24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Seminar met Edin Mujagic op donderdag 11 mei

Eind januari hebben we met Edin Mujagic een seminar georganiseerd met als thema “Edelmetalenprijzen: Fed – en de goudprijs – in 2017: rente omhoog, goudprijs omlaag?”. Het rentebesluit stond centraal in dit seminar en de gevolgen voor de economie (inflatie/deflatie) en uiteraard de goudprijs. Duidelijk is iedereen wel geworden dat simpele aannames en parallellen die vroeger nog wel getrokken konden worden nu niet meer opgaan. Het is niet meer zo eenvoudig dat een stijgende rente zorgt voor een lagere goudprijs, of dat een stijgende aandelenkoers gepaard gaat met een dalende goudprijs.

Een mooie illustratie daarvan is de afgelopen maand. Beleggers en spaarders zagen de zilver- en goudprijs dalen in aanloop naar het rentebesluit van de Fed op 15 maart, waar op 1 maart de goudprijs nog op ruim EUR 38.000 per kilogram stond noteerden we ruim EUR 36.000 vlak voor het rentebesluit. Inmiddels is de goudprijs weer gestegen naar EUR 37.200 eind maart – een stijging van 3% in 2 weken tijd. Momenteel staat de goudprijs op EUR 38.800; een stijging van 4.3%.

goudprijs-maart-2017

Nieuw seminar met Edin Mujagic op donderdag 11 mei.

In het nieuwe seminar blikken we verder vooruit. Nu spaarrentes echt naar 0% gaan en ook negatieve spaarrentes in beeld komen belanden we in de volgende fase.

Het seminar zal plaatsvinden op donderdag 11 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur.
We organiseren dit seminar in Villa Parkwijk, het kantoor van The Silver Mountain aan de Wilhelminalaan 3, 3743 DB te Baarn.

Toegangsprijs voor dit seminar: EUR 20,-

Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via email om informatie over de beschikbaarheid en het programma aan te vragen.

 


edin-mujagicOver Edin Mujagic

Mijn naam is Edin Mujagic, ik ben geboren in 1977, in Bosnië-Herzegovina en woon sinds 1992 in Nederland waar ik macro-economie heb gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg, en me gespecialiseerd heb in monetaire economie en de centrale banken. Ik schrijf over die en aanverwante onderwerpen en geef er lezingen over. Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van geschiedenis in het algemeen en economische geschiedenis in het bijzonder. Dit boek verenigt dan ook die twee werelden die ik leuk vind.

In het verleden heb ik gewerkt als economisch analist en ben ik zes jaar lang redacteur economie geweest bij het zakenweekblad FEM Business. In Nederland schreef en/of schrijf ik regelmatig voor onder meer Elsevier, Follow The Money, onlinemagazine Jalta, Reformatorisch Dagblad, het Nederlands Dagblad, het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC, Beleggers Belangen, Boerenbusiness.nl, IEX Profs maar ook als expert-blogger voor Instituut Clingendael of GoldRepublic bijvoorbeeld. Daarnaast zijn artikelen van mijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd.

Ik ben onder meer lid (het jongste ooit) van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig samen om de economische ontwikkelingen te bespreken.

Bekijk ook