Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Short Posities en gesubsidieerd zilver

12-10-2012 Arnold

Zilverupdate

Spannend wordt het. Echt spannend, vooral de komende dagen. Helemaal nu we zien dat alle technische indicatoren wijzen op een correctie naar beneden. De uptrend werd vorige week al doorbroken, bovendien hebben we bijna een dubbele top gehad, met recent zijwaarts prijsverloop met hoog volume. Dit alles is erg bearish. Maar ook de enorme toename van shortposities duiden niet op een stijging in de nabije toekomst. Als contrarian en als gelover in een fundamentele stijging van de zilverkoers denken we dan, we blijven long, maar er zijn teveel aanwijzingen voor een correctie naar beneden.

 

Veel technische indicatoren wijzen op een spectaculaire daling

 

Alle zilver ETF’s  zijn dus  verkocht. Vrijdag, na het herstel van de korte flash-crash toen het Amerikaanse  banencijfer werd bekendgemaakt, even short gegaan en een kleine winst genomen, en nu afwachten op de nachthandel a.s. zondag.

Komt er een correctie naar beneden dan staan we klaar om weer wat fysiek in te slaan. Duikt ie onder de $33,50, dan is de kans groot dat ie nog verder zakt, en zullen we weer een (kortdurende) shortpositie innemen.

Vrijdag was een dag waarop het eerst leek dat veel winsten werden genomen, en de prijs toch redelijk stabiel bleef tot 12 uur EST, (behalve tijdens de kleine flash-crash. Die herstelde overigens snel, wat lijkt te duiden op een consolidatie). Dit geeft een beetje hoop voor komende week. Later die dag leverde de zilver toch flink wat in om af te sluiten met een verlies van $0,46. Het lijkt erop dat heel wat shorts zijn geplaatst afgelopen vrijdag, zonder dat was de zilverprijs waarschijnlijk sky-high gegaan. Hoe lang gaat ze dit nog lukken?

 

Veel technische indicatoren wijzen op een spectaculaire daling

 

Toch nemen we nu geen risico. Beter is bij de zijlijn af te wachten wat er de komende dagen te gebeuren staat. Sluit zilver in NY duidelijk boven de $35,40 dan is dit een teken dat de bull run zich kan voortzetten. Dat is dan een geschikt koopmoment. Maar voor nu wachten we af, op het moment van $35,40, of de eventuele correctie naar beneden, die best eens tot $28,00 zou kunnen gaan, als de weerstand op de $33,50 wordt doorbroken. Dit is niet de verwachting, want er zal een hoop fysieke vraag ontstaan rond dit bedrag.

 

Mocht zilver sluiten boven de piek van $35,40, dan kan dit duiden op de volgende bull-run. Mocht er echter een situatie ontstaan zoals bij de vorige gemanipuleerde dalingen, dan is het best mogelijk dat indien weerstand rond $33,50 wordt doorbroken we zakken tot zelfs $27,50

 

Short Posities en gesubsidieerd zilver

In zilver steeg de short positie afgelopen week (t/m afgelopen donderdag) met een enorme hoeveelheid  van  6,181 contracten, (30.91 miljoen ounces). De commerciële netto short positie staat nu op 289.2 miljoen ounces. Dit is ongeveer 150 dagen van de wereldproductie zilver, en duidelijk is dus dat de verhoudingen in de zilvermarkt helemaal zoek zijn. We weten niet hoeveel van deze shorts  afgelopen vrijdag zijn ingelost, maar feit blijft dat we uiterst voorzichtig moeten zijn.

 

De COT grafieken moesten zelfs een nieuwe schaal maken om deze toename weer te kunnen geven.

 

Volgens Ted Butler is JPMorgan 34.000 Comex zilver contracten short, dit is 170 miljoen ounces. (Wow!) Dit is meer dan 30% van alle shorts in de gehele futuresmarkt van zilver. 1 Handelaar die 30% van de totale posities heeft. Hoe kan dat? Blythe Masters van JPMorgan zei afgelopen voorjaar dat JPMorgan zelf geen posities heeft, maar handelt voor haar klanten. Wie zijn dat dan? Waar zijn de financiële autoriteiten?

