Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Restaurant Liberty

22-01-2012 Zilverpaul

Een lezer vroeg zich af hoe we verder gaan wanneer het systeem eenmaal is ontploft. Een lastig te beantwoorden vraag. Als ik het beeld van een vier-gangen menu voor ogen neem, zijn we nu nog bezig met de amuse. Nu al weten we dat de kok uitstekend werk verricht maar zoals de Engelsen zeggen; the proof of the pudding is in the eating!

Binnenkort wordt de soep opgediend. Het kan niet anders dan dat de kok de eters aan zich zal binden door grote hoeveelheden geld rond te gaan strooien. Tot nu toe werd vooral het bedienend personeel overladen met euro’s en dollars, maar een deel van dit geld zal op den duur bij het opdienen van de soep op de grond gaan vallen. De gasten zullen het daar niet laten liggen, maar een onvermijdelijk gevolg zal zijn dat bij het afrekenen de prijzen opeens verdrievoudigd zullen zijn. Maar dat is later zorg. De soep wordt opgediend in grote schalen, met als opdruk Draghi’s dampende soep of Monti’s Mascarpone. Hoewel tijdens de amuse de Griekse gast opeens blijkt te zijn overleden, trekt de gerant de aandacht van de gasten door een verhaal te vertellen over het kerngezonde restaurant. Op een enkele gast na heeft niemand wat in de gaten, en nadat op de achtergrond de Griekse gast door het personeel van zijn plaats is verwijderd, trakteert de gerant zijn gasten op een gratis drankje. Wat achteraf zal blijken, gewoon op de afrekening zal komen te staan.

Het gratis drankje doet de sfeer bepaald goed, wat voor de keuken het sein is om het hoofdmenu op te gaan dienen. Hiervoor heeft kok Bernanke wel heel erg zijn best gedaan; naast koteletten van het varken, de zgn. Pigg’s surprise, heeft de meesterkok nog een verrassing in petto. Terwijl iedere gast zijn adem inhoudt, wordt de Amerikaanse adelaar opgediend. Zijn imposante verendek en verschijning zijn nauwelijks zichtbaar, verborgen onder een dikke laag Medicaid saus en een compote van SOPA bonen. Maar dan gebeurt er iets onverwachts. Terwijl de kok vanachter de deur van de keuken het restaurant ingluurt om zijn gasten zijn product te zien toejuichen, wenden de eerste gasten hun hoofd in afkeer af. Dan zwelt het geroezemoes aan, tot de eerste kreten van verbijstering hoorbaar worden; “ Dit eten stinkt” en “ Die vogel heeft zijn laatste rondje een jaar geleden al gevlogen”. Het tumult zwelt aan, en in een toenemende verbijstering besluit de kok om al zijn desserts door het bedienend personeel in één keer uit te laten serveren. De Flambee hyperinflatique, de FEMA vruchtensorbet en de Glace du Guerre worden in sneltreinvaart door het steeds zenuwachtiger wordend personeel uitgeserveerd. Maar de geest is al uit de fles. Een aantal gasten blijken al door de oostelijke uitgang te zijn vertrokken, hun volle tafels met eten leeg achterlatend.

De andere gasten blijven in verbijstering zitten. Angstig en met enige paniek in de ogen kijken ze naar hetgeen zich voor hun ogen voltrekt. Het heerlijk avondje uit driegt te eindigen in een fiasco.

Dan neemt de kok, die beseft dat het spel uit is, geen halve maatregelen. Hij fluistert tegen enkele personeelsleden de deuren van het restaurant in het geniep op slot te doen. Als later de eerste gast uit zijn lethargie ontwaakt en het pand wil verlaten, komt hij er achter dat de uitgangen op slot zitten. Het besef druppelt binnen dat men gevangen zit. Woede maakt zich van de gasten meester, tot de kok met zijn scherpste mes het eetgedeelte binnenkomt. ‘ Wat ‘, brult hij uit, ‘eerst eten en dan zonder te betalen het pand verlaten?’. ‘Werken zullen jullie!’ .

