Kenniscentrum The Silver Mountain

Lees hier onze columns over de financiële wereld, nieuwsberichten en tips bij het kopen van goud en zilver.

navbar-banner

Tekenen aan de wand

02-11-2011 Zilverpaul

De glorieuze Europese top, waar een fors pakket aan maatregelen is neergelegd die een stevig fundament zullen vormen voor de Europese gezondmaking van het economisch en financieel stelsel, is in een kleine week vermalen tot de essentie van het verdrag: niets.

Berichten vanuit de media dat China of Brazilië te hulp zouden komen door geld te pompen in de Europese economie… waarom zou men dat doen? Hooguit tegen het goud uit de kluizen van de centrale banken, voor zover daar nog veel in ligt.

Japan die zijn munt noodgedwongen laat meedansen in de val naar de bodem van de put, vanwaar geen munt ooit is teruggekeerd.

Italië, dat na het Europees akkoord een fors hogere rente mag betalen voor de financiering van zijn staatsschulden.

MF Global holding, een van de 22 primaire dealers in Amerikaanse staatsleningen, die failliet is verklaard, maar een onderzoek in zijn boeken weigert. Waar volgens de laatste berichten nog 700 honderd miljoen dollar mist. Ten onder gegaan omdat men fors in de Zwitserse franc zat, toen deze munt door de Zwitsers op een zonnige dag plotseling aan de euro werd gekoppeld, omdat anders de export van Zwitserland stil zou komen te vallen door de te dure munt. MF Global holding, wiens directeur een oud Goldman Sachs directielid is, waar sterke vermoedens zijn dat men het geld van zijn cliënten gebruikt heeft voor de eigen firma. En wat dacht u dat dit betekent voor het vertrouwen in de financiele sector, als nu blijkt dat zo’n grote speler met zijn handen in de portemonnee van zijn klanten zat? Van deze berichten worden bank-runs gemaakt.

Over naar Griekenland, waar oom Papa een konijn uit zijn hoed heeft getoverd waar zelfs zijn minister van financiën geen weet van had…. Er komt een volksstemming rond het thema of de Griekse bevolking blij is met de euro, bail-out en de bezuinigingsmaatregelen. Wat denkt u wat het resultaat van deze peiling zal zijn?

En de ECB, die heeft een nieuw hoofd. En niet zo maar een hoofd, een Italiaanse meneer en oud Goldman Sachs directeur, dus dan weet u het wel; wij zitten gebeiteld met iemand met zoveel ervaring!

Gelukkig heeft de Nederlandse premier voorgesteld om maatregelen te treffen dat er meer toezicht komt op het financiële reilen en zeilen van de Europese lidstaten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zo’n functionaris er komt, waarschijnlijk na de laatste eruptie van Mount Europia.

En terwijl de Westerse samenleving in elkaar dondert, krijgt het Nederlandse parlement het voor elkaar een buitenlandse jongen het land uit te werken die hier volledig geworteld is. Chapeaux, heren en dames volksvertegenwoordigers! Dat is het soort leiderschap waar wij, onderdanen, behoefte aan hebben. Wellicht is het ook een idee eenzelfde soort stoerheid en voortvarendheid aan de dag te leggen jegens de banken en financiële instellingen die onze samenleving in het verderf aan het storten zijn.

Met het verder ontwikkelen van de financiele crisis worden langzamerhand emoties zichtbaar waar je niet altijd blij mee moet zijn. Zo komen de eerste berichten binnen van Duitse toeristen die in Griekenland niet meer welkom zijn. Geen wonder, want het leiderschap legt de schuld altijd neer bij een ander. En des te meer de boel uit de bocht vliegt, des te sterker de sentimenten. Dit is het recept waarmee oorlogen gebouwd worden.

Laten we proberen hier verre van blijven. We worden gemanipuleerd en gestuurd door berichtgeving die tot ons komt. Heel Europa zal in meer of mindere mate door het afvalputje gaan, en wat is er dan niet fijner voor de leiders om een schuldige aan te wijzen, waar het ongenoegen op geprojecteerd kan worden. Hoe worden we op het wereldtoneel niet bang gemaakt voor moslims, hiermee de geesten rijp makend om enerzijds door zgn. veiligheidsmaatregelen de vrijheid van de eigen bevolking steeds meer aan banden te leggen en anderzijds, als de druk op het systeem te groot wordt, een oorlog te beginnen om de onvrede te kanaliseren. Dan maalt niemand meer om (hyper)inflatie, want lijfsbehoud staat dan op nr. 1.

Dit trucje is al zo vaak succesvol vertoond; laten we proberen hier buiten te blijven. Politiek links of rechts, uit Noord of uit Zuid, wit of zwart, we zitten met elkaar in hetzelfde schuitje. Iedereen ziet zijn spaarcentjes vervliegen. Iedereen krijgt het moeilijk. En ook al zullen goud en zilver in uw bezit de gevolgen verzachten; de wereld waarin wij leven zal onherroepelijk veranderen. Aan ons de keus welke kant wij opgaan. En hoewel we van politieke kleur kunnen verschillen, van leeftijd, van ras of van geloof, uiteindelijk willen we allemaal een leven waarin we gelukkig kunnen zijn, een leven zonder oorlog, een leven in vrijheid.

……….ik had toch dominee moeten worden.

Zilverpaul

www.Silverstocks.nl

 

Disclaimer: De mening van Zilverpaul als columnist is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 • Ethan

  @cp

  Sorry voor mijn verlate reactie, maar bedankt voor de nadere omschrijving! :)

 • cp

  het is vrij simpel.

  Stel je hebt een bedrijf en dus voldoende geld in dat bedrijf (zegge een persoonlijke holding / bv). Je kunt dat geld dus min of meer lenen (prive / hypotheek) en met dat geld dat je dan leent (van jezelf), jouw hypotheek bij de bank aflossen.

  Ik heb dit vorig jaar gedaan en het resultaat is dus dat ik niet meer afhankelijk ben van een bank.

  Als ik mijn hypotheek niet meer kan betalen, is het mijn eigen bedrijf dat moppert en kun je dus op papier eenvoudiger een regeling treffen.

 • Ethan

  @cp

  Het is wat “gegoochel” met rechtspersonen die mijn pet te boven gaat wat jij beschrijft, maar het klinkt interessant.

  Zou je een dergelijke constructie iets uitgebreider kunnen beschrijven voor een leergierige leek? ;) :)

 • cp

  Zijn er hier nu ook mensen die hun hypo hebben afgelost aan via een eigen bv? Dus bv neemt min of meer de hypotheek over van de bank zodat je dus min of meer schuld hebt aan je zelf?
  Je hebt nog steeds de schuld, maar dus wel aan jezelf en niet aan een bank.

 • Cinelux

  Wat mij opvalt in de Usdebtclock PM chart, is dat zilver qua prijs echt het buitenbeentje is.Als je kijkt naar het aanbod/prijs is Palladium redelijk goedkoop, maar zilver is belachelijk goedkoop als je naar de verhoudingen kijkt.
  Nu zeggen grafieken ook niet alles, maar hier zie ik toch een verhouding van 10:1 zilver/goud ratio.

  Nu zijn de delfingskosten voor goud een stuk hoger, maar toch.

 • Gebakken Zak

  @rob
  Bedankt Rob, ik heb ’t stuk inmiddels ook gelezen bij ZeroHedge. Ik vind het in deze context opvallend dat een astroloog de afgelopen weken heeft gemeld dat t/m gisteren geen nieuwe posities zouden moeten gekocht binnen goud/zilver, daarna wel. Enfin, we gaan het zien.

 • io
 • rob

  @Gebakken Zak

  Dan Norcini heeft dit erover te zeggen:

  “Maybe we will get lucky and learn that the CME Clearing House issued the communique by accident or something. Boy howdy do I hope that is the case, but I fear it is not.

  One last thing – it should be kept in mind that if the markets open strongly (sunday evening) to the upside in general on a round of RISK ON trades, it is the SHORTS who are going to be hurt by the margin change. That would force additional short covering. The flip side to all this is that a great number of the transferred MF Global accounts are mainly on the long side of the market and the RISK OFF trades are what come on Sunday evening. Then the longs are in trouble… What a stinking mess caused by these ***&&$$ at MF Global.”

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Rien, kun je ff uitleggen wat dat concreet betekent of kan betekenen?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien
  Wow, zerohedge heeft zojuist een artikeltje dat de CME de maintenance margin gelijk maakt aan de initial margin voor alle producten.
  Als dat klopt, dan wordt maandag een HEEL interresante dag in de futures market

 • Gebakken Zak

  @Gerard
  “Hadden die sufferds in brussel dat nou werkelijk in hun hoofd????????????”

  Ik denk het eerlijk gezegd wel. De vervreemding van de realiteit is bij die gasten vaak heel, heel groot. Dat lijkt me ook de reden dat veel van die types goud/zilver blijven beoordelen als “iets uit ’n ver verleden”, slechts voorkomend in ’t allerlaatste noodplan, wanneer al het andere mislukt is.

 • http://heladatzeiiknetniet wortelbea

  @Gerard,
  Zo een voorspellingen zijn we van jou idd niet gewoon…

  Ik zit nog steeds niet veilig: schulden af te betalen, en ik kan maar een 10 tal maand verder zonder werk. Als goud en zilver tegen dan niet sky-high gegaan zijn hang ik. Of het moet natuurlijk zo erg zijn dat banken zelf niet meer kunnen vorderen.

  Ik zie nog steeds als oplossing het bijdrukken van geld:
  Stel ECB creert per inwoner van de eurozone 10.000 eur, en ‘geeft’ aan elke staat die 10.000 per inwoner dat ze hebben.
  De staten moeten verplicht hiermee een groot percentage hun schuld aflossen (hoe grote hun schuld, proportioneel hoe hoger percentage dat ze moeten gebruiken om af te lossen)

  Alle staten van de euro zone hebben minder schuld, en dus ook minder interesten te betalen.
  iedereen ziet zijn pensioen en spaarcentjes in rook opgaan, maar dat is nu defacto toch eigenlijk ook aan het gebeuren.
  Er koemt enorme inflatie.
  Maar de staten hebben weer geld, deze starten grote infrastructuur werken en stimuleren (kortstondig) de economie, juist genoeg om de motor weer op gang te brengen.
  Mensen zien wegens inflatie hun schulden ook verdampen.
  meer geld over voor investeringen. en de boel draait weer.

  Dit is natuurlijk weer identiek hetzelfde (foutief) model van de voorbije decenia, en waardoor we nu in de sh*t zitten, maar geeft toe:
  We krijgen een situatie als na een ramp of oorlog, maar zonder de oorlog zelf. Als we er deze keer echt eens na de opstart ons verstand niet verliezen, en niet meer zot doen redden we het deze keer misschien… (ja ok… dit lijkt een utopie :p

  5.000.000.000.000 (5.000 miljard

 • Gerard

  Gelijk heb je Seppel! Geniet er maar van. Wat komt dat komt.

  @surmer
  Zat heel even die link van je goed te bekijken. Wat mij enorm opvalt is de grote “schaarste” van koper in verhouding tot bijv. zilver en goud!
  Het was al bekend dat koper opraakt, maar hier schrik je van.
  De productie mag dan wel fors lager zijn, maar dit gaat toch wel erg hard!

