24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Scotia: de eerste Canadese bank die goud aan huis levert

Goud wordt aanzien als de ideale investering in slechte tijden, daarom ook dat het zo populair in deze tijden en daarom dat het nu zo stilletjes aan het toppunt van zijn populariteit aan het bereiken is. Het enige praktische probleem is het volgende: eens je fysiek goud hebt gekocht, hoe krijg je het dan veilig thuis zonder dat jou of het goud iets overkomt?

De Bank of Novia Scotia zorgt voor een oplossing. Het is nu mogelijk om zorgeloos in goud te investeren. Scotia heeft onlangs namelijk een nieuwe site online gebracht waar hun klanten online goud kunnen aankopen en het vervolgens thuis kunnen laten afleveren. Er zijn reeds bedrijven en handelaars die een gelijkaardige dienst aanbieden maar Scotia is wel de eerste Canadese bank die vanaf nu deze handelswijze toepast.

De dienst is natuurlijk een gevolg van de huidige economische situatie waarbij enkel goud zijn prijsstabiliteit behoudt en zelfs ziet stijgen. Voorstanders van goud vertellen maar al te graag dat goud beter dan eender welk product zijn waarde steeds behoudt. Dit is zeker waar in tijden van crisis zoals nu. Maar tijden van onzekerheid worden ook afgewisseld met lange tijden van stabiliteit en dan toont het verleden dat door de desinteresse in goud de prijs al vaak genoeg gekelderd is.

Als de markt ooit in elkaar zakt, zullen de uiteindelijke winnaars diegenen zijn die het goud veilig bij zich thuis hebben bewaard. Het risico van goud bezitten op een andere virtuele manier zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je bij een instorting van de markt nooit het echte goud in handen krijgt.

Bekijk ook