En zo komt het, dat tot op de dag van vandaag men de gasten van restaurant Greenback hoort zuchten en klagen, want telkens opnieuw moeten de borden worden gewassen, de vloer geboend en het bestek gepoetst, want de kok verhoogt zijn eisen telkenmale.

Moraal van dit verhaal:

 • wilt u niet gevangen worden gezet in restaurant Greenback, verlaat het pand dan voortijdig.
 • wacht u tot de kok met zijn mes te voorschijn komt, dan bent u te laat.

Tot slot:

Hoe het de gasten is vergaan die via de oostelijke uitgang zijn vertrokken? U raadt het al, ze leefden nog lang en gelukkig.

Zilverpaul

Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 • PatDC

  Dit is de keten van oorzaak tot gevolg:
  ECB leent 500 miljard uit aan 500 banken in 18 landen >>> euro wordt sterker >>> dollar wordt zwakker >>> futures markt spelers kopen zich massaal terug in in de markten die ze verlieten wegens de dollar uptrend sinds september 2011, en vandaar de snelle prijsstijging van onder andere zilver.
  Maar de uiteindelijke economische realiteit heeft het laatste woord. In de EU zijn de cijfers en de vooruitzichten somber tot zeer slecht. Landen gingen in recessie. Faillissementen en ontslagen. De US daarentegen gaven onlangs positievere cijfers dan verwacht. Of die nou kloppen of niet (2011 liet nogal wat revisies naar beneden zien tot maanden nadien) speelt weinig rol, het zijn die cijfers waarop de futures markt spelers.zich baseren. En dat zal de dollar uptrend weer doen hernemen. En dan zulen die 16000 extra 5000 ounces futures contracten sinds eind december nog vlugger (dat is hoe winstnames gebeuren op de futures markt) verdwijnen dan ze kwamen, en zit de zilver spotprijs terug op $27.5 of zoiets, zijnde $26 + de $1.5 van de aankoop door Sprott’s Physical Silver Trust, omdat die een ‘buy and hold’ kenmerk hebben.

  Mijn conclusie? Wachten met zilver kopen. Maar wel de moed hebben om het te kopen wanneer “iedereen” terug zwartgallig is.
  5 weken terug waren er die verkochten aan $26, terwijl ze evenveel later konden verkocht hebben aan $34.5.
  5 weken terug waren er die niet durfden kopen aan $26, terwijl ze evenveel later wel kochten aan $34.5.
  Don’t be one of them.

  De bodemprijs van zilver is relatief eenvoudig te bepalen. Degenen die futures (alias papierzilver) kopen doen dat om er snel van af te kunnen raken, voor de korte termijn winst. De hoeveelheid futures contracten is bijgevolg representatief voor de impact van de futures spelers op de zilver prijs. 5 weken terug was het aantal futures contracten een 10 jaars laagterecord.
  http://finviz.com/futures_charts.ashx?t=SI&p=w1
  Nu is het 25% boven dat van 2008 toen de spot prijs $10-11 dollar was. De spot prijs is nu 3 maal hoger (+200%) bij 25% meer contracten. Dat betekent dat de invloed van de papierspelers op de prijs sterk gedaald is. Dat betekent dus tevens dat het degenen zijn die het metaal daadwerkelijk kopen (en dus wegnemen uit de markt) die de grootste invloed hebben op de prijs, en die hebben de ‘buy and hold’ eigenschap. Toen zilvers spot prijs $26 was waren er 12000 contracten zijnde 60 Moz of 1866 ton zilver. Nu zijn er 28000 contracten, meer dan het dubbele. Dat maakt duidelijk dat de prijsstijging sinds eind december 2011 in een flits weg kan gaan. Het prijsverschil is meer dan 12% dus het kan zelfs lonen voor fysieke kopers (zoals ik) om zilver te verkopen bij $34 om daarna terug in te kopen bij $26, dat is 3-4% meer zilver. Ik zeg hier niet dat je dit moet riskeren, ik zeg wel dat als dat voor ons ‘stackers’ al aantrekkelijk is, dan is het voor de papierspelers onweerstaanbaar.
  Mijn voorspelling dus? Over een dag, een week, een maand of enkele maanden is het zover. Zolang de US centrale bank geen dollars bijmaakt zal er verkocht blijven worden op die prijsniveaus. En de prijsinflatie sinds 2008 is bijlange nog geen +200%. Diegenen die zilver kopen bij $32-33 speculeren nochtans op een dergelijke prijsinflatie op termijn. Maar we zitten nog lang niet in hyperinflatie. Enkel zaken als een devaluatie hebben een direct effect. Maar nieuw geld moet eerst worden uitgegeven vooraleer het prijzen kan doen stijgen. Die 2000 miljard dollars en die 1300 miljard euros sinds 2008 zijn bijlange na nog niet uitgegeven. Dat kan gemakkelijk 3 jaar duren, dus we hebben tijd zat om zilver te kopen rond $30.