  (moderatie, dan nog maar een keertje zonder link)

 • seppel

  Je zal er niet veel naast zitten Gerard. Maar mij zal het effe worst wezen : weekje gaan wandelen met vrouw en hond in de Vogezen. Neem m’n laptop mee maar hoop de zelfbeheersing te hebben die niet te gebruiken. Wat er nu te gebeuren staat kan me immers de pot op, ik heb mijn voorzieningen genomen.
  Slaapwel van de verlofganger.
  Ook groetjes van vrouw en hond.

 • Gerard

  Er werd weinig over gesproken in de media vandaag, maar het mislukken van het noodfonds is een akelig drama die velen zwaar onderschatten.
  Zoals bekend stoppen China en Brazilie die 1000 miljard NIET in dat noodfonds.
  Hadden die sufferds in brussel dat nou werkelijk in hun hoofd????????????

  Dat noodfonds is nu nog 220 miljard groot, en is bedoeld om Italie, Portugal, Spanje, Griekenland en Ierland aan hun begrotingstekort te helpen + herfinanciering bestaande leningen.
  Volgens de Grauwe zou het minimaal 1500 tot 2000 miljard moeten zijn om 2012 door te komen.
  Nu zakken we door het ijs nog voor Kerstmis!
  Nu China en Brazilie afhaken, wie gaat die failliete rotzooi dan kopen?
  De banken ZEKER niet. Pensioenfondsen ook niet.
  ECB ook niet, want die hebben al 1000 miljard op de agenda staan tot eind 2012.

  De gevolgen zijn al zichtbaar: Italie steeg vandaag naar 6,4%, ondanks de (vermoedelijke) enorme opkoop van Draghi begin deze week. Zijn eerste werkdag ging de rente van 6,3% naar 5,8%.

  Ik laat voorspellen altijd aan Temp over, maar nu doe ik het ook eens een keertje!
  Het failliesement van meerdere Europese staten en banken is HEEL dichtbij.
  Banken zullen omvallen, economie komt tot stilstand.
  Kerstmis 2011 zal Europa niet halen zonder extreem drama van ongekende omvang.

 • Gerard

  @high five
  17 miljard reserves? Lijkt mij inderdaad ook een broodje aap verhaal.
  Daar geloof ik dus helemaal niks van.

 • AJ

  “@ AJ
  vraag eens Ramona hoe ze de linkjes inplakt ;-)
  greetjes! ”

  Hoi, Ramona.

  Zeg, hoe plak jij de linkjes eigenlijk in?

  Met vriendelijke greet,
  AJ

 • high five

  Zilver reserves 17 miljard ounces ?. Ik weet niet wie die reserves heeft. De overheden en de banken hebben ze iig niet.
  Volgens de klok loopt de reserve aan zilver nog steeds terug. Zelfs op dit moment als de economieën afkoelen in de wereld…..

 • Gebakken Zak

  @Ethan
  Was iig bedoeld als humor. ’t Kan iid wel eens verkeerd gelezen worden …

 • Ethan

  @Gebakken Zak

  (Voor de duidelijkheid: ik heb je geen negatieve stem gegeven, kan wel om je reactie lachen. ;) )

 • surmer

  Wellicht bij jullie bekend; http://www.usdebtclock.org/gold-precious-metals.html hier kijk ik af en toe even naar om te zien wat de trend is.

  Holdings Germany, France en IMF nemen af, met Duitsland koploper: -88 troy ounce/kwartier. Zwitserland en vooral Nederland holdings aan het uitbreiden met Nl +122 ounce/kwartier. Doet NL niet slecht denk ik.

  Verder totale reserves PM’s: we zitten nu op +- 7 miljard wereldburgers. Is gemiddeld 0,25 troy ounce Au pp en 2,5 troy ounce Ag per persoon.

  Daarbij de ontwikkeling voor PM reserves; Zilver op 17326959177 Ounce, neemt af met 13500 ounce/kwartier, dus over 37 jaar op… Kritische noot; gebaseerd op zeer korte momentopname, evt veranderingen in productie van zilver niet meegerekend, dus geen reden voor zorgen.. ;)

  Ps, kan iemand mij vertellen of de bronnen van usdebtclock erg zorgvuldig zijn?

  Nog even het overzicht van Holdings by country in ounces op deze momentopname, leuk om over een maandje ofzo nog eens naar te kijken voor ontwikkelingen. Ps volg het forum en de artikelen graag –zolang het over PM’s, politiek en economie gaat –

  US 286913088
  germany 119757910
  IMF 95708572
  Italy 86521738
  France 85593556
  China 37193740
  Switzerland 36702840
  Netherlands 33516607
  Russia 27014500
  Japan 21643778
  India 19674485
  Euro 17696026

 • Gebakken Zak

  @Ethan
  Afvallige, zwakke broeder, verrader, week watje, ruggegraatloze! Goed dat je eea snel duidelijk hebt gekregen. :-)

 • Andreas

  Snel
  De mate waarin een curator zijn zakken kan vullen is afhankelijk hoeveel er in de boedel zit. Zit er weinig tot niets in wordt de curator tegen gereduceerd tarief betaald door de overheid. Zit er daarentegen veel in begit menigmaal het grote graaien. Nota’s schrijven met een grashark. Meestal is alles gesardeerd aan de bank en probeert de bank de curator voor te zijn. Lukt dit niet, dan moeten ze samen werken en daarbij wordt elkaar nog wel eens een balletje toegegooid. Wat hebberigheid aangaat doen ze niet voor elkaar onder. Het langste faillesement heeft tot op heden voor zover ik weet 20 !!! Jaar geduurd. Het DSB verhaal kan nog langer gaan duren. De curator kosten gaan echt in de miljoenen lopen. Terwijl de afwikkeling grotendeels door oudmedewerkers geschiedt tegen uiteraard normale salarissen. 500 euro per uur voor een curator is heel normaal en controle op uren onmogelijk. Ik neem het mijn vader dan ook kwalijk toen hij zei dat ik botenbouwer moest worden. Curator had het moeten zijn. Een beroep met toekomst en een gouden (gestolen) pensioen. :(

 • Ethan

  @Gebakken Zak

  Hij heeft het er zelf naar gemaakt :P

  Al die beloftes die hij gedaan heeft vs. de dingen die hij daadwerkelijk gedaan heeft.

  Ik had zelf, toegegeven, best goede hoop op hem toen hij President werd. Wat een stuk verbetering t.o.v. Bush.. toen was ik ook nog wat naiever denk ik. ;-)

  “Change you can believe in” .. oh ja.. maar heeft hij ooit gezegd dat het “change for the better” zou zijn? ;)

 • Gebakken Zak

  @Ethan
  Zeg Ethan, het is bij de NOS en Obama, de held van vele Nederlanders, zegt het dus hoe haal je het in je hoofd om met “Hahahahaha te reageren”? Weest liever een fervent aanhanger van de moderne, creatieve democraten, gij duivelse schelm!

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  @Freek: De bond zal dan ongeveer 30% noteren van de nominale waarde.
  Ongeveer kun je rekenen: 100%/(10×0,32)=31,25%
  Op deze manier zul je ook zien dat een bond die nog maar 1 jaar loopt en 30% noteert een yield geeft van 233%
  Hier kun je een mooi overzicht vinden van alle staatsleningen en zo zien dat bij de rotte zooi de rendementen lager lijken bij langere looptijden, maar dat bv bij Griekenland alle obli’s zo’n 30 cent op de euro noteren: http://www.staatslening.info/

 • Ethan

  LOL @ NOS Journaal.

  Obama die zegt: “wij hebben ook een financiele crisis gehad in de V.S. en die hebben we opgelost”

  Hahahahaha

 • Freek

  Help mij!

  Als je een Griekse bond van 10 jaar hebt gekocht met een rente van 5% en deze bond staat nu genoteerd met een yield van 32%, hoeveel is die bond dan nog waard? Hoeveel procent van de nominale waarde?

 • Edwin

  Pfff onxerzoek naar manipulatie op zilvermarkt. Heb weinig vetrouwen in echte acties….

  http://www.kitco.com/reports/KitcoNews20111104ASKN_cftc.html

 • Gebakken Zak

  @IXO
  De CFTC lijkt gewoon een andere tentakel van het politburo in de USA. Ik vraag me af of Chilton gepland als bliksemafleider funcioneert of eenvoudigweg een held is. Ik denk ’t laatste. In dat geval vraag ik me af of hij binnenkort vermoord wordt.

 • Snel

  Zijn er ook mensen die ervaringen hebben met faillissementen waar de curator en zijn (bank)vrienden zich tegoed doen aan de opbrengsten uit de boedel? Faillissementsfraude is een goed woord daarvoor.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Dave
  Dat ligt er aan hoe de longs en de shorts zijn verdeeld in deze posities. Indien er meer shorts zijn, dan zou zilver zelfs omhoog kunnen gaan.
  Het meest waarschijnlijk is echter dat er een lichte long balans is. Er zou dus inderdaad een kort koopmoment kunnen ontstaan.

 • IXO
 • Andreas

  Aan allen
  Dat doet een mens goed. Zoveel duimpjes omhoog. Ik hou jullie zeker op de hoogte. Het kan wel even duren want eerst moet die rechtzaak er doorheen. Tenzij ze op het geweldige idee komen mij uit mijn huis te zetten. Dan haal ik eerder het nieuws. Voorlopig heeft men mijn maandbedrag gehalveerd. Toen ze begrepen dat ze hoe dan ook nat zouden gaan was een overlijdingsrisicoverzekering niet meer nodig. Hoe graag ze mij ook onder de grond zien. :(

 • Edwin

  rente Italie vandaag op 6.36 % en geen vulling van het EFSF noodfonds door landen buiten EU. Dus zo dadelijk weer meer geld creatie door ECB.

  Gaat aardig zo…. en Duitsland waar industrie orders 4% minder is… recessie.

 • ramona
 • ramona
 • ramona
 • ramona
 • ramona
 • ramona
 • Dave
 • JH

  @Andreas
  Andreas,

  Ik heb je verhaal twee gelezen. De manier waarop je vecht tegen, in dit geval, de rabobank doet een beetje heroisch aan. Let op, dit bedoel ik positief.

  Bij het lezen van:

  ‘ Ik heb een offerte neergelegd van de huur voor een shovel voor een dag. Daarbij zeggende: je denkt toch niet dat er nog wat te verkopen is als je mij eruit schopt. Ik rijd gewoon het huis vlak met de televisie erbij.’

  Moest ik even lachen, prachtig punt maak je daar. Jammer dat het niet mogelijk is om een foto van dat gezicht van die medewerker te plaatsen.

  Andreas, ik wens je veel wijsheid, sterkte en kracht toe in je strijd. Het is dat ik op deze pc geen ‘duimpje’ kan geven anders had je hem zeker gekregen!

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien
  “Mijn antwoord was natuurlijk onvolledig, dus even deze toelichting: De totale inkomsten uit rente moet minder of gelijk zijn aan de totale toename van de geldhoeveelheid over hetzelfde tijdinterval.
  Individuele gevallen kunnen hiervan, ook voor langere tijd, van afwijken.”

