keynesiaans en wereldvreemd, dat ik deze toch even moet gaan bespreken.”

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/01/de-eurocrisis-volgens-kleinknecht/

 • spaarpot

  Hou ook de partuculiere windmolentjes en zonnenpanneeltjes markt in de gaten,er gaan de komende jaren mooie ontwikkelingen komen voor de slimmerikken onder ons.

  groet..

 • gordijnen

  Vanavond op nederland 2.

  De macht van rating acencies om 20.55 uur.

 • gordijnen

  @Andreas

  Argetijnse praktijk. Wat mij opviel is dat hij schrijft over een buitenlandse rekening.

  In Vietnam ontvang je 14% rente op je spaarrekening. Deze rente is ondanks de devaluatie hoger dan de pensioenfondsen hier in Europa ontvangen.

  Nu krijgen wij reklame op tv, waarin de pensioenfondsen, ons uitleggen dat wij ouder worden en dat daarom moet worden gekort op de uitkeringen.

  Altijd makkelijk de schuld te leggen bij een ander, dan zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je slechte beleggingsresultaten.

 • Snel

  Ik ( moet) zeggen :) dat ik het ook (behoorlijk) beu begin te raken, (al) die smilies. En (bovendien) heb ik geen (verwijzing) naar (xandernieuws) nodig, die kan ik (zelf) wel vinden.:)

 • gordijnen

  @Andreas

  Mijn moeder wilde graag wat meer hypotheek. Huis was toen 700.000 waard en de hypotheek was 70.000 euro. Ze wilde graag nog 60.000 euro.

  De bank vertelde dat ze hier niet aan konden voldoen gezien haar leeftijd van 84 jaar.

  Met een gezondheidsverklaring waren er misschien nog mogelijkheden, deze krijgt ze natuurlijk niet.

  Gelukkig het huis 2 jaar geleden verkocht. Deze beslissing werd mede genomen omdat de bank niet wilde meewerken. Achteraf een goede beslissing.

  De banken gooien hun eigen glazen in, met dit soort acties.

  Het is alleen jammer, dat wij wel goed genoeg zijn om met ons belastinggeld de banken te redden.

 • Andreas

  Gordijnen
  Banken beginnen knijp te zitten. Zoveel is wel duidelijk. Op beursbox staat nu een stukje over de Argetijnse praktijk. Daar wordt je dus niet vrolijk van. En als ik tussen de regels door lees betreft het hier een man die toch de mogelijkheden had om er weer bovenop te komen. Kun je nagaan wat voor impact dit gehad heeft op mensen die weliswaar geld hadden maar door bijvoorbeeld een hoge leeftijd niet opnieuw konden beginnen. Brrrrr.

 • Andreas

  Zilver
  Daar was geen woord Frans bij, helaas ook weinig fatsoenlijk nederlands. Jammer.

 • gordijnen

  Van Lanschot gaat reorganiseren

  http://www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/van_lanschot/11403187/__Van_Lanschot_gaat_reorganiseren__.html

  Dit is nieuws dat ik al had verwacht. Laatst kwam er een klant in mijn zaak klagen over de bovenstaande bank. Ze had haar appartement verkocht en wilde een nieuw appartement kopen. Hiervoor had ze 100.000 euro nodig. Nee geen hypotheek, maar haar eigen geld.

  Heel veel tegenwerking van de bankmedewerker. Ze wist niet dat haar 100.000 euro goed is voor de bank om 3,3 miljoen aan hypotheken te verstrekken. Waarschijnlijk heeft ze veel meer eigen vermogen, anders kan je geen klant zijn bij Van Landschot.

  Mijn advies was, dat ze maar moest dreigen haar vermogen over te boeken naar een andere bank. Dan worden ze wel wakker. Waarschijnlijk is ze niet de enige ontevreden klant.

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  Na alle imposante verhalen (ook hier) over +30% premies op fysiek zilver, nu maar even tijd voor de waarheid.

  Waarschijnlijk goed voor een heavy shit load van menig bezoeker hier, maar goed……dan verdraai je het volgend artikel maar zodat het toch in je straatje valt.

  Happy reading!

  http://screwtapefiles.blogspot.com/2012/01/whats-real-premium-for-bulk-silver.html

 • Andreas

  Gerard
  Ik beb direct met je eens dat we niet in paniek hoeven te raken. Naar mijn mening zijn de raakvlakken van deze onderwerpen met edelmetalen veel groter als gedacht. Voor beide geldt dat je er op tijd bij moet zijn. Voor het optimale rendement , bedoel ik. Aan brandhout is nu nog goed en gratis te komen, maar het meeste wat ik krijgen kan is bedrijfdafvalhout en pallets. Ik zie nu al dat meer mensen op dit idee komen en dat het toch langzaam schaarser wordt. Loopt de economie verder terug, loopt ook het aanbod terug. Daarnaast verdien je vanaf de eerste dag dat de kachel brandt. We weten ook dat energiekosten met name door belastingen snel oplopen. En geld is nu net datgene wat onze roverheid meer en meer tekort komt. En energie is een welkome melkkoe.
  Het is met name de door jou aangegeven tijdsduur die mij doet besluiten nu alvast maatregelen te nemen op energiegebied. Want tot 2028 duurt wel erg lang, en toch kan ik er geen speld tussen krijgen. Dus een houtkachel levert altijd zijn geld op. Daarnaast weten we niet hoe de situatie in het Midden-Oosten zich gaat ontwikkelen. Gaat het daar verkeerd, dan is jou voorspelling nog veel te positief. (ik moet er niet aan denken)
  Voor wat betreft voedsel is er geen haast maar het kan geen kwaad om mezelf er in te verdiepen. Ik heb PM om mijn geld te beschermen en daarnaast voor zeer bange dagen. Het mooiste zou natuurlijk zijn als ik (en anderen) het niet aan zou hoeven spreken.

 • wortelbea

  :) :( ;) :) :( ;) :) :( :) ;)

 • Cinelux

  Hebben jullie de Baltic Dry Index (BDI) de laatste tijd nog gezien.Ziet er voor de economie niet rooskleurig uit.
  Waarschijnlijk zullen we QE3 binnenkort gaan zien.

 • ramona

  @Gerard:

  “@ramona
  Ouders moeten tegenwoordig allebei werken, anders kunnen ze de belastingen en schulden niet meer betalen.
  Dat was in de jaren 50 en 60 wel anders.”

  Gerard,ben het volkomen met je eens dat (de meeste partners!) in gezinnen samen moeten werken,maar ken ook een hoop mensen die dit uiteindelijk aan zichzelf te danken hebben! ;) (extra leningen/verhoging(en!)hypotheek(voor luxe goederen!) ;)

  Uitzonderingen(gescheiden/mensen die er niks aan kunnen doen en dat soort ellende!) krijg je der tuurlijk ook nog eens bij! ;)

  Hoop dat het allemaal mee gaat vallen,maar denk dat we eerst wel een stapje terug moeten doen! ;)

  Volg je al tijdje,maar het verschil tussen ons is dat jij (vaak!) naar het verleden(en ook toekomst in bepaalde(vastgestelde!) lijnen!) kijkt ,persoonlijk kijk ik liever(anders!) naar de(andere!) toekomst/cyclus! ;) (maar zie daar ook weer lijnen in,zonder gebruik te maken van die cyclussen die je wel eens aanhaalt,alhoewel ik dat wel heel interessant vind!) ;)

 • RCPL

  @Gerard

  Natuurlijk, zo’n tussendoortje is ook geen issue… maar voor mijn gevoel komt een teveel aan standaardlinkjes en “xander”-items dit specifieke G&Z blog niet ten goede. Dit zie je ook terug aan het “stemgedrag” op bepaalde reacties zoals die van Anti Xander.

 • ramona

  Heb ook al ff zitten zoeken naar methodes om voedsel langer houdbaar te maken aangezien het aanbod wat karig is! ;)

  Ben gestuit op droogmethoden/machines waarmee fruit/groenten/vlees… gedroogd kunnen worden en (mits goed verpakt!) zeker 10+ jaren mee kunnen gaan! :)

  voorbeeldje:

  http://www.marmelot.com/marmelot/voedsel-droog-machines-c-59.html?language=nl&osCsid=012dd2c1de52290cd88f7fd6d12ce526

  Lijkt mij interessant om zelf je voedsel te drogen,dan heb je ten eerste voedsel waarvan je de oorsprong kent,je kunt er zelf bijvoorbeeld(zuivere!) vitamine C aan toe te voegen,bijvoorbeeld voor de gezondheid en tegelijkertijd het tegengaan van verkleuring bij het drogen van bijvoorbeeld appels! ;) (gedroogd voedsel is stuk lichter en neemt minder ruimte in,dus voorraadje aanleggen wordt ook wat makkelijker!) :)

  Door appels te drogen onstaat soort appel-chips! :) (voedzaam en lekker!) ;) Als je wilt kun je (mineraal/gefilterd!) water aan de appelschijfjes toevoegen en krijgt de appel weer zijn normale vorm/gedaante terug! :)

  Zit eraan te denken binnenkort zo een apparaat aan te schaffen,hou ik jullie evt wel op de hoogte! ;) (voor zover ik tot nu toe gelezen heb zijn de mogelijkheden eindeloos!) ;)

 • Gerard

  @RCPL
  Ach, een keer een maatschappelijk onderwerp tussendoor. Het is natuurlijk wel zo dat er heel veel verbanden zijn in de economie en samenhangend edelmetaal.

 • Gerard

  @ramona
  Ouders boeten tegenwoordig allebei werken, anders kunnen ze de belastingen en schulden niet meer betalen.
  Dat was in de jaren 50 en 60 wel anders. Daar werkte vader in z’n eentje voor het hele gezin. En moeder was het gezin aan het opvoeden. Vertel mij maar eens dat we nu rijker geworden zijn! Ondanks de hoge technologie van tegenwoordig.
  Ben ik even blij dat ik de kinderen al groot heb. Maar die studeren nog. Dat is echt onbetaalbaar geworden zeg!
  Als ouders moet je alles zelf betalen als je meer dan 80.000 euro spaargeld hebt. Vindt de staat het nog vreemd ook nog dat je schulden maakt i.p.v. sparen.
  Op sparen staat hoge boete.

 • RCPL

  @Oom Dagobert

  “Indien Ramona u stoort; lees haar bijdragen dan gewoon niet. Punt”

  Oh, maar dat gebeurt ook wel. Open maar eens een Post van 1 jaar / 1,5 geleden en je ziet een behoorlijk andere samenstelling van de deelnemers en ander soort van reacties. Veel meer gericht op Goud en Zilver an sich.

  Het is heel simpel; voor een opsomming van linkjes ga ik naar goudportal.nl. Voor de mysterieuze en meer ‘alternatieve’ materie kun je naar sites als Xandernieuws, etc, etc.

  Maar de meesten hier willen toch iets meer te weten komen over edelmetalen en zaken die daar DIRECT mee samenhangen, zoals de Eurocrisis, monetair beleid van de ECB/FED, eventuele grondstofschaarste etc. Zo is informatie van bijvoorbeeld Gerard vaak erg waardevol. Rien had dat ook, maar die zijn we al kwijt door discussies over randzaken.

  Natuurlijk is iedereen, dus zeker ook Ramona, vrij om te plaatsen wat ze willen.
  Maar een overkill aan onbelangrijke randzaken of het dubbel posten van voor de hand liggende linkjes, jaagt de ware G&Z liefhebbers vanzelf weg, lijkt mij.