 

 

Het is duidelijk dat deze grote posities niets met een vrije markt te maken hebben, en dat de zilvermarkt wordt gebruikt door personen, instellingen of bedrijven om de zilverprijs kunstmatig laag te houden. Zoals Chris Powell van GATA zegt: “er zijn geen markten meer, slechts interventies.”

Over het waarom zijn op internet veel verschillende meningen te vinden, van inmenging van de FED, en de andere centrale banken, tot…. Google zelf maar. Maar dat is niet de vraag.

De vraag is hoe lang ze dit nog vol kunnen houden. Het lijkt erop dat het niet lang meer kan duren. Hoogstens nog een paar jaar. Misschien zelfs maar een paar maanden. Tot na de Amerikaanse verkiezingen zal het zeker doorgaan. We zien de laatste tijd echter dat de prijsmanipulatie naar beneden steeds vaker wordt gevolgd door een enorme fysieke vraag naar ons glimmende metaal, en dat de prijs dus steeds sneller hersteld.

Voor ons is duidelijk dat de manipulatie tot nog toe niet zo’n slechte zaak is geweest. We zijn er immers van overtuigd dat de manipulatie een keer moet en zal ophouden, met een enorme stijging in de prijs van alle edelmetalen, en zilver in het bijzonder, tot gevolg.

Het is dus fijn te weten dat zolang de manipulatie doorgaat fysiek zilver kan worden aangeschaft met een hoge korting. Gesubsidieerd zilver dus.

Daar profiteren we dan ook flink van! Dank je wel, “klanten” van  JPMorgan!!!!

 

Disclaimer: De mening van Arnold als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Janoi

  @Mr.B
  Die ‘silverdocters’ verspreiden eigenlijk selectieve en misleidende en ronduit foutieve informatie. Degenen die hun koop beslissingen baseren op wat ze beweren komen steevast op dik rood uit.
  Enkele voorbeelden:
  – telkens als het Registered gedeelte zilver van de Comex kluizen sterk daalt komen ze aandraven met zilvertekorten. Als het Registered gedeelte sterk stijgt, hoor je ze niet. Daarnaast is het Registered gedeelte maar een kwart van de totale Comex zilverstock, dat in zijn geheel daadwerkelijk aanwezig is (de lijst zilverbaren met serienummers is publiek beschikbaar ten alle tijde).
  – hun focus op de ‘short’ positie is eveneens misleiding. Een short positie kan niet bestaan zonder een long positie die ertegenover staat, om samen een contract te vormen. Als ‘JP Morgan’ dus X shortposities heeft, dan betekent dat dat JP Morgan X longposities tegenover zich heeft staan. JP Morgan is een bullion bank, en gebruikt die shortposities om hun zilverstock in te dekken (hedgen) tegen dalende prijzen. Als de prijs sterk stijgt, dan wordt het neerwaarts risico ook groter, en daarom neemt JP Morgan meer short posities, EN vindt ook klanten, mensen die een long positie willen. Eigenlijk reageert JP Morgan hier gewoon op mensen die speculeren op zilver via de futures markt (traders). Moest JP Morgan dat niet doen, ze zouden hun klanten botweg moeten weigeren om zilver terug te kopen wanneer de prijs hoog staat. Dat kunnen ze tov van hun klanten niet maken, en dus ‘hedgen’ ze zich met shortposities.
  Daarnaast is JP Morgan ook ‘swap dealer’, wat niet meer is dan een tussenpersoon voor speculatoren, en dat gaat van kleinere spelers tot institutionelen als pensioenfondsen en ‘goede doelen’.
  – Steevast zijn die zilverdokters bezig over hele jaartoevoer zilver op één dag verhandeld. Dat is ook een leugen. Als ik en u een long/short positie van 5000 ounces 100 keer verhandelen op een dag, dan hebben we voor 500000 ounces zilver verhandeld, terwijl het eigenlijk maar gaat over 5000 ounces. Hoge snelheid verhandelen is typisch voor electronische markten. Vaak worden dezelfde posities tientallen keren per dag verhandeld, vooral bij maandexpiraties, waarbij een resem herpositioneringen ‘standaard’ is.