  Vergeet maar dat ik dat gezegd heb. Ik neem even alles terug. Ik weet wat ik bedoel, maar het lukt me kennelijk niet om dit korrect in een korte text neer te leggen. Sorry voor de verwarring.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Rien
  En met individuele gevallen heb ik het natuurlijk over de rente die iemand ontvangt of betaald die hoger kan zijn dan de inflatie.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @ramona
  Mijn antwoord was natuurlijk onvolledig, dus even deze toelichting: De totale inkomsten uit rente moet minder of gelijk zijn aan de totale toename van de geldhoeveelheid over hetzelfde tijdinterval.
  Individuele gevallen kunnen hiervan, ook voor langere tijd, van afwijken.

 • René

  @Ramona,

  Die Farrakhan is een wijs man.
  Thanks for the link!

 • ramona

  @Rien:

  Bedankt voor het antwoord,zit ik gelijk weer te denken als de consumenten onder de grens van inflatie zouden kunnen lenen dat we een bloeiende economie zouden hebben! ;)

 • ramona

  We horen verder nooit meer wat over Fukushima,maar daar gaat het niet goed! :(

  Vraag ik me af of de (bijvoorbeeld!) ingevoerde auto en bijvoorbeeld(technische!) onderdelen voeding enz enz wel nagekeken worden op straling? (bedoel je zal maar een radio-actieve auto kopen!) ;)

  http://gaia-health.com/articles501/000528-fukushima-china-syndrome.shtml#.TrEnJ3I99I4

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @ramona
  “Vandaag op rtl 7 (rtl z-nieuws) vertelden ze dat normaalgesproken de rente 1,5 a 2 % boven de inflatie ligt”

  Ik ken deze redenatie, hij is echter fout. Rente ligt vrijwel nooit boven de werkelijke inflatie. Korte periodes uitgenomen. Over de langere tijd moet echter de rente altijd beneden de werkelijke inflatie liggen omdat anders het financieel systeem instabiel wordt.

 • ramona
 • ramona
 • ramona

  Een must see:

  Minister Farrakhan Blasts Media & Reporters During Radio Interview Commercial!

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4EKrXFcVyXE#!

 • ramona

  Waar komt de echte internationale georganiseerde criminaliteit hoofdzakelijk vandaan en hoe kan dit zo lang in stand houden, is het een wapen van de elite, door de elite, om de burgers met hoge winsten en leugens dom, en gehersenspoeld in de rij te houden?

  https://sites.google.com/site/alarmuwordtvergiftigduf/voor-iedereen-die-ooit-een-geliefde-heeft-zien-lijden-of-definitief-verloren-heeft-door-kanker-zal-dit-moeilijk-te-verteren-zijn

 • ramona
 • ramona

  @ Gerard:

  Bedankt voor Het filmpje van Maloney die man legt het goed uit,zie nog paar filmpjes van hem staan ga ik eens rustig op mijn gemakkie bekijken! ;)

 • Gebakken Zak

  onafhankelijk geld, uiteraard.

 • Gebakken Zak

  In monetair turbulente tijden zoals we die we momenteel meemaken zie je een verschuiving van kapitaal van burgers naar grootbanken en overheden. Deze laatsten bepalen de geldpolitiek en die ziet er voor hen uiteraard niet ongunstig uit. Tenzij hele landen om gaan vallen en het piramidespel in zijn volledigheid implodeert. Daarom zullen bailouts in wat voor vorm dan ook de norm blijven. Uit onwetendheid/onzekerheid zullen vele burgers deze blijven toejuichen. Prettig dat er onafhankelijk is, heel prettig. En dat krijgen steeds meer mensen duidelijk. Wereldwijd.

 • the big hoax

  Interessant nieuws vanuit Amerika !
  Komt er volgens de FED mogelijk een QE 2,5 ?

  De amerikanen menen dat dit gaat gebeuren. Niet alleen het EU circus heeft
  effect gehad op een stijging van de PM’s de Amerikanen zien de PM’s weer als
  een “veilige haven” mede door de zinspelingen van onze federale boef Bernanki alias
  “boerenkinkel”. De hillbillies gaan dus mogelijk ook weer meer dollars drukken op
  de virtueel geld computer oftewel de FLAPTOP …..
  straks is de accu echter uitgeput en dan wordt dit nog eens een FLOPTOP !

  en dan maar afwachten wat de effecten van het MF Global faillissement zijn …

  de onkunde van de betrokken wereldleiders bij de roverheid en de vraatzucht van
  de altijd hongerige parasieten van banksters gaat steeds meer onrust en onoplosbare
  monetaire mondiale problemen veroorzaken …..

  The can is down the road and got stuck in solid concrete …

  kicking the can has become impossible

  de artiesten in het financieel staatscircus zijn verslagen door hun eigen incompetentie …
  en in hoogmoed wordt door hen nu in het wilde weg geschopt …. naar elkaar ….

  een ieder is uiteraard benieuwd welke ludieke act er vrijdag speelt in de grote circus tent !

  de PM’s laten in ieder geval zien dat weer veel vertrouwen in de trapeze kunsten van de
  betrokken politici en financiele instelligen verloren is gegaan in de achterliggende dagen

  het is toch als merkwaardig te typeren dat de emerging economies zich de laatste tijd suf kopen aan fysiek zilver en goud …… en de westerse artiesten in het staatscircus heibel trappen en schuld op schuld stapelen en papiertjes bijdrukken …..

  Gelukkig zijn er op dit forum onder ons mensen die de PM’s net als de emerging economies omarmen !

 • Turbo wally

  @gerard

  Vriendelijk bedankt voor je antwoord Gerard. Het is anders al wel snel gegaan deze week.

 • Gerard

  Ramona

  Maloney legt het beter uit.

  http://www.youtube.com/watch?v=hxdsfa8OFVc&feature=player_embedded

  Als je dit verhaaltje begrijpt, dan is duidelijk dat deflatie onmogelijk is. Het geldsysteem kan dit niet overleven.
  Dan zie je ook dat “inflatie” geen schade aan het systeem aanbrengt, al is het 90%, dan nog niet. Alleen “spaargeld” is de klos.

 • ramona

  Mag rtl wel eens wat duidelijker zijn! ;)

  Gaat gewoon door:

  http://www.nu.nl/economie/2658947/g20-wil-strijdkas-imf-vergroten.html

 • Gerard

  Neen, RTLZ bedoelde dat indien de rente op leningen omlaag gaat, de bank dus minder inkomsten heeft.
  Banken hebben niets te maken met inflatie. Uitgeleend geld bestaat immers niet.
  Alleen spaarrekeningen hebben last van inflatie.

 • ramona

  @ Gerard:

  Zit het nog eens na te lezen,maar dien je geen rekening te houden met de inflatie dan?

 • ramona

  @ Gerard

  Dan hebben ze dus 1,25 % winst als ik het goed begrijp! ;)

  Ze spiegelden het op rtl 7 voor dat ze 1,5 % verlies zouden draaien!(wat ik al niet begreep!) ;)

  Kun je nagaan als ze zich aan de regels ivm de inflatie houden wat de winsten dan inhouden! ;)

  Van hoe de banken geld creëren ben ik op de hoogte! ;) (maar leer hier weer elke keer bij!) :)

 • Gerard

  @ramona
  “Betekent dit dat ze uitlenen en uiteindelijk(met de door hun geschatte inflatie!) 1.5 % verlies draaien op hun leningen?”

  Banken lenen nooit geld uit. Die 1,5% is pure winst.
  Banken lenen “lucht” uit. Ze hoeven maar 3% te bezitten van het uitgeleende geld.
  Dat is ook de reden dat wanneer er massaal wordt afgelost, de banken failliet gaan. Dan valt namelijk de inkomsten weg en het afgeloste geld verdwijnt ook weer in “lucht”.

 • ramona
 • Gerard

  Nog even nagelezen, en moet ik toch Jos gelijk geven.
  Het is jammer dat Zilverpaul de politieke truuk rond Mauro niet doorziet.
  De Tweede Kamer ging op de stoel van de rechter zitten!
  Mauro was EEN van de 800 exact gelijke gevallen in Nederland, ooit ontstaan door Afrikaanse moeders in de hoop in aanmerking te komen voor het slappe “gezinsherenigings-beleid”.
  Mauro werd “misbruikt” door de oppositie om de 2 dicidenten van het CDA op de kast te jagen. Er werd gehoopt zodoende het kabinet ten val te brengen.
  Dit was doorzichtig genoeg.
  De oppositie heeft hiervoor misbruik gemaakt door hun eigen TV-programma, Paul en Witteman. De straatvechters van de oppositie.
  Het gaat mij in deze niet om Mauro, (ken hem wel, woont bij mij een paar straten verderop), maar om de vervelende laffe politieke spelletjes die er gespeeld worden door die Spekman.
  Dit is geen politiek, dit is “vuiligheid”.
  We hebben er nog 799 Mauro’s te gaan in de Tweede Kamer. Europa dreigt failliet te gaan, maar dat komt bij PvdAer Spekman op de tweede plaats.

 • ramona
 • gordijnen

  @Andreas

  Ik ken dat gevoel van winnen. Met de emoties bedoel ik iets anders. Ik bedoel je krijgt soms brieven waar je heel erg boos om kan worden. Dan kan je de fout in gaan. De kunst is het ritme te veranderen. Ik zie het altijd als een soort spel. Dan kan je meestal iets beter de zeken beoordelen. De kunst is juist dat zij door emotie domme zaken op papier zetten en je eigen voordeel. Gelijk hebben is vaak iets anders dan krijgen.

  Vaak zijn er weer onredelijke regels, die goedkeuren wat voor een normaal iemand erg krom is. De wet heeft altijd veel valkuilen.

 • ramona

  @ Andreas:

  Dat ligt eraan op welk tijdstip het gebeurd en/of je gewaarschuwd wordt! ;)

 • ramona

  Vandaag op rtl 7 (rtl z-nieuws) vertelden ze dat normaalgesproken de rente 1,5 a 2 % boven de inflatie ligt,welke (volgens hun berekeningen!) rond de 2 % uit zouden komen,dus met de inflatie erbij zou de rente op 3,5 a 4 % komen.

  Nu rekenen ze een rente van 1.25 % ,waardoor de rente op -1.5 % zou komen!

  Betekent dit dat ze uitlenen en uiteindelijk(met de door hun geschatte inflatie!) 1.5 % verlies draaien op hun leningen?

 • Andreas

  Ramona
  Dat hangt van de watertemperatuur af. Je bent in ieder geval razendsnel terug in Den Helder. :)

 • ramona

  @ IXO:

  Had eerlijk gezegd nog nooit van Razendebol gehoord,maar denk dat niet zo een gustig plekje is als er bij de canarische eilanden wat gaat gebeuren! ;)

  http://www.youtube.com/watch?v=RoACrBHPTlg

 • Gerard

  @Turbo wally
  “@Gerard Zou de nieuwjaarsrally al begonnen zijn ?”

  Nee.
  Eindejaarsrally begint meestal begin december. Is bedoeld om per 31-12 mooie cijfers op de balans te krijgen bij de institutionelen over de uitstaande posities.