 • ramona

  @Andreas:

  Das een heel bos wat je verstookte per jaar man! ;)

 • ramona

  @Andreas:

  “Ramona
  Scholing. Ik wil gewoon dat mijn kinderen fatsoenlijk leren lezen, schrijven, rekenen. Een stukje basiskennis van geschiedenis en aardrijkskunde e noem maar op. Hoe zeer ik het ook betreur moet mijn beide kinderen ondanks goede rapporten een dikke onvoldoende geven. En dat is jammer. Ze hebben straks toch minimaal 12 jaar op school doorgebracht. Een groot gedeelte van die tijd had veel beter benut kunnen zijn. De onder- en achterliggende redenen doen mij niet zoveel. Ik constateer het gewoon.”

  Andreas,de basis kennis((woord zegt het al!) leren ze bij de basis!(thuis!) ;) (denk hierbij alleen maar aan respect bijvoorbeeld!) ;)

  Denk dat hier ook grotendeels het probleem ligt! ;) (bedoel ik niet negatief ten opzichte van jou persoonlijk,jij kan er ook niks aan doen als je kids in klas/op school komen tussen kids waarvan bijvoorbeeld de ouders werken en eigenlijk helemaal geen tijd hebben(willen maken!) om ze dit aan te leren!) ;)

  En dan spelen zeker in deze tijd de omstandigheden tuurlijk ook niet mee…! :(

 • ramona

  @Wortelbea:

  “Zeg Ramona, waarom eindig jij eigenlijk elke alinea met een smilie ?”

  Wortelbea als je me zou kennen,zou je het gelijk begrijpen! ;)

 • Gerard

  @Andreas
  Of er oorlog komt of niet is moeilijk te voorspellen. Persoonlijk verwacht ik dat wel, omdat altijd gebeurde aan het einde van elke schuldencrisis. Dan nog de vraag, waar?
  Maar reken dan toch over enkele jaren pas. Al eerder had ik aangetoond dat dit in andere gevallen soms wel 10 jaar kan duren. Marc Faber rekent ook ergens op die termijn.
  Dus om nu al zulke zware maatregelen te treffen is wel erg voorbarig.
  Het enige wat je ter bescherming zou kunnen doen is zorgen dat je t.z.t. niet in een grote stad woont, maar ergens op het platteland.

 • Gerard

  @Nico
  Ik had dit intervieuw ook gezien met Eijfinger.
  Des te schokkender omdat Eijfinger bijna 10 jaar lang bij de FED gewerkt heeft.
  Als er in Nederland iemand is die weet hoe het in elkaar steekt, dan is hij het wel.

 • Andreas

  No name
  Op marktplaats staat genoeg voor wat betreft kachels. Ik heb er ook de nodige ervaring mee. Mijn fabriekspand stookte ik ook op hout. Houtgestookte cv-ketels in combinatie met vloerverwarming. Verbruik ongeveer 1200 m3 per jaar. :)
  Wat voedsel aangaat weet ik nu nog niets, maar er moet toch een groothandel te vinden zijn. Daar ga ik eerst maar eens naar op zoek. Mocht ik niets kunnen vinden kom ik graag bij je terug. Mocht ik wel wat vinden, dan laat ik je het weten.

  Voor de rest had ik nog het een en ander. Generator en zo. Dieselolie kan ik ook goedkoop aan komen. Dus, laat de winter maar komen.

 • No Name

  @ Andreas: ik zit volledig op jouw lijn. Helaas, moet ik zeggen: Ignorance is a bliss.

  Heb je al een goede leverancier gevonden voor een gunstige Speksteen kachel?
  en voor houdbaar voedsel?

  Ik ben geen hele grote fan van de US, maar op sommige punten hebben ze zo veel aanbod en keuze. Ik kan in NL geen leverancier vinden van houdbaar voedsel, die qua keuze en prijs in de buurt komt van het Amerikaanse aanbod.

  Leuk trouwens dat je dit soort discussies met je broers kunt voeren.
  Mijn zus is nu ook over en koopt sinds een paar maanden ook Zilver.
  Zit nog wel onderwater qua investering, dus ik hoop alleen al voor haar vertrouwen, dat de Maple Leaves snel weer boven de 40Euro uitkomen.

 • Andreas

  Vandaag een verjaardag gevierd en mijn beide broers weer eens gesproken. Leuke en interressante discussies gehad. Naar mijn tevredenheid gaan de oogjes toch wel open. Dat het niet goed af gaat lopen met de economie is wel duidelijk. En daar uit voortvloeiend de discussie, wordt het oorlog en zo ja, gooien ze dan atoombommen. Daar kan ik kort over zijn. Ik weet het niet en zo ja, dan hoop ik op een bom bovenop mijn huis. Alle problemen opgelost.

  Gisteren sprak ik over maatregelen om persoonlijke gevolgen te verzachten. Ik ben er gedeeltelijk uit. De basisbehoeften zijn voedsel en warmte. Dus heb ik besloten een speksteenkachel aan te schaffen en alvast te beginnen met het verzamelen van gratis brandhout.
  2 kg hout = 1 m3 gas. Nu kan ik nog volop aan gratis hout komen. In Griekenland hakken ze nu halve bossen om, om maar warmte in huis te hebben. Ik denk ook dat ik het teveel van wat ik nu verzamel straks kan ruilen met?????

  Voedsel
  Datgene aanschaffen wat niet zozeer lekker maar wel lang houdbaar is. Witte en bruine bonen, grauwe ertwen en pastaprodukten in droge vorm. In met name Rusland is het gebruikelijk om veel in soepvorm te eten. Dan kan je heel veel bij elkaar gooien. Het smaakt vaak ook nog redelijk.

  Verzekering
  1 broer gaf aan het toch wel zonde te vinden als het allemaal mee zou vallen, en dat je dus het niet zo lekkere eten na verloop van tijd weg zou gooien. Daar heb ik een kort antwoord op. Ja, maar we betalen ook ieder jaar verzekeringspremie voor het geval ons huis in brand vliegt. De kans daarop is zo goed als NUL. Toch betalen we zonder dat zonde te vinden. De kans dat een hyperinflatie scenario waarheid wordt is vele malen groter dan brand. Zie het aanschaffen van lang houdbaar eten dan ook maar als verzekeringspremie. Daarnaast zijn de genoemde produkten niet duur per kg. De voedingswaarde daarentegen is hoog. Dat betekent dat je ook niet veel van dit ,,vieze,, eten hoeft te eten om in leven te blijven. Ieder nadeel toch weer zijn voordeel.

  Hiermee ben ik er nog niet, maar het begin is er.

 • Snel

  Staat ook niet ”wacht op moderatie”. Misschien morgen nog wat, heb nu teveel voor niks getypt.

 • Snel

  Drie reactie s kwijt?

 • Snel

  test

 • Andreas

  Ramona
  Scholing. Ik wil gewoon dat mijn kinderen fatsoenlijk leren lezen, schrijven, rekenen. Een stukje basiskennis van geschiedenis en aardrijkskunde e noem maar op. Hoe zeer ik het ook betreur moet mijn beide kinderen ondanks goede rapporten een dikke onvoldoende geven. En dat is jammer. Ze hebben straks toch minimaal 12 jaar op school doorgebracht. Een groot gedeelte van die tijd had veel beter benut kunnen zijn. De onder- en achterliggende redenen doen mij niet zoveel. Ik constateer het gewoon.

 • Nico

  ‘Wachten is op uiteenspatten zeepbel’
  De Fed schiet door in haar beleid en dreigt het gevaar op inflatie op de koop toe te nemen. De volgende zeepbel spat uiteen na 2014.

  Twee bezwaren
  Dat zegt Sylvester Eijffinger, hoogleraar monetaire economie aan de Universiteit van Tilburg. ”Er zijn twee bezwaren tegen het beleid van de Fed om de rente nog lange tijd zo laag te houden:
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/04/Eijffinger-wachten-is-op-uiteenspatten-volgende-zeepbel.xml

 • Andreas

  Ramona
  Inderdaad leest het wat lastig. Met alle tussenhaakjesteksten is het wat moeilijk soms om de hoofdlijn vast te houden. Maar wat geeft het? Het gaat mij om de goede bedoeling. Ik hoef het ook niet met je eens te zijn. Voor de visie van een ieder moet gewoon ruimte zijn. Succes, en ga zo door.

 • Andreas

  Snel
  Ik ben effe kwijt waar de mail van zaterdag precies inhoudelijk over ging. Maar er werd geschermd met duizenden procenten rendement. Zoals ik al aangaf heb ik er geen verstand van. Dus vroeg ik de mening van Gerard. Maar ik denk dat Gerard hem niet gehad heeft. Gerard gaf een uitleg over de dollar die ik al eerder gehad had. Evengoed bedankt voor de moeite. Helaas weet ik niet hoe ik op mijn ipad een mail kan plaatsen. En zo’n volledige mail opnieuw typen is mij te veel werk.

 • Oom Dagobert

  @Undercouver ….en sommige andere bloggers.
  Indien Ramona u stoort; lees haar bijdragen dan gewoon niet. Punt.
  Ik lees alles en denk er het mijne over. Sommige zaken vind ik goed, andere wat minder.
  Zit daar niet telkens over te zeiken.

 • Snel

  @Andreas Ik krijg inderdaad ook mails van Verheyen. Elke werkdag 1 en in het weekend Macro trends. Hij is inderdaad minder positief over de $.

 • Snel

  Zo en nu kunnen we weer een nieuw draadje beginnen……….

 • rob

  “We leven in een democratie.”

  Hahahaha. Ik kom niet meer bij van het lachen.

 • wortelbea

  Zeg Ramona, waarom eindig jij eigenlijk elke alinea met een smilie ? :p

 • high five

  Gold Stocks To Rally Like During The Great Depression And Early 70s
  De oil to gold ratio
  http://hubertmoolman.wordpress.com/2012/01/29/gold-stocks-to-rally-like-during-the-great-depression-and-early-70s/

 • Undercouver

  We leven in een democratie. Het lijkt mij dat er is gesproken. De poll van Anti Xander zegt genoeg. Ramona ophouden met die irritante linken. En wat het nog irritanter maakt zijn die gezichtjes achter elke zin. Daar komt ook nog eens bij dat als iemand anders eens een link plaatst jij deze niet bekijkt. Dat kan ik weten doordat ik laatst een link plaatste en jij twee dagen later exact dezelfde video alleen afkomstig van een andere bron. Kom op doe ons een plezier en stop ermee.

 • ramona

  “Nieuw europact kost Nederland jaarlijks minstens 15 miljard euro”

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=651911&r=1&tbl_archief=&

 • ramona

  @Andreas:

  “Maar de mentaliteit van het onderwijzend personeel zie ik alle dagen terug bij mijn kinderen. De op school opgedane kennis is om te huilen.”

