24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Ron Paul over de invloed van Oekraine op de goudprijs

ronpaulovergoud

In deze video spreekt Ron Paul over de huidige ontwikkelingen in de goudmarkt en met name met betrekking tot het nieuws uit Oekraine. Goud, stelt Ron Paul, wordt in eerste instantie verhandeld om fundamentele redenen. Uitschieters waarin per dag de goudprijs met $35,- stijgt of daalt zijn daarbij niet relevant – traders zoeken voor verklaringen voor dergelijke fluctuaties en komen daarbij uit bij nieuwe ontwikkelingen, zoals de huidige situatie in Oekraïne. Ron Paul beredeneert dat bij verder oplopende spanningen koersverschillen van niet $35 per dag maar wel $300 per dag mogelijk zijn, waarbij nog steeds de fundamenten van de goudmarkt in tact blijven.

Ook uit Ron Paul kritiek op het beleid van Amerika, dat alvast troepen stuurt naar Polen om te counteren op berichten dat Rusland mogelijk special forces in Oekraïne heeft gestationeerd. Dit terwijl Amerika zelf wereldwijd 59.000 special forces aanhoudt, verspreid over 84 landen, en daar geen enkele verantwoording voor afdraagt.

Andere argumenten die worden aangehaald hebben voornamelijk betrekking op de wederzijde afhankelijkheid, voornamelijk voor wat betreft de wereldhandel in olie en gas. Volgens Ron Paul zijn oorlogen met andere landen (Irak, Iran) ook grotendeels veroorzaakt doordat Amerika niet wil toestaan dat de dollar haar rol als wereldmunt verliest en ingrijpt zodra landen met ideeën speelden om niet de Amerikaanse Dollar te gebruiken voor olietransacties maar andere valuta.

De financiele markten voelen deze oplopende spanningen aan, met als gevolg een grotere volatiliteit in de goudprijs. Bekijk de hele video voor het pleidooi van Ron Paul via deze link.

Disclaimer: Dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Bekijk ook