  Die zilverdokters zijn vermoedelijk net die spelers die actief zijn op de papiermarkt. Ze hebben mensen nodig die de hogere prijzen betalen nadat ze zich zelf en masse inkochten. Daarna dumpen ze hun long posities, de prijs stuikt ineen, en dat steken ze dan op de commercial hedgers zoals JP Morgan, die dan zogenaamd X short posities ‘coveren’. Wel, niets nieuws, als de ‘long’ zijde van een contract ophoudt te bestaan (omdat ze dumpten) dan MOET de short zijde haar positie ook dumpen. Een contract kan niet bestaan zonder zowel koper als verkoper. Dit coveren gebeurt zelfs automatisch.

  Hoed je dus om zilver te kopen wanneer die zilverdokters en andere weer ‘bezig’ zijn met te pompen. Want effe later dumpen ze en sta je in het rood. Het juiste moment om zilver te kopen is NADAT ze dumpten. Niet ervoor.

 • Mr.B

  @ Wijros

  Kitco is niet te vertrouwen. Lees silverdocters – tf metalreport kijk brotherjohnf

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Ik denk dat het er aan ligt door wie je dit objectief laat onderzoeken, lol.
  Maar het is wel zo dat je ook met lukraak kopen en een goede money management (bijna?) dezelfde resultaten kunt halen.

 • WijRos

  @Rien

  Beste Rien, objectief wetenschappelijk onderzoek (door wiskundigen) heeft steeds uitgewezen dat TA geen voorspellende werking heeft. Je kunt er alleen mee anticiperen hoe de gelovigen zich zullen gaan gedragen.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos

  TA is een kansspel waarbij je meerdere malen mag verliezen tegenover elke winst om er in totaal toch mee te verdienen.

 • WijRos

  @Gerard

  Beste Gerard, jij bent altijd een diep gelovige geweest in TA. Alles wat ik lees van TA-ers is dat de edelmetaalprijzen omlaag gaan. Als je Kico leest die spreken altijd over solid bottums waar de prijs dan steeds maar weer doorzakt. Wat zegt jouw TA nu?

 • Turbo Wally

  @Gerard
  Oke bedankt gerard

 • Gerard

  @Turbo Wally
  We lijken voorlopig af te ketsen op de bodem. Futures SP500 staat ook hoger.

 • Turbo Wally

  @ Gerard
  verwacht jij voor zilver en goud nog verdere dalingen, of hebben we het ergste gehad.
  Of gaan ze mee naar beneden met de sp ?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gerard

  Re: zombie-maatschappij

  Daar kan ik maar 1 antwoord op geven: Amen.

  Maar ik zou ik niet zijn als ik niet ook nog een lichtpuntje zie. Ken je het boek The Fourth Turning?
  In de tijd 2020-2025 zal er vrijwel met zekerheid een wijziging optreden. Ik ben optimistisch genoeg te denken dat deze positief zal verlopen. Gewoon omdat het dal waar we nu in verdwijnen zo ongelofelijk donker zal zijn.

  @Lamberto Re: Boek

  Onheilspellende voorspellingen waar al een deel aan het uitkomen is.
  Wat de massa sterfte betreft, ik denk dat hij gelijk heeft. Maar ik denk ook dat dit vooral buiten het oude westen zal zijn. Niet dat we er hier zonder kleerscheuren afkomen, maar ons overwicht is nog te groot. Van ons zal vooral het geweten belast worden…

 • Gerard

  Het sentiment is bar slecht op zondagavond. Ik vrees dat de bodem op de SP gaat sneuvelen maandagmiddag. Er komt een voorlopig einde aan de rally. Was toch wel een mooie rit.

