Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Seminar met Edin Mujagic op donderdag 11 mei

13-04-2017 Rolf van Zanten

Eind januari hebben we met Edin Mujagic een seminar georganiseerd met als thema “Edelmetalenprijzen: Fed – en de goudprijs – in 2017: rente omhoog, goudprijs omlaag?”. Het rentebesluit stond centraal in dit seminar en de gevolgen voor de economie (inflatie/deflatie) en uiteraard de goudprijs. Duidelijk is iedereen wel geworden dat simpele aannames en parallellen die vroeger nog wel getrokken konden worden nu niet meer opgaan. Het is niet meer zo eenvoudig dat een stijgende rente zorgt voor een lagere goudprijs, of dat een stijgende aandelenkoers gepaard gaat met een dalende goudprijs.

Een mooie illustratie daarvan is de afgelopen maand. Beleggers en spaarders zagen de zilver- en goudprijs dalen in aanloop naar het rentebesluit van de Fed op 15 maart, waar op 1 maart de goudprijs nog op ruim EUR 38.000 per kilogram stond noteerden we ruim EUR 36.000 vlak voor het rentebesluit. Inmiddels is de goudprijs weer gestegen naar EUR 37.200 eind maart – een stijging van 3% in 2 weken tijd. Momenteel staat de goudprijs op EUR 38.800; een stijging van 4.3%.

goudprijs-maart-2017

Nieuw seminar met Edin Mujagic op donderdag 11 mei.

In het nieuwe seminar blikken we verder vooruit. Nu spaarrentes echt naar 0% gaan en ook negatieve spaarrentes in beeld komen belanden we in de volgende fase.

Het seminar zal plaatsvinden op donderdag 11 mei van 20.00 uur tot 22.00 uur.
We organiseren dit seminar in Villa Parkwijk, het kantoor van The Silver Mountain aan de Wilhelminalaan 3, 3743 DB te Baarn.

Toegangsprijs voor dit seminar: EUR 20,-

Er is ruimte voor een beperkt aantal bezoekers.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via email om informatie over de beschikbaarheid en het programma aan te vragen.

 


edin-mujagicOver Edin Mujagic

Mijn naam is Edin Mujagic, ik ben geboren in 1977, in Bosnië-Herzegovina en woon sinds 1992 in Nederland waar ik macro-economie heb gestudeerd, aan de Universiteit van Tilburg, en me gespecialiseerd heb in monetaire economie en de centrale banken. Ik schrijf over die en aanverwante onderwerpen en geef er lezingen over. Daarnaast ben ik een enorme liefhebber van geschiedenis in het algemeen en economische geschiedenis in het bijzonder. Dit boek verenigt dan ook die twee werelden die ik leuk vind.

In het verleden heb ik gewerkt als economisch analist en ben ik zes jaar lang redacteur economie geweest bij het zakenweekblad FEM Business. In Nederland schreef en/of schrijf ik regelmatig voor onder meer Elsevier, Follow The Money, onlinemagazine Jalta, Reformatorisch Dagblad, het Nederlands Dagblad, het Financieele Dagblad, de Volkskrant, NRC, Beleggers Belangen, Boerenbusiness.nl, IEX Profs maar ook als expert-blogger voor Instituut Clingendael of GoldRepublic bijvoorbeeld. Daarnaast zijn artikelen van mijn hand verschenen in kranten in ruim 20 landen wereldwijd.

Ik ben onder meer lid (het jongste ooit) van de Monetaire Kring, een discussieforum bestaande uit hoogste ambtenaren bij de centrale bank, het Ministerie van Financiën, hoogleraren economie en senior managers bij pensioenfondsen, banken en andere financiële instellingen. De leden van de Monetaire Kring komen regelmatig samen om de economische ontwikkelingen te bespreken.

 • Teun36

  Ik ben al sinds 2010 bezig met mijn metalen, en ik moet zeggen dat maandelijks een hapje toevoegen vooral de laatste jaren heel erg lucratief is geweest. Nodige verkocht destijds voor home improvements, maar ben nu gelukkig weet terug op krachten, dankzij de lage prijzen. De huidige dip zie ik – zegt de gek – meer als momentum want fundamenteel is er niet veel veranderd. Wanneer Italië met een schuld van 2,200.000.000.000 Euro nog eens politie auto’s koopt van het Lamborghini merk, dat moet je toch haast weten dat wanner de FED stopt met opkopen de rente stevig op gaat lopen op deze obligatie, wat Italië niet kan opbrengen en haast wel failliet moet gaan.

  Daarnaast zijn de Italianen de Euro erg beu, want groei heeft het ze niet opgeleverd. Ook daar zijn er ook dit jaar verkiezingen. Meer macht naar Renzi is afgeketst zoals men weet, en Beppe Grillo slijpt zijn messen.

  Ook in Frankrijk waar iedereen op Macron gaat stemmen, gooien ze gegarandeerd de tolwegen vast als er een hervormingsmaatregel voorgesteld wordt. Dus hoe denk je dat dit gaat aflopen als heel het Zuiden het straks niet meer kan opbrengen??

  F**K the dip.. Ik koop me het lazerus..

 • Arjan

  Ronald, je bent er klaar mee zo te lezen….

  Begrijpelijk als je er in geluisd voelt door de hype bullshit.

  Ik liet me daar ook mee in qua zilver, gelukkig was dat pas in 2014 en heb ik nooit echt hoop gehad dat we de highs van 2011 weer snel zouden zien …ik zie dat wel gebeuren maar dan pas in 2025 ofzo als het huidige systeem blijft bestaan.

  De zilver collectibles doen het wel goed vind ik, staan er goed bij ondanks dat papier zilver weer goedkoop is…zilver inleveren bij opkopers is nog jaren weg van rendabel zijn dat komt door de industriële toepassingen die overheersen.

  Ik wens je veel rust kerel! Niet nu in woede verkopen…daar krijg je spijt van

 • ronaldw

  Excuus voor de vele ja’s hier van mij. Ik heb mijn bijdrages verwijderd en kan het alleen bewerken waarbij je minimaal 2 tekens moet achterlaten. Ik wil gedurende langere tijd afstand nemen van alles wat met PM te maken heeft.
  Tot 1-1-2018 zal ik maar zeggen. Hopelijk staat goud en zilver er dan zo voor dat ik er dan letterlijk afstand van zal/wil nemen.
  Een vriendelijke groet voor een ieder hier en alle succes toegewenst met het glimmende goedje.

 • ronaldw

  ja

 • ronaldw

  Waar is iedereen? Hebben jullie al afscheid genomen van dit blog en alles slim reeds verkocht?
  Zilver vooral gaat nu weer door het putje. De afgelopen weken inmiddels bij mij vele duizenden euros in rook opgegaan. Ik stap er denk ik maar helemaal uit, gewoon terug naar huisje boompje beestje. Geen goud, zilver of welke belegging dan ook meer. Gewoon mijn verlies nemen.
  Altijd weer op bijna vaste tijden paperdump, een eindeloos herhalend spelletje waar alleen de beursboeven en andere zakkenvullers beter van worden.