  De zilver spot prijs van net voor de US centrale bank in 2008 dollars begon bij te maken en masse, was $10.7. De monetaire basis van de dollar was toen 875 miljard. QE1 en QE2 brachten die naar 2720 miljard, halverwege 2011. Sinds dan een dalende trend die eind december sterk doorbroken werd. Vandaag de dag is ze 2683 miljard. 2683/875=3.0663 maal $10.7 geeft $32.81 als dollarinflatie-aangepaste zilverprijs. Zolang QE3 geen feit is zal elke duurdere koop afgestraft worden in termen van koopkracht van het zilver. Moest men deflatie toelaten, en de monetaire basis bvb naar 2000 miljard zou laten gaan, dan zou de zilverprijs eveneens in die mate dalen, maar andere prijzen ook, dus koopkracht blijft.

  Groeten.

 • Gerard

  @Andreas
  Wat USD betreft was ik enkele weken geleden uitgestapt.
  Dat lag puur aan de chart van de USD-index.
  Het kan nog iets lager en dan stap ik weer in.

  Met forex moet je regelmatig bij hoog en laag kopen en verkopen.
  Dit is een veel activere handel dan aandelen.
  EUR/USD blijft altijd jojo-en.
  Die beweging moet je meepikken. Buy en hold werkt hier niet.

 • Gerard

  @veritas
  Is ook mijn visie. De bodem van goud hebben we gezien eind december ! Vrijwel zeker.
  Voor zilver waarschijnlijk ook.
  Wel oppassen als het hard gaat stijgen. Koersen niet achterna rennen.
  De 3 jaars trendlijn goud ligt nog steeds op 1600 a 1620 !

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Het Westerse geldsysteem is sinds de afschaffing van de goudstandaard in een draaikolk terecht gekomen. In eerste instantie draaide de schuldfinanciering langzaam rond. Maar naarmate men afdaalt in de afgrond, draaien de schuldfinancieringen sneller en sneller rond… tot je in het oneindige valt.

  http://fininfoblog.wordpress.com/2012/01/26/het-huidige-geldsysteem-staat-op-vallen/

 • Andreas

  Snel
  In een mail van 9-1-2012 schreef hij nog dat hij pas over 1 tot 2 jaar uit dollars zou stappen.
  Ik hou het maar weer bij mijn PM.

 • Andreas

  Snel
  Ja, maar ik kreeg die mail van Maarten een paar weken geleden. Toen had men het over een pariteit van euro/dollar uit mijn hoofd. Ik zal die mails nog is opzoeken.

 • Snel

  @Andreas Toch had hij dat niet verkeerd. Als je had gekocht op op 1.46 had je nu dus zo n 10% rendement gehad.

 • Andreas

  Veritas
  Dat wordt dan wat in Amerika. Met zo allemachtig veel wapens in openbaar bezit. Dan zijn roverheid en ,,rebellen,, in ieder geval aan elkaar gewaagd.