  Heb hier toch iets andere mening over:

  Mijns insziens brengen de leraren hun(verkeerd aangeleerde oude!) kennis/kunde over op de kinderen van vandaag,althans dat proberen ze! ;) (misschien moeten ze het,weten niet dat er andere kennis bestaat,zeg vastgeroest in bepaald patroon!) ;)

  De kinderen (zeker geboren vanaf ongeveer 2000) zijn veel slimmer(verder(spiritueel!)ontwikkeld) dan de leraren welke hun trachten het onechte(denk maar aan bijvoorbeeld geschiedenis!) te leren. ;)

  Onbewust(eigenlijk bewust,maar ja…!) reageren verder ontwikkelde kinderen dus eigenlijk op het geen ze verteld/geleerd wordt tegen hun natuur(gevoel!) in,dit geeft vaak botsingen met degene die het verkeerd geleerd hebben(en hier ook aan vast blijven houden,ondanks soms onwaarlegbare/wetenschappelijk onderbouwde conclusies!) hierdoor blijven vele van deze kinderen onbegrepen terwijl ze eigenlijk misschien wel verder(spiritueel!) ontwikkeld zijn,maar op deze manier nooit een kans krijgen om deze vaardigheden verder te ontwikkelen! ;)

  En (daar zijn ze goed in) plakken ze op elk afwijkend/onbegrepen kind een etiket welke dus eigenlijk een (onbegrepen!) gave heeft die dus gewoon(door de huidige(oa medische!) kennis niet erkent wordt! ;)

  Ze willen hier tuurlijk ook hun zakken gewoon vullen,denk als voorbeeld maar eens aan ADHD,welke dmv dieet … makkelijk te behandelen is!(en eigenlijk als een gave moet worden gezien,mits hier juist mee om wordt gegaan!) ;)

  Maar wat doe ze ze stoppen je(kids!) gewoon vol met drugs! :( (ritalin enzo!) :(

 • Andreas

  Schoonmakers
  Ik wil hier nog even bij aantekenen dat die schoonmakers voor een hongerloon de werkplekken van vele overbetaalde, nutteloze en overbodige ambtenaren mogen schoonmaken. Dus ook de werkplekken van de stakende leraren die het drievoudige minimaal verdienen.
  Maar de mentaliteit van het onderwijzend personeel zie ik alle dagen terug bij mijn kinderen. De op school opgedane kennis is om te huilen.

 • ramona

  @Andreas:

  “Ramona
  Ik zie het nut van staken niet in.”

  Persoonlijk zie ik het nut van staken ook niet in,maar denk dat dit het enige is wat(sommige!) (bevolkings/werknemers-) groepen kunnen doen om te laten zien dat ze het niet eens zijn met het(huidige!) beleid! ;)

 • ramona

  “Brussels takes control of taxation and spending in eurozone countries

  The European Union is to gain dramatic powers to control tax and spending in crisis-hit eurozone countries under a deal to save the currency.”

  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9047124/Brussels-takes-control-of-taxation-and-spending-in-eurozone-countries.html

 • Andreas

  Ramona
  Ik zie het nut van staken niet in. Daarnaast kijk ik wie er staakt. Zijn dat schoonmakers die voor een hongerloon moeten werken? Of zoals deze week in Nederland leraren omdat ze per jaar 40 uur meer moeten werken. Dat is 1 uur per week, terwijl ze 12 weken vakantie hebben per jaar. En daarnaast bijna niet ontslagen kunnen worden. Zij zijn de laatsten bij wie de broekriem echt aangetrokken moet worden. En zijn nu de eersten die middels staking hun ongenoegen kenbaar maken. Maar ja, als je in zo’n riante positie zit hoef je je ook niet af te vragen of die staking de doodsteek wordt voor je werkgever. Wat kan een werkgever in de metaal er aan doen dat Dexia 10 miljard krijgt. Hij mag echter wel net zo hard meebetalen aan de redding. Linksom of rechtsom worden zijn produkten duurder en zijn internationale concurrentie positie zwakker.
  Diverse landen zijn in het verleden kapotgestaakt. En het wordt nu echt een probleem in Engeland en Frankrijk. Die landen hebben nogal een stakingscultuur.

  Gerard omschreef het heel treffend. We hebben zelf gekozen voor mensen die er niet voor terugdeinsden het land te overladen met schulden. En daar gaan we straks de rekening voor betalen met een hele hoge rente. Staken heeft geen enkele zin, de realiteit inzien wel.

 • ramona

  “AMSTERDAM – Steeds meer Belgen kopen een huis vlak over de grens in Nederland. Vooral voor starters is een huis in Nederland een stuk voordeliger.”

  http://www.nu.nl/economie/2727084/nederlandse-huizen-populair-bij-belgen.html

 • pietje

  Hoe betroubaar is het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research.
  Hier wat meer info over het bureau dat het onderzoek heeft verricht naar de gulden.

  Directeur van Lombard Street Rearch is Charles Dumas, afkomstig van zakenbank J.P. Morgan en daarvoor adviseur van de Conservative Party. In maart 2010 gaf hij op Bloomberg TV commentaar op de economische problemen waarmee Portugal kampte. De Portugezen konden er alleen bovenop komen door de lonen met twintig procent te verlagen, luidde zijn diagnose.
  http://www.vn.nl/Archief/Politiek/Artikel-Politiek/Kick-them-out.htm

 • ramona

  “Griekenland is woedend over een voorstel van Duitsland. Daarin staat dat Griekenland onder controle moet komen te staan van een commissaris van de EU. Die moet besluiten over de begroting van de Griekse regering goedkeuren, en kan zo nodig een veto uitspreken. ”

  http://nos.nl/tekst/335185-berlijn-wil-athene-onder-curatele.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+nosnieuws+%28NOS+Teletekst%29

 • ramona

  “De schaamteloze hetze tegen de werkende mens”

  Door Arjan Plantinga

  ” Kijkend en luisterend naar de hetze die Vlaamse media voeren tegen het stakingsrecht wordt weer maar eens pijnlijk duidelijk aan wiens kant onze nieuwsmedia staan. Tevens ontstaat weer het vermoeden dat de vakbonden doen alsof ze de belangen van de arbeiders behartigen, maar in feite het smerige spel meespelen, het smerige spel dat erop gericht is bij de burger een negatief beeld over ‘opkomen voor je rechten’ ontstaat, wat er uiteindelijk toe moet leiden dat de werkende mens zonder morren het uithollen van zijn rechten en het steeds weer verlagen van zijn loon en zijn koopkracht zal accepteren.”

  http://www.zonnewind.be/2012/de-schaamteloze-hetze-tegen-de-werkende-mens.shtml

 • pietje

  Ieder moment kan het rapport verschijnen dat de PVV liet maken over de terugkeer naar de gulden. De PVV heeft het Britse onderzoeksbureau Lombard Street Research opdracht gegeven te kijken of dat kan, de gulden terug. En wat dat kost.

  Het bureau heeft ook gekeken naar de introductie van een aparte munt voor landen uit Noord-Europa, de neuro.
  Business Insider zegt de inhoud van het rapport te kennen. Het zou explosief zijn, omdat er uit blijkt dat het voor Nederland gunstiger is de euro, zoals die nu is, de rug toe te keren. De leider van het onderzoek heeft gezegd dat het rapport vernietigend zal zijn voor de euro
  En als dat voor Nederland zo zal zijn, dan geldt dat ook de Duitsland en de D-mark.
  Bron: http://www.businessinsider.com/the-report-that-will-blow-up-the-eurozone-2012-1

 • Andreas

  Xandernieuws
  Ik ben het met velen eens dat het meeste onzin is. Derhalve kijk ik eerst even wat de bron is. Als dat Deutsche Mittelstands Nachrichten is zie ik niet in waarom dat belachelijk gemaakt zou moeten worden.

 • Andreas

  Sander
  Ramona heeft daar nog meer mee te maken. Ik heb eens even gekeken. Het maakt niet uit of wat zij plaatst on-topic is en wel degelijk van belang. Of dat het zogezegd of-topic en alternatief is. Er is een groep mensen die per definitie bij het zien van haar naam een rood duimpje geeft.
  Dat zegt m.i veel over deze mensen. Blind en intolerant. Kleinzieligheid ten top.

 • Andreas

  Sander
  En nu maar hopen dat die permanente azijnpisser last krijgt van niersteentjes. Dat schijnt het zeiken een stuk onaangenamer te maken. :)

 • high five

  Volgens schattingen is er ooit voor 3 miljard ounces junksilver gemaakt in de VS en waarschijnlijk is daarvan meer dan 75% omgesmolten.
  http://brotherjohnf.com/2012/01/28/silver-update-12812-junk-silver-2/

 • Nico

  Voor diegenen die naar US.gold corp. zoeken,deze heet vanaf aanstaande maandag
  McEwen Mining Corp.

 • shamrock

  Klaas knot himself misschien?

 • Sander

  @ Z. Nelis & Gordijnen

  Het verbaast me dat dit artikel zo door de volkskrant wordt geplaatst; dit moet voor veel abonnees toch wel een eyeopener zijn !

  Vind het trouwens vreemd dat jullie allebei een duimpje omlaag krijgen als eerste reactie..
  Is me al vaker opgevallen; waarschijnlijk is er een permanente zeikerd onder ons :)

 • gordijnen

  Iedereen bedankt voor de vele informatie hier.

  Ik vraag mij wel af waar het goud van Kadaffi is gebleven, dat werd getransporteerd
  naar een buurland.

  ‘Klaas Knot moet ons goud snel terughalen uit Amerika’

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3141005/2012/01/28/Klaas-Knot-moet-ons-goud-snel-terughalen-uit-Amerika.dhtml

 • Z. Nelis
 • Gerard

  @Andreas
  Wat USD je vraag over de USD.
  Zelf was ik enkele weken geleden uitgestapt.
  Dat lag puur aan de chart van de USD-index.
  Het kan nog iets lager en dan stap ik weer in.

  Met forex moet je regelmatig bij hoog en laag kopen en verkopen.
  Dit is een veel activere handel dan aandelen.
  EUR/USD blijft altijd jojo-en.
  Die beweging moet je meepikken. Buy en hold werkt hier niet.

  De USD zal nog lange tijd een veilige haven blijven. Beleggers blijven hier naar toe vluchten.
  Beter kon je op de bodem van de grondstoffen in AUD vluchten. Bij bodem olie-prijzen moet je dan weer naar de NOK. Bij topprijzen stap je er weer uit. Forex is en blijft een heel aparte handel.
  Nogmaals: buy en hold werkt hier niet. Dit komt omdat niemand de spread te groot laat worden. Het WK-geldontwaarding volgens Middelkoop.

 • Gerard

  @Andreas
  re “Krijg jij ook de dagelijkse mails van Maarten Verheyen. En zo ja. Wat is jouw mening over de mail van vandaag?”

  Heb deze snel overlezen. Ging die over royalities goud en zilver, naar ik meen?
  Je daar heeft hij wel gelijk in. Zelf heb ik die sinds 2009 bovenaan mijn lijstje staan. Vooral Franco Nevada, Silver Wheaton, en Royal Gold staan goed in mijn portfolio. Maar er zijn er heel veel meer. Ook enkele goede juniors zoals Abitbi royalities die ik in december nog aangekocht had.
  Maar Verheyen heb ik niet zo heel hoog. Hij heeft de tips van Tuur de Meester weaar hij nu mee samenwerkt. Hij geeft zelf tips op individuele soft commodities. Op corn geloof ik en nog iets. Dit is de grootste “gok” die je kunt doen. Niets is zo afhankelijk van het weer en andere onvoorspelbare factoren. Als je in soft commodities wilt beleggen, neem dan in godsnaam een gespreid mandje ETF’s van alles wat. Zoals RJA van Jim Rogers of DBA.
  Maar dan nog blijft het hoog volatiel en onvoorspelbaar en daardoor risicovol. Ga je in soft, dan kijk heel goed op de charts en koop altijd “HEEL LAAG”. Mis je de trein? Geeft niks, die komt vaker voorbij.