 • Gerard

  @Lamberto
  Moet een heel goed boek zijn. Wat een realistische kijk op de toekomst. We gaan het zien!

 • WijRos

  @Andreas

  re. Dan hoop ik dat je de rente voor landen bedoelt.

  Beste Andreas, ik had het natuurlijk over de rente op staatsobligaties daar zit de kern van het probleem. Goedkoop lenen betekent ongeremd geld uitgeven. Het andere probleem is dat ALLE politici veel meer uit willen delen als dat er binnen komt.

 • gordijnen

  Klaas Knot weer op ned 1. Herhaling.

  De leugen regeert.

 • temp242
 • RCPL

  @gordijnen

  Dan kun je beter niet verhuizen naar Engeland (Londen, Birmingham), België (Brussel, Antwerpen), Zweden (Stockholm, Malmo) en Frankrijk (Parijs, Nice, Marseille)… daar is het minstens even erg. Gezien met m’n eigen ogen.

 • gordijnen

  Nederland wordt steeds gekker.

  Ik zag vandaag een moslim met een kale kop en grote baard in een beveiligingspak lopen.

  Die baard was wel 20 cm lang, dus zijn stropdas zie je gewoon niet zitten.

  Misschien is dit wel intergratie. Ik denk dat ik oud wordt, want ik zit hier echt niet te wachten op al die kabouters met baarden.

  Hun vrouwen zie ik altijd helemaal ingepakt. Als ze een aantal jaren getrouwd zijn dan worden ze erg dik en lopen te waggelend over straat. Meestal in een groepje.
  Het zijn net pinguins.

  Ik denk dat ik moet verhuizen of emigreren, want ik zie er veel te veel om mij heen.
  99% van de bevolking heeft nog niet door hoe Nederland in sneltreinvaart aan het veranderen is. Ik denk dat ze daar pas achter komen als het te laat is.

 • NIco

  WIjros
  Deels ga ik mee met dat idee,maar we hebben als burger ook een eigen verantwoording er is enword teveel op de pof geleefd,zelf heb ik de mentaliteit om geen slaaf van wie dan ook te willen zijn,dat geeft me een vrij en onafhankelijk gevoel.

 • Andreas

  Beste Wijros
  Dan hoop ik dat je de rente voor landen bedoelt. De banken rekenen al bijna 20% rente voor het klootjesvolk op rood staan. En dan nog alle kosten waaraan niet meer te ontkomen is omdat cash bijna uitgebannen is.

 • WijRos

  @Nico

  re. Het punt is namelijk, geld is niet van ons. Geld is van de grote bankiers. Wij mogen het, tegen rente, van ze gebruiken.

  Beste Nico, dit is een opmerking die volgens mij echt nergens op slaat. Het zijn niet de bankiers die ons in deze moeilijkheden gebracht hebben maar onze politici die bankiers en ambtenaren gebruiken om hun macht te vergroten. Het zijn ook de politici geweest die de bankiers gestimuleerd en gereguleerd hebben om allerlei waanzinnige hypotheken aan te gaan. Bij ons in Nederland zijn dat de renteaftrek en allerlei andere fiscale stimuleringsregelingen.

  Geld printen is iets wat gestimuleerd wordt door politici en overheden. De bankiers voeren het alleen maar uit.

  Het zou juist goed zijn als de bankiers de mogelijkheid kregen de rentes drastisch te verhogen waardoor de leencultuur afgeremd zou kunnen worden.

 • Nico

  De nieuwe wereldorde

  Geplaatst op 20 oktober 2012 door Tom Lassing

  In 1944 werd in Bretton Woods de nieuwe wereldorde vastgelegd. De dollar zou de basis van alle munten gaan vormen. Het was niet zo’n vreemde beslissing. Al een halve eeuw lang was Amerika het land van de techniek, van de vernieuwing, van de investeringen.
  Daarbij had Amerika de Tweede Wereldoorlog al bijna gewonnen, dus de vaststelling dat de dollar de belangrijkste munt ter wereld was, was slechts een bevestiging van een feit.
  Toch was het slechts een handtekening onder een papiertje en niet veel meer dan dat. Al voor de Eerste Wereldoorlog was de dollar in feite de belangrijkste munt in de wereld.
  Na de boerenoorlog in Zuid-Afrika was de macht van Engeland al fors teruggelopen. Engeland was oud nieuws. Er ging geen vernieuwing meer van Engeland uit. Alle vernieuwing kwam vanuit Amerika.