  Deze week waren er weer “dramatisch” slechte cijfers economie. Met name de inkoopmanagers-index (een van de beste indicatoren) die wereldwijd fors omlaag gingen. Recessie is een fgeit geworden deze week voor minimaal Q4, Q1 en Q2. 9 maanden. Tenslotte de deflatie die over 3% gaat en volgend jaar zal stijgen naar 5% (=15% voor voedsel en energie), wat stagflatie betekend. Stagflatie is het ergste wat aandelenbeurzen kan overkomen.
  Toch gaan beurzen hierop heel fors omhoog!

  Hoe kan dat?
  Dat komt omdat veel particuliere belegger vergeten naar de “geldstromen” te kijken.
  Er stroomt heel veel geld weg uit staatsleningen uit zuid Europa. Vooral de herfinancieringen. Dat geld wordt aangevuld door de ECB. (In de VS gebeurt hetzelfde ook door de FED).
  Maar het geld dat “vrijkomt” uit die obligaties, moet wel ergens naar toe! Even uit mijn hoofd, 70 miljard per maand, Europees geschat op 500 miljard! Volgend jaar moer er totaal in Europa 2000 miljard herfinancierd worden, + de nieuwe begrotingsgaten naar schatting nog eens 500 miljard. Herfinanciering Italie is in z’n eentje al 300 miljard in 2012.
  !!! Even ter vergelijking: QE2 was 600 miljard.
  Zodat je een idee hebt hoe groot de “geldberg” is die op de aandelenmarkt af stormen.
  Europa is dus 5x QE2….

  Je ziet institutionele beleggers steeds positiever worden naar gelang de ECB via de voordeur + achterdeur de staatsleningen opkoopt. Nu hebben we ook nog Draghi, welke de rente verlaagd.
  Houd het maar in de gaten, schrijf het in de agenda, “hoe harder de Euro en USD keldert, hoe hoger de beurzen”.
  Welke kant gaan de beurzen op, omhoog of omlaag? Wint “stagflatie”? Wint de “geldberg”?
  Ik denk dat ik het antwoord nu wel weet…..

 • Andreas

  Gordijnen
  Na het starten van mijn vorige website had ik direct een kort geding aan mijn broek. De datum werd vastgesteld op een tijdstip waarop mijn advocaat onmogelijk tijd had. Uitstel was niet mogelijk en voor een vervangende advocaat geen tijd meer. Ik heb destijds (2008) zelf mijn pleitnota geschreven en mezelf verdedigd. (advocaat heeft toen wel geholpen door mijn pleitnota bij te schaven) het resultaat was dat ik die zaak won. Ik was zo trots als een aap met zeven l”llen. Zo als gezegd werden het vijf rechtzaken wegens smaad en laster die hij allemaal verloor. Ik weet onderhand precies wat ik wel en niet schrijven mag. Het moet of expliciet vermeld een mening zijn of ondersteund zijn door verklaringen cq getuigen. Ik zie dan ook de toekomst vol vertrouwen tegemoet. En in een rechtzaak mag je best je emoties tonen. Het is juist goed dat een rechter ziet dat onrecht wordt aangedaan en levens worden verwoest. Ik hoop als het zover is ook de media te bereiken. Afwachten maar.

 • Mexican Seastar
 • Mexican Seastar

  Effe ertussen walsen :):) :

  België is een fiscaal paradijs voor extreem rijken: puur kapitaal wordt weinig getaxeerd. Terwijl het als een magneet is voor mensen van over de hele wereld die om hulp komen vragen: omwille van ons sociaal zekerheidssysteem en gezondheidszorg en door het feit dat ze nergens anders meer kunnen aankloppen.

  Dit terwijl vele kmo’s overslag gaan wegens een grote taxatie op arbeid…

  De middenklasse in België wandelt traag, geboekt als hij is onder al dat gewicht…

  M.v.g.

 • Josey Wales

  @Andreas, two thumbs up! Gewoon je recht halen… Ook al is het Goliath tegen de reus.

  Betreffende het referendum gedoe is mijn inziens het volgende spelletje gespeeld:

  Stap 1 – maandagochtend: Papandreou verklapt zijn miljarden vriendjes en familie dat de beurzen op dinsdag en woensdag zullen kelderen.

  Stap 2 – maandagmiddag: de miljarden-vriendjes sluiten grote hoeveelheden CDS / derivaten af die speculeren op een kortstondige beursval, voornamelijk bij de grote banken.

  Stap 3 – maandagavond: Papandreou kondigt een referendum aan, zogenaamd om het volk een stem te geven.

  Stap 4 – Dinsdag: politici, banken en beurzen in de stress, er wordt volgens de msci-index 800 miljard euro aan beurswaarde verloren…

  Stap 5 – Woensdag: De miljarden-vriendjes van Papandreou hebben hierop geanticipeerd en hebben in no-time honderden miljarden euro’s verdient met hun derivatenhandel met voorkennis.

  Stap 6 – Donderdmiddag: Papandreou kondigt aan dat er geen referendum komt.

  Stap 7 – Donderdagavond: Papandreou moet aftreden vanwege zijn fout met het referendum en vertrekt met de stille trom.

  Stap 8 – Volgende maand: Papandreou pakt zijn privé vliegtuig naar de bahama’s om feest te vieren met zijn miljarden-vriendjes.

  Het zou me niks verbazen….

 • Gerard

  Over processen gesproken!
  Kreeg zojuist een telefoontje dat ik toch even Witteman moest kijken. Harald Swinkels is daar uitgenodigd! De grootste oplichter die Nederland ooit gekend heeft. Tienduizenden Nederlanders heeft hij opgelicht, en nog steeds. Beschermt door de wet (vermoedelijk omkoop) en 10tallen advocaten. Hij is directeur van de Nederlandse Energie Maatschappij en NL Energie.
  Ik heb met die smeerkees in een proces gelegen.
  Stap NOOIT en te nimmer over naar NEM, want je wordt genaaid. Lees de forums maar eens, kom je mijn naam 10.000 keer tegen.
  Wij hebben met een grote groep gedupeerden deze oplichter tot doel de oplichter te stoppen. We hadden daarbij ruime steun van Varakassa. Helaas zijn er in Nederland erg veel domme mensen die de energienota niet kunnen lezen! Wees gewaarschuwd!

 • Andreas

  Greetjes
  Hier betreft het niet alleen mijn recht. Het gaat om het op een zeer smerige manier uitwinnen van een borgbedrag van iemand die voor mij borg staat. Het is een lang verhaal die ook in zijn geheel verteld dient te worden om jezelf een oordeel te vormen. Gelukkig heb ik een dagboek bijgehouden en voldoende getuigen om met vertrouwn een rechtzaak aan te gaan. Ik probeer zo objectief mogelijk de gehele zaak te bekijken en daar waar het terecht is ook hand in eigen boezem te steken. Iemand anders de schuld geven van alles is mij te makkelijk. Maar tegen leugens en achterbaksheid is het lastig vechten. Mijn vorige tegenstander zat er echter niet naast toen hij mij een terrier noemde. En dat gaat de rabobank nog uitvinden. En ik ga de betreffende medewerkers ook met naam en toenaam noemen. Dus niks niet verschuilen achter de gevel van een bank. Gewoon man en paard en leugens koppelen aan de persoon die ze verteld heeft. Weg anonimiteit. De vorige keer koste mij dat 50 euro per maand. Zo goedkoop is het dus om als klein duimpje de reus aan te vallen. En dat gaat maand na maand door. Het is geen makkelijke strijd maar iemand moet beginnen met roeren in de beerput.

 • gordijnen

  Ik bedoel natuurlijk een briefje terug in de tijd, wat jou goed uitkomt.

  Daarna een brief, waarin je naar deze brief verwijst.

  Natuurlijk wel sluitend maken.

  Ook nog even kopie meesturen.

  Waarschijnlijk gaan ze dan in op de eerder geschreven brief. Dat is de weg die je op wil.

  Vooral blijven lachen en je niet laten overmannen door emotie. Gebruik je verstand en maak een plan.

  Waar mensen werken, worden fouten gemaakt. Jou adminstratie is als het goed beter en overzichtelijke en meer tijd.

 • gordijnen

  @Andreas

  Wens je veel succes.

  In het verleden ook een aantal processen gehad of bijna processen.

  Het belangrijkste is dat je een plan hebt.

  De rechter beoordeel altijd de informatie van beide zijde.

  Controle op de rechtmatigheid van de ingezonden informatie is er niet vaak bij.

  Een briefje meer in je voordeel kan soms heel goed uitkomen.

  Rechtspraak gaat niet over wie gelijk heeft, wie de rechter denkt dat gelijk heeft.

  Wat ook kan helpen als je een brief schrijft en hoopt dat de tegenpartij emotioneel gaat reageren, vaak maken ze dan fouten.

  Je moet maar denken, jij hebt veel meer tijd dan zij.

  Voor jou staat heel veel op het spel, dus denk goed na.

  Gelijk hebben en krijgen is iets heel anders.

  Succes en ik hoop dat je iets hebt aan mijn informatie.

 • Edwin

  @andreas
  Nee hoor geen afkeurende duim.
  Soms moet je opkomen voor je gelijk/rechten. En sommigen vinden het gek dat je niet over je heen laat lopen. Die verwachten altijd makke lammetjes die doen wat opgedragen wordt.
  Altijd grappig om het gezicht van zo’ persoon te zien als je duidelijk laat merken dat je zelf alle beslissingen in je leven neemt. (vrouwlief even buiten beschouwing gelaten ;-)

 • greetjes

  Niks afkeurende duimpjes, Andreas; respect voor tegen de wind in je recht verdedigen.

 • Andreas

  Greetjes
  Daar komt het wel op neer. Ik heb al eens eerder geschreven op dit blog dat het systeem in de war sturen niet zo moeilijk is. Zonder al te veel los te laten over mijn persoonlijke omstandigheden kan ik melden in gevecht te zijn met de rabobank. Dit gaat uitdraaien op een rechtzaak. Ik heb de rabobank reeds gemeld dat of ik win of verlies het hele verhaal op internet zet. Daar werd openlijk om gelachen. Tot ik meldde dat ik deze site middels een gesponsorde koppeling aan die van de rabo vast zou koppelen. Toen werd mij verteld dat mij dan een proces wegens smaad en laster zou wachten. Toen ik zei daar veel ervaring mee te hebben en dat vol vertrouwen tegemoet te zien werd de stemming toch iets minder zelfverzekerd. Dus ging men over tot het dreigen met huisuitzetting en het veilen van mijn huis. Ik heb een offerte neergelegd van de huur voor een shovel voor een dag. Daarbij zeggende: je denkt toch niet dat er nog wat te verkopen is als je mij eruit schopt. Ik rijd gewoon het huis vlak met de televisie erbij. Dan kijken ze je aan of je gek bent. En misschien is dat wel zo, maar ik voel me er goed bij. Ik ben zo enorm kwaad over de arrogantie van de macht en bijna zover een daad te stellen die me in de problemen brengt maar me wel het gevoel geeft in ieder geval niet weerloos afgeslacht te zijn. Ik hou nu eenmaal graag het heft in handen en hou van verrassingen voor diegenen die denken dat geld hebben hetzelfde is als gelijk hebben. Zoals geschreven heb ik zo’n website eerder ingezet bij iemand die meende dat 10 miljoen bezitten gelijk stond aan GOD zijn. Toen ik met hem na 5 rechtzaken klaar was had hij ongeveer 3 miljoen en 3 bedrijven minder.
  De zaak begon om 50.000 euro. Sindsdien noemt hij mij een ellendige terrier. Das dan jammer.
  Ik hou er rekening mee heel veel afkeurende duimpjes te krijgen omdat ik hiermee blijk geef rigoreus te zijn maar daar heb ik langzamerhand vrede mee. Ik ben blij dat mijn gezin achter me staat en ook bereid is de gevolgen te aanvaarden. Hoeveel eergevoel blijft er over voor mij als ik mij als vader en rots in de branding( voor mijn kinderen) laat slopen door een zooitje banksters. Ik houd jullie op de hoogte.
  Gr andre

 • IXO

  @Ramona:
  Dat zijn de Razendebol en Texel.