 • Andreas

  Ramona
  Een cashverbod en dan bankieren bij de ING. Dan mag je wel oppassen dat je niet omkomt van de honger.

 • Andreas

  Maarten Verheyen gaf kort geleden het advies dollars te kopen. Daar hoor ik hem niet meer over. Zal dat dan toch een miskleun van hem zijn?? Wie heeft hier een mening over??

 • Pars

  Dave :
  @Pars
  Het moet een natuurlijk proces lijken anders krijg je heel veel boze mensen die nog volop in de papieren beloftes zitten.

  Hi Dave,
  Mag ik je vragen hier iets verder over uit te wijdden mbt de VS? Ik zie dat we op dit punt verschillen qua visie.

 • WijRos

  @pietje
  Beste Piet, dat is juist maar zoals ik gisteren al aangaf, is een wereld zonder papiergoud nu nog even ondenkbaar. Nieuwe mijnen zouden zich niet meer voldoende kunnen financieren zonder het verhandelbare papiergoud. Het kan alleen als men 100% gefinancierd wordt middels eigen vermogen, het uitgeven van aandelen dus. Sommigen doen dit maar met name de stap van het vinden van veel goud en de werkelijke productie is vaak te kapitaal intensief en te langdurig om dat zonder vreemd kapitaal te doen.

 • Gerard

  Een prachtig voorbeeld hoe onze “roverheid” bezuinigd!

  Een Duitse TV ploeg werd het Europarlementsgebouw buitengesmeten toen deze de megafraude aan het filmen was.
  “lang leve de roverheid”

  Huiver zelf:
  http://dotsub.com/view/01ad2718-073c-474a-ac40-c7a72e199d55

 • io
 • Maria

  @Pietje

  Je had posting no. 13 niet helemaal over hoeven typen van Jacob Schoenmaker met de titel “Bernanke speelt met vuur`
  Had met een linkje al klaar geweest!!!

 • ramona

  Alex Jones waarschuwde ons jaren terug dat de Bilderbergerg nazi,s en de EU politiek cash geld zouden vervangen voor een electronisch systeem met totale controle,inmiddels is het zo ver.Duitsland wil in Augustus al beginnen met het verbieden van cash.

  http://nieuwsbreker.punt.nl/?id=651574&r=1&tbl_archief=&

 • ramona
 • veritas

  George Soros predicts riots, police state and class war for America

  http://www.rt.com/usa/news/george-soros-class-war-619/

 • ramona

  “En toch, toch moeten we niet helemaal gerust zijn over deze Ron Paul, de woorden zijn goed, juist, waarschuwend, maar waar hij dan toch nog allemaal lid van zou zijn is: Dat is best verontrustend! Dus…..Het blijft oppassen geblazen!”

  http://boinnk.nl/blog/27470/een-zeer-terecht-waarschuwend-woord-van-ron-paul/

 • ramona
 • ramona

  Bekijk onderstaande video maar eens goed. Vincent stelt de simpele vraag aan Klaus Masuc van de ECB, waarom de Ierse belastingbetalers miljarden moeten ophoesten als schadeloosstelling voor ongegarandeerde obligaties, waarmee de gewone Ier niets te maken heeft?

  http://www.earthwatcher.nl/index.php/nieuws/het-complot/elite/2773-de-elite-valt-door-de-mand

 • WijRos

  pietje :
  We hebben het hier vaak over de manipulatie van de pers.
  Maar Nederland staat op een gedeelde 2e plaats voor pers vrijheid.
  Moet je na gaan hoe het gesteld is met de pers in al die overige landen!
  http://en.rsf.org/press-freedom-index-2011-2012,1043.html

  00

  Nederland heeft de best geconditioneerde pers ter wereld denk ik. Ze weten precies wat ze moeten zeggen om hun subsidies veilig te stellen.
  In de pers wordt vrijwel nooit gepraat over het falen van de overheid. Men praat alleen over politici, als die beschadigd worden krijgen ze een mooie functie of verdwijnen weer in het overheidsapparaat met een beter betaalde functie.
  Ik ben benieuwd hoe onze kwaliteitspers de val van ons pensioensysteem gaan rapporteren. Ik kan het u nu al vertellen de werkgevers en de bonusbankiers krijgen de schuld. De werkelijkheid over de rol van de overheid en de centrale bank zullen we niet horen want dat schaadt hun subsidie.