  Ik mag zo’n situatie van toen graag verplaatsen naar nu. Waar vindt nu de vernieuwing plaats? Waar is nu alles het grootst, het duurst? Niet in Amerika. Amerika is op heel veel gebieden oud nieuws. China en de landen om haar heen is de plaats waar het grote geld naar toe gaat.
  Amerika was in 1912 ook niet onomstreden. Bijna niemand geloofde toen dat Amerika serieus Engeland voorbij kon streven. Immers was Engeland al eeuwen een macht die enorm was.
  Toch was Amerika wel onafhankelijk geworden. Alle macht van Engeland had dat niet kunnen voorkomen.

  We zien nu dat China in feite Japan aan het dicteren is wat het moet doen. Japan heeft geen keuze. Het heeft zich totaal afhankelijk gemaakt van China. Immers staan de grote fabrieken van Japan tegenwoordig in China.
  Ook Amerika kan niets zonder China. Een bedrijf als Apple heeft alleen haar ontwerpafdeling en marketing nog in Amerika zitten. Alle productie zit in China.
  Amerika is niet verslagen, net zoals Engeland zonder militair verslagen te zijn pas in 1944 officieel afstand deed van haar wereldleiderschap. Onofficieel was die plaats al in 1916 verloren gegaan.

 • Nico

  De Duitse hyperinflatie van 1923

  Geplaatst op 20 oktober 2012 door Tom Lassing

  Hoe kon deze hyperinflatie indertijd ontstaan? Meestal wordt verwezen naar het feit dat Duitsland de Eerste Wereldoorlog verloor, maar in mijn ogen was dit slechts een vervelende bijkomstigheid die het proces wat versnelde…
  Wat er namelijk al veel eerder gebeurde, en wel op 4 augustus 1914, was dat Duitsland op dat moment de dekking van de munt door goud losliet.
  De oorlog was nog maar net begonnen en één van de eerste daden was in feite de munt uithollen om zo ‘meer geld’ te kunnen drukken.
  Direct na het loskoppelen van goud werd de Duitse regering een ongedekt krediet van 5 miljard toegekend.
  De basis voor de hyperinflatie was gelegd. De verloren oorlog maakte dat het proces van geldontwaarding alleen maar sneller verliep.
  Als we nu snel doorschakelen naar nu, dan zien we dat de Westerse regeringen ook een (honderden)miljarden krediet hebben opgenomen. Niet zo zeer voor alleen maar een oorlog, maar ook om de banken en om (in Amerika) enkele grote autofabrikanten te redden.
  Het proces is gelijk.
  De uitkomst is dat ook, alleen zal het wat langer kunnen duren omdat Duitsland niet alleen de oorlog verloor, maar ook tot herstelbetalingen gedwongen werd. In de huidige situatie zou alleen de betaling van rente op de schulden vergeleken kunnen worden met indertijd de herstelbetalingen van Duitsland. Zou de rente dus oplopen, dan staat dat wat mij betreft gelijk aan de herstelbetalingen die Duitsland moest doen. Het punt is namelijk, geld is niet van ons. Geld is van de grote bankiers. Wij mogen het, tegen rente, van ze gebruiken.
  Dát is het grote onrecht van tegenwoordig. Dát is waarom hyperinflatie onontkoombaar is. Het enige dat ik niet weet, is hoe lang we nog hebben voor het zich zal manifesteren.

 • Snel

  Nog een leuk stukje over de Rabo, sluit goed aan bij het vorige,

  http://aadverbaast.wordpress.com/2012/10/20/rabobank-de-bankwereld-is-verziekt/#comments

 • WijRos

  @Nico

  re. fofoa 3

  Beste Nico, dit lijkt mij een aannemelijk verhaal even als deel 2.