 • ramona

  @ Greetjes:

  Er staan(gelukkig!) steeds meer mensen op die (gedeelte van!) de waarheid aan de kaak stellen! ;)

  Hoe zit het met het eiland in Noord Holland? (had ik vraaggie over gesteld!) ;)

 • ramona

  @ Gordijnen:

  Moet je ook eens op zijn blik letten als die man van de SP(Roemer) (welke ik trouwens ondanks zijn behoudendheid wel goed vond!) aan het woord is! (alsof ie m wil imponeren,eng mannetje!) ;)

  Hoe heette die van de VVD ook alweer,ga ik s kijken voor een foto! ;)

 • gordijnen

  @ramona

  Ja hele enge man. Zal nog eens naar zijn lippen kijken.

  Gelukkig werd ik natuurlijk niet bang, maar was wel de bedoeling.

  Mocht er bijltjes dag komen, dan komt hij hiervoor in aanmerking.

  Ik ben alleen geen voorstander van bijltjes dag.

  Afrekenen is wat ze veel beter begrijpen.

 • greetjes

  Ramona: die Alex Brenninkmeijer is wel een hard nootje. Heb ik wel respect voor. Zit hoog, lijkt vooralsnog een integer bijtertje.

 • greetjes

  Andreas, dit was toch helemaal het plan, zoals ze dat ook met de burgers doen? Vooral kopen wat je hartje maar begeert. Geen geld? Dan lenen we het je graag. Och, kun je het niet terugbetalen? Wat jammer nou! YOUR ASS IS MINE!

 • greetjes

  en Stefan: vergeet Amerika niet! Verhagen stond erom bekend dat hij, toen hij nog minister van BZ was, 3 x per week bij een kopje slappe koffie zijn instructies op ging halen bij de Amerikaanse ambassade. Lees anders Wikileaks er gerust nog eens op na. Onze Nederlandse politici zijn stuk voor stuk marionetten. Met Rutte en De Jager voorop. Ik begin die nonchalance en weglacherigheid van Rutte wel een beetje beu te worden. Jan-Kees is errug stil de laatste weken. Heeft misschien moeite de onverenigbaarheid van zijn orders van bovenaf met zijn CDA principes in balans te krijgen. Alhoewel: CDA en principes? LOL

 • ramona
 • Andreas

  De vraag is wie iets aangerekend kan worden. De junk die geld leent of degene die het hem geeft. De hoge heren konden weten dat griekenland een junk was. Toch hebben ze hun goedkeuring gegeven aan toetreding. Dan moet je later niet janken als de junk datgene doet wat bij een junk past. Lenen en opmaken. Voor de grieken geldt naar mijn mening dat het voor hun beter is als eerste maar zeker niet als laatste de eurozone vaarwel te zeggen. Betre nu de pijn nemen als een etterende wond.

 • ramona

  @ Gordijnen schreef:

  “Bij paul en Witteman werk ik heel erg bang gemaakt door een financieel adviseur.

  De dijken staan op doorbreken, nog meer schulden was natuurlijk de oplossing.

  Toch eens zijn bankrekening controleren of giften.”

  Wat een enge kerel was dat he? (moest gelijk wel aan Gebakken Zak zijn omschrijving denken,want hij had vrij smalle lippen!(en diepliggende ogen!) ;)

 • StefanB

  Nou die Grieken doen straks helemaal niets meer hoor. En ik geef ze gelijk.
  De gewone man kan ook in Griekenland bloeden, en de bankiers gaan door met graaien, net als die gluiperige Griekse ministers.

  Wij Hollanders moeten ook eens met zijn allen naar Den Haag. Wij worden ook bedonderd door die zakkenvullers. Onze ministers zijn de schoothondjes van Merkel en die eikel van Frankrijk.

 • Rudolf

  Jan Kees de Jager zegt dat de vlag nog niet uit kan. Inderdaad.
  Ik hang de vlag pas uit als de grieken uit de eurozone gepleurd worden!

 • Edwin

  Hopelijk forceren de grieken bij hun regering een referendum of direct het verlaten van de Euro. Voor hun beter omdat ze geen decenialang renteslaven worden. Voor ons ook beter, 1 flinke ontploffing van het systeem is schrikken en betekent hard aanpakken van het echte probleem. Kunnen de hoogleraren en economen niet langer brallen dat er grotere noodfonds met torenhoge schuldenlast moet komen.

 • Gebakken Zak

  @seppel
  He just loves me! :-)

 • seppel

  Je trouwe supporter is nog altijd op post, Gebakken Zak !

 • Gebakken Zak

  @StefanB
  Interessante vraag. Wellicht dat ze zichzelf er uit gooien. Het zijn vaak ook wel een koppige klepels daarzo. Hoe kan het goed komen met zo’n land? Het gebied lijkt steeds meer rijp voor burgeroorlog, een militaire dictatuur of een rigide socialistisch regime.

 • Snel

  @StefanB
  Griekenland word er NOOIT uitgetrapt. Dat initiatief zullen ze zelf moeten nemen. De EU heeft er alle belang bij dat de Grieken blijven hangen, dan hoeven de banken gelijk niet zoveel pijn te nemen.

 • high five

  Gaat het referendum over de Grieken in de euro nog steeds door. ?Ik vind het het enige juiste wat Papandreou gedaan heeft tot nu toe. Stoppen met nog extra schulden maken. Stoppen met de stroom van vermogen van de burgers naar de bankiers.
  Gewoon laten knallen en opnieuw beginnen met ons eigen geld (niet van Rothschild) en een directe democratie.
  Na een paar jaar van armoede zal de lente voor de komende 20 jaar aanbreken. Gaan we mee met de bankiers, dan zullen we voor generaties zuchten onder hun ministerie van Veiligheid.

 • StefanB

  Wat een poppenkast met dat klote Griekenland.Het lijkt wel een soap. Denk maar dat het wat geld kost die grappenmakerij.
  De beurs jongens hebben er wel zin in! Waaghalzen zijn het.

  Het goud doet het trouwens ook netjes. Het zilver moet nog effe goed wakker worden,maar heb er zeker vertrouwen in.

  Jongens wanneer zal Griekenland eruit worden getrapt?

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Greece is the fuse, Europe the detonator and the US the bomb.

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Dat is wat je noemt een crash! Heel interessant want we willen echt zo’n kast kopen. Thanx!

 • ramona
 • ramona

  @ Gebakken Zak:

  Dat is nu zeker interessant als je daar van houdt en zeker een kast,dit was namelijk een voorbeeld die ie gaf:

  Had het over een eiken kast die zeg 1,5 jaar geleden nog makkelijk 5 a 6000 opbracht die werden nu geveilt voor ca 750.

  De handelaren aldaar klaagten er ook over! (maar idd mooi instapmoment!) ;)

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Goh, dan zal ik eens gaan kijken voor een mooie oude kast en nog wat andere zooi met van die kunstzinnige houtwormgaatjes er in. Bedankt voor de info!

 • ramona

  @ Gebakken zak:

  Kunst en antiek schiet ook al niet(meer!) op! (vriend van me gaat wel eens naar veilingen waar deze aangeboden worden en vertelde me dat die markt ook ingestort is!) ;)

 • jj

  en nou ontkent ie zijn aftreden weer?

  http://www.nu.nl/schuldencrisis/2658397/papandreou-ontkent-aftreden.html

  wat een soap haha! Eens kijken wat die beurs gaat doen

 • Gebakken Zak

  @Rien
  idd Rien, opmerkelijk. Ook in de EU doet inflatie er niet meer toe. Prioriteiten liggen overduidelijk ergens anders. De spaarrente is negatief en dat zal enkel toenemen. Iedereen met een beetje verstand schaft goud en zilver aan. Of kunst, antiek, oude auto’s, zeer selectief onroerend goed. Dus voor 99% van de meeste mensen is goud en zilver het meest geschikt.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  Leuke sprong in zilver en goud.
  Wel “opmerkelijk” dat dit geberude voor de wereld hoorde van de ECB rente verlaging…

 • ramona
 • ramona
 • Henk

  Kersverse ECB bankster Draghi verlaagt de rente met 0.25%, meteen zie je PM’s omhoog schieten.

 • Seppel

  Aan het koersverloop te zien, is men her en der een ietsiepietsie nerveus aan het worden.

 • Gebakken Zak

  Bij RTL-Z een robuuste Obama in beeld met naast hem bijzonder iele Sarkozy. Die laatste ziet er een beetje uit als een zeer serieuze doch vermoeide louis de Funes(t) die een beetje opveert wanneer Obama zegt dat ie “outstandig work” heeft gedaan.
  Altijd lachu met die lui in Cannes, alhoewel ik er liever zelf ben.

 • Gebakken Zak

  @WijRos
  Daar moet ik je gelijk in geven. Daarom kijk ik ter bevestiging altijd op andere sites, behalve dat ik uiteraard mijn eigen inzichten alanyse los laat op de informatie. Dit keer ben ik het al meer tegen gekomen en het lijkt me ook wel weer tijd voor weer wat spanningsopbouw mbt Iran, vanuit ’t reguliere seizoenswerk bekeken.

 • WijRos

  @Gebakken Zak
  Beste GZ, DEBKA is een beetje bevooroordeeld dus met hun opinies kun je niet zo veel. Bij hun is de wens de vader van de gedachte en ze nemen het ook niet zo nauw met de feiten vooral als ze in hun (Israëls) nadeel zijn.

 • RCPL

  @Gebakken Zak

  Ja idd, ik zie het die Rumsfeld nog zeggen in de winter van ’02/’03! :-)

  Het MOET wel van de IMF / US instanties komen.
  * Commerciële US banken lenen al langere tijd weinig tot geen US dollars meer aan (Zuid-) Europese banken. Vandaar dat ECB onlangs een dollar afhaalloket openstelde.
  * Commerciële Europese banken lenen onderling weinig aan elkaar en hebben afgelopen nacht daarentegen een recordbedrag van 253M EUR bij de ECB gestald.
  * Over (Zuid) Europese obligaties zullen we het maar niet meer hebben…

 • Gebakken Zak

  @RCPL
  idd RCPL. Wanneer er niet snel hulp komt van IMF/US knalt het EU sprookje gigantisch uit elkaar. En daarmee ook US grootbanken en dus het mondiaal monetair systeem. Daarom verwacht ik dat de financiele elite in de US snel te hulp komt. “Het oude europa snapt er niet veel van”, denken die Amerikanen met een grote grijns op hun gelikte smoelwerken.