 • pietje

  @WijRos
  Het geen wat ik wilden zeggen is dat extreme dalingen direct een gevolg zijn van de
  margins verhogingen op de goud-& zilver-futures.
  Volgens mij zal dit veel minder zijn als fysiek goud en zilver niet aangekoppeld zijn aan de papier handel.

 • veritas

  @veritas

  snap de negatieve stem niet.. of moet de manipulatie perse stoppen bij de Fed?!?
  het gaat verder beste mensen. als je dank ‘wakker’ wilt zijn, dan moet je wel ‘all the way’ durven gaan! ;o

  mogelijk dat het ’t woordje ‘Schepper’ is? veel mensen reageren daar ook reflex-matig op. Je hoeft niet gelovig te zijn, ‘Schepper’ is puur de aanduiding dat je in ieder geval niet op deze wereld komt met al jouw rechten dankzij de Fed..

  (alhoewel ik serieus eens iemand gesproken heb die stelde dat mijn hele bestaan op Aarde te danken was aan de Fed en dat ik daar ‘dankbaar’ voor moest zijn. Say what?!?)

 • pietje

  We hebben het hier vaak over de manipulatie van de pers.
  Maar Nederland staat op een gedeelde 2e plaats voor pers vrijheid.
  Moet je na gaan hoe het gesteld is met de pers in al die overige landen!
  http://en.rsf.org/press-freedom-index-2011-2012,1043.html

 • WijRos

  @pietje

  Zolang fysiek zilver & goud nog gekoppeld zijn aan de papieren handel van de comex zal het op-en-neer blijven gaan.

  Beste Piet, al wordt de hele papier handel afgeschaft, de prijzen zullen blijven variëren zo werkt een markt. Prijzen blijven alleen stabiel als de overheid gaat interveniëren is dat wat jullie willen? In begin tachtiger jaren was er veel minder papierhandel en toch gingen de prijzen sterk op en neer.

  Ik begrijp al die opmerkingen over de Comex niet, wij hebben daar niets mee van doen in de fysieke markt. Wees blij dat prijzen variëren want dat biedt mogelijkheden om in te stappen en te verkopen.

 • pietje

  De stijging van PM had alles temaken met het rentte besluit van de FET.

  Citaat:
  Bernanke doet iets wat zijn voorgangers nog nooit gedaan hebben. Vanaf 2008 zal de rente zes jaren op rijd op 0% staan.” ”Als je corrigeert voor inflatie, dan is dit het meest stimulerende beleid van de Fed in 35 jaar. Het doet heel erg denken aan de oliecrisis, toen was de rente ook relatief laag ten opzichte van de inflatie en vervolgens steeg de inflatie naar 14%. Fed-president Paul Volcker (de voorganger van Greenspan) moest de rente fors verhogen, tot maar liefst 19%. Het duurde ongeveer 20 jaar voor de inflatie weer onder controle was.”
  De prijs van zilver & goud zal de komende maanden verder stijgen.
  Voor de kortte termijn verwacht ik dat zilver het beter gaat doen dan goud.
  Maar ik verwacht ook weer een correctie dit zal in mei of juni zijn.
  De COMEX kan namelijk op commando van de grootste spelers in de markt de margins op de goud-& zilver-futures plots verhogen, waardoor meer voorschot moet neergeteld worden voor elke future. Dat lijkt niet zo ernstig, maar dat betekent in concreto dat het geld dat normaal zou gegaan zijn naar meer futures van dezelfde soort nu plots opgeëist wordt door de margins. Gevolg: vraag daalt, aanbod blijft gelijk, prijs zakt.