 • Nico
 • Nico

  okt 21 Waarom hyperinflatie waarschijnlijk is (3-FOFOA)

  Deel 3 van FOFOA’s ‘Waarom hyperinflatie waarschijnlijk is’. Heeft u de voorgaande delen gemist? Geen nood! Deel 1 is hier terug te lezen, en deel 2 vindt u hier. Speciale dank aan Nikolaos voor de vertaling! | ‘Het spel is om de economie van de Verenigde Staten langzaam te laten boeten voor haar excessieve expansie, doordat wereldwijd centrale banken langzaam maar zeker de steun voor de dollar reserves en de handel in dollars intrekken. Dat is meer dan voldoende om het eindspel voor de dollar in te luiden. Bernanke heeft dan nog maar een maatregel over: de geldpers overuren laten draaien. Daar zitten we nu al middenin, want printen doet Bernanke als geen ander.’ – FOA
  http://biflatie.nl/artikelen/38-inflatie-deflatie/43720-waarom-hyperinflatie-waarschijnlijk-is-3-fofoa-

 • belg

  @pietje
  Zijn de hoge heren in Brussel de realiteit uit het oog verloren
  Waarop baseren de heren het waandenkbeeld wat in twee eeuwen niet is gelukt in België, met twee volken die behalve de moedertaal vrijwel alles met elkaar gemeen hebben, wel in pakweg twee jaar zou kunnen met dertig volkeren die heel wat meer van elkaar verschillen?

 • pietje

  De Europese superstaat komt.

  Een Federatie van Europa, moet en zal er komen. Als het niet rechtsom zou gaan (eerst een politieke integratie, dan de economische met de euro, zoals aanvankelijk het plan van Nederland was), dan moest het maar linksom (eerst de euro en als die vast loopt in een crisis, dan zou de politieke integratie wel afgedwongen worden).

  http://www.telegraaf.nl/dft/goeroes/harrygeels/13091531/__De_Europese_superstaat_komt__.html

 • Lamberto

  Beste Gerard,

  U kunt er van uitgaan dat ik persoonlijke vrijheid hoog in het vaandel draag, en alles in beweging zal zetten om dit ook zo te houden.
  Ik moet niets hebben van socialistische of andersoortige betutteling in welke vorm dan ook.
  Wat u als “communisme in zijn ergste soort” omschrijft, is naar mijn beleving een puur fascistische maatschappij waar de burger geen enkele rechtstreekse invloed meer op de gang van zaken kan uit oefenen.
  Als we zien hoe het er momenteel in Europa aan toegaat, zijn we al een heel eind in de richting van deze fascistische dictatuur opgeschoven.
  De socialisten en communisten zijn fascisten geworden.
  Zie wie er momenteel aan de touwtjes trekken. (Barroso, Merkel enz.)
  Zie ook het huidige Chinese politieke model.
  Om mijn gedachtegang te onderbouwen plaats ik hieronder een klein overzicht met de inhoud van het boek “Der bedrohte Frieden” welke door Carl Friedrich von Weizsäcker is geschreven.
  Indien u de mogelijkheid heeft om dit boek nog te kopen, raad ik u aan om van de inhoud kennis te nemen.
  Als we zijn stellingen een voor een aflopen, zijn we volgens mij al een heel eind gevorderd richting “Totale Catastrofe”.