 • RCPL

  Interessant; zie de spread tussen Duitsland en Frankrijk verder omhoog knallen, evenals de 10 jaars rente van Italiaanse staatsobligaties.

  Deze spreadontwikkeling zorgde er gisteren voor dat het EFSF geen lening van 3 miljard aan Ierland kon verschaffen.

  Nu 2 jaar geleden kwam de Griekse fraude in haar huishoudboekje aan het licht. Vandaag de dag is het binnen de EU alleen nog maar aan het verslechteren! Alle feiten spreken voor zich.

  Spread Duitsland – Frankrijk:
  http://www.bloomberg.com/apps/quote?ticker=.FRAGER10:IND

 • Gebakken Zak

  @WijRos
  Dat is ook mijn idee Wijros. Wel wordt er op diverse sites zoals DEBKA-file gespeculeerd over specifiek een eventuele aanval op Iran door de US. Achter de schermen gebeurt natuurlijk vanalles maar ik kan me voorstellen dat de republikeinen en democraten elkaar gaan vinden gegeven de diverse voorstellen/belangen. Enfin, we gaan het zien.

 • WijRos

  @Gebakken Zak
  Beste Gebakken Zak, Obama is een blaaskaakje, het militaire ambtenaren apparaat doet waar ze zin in hebben. Hoe meer oorlog en terrorisme hoe meer geld er voor hun bij geprint wordt. Ze hebben nu hun op afstand bestuurbare speeltjes en lossen alle gevaarlijke situatie letterlijk op, of is het verdampen/sublimeren? Voor de media worden nog grote troepen verplaatsingen verricht zodat de thuisblijvers kunnen zien hoe de Jannen zich inzetten voor het vaderland. Of ze Iran eerst aanvallen en dan een ander land dat is moeilijk te zeggen maar ze hebben thuis veel problemen en dat maakt rotzooi schoppen in het buitenland ten bate van het vaderland een must.

 • Edwin

  Ieder zijn mening wordt gewaardeerd. Je hoeft er zelf niet mee eens te zijn.

  Bedenk dat afgeven op anderen alleen met jezelf te maken heeft. Hoe “jij” iets ervaart en wegens afwijkend inzicht de ander wil dwingen in jouw denkbeeld. Laat het los en je hebt geen problemen meer. Hele fijne dag allemaal.

 • WijRos

  @the big hoax
  Beste Hoax,
  MF Global is over maar wie kan ons vertellen hoe het bij onze 3 minder goed gecontroleerde staatsbanken zit. Ik heb hen altijd verdacht van waarvan MF Global nu beschuldigd wordt maar men zei altijd dat onze DNB en vooral de AFM hier toezicht op zou houden (heb vertrouwen en dat soort bullshit). Als de miljarden kostende FED en SEC niet in staat zijn banken als MF Global en al die andere hyper banken die allemaal te groot zijn geworden om gered te worden dan kunnen we ook wel vergeten dat een organisatie als AFM die al maar meer macht en geld wil ook maar iets tot stand brengt. We kunnen en elk geval zeggen dat hun track record allerbelabberst is tot nu toe. We zullen zien hoeveel bank, verzekerings en pensioen organisaties hier ten onder gaan vanwege dezelfde activiteiten als MF Global. De komende crisis helpt om dat helder te maken.

 • Gebakken Zak

  Gaat Obama Iran aanvallen oa in ruil voor honderden miljarden om wat banen te creeren in eigen land?

 • ramona
 • Gebakken Zak

  @Jan
  Vergeten je diazepam in te nemen?

 • the big hoax

  Prachtig !

  De banken en de europese media zwijgen over MF Global en de mogelijke effecten !
  In Amerika werd zojuist de hoop uitgesproken dat het verdwenen geld van klanten
  van MF Global in de verkeerde `zakken´ terrecht zou zijn gekomen ….
  zodat het geld later terug gegeven kan worden aan de rechtmatige eigenaar !

  onderzoek loopt zo werd gemeld !

  merkwaardig is het dat een organisatie welke zo goed door de FSA gecontroleerd
  werd de boel zo kon bedonderen en sterker ….

  nu failliet en onderzoek naar fraude is gestart …. maar de site is nog functioneel ….

  http://www.mfglobal.co.uk/

  als je nu het kopje leest :

  How MF Global protects client money !

  dat is pas hypocritie !

  In Amerika wordt zojuist aangegeven dat deze gebeurtenis
  vele investeerders in soortgelijke organisaties zal doen overwegen hun
  investeringen terug te trekken en liquide te maken … mogelijk komen dan
  meerdere malversatie praktijken aan het licht zo melden verschillende
  amerikaanse insiders ….

  hopelijk volgen niet nog meer faillissementen in de financiele sector …

  Dus niet alleen een spannende week voor de EU, Griekenland en de G20
  maar ook voor meer duidelijkheid omtrent de impact en de gevolgen van het
  faillissement van MF Global ….

  het financiele staatscircus zal volle zalen trekken de komende weken ….
  en in de trapeze staan de politici en bankiers te jongleren op het slappe koord ….
  helaas bieden de Chinezen geen vangnet …..

  dus een val zal de dood tot gevolg hebben ….

  Wat zou het worden aan het einde van de voorstelling ?
  een hard gelach …..
  of een harde val ….

  of de demostranten buiten de circustent worden gewelddadiger en
  verstoren het circus …

  UIteraard hopen we, hetgeen menselijk is op een happy end ….
  alleen worden steeds meer van de veiligheids fundamenten weggehaald
  uit het circus ….. en er buiten …

  in ieder geval wordt het donderdag extreem mooi weer in Nederland
  en dat is maar weer eens mooi meegenomen !

 • Mexican Seastar

  Liefs aan de reeds (niet wetende) slapenden en ook de wakkeren (en de vroege vogels morgen :) zij het minder expliciet om het zacht te doen landen :):):).

  And for ‘now’ a silver tune:

  http://www.youtube.com/watch?v=Vblo6tJuELQ&feature=share

  M.v.g.

 • seppel

  @jan
  gelukkig ben ik op tijd gaan slapen…………..

 • gordijnen

  @Mexican Seastar

  Dank je voor de link.

  Als ik het goed begrijp is dat als alle 3 miljoen miljonairs in de EU 1% van hun vermogen storten in het noodfonds, dan hebben ze 1020 miljard bij elkaar. Of gaan ze straks toch nog de rekening betalen?

  Paard van Troye is binnen gehaald door de Euro liefhebbers.

  Bij paul en Witteman werk ik heel erg bang gemaakt door een financieel adviseur.

  De dijken staan op doorbreken, nog meer schulden was natuurlijk de oplossing.

  Toch eens zijn bankrekening controleren of giften.

 • ramona

  Verder gaat het goed Jan?

 • Jan

  @Gebakken zak: wil je weleens ophouden met je religieus, eigenwijs en hoogst arrogant geleuter (ad nauseam) dat uit weinig meer lijkt te bestaan dan het evangelie volgens gebakken zak? (nomen est omen) Als je ook effectief thuis bent in de oosterse religies (iedereen kan wat googelen om intelligent te lijken, zij het dat correcte informatie omtrent evolutiebiologie blijkbaar wel zeer moeilijk te vinden moet zijn getuige uw steeds weerkerende lapsus omtrent de relatie tussen mens en aap) dan zou je moeten weten dat nederigheid en egoloosheid de kenmerken bij uitstek zijn van een verlicht mens, dat is bij jou duidelijk ver te zoeken gezien de gretigheid, klaarblijkelijke alwetendheid & ethische superioriteit/eigenwaan waarmee jij over van alles en nog wat zit te kankeren en oreren. Jij bent gewoon een obscurantistische, kleinburgerlijke aartsconservatief die niet verder kijkt dan z’n neus lang is en dat moet iedereen dan bij elke gelegenheid uitgebreid te horen krijgen ook. Vroeger was het veel beter: ja hoor, vraag dat maar aan mijn buurman die de oorlog nog heeft meegemaakt. Het is trouwens absoluut onwaar dat atheïsme leidt tot immoraliteit (de werkelijkheid spreekt dat tegen: gezien het percentage atheïsten in de westerse landen zou het hier zo stilaan op Sodom & Gomorra moeten beginnen lijken: quod non): dat is een vuile leugen die enkel door simpele zielen geloofd en door cynische zeloten gepropageerd wordt. “A man’s ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties; no religious basis is necessary. Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hope of reward after death.” Getekend Albert Einstein, nog zo’n door u ongetwijfeld hartsgrondig verachte wetenschapper. Moest uw visie op de maatschappij gevolgd worden dan zaten we binnen de kortste keren terug in de middeleeuwen (toen was god en religie ook het middelpunt van het bestaan), met alle ellende van dien. Leve de secularisatie en leve de wetenschappelijke vooruitgang die meer heeft gedaan om het lot van de mens te verbeteren dan eender welke religie of ideologie ook. Religie is een privézaak en niet het onderwerp van dit blog, gelieve er dus over op te houden of uw religieus cultuurpessimisme elders te verkondigen. Ik ga hier ook niet de lof zingen van mijn intellectuele helden of eindeloos mijn dada’s (de wereld is naar de kloten en dat is allemaal de schuld van die perfide wetenschappers die het gewaagd hebben enkel op hun eigen verstand en zintuigen af te gaan) etaleren.

 • JJ

  Het wordt weer eens tijd om koyaanisqatsi te kijken, met die mooie muziek van philip glass. Eigenlijk verplichte kost voor iedereen hier. Ga der maar eens voor zitten… “life out of balance”

 • seppel

  We zijn het volledig eens.

 • Gebakken Zak

  @MikeStrike
  “Hoezo last? Doel je nu op de uitspraken van de hypo-aftrekt?”

  Deels. Hij komt op mij over als iemand die de strenge meneer wil spelen en op slechts een gebied recht wil gaan zetten wat al jaren gepland fout gaat. Wat ik echter bij hem mis is een groter geintegreerd plan. Dat vind ik erg onhandig.

 • RK

  Het wordt laat en brabbel taal neemt de overhand…

 • RK

  Jos :
  @zilverpaul
  Slechtste artikel ooit op dit blog. Jij zou eens in een marokkanenwijk moeten gaan wonen dan piep je wel anders met je geleuter over moslims. Het geweld in onze eigen steden doet de mensen meer dan wat er op het wereldtoneel wordt geroepen.

  Geef ik net mijn complimenten en dan lees ik het hier bovenstaande.
  Het is geen slecht artikel omdat de schrijver in het betreffende stuk jou wereld visie of gevoelens niet reflecteert.
  Je moet hetgeen dat wordt wordt geschreven zien in perspectief van de doel en hoofdonderwerp van het stuk.
  No go area’s zijn hier niet ter sprake.
  En ja, deze issues zijn zeer zeker een gerelateerd.
  Verfijning in mans denken is een aanrader.
  De twee zijn namelijk wel gerelateerd, want men accepteert de vrijheid beperkingen vanwege 911.
  En het onveilige straatbeeld wijst er maar weer eens op dat deze maatregelen nodig zijn…
  Aldus een gemiddeld schaap. Jij en ik weten wel beter.
  Maar de geest is de meest vruchtbare grond die bestaat en velen laten deze grond door een ander cultiveren en hebben nog half niet door wat voor een onzin met elkaar in verband brengen en accepteren.