  Zolang fysiek zilver & goud nog gekoppeld zijn aan de papieren handel van de comex zal het op-en-neer blijven gaan.
  Ook verwacht ik dat de dalingen en stijgingen steeds extremere vormen zullen aannemen.
  Als je hier goed op inspeelt verdien je veel maar je kan ook veel verliezen door net te laat te verkopen of te kopen.

 • veritas

  @WijRos

  Op dit moment bezig met het boek “they own it all”; als je leest hoe ver de hele manipulatie gaat van sound money vs de IOU kant van de FRN..een van de grootste (+toegegeven, slimste) misdaden ook.

  helemaal als je rekening houdt met het verschil tussen lawful (common law, wet vh land) en legal (wet vh water, commercial, maritime admiralty law)

  hoe dat boek in gaat over hoe alles qua geld en juridische terminologie gemanipuleerd is om je kort te houden ipv je je door de Schepper gegeven rechten te laten houden, je weet niet wat je leest

  de dollar is van ‘lawful’ money veranderd in ‘legal tender’

  ooit er over nagedacht waarom transportbedrijven het hebben over een “shipment”? hoe ze je product “shippen”? Waarom highway routes in de VS het logo/embleem hebben van een officier (marine term)? Waarom op de motorvoertuigregistratie ze het hebben over ‘vehicle/VESSEL’? waarom mensen in je auto ‘passagiers’ genoemd worden ipv meereizende gasten?

  waarom je als je genoeg rechten kwijt bent, je de status van ‘citizenSHIP’ bereikt? waarna je een ‘passPORT’ nodig hebt om van ‘haven naar haven’ te reizen?

  in de VS denk je op het land leven, maar jurisch leef je op het water (currency, current, stroming gestuurd door river banks.. )

  je hoofd gaat tollen van dit boek! :O

 • Maria
 • Maria

  Dit gaat ook steeds meer zijn weg vinden.
  Vandaar beter om pm’s te kopen.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/11380072/__Valse_biljetten_in_Groningen__.html

 • Maria

  @Veritas

  Komt mooi uit want lig nu met de griep en kan zodoende niet gaan “shoppen”.

 • veritas

  “Ieder zijn visie, maar mij lijkt een stevige tik omlaag niet meer voor de hand liggen. ”

  ik ben het aan de ene kant ook zeker niet met je oneens. Het verleden heeft echter wel aangetoond dat iedere keer als goud + zilver wat te hoog komen, dat het wel even naar beneden geholpen wordt

  zelf denk ik dat ze daar nog 1x de kans voor krijgen

 • WijRos

  @RCPL
  Beste RPCL, zowel ECB als de FED gaan met hulp van het IMF het hele fiat systeem in een korte tijd kapot maken. Dus fundamenteel zitten we beter dan ooit. Het maakt in principe niet uit wat je voor goud of zilver geeft want het fiatgeld is straks niets meer waard. Zie mijn 2 voorgaande verhalen. Hier heeft TA geen boodschap meer want de poltici en de banksters doen het werk fundamenteel!

 • WijRos

  dit is wat vrijdenker Doug Casey denkt over de USD en over Euro:

  But I’ve long said that, “While the US dollar is an ‘IOU nothing, ‘ the euro is a ‘who owes you nothing.'”So I think the euro will reach its intrinsic value long before the dollar does. The euro – in anything like its present form – will cease to exist within two to three years at the outside. If I had a lot of my wealth in euros, I would get it out ASAP. My favorite alternative for protecting wealth, of course, is the precious metals: gold and silver.

  Hij denkt dat de EU binnenkort weer uit elkaar gaat vallen net als de USSR, Tsjechoslowakije en Joegoslavië.