  Hier volgt een klein overzicht van de inhoud:

  „Es ist schon bemerkenswert, was Carl Friedrich von Weizsäcker, der ältere Bruder unseres ehemaligen Bundespräsidenten, vor 25 Jahren (!) in seinem letzten Buch u.a. schrieb.
  Carl Friedrich von Weizsäcker
  “Der bedrohte Friede – heute”, Hanser, München 1994, ISBN 3446176977
  Von Weizsäcker sagte in seinem letzten großen Werk “Der bedrohte Frieden” 1983 Hanser-Verlag, innerhalb weniger Jahre den Niedergang des Sowjet Kommunismus voraus (er wurde ausgelacht).
  Seine Prognose, auf welches Niveau der Lohn,- Gehaltsabhängige zurückfallen würde, wenn der Kommunismus nicht mehr existiert, war schockierend.
  Weizsäcker beschreibt die Auswirkungen einer dann einsetzenden Globalisierung, (obwohl es damals dieses Wort noch nicht gab) so wie er sie erwartete.
  Zitat:
  1. ..Die Arbeitslosenzahlen werden weltweit ungeahnte Dimensionen erreichen.
  2… die Löhne werden auf ein noch nie da gewesenes Minimum sinken.
  3…Alle Sozialsysteme werden mit dem Bankrott des Staat zusammenbrechen. Rentenzahlungen zuerst. Auslöser ist eine globale Wirtschaftskrise ungeheurer Dimension, die von Spekulanten ausgelöst wird.
  4… ca. 20 Jahre nach dem Untergang des Kommunismus, werden in Deutschland wieder Menschen verhungern.
  5… Die Gefahr von Bürgerkriegen steigt weltweit dramatisch.
  6… Die herrschende Elite wird gezwungen, zu ihrem eigenen Schutz Privatarmeen zu unterhalten.
  7…Um ihre Herrschaft zu sichern werden diese Eliten frühzeitig den totalen Überwachungsstaat schaffen, eine weltweite Diktatur einführen.
  8… Die ergebenen Handlanger dieses Geldadels sind korrupte Politiker.
  9… Die Kapitalwelt fördert wie eh und je, einen noch nie dagewesen Nationalismus (Faschismus), als Garant gegen einen eventuell wieder erstarkenden Kommunismus.
  10… Zum Zweck der Machterhaltung wird man die Weltbevölkerung auf ein Minimum reduzieren. Dies geschieht mittels künstlich erzeugter Krankheiten. Hierbei werden Bio-Waffen als Seuchen deklariert, aber auch mittels gezielten Hungersnöten und Kriegen. Als Grund dient die Erkenntnis, dass die meisten Menschen ihre eigene Ernährung nicht mehr finanzieren können, jetzt wären die Reichen zu Hilfsmaßnahmen gezwungen, andernfalls entsteht für sie ein riesiges, gefährliches Konfliktpotential.
  11…Um Rohstoffbesitz und dem eigenen Machterhalt dienend, werden Großmächte Kriege mit Atomwaffen und anderen Massenvernichtungswaffen führen.
  12…Die Menschheit wird nach dem Niedergang des Kommunismus, dass skrupelloseste und menschenverachtende System erleben wie es die Menschheit noch niemals zuvor erlebt hat, ihr Armageddon.
  Das System, welches für diese Verbrechen verantwortliche ist, heißt “unkontrollierter Kapitalismus”.
  C. F. von Weizsäcker sagte (vor 25 Jahren), dass sein Buch, welches er als sein letztes großes Werk bezeichnete, mit Sicherheit von der Bevölkerung nicht verstanden würde und die Dinge somit ihren Lauf nehmen!
  Das deutsche Volk bewertete er wenig schmeichelhaft wie folgt:
  Absolut Obrigkeitshörig, des Denkens entwöhnt, typischer Befehlsempfänger, ein Held vor dem Feind, aber ein totaler Mangel an Zivilcourage!
  Der typische Deutsche verteidigt sich erst dann, wenn er nichts mehr hat, was sich zu verteidigen lohnt. Wenn er aber aus seinem Schlaf erwacht ist, dann schlägt er in blindem Zorn alles kurz und klein, auch das was ihm noch helfen könnte.
  Die einzige Lösung die Weizsäcker bietet, ist die Hoffnung:
  dass nach diesen unvermeidlichen Turbulenzen dieser Planet noch bewohnbar bleibt.
  Denn Fakt ist, die kleine Clique denen diese Welt schon jetzt gehört, herrscht nach dem einfachen aber klaren Motto:
  “Eine Welt, in der wir nicht das alleinige Sagen haben, die braucht es auch in Zukunft, nicht mehr zu geben”
  Wie bereits oben erwähnt, Weizsäcker rechnete nicht damit verstanden zu werden“.

