24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Rusland kondigt aan goud te verkopen. Of toch niet?

In oktober kondigde Rusland aan om een deel van haar goudreserves te verkopen. Het zou gaan om 50 metric ton goud en Rusland zou met de opbrengsten van de verkoop van dit goud haar begrotingstekort kunnen compenseren, maar nu is naar buiten gekomen dat Rusland toch afziet van de verkoop.

De geplande verkoop van goud zou de eerste grote edelmetaal verkoop zijn sinds de val van de Sovjet-Unie en zou zo’n  EUR 1,15 miljard opleveren. In de oorspronkelijke verklaring gaven de Russen aan het voornemen te hebben om 50 metric ton goud te verkopen voor het einde van het jaar. Opmerkelijk, aangezien Rusland eerder aangaf goud te kopen in plaats van te verkopen. Als onderdeel van haar internationale reserves is de goudvoorraad in de laatste negen maanden al gestegen met 14% tot 19 miljoen troy ounces.

Nu is verklaard dat de verkoop zal worden uitgesteld en dat de kans groot is dat als het tot een daadwerkelijke verkoop komt er 25 metric ton goud in plaats van 50 metric ton goud zal worden verkocht. Op dit bericht wordt sceptisch gereageerd. Afshin Nabavi, hoofd van de handel op MKS Financiën in Genève, gelooft niet dat het goud daadwerkelijk op de internationale markt wordt aangeboden aangezien de eigen centrale bank van Rusland goud probeert op te kopen.

http://www.edelmetaal.nu/rusland-centrale-bank-goud.jpg

Bekijk ook