 • RCPL

  @veritas

  Technische analyse kan ook een goede indicatie zijn.
  Afgaande daarop, dan blijkt bijvoorbeeld goud door een belangrijke weerstand van 1680 USD te zijn doorbroken. Als goud de 1680 handhaaft of hertest, dan komt er juist geen harde tik naar beneden, juist het tegenovergestelde…. Ook zilver laat een verbeterd plaatje zien doordat ze boven de 32,50 – 33 USD grens heen gaat.

  Nog belangrijker; het statement van de FED gisterenavond: 0% rente niveau tot eind 2014!
  Niet eerder voorgekomen. Zulke sterke fundamentele indicator maakt dat de edelmetalen ook verder stijgen en dat is a te zien aan de koersreacties.

  Ieder zijn visie, maar mij lijkt een stevige tik omlaag niet meer voor de hand liggen.

 • WijRos

  John Williams van shadowstats, u allen wel bekend neem ik aan, denkt dat dit jaar de dollar misschien al in hyperinflatie gaat vanwege de verkiezingen. Als de Chinezen de dollar gaan verkopen dan is er volgens hem geen weg terug. Bernanke wil de rente op 0% houden tot 2014 hetgeen ook al een erg beroerd teken is.

 • veritas

  Persoonlijk verwacht ik _gevoelsmatig_ nog 1 harde tik naar beneden voor goud en zilver voordat het echt fout gaat.. als dat moment komt, dan weet ik wat ik nu met meer vertrouwen dan ooit wat ik moet doen. ;)

  Gerard:

  Bedankt voor die tip over die 10 jarige perioden! Heb jij evt. nog links naar websites over dit soort cycli waarvan jij denkt: dat is een goede? :)

  Alvast bedankt!

 • temp242

  Pfffffffffffffff.ooooooooooooooooooohhhhhhhhhh!!!

 • Hans Teeuwen

  Volgende week aandelen naar beneden als bekend wordt gemaakt dat de Greeks nu echt failliet zijn en de banksters ook hun verlies gedwongen zullen moeten nemen.
  Minister de Jager heeft al hier en daar wat los gelaten en crediet Suisse heeft berekend dat griekenland never nooit niet aan z’n verplichtingen kan voldoen zelfs al schelden we de helft van hun schulden kwijt.
  Goud en zilver dus ook down de drain want dat zijn net aandelen geworden dus niks veilige haven,die tijd is geweest.

  Lalllaaalalaaaaaa………………………………………………..met z’n zessen.

 • WijRos

  Beste Gerard, heb je mijn reacties van 09.03 vanmorgen en daar op volgend nog gelezen? dat is op reactie pagina 6 de 13e reactie etc.
  een goede nacht toegewenst.

 • Cinelux

  Gerard: Ik wist namelijk van tevoren dat dit feestje 10 jaar zou duren! Dit heb ik geleerd van een “bankdirecteur”

  Je lijkt wel Robert Kyosaki met zijn “rich dad, poor dad” ;)

 • WijRos

  @Gerard
  re. ” Zo heb ik ook landbouwgrond.”

  Beste Gerard, waar heb je die landbouwgrond als ik vragen mag? Het lijkt mij dat je geen grond in Nederland hebt want daar is de circa 5x te duur om landbouw op te beoefenen.

 • WijRos

  ramona :
  WASHINGTON – De rente in de Verenigde Staten blijft zeker tot eind 2014 op het zeer lage niveau van 0 tot 0,25 procent.
  http://www.nu.nl/economie/2724313/rente-blijft-eind-2014-zeer-laag.html

  10

  Beste Ramona, dat beweert de FED , die was er ook zeker van dat er geen crisis zou komen in 2008 en als je gezegd had dat een aantal grote instellingen de pijp aan Maarten zouden moeten geven hadden ze je gearresteerd wegens staatsondermijnende activiteiten zoiets gebeurd snel in democratisch vrij VS. Iedereen weet wat er gebeurde in 2008. Je zult nu zien zo gauw de voedsel en energie prijzen gaan stijgen zal men de rente moeten verhogen om hyperinflatie tegen te gaan.