 • NIco

  Klaas Knot in buitenhof om 12.00 op ned 1

 • WijRos

  @Gerard

  re. Communisme van de ergste soort, binnen 5 jaar. Een zombie-maatschappij.

  Beste Gerard, ik ben het helemaal met jou eens, alleen ….. het is al lang begonnen en niet pas over 5 jaren!

  Communisme is het ergste als de burgers het zelf nog niet in de gaten hebben zoals nu.

  NL is al sterk gezombifiseerd zoals we o.a. in Haren hebben kunnen zien. Kijk nu eens naar de rechtszaken betreffende deze zaak dat is toch zo klaar als een klontje.

 • Snel

  @Gerard

  Toch een prestatie van mij al zeg ik het zelf.
  Ik ben nog later dan jou :-).

 • Snel

  @WijRos

  Daar doelde ik eigenlijk ook op.
  De Rabo is in en in verrot.

 • Gerard

  @Rien
  Oke, ik snap wat je bedoelt.
  Er was jaren lang een basis voor iedereen, rijk of arm. Kinderbijslag voor iedereen, zorg voor iedereen, onderwijs voor iedereen. Het enige wat ze vroegen was dat mensen die meer verdienen meer belasting moeten betalen. Daar kon iedereen mee leven. Hierbinnen had ieder de ruimte om zelf hun leven in te delen.

  Dit is snel aan het verdwijnen. De overheid is failliet. Overal waar nog wat geld zit gaan ze het halen. Het wordt gezien als ongedierte. Als aangeschoten wild waar jacht op wordt gemaakt. Kijk eens naar de heksenjacht in Frankrijk. Ondernemers geven er de brui aan. Ze stoppen massaal en niemand heeft nog de kans iets te beginnen. Met de nieuwe belastingregels voor ZZPers per 2013 is het voor velen straks onmogelijk nog overeind te blijven. Ze vallen nu al bij bossen om of ze stoppen er al bij voorbaat mee. Kortom, de maatschappij wordt helemaal uitgehold.
  Media wordt gesencureerd of beinvloed met desinformatie. Je emails en telefoongesprekken worden afgetapt. Internetverkeer wordt afgetapt. Nu mag de overheid legaal elke computer hacken. Wetgeving deze week aangenomen. Het kwam niet eens in het nieuws.
  En wij slapen verder en vinden het goed?
  In mijn jonge jaren keken we naar de USSR, de Gestapo en de DDR. De Berlijnse muur. De vluchtelingen die over het ijzeren gordijn vluchten met gevaar voor eigen leven. Waarom? Omdat mensen totaal geen vrijheid meer hadden. Als zombies liepen te leven achter het gordijn. veel jongeren weten dat niet. Daarom vluchten ze naar het vrije Europa van toen.
  Maar ik zie in Nederland en in heel Europa hetzelfde gebeuren als toen in de USSR.
  We gaan het hier ook zien. Dit wordt zo’n zelfde zombie-maatschappij. Geen ondernemers meer, geen mensen meer met ambities.
  We horen niks anders meer dan dat de overheid de economie draaiende moet houden. Waarom niet meer consumenten en ondernemers?
  Waar ik dus op wijs is de draai die de maatschappij nu ondergaat. Ik ben 50+ en ken dus de situatie tot 30 jaar terug. Veel jongeren zien het niet. Ondernemersschap wordt gewoon gesloopt. Spaargeld of werkkapitaal wordt gesloopt. Veel faillisementen momenteel door het verstikkende ontslagrecht en men pakt het heel bewust NIET aan. Waarom niet?
  Communisme van de ergste soort, binnen 5 jaar. Een zombie-maatschappij. En daar durf ik mijn hele vermogen om te verwedden!