  Verheyen adviseerde in begin 2009 om uit alle aandelen te stappen. Vlak voor de grootste rally van de eeuw. Het is een marketingman, geen belegger of analist. Zijn analyses kloppen lang niet altijd. Zo had ik vorig jaar hier nog gewaarschuwd NIET in die TBT te beleggen omdat Verheyen en ook Hoogland een denkfout maakte. Niet erg hoor, Pimco maakte dezelfde fout.

  Wil je goed advies? Vraag dan de nieuwsbrief van Nico hierboven aan op http://www.slimbeleggen.net
  Dit is een van de beste analisten die er zijn.

 • Nico

  Gerard
  Daar heb je wel een punt, er kunnen wie zal het zeggen forse correcties op komen na deze forse stijging, maar tot nu toe valt het nog mee soms kleine correcties.
  in 2011 werd de volatiliteit veroorzaakt door de ramp in japan, uranium aandelen werden massaal gedumpt
  en daarna bleef het vertrouwen slecht, vandaar de zeer goedkope en zwaar ondergewaardeerde aandelen maar dat negatieve sentiment is nu weg uit die sector vandaar die sterke stijging.
  of de rally nog doorzet? de meeste berichten die ik lees zijn voor de korte termijn wel positief de vix schijnt gunstig te zijn op dit moment, slimbeleggen zegt er dit over:

  Ronduit indrukwekkende resultaten, al zeggen we het zelf!

  Dat is waar we bij Slim Beleggen steeds naar opzoek zijn voor onze abonnees: fors achtergebleven segmenten die een ongelimiteerd potentieel herbergen.

  Want vergis u niet, het spektakel bij uranium is nog maar pas begonnen. De grootste rendementen liggen nog altijd voor ons.

 • Gerard

  @Nico
  Ik moet wel zeggen dat uranium-aandelen “extreem” volatiel waren in 2011.
  Ik heb alleen een eerste positie van U308 te pakken gekregen.
  Ik houd er eigenlijk niet van om op rijdende treinen in volle vaart te springen.
  Zal de rally nog ver doorzetten denk je?

 • john

  @snel
  Ik wel,.. vandaag (zaterdag) ging het over : Macrotrends..

 • Nico

  Bernanke & Co garanderen een geweldig 2012 voor beleggers in real assets!
  China en Zuid-Korea op een lijn met Abu Dhabi tijdens het 2012 World Future Energy Summit, waar de verschillende groeilanden nogmaals hun engagement ten opzichte van nucleaire energie uitspraken.
  Officieel heet het voor ‘een lage CO2 toekomst’, maar we weten inmiddels wel waar dit allemaal om draait.
  Uranium is ontegensprekelijk de krachtigste energiebron ter wereld!
  ( een klein gedeelte uit mijn nieuwsbrief van slimbeleggen)ik zou bijna willen zeggen koop ook ”yellow cake” en doe je voordeel.
  Uranium X: +38,4%
  • Uranium y: +57,9%
  • Uranium Z: +85,7%

  En dat zijn de rendementen sinds de start van 2012 (1 maand). Bij de meeste uraniumaandelen was het herstel al halverwege december 2011 ingezet.

 • Guy

  Straks zijn we vandaag morgen.

 • Guy

  Nu is het 23h00 en kijk eens naar de blogtijd?

 • Andreas

  Snel
  Macrotrenda tegen 74.4% korting. Ik kan niet zien wanneer die verstuurt is.

 • Snel

  @Andreas Ik krijg ook mails van Verheyen maar niet op zaterdag.

 • greetjes

  Maar Rolf, ik wil wel graag de duimpjes terug. Die zie ik niet meer, jammer.

 • greetjes

  @ cp

  ik begrijp wat je bedoelt, maar ik vind dit forum er juist uitspringen omdat het divers is. Er zijn ook gebieden die elkaar raken en daardoor wordt mijn blikveld verbreed, waarbij bijvoorbeeld dank aan RB. En als ik iets niet wil lezen, dan sla ik het eenvoudig over. Komt nu een beetje op mij over alsof we hier ook kleur moeten gaan kiezen. Ik wil liever niet kiezen; geef mij maar alles en ik selecteer zelf ;-)

 • temp242

  Deze is werkelijk om te gieren!
  België als uitvalbasis…, Neen! Belgistan dreigt weggespoeld te worden…

  http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1386667/2012/01/28/Chinese-bedrijven-klaar-om-via-Belgie-Europa-te-veroveren.dhtml

 • Ethan

  Voor het gemak nog even een klikbare link naar die laatste website, want het commentaar van Dr. Joseph P. Farrell is zoals altijd erg interessant. :)

  http://gizadeathstar.com/2012/01/and-while-were-on-the-subject-of-gold/

 • Ethan

  Leesvoer, heel veel leesvoer!

  http://upintelligence.multiply.com/photos/album/9/1929_-_2008_World_Gold_War_Secrets

  Via:

  gizadeathstar.com/2012/01/and-while-were-on-the-subject-of-gold/

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @Gerard

  Gerard zou je wat nauwkeuriger willen omschrijven wat je bedoelt? Begrijp je serieus niet.

  Dat van de goudstandaard is compleet achterhaald, denk dus dat we het daar wel over eens zijn. Voor de rest graag wat meer info.

  Voor zolang, een collega blogger heeft het grafisch weergegeven. Het proces dat zich dagelijks voor onze ogen voltrekt, en gewoon openlijk controleerbaar is.

  http://barondayne.blogspot.com/2012/01/supply-and-demand.html

 • Andreas

  John
  Zoals ik al aangaf weet ik er niets van. Waar jij over schrijft is vertrouwen. Kloppen de cijfers wel, en wordt ik geen slachtoffer van fraude. En dat is nu net datgene wat aan het verdwijnen is. Niemand vertrouwd niemand meer. Als ik nu lever, betaal je dan ook?? Of sta jij er ook slecht voor. Na mijn faillesement is dat mijn grootste angst geworden. Ik heb altijd vertrouwen in mensen en bedrijven gehad, maar dat is tot het nulpunt gedaald. Dat is voor mij ook de reden van fysieke PM. Ik vertrouw niets en niemand meer. Iedereen gaat uiteindelijk voor eigenbelang. Begrijpelijk, maar ik wens niet nog een keer het wak in te gaan. Bij ons in de buurt ging installatiebedrijf Beentjes failliet. Ze hadden net iets van 25 nieuwe bedrijfsauto’s besteld. Die auto’s stonden beletterd en wel klaar. Beentjes failliet en autodealer een enorme schadepost. Je maakt mij niet wijs dat Beentjes dit niet aan zag komen. Dit noem ik Misdadig. Maar dergelijk gedrag neemt nu hand over hand toe. Derhalve heb ik alleen nog vertrouwen in iets wat ik vast kan houden en waar ik zelf op kan passen.

 • Wiener

  Eindspel forum bijvoorbeeld CP. Daar is een reeks over zilver, maar ook veel nieuws over andere zaken en het belangrijkste aspect daar is voorbereiding op teotwawki. Ook op xandernieuws zelf is er de mogelijkheid te reageren, maar de reacties van de mensen daar lijken soms wel rechtstreeks uit een psych. instelling te komen.

 • john

  Hoi Andreas
  Nog even terug komend op die Zilvermijnen..
  Weet je wat mij er altijd van weerhouden heeft om te gaan investeren in Mijnaandelen ?
  Dat je nooit precies weet wat en hoeveel eruit gehaald wordt..
  Ze kunnen er misschien wel 100 x meer uithalen dan dat ze tegen jouw vertellen !!
  Dat kun je m.i.z. alleen maar ZEKER weten wanneer je er zelf bijbent…

 • cp

  kun je zo´n forum noemen? Dus zo´n eentje die de lading dekt en zich niet puur focussed op 1 aspect?

 • Andreas

  Vandaag heb ik net als medebloggers het de analyse en gevolgen gelezen van Gerard. Ik ben danig onder de indruk. Ik kan hoe graag ik ook wil geen argumenten bedenken die het tegendeel uitwijzen. Ik heb daarna het blog gevolgd en wat mij bevreemd. Stukjes over piramides. Stukjes over dit en dat. Geen inzender die geschreven heeft over persoonlijke gevolgen, en hoe die te voorkomen of te verzachten. Ben ik nu gek dat juist dat mij nu bezighoudt??

 • Wiener

  @ CP: Er zijn al verschijdene fora die meerdere onderwerpen behandelen. De reden dat ik dit blog volg is dat hier specifiek over edelmetalen wordt gediscussiëerd. Al die artikelen van xandernieuws kunnen best wel interessant zijn als ze een directe link hebben met g/z en/of het financiele stelsel. Piramides en buitenaards leven hebben daar in ieder geval niets mee te maken en zijn voor degene die daar interesse in hebben dan ook prima zelf op te zoeken. Over de links heen lezen lukt mij ook nog wel, maar het worden er de laatste tijd wel erg veel!

 • Andreas

  John
  Ik weet het niet. Wat mij opviel. Enige dagen geleden schreef ik over Maarten en zijn vertrouwen in de dollar. De volgende dag kregen we een mail die dat enigzins afzwakte. Dus of Maarten dit blog leest of dat andere mensen hem er op aan gesproken hebben??
  Ik heb alleen wat fysiek PM. Ik heb geen enkele kennis van beursen of zoiets. Gerard en anderen zijn veel beter en breder onderlegd in deze. Vandaar mijn vraag.

 • john

  Hoi Andreas
  Ook ik krijg iedere dag zijn mail, maar volgens mij werkt ook hij niet onafhankelijk..
  Goud en Zilver + Zilvermijnrendementen worden in mijn ogen veel TE positief benadert
  Begrijp me goed, ook ik heb PMs, maar je kunt ook overdrijven….
  (ik hoop natuurlijk wel dat hij enigzins gelijk grijg hahaha…MAAR wees altijd op je hoede, dat heb ik ondertussen wel geleerd)

 • Andreas

  Gerard
  Krijg jij ook de dagelijkse mails van Maarten Verheyen. En zo ja. Wat is jouw mening over de mail van vandaag?

 • Guy

  Vergeet ook niet dat de US nog steeds 57% van alle goud in bezit, als ze het buitenlandse goud in bewaring aanslaan.
  Dus die goudstandaard is voor de US gewoon de beste oplossing. Zij zullen het weer zijn die de grote beslissingen gaan nemen over de reset en de nieuwe financiele wereld.
  Als JPM en GS bullish gaan worden over goud dan zullen ze nog ene keer goud en zilver met 50% doen kelderen (in het WE de zondag nacht) om dan hun shorts af te handelen, en dat alles kopen wat maar naar goud en zilver odat de maandag de prijs op +50% zal staan maar dus iederen uitgestopt zal zijn of margin calls zal gekregen hebben.
  Dan zal de papieren markt en de fysieke echt gaan loskoppelen en de papieren (futures, options,etf) zal ineenstorten.
  Zo zou ik het doen in hun plaats.

  MVG Guy

 • Guy

  Het enige werk dat dat volledig beschrijft is het boek
  CURRENCY WARS van Jim Rickards
  Hij spreek over 4 mogelijke uitkomsten:
  1 mMultiple currency basket for reserve currency
  2 SDR ipv USD als reserve currency, dus nieuwe fiat wereldmunt.
  3. De goud standaard terugf invoeren 40%-100% gedekt door goud en met USD tot meerdere currencies samen geeft een target prijs van 3.500$ tot 44.000$ per ounce.
  4. totale chaos dus oorlogje en collapse dollar en terugkeer naar goud.
  Ik denk dat het iets tussen 3. en 4. zal zijn.

