24 UURS VERZEKERD TRANSPORT
coins

Terugblik seminar 9 mei

Afgelopen donderdag, 9 mei, organiseerde The Silver Mountain samen met Golden Crosses een seminar in Oosterhout. Het thema van dit seminar was “Geld (r)evolutie en de heropleving van goud”, waarbij Marco Knulst van Golden Crosses zijn kennis deelde over het financiele systeem, de geschiedenis en toekomst daarvan en de strijd om de wereldmacht.
Justin Sluijk en Rolf van Zanten namens The Silver Mountain gaven vervolgens een uitleg over het kopen van fysiek edelmetaal en de rol die The Silver Mountain daarin vervult.

Met een groep van ongeveer dertig geïnteresseerden zat de zaal goed vol en kwam er na afloop van de presentaties een flink aantal vragen los over het beleggen in edelmetaal en de totstandkoming van de goudprijs en zilverprijs.
Voor degenen die het seminar hebben gemist maar wel benieuwd zijn naar hetgeen dat is besproken, staat hieronder een samenvatting weergegeven van de presentatie van Marco Knulst.

Wilt u volgende keer ook aanwezig zijn bij onze seminars? Een overzicht van alle seminars en informatieavonden kunt u terugvinden bij onze Agenda. Uiteraard kunt u ook altijd contact per e-mail of telefonisch opnemen voor persoonlijk advies over het kopen van fysiek edelmetaal.

Samenvatting presentatie Golden Crosses

Henry Ford, oprichter van het Ford autoconcern, sprak in 1920 de legendarische woorden: “het is maar goed dat gewone burgers ons bank- en financiële systeem niet begrijpen. Want deden zij dat wel, dan zou er direct een revolutie uitbreken”. Golden Crosses laten u zien wat Henry Ford waarschijnlijk heeft bedoeld met deze quote.De lezing “Geld (r)evolutie, de strijd om de wereldmacht” is een boeiend verhaal waarin wordt aangetoond dat grote gebeurtenissen in onze geschiedenis elke keer gepaard gaan met een majeure verandering in ons financiële systeem. Vanuit het perspectief van de geschiedenis nemen wij u mee naar het heden. En hoewel de toekomst niet valt te voorspellen, is een persoon met kennis en ervaring beter voorbereid. Dit onder het mom van:

Hoe meer kennis u heeft van het verleden, hoe verder u kunt kijken in de toekomst.

Op basis van boeken geschreven door Nobelprijswinnaars, vooraanstaande economen en geopolitieke analisten wordt een op feiten gebaseerd verhaal gepresenteerd waarvan de verbanden niet eerder zijn gelegd. Een verhaal over de functie van goud en de rol van olie in ons geldsysteem. Een verhaal over oorlogen en industriële revoluties. Een verhaal over intriges en bedrog. Over economische macht en te extreem doorgevoerd kapitalisme.

Sinds de twee Wereldoorlogen is Amerika de scheidsrechter in de wereld. Echter, er wordt momenteel flink aan hun stoelpoten gezaagd. Een nieuwe strijd om de wereldmacht lijkt nabij. De VS, China, Rusland en Europa binden momenteel de strijd met elkaar aan via o.a. handels- en valuta oorlogen maar ook via cyberwar. De winnaar zal een bepalende rol spelen in het nieuw te vormen financiële systeem.

In de afgelopen 200 jaar is ons financiële systeem 9 keer sterk gewijzigd. De 10de keer lijkt nabij. De aankomende veranderingen zullen wereldwijd grote gevolgen hebben op de waarde van activa en de koopkracht van ons huidige geld.

De lezing “Geld (r)evolutie”, de strijd om de wereldmacht is geschikt voor iedereen die iets wil begrijpen van de huidige tijdsgeest. Zowel geopolitiek, maar zeker ook op financieel gebied. Hoe kunt u zich (financieel) beschermen in de strijd om de wereldmacht? Deze lezing zet u aan het denken en veranderd de manier waarop u naar de huidige wereldpolitiek kijkt. Maar nog belangrijker, het geeft u inzichten die u kunt gebruiken om u te wapenen tegen de toekomst.

Samenvatting presentatie The Silver Mountain

De presentatie van The Silver Mountain zal voor lezers van dit blog wellicht niets nieuws onder de zon bevatten, dit ging namelijk over het kopen van fysiek goud en zilver.

Bij het investeren in fysiek edelmetaal zijn er een aantal onzekerheden voor de beleggers die dit niet eerder hebben gedaan. Is dit wel veilig, hoe weet ik welke vorm edelmetaal ik moet kopen en hoe weet ik dat het edelmetaal echt is? The Silver Mountain vervult als één van de grootste handelaren in de Benelux een belangrijke rol voor beleggers die fysiek goud en zilver willen aankopen. Wij leveren nieuw geslagen beleggingsmunten van erkende munthuizen en goud- en zilverbaren van smelterijen met een Good Delivery Status. Deze baren zijn wereldwijd eenvoudig verhandelbaar en altijd geslagen in tenminste 99.9% puur goud. Indien u bij ons edelmetaal aankoopt kunt u ervoor kiezen om dit op te halen op kantoor en daar te voldoen, zodat u boter bij de vis heeft. U kunt ook uw bestelling volledig verzekerd, met een identiteitscontrole bij aflevering, laten bezorgen op een dag naar keuze. Tevens is het mogelijk om uw edelmetaal op te laten slaan bij onze partner Edelmetaal Beheer Nederland, met zwaar beveiligde kluisruimten in Rotterdam en Zurich.

Ziet u door de bomen het bos niet meer, bij het aanbod zilveren en gouden baren en munten, bekijk dan onze Kieswijzer. Hier is heel eenvoudig en overzichtelijk te zien welke producten het meest interessant zijn om aan te kopen. Deels is dit afhankelijk van uw budget, grotendeels is dit afhankelijk van btw-tarieven en productiekosten voor verschillende soorten edelmetaal.

Beleggers in goud kunnen kiezen voor goudbaren of gouden munten. Alle vormen van goud zijn vrijgesteld van btw en daardoor voordelig in de aanschaf. De meest gemaakte keus is de gouden Maple Leaf of Krugerrand en voor grotere aankoopbedragen (vanaf circa EUR 10.000) wordt vaak de voorkeur gegeven aan goudbaren vanaf 250 gram. Deze baren zijn goedkoper in de aanschaf, maar wel minder makkelijk te verhandelen. Immers, men kan niet een deel van het goud afzagen en zit bij een toekomstige verkoop dus gebonden aan het gewicht van 250 gram daar waar een Krugerrand of een Maple Leaf veel couranter is (gewicht: 31,1 gram).

Beleggers in zilver hebben een iets minder brede keus. Zilveren munten zijn voor particulieren vrijwel altijd het meest voordelig, waarbij de Maple Leaf de beste keus is. Ongeveer 75% van onze klanten kiest voor deze munt. Bij grotere bedragen (vanaf circa EUR 15.000) is het interessanter om zilverbaren zonder btw te kopen. Deze baren worden opgeslagen in een douane entrepot in Zwitserland, volledig verzekerd, gealloceerd op naam, onder AFM toezicht.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op voor een persoonlijke toelichting.

 

 

Bekijk ook