 • RK

  Beste Paul, het is vaker gezegd maar jouw teksten zijn echt goed leesvoer.
  Lekker om te lezen met de juiste humor. Waarlijk kunstig geschreven.
  Als ik redacteur was zou ik je een baan aanbieden als columnist.

 • Mexican Seastar

  Ik kom er effetjes tussen (excuses !! ) met een docu over de huidige BLINDE vorm van GLOBALISERING, die zich in de kleinste delen nog het scherpste weet af te spelen, en die zich in verhouding met de toenemende wantoestanden, slechts op slakkensnelheid weet te corrigeren.
  Dus OOK op economisch vlak rammelt er nogal wat ..

  GLOBALISERING is ONvermijdelijk: dus mensen die denken terug in ‘eigen’ kringen te kunnen terugvallen: het is een illusie die – indien toenemende aanhang – alleen kan uitmonden in een (wereld)oorlog.

  Maar de globalisering zoals ze nu bezig is, mensen tegen elkaar opzettend, en blind voor de sociale en ecologische gevolgen, kàn echt niet meer !!

  http://www.youtube.com/watch?v=JKqQVuiUDHE

  In het Frans, maar als je genoeg geduld en concentratie hebt, krijg je meer dan waar voor je ‘geld’ :):)

  M.v.g.

 • MikeStrike

  @gebakken zak

  Hoezo last? Doel je nu op de uitspraken van de hypo-aftrekt?

 • http://fininfoblog.wordpress.com Fininfo-be

  Merkozy zijn er als de kippen bij om Griekenland af te dreigen met een faillissement. Net zoals ze de banksector afgedreigd hebben om een afwaardering van 50 % te aanvaarden, zoniet zouden ze het systeem gewoon laten imploderen. Alleen met mafiaanse dreigingen kunnen ze de tegenpartij nog op de knieën krijgen. Maar hoe lang gaat het nog duren vooraleer er iemand “F*** Y**” gaat zeggen?

 • Gebakken Zak

  Vandaag Klaas Knot in actie gezien. Hij praat als een Calvinist en hij ziet er uit als een Calvinist. Echt zo’n Zeeuws meisje waar het land nog veel last kan krijgen. Beetje het omgekeerde van Bernanke. Het zijn wel twee zijdes van dezelfde munt. De munt die bestaat uit politiek geloofsgeld.

 • Turbo wally

  @Gerard

  Zou de nieuwjaarsrally al begonnen zijn ?

 • gordijnen

  Ruim 1500 gastlessen in Week van het Geld

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/10845062/__Ruim_1500_gastlessen_in_Week_van_het_Geld__.html?p=1,1

  Ik ben benieuwd wanneer er eens de week van de consument komt, die de bankiers gaan vertellen hoe ze met geld moeten omgaan. Kunnen aan het einde van de dag gelijk examen doen voor een financieel rijbewijs.

 • pietje

  Het geen wat er gebeurden bij Kitco had te maken met een kleine storing niets aan de hand sorry voor het vorige bericht.

 • http://www.zilver-inkoop.nl/ Zilver

  Het 2 jaars rendement op Griekse bonds ligt al bijna op 100%.: http://www.staatslening.info/
  Iedere euro die men aan de Grieken heeft uitgeleend is dis nog geen 30 cent meer waard.
  En dat terwijl men net besloten ha dom misschien 28% van die schuld af te schrijven, terwijl je dus 28% over ozu moeten houden en 72% zou moeten wegstrepen.

 • pietje

  De komende uren gaat zilver en goud volgens mij hard onderuit kijk maar naar de grafiek van Kitco.
  Wat er raar aan is dat het lijkt of de handel even heeft stilgestaan en kort daar na gaat het lood recht naar beneden ben benieuwt waar dit eindigt.
  http://www.kitco.com/charts/livesilver.html

 • gordijnen

  Familiekapitaal versnipperd

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10841775/__Familiekapitaal_versnipperd__.html?p=26,1

  Toen waren er ook al mensen die luisterden naar de adviezen van een soort
  Mathijs Bouwman.

 • ramona

  Naast het oplopen van de rente/moeilijk verkrijgbare hypotheken door oa waardevermindering nu dit erbij:

  http://www.nu.nl/economie/2657445/dnb-wil-hypotheekrenteaftrek-wordt-aangepakt.html

  Eenieder die al die tijd boven zijn stand geleefd heeft krijgt straks een koude douche! (misschien wel letterlijk en figuurlijk!) ;)

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Ge zijt me d’r eentje, Ramona.

 • ramona
 • Gebakken Zak

  @RCPL
  Komisch RCPL. LuisterT naar gekkie Mathijsje Bouman, komt alles goed met je financien. Wanneer je van ellende en armoede houdt.

 • ramona

  @ Seppel:

  Heb ik eerlijk gezegd niet op gelet,vond m wel grappig/toepasselijk! ;)

 • ramona

  @ Gebakken Zak:

  Begin juist het principe van karma steeds beter te begrijpen! ;)

  Durf zelfs te zeggen dat het proces van reiniging van het karma reeds is begonnen(voor de wakkere mensen!) :)

  Zie ook steeds meer het tegenovergestelde bij (zogezegde!) niet wakkere mensen,denk dat ze niet zo goed begrijpen wat er allemaal gebeurd! ;)

 • pietje

  De Wall Street Journal maakt vak tijdschema van ‘ beslissende & Historical bijeenkomsten. In november. De 1e is vandaag
  –Wednesday, 2 november: Franse President Nicolas Sarkozy en bondskanselier Angela Merkel voldoen aan Grieks, IMF en EU-ambtenaren in Cannes. Portugees T-bill veiling. Euro-zone PMI productiegegevens.

  –Thursday, 3 november: ECB beleid vergadering. Mario Draghi de eerste persconferentie als de President van de ECB. Spaanse en Franse obligaties veilingen.

  –Thursday, november 3 t/m vrijdag, Nov. 4: bijeenkomst van de G-20 leiders in Cannes.

  –Friday, 4 november: Griekse regering vertrouwen stemming. Euro-zone diensten PMI-gegevens.

  –Monday, 7 november: vergadering van de Eurogroep ministers van Financiën.

  –Tuesday, 8 november: vergadering van de ministers van de EU-financiën. Griekse T-bill veiling.

  –Thursday, 10 november: Italiaanse T-bill veiling.

  –Friday, 11 november: EUR2.0 miljard aan Griekse T-bills oudere.

  –Monday, 14 november: Italiaanse band veiling.

  –Tuesday, 15 november: Grieks T-bill veiling.

  –Wednesday, 16 november: Portugees T-bill veiling.

  –Thursday, 17 november: Spaanse en Franse band veilingen.

  –Friday, 18 november: 1,3 miljard aan Griekse T-bills oudere.

  –Sunday, 20 november: Spanje algemene verkiezingen houdt.

  –Thursday, 24 november: algemene staking in Portugal.

  –Friday, 25 november: Italiaanse T-bill/bond veiling.

  –Tuesday, 29 november: Italiaanse band veiling. Definitieve Portugese begroting stemming

 • Nico

  Een knap artikel vol cynisme, humor en sarcasme. Smulvoer voor iedereen die de ontwikkelingen op het wereldtoneel kokhalzend volgt. Terwijl Griekenland het voor elkaar speelt om de gehele wereldeconomie een kop kleiner te maken, houdt onze regering zich met de werkelijke problemen bezig. Eerst een zeilmeisje dat niet mocht vertrekken, nu een jochie dat moet vertrekken; het is ook noooooit goed!

 • ramona

  “Hmm… ik weet niet met hoeveel ‘wij’ hier zijn.

  Maar misschien kunnen we met zijn alle wel een eiland kopen in de kop van Holland.”

  @ Jullie:

  Heb je hier een voorbeeld van? (wist eigenlijk niet van het bestaan van eilanden in Noord Holland!) ;)

 • Seppel

  2/12/2010 !!!

 • ramona

  Too big too fail banks like JPM and HSBC have been artificially manipulating the price of silver and gold, scamming the tax payer, and ultimately will lead to the biggest financial disaster in the history of human financial civilization. The run on the comex has begun. The COMEX offered dollars instead of physical metal on December 1st silver deliveries. GAME OVER. Crash the JP. Buy physical.

  http://www.youtube.com/watch?v=Gl47z2g2EvI

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Tja Ramona, het is je karma dat je niet niet kunt begrijpen. :-)
  Wanneer je de Veda’s kent, weet dat we in Kali-Yuga leven en reincarnatie/karma accepteert heb je eea snel helder. Overheden hebben vaak zeer atheistisch, donker beleid in Kali-Yuga. Vaak zijn het zeer lustige blablabla creaturen die daar huizen. Hoe kan het anders dat abortus oke, euthanasie oke is, er grote slachthuizen zijn, drugshandel oke is, echtscheidingpercentages gigantisch zijn, publieke porno genormaliseerd is, er een gigantisch financieel piramidespel is, ’t sprookje van darwin en de oerknalfantasie min of meer staatsgodsdienst zijn? Het is simpelweg Kali-Yuga. Daar is verder ook niets mis mee, je wil er enkel zelf liever zo weinig mogelijk mee te maken hebben. De overheid en het koningshuis zijn simpelweg verworden tot gedegradeerde, hypocriete instituten. Maak het simpelweg zo goed mogelijk voor jezelf en de mensen in je omgeving die een vergelijkbaar inzicht hebben want ja, anderen willen natuurlijk graag meer ongunstig karma opbouwen. Die hebben niets met spiritueel leven. Ieder zijn keuze, natuurlijk.

 • Mexican Seastar

  Dit zou echt wel moeten ophouden, en niet morgen maar NU.

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/11/01/een-hedgefund-van-1000-miljard-knettergek

  M.v.g.

 • Jullie

  Hmm… ik weet niet met hoeveel ‘wij’ hier zijn.

  Maar misschien kunnen we met zijn alle wel een eiland kopen in de kop van Holland.

 • ramona

  @ Gebakken zak:

  Natuurlijk zal alles uiteindelijk goedkomen(je kan je karma immers niet ontlopen!) alleen begrijp ik niet dat zo een crimineel op zo een positie kan (blijven!)zitten! (notabene bij justitie!)

  Uit nader onderzoek blijkt dat zelfs het koningshuis hier mee van doen heeft,vandaar dat ze deze beerput niet willen(durven!) opentrekken!

  Hoop dat er snel duidelijkheid komt over deze kwestie!

 • RCPL

  Zilver en zeker goud liggen er (technisch) goed bij, tussen alle huidige onzekerheden en onvoorspelbaarheden rondom het fiat geld. Goud houdt stand boven de 1700 – 1720 USD steun en voor zilver geldt hetzelfde wat betreft het 32 – 33 USD niveau. Inmiddels zijn beide edelmetalen verlost van vele short posities.

  Ook bemoedigend om te lezen dat de schuldenvrije landen in Azië en Z-Amerika massaal de edelmetalen blijven inslaan.

