24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Silver Eagle munten eindelijk weer leverbaar!

 

Nieuwe voorraad: 17 februariSilver Eagle munt leverbaar

 

De 2014 Silver Eagle munten zullen rond 17 februari arriveren in Nederland. In tegenstelling tot eerdere berichten is de levertijd dus aanzienlijk verkort, aangezien in eerste instantie de voorraadaanvulling pas medio tot eind maart was ingepland.

Het Amerikaanse munthuis heeft de productie van de 2013 Silver Eagle munten medio december stopgezet om vervolgens op 13 januari de 2014 variant beschikbaar te stellen. Zoals wel vaker rond de jaarwisseling gebeurt, zorgt dit voor een grote vraag naar de nieuwe zilveren munten. Inmiddels zijn de cijfers van januari bekend gemaakt door de United States Mint en er zijn al 4,7 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee volgt deze maand de januarimaanden van 2011, 2012 en 2013 waarin respectievelijk 6,42 miljoen, 6,10 miljoen en zelfs 7,48 miljoen munten werden verkocht.

De ervaren zilverkoper zal zijn opgevallen dat ook de premie van de Silver Eagle al een poosje is verhoogd. Dit komt doordat het munthuis vanaf eind december gerantsoeneerd Silver Eagle munten aanbied tegen een verhoogde prijs. Naar wij hopen zullen de premies binnen enkele weken tot maanden teruggebracht worden naar een gebruikelijk niveau.

Op onze website is per product aangegeven of er een levertijd van toepassing is. Alle zilveren munten zullen vanaf 17 februari weer uit voorraad leverbaar zijn. Voor het verwerken van bestaande bestellingen zijn enkele dagen nodig en naar verwachting zijn alle bestellingen uiterlijk 21 februari volledig uitgeleverd.

Bekijk ook