  Koop dat boek en lees (vooral laatste stuk) het !!!

  MVG Guy

 • cp

  Rolf, enige tijd geleden had ik aangegeven dat het handig zou zijn om meer te werken met een forum principe.. een forum waarbij mensen dus kunnen discussieren per onderdeel zonder dat je dus gezeur hebt van mensen die bepaalde berichten niet willen lezen.

  Zo vind Frits de topics van Ramona niet al te interessant. Maar ik weer wel (al lees ik ook Niburu LOL)… als je een forum hebt, kun je dus eenvoudig daar onderscheid in maken.

  Zo kun je ook veel beter discussieren op bepaalde onderwerpen en daar heel specifiek op in gaan.

  Als je hier niet op zit te wachten, zou ik het wel willen opzetten.. is voor mij appeltje eitje. Het grote voordeel is dat je veel eenvoudiger kunt zoeken en leren over de onderwerpen die je interesseren.

  In de huidige opzet staat alles kris kras door elkaar en stopt een discussie als er weer een nieuw artikel wordt gepost.

 • john

  @Gerard
  Bedankt voor je toelichting.
  Heb ik misschien nog een hele domme vraag, maar ik stel hem toch..
  Naar welke bank storten wij dan ons belasting geld..
  Is dat een private overheidsrekening ,.. of is dat de Nederlandsche Bank ? o.i.d. ?
  (ps ik vraag dit omdat we normaal gesproken belstinggeld terug kregen MET rente, en dit jaar voor het eerst ZONDER rente !!!)

 • Gerard

  @mismatch
  Die link die je aanhaalde in post #21.
  Dat is mooi, maar ik vrees dat we nu al te diep in de schulden zitten om dat in te voeren. 10 jaar geleden zou dit nog wel mogelijk zijn geweest. Nu niet meer.
  Overheidsschulden zijn in principe “burger”-schulden.
  De burger zal die schulden in principe met hard werken en veel belasting betalen moeten gaan dragen. Al ZEKER als straks de overheid meer rente moet gaan betalen op die schuld of zelfs helemaal geen nieuwe schulden meer kan aangaan. Dan zal je inkomen nog zwaarder belast gaan worden met nog meer en hogere belastingen.

 • Gerard

  Oostenrijkse school hadden we in de jaren 50 en 60. Maar dat genereert geen snelle groei. Een tijd waarin banken nauwelijks winst maakten. Die tijd komt ook weer terug. Typerend voor de Kondratieff-lente.

 • Gerard

  @john
  Banken en overheden zijn tot elkaar “veroordeeld”.
  De overheid heeft de banken hard nodig om hun begrotingstekorten en lopende tekorten te financieren.
  Daarnaast heeft de totale economie banken nodig. Je moet altijd geld lenen om een bedrijf te beginnen of om een huis te kopen. Ook internationaal betalingsverkeer kan niet zonder banken.
  Als banken bijvoorbeeld failliet zouden gaan, dan blijven uitstaande leningen natuurlijk nog steeds verschuldigd.

 • Edwin

  En ja, op dit punt wijk ik af van de Oostenrijkse school. Ben het blijkbaar niet altijd eens met mijn voorouders :-)

 • Gerard

  @Edwin
  Had zelf ook graag zo’n gaatje gezien. Helaas snapten politici dit ook 10 jaar te laat.
  Er zit weinig historisch gesef in de politiek. Daarom gaat het steeds fout.
  Een overheid zou eigenlijk NOOIT schulden mogen maken. Pas dan is het probleem voorgoed uit de wereld. In de 50er en 60er jaren was dat ook zo. Maar vanaf de 70er jaren liet men alles vallen en vielen weer in de slechte gewoonte van spilzucht.
  Schulden brengen onder het inflatie-niveau lijkt mij nu onmogelijk.

 • Edwin

  @Dave
  Monetaire inflatie is toename van de hoeveelheid geld. Prijsinflatie is een stijging van het prijsniveau. De Prijsinflatie kan wel degelijk harder stijgen dan de toename van geld.
  Wel de juiste betekenis aanhouden anders wordt het helemaal onduidelijk ;-)

 • john

  @Gerard
  Dat de banken zoveel winst maken (zie het voorbeeld van hierboven)
  Je zegt hierop dat dat het probleem niet is ..
  Maar wat doen ze dan niet goed.??
  Waarom moeten we ze dan overeind houden met ONS belasting geld .!
  Als ze het geld toch gewoon zelf houden,dan maken ze toch ontiegelijk grote winsten ???

 • Dave

  @Greetjes

  Komt in orde hoor!

  @Edwin

  Inflatie betekent het vergroten van de geldhoeveelheid. Prijsstijging (cpi) is daar een gevolg van.

  Elke dollar, euro yuan yent etc. is ontstaan uit schuld.

 • Edwin

  @Gerard
  Helaas ben ik het helemaal eens met je redenering. Had graag ergens een gaatje gevonden dat er nog wel een oplossing mogelijk was.

  @Dave de staatschuld van USA is in een half jaar toegenomen met 2.1 triljoen. Dat is 16% in een half jaar, 32% in een heel jaar. De werkelijke inflatie was ongeveer 12% in een jaar.
  Vertel de USA maar dat hun schuldtoename onmogelijk is.

 • greetjes

  @ Dave

  Op 25 januari jl advies van Marc Faber voor spaarders: doorgaan met gewoon elke maand zoveel mogelijk ounces z&g kopen. Niet wachten op daling of stijging. Ounces is het key woord.

 • Dave

  @Gerard

  Schulden die harder groeien dan de inflatie kan niet. Elke fiatvaluta ontstaat immers uit schuld. En inflatie is het vergroten van de geldhoeveelheid. Bedoel je cpi ?

 • Dave

  @Boefke

  Ik ben het wederom met je eens. Ruim 90% van alle schuld bestaat niet eens, we laten ons dit aanpraten omwille van het in stand houden van het schuldslavensysteem.

  Geld krijgt pas waarde als iemand er voor gewerkt heeft, d.w.z. uitgestelde consumptie.

 • Gerard

  @Edwin
  Ten eerste is de overheidsschulden een structureel blijvend probleem geworden. GEEN tijdelijk probleem meer.
  Vervolgens is het waar wat je zegt. De enige oplossing is om begrotingstekorten naar NUL te brengen en te houden. Volgens Merkel moet dat nog kunnen, maar dan zouden we volgens haar nog 100 jaar nodig hebben om uit het mijnenveld te geraken.
  Maar het is wel de ENIGE oplossing.
  Alleen gaat helaas die vlieger niet op. Steeds meer landen draaien in de hierboven genoemde spiraal al naar beneden. Griekenland, Italie, Spanje, Portugal. Die kunnen Noord Europa met hard bezuinigen en NUL-tekorten ook niet meer overeind houden.

  In de afgelopen 20 jaar had men inderdaad binnen de begroting moeten blijven. Dan hadden we de welvaart nog voor vele jaren vast kunnen houden. Maar daar is het nu gewoon te laat voor.

 • Gerard

  @Boefke
  Ook jij zou eens na moeten denken hoe dit plaatje eruit ziet indien schulden harder groeien dan inflatie.
  En hoe het plaatje erut gaat zien indien schulden ook nog in “vaste waarde” opgebouwd gaan worden. Bijvoorbeeld goudstandaard.

  De uitdaging! Kom hier maar eens met een oplossing.

 • Edwin

  @Gerard die twee zijn wezenlijk anders. Toch kan de 1 de ander sterk beinvloeden als er problemen voorkomen. Helaas verwacht ik die wel.

  Dat de overheid schulden “moet” blijven maken vind ik alleen kloppen als dat als gevolg is van de huidige problemen. Persoonlijk vind ik dat een overheid volledig binnen budget c.q. inkomsten moet (kunnen) blijven. Dat kan, als we dat allemaal vragen van onze politici.
  Dan heb ik het wel over vele jaren en na “oplossing” van huidige situatie. Zal dat 100% lukken? Nee, niet maar zou wel het basis streven moeten zijn.

  Goudstandaard zien we de eerste signalen al van opduiken. Deels leuk voor goudbezitters, en is het ook qua waarde-vastheid voor hun persoonlijk vermogen. Maar dezelfde periode zal verder weinig plezier geven als we een herhaling krijgen. Daarom is het zo verbijsterend dat velen al weer inslapen en denken dat alles opgelost is/wordt.
  Haha dan ook maar Dr. Doom genoemd worden ;-)

 • http://endotworldasweknowit.blogspot.com/ Boefke

  @ Zilverpaul.

  Wat zijn schulden?
  Iemands anders bezit. Wat als die niets meer waard zijn? Dan is er iemand zijn bezit kwijt. Hoe dit komt?
  Er was nooit géén bezit, enkel een claim op bezit in de vorm van geld.

  @ Zilverpaul
  Over je stuk.
  Ben het uiteraard niet met je eens, maar dat kon je inmiddels wel verwachten ;)
  De uitéénzetting die ik hiervoor nodig zou hebben zou teveel ruimte in beslag nemen, en daarom heb ik besloten het te posten op mijn blog. Vermoed zo Maandag, in de avond.

 • ramona
 • Gerard

  @Edwin
  Je moet de persoonlijke schulden niet verwarren met de overheidsschulden.
  De overheid moet steeds hogere schulden blijven maken om het toenemende aantal uitkeringen te kunnen blijven financieren.
  Dat gaat gepaard met steeds minder overheidsinkomsten. Daarom zullen schulden harder toenemen dan de inflatie.
  OOK met een nieuwe munt na een val moet men verder gaan met steeds hogere schuldopbouw. Dat gebeurde namelijk ook in Duitsland na de nieuwe DM. Er moest WEL in andere valuta’s afgerekend worden.
  Het is daarom helemaal niet denkbeeldig dat staatsleningen straks op goudstandaard gaan verstrekt worden. Dan heb je exact, maar dan ook exact dezelfde vreselijke situatie als Duitsland tussen 1923 – 1936.
  Overigens, je ziet nu al meer druk om olieleverings-contracten op goudstandaard gesloten worden. Zo zie je al dat de goudstandaard NU ons geheel gaat afslachten!

 • Edwin

  Schot in de voet door EU? Als Iran volgende week al de olieleveringen aan EU stopzet.

  Europa wou pas boycot starten op 1 juli om bepaalde landen tijd te geven een oplossing te zoeken voor hun noodzakelijke olieleveringen. Wordt beetje moeilijk als ze maandag al geen olie meer krijgen. Bullie dat verliest van het slachtoffer?

  http://www.telegraaf.nl/dft/11395280/___Iran_stemt_zondag_over_olieboycot_tegen_EU___.html

 • ramona

  “In de Verenigde Staten maakt de winning van schaliegas een spectaculaire groei door. De totale produktie van aardgas in de VS is sinds 2006 weer aan het stijgen, dankzij de exploitatie van schaliegas.”

  http://cassandraclub.wordpress.com/2012/01/28/de-onbewezen-voorraden-schaliegas/

 • Gerard

  @zilverpaul
  re “wellicht een punt ter overweging; wat zijn schulden als de eenheid van schuld ( de euro, de dollar, etc) niet meer bestaat, of tig keer minder waard is geworden?”

  Dat klopt wel, maar schulden nemen sneller toe dan de inflatie.
  Op zich is dat een lastig begrip. Daar komt nog de deflataire werking bij. Mensen worden daardoor steeds armer en armer. Dit brengt de economie ook steeds meer schade toe.
  En hoe minder economie, des te meer begrotingstekorten. Het is een niet te stoppen spiraal die aan het werk is.
  En inderdaad gaan er op termijn meer en meer onderpanden van de schulden ingelijfd worden. Op termijn gaat bevolking dat niet meer pikken.

  Je zal gaan zien dat China, India en Rusland zich terug gaan trekken uit de westerse economie en op elkaars en binnenlandse economie gaan richten. Dan heb je de situatie 1923 – 1936 zoals in Duitsland.

 • Edwin

  Schulden zijn dan afhankelijk van je situatie. Welke schulden en waarin, welke bezittingen en bij welke partij heb je schulden. Sommige zullen betalingen in hyperinflatie valuta niet accepteren. Jij kan China kan niet dwingen maar China kan jou WEL dwingen. Kwestie van machtverhoudingen etc.
  Eigenlijk een eindeloze discussie.

 • mismatch

  @ zilverpaul

  In het stuk wat ik aanhaal (De link die ik net heb gepost, nr 21 hierboven) had een argument tegen het weginflateren van de schuld. Simpelweg omdat er dan via overheidsschuld meer geld wordt gemaakt betekent helemaal niet dat de schuld afneemt. De waarde van de valuta wel, maar in feite blijft de schuld gelijk. Kortom extra lenen kan dan wel leiden tot inflatie, maar nog steeds bereik je dat door extra te lenen. Ik vond de zienswijze van die auteur wel een eye opener.

 • Gerard

  @john
  Natuurlijk brengt 0% rente een hoop ellende met zich mee. “Gratis” geld uitdelen gaat niet werken. Het zal hopeloze bubbels in de economie creeeren.
  Wat je noemt is het probleem niet. Schulden zijn het probleem.

 • ramona

  Mja,als zelfs de Maya Oudste komt kijken! ;) (dan moet er toch wel wat aan de hand zijn!) ;)

  “Afgelopen maand bezocht Maya Oudste Pedro Cruz Garcia de Ravne-tunnels in Visoko waar de Bosnische piramiden zijn gebouwd.”

  http://niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1190:maya-oudste-bezoekt-ravne-tunnels-bij-bosnische-piramiden-video&catid=7:archeologie&Itemid=19

 • ramona
 • zilverpaul

  @ allen

  wellicht een punt ter overweging; wat zijn schulden als de eenheid van schuld ( de euro, de dollar, etc) niet meer bestaat, of tig keer minder waard is geworden?
  Wat je nu al ziet gebeuren dat onderdelen van staten worden opgekocht door bijvoorbeeld China, bv de havens van Pireus in Griekenland. Dat betekent dat na de collaps de Griekse werknemers aan het werk zijn voor de Chinezen, als een soort modern slavendom.

 • mismatch

  Ik kwam dit stuk tegen op ZH. Ook al zitten er wat haken en ogen aan het verhaal, de auteur heeft wel een punt dat overgang van fiat naar naar goud en zilver als geld, wel kan en zelfs zonder totale instorting van het systeem. Als dit nou doordringt tot regeringen en parlementen kan er misschien eens serieus over nagedacht worden:

  http://www.zerohedge.com/news/guest-post-gold-bonds-averting-financial-armageddon

 • ramona

  @ Wortelbea:

  “aja dat van die pyramieden in bulgareie lijkt mij serieus overdreven, effe zoeken op internet, en dan zie je nog enkel een mols hoop.”

  Je zoekt ook in het verkeerde land,er staat toch duidelijk Bosnïe! ;)

  @ Frits:

  Wat jij als waarheid ziet hoeft het niet te zijn! ;)

  Had de link geplaatst omdat dit niet de eerste keer is dat het fenomeen zich bij de piramides voordoet en de piramides hebben zeker met onze evolutie te maken,of misschien met de evolutie van de anderen welke op de tekeningen in de piramide staan afgebeeld! ;)

  Hier vorige stukje over (energie!?) straal vanuit de piramide:

  Op 24 juni 2009 kwam een mysterieuze lichtstraal uit de trappiramide El Castillo in Chichén Itzá op het schiereiland Yucatán in Mexico.

  Een toerist legde het fenomeen vast op foto en al snel werd het materiaal geanalyseerd en onderzocht. De conclusie luidt dat de foto echt is.

  http://niburu.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1802:de-mysterieuze-lichtstraal-boven-el-castillo-in-chichen-itza-video&catid=12:et&Itemid=25

 • Edwin

  @Gerard
  Mensen beseffen inderdaad niet dat de SCHULDENcrisis het probleem is. En helaas is dan ook nog hun definitie daarvan totaal ontoereikend. Denken erbij aan een “enigzins groot” probleem, wat toch wel even opgelost wordt.

  @allen Denk eerder aan 15 tot 20 jaar bezig zijn om schulden te reduceren – Als alles goed gaat tenminste. Laten we het maar niet eens hebben over alles afbetalen. Gaat er een lichtje op?

 • Gerard

  @Edwin
  Ja, dat is mijn mening ook. Het proces voltrekt zich over vele jaren.

 • Gerard

  @Erik
  In de vorige eindfase was het inderdaad alleen Duitsland, NIET de VS.
  Nu hebben we hier wereldhandel bijgekregen en betreft het nu heel Europa, Japan en de VS. Dat maakt de zaak veel moeilijker en ingewikkelder.
  De sterke rol van de VS toendertijd zal nu gespeeld worden door China en Rusland.

 • Edwin

  Kijk naar de aanpak van de Griekse situatie en dan weet je dat alles net zo langzaam verloopt als vroeger. Er is geen verschil omdat het in beide gevallen menselijke denk- en bewustwordingsprocessen zijn die deze snelheid beïnvloeden.
  De “snellere” wereld gaat op voor informatieverspreiding, maar niet voor alles.

 • Gerard

  @shamrock
  Klopt. Vertrouwen kwam snel terug november 1923, maar het probleem bleef bestaan!
  Dat is de denkfout welke Zilverpaul in dit artikel ook maakt.
  De kern van de ellende kun je in 3 woorden samenvatten:
  “schulden, schulden, schulden”.
  NIET het geld is het probleem, “schulden” zijn het probleem.

 • shamrock

  (hebben is heeft)

 • shamrock

  @Gerard

  Gerard is het niet, dat het hele gebeuren zich nu in een veel sneller tempo gaat afspelen?
  Gewoon omdat we nu in een snellere wereld leven?
  november 1923 besloot de reichsbank de nieuwe munteenheid de rentenmark in het leven te roepen,en het vertrouwen in het geldsysteem kwam wonderbaarlijk snel terug.
  blijkt dus dat een samenleving een systeem nodig hebben.
  (geld,goud en zilver E Mecking en E Hogervorst)

 • Frits

  @ramona
  Ja hoor en de nazi’s zijn gevlucht naar een ondergrondse basis op Antarctica, aldus de pyramidemeneer (een socioloog, dus een echte expert).

  Je moet eerst eens wat verder kijken voordat je met dit soort onzin op de proppen komt. Een heuvel in Bosnië heeft niets te maken met evolutie. Of met zilver.

 • Erik

  @gerald:

  -de hyperinflatie in duitsland, hongarije, argentinie, rusland duurde allemaal maar 1 a 2 jaar (volgens wikipedia). Denk je dat deze ook weer na 1 a 2 jaar over zal zijn?

  -In het weimar tijdperk was er enkel hyperinflatie in duitsland. Niet in de VS. Denk je dat dit keer de hyperinflatie in 1 land (cq. valuta) zal plaatsvinden? Of denk je dat bijvoorbeeld de VS, Europa, UK etc. allemaal hyperinflatie zullen ervaren?

 • john

  @Gerard, Rien Wijros enz..
  Even een vraagje
  Overal hoor je dat banken het “moeilijk” hebben …

  Banken lenen geld bij de ECB en de FED tegen 0 % !
  Tegen iedere Euro spaargeld die ze binnenkrijgen mogen/kunnen ze deze 100 x uitlenen..
  D.W.Z.: bij 100 Euro spaargeld wordt ong. 2,50 Euro uitbetaald.
  Hier tegen over staat dat ze 100 x 100 Euro mogen uitlenen = 10.000,= Euro tegen 5%.
  Inkomsten; 500 Euro tegenover iedere 2,50 Euro uitgaven !!!!
  Deze Rente is m.i.z. pure winst, en het Geld wat ze uitlenen aan Hypotheken bestaat niet echt, want dat wordt na 30 jaar (einde Hypotheek) weer gewoon tegen elkaar weggestreept
  Kan iemand mij eens uitleggen waar het probleem ”m dan zit ??????????????

 • Anti Xander

  @Wortelbea: tja, kijk naar de bron en je weet genoeg. Dat is geen nieuwssite maar een verzamelplaats voor allerlei compleet van de pot gerukte onzin zonder enige credibiliteit en het volk dat daar de commentaarsectie frequenteert bestaat volgens mij voor minstens de helft uit mentaal gehandicapten. Ik ben die eindeloze stroom waardeloze linkjes van ramona zwaar beu aan het worden en ik denk niet dat ik daar alleen in ben. Ze doen afbreuk aan een anderzins waardevolle blog. De suggestie een eigen blog op te richten kan dan ook alleen maar toegejuicht worden.

 • wortelbea

  aja dat van die pyramieden in bulgareie lijkt mij serieus overdreven, effe zoeken op internet, en dan zie je nog enkel een mols hoop.
  Morgen schrijf ik een artikkel over de leeuw van waterloo, waarin bewezen wordt dat het een vliegende kegel is…

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Er zijn bijna 1 miljoen Britten met een ‘payday’ lening om de afbetaling van hun hypothecaire lening mee te betalen. Er zijn 7 miljoen Britten die afhankelijk zijn van een of andere lening om de huishoudkosten te betalen. De Britten doen er dus voorlopig alles aan om toch maar hun huis te behouden. Hoe lang kan men zoiets volhouden? Klinkt in ieder geval als een potentiële vastgoedcrash.

  Maar er zijn nog meer sociale problemen. 1 op de 3 huishoudens hebben minder dan £ 250 spaargeld. 1 op de 5 huishoudens heeft zelfs helemaal geen spaargeld. Dit wil zeggen dat ongeveer 6 miljoen Britten minder dan 5 dagen rondkomen indien ze zonder inkomen vallen.

  Hoe lang blijft het VK nog buiten schot?

  http://goudportal.nl/?itemstr=het-verenigd-koninkrijk-op-de-rand-van-de-afgrond

 • Gerard

  O sorry, die laatste regel hoort er eigenlijk niet bij. Dat is de “tegenpatij”. Daar kun je ook nog pagina’s over volschrijven in dit probleem. De tegenpartij zal vermoedelijk China en Rusland vormen. Maar daarover een ander keertje.

  1. Je zal de geschiedenis moeten leren om dit probleem te snappen.
  2. De huidige stuatie goed begrijpen.
  3. De verbanden en overeenkomsten moeten herkennen.
  Voor degenen die dit goed willen begrijpen raad ik aan “Das Kapital” van Karl Marx eens te lezen. Hierin beschrijft hij deze “fout” in de economie. Die fout is tevens de basis van de Kondratieff-cyclus. Helaas voor Marx en Engels bleek later het communisme dezelfde fout te bevatten.