  In dit licht bezien, is het volgende advies van ons aller bekende Mathijs Bouman (MB) aan een paar middelbare scholieren, ronduit lachwekkend. Enkele citaten ter vermaak:

  4. Is goud de vijand van dit geldsysteem?

  MB: Doe niet zo mal. Goud is irrelevant. Is zout soms ook de vijand? We hebben in de geschiedenis misschien wel langer een zoute dan een gouden standaard gehad…

  5. Gaat goud een steeds belangrijkere rol spelen in de economische monetaire unie?

  MB: Nee. Tenzij we ons verstand verliezen.

  7. Is volgens u ‘goud de toekomst’?

  MB: Goud is het verleden.

  Tja Mathijs, Ik ben anders ZO blij dat ik mijn verstand verloren heb en in het verleden leef….

 • Gebakken Zak

  @WijRos
  “Beste Gebakken Zak, ik begrijp goed dat u liever nog 110,000 extra banen bij de overheid had gezien van 250,000 USD per jaar ofschoon heel veel overheidsfunctionarissen in de VS voor dat bedrag niet eens meer aanwezig willen zijn.”

  Nee heur, hoe komt u er bij?

 • WijRos

  @Gebakken Zak
  nogmaals re. 110000. Mocht het getal kloppen, het wordt vrijwel altijd naar onderen bijgesteld, dan zijn het banen waar niet veel toekomst inzit zolang de inkomsten stijgingen factoren lager ligt dan de werkelijke inflatie. Met werkelijke inflatie noem ik onvermijdbare kostenstijgingen op energie, voedsel en overheidsdiensten die eerder 15% dan de aangegeven 2 a 3 %. Maar mensen willen graag door hun overheid belazerd worden daarom komen de grootste oplichters in de politiek.

 • WijRos

  @Gebakken Zak
  Beste Gebakken Zak, ik begrijp goed dat u liever nog 110,000 extra banen bij de overheid had gezien van 250,000 USD per jaar ofschoon heel veel overheidsfunctionarissen in de VS voor dat bedrag niet eens meer aanwezig willen zijn.

 • Gebakken Zak

  110.000 Banen er bij in de US, ’n meevaller van 10% op de schrale prognoses. Met name banen er bij in de detaihandel. Je weet wel, van die banen waar je je verzekeringspremies niet eens van kan betalen.

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Ach, Rien in de wereld van “de dood”, en dat is ons aller perspectief in de materiele wereld, valt er uiteindelijk toch niets te behouden. Wil je hier toch goed/comfortabel leven is het handig om kennis te hebben van het systeem, het universum.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Frits
  “Alles sal reg kom. Dat willen we zo graag dat het wel waar moet zijn!”

  En zo neemt dit nooit een einde. Er zijn altijd weer mensen die denken dat er voor hen gezorgd zal worden en er zijn altijd weer mensen die beweren dit te zullen doen.
  “The meek shall inherit the earth”….. alleen zal er niets te erven zijn

 • Gebakken Zak

  @Frits
  “Alles sal reg kom. Dat willen we zo graag dat het wel waar moet zijn!”

  De Fabrikant van de universa (God) legt uit dat het zo is. Dat sluit goed aan dan!

 • Mexican Seastar

  Beste Zilverpaul,

  Ik vind dit een heel goed artikel, omdat het eens scherp stelt waar we met zijn allen midden inzitten: een situatie die mensen boos maakt, op zoek doet gaan naar een zondebok. Dat is heel typisch voor tijden van crisis. Het is dan ook belangrijk om als mens bewust te zijn van de de patronen die zich in de geschiedenis herhalen. De fout die velen maken is dat ze de geschiedenis verwarren met de natuur: de mens zou van nature intolerant zijn en niet in staat zijn tot een redelijk denken-en-handelen, want zie maar naar de geschiedenis.

  Wij zouden vandaag niet zoveel rechten en vrijheden hebben, indien we daar niet bewust voor geijverd zouden hebben. Dus streven naar vrijheid werkt dus wèl. Maar menigeen kan er zo zijn ogen voor sluiten en de verantwoordelijkheid overlaten aan zij die er juist geen belang bij hebben; En zo dreigt de geschiedenis zich dus wèl te herhalen.

  Einstein zei ooit dat onheil niet voortkomt uit slechte daden van de mensheid (àlle mensen, dus), maar juist uit een gebrek aan degelijke weerstand tegen de niet altijd goede bedoelingen van een minderheid die de meerderheid blijft dicteren. Zo heb je uiteraard geen vrijheid, maar een dictatuur of noem het een oligarchie..

  De nominale deler van de belangen van de meerderheid is vandaag nog duidelijker zichtbaar dan ooit tevoren. Maar het vuur zit zo hard tegen de schenen van die menigte, dat menigeen eronder bezwijkt en die minderheid zijn zin geeft. Zonder enig verzet.

  Niemand kan zich nog op de kantlijn plaatsen. We zitten er allemaal in. Dus we spelen àllemaal mee. (Cfr. het moderne schaakspel: elke pion telt).

  De vraag is dan ook: zullen we vanuit de buik of vanuit een autonoom redelijk en nuchter denken ? De minderheid hoopt vanuit de buik. Aan de pionnen om hen ongelijk te geven.

  M.v.g.

 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @WijRos
  Gewoon even naar boven scrollen, en rechts in het lijstje met “Recente Artikelen” kijken.

 • WijRos

  @Frits
  Beste Frits, ik laat de edelmetaal site vaak open staan en kijk zo nu en dan wat er weer aan opbouwende opmerkingen gepasseerd is. Dus dan zie ik geen titel alleen zo nu en dan verneem ik dat ik de enige ben die opmerkingen maakt en dan pas wordt ik wakker en zie dat iedereen behalve ik al bij een volgend hoofdstuk bezig is.
  Ik verwijt ook niemand iets maar blijkbaar ben ik de enige die dit overkomt, ik zal het maar vaker afsluiten dat is de enige oplossing.

 • Frits

  @Gebakken Zak
  Alles sal reg kom. Dat willen we zo graag dat het wel waar moet zijn!

 • Frits

  @WijRos
  Meestal wordt het verraden door de andere titel waar je op klikt. ;)

 • Gebakken Zak

  @ramona
  Nederland is mi een gebied met veel slimme, zeer lustige mensen op belangrijke posten in de samenleving. bv Binnen het onderwijs, de media, de politiek. Als intellectuele legitimatie voor hun lustige gedrag gebruiken ze niet zelden het sprookje van darwin en de oerknafantasie. Want ja, als alles uit het zgn. niets komt en vervolgens alles toevallig is, met de dood alles afgelopen is en je voorouder een lustige aap is zoals zij fantaseren en propageren hoef je helemaal nergens rekening te houden behalve met het invullen van je eigen loopse verlangens.
  Alleen, zij hebben het mis. Er is reincarnatie en er zijn eeuwige natuurwetten en die zorgen er voor dat alles per saldo rechtgezet wordt. Uiteindelijk is er dus geen vuiltje aan de lucht.

 • WijRos

  @Gebakken Zak
  re. Dat de US en het IMF de EU te hulp zullen komen heeft mi twee redenen. De US financiele elite moet wel want wanneer zij de EU niet beschermen storten grote US banken in elkaar.

  Beste Gebakken Zak, het blijkt dat de nu omgevallen MF Global één van de 22 best gecontroleerde banken door FED en SEC handelde met 100-den miljoenen van hun klantengeld wat ongeveer de grootste zonde is een bank. Dat was niet tot uiting gekomen als de bank niet omgevallen was. Het is net als met Madoff, nu banken knijp komen zie je dat instellingen als de amerikaanse AFM en DNB alleen maar geld verspilling is. Ik ben benieuwd op wat voor schaal onze staatsbanken dit soort regels overtreden.
  Oh, ik zie nu pas dat er weer een nieuw verhaal gepubliceerd is waardoor ik weer zit te reageren in het oude verhaal. Ik verbaas me er over dat iedereen direct in de gaten heeft dat er weer een vervolgstuk gepubliceerd is door zilveren paul.

 • StefanB

  Nou Jos dat ben ik niet met je eens.
  Heb een aantal maanden in Osdorp gewoont bij me vriendin, en heb totaal geen last gehad van de Marokkanen.

  En ik zat echt in de getto hoor. Natuurlijk gebeurde er wel eens wat, maar dat gebeurd ook bij mij in de straat in een dorp in Noord Holland.
  Mijn buurman werd ook vermoord door twee gestoorde blanke homo’s.

 • Gebakken Zak

  @Rien
  Helemaal mee eens Rien, politieke vrijheid bestaat helemaal niet. Toch is dat waar de meeste mensen het over hebben wanneer ze het over “vrijheid” hebben.
  Daarom is het wetenschappelijk platform van praktisch spiritueel leven zo ontzettend prettig. Dat is echter iets waar de vele mensen nauwelijks of niet in geinteresseerd zijn. Wel zijn ze heel erg geinteresseerd in die illusie van politieke “vrijheid”.

 • Jos

  @zilverpaul

  Slechtste artikel ooit op dit blog. Jij zou eens in een marokkanenwijk moeten gaan wonen dan piep je wel anders met je geleuter over moslims. Het geweld in onze eigen steden doet de mensen meer dan wat er op het wereldtoneel wordt geroepen.

 • ramona

  Heb dit berichtje even uit de vorige column gecopïeerd aangezien ik wel wil weten wat jullie hier van vinden!? ;)

  Ze durven gewoon geen referendum aan in Nederland,wat wil je ook als de hoogste baas van justitie gewoon een criminele pedofiel is waar bewijzen voor zijn en gewoon op zijn plaats kan blijven zitten:

  http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/755/affaire-joris-demmink-het-feitenoverzicht.html

  In wat voor land leven we eigenlijk?!

 • ramona
 • http://www.overbeterleven.nl Rien

  @Gebakken Zak
  “Het streven naar politieke vrijheid”

  Dat begrijp ik dus niets van. “Politieke vrijheid”. Dat begrip bestaat helemaal niet. Politiek is niets anders dan economische dwang. Dus politieke vrijheid = Economische dwang vrijheid. De vrijheid om iemand anders te dwingen?

  Politiek voert altijd tot oorlog en geweld. Simpelweg omdat men probeerd een dwangmatig stelsel in stand te houden. En omdat de politiek het geweld monopolie heeft, zullen ze uiteindelijk niet alleen meer dreigen, maar ook daadwerkelijk geweld gebruiken.

  Zie USA.

 • Gebakken Zak

  Zilverpaul, je schrijft “een leven zonder oorlog, een leven in vrijheid”.
  Tja, in de materiele wereld wordt nu eenmaal zo nu en dan oorlog gevoerd en is er helemaal geen vrijheid. Wie wil er nou ziek worden? Of dood gaan? Toch gebeurt ‘t. Het streven naar politieke vrijheid, want dat is het vaak, leidt doorgaans alleen maar tot oorlog, zo simpel is dat. Dat is wat koppige mechanisten niet (willen) begrijpen. Verder hebben ze schijt aan religieuze principes want God bestaat toch niet. Volgens hen. Tja, ieder zijn keuzes natuurlijk.

 • StefanB

  Een derde wereld oorlog is onvermijdelijk.
  Het gaat echt die kant op.
  Ik hoop het niet. Wie wel, maar er komt steeds meer haat en irritaties.

  Extreme tijden extreme middelen.
  Hopelijk geen kernoorlog.