24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Short Posities en gesubsidieerd zilver

Zilverupdate

Spannend wordt het. Echt spannend, vooral de komende dagen. Helemaal nu we zien dat alle technische indicatoren wijzen op een correctie naar beneden. De uptrend werd vorige week al doorbroken, bovendien hebben we bijna een dubbele top gehad, met recent zijwaarts prijsverloop met hoog volume. Dit alles is erg bearish. Maar ook de enorme toename van shortposities duiden niet op een stijging in de nabije toekomst. Als contrarian en als gelover in een fundamentele stijging van de zilverkoers denken we dan, we blijven long, maar er zijn teveel aanwijzingen voor een correctie naar beneden.

 

Veel technische indicatoren wijzen op een spectaculaire daling

 

Alle zilver ETF’s  zijn dus  verkocht. Vrijdag, na het herstel van de korte flash-crash toen het Amerikaanse  banencijfer werd bekendgemaakt, even short gegaan en een kleine winst genomen, en nu afwachten op de nachthandel a.s. zondag.

Komt er een correctie naar beneden dan staan we klaar om weer wat fysiek in te slaan. Duikt ie onder de $33,50, dan is de kans groot dat ie nog verder zakt, en zullen we weer een (kortdurende) shortpositie innemen.

Vrijdag was een dag waarop het eerst leek dat veel winsten werden genomen, en de prijs toch redelijk stabiel bleef tot 12 uur EST, (behalve tijdens de kleine flash-crash. Die herstelde overigens snel, wat lijkt te duiden op een consolidatie). Dit geeft een beetje hoop voor komende week. Later die dag leverde de zilver toch flink wat in om af te sluiten met een verlies van $0,46. Het lijkt erop dat heel wat shorts zijn geplaatst afgelopen vrijdag, zonder dat was de zilverprijs waarschijnlijk sky-high gegaan. Hoe lang gaat ze dit nog lukken?

 

Veel technische indicatoren wijzen op een spectaculaire daling

 

Toch nemen we nu geen risico. Beter is bij de zijlijn af te wachten wat er de komende dagen te gebeuren staat. Sluit zilver in NY duidelijk boven de $35,40 dan is dit een teken dat de bull run zich kan voortzetten. Dat is dan een geschikt koopmoment. Maar voor nu wachten we af, op het moment van $35,40, of de eventuele correctie naar beneden, die best eens tot $28,00 zou kunnen gaan, als de weerstand op de $33,50 wordt doorbroken. Dit is niet de verwachting, want er zal een hoop fysieke vraag ontstaan rond dit bedrag.

 

Mocht zilver sluiten boven de piek van $35,40, dan kan dit duiden op de volgende bull-run. Mocht er echter een situatie ontstaan zoals bij de vorige gemanipuleerde dalingen, dan is het best mogelijk dat indien weerstand rond $33,50 wordt doorbroken we zakken tot zelfs $27,50

 

Short Posities en gesubsidieerd zilver

In zilver steeg de short positie afgelopen week (t/m afgelopen donderdag) met een enorme hoeveelheid  van  6,181 contracten, (30.91 miljoen ounces). De commerciële netto short positie staat nu op 289.2 miljoen ounces. Dit is ongeveer 150 dagen van de wereldproductie zilver, en duidelijk is dus dat de verhoudingen in de zilvermarkt helemaal zoek zijn. We weten niet hoeveel van deze shorts  afgelopen vrijdag zijn ingelost, maar feit blijft dat we uiterst voorzichtig moeten zijn.

 

De COT grafieken moesten zelfs een nieuwe schaal maken om deze toename weer te kunnen geven.

 

Volgens Ted Butler is JPMorgan 34.000 Comex zilver contracten short, dit is 170 miljoen ounces. (Wow!) Dit is meer dan 30% van alle shorts in de gehele futuresmarkt van zilver. 1 Handelaar die 30% van de totale posities heeft. Hoe kan dat? Blythe Masters van JPMorgan zei afgelopen voorjaar dat JPMorgan zelf geen posities heeft, maar handelt voor haar klanten. Wie zijn dat dan? Waar zijn de financiële autoriteiten?

 

 

Het is duidelijk dat deze grote posities niets met een vrije markt te maken hebben, en dat de zilvermarkt wordt gebruikt door personen, instellingen of bedrijven om de zilverprijs kunstmatig laag te houden. Zoals Chris Powell van GATA zegt: “er zijn geen markten meer, slechts interventies.”

Over het waarom zijn op internet veel verschillende meningen te vinden, van inmenging van de FED, en de andere centrale banken, tot…. Google zelf maar. Maar dat is niet de vraag.

De vraag is hoe lang ze dit nog vol kunnen houden. Het lijkt erop dat het niet lang meer kan duren. Hoogstens nog een paar jaar. Misschien zelfs maar een paar maanden. Tot na de Amerikaanse verkiezingen zal het zeker doorgaan. We zien de laatste tijd echter dat de prijsmanipulatie naar beneden steeds vaker wordt gevolgd door een enorme fysieke vraag naar ons glimmende metaal, en dat de prijs dus steeds sneller hersteld.

Voor ons is duidelijk dat de manipulatie tot nog toe niet zo’n slechte zaak is geweest. We zijn er immers van overtuigd dat de manipulatie een keer moet en zal ophouden, met een enorme stijging in de prijs van alle edelmetalen, en zilver in het bijzonder, tot gevolg.

Het is dus fijn te weten dat zolang de manipulatie doorgaat fysiek zilver kan worden aangeschaft met een hoge korting. Gesubsidieerd zilver dus.

Daar profiteren we dan ook flink van! Dank je wel, “klanten” van  JPMorgan!!!!

 

Disclaimer: De mening van Arnold als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Bekijk ook