 • Gerard

  Aardige analyse van Zilverpaul, maar het klopt helaas niet.
  Tussen 2015 en 2016 gaat 10 jaar tussen geschoven worden.
  Daar zijn TWEE verklaringen voor.
  De eerste:
  Dit kun je gemakkelijk halen uit de geschiedenis. We hebben meerdere gelijksoortige situaties meegemaakt. Ik zal er slechts eentje noemen, want over elke situatie kan je een compleet boek schrijven. Ben ik op deze blog niet echt van plan.
  Neem nu de hyperinflatie in Frankrijk. Dit failliet van de staat was in 1787. Hierna brak de Franse revolutie uit die eindigde met de einde Napoleon, slag bij Waterloo in 1815. Dit duurde 28 jaar.
  Van Weimar tot ondergang Hitler duurde ook (1923 – 1945) 22 jaar.
  Het is dus duidelijk NIET zo dat je na hyperinflatie eventjes een knop omzet. Zo van ziezo eventjes een nieuw muntje met goudstandaard en klaar is Kees. (Kees of Bernanke of hoe dit mag heten).

  De tweede:
  We onderschatten vaak op deze blog enorm de gevolgen van hyperinflatie. Dit leidt namelijk altijd en rechtstreeks tot faillisement van staten. Een failliete staat zal op een gegeven moment geen geld meer kunen lenen. Zonder lenen kan de economie niet draaien. Die valt dus totaal stil. Maar erger nog, in hyperinflatie zal een land geen grondstoffen meer kunnen kopen. Geen olie, staal, koper, zelfs geen voedsel grondstoffen meer. Zonder olie ook geen voedsel in de landbouw. Landbouw draait immers volledig op olie. Zonder olie zelfs geen transport meer mogelijk van voedsel. Kortom, dit heeft vele opeenvolgende gevolgen welke elke uithoek van de totale economie lam zal leggen.
  Dat heeft allemaal weer tot gevolg dat vrijwel iedereen werkeloos zal zijn zonder uitkering. Een failliete overheid zal immers ook geen geld meer kunnen lenen voor deze uitkeringen. Dus OOK GEEN geld lenen met een goudstandaardje. Eigenlijk, zeker GEEN goudstandaard geld lenen. Misschien wel nog fiat WC-briefpapier lenen, maar daar heb je niks meer aan na een hyperinflatie. Een goudstandaard zou de boel dus alleen nog verergeren.

  Een goudstandaard komt er zeker wel, maar altijd pas NA de grote reset. Dus NA de totale sanering van de totale economie. Je MOET dus bij NUL starten. Het gaat gewoon niet anders, hoe vreselijk dat ook is. Er is GEEN oplossing voor dit probleem.

  Tot 2015 ga ik dit artikel volgen. Dan komen er andere tijden tot op z’n minst 2028.

  De schuldeisers willen vroeg of laat wel hun geld terug, anders gaan ze zelf failliet.

 • temp242

  Wie wil er nu (nog) een I-phone???

 • temp242
 • ramona

  ‘Duitsers geven Griekenland op en bereiden zich voor op terugkeer drachme’

  http://xandernieuws.punt.nl/?id=651731&r=1&tbl_archief=&

 • ramona

  ‘Piramides in Bosnië bewijzen dat de mens niet is ontstaan door evolutie’

  http://xandernieuws.punt.nl/?id%3D651731%26r%3D1

 • temp242

  Wie heeft er een scooter?
  Seppel en ik willen duimpjes zien!

 • ramona

  @Wijros:

  Heb even uw(das gelijk laatste keer ook laten we elkaar op het forum gewoon tutoyeren,anders voel ik me of zo oud of is het net of ik bij de mac donalds sta en daar kom ik nooit! ;) ) bericht gecopieerd,dan kan ik het(tussen de regels door!) wat makkelijker aan jou uitleggen!(denk ik!) ;)

  “Maar ik begrijp uw antwoorden niet.

  *Dat hebben meerdere(n!) maar aangezien ik je posts zeer waardeer zal ik het je uitleggen en als je het(iets!) niet snapt moet je het gewoon maar vragen! ;) (zet voor mijn antwoorden ff een *) ;)

  Ik stelde mijn vraag, omdat u als u het zelf ervaren zou hebben, zou weten dat bio teelten zonder kunstmest en bestrijdingmiddelen een onzinnige gedachtengang van mensen is die geen ervaring hebben met dit werk.

  *Heb je proberen uit te leggen dat ik hier(ff nagerekend!) 24 jaar op hobby-matige wijze bezig ben met het biologisch tuinieren waarbij diverse denkwijzen al voorbijgekomen zijn hierdoor weet ik dat dit dus wel mogelijk is en uiteindelijk makkelijker/schoner/voedzamer en vooral ook veel gezonder is voor ons allemaal! ;) (dit principe wordt alleen tegengehouden door mensen die bijvoorbeeld aan de chemische voedingsstoffen verdienen,eigenlijk dezelfde bedrijven die onze medicijnen maken!?) :(

  Door bepaalde biologische processen in te brengen in de kweekmethode(onder andere positieve organismen!) kun je af zonder chemische bestrijding,maar dit wordt tuurlijk wederom niet gewaardeerd door …) Dan blijven ze zitten met dat sproeimiddel zal maar zeggen! ;)

  En dan hebben we het wel eens negatief over amerika,maar daar zitten paar cowboys(pioniers!) op dit gebied!(maar die hebben daar tuurlijk ook beschikking over de juiste(oa!) bacteriestammen! :)

  Ik zie somszelfs mensen uit Wageningen, vaak ambtenaren, beweren dat bio-teelten de wereld zouden verbeteren.

  *Die hebben volkomen gelijk en ik durf te zeggen dat als we de oer-tijd-code verder uitwerken dat we binnen korte tijd het voedselprobleem ook handje kunnen helpen! :)

  Verder kan je(als je wilt!) eens verder zoeken op bijvoorbeeld:

  EM-bacterïen(effectieve microrganismen) ,compostthee…(als je daarop zoekt kom je zat(natuurlijke/biologische!) voedingsstoffen tegen,je hoeft dan alleen nog uit te zoeken welke voedingsstoffen je wilt toevoegen(naast het himalaya-zout!) want dit is voor elke plantsoort tuurlijk anders!) ;)

  Wat ook een aanrader is is zoeken op perma cultuur! ;) (kan hier maar 1 linkje plaatsen anders had ik overal wel linkje bijgezet,maar ja!) ;)

  Bioteelten willen alleen op plaatsen waar veel vervuiling in de lucht zit om voldoende bemesting te krijgen.

  *Weet niet wat je bedoelt? (denk dat je Co2 bedoelt,maar als de aarde in evenwicht is wordt er evenveel Co2 geproduceerd(s nachts!) als er nodig is,maar ja aangezien ze maar blijven kappen!) ;)

  Dus bioteelten willen alleen al niet vanwege het tekort aan voedingsstoffen op de lange duur. Er zijn voor elke plant diverse schimmels, bacteriën en insecten die de planten belagen omdat we altijd over monculturen spreken bij een economische land- of tuinbouw.

  *Sorry.maar dan volg je de ontwikkelingen niet goed er wordt(op beperkte schaal nog,maar met zeer goed resultaat!) juist samengewerkt(symbiose!) met (bijvoorbeeld stikstofbindende!)bacterïen en bodemschimmels(mycoriza!) waardoor het wortelstelsel(ism met de aangehechte schimmel die de plant voedt!) een tig tal maal vergroot wordt! ;)

  Tevens werken al deze middelen/methoden tegen het gebruik van bestrijdingsmiddelen,wat op simpele manier opgelost kan worden! ;)

  De meeste bio bestrijdingsmethoden die ik ken zijn gevaarlijker dan de huidige synthetische bestrijdingsmiddelen.

  *Weet niet wat voor bio-bestrijdingsmiddelen je bedoelt bij ons is een theetje getrokken van brandnetels en paar teentjes knoflook voldoende! ;)

  Vandaar dat normaal geteelde groente, fruit en zuivelproducten, die beter gecontroleerd worden, vaak minder schadelijke bestandelen bevatten dan bio producten. ”

  *Allemaal niet te controleren als je er zelf geen overzicht over hebt/betrouwbare mensen hebt! ;)

  Het zijn interessante/onbegrepen/(bewust!?)vergeten onderwerpen,welke uiteindelijk belangrijk gebleken te zijn! ;)

 • seppel

  De GTS Temp, mét ABS wat geen luxe is. Ferrari-rood. Alleen ’t gedacht………

 • temp242

  Geen nood, we hebben een goede circus-artiest als premier.
  Di Pippo I.

 • temp242

  Beste Seppel, dat jij over een goede smaak beschikt wist ik al langer, Morgan, etc. Ook nog een knappe vrouw waarschijnlijk. Ben jij ook zo een man die zegt, tja ik heb een vespaatje voor de vrouw gekocht hahaha. Is het de Vespa 250 GT?
  Inderdaad, heb in mijn vorig leven MTX gereden, het is gewoon zalig buiten te rijden en niet opgesloten te zitten in een blikken doos, zéker al in de file(s).
  Leuke link:
  http://ruditimmer.wordpress.com/info-over-de-club/

 • seppel

  @Temp
  Volg dezelfde gedachtengang en verplaats me, indien het weer niet te slecht is, met een Vespa 250. Lekker snel, lekker volledig aftrekbaar tot en met de leren jas, en lekker weinig verbruiken. Daarbij nog een pak plezier, meer moet dat niet zijn.

 • Andreas

  Temp de credit-rating van Belgie gaat steeds meer op een BH maat lijken.

 • temp242

  HONDA = HEFTIG OP NAAR DE AFGROND

 • Andreas

  John
  Dat noem ik nu onnodige eerlijkheid. Tempie blij met z’n scooter en daar komt John even langs. Want zeg nu eerlijk Temp? Je stapt nu toch vaker met twijfel over je Honda op je scooter. Maar je moet maar zo denken Temp als je weer moet douwen. Het is allemaal jaloesie.

 • temp242

  En het is weer week-end:

  http://www.knack.be/nieuws/

 • temp242

  Kan zijn Beste John, ik heb wel een tweedehands. Onderhouds(kosten) vallen wel mee hoor.
  De Honda-scooters lopen wel 50.000-80.000km (mits goed onderhoud). Kan maar van héél weinig scooters gezegd worden.
  Ik moet wel eerlijk bekennen: de nieuwe BMW-scooter die steekt écht wel mijn ogen uit…

 • temp242

  Weet je Seppel (en de anderen hier) een verbruik tussen 2.5liter/100km wél nog volledig aftrekbaar woon en werkverkeer, uitrusting, onderhoud, brandstof, etc… Altijd plaats in de stad, snel door de file(s) en tweedehands, mits je de eigenaar kent of vetrouwt aan soms50/60% van de aanschafwaarde. Neen de auto gebruik ik straks nog als het vriest/ijzelt of sneeuwt.

 • john

  @temp
  H O N D A
  Hoge Onkosten Na Dure Aanschaf

 • temp242

  Beste Seppel,
  Een Honda.
  MVG.

 • Andreas

  Dave
  Die slimheid had ik in November. Expiratiedatum afwachten omdat de koers dan altijd zakt. Weer mis. En nu staat zomaar de euro weer hoog. Mijn advies: kopen en niet teveel op de koersen letten. Die paar procent verschil nu maakt straks niet meer uit. Kopen, wegleggen en doorgaan met leven.

 • Dave

  @Temp

  Ik spaar in ounces…. papier zuigt..

 • Dave

  @KTM

  Thanks, maareh… volgende expiratiedatum kunnen we weer een aanval verwachten natuurlijk. Er zit nog behoorlijk wat short op de zilvermarkt..

 • Andreas

  Ik ga morgen garnalen pellen. Daarnaast haring en paling kopen. Dus een zeebanket. Dit om te vieren dat ik met de aanschaf van PM mijn zuurverdiende geld niet in het water zie vallen.

 • seppel

  Welke scooter heb jij gekocht Temp ?

 • Andreas

  KTM
  Dat was een uitgebreide onderbouwing. Je hebt me na lang wikken en wegen en na 36 keer je argumenten te hebben gelezen wel aan het denken gezet. :)

 • temp242

  Ik wil Dave daar ABOSLUUT niet mee scanderen, zeker niet persoonlijk. Ik wil daar alleen mee aantonen dat het werkelijk ONVOORSTELBAAR is HOEVEEL mensen nog aan pensioensparen doen. Reden: ja, je moet toch aan je oude dag denken???!!!
  Het is véél beter je maandelijks te spenderen bedrag wat je ander in de Grote (Beer)Put van Fantasieland stort, ounces voor koopt, Beste Dave, hoeveel je betaalt maakt geen moer uit hoor, denk niet meer in euro’s denk vanaf NU in ounces, hier op dit Forum door vele mensen al aangehaald.MVG.

 • john

  @Dave
  Geloof me maar,; Dat weet echt niemand hier op dit blog..
  Alles gaat tegenwoordig anders dan je zou verwachten.
  Klein kansje heb je wanneer je de Comex aan de telefoon krijgt…

 • Knowtoomuch

  @Dave : KOPEN ! ! !

  Waarom : Daarom :)

  http://www.kitco.com/ind/willie/jan272012.html

 • Andreas

  Temp
  Luiaard, ik heb net de banden van mijn fiets opgepompt.

 • temp242

  Zeer binnenkort betalen we met z’n allen twee euro de liter benzine aan de pomp.
  Ben ik blij dat ik een scooter gekocht heb.

  http://www.zerohedge.com/news/iran-turns-embargo-table-pass-law-halting-all-crude-exports-europe

 • Andreas

  Beste temp
  Wat een geweldig advies aan Dave. Het maakt het tellen zoveel makkelijker. 0+0=?

 • wortelbea

  @temp242
  Haha temp das een goei ! :-)
  liefst eentje met vele staatsbons neem ik aan ?

 • temp242

  Beste Dave, ik zou zeker verder blijven doen met pensioensparen.

 • Andreas

  Dave
  Ik heb mijn glazen bol weggegooit. Die zat er iedere keer naast. Ik heb nu een afgetrapte voetbal. Mocht je je geld daar op willen inzetten kijk ik even voor jou. Zeg het maar. Wel winst delen, natuurlijk.

 • Dave

  Advies gevraagd….!!!

  Nu zilver kopen of nog even wachten?

  Verwachten jullie dat het nog omlaag gaat en zo ja wanneer en waarom?

  laat me het weten mensen

 • temp242

  Beste Andreas die zijn nog volop PM’s aan ’t faken.

 • Andreas

  Minder valse euro’s in beslag genomem. Rtlz.
  Zelfs criminelen en valsemunters hebben er geen vertrouwen meer in. Als dat geen indicator is,

 • Andreas

  Wortebea
  Wat heb jij mij laten lachen. Onbetaalbaar.

 • Andreas

  Wortebea.
  Duimpjes omlaag horen er gewoon bij. Dat geeft aan dat je vernieuwend bent. En out of the box denkt. Maar je hebt mij ook aan het lachen gemaakt. Wat ben jij een kwaaie kat. Morgen is de wereld weer anders.
  MVG
  Andreas

 • wortelbea

  @ Andreas, nee hoor. ik wou mij ook eens goed laten gaan en eens zien wat dat geeft om negatief te zijn en te L**-en :-)

  Btw, ik denk dat het al heel lang geleden is dat het er allemaal zo positief uitzag voor PM…

 • wortelbea

  @ IO omdat er een lelijke smoel opstaat… toch te begrijpen nee ?

  zo iedereen om beurt om eens negatief te zijn. Soms krijg ik ook duimpjes omlaag, en ik weet bij god niet waarom. hopelijk krijg ik er nu een heel pak.

 • Andreas

  Wortelbea
  Ben je boos?

 • wortelbea

  voila… ik heb iedereen een duimpje omlaag gegeven.
  allemaal stomme post over stomme ‘alternatieve’ rommel. steekt allemaal ulle gouden biologische conspiratie prei-en daar waar het zonlicht nooit komt.
  en het goud gaat zakken. wie koopt er nu een klomp goud. bende zielepoten.

 • Ethan

  Washington State Looking to Follow Constitution and Legalize Gold and Silver

  http://www.dailypaul.com/208759/washington-st-looking-to-follow-constitution-and-legalize-gold-and-silver

 • io

  hahaha yep !

 • Jullie

  Edwin :
  Bewustwording bij de massa is een langzaam verlopend proces.
  Bewegingen als Occupy, Anonymous en mensen als b.v. Ron Paul en vele anderen zorgen dat het besef blijft groeien.
  Kijk nog eens om je heen. Een wereld vol met geschiedenismakende veranderingen.

  30

  Ik denk dat ik wel weet waar ik het over heb, ik constateer alleen dat alle vooruitgang sinds de hele Occupy actie tot een stilstand is gekomen.
  Ik hoor en zie geen discussie’s meer. Jij wel ?

  Ron Paul is er natuurlijk nog steeds, en gaat voor December 2012 ook niet weg.

  Maar ik zie de interesse in/voor Ron Paul ook niet groeien.

  Ik ben bang dat de bevolking straks gewoon slaafs naar de overheid gaat luisteren wanneer het systeem klapt.
  En dat wordt het communisme in Europa geboren.

 • Andreas

  Io
  Onder ons is een azijnpisser die vragen niet op waarde weet te schatten. Die weet dus alles al. De LUL

 • io

  das ook raar, krijg ik een duim naar beneden maar geen antwoord…das dus een slechte vraag maar weet er wel geen antwoord op ??

 • Snel

  Ik zeg altijd maar: Het gaat (bijna) altijd anders als dat je denkt.

 • io
 • Edwin

  Bewustwording bij de massa is een langzaam verlopend proces.
  Bewegingen als Occupy, Anonymous en mensen als b.v. Ron Paul en vele anderen zorgen dat het besef blijft groeien.
  Kijk nog eens om je heen. Een wereld vol met geschiedenismakende veranderingen.

 • Jullie

  Tjah, de timing van wanneer ‘het systeem dan zal crashen’ is niet te voorspellen.

  Het ligt er totaal aan wat de bevolking doet, wat politici doen, en wat de bankiers zelf zullen doen.

  Ik denk dat de grote banken straks in 1x hun geld uit gaan lenen, wanneer je straks weer ‘makkelijk’ een huis kan kopen, lijkt me een mooi start signaal voor aankomende inflatie (prijsstijging if you will)

  Zolang de banken hun geld nog vasthouden en niet laten circuleren zal er ook geen sprake zijn van geldontwaarding.
  Ook zolang de burger nog vertrouwen blijft hebben in de euro, zal er ook geen sprake komen van hyperinflatie.
  En zolang de rente nog laag blijft, en overheden hun ‘rente’ nog kunnen betalen, zal ook hier weinig veranderen.

  Dat het een kwestie van tijd is, is evident, hoge inflatie gaan we zeker krijgen, de echte vraag is meer hoe stom den burgers blijven, en hoeveel ze willen slikken…

  Ik dacht altijd dat het hele Occupy en Anonymous gedoe het begin zou worden van een revolutie, in ieder geval van meer besef onder de burgers wat ons ‘geld’ nou eigenlijk is.
  Dat leek mij het begin worden van de goud/zilver standaard, of anders wel andere concurerende (lokale) valuta’s, dat men de Euro zou dumpen zegmaar…

  Helaas lijkt dit totaal niet van de grond te zijn gekomen.

  Misschien een volgende keer dan. ?

 • io

  Ik heb het een vorige keer al eens gevraagd maar weet er mischien iemand waarom een 1/2 ounce gold euro (of 50ecu van BE) goedkoper is dan andere 1/2 ounce producten zoals maeple leaf of Krugerrand. zelfs per ounce gerekend is het goedkoper. Het is ook goedkoper dan baren of eender welke munten.

  weet iemand de reden daarvoor ?

 • WijRos

  Zilver paul,
  Beste Zilveren Paul,
  Ik denk dat uw verhaal er vrij realistisch uitziet maar toch een paar opmerkingen:
  re. inflatie nu: Wat ik lees en hoor zijn alle inlandse producten veel meer gestegen dan de 2 a 3 procent die het CBS aangeeft. Dit komt natuurlijk voor een deel door de dalende huizenprijs wat technisch wel een besparing is maar voor het individu een verdamping van vermogen. Omdat het precies de producten zijn die veel meer dan 2-3% stijgen die je alle dagen nodig hebt zal de inflatie veel sneller uit de hand kunnen lopen als dat de CB’s denken. Persoonlijk schat ik de inflatie rond de 10% maar de gemiddelde burger zal misschien wel 20% meer nodig hebben omdat de producten met een lage inflatie zoals huizen kapitaalgoederen niet meer over de toonbank gaan.

  De door u genoemde crash in 2015 zal zeer waarschijnlijk een seconden aangelegenheid zijn. Als het valt dan is het ook voorbij daar helpen alle anti flash crash software niet tegen vrees ik. Het zal ’s nachts in China beginnen want die zullen opeens besluiten dat de dollar niets meer waard is. Je moet dus voor die tijd je maatregelen treffen.

  Ik vrees dat er allereerst oorlog uitbreekt tussen moslims onderling (sunni versus shia) en daarna met niet moslims. Dit kan mogelijk resulteren in een soort van burgeroorlog tussen bevolkingsgroepen in geheel Europa als gevolg van de multiculturele samenleving. Die wordt nu hardhandig overeind gehouden maar net als bij het verdwijnen van Tito zal ook in Europa de onderlinge cohesie verdwijnen.

  Of Amerika ook zijn 2e burgeroorlog gaat krijgen weet ik niet maar het zal weer een noord – zuid conflikt worden vrees ik.

  re. krediet stati: Technisch zijn alle landen in Europa failliet daarmee bedoel in dat er meer schulden zijn dan assets dit geldt voor particulieren en landen. Merkwaardig genoeg zijn de balansen van de multinationale bedrijven redelijk op orde. Die kunnen dus door …. in de emerging markets. De westerse wereld zal zijn reset moeten ondergaan hetgeen best wel een jaar of wat kan nemen.

  Wie weet, misschien gaan Raggi en Bernanke ons toch nog van de ondergang redden.
  Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in het tastbare spul.

 • WijRos

  @Turbo Wally

  Beste TW, je kunt beter uranium kopen dat bij Denisson staat. Het aandeel heet: Uranium Participation Corp. ticker: TSE: U

 • Andreas

  Zilverpaul
  Dit lijkt er al veel beter op. Duidelijk leesbaar omschreven. Mijn complimenten. Een goede voorspelling qua tijdspad is door niemand te geven. Maar je geeft naar mijn mening goed aan